|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
Czuję się dobrze, prócz wzdęć i mdłości raczej nic mi nie dolega. Mdłości mam rano jak wstaje, ale przegryzę coś, napiję się czegoś i jest lepiej. Nie wymiotuję. Troche pobolewa mnie brzuch, byłam z tym nawet u lekarza, ale powiedziała, żeby sie nie martwic, ze to normalne, ale mam jeść więcej magnezu i bede to mniej odczuwac. Więc wcinam nawet 5 tabletek dziennie i faktycznie, nie czuję już brzucha. |
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
No ja już po wizycie.
W końcu gin wymyślił, że najpierw zrobi normalne jeszcze usg i tylko pomierzy sobie dzidka, i na tym usg ustalimy termin usg genetycznego (bo ono będzie robione w innej przychodni niż ja chodzę). Na to usg idę w środę po świętach. Za to dzisiaj mi w końcu kartę ciąży uzupełnił, bo już się wkurzył, że non stop przegląda stertę papierów z wynikami ![]() No i jeszcze mnie zbadał (macica dobrze rośnie), zmierzył ciśnienie i zważył - wszystko ok. Zlecił też badanie na HCV bo tego jeszcze nie miałam robionego. I zmniejszoną mam dawkę dupka z 3 na 2 tabletki dziennie Na odchodne powiedział, że póki co wszystko tak pięknie idzie, i wyniki tak ładne, że oby tylko tak dalej szło ![]()
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ooolllccciiiaaa- fajny brzuszek ![]() Ja schudłam 1,5 kg ,ciśnienie dzisiaj 90/50. Generalnie czuje się fatalnie ,bo w dzień zemdlałam ![]() Ciesze się,że w środe mam wizyte może mój gin coś mi powie w kwestii utraty wagi . Zastanawiam się,czy to że chudne nie szkodzi maleństwu??
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam genetyczne po świętach. na razie nie spędza mi snu z powiek, ale nie powiem, żeby było mi obojętne...
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() asia bardzo Ci współczuję kłopotów z ciśnieniem A wagą się nie martw. Nie raz słyszałam, że niektóre kobietki chudną na początku ciąży i z maluszkiem jest wszystko ok
|
|
#1446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś cały dzień boli mnie w krzyżach, macie tak czasem? i głowa też mnie boli, jedno i drugie mało dokuczliwe ale już zdarzyłam się naczytać co to może oznaczać
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie martw na zapas. Ja też mam bóle krzyża, czasem trwają bardzo długo i głowa też czasem boli. Ale moja gin powiedziała, że nic złego się nie dzieje. Trzeba po prostu dużo leżeć i brać leki rozkurczowe jak pojawia się ból. Bo to wszystko od macicy.
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiu ciśnienie faktycznie za niskie, konieczne to skonsultuj
Irmusia Cytat:
A bóle głowy w ciąży to ponoć norma. I wiecie co, ja już przestałam tak grzebać w necie o każdym z objawów, bo jak się człowiek naczyta tego wszystkiego, a czasem to bzdury totalne, to świrować zaczyna, a to w niczym nie pomaga. Pogadaj o tym z ginem na kolejnej wizycie i nie wertuj już aż tak bardzo netu
|
|
#1449 |
|
Raczkowanie
|
Hej
byłam dzis u endokrynologa i przepisal mi EUTYHROX N 75 i mam brac po pół tabletki rano naczczo pół godz przed jedzeniemczy któraś z Was bierze taki lek?? bo się zastanawiam czy są po nim jakieś czeste skutki uboczne i w ogole jak sie po nim czujecie mnie interesuje no a tak poza tym to dzis byl w miare znosnie choc dalej mi niedobrze a musze zrobic jakies ciastko bo na jutro moj TZ zaprosil moich rodzicow do nas na kolacje a co do chudnięcia w ciązy - ostatnio jak byłam na wizycie to w lasnie wysżło ze schudłam 1,5 kg i lekarz stwierdzi ze to epwnie przez moje mdłosci i wymioty i zebym si enie martwila na zapas choc rzeczywiscie lepiej nie przybierac na wadze niz ma ona spadac ale na spokojnie
Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2011-12-16 o 20:32 |
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam zakaz czytania, bo tylko się denerwowałam i znajdowałam u siebie wszystkie objawy wszystkich chorób swiata. Moja gin jest dosc zyciowa i ciagle mi powtarza, że nie znamy intencji osób, ktore wypisuja czesto jakies glupoty, przez ktore chodzimy przerazone i znerwicowane. Także basta z czytaniem głupot, interpretowaniem wynikow itd. Po weekendzie odbieram wyniki prenatalnych z krwi i juz sie boje SIEBIE, że pierwsze co, to polece z nimi do internetu porownywac i analizowac Także powstrzymajcie mnie! chcę spokojnych świąt, a nie przygnebionych.A co do magnezu, ja jadłam wczesniej 2 tabletki dziennie, ale widocznie to było za mało. |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz popełniam ten sam błąd co w pierwszej ciąży-naczytam się różnych rzeczy w necie a potem panikuję... ale to też może przez to że jeszcze przez jakiś czas nie zobaczę mojego dziecka... dobrze, że niedługo Święta, bo czas szybciej zleci i zaraz będzie po nowym roku
![]() Tak się cieszyłam, że mi mdłości przeszły, a teraz znów mnie to dopadło |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, ja tez zawsze jestem spokojniejsza po wizycie, a jak mam czekac na kolejną miesiąc to mnie az skreca, co tam w brzuchu słychać
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
hej, hej
![]() znalałzam swój wątek witam wśród przyszlych Mamuś ![]() jestem w 8/9tc, termin mam na 26.07.2012 co u Was słcyhać???
|
|
|
|
#1454 | |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie na wątku
Gratuluję!Ja nadal czuję się ok. Nic mnie nie męczy. Ale dla dziewczyn, które walczą z mdłościami polecam herbatę rooibos. Gdzieś przeczytałam, że skutecznie je minimalizuje. Może spróbujcie, skoro inne metody nie pomagają.
|
|
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiście macie racje, kochane jesteście
co do ciśnienia to ja też mam takie niskie, nawet raz miałam 50 na 78 i sama się wtedy zdziwiłam bo czułam się dobrze i nawet mnie głowa nie bolała, przestałam już codziennie mierzyć, moje normalne teraz to 90 na 60 i puls około 80, niskie cienienie w ciąży to norma, lepiej mieć za niskie niż za wysokie i tego się trzymajmy oczywiście skonsultować trzeba, ja też planuje o to zapytać, muszę zacząć robić liste bo zapomnę, tyle już pytań wymyśliłam np jak to z tą z kąpielą, podobno nie można w gorącej wodze a mi się zdarzyło już parę razy mam nadzieje że nie zrobiłam maluszkowi krzywdyja schudłam jakieś pól kilo ale wymiotowałam tylko raz, jem dużo, nawet czasem na noc i byłam przekonana że przytyłam a tu niespodzianka, w pierwszej ciąży dużo więcej schudłam na początku a żadnych nieprzyjemnych objawów ciążowych nie miałam za wyjątkiem wcinania dużej ilości słodkiego Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-16 o 23:18 |
|
|
|
#1456 | |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie
Najwyższa pora się do Was przyłączyć! Dwie kreseczki zobaczyłam w zeszłą niedzielę, ale potrzebowałam trochę czasu, żeby oswoić się z moim nowym stanem. Jest to tym trudniejsze, że nie mam żadnych ciążowych dolegliwości! No, może poza częstym oddawaniem moczu i lekko powiększonymi piersiami. Licząc od daty ostatniej miesiączki, to jest to 6t, 2d, ale z moich wyliczeń wynika, że maleństwo ma dopiero równe 3 tygodnie (późna owulacja), więc pewnie jeszcze wszystko przede mną. A Was kiedy zaczęły nękać pierwsze, ciążowe dolegliwości? Pozdrawiam serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
Niestety, to i tak równy miesiąc czekania i niepewności. Echhh...
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluje ![]() Ja do 5go tygodnia czulam sie swietnie, nie mialam zadnych dolegliwosci, jedynie piersi zaczely mi sie powiekszac (troche wczesnie). A potem zaczela sie udreka z mdlosciami, ktore trwaja caly dzien i wymiotami, do tego jeszcze hustawka nastrojow... Mam nadzieje, ze to szybko minie i ze Ciebie to nie bedzie dotyczylo. Teraz jestem 7tyg i 2 dni w ciazy... Powodzenia
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja jzu od wczraj na l4. Jestem przeziebiona;/ macie jakies sposoby na wyleczenie? procz czosnku? Mam takie pytanie, swedzi Was skora na nogach? Mnie w tej ciązy od jakiegos sporego czasu juz swedzi i to bardzo. masakra czuje sie jakby mnie stado komarow dorwalo i to glownie od kolan w dol......Dzis jedziemy tesciom powiedziec o ciązy. Ciekawe jak zareagują....
|
#1459 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Przyłączę się do was - a co tam....
Dzisiaj powtórne USG, na poprzednim lekarz nie nastroił mnie pozytywnie: "nieprzyzwyczajać się, nie mówić nikomu, za tydzień zobaczymy. Zarodek jest za mały jak na 6 tydzień ciąży". W październiku miałam ciąże biochemiczną a teraz jestem krok dalej.... Mam już córeczkę więc jest mi łatwiej. Chyba...
|
|
|
|
#1460 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez makarona Czas edycji: 2011-12-17 o 09:46 |
|||
|
|
|
#1461 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi się udało nie schudnąć, a bałam się tego. Waga trzyma się jak zaczarowana ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie skóra nie swędzi. Może taki efekt u Ciebie daje rozszerzanie się naczyń krwionośnych? Cytat:
Będzie ok, na pewno
|
|
#1462 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe i "stare"
mamusie.Luby, ja biorę euthyrox 75 od ponad 2 lat, czasem większą dawkę, a czasem mniejszą... Ja robię tak - budzę się rano, nie wstając biorę tabletkę, popijam wodą, którą mam zawsze koło łóżka i kładę sie jeszcze na pół godzinki - później śniadanko i jest ok. Nie bralaś wcześniej euthyroxu? zwykle zaczyna się od dawki 25, ale w ciąży jest trochę inaczej i potrzeba na szybko uzupełnić hormony. Może nic nie będziesz odczuwała, ale zwykle na początku skutkiem ubocznym może być kołatanie serca, wzrost ciśnienia - mierz parę razy dziennie, po 15 min. odpoczynku, może Ci się kręcić w głowie - ja tak mam po zwiększeniu dawki - trwa to mniej więcej 7-8 dni, a potem powinno się unormować - jeśli nie, lub jeśli ciśnienie będzie się utrzymywać na podwyższonym poziomie idź do rodzinnego, powinien coś na to poradzić... ja miałam nawet 151/88, 144/81 i dość wysoki puls 81, 89, 92, ale po tygodniu przeszło. Staraj się dużo wypoczywać i nie przemęczać. prince_polo mnie swędzą nogi od kolan w dół - skóra jest mocno wysuszona i po nasmarowaniu emulsją do twarzy i ciała z masłem kakaowym ziaji przeszło - musisz dużo nawilżać i natłuszczać skórę - może oliwka pomoże? Co do przeziębienia - ja już jestem ekspertem, ale na razie mało skutecznym ;( Ja już na czosnek nie mogę patrzeć, ale kupiłam prenatal grip care (czosnek, aronia, wit. C, wit. D i cynk), sinupret na zatoki, euphorbium s w kroplach, maść majerankową i wodę w sprayu do nosa... podobno inhalacje z majeranku i sody oczyszczonej działają cuda, ale jeszcze nie próbowałam - zobacz wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580063 tam jest przepis na syrop z czosnku, miodu i cytryny, ale ja się chyba nie skuszę... A teraz ja proszę o pomoc: boli mnie krzyż - taki rozpierający, niepokojacy ból, boli mnie ból brzucha - tak jakbym miała przetrenowane mięśnie - takie dziwne skurcze... martwię się, czy mam coś z tym zrobić? iść do lekarza? poza tym mam taki trochę krępujący problem - mam wrażenie, że mam wiecznie mokrą wkładkę, takie jakby dziwne upławy, ale bezbarwne i nie gęste - co o tym myślicie? może ktoś już tak miał?
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety od zawsze mam w nosie bardzo słabe naczynka i nie mogę w ogóle robić inhalacji - zawsze to się kończy właśnie krwawieniem z nosa... Jak te bóle przypominają skurcze to koniecznie pędź migiem do lekarza, nawet możesz do szpitala się zgłosić, niech Cię przebadają. Może to nic groźnego, ale to trzeba sprawdzić A upławy - w ciąży rzecz normalna, nie ma co się przejmować
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie, tego się obawiam, no nic już nie zrobię, uwielbiam gorące kąpiele ale nie były one długie, może nic złego się nie stało, po świętach będę u gin to się zapytam czy nabroiłam, z drugiej strony to ginekolodzy powinni o tym mówić jeśli to jest szkodliwe, wszystko czego nie wolno z neta mam się dowiadywać?
|
|
|
|
#1465 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
Z ciśnieniem będę musiała zapytać,bo rodzice się bardzo przestraszyli jak zaczynała zlatywać z krzesła w kuchni,ale tata zdążył mnie złapać . Mężowi nie powiedziałam o tej sytuacji, i rodzicom też zakazałam mu mówić, nie chcę żeby się martwił. Jednak powoli zaczynają mnie gryźć wyrzuty sumienia i chyba dzisiaj jak wróci z moim tatą z naszego mieszkania to mu powiem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak sie czujesz? Czy juz cos po Tobie widac? Pozdrawiam cieplo |
|
|
|
|
#1467 |
|
Raczkowanie
|
trochę mi te bóle przeszły po buscopanie - jeśli się jeszcze powtórzą to zadzwonię do mojego gina i się w ogóle do niego umówię przed świętami a nie po...
na razie walczę z katarem i zatokami, popijam wodę z sokiem z aronii i odwołałam jutrzejsze zajęcia na uczelni. Nie mam zamiaru się przemęczać - nic na siłę... miłego weekendu mamusie, pewnie jeszcze się odezwę dziś lub jutro, bo fajnie mi tu z Wami. ![]() Aha, sprawdziłam piankę koloryzującą casting - o ile sam szampon nie zawiera amoniaku, to pianka zawiera rezorcynę, amoniak i coś na fen...., czyli te 3 rzeczy, których powinno się unikać... Zamówiłam tą farbę sanotint - jest bez tych wszystkich świństw - dam znać jak przyjdzie i jak zdecyduję się jej użyć... Podobno włosy w ciąży robią się gęstsze, bardziej błyszczące, a moje chyba o tym nie słyszały... mam takie siano, a przed ciążą były dość ładne i gęste - czyżby córeczka odbierała urodę mamusi?
PCOs, Hashimoto, i inne ale ..... cuda się zdarzają - zostanę mamą 9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia Edytowane przez izasz-b Czas edycji: 2011-12-17 o 13:15 |
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki nowe i stare :P
Później wezmę sie za aktualizację pierwszej stronki, chciałabym zrobić tam trochę porządek i nas terminami uporządkować ![]() Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży to tylko 3 razy się w wanience pluskałam, bo ja to uwielbiam kąpiele we wrzątku prawie i z książka, wyleguje sie wtedy z dwie godziny aż mi woda wystygnie, a teraz jak nalewam takiej niby ciepłej to stygnie w zastraszającym tepie, a ja zmarźluch jestem i ostatanio mój mąż stwierdził że wyszłam z wanny z sinymi ustami ![]() Skóra też mnie strasznie swędzi, nie tylko na nogach, ale zwalam to na przesuszenie... ja zawsze miałam skórę suchą a teraz problem jeszcze sie poglębił. Smaruje się tylko balsamami nivea... kupiłam sobie oliwkę w żelu, ale choć deliatnie pachnie to mnie od niej mdli... A właśnie, czym się depilujecie? ja wczesniej uzywałam depilatora, a teraz przeszłam na maszynki, ale wyczytałam że nie ma przeciwskazań nawet na wosk, więc chyba wróce do depilatora bo wtedy włosy wolniej rosna i nie ma takiej szczeciny... Ja biorę całą tabletę Euthyrox N25 dziennie i nie zauważyłam jakiś niepokojących objawów... Ciśnienie też zawsze miałam słabe, a teraz jest różnie... tzn. czasem mam dobre tzn. ksiażkowe, może to przez te leki na tarczyce podwyższa się? Przeziębione dziewczyny, dbajcie o siebie bo teraz to nie ma z tym żartów... Asia jak masz takie cisnienie, że aż mdlejesz to lepiej zgłoś się do lekarza z tym, bo co będzie jak padniejsz gdzies poza domem? Mnie też wczoraj bolały strasznie plecy -krzyże... ale tak normalnie nic wspólnego ze skurczami... wszyscy na mnie krzyczą że za dużo dźwigam.. lece obiad robić, za jakie grzechy ja musze kroić surowe mięsko... bleeeeech.... |
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biore eyhyrox N50, wczesnie bralam 25, ale gdy zaszłam w ciaże wyniki mi sie podorszył i trzebałabyło zwiekszyc. Jesli chodzi o samopoczucie to jest super, nie mam zadnych mdłosci i wymiotów, Jest tylko zmęczenie i sennośc, ale juz mi sie poprawia
następna wizytę mam za niecałe 2 tygodnie, ejstem ciekawa jak dzidzia
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mogę się przyłączyć? Mam termin na połowę lipcaJestem w 10 tygodniu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

Także zapraszamy

A wagą się nie martw. Nie raz słyszałam, że niektóre kobietki chudną na początku ciąży i z maluszkiem jest wszystko ok

Także powstrzymajcie mnie! chcę spokojnych świąt, a nie przygnebionych.

i to glownie od kolan w dol......