Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 21:00   #3571
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ooooo. Jaki duży już jestem. Ja to się zatrzymałamm prawie na etapie małego rozdarciuszka ze szpitalnej wagi

Mój się ślini

Masakra, zleciłam tż przebranie małego w śpiochy- woła mnie, bo śpiochy za małe. Przymierzyliśmy ok.5 i wszystkie małe! Tydzień temu były ok. To przerzucamy się na 67 - muszę kupić, byłam pewna, że do nich jeszcze trochę.
Poza tym nie ma apetytu od wczoraj tylko by spał przy cycku, ale ssać to nie ma komu. Ale jak na skok to by było chyba za łagodnie
Nieźle Tydzień temu wracam od koleżanki i tż mnie woła z łazienki "matka ratuj!" okazało się, że ubranko które wziął małemu na noc do ubrania było za małe
Jeśli to skok to ciesz się, że tak łagodnie A może ma po prostu gorsze dni? A nie chce pić wcale czy pije krótko?

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
a od razu się Benikowi tak zrobiło? czy stopniowo się zaczęły pojawiać krostki? Nasza mała ma na brzuchu takie drobne krosteczki i suche placki, na buzi przy uszkach się jej robiło suche, ale zaczęłam smarować kremem moim oliwkowym ziaji i się poprawiło. Jeden pediatra mi powiedział żeby zmienić mleko na HA, drugi zasugerował,że to oliwka uczula i ją odstawić. I mija 1,5t od odstawienia oliwki a jej się tylko jeszcze bardziej wysuszyła skóra i dziś na łydkach zobaczyłam takie aż łuszczące się płatki... Sama nie wiem co robić, najgorsze, że widziało ją 3pediatrów i każdy mówi co innego a jeszcze poczytałam w necie i widziałam sporo opinii, że po Nanie dzieci miały wysypki
Ja próbuję od dziś zmianę na Gerbera - niby jedna firma ale podobno różne mleka, zobaczymy czy coś to da

odnośnie ślinienia, moja młodsza ale już od jakiegoś miesiąca się ślini na potęgę i puszcza banki pluć jeszcze nie pluje ale myślę, że kwestia czasu bo już się przymierza
fajnego rampersa ma Benio

Natka fajnie, że Szymkowi się poprawia
Anciu dla Franusia cmok w czółko

ja dziś tak z doskoku, czytam, ale łeb mnie tak napiernicza od rana, że masakra, ciśnienie leci na łeb na szyję, do tego halny i wystarczy
Współczuję bólu głowy

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jestem
bylismy na zakupach , mały pierwszy raz został nakarmiony i przewiniety w markecie ale zuch chłopak był bardzo grzeczny

z oblewania nici meża pije ale gripex bo cos go gardło boli i oblewamy 2 miechy herbatkaco tam tez mozna ni nie hehe

mały lezy grzecznie w łożeczku i mam nadzieje zasypia, własnei cos tam steknoł ale ogólnei cisza wiec chyba bedzie spał

Agnyska Benio jest cudny i jakie ma czadowe śpiochy)
co do siusiaczka to mamy naciagac az bedzie opór i dalej nei w ten sposób ponoć napletek sobei ćwiczy i w końcu bedzie łatwo schodził-no zobaczymy
a teraz drastycznie koleżanka opowiadała ze nei naciągała i kiedys poszła na wizyte kontrolną(taka miała byc) no i chirurg bez ostrzeżenia tak naciąnoł ze napletek pekł (kolezanka była wsciekła bo mówi ze jakby wiedziała to przygotowała by jakos małego bo ponoc mozana najpierw uelastycznic własnei ta skórke a potem nacignac dobrze) no i opowiadała ze mały strasznei krzyczał i ze była krew no i potem przy kazdym siusianiu mały płakał bo go szczypało, na drugi dzien ponoc siusiak był mocno spuchniety i siny-opowiadałą ze pare dni z tym walczyła i ze jakby wiedziała to od poczatku by naciągała i jej rada dl amnei była taka zeby ta skórkr ćwiczyc
no a potem własnei chirurg mi kazała robic to robie no i jeszcze powiedziała ze jak sie zrośnie to czasem trzeba naprawiac operacyjnie-dlatego w sumei wole mu to robic na razie teraz póki mały i można zapobiec operacja czy takim przeżycia jak miała moja kolezanka

powiem szczerzez ze na poczatku nie chciałam tego robic a teraz sie przyzwyczaiłam i codziennie do oporu ściagam mu ten napletek

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Ancia ja tez nie wiedziałam o Franiu i wcale nei zaśmiecasz wątku-jak mozesz tak w ogóel myslec, Franio to taki nasz "pierworodny" watkowy i kazda informacja o nim jest jak najbardziej porzadana, a od cioci Asi mocno go utul i pocałuj w czółko
Zakupy udane?
Też ściągam małemu napletek A historia koleżanki nieciekawa

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 21:03   #3572
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nieźle Tydzień temu wracam od koleżanki i tż mnie woła z łazienki "matka ratuj!" okazało się, że ubranko które wziął małemu na noc do ubrania było za małe
Jeśli to skok to ciesz się, że tak łagodnie A może ma po prostu gorsze dni? A nie chce pić wcale czy pije krótko?

Współczuję bólu głowy

Zakupy udane?
zakupy w sumie udane głównie jechalismy po mleko dla małego, zaopatrzylismy sie w 7 kartonów pakowane po 300 żeby tak ciagle nei jezdzic przy okazji zakupiłam dwa bodziaki po 10 zł z długim rekawem wiec całkiem fajnie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 21:07   #3573
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
zakupy w sumie udane głównie jechalismy po mleko dla małego, zaopatrzylismy sie w 7 kartonów pakowane po 300 żeby tak ciagle nei jezdzic przy okazji zakupiłam dwa bodziaki po 10 zł z długim rekawem wiec całkiem fajnie
Myślałam, że to już takie świąteczne zakupy

Mam taki problem pewnego rodzaju: Szymon nie potrafi utrzymać smoczka w buzi on go chce, ale tak mocno ssie, że za każdym razem wypluwa Próbowałam już różnych kształtów, firm i bez różnicy

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-16, 21:09   #3574
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Współczuję bólu głowy

Zakupy udane?
A jaki rozmiar już nosi?
Właśnie ciamka krótko, przysypia, nie przybiera od kilku dni jakoś powalająco... OgOlnie ciamka bardziej niż je ale moze too dlatego ze 3 dni kupy nie robił, cuchacze takie wali, ze szok

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 21:12   #3575
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki rozmiar już nosi?
Właśnie ciamka krótko, przysypia, nie przybiera od kilku dni jakoś powalająco... OgOlnie ciamka bardziej niż je ale moze too dlatego ze 3 dni kupy nie robił, cuchacze takie wali, ze szok
Tak coś pomiędzy 68 a 74, bo różnie to wygląda - ostatnio nawet mu ubrałam ogrodniczki na których metce było napisane 12month
Ale przybiera? To ja bym się narazie nie martwiła Może faktycznie ta kupka go męczy Ponoć biogaja jest bardzo dobra na nieregularne kupki

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-16, 21:16   #3576
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Mam taki problem pewnego rodzaju: Szymon nie potrafi utrzymać smoczka w buzi on go chce, ale tak mocno ssie, że za każdym razem wypluwa Próbowałam już różnych kształtów, firm i bez różnicy
chcielismy zakupic ju zcos na swieta ale w realu było tyle ludzi ze wzielismy to po co przyszlismy i uciekalismy, maz w kolejce stał pól godz dlatego małego tam karmiłam i przebierałam
dobrze ze maz wzioł urlop to w tygodniu na zakupy z rana pojedziemy bedzie mniej ludzi
Stary 2011-12-16, 21:22   #3577
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Beni też miał krótkie wędzidełko i chyba je sobie sam uszkodził Byłam w innym pomieszczeniu, a ten w ryk, buzia zalana krwią Zlokalizowałam, że krew leci właśnie spod języka, a teraz widzę, że to wędzidełko wygląda inaczej niż wcześniej.
Myślę, że skoro sam sobie to zrobił, to ten zabieg to też będzie pestka
Matko jedyna . Napewno sie przestraszylaś. Kurcze biedny Benito

Cytat:
Aaa, jeszcze miałam zapytać - mamy trzymiesięczniaków, czy Wasze dzieci też się tak ślinią? Mały od paru dni robi bąbelki ze śliny i wydaje bulgoczące dźwięki (pluje przy tym na każdego), no i leci mu ta ślina z buzi na potęgę.

Dołączam zdjęcia Beniutka, bo ciocie na pewno zapomniały już, jak wygląda Oczy z niebieskich zrobiły mu się ciemnoszare
Mój się ślini
Jaaaa Benito Jest cudowny! Takie już duży

Cytat:
Ooooo. Jaki duży już jestem. Ja to się zatrzymałamm prawie na etapie małego rozdarciuszka ze szpitalnej wagi

Mój się ślini

Masakra, zleciłam tż przebranie małego w śpiochy- woła mnie, bo śpiochy za małe. Przymierzyliśmy ok.5 i wszystkie małe! Tydzień temu były ok. To przerzucamy się na 67 - muszę kupić, byłam pewna, że do nich jeszcze trochę.
Poza tym nie ma apetytu od wczoraj tylko by spał przy cycku, ale ssać to nie ma komu. Ale jak na skok to by było chyba za łagodnie
No no Cotka, tą fotkę pamiętam Benitka na wadze
No to pieknie rośnie
Nic tylko trzeba na zakupy

Cytat:
a od razu się Benikowi tak zrobiło? czy stopniowo się zaczęły pojawiać krostki? Nasza mała ma na brzuchu takie drobne krosteczki i suche placki, na buzi przy uszkach się jej robiło suche, ale zaczęłam smarować kremem moim oliwkowym ziaji i się poprawiło. Jeden pediatra mi powiedział żeby zmienić mleko na HA, drugi zasugerował,że to oliwka uczula i ją odstawić. I mija 1,5t od odstawienia oliwki a jej się tylko jeszcze bardziej wysuszyła skóra i dziś na łydkach zobaczyłam takie aż łuszczące się płatki... Sama nie wiem co robić, najgorsze, że widziało ją 3pediatrów i każdy mówi co innego a jeszcze poczytałam w necie i widziałam sporo opinii, że po Nanie dzieci miały wysypki
Ja próbuję od dziś zmianę na Gerbera - niby jedna firma ale podobno różne mleka, zobaczymy czy coś to da
Ciuuu masakra z tymi lekarzami
My na początku dawaliśmy NAN. Stefcio po nim nie umiał zrobić kupy...To co Wam kiedyś pisałam... Zmieniliśmy na Hipp bio combotik i jest dobrze. Robi co prawda kupkę co drugi dzień. Mleczko dobrze smakuje A najlepsze jest to że sami podjeliśmy decyzję o zmianie mleka i sami zdecydowaliśmy na jakie. Ja to dzielę przez 4 to co mówi pediatra. Weryfikuje to co mi mówi w internecie albo Was pytam o poradę. W końcu to my - matki - najlepiej wyczuwamy co się dzieje z naszym dzieckiem. Tak jak Natka. Miała przeczucie, że to nie skok męczy Szymka.
Stary 2011-12-16, 21:27   #3578
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Matko jedyna . Napewno sie przestraszylaś. Kurcze biedny Benito

Mój się ślini
Jaaaa Benito Jest cudowny! Takie już duży

No no Cotka, tą fotkę pamiętam Benitka na wadze
No to pieknie rośnie
Nic tylko trzeba na zakupy

My na początku dawaliśmy NAN. Stefcio po nim nie umiał zrobić kupy...To co Wam kiedyś pisałam... Zmieniliśmy na Hipp bio combotik i jest dobrze. Robi co prawda kupkę co drugi dzień. Mleczko dobrze smakuje A najlepsze jest to że sami podjeliśmy decyzję o zmianie mleka i sami zdecydowaliśmy na jakie. Ja to dzielę przez 4 to co mówi pediatra. Weryfikuje to co mi mówi w internecie albo Was pytam o poradę. W końcu to my - matki - najlepiej wyczuwamy co się dzieje z naszym dzieckiem. Tak jak Natka. Miała przeczucie, że to nie skok męczy Szymka.
z tym mlekiem to w ogóle mam wrazenei ze lekarze chca dawac jak najdroższe...moja kolezanka tak miała że przepisywali je tych mlek od groma a ona w koncu sama zmieniała i testowała i została chyba przy bebiko i malej słuzy
Stary 2011-12-16, 21:33   #3579
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cotka póki co się nie martw. Jak przybiera to jest ok. Ważne żeby waga nie spadała. Kwilon Skrzypczyk też dzisiaj nie jest sobą. Cały dzień prawie przespał (oczywiście usypanie masakra). O 17 zaczął płakać, a karmienie o 18, to mu dalam wody. Wypił 60ml. Zasnął i przed 18 się obudził. No to go już nakarmilam i z 170 wypił tylko 60ml i zasnął.
Może Filippo ma gorszy dzień

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
z tym mlekiem to w ogóle mam wrazenei ze lekarze chca dawac jak najdroższe...moja kolezanka tak miała że przepisywali je tych mlek od groma a ona w koncu sama zmieniała i testowała i została chyba przy bebiko i malej słuzy
Słyszałam, że bebiko dobre i niedorgie. Moja siostra dawala Alicji.
Tak naprawdę, to chyba trzeba trafić poprostu. Tak jak przy karmieniu piersią. Jedna mama zje czekoladę i jest okej a inna zje i dzidzi zaszkodzi.
Trzeba w granicach rozsądku próbowac.
Stary 2011-12-16, 21:36   #3580
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze... się jej leży w koszyku.
Mały nie umie w niej wysiedzieć jak czuje świeże mleczko pod nosem

Ja sie zastanawiam nad nosidełkiem mei tai- ma któras???
Cytat:

Archi, ładnie upasłaś Piotrusia, prawie miesiąc młodszy od mojego, a prawie kilo cięższy
czeee

z tym pasieniem to tak jakoś wyszło niekcący

A Ty też miałaś chuste, no nie?? Jak Ci sie sprawuje??

Cytat:
Krostki na całej buzi i szyi, a ostatnio doszły też placki suchej skóry na ciele, takie wyczuwalne tylko dotykiem, bo na oko bardzo trudno zauważyć, że tak skóra jakoś się różni.
Ja nie wiem czy to sprawka tego konkretnie mleka, czy zmiany mleka w ogóle
U nas tez zaczynaja sie ponownie krosteczki- na uszkach - a zmiana mleka nie wchodzi w gre diety też

Dla Malamutki

Beniu słodki- cmoki o d ciociuni

Cytat:
ja dziś tak z doskoku, czytam, ale łeb mnie tak napiernicza od rana, że masakra, ciśnienie leci na łeb na szyję, do tego halny i wystarczy

Cytat:
jestem
bylismy na zakupach , mały pierwszy raz został nakarmiony i przewiniety w markecie ale zuch chłopak był bardzo grzeczny

z oblewania nici meża pije ale gripex bo cos go gardło boli i oblewamy 2 miechy herbatkaco tam tez mozna ni nie hehe
No to grzane winko albo piffko bedzie jak znalazł

I za 2 mieszki bo jeszcze nie gratulowałam
Cytat:
gdzie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 21:37   #3581
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, jeszcze miałam zapytać - mamy trzymiesięczniaków, czy Wasze dzieci też się tak ślinią?

a Benik jakie ma włoski, wow! Sliczny chłopak!

Cytat:
M To przerzucamy się na 67 - muszę kupić, byłam pewna, że do nich jeszcze trochę.

Ale jak na skok to by było chyba za łagodnie
my już od dawna lecimy na 68. Kupiłam worki próżniowe i będziemy pakować te maleńkie cudeńka. Mam nadzieję, że nam się jeszcze przydadzą

U nas też skok jak w mordę strzelił. I to chyba znów połączony z kryzysem laktacyjnym niestety. Mała chce tylko na rączkach, ale do tego trzeba bujać, śpiewać i tańczyć, a mój mały Lordzik wtedy unosi bródkę do góry i patrzy sobie spod byka na świat. Nie mogę z niej, taki mały Lord
Cały czas przy cycu i dopiero zasnęła po godzinnym bujaniu, ze smokiem, a wcześniej o 20 już dziecko sobie smacznie spało. I to skok jak trzeba sprzątać, pichcić i przygotowywać się do świąt. Wrr!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 21:40   #3582
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Ja sie zastanawiam nad nosidełkiem mei tai- ma któras???

czeee

z tym pasieniem to tak jakoś wyszło niekcący

A Ty też miałaś chuste, no nie?? Jak Ci sie sprawuje??

U nas tez zaczynaja sie ponownie krosteczki- na uszkach - a zmiana mleka nie wchodzi w gre diety też

Dla Malamutki

Beniu słodki- cmoki o d ciociuni

No to grzane winko albo piffko bedzie jak znalazł

I za 2 mieszki bo jeszcze nie gratulowałam

gdzie
w realu była przecena kupiłam dwa z kubusiem puchatkiem jedne zielona a jedna niebieskie
Stary 2011-12-16, 21:43   #3583
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez kiedyś przed kąpielą jak szykowałam ubranie musiałam odłożyć chyba z 7 pajacy bo się okazały za małe
póki przybiera to sie nie martw Cotka - ważne, że nie chudnie, może ma gorszy dzien? Moja dziś tez mało zjadła większość dnia przespała- co na nią to b. dziwne bo od dawna nie spała w dzień nic albo ledwo godzinę na spacerze

Cytat:
może po prostu nie chce smoka przynajmniej nie będziesz musiała się martwić oduczaniem moja własnie taka jest, że smok to zło

Cytat:
Małgosiu no widzisz Stefcio miał problem z kupką - my nie mamy takiego bo nawet i 3x dziennie się zdarza, nie miała wzdęć, nie pluła mlekiem, ulała może z 5 razy- generalnie b.dobrze toleruje tego Nana- tyl, że właśnie ta wysypka cholerna nie wiadomo skąd
tylko bądź mądry i dojdź od czego to jest jeszcze kupiłam dziś mydło jelenia- bo płatków nie mieli i mam zamiar uprać większość rzeczy i pieluchy w tym i zobaczyć...
zobaczymy co z tym gerberem się okaże- dziś nie działo się nic złego po tym jak wypiła, jutro dostanie 2x to zobaczymy, jakby pasował to bym się cieszyła bo mogę mieć dostęp do darmowego

Cytat:
Cotka póki co się nie martw. Jak przybiera to jest ok. Ważne żeby waga nie spadała. Kwilon Skrzypczyk też dzisiaj nie jest sobą. Cały dzień prawie przespał (oczywiście usypanie masakra). O 17 zaczął płakać, a karmienie o 18, to mu dalam wody. Wypił 60ml. Zasnął i przed 18 się obudził. No to go już nakarmilam i z 170 wypił tylko 60ml i zasnął.
ooo moja też dziś jakaś inna - przespała prawie cały dzień, budziła się w sumie na karmienie tylko, aż byłam zdziwiona bo to b.niepodobne do niej i sprawdzałam czy jakiejś gorączki nie ma i też mało zjadła bo tylko 4 razy gdzie wg opakowania powinna 6. i od 20,30 śpi już snem nocnym może pogoda też tak wpływa na maluchy?

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 21:45   #3584
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Słyszałam, że bebiko dobre i niedorgie. Moja siostra dawala Alicji.
Tak naprawdę, to chyba trzeba trafić poprostu. Tak jak przy karmieniu piersią. Jedna mama zje czekoladę i jest okej a inna zje i dzidzi zaszkodzi.
Trzeba w granicach rozsądku próbowac.
Dzięki też narazie spokojna jestem, chociaż mam do was kolejne pytanie, wiem zamęczę was niedługo

Czy wasze dzieci mają czasami takie zimne czułka, albo takie zimne i lekko mokre? Bo mam wrażenie że mu zimno- kark taki średni, ale skąd wtedy ta "mokrość"

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 21:51   #3585
aa2
Zakorzenienie

Monik a jaka ta wysypka? bo my tez na Nan-ie i małemu na czole zrobiła si etaka niewidoczna prawie kaszka ja widze pod światło i jak paluchem przejade, no i koło uszów ma troszke
Stary 2011-12-16, 21:52   #3586
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

my już od dawna lecimy na 68. Kupiłam worki próżniowe i będziemy pakować te maleńkie cudeńka. Mam nadzieję, że nam się jeszcze przydadzą

U nas też skok jak w mordę strzelił. I to chyba znów połączony z kryzysem laktacyjnym niestety. Mała chce tylko na rączkach, ale do tego trzeba bujać, śpiewać i tańczyć, a mój mały Lordzik wtedy unosi bródkę do góry i patrzy sobie spod byka na świat. Nie mogę z niej, taki mały Lord
Cały czas przy cycu i dopiero zasnęła po godzinnym bujaniu, ze smokiem, a wcześniej o 20 już dziecko sobie smacznie spało. I to skok jak trzeba sprzątać, pichcić i przygotowywać się do świąt. Wrr!
My też 68
Aguś dasz radę, a na wigilie będziesz miała nowego naprawionego Lordzika

Cytat:
Małgosiu no widzisz Stefcio miał problem z kupką - my nie mamy takiego bo nawet i 3x dziennie się zdarza, nie miała wzdęć, nie pluła mlekiem, ulała może z 5 razy- generalnie b.dobrze toleruje tego Nana- tyl, że właśnie ta wysypka cholerna nie wiadomo skąd
tylko bądź mądry i dojdź od czego to jest jeszcze kupiłam dziś mydło jelenia- bo płatków nie mieli i mam zamiar uprać większość rzeczy i pieluchy w tym i zobaczyć...
zobaczymy co z tym gerberem się okaże- dziś nie działo się nic złego po tym jak wypiła, jutro dostanie 2x to zobaczymy, jakby pasował to bym się cieszyła bo mogę mieć dostęp do darmowego

ooo moja też dziś jakaś inna - przespała prawie cały dzień, budziła się w sumie na karmienie tylko, aż byłam zdziwiona bo to b.niepodobne do niej i sprawdzałam czy jakiejś gorączki nie ma i też mało zjadła bo tylko 4 razy gdzie wg opakowania powinna 6. i od 20,30 śpi już snem nocnym może pogoda też tak wpływa na maluchy?
No właśnie potem czlowiek szuka przyczyny. A kapałaś też w tym krochmalu? Może to pomoże? No i trzymam kciuki żeby ten "gerber" pomógł Łeee takie to dobrze :P A co napadliście na transport mleka?
No no dokładnie tak samo Stefan. Zawsze na 3h przerwe w karmieniu minimum 1,5h miał aktywne, a dzisiaj przerwy robił prawie 4h, a aktywności to miał może 30minut (nie licząc jedzenia i marudzenia podczas usypiania)
Stary 2011-12-16, 21:55   #3587
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Monik a jaka ta wysypka? bo my tez na Nan-ie i małemu na czole zrobiła si etaka niewidoczna prawie kaszka ja widze pod światło i jak paluchem przejade, no i koło uszów ma troszke
no właśnie taka kaszka drobna widoczna pod światło, albo wyczuwalna pod palcem - na czole i przy uszkach była - zeszła po smarowaniu kremem a na brzuchu cały czas jest, Wcześniej miała też na nóżkach ale tam całkiem zeszło zostało z kolei suche już nie wiem od czego jeszcze to może być

Julitka

Stary 2011-12-16, 21:56   #3588
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
w realu była przecena kupiłam dwa z kubusiem puchatkiem jedne zielona a jedna niebieskie
łeeeeeeeeeee u nas nie ma
Stary 2011-12-16, 21:56   #3589
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki też narazie spokojna jestem, chociaż mam do was kolejne pytanie, wiem zamęczę was niedługo

Czy wasze dzieci mają czasami takie zimne czułka, albo takie zimne i lekko mokre? Bo mam wrażenie że mu zimno- kark taki średni, ale skąd wtedy ta "mokrość"
Mój ma zimne rączki i mokre (nie od wkładania so buzi ) dziwnie no bo mokre to chyba od gorąca powinny być
Nie wiem czemu tak mają
Ale Ci pomogłam

Uciekam.
Dobrej i spokojnej nocy Muminki
Stary 2011-12-16, 22:00   #3590
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
my do tej pory używaliśmy MAM, teraz zmieniłam na MAM Perfect ten cieniutki i jest ten sam problem co u Ciebie. Ale mam nadzieję, że jakoś polubi nowego smoka, bo ma go dopiero od wczoraj.

Cytat:
My też 68
Aguś dasz radę, a na wigilie będziesz miała nowego naprawionego Lordzika

dopiero na wigilię toś mnie pocieszyła

cotka dzięki za link

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:04   #3591
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
nie, czółko ma normalne za to ręce czasem takie lodowate że szok aż widać żyłki

Cytat:
No właśnie potem czlowiek szuka przyczyny. A kapałaś też w tym krochmalu? Może to pomoże? No i trzymam kciuki żeby ten "gerber" pomógł Łeee takie to dobrze :P A co napadliście na transport mleka?
No no dokładnie tak samo Stefan. Zawsze na 3h przerwe w karmieniu minimum 1,5h miał aktywne, a dzisiaj przerwy robił prawie 4h, a aktywności to miał może 30minut (nie licząc jedzenia i marudzenia podczas usypiania)
kąpaliśmy w krochmalu 4dni - przy jednoczesnym odstawieniu oliwki- masakra się zrobiła, bo skóra była jednym suchym placem. Kupiłam emolium- dostalam próbki emulsji do ciała - i przy myciu emoilum i smarowaniu emulsją była skóra fajna, jakby sie wygładzało, próbki się skończyły wróciła suchość i krosteczki. Teraz od dwóch dni smaruję jej brzucha tym kremem oliwkowym - widzę, że po smarowaniu jest dobrze ale jak się wytrze w bodziaka zaczyna się robić suche - no masakra jakaś..Trochę też sę boję kurcze tak wszystkiego po trochu próbować bo nie dojdę od czego się to moze dziać

hihih, mamcia pracuje w szpitalu na dziecięcym i tam dostają mleczko dla maluchów, jakby coś mogę liczyć na parę opakowań miesięcznie

No to widzę nasze dzieciaki w jakąś zmowę weszły bo moja tak samo się dziś zachowywała- a nawet jak chwilę leżała nieśpiąca pod karuzelą to się nie odzywała nic tylko po prostu leżała i patrzyła w zwierzaki heh

Julitka

Stary 2011-12-16, 22:05   #3592
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie taka kaszka drobna widoczna pod światło, albo wyczuwalna pod palcem - na czole i przy uszkach była - zeszła po smarowaniu kremem a na brzuchu cały czas jest, Wcześniej miała też na nóżkach ale tam całkiem zeszło zostało z kolei suche już nie wiem od czego jeszcze to może być

no własnie ciekawee od czego ja tez podejrzewałam oliwke, od jutra ni ebede mu smarowac buzi oliwka bo jak smaruje to własnei wiecznie cos mu wyskoczy, mam krem bambino i tym kremem spróbuje , no i j amu brwi i za uszkami smarowałam ostatnio kremem f18 bo miał suche i myslałam ze po tym kremei bedzie lepiej i w tych okolicach nim smarowałam i zastanwiam sie czyu ni eod tego kremu tez-musze sie przypatrzec jak do tygodnia ni ezniknie pójde do lekarza
Cytat:
łeeeeeeeeeee u nas nie ma
to wiesz co? ja jutro ci cykne fote tych bodziaków i jak ci sie spodobaja to mi dasz znac i jak w realu jeszcze beda to ci zakupie
Stary 2011-12-16, 22:06   #3593
archinta
Zakorzenienie

Me dziecię spi , a ja co???? Tez lece bo boję sie ,ze jednak juz nie bedzie przesypial po 3h i znów bede jak zombie

Dobranoc mamuśki

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
de do lekarza

to wiesz co? ja jutro ci cykne fote tych bodziaków i jak ci sie spodobaja to mi dasz znac i jak w realu jeszcze beda to ci zakupie
Stary 2011-12-16, 22:12   #3594
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie ciekawee od czego ja tez podejrzewałam oliwke, od jutra ni ebede mu smarowac buzi oliwka bo jak smaruje to własnei wiecznie cos mu wyskoczy, mam krem bambino i tym kremem spróbuje , no i j amu brwi i za uszkami smarowałam ostatnio kremem f18 bo miał suche i myslałam ze po tym kremei bedzie lepiej i w tych okolicach nim smarowałam i zastanwiam sie czyu ni eod tego kremu tez-musze sie przypatrzec jak do tygodnia ni ezniknie pójde do lekarza

a jakiej oliwki używasz? ja mam rossmanową i bambino- i po obydwu jak małej smarowałam główke po kąpieli to z rana miała całe czoło i za uszami wysypane, przestałam smarować- czoło się zrobiło suche ale bez krostek - no masakra jakaś
a bambino jest wysuszającym kremem to też uważaj, żeby nie pogorszyć tej suchości

Cytat:
Me dziecię spi , a ja co???? Tez lece bo boję sie ,ze jednak juz nie bedzie przesypial po 3h i znów bede jak zombie
no własnie miałam zapytać czy Piotruś śpi? - korzystaj Archi i odsypiaj troszkę ostatnie dni I trzymam kciuki,żeby Piotrusiowi już tak zostało!

Julitka

Stary 2011-12-16, 22:24   #3595
aa2
Zakorzenienie

Monik stosuje bambino wiec moze to bedzie to? na szczescie własnie mi sie skończyła oliwka wiec nie bede na razie kupowała nowej a małego ciało wysmaruje balsamem z johnsons baby i zobacze jaki efekt
a krem z bambino jest wysuszajacy????? nie wiedziałam

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

a pisało że nawilża hmmm
taki mam:http://www.tanie-leczenie.pl/foto/ba...03f34148d83548
Stary 2011-12-16, 22:25   #3596
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nie chcę tu zasmęcać wątku - Franio urodził się z wadą wrodzoną i ma problem z nereczkami ogólnie rzecz ujmując.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Tak, zostało to zdiagnozowane jak byłam w ciąży.
oj szkoda Franka bardzo
Alepowiem ci Anciu, ze ja mam wade wrodzoną nerek. Przeszłam jeden atak jakbyłam bardzo malutka, a teraz narazie nic powaznego sie nie dzieje. Wiadomo musze uwazac na pecherz i nerki, czasem jakies zapalenie sie przyplącze...ale daje rade mam nadzieje, ze Franio tez tego bardzo nie odczuje
Cytat:
Aaa, jeszcze miałam zapytać - mamy trzymiesięczniaków, czy Wasze dzieci też się tak ślinią? Mały od paru dni robi bąbelki ze śliny i wydaje bulgoczące dźwięki (pluje przy tym na każdego), no i leci mu ta ślina z buzi na potęgę.

Dołączam zdjęcia Beniutka, bo ciocie na pewno zapomniały już, jak wygląda Oczy z niebieskich zrobiły mu się ciemnoszare
śliczny Benio
Stary 2011-12-16, 22:26   #3597
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzięki Właśnie w zwiazku z tym, że to bedzie przed swietami zastanawiałam sie czy nie przełożyć szczepienia na po. Ale w końcu stwierdziłam, że w razie jakby Mała była np. marudna po szczepieniu to zawsze będę miała wsparcie i pomoc w postaci męża i rodziców w święta, a potem tż wyjeżdża na kilka dni i zostajemy same.

nio właśnie będzie miał kto tulac i nosić

Fuck! Młoda po gadaniu z tatusiem, wypiciu flaszki wody i strzeleniu kupy (w końcu bo nie było od 3 dni, chyba przez to nie mogła usnąć cały dzień) w końcu usnęła ze smoczkiem na kanapie. A ja głupia matka wzięłam ją i przeniosłam do wózka No i oczywiście po spaniu
nauczka na przyszłość - nie przekładać ja już nie ruszam

Cytat:

Beni też miał krótkie wędzidełko i chyba je sobie sam uszkodził Byłam w innym pomieszczeniu, a ten w ryk, buzia zalana krwią Zlokalizowałam, że krew leci właśnie spod języka, a teraz widzę, że to wędzidełko wygląda inaczej niż wcześniej.
Myślę, że skoro sam sobie to zrobił, to ten zabieg to też będzie pestka

o matko niezły strach.

Krostki na całej buzi i szyi, a ostatnio doszły też placki suchej skóry na ciele, takie wyczuwalne tylko dotykiem, bo na oko bardzo trudno zauważyć, że tak skóra jakoś się różni.
Ja nie wiem czy to sprawka tego konkretnie mleka, czy zmiany mleka w ogóle
Asiu, a możesz napisać coś więcej? Co się dzieje, jak to u was wygląda? Benikowi też nie schodzi napletek jakoś bardzo, jest tylko dziurka na czubku. Ale ja czytałam, że u tak małego dziecka napletek jest przyrośnięty i tak to właśnie wygląda Pediatra w każdym razie nic na to nie mówi, a za każdym razem ogląda tam małego, bo my czekamy na jajko

A jak długo trwało, zanim się unormowało? Pediatra powiedziała, że jak Ha nie pomoże, to będzie Bebilon Pepti, tylko on nie za dobry w smaku. Jak Agatka go je, ładnie?

wiesz, ogólnie je ten bebilon i nie narzeka, a kupki unormowały sie po 2-3 tyg, ale dawałam na poprawę dicoflor. aha, na bebilonie pepti, pisze, ze ma składniki które powodują, ze kupki są jak przy karmieniu piersią i faktycznie tak jest juz teraz - żółte z grudkami ( tak było u Agatki przy karmieniu jej piersią)

Hej
Wczoraj pisałam z Malamutką, nie chciałabym pisać, bo mnie nie upoważniła, w każdym razie ma poważne problemy z chłopem Jej Zuzia za to ma się świetnie

ojej, znowu faceci, uściski dla niej

Ja już nie wiem, czy temu mojemu małemu w końcu lepiej? Brzuszek ok, tu już się ustabilizowało, ale skóra... Na buzi wydawało mi się, że jest lepiej, ale teraz znowu jakieś placki rumiane na polikach i krostki chyba dalej są. Placków suchych pojawiło się za to więcej.

Jeszcze mi się kot pochorował (znowu pęcherz) i tata strzelił focha Ech, a tak miło było.
Cytat:

ślinią, się ślinią, bluzeczki i bodziaki na bieżąco do zmiany. a Benio przecudny u nas oczka na odwrót - z granatowych szare

Cytat:

odnośnie ślinienia, moja młodsza ale już od jakiegoś miesiąca się ślini na potęgę i puszcza banki pluć jeszcze nie pluje ale myślę, że kwestia czasu bo już się przymierza
fajnego rampersa ma Benio

Natka fajnie, że Szymkowi się poprawia
Anciu dla Franusia cmok w czółko

oby halny nie dokuczał. a co do pediatrów, beznadziejni sa, beznadziejni samemu trzeba się znać. zgadzam się z Tobą.

Cytat:

to podeślę ci moją sister moja Agatka miał ten sam problem, siostra przyjechała, w jedno popołudnie dziecko nauczyła. jak? zabij mnie a nie wiem, ale jestem jej wdzięczna. potem dam zadanie siostrze oduczenia smoka, bo w końcu ona nauczyła

Cytat:
mleko, krople, inne leki - wszystko najdroższe

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

no u nas juz popakowane w prózniowe a jeszcze wymyśliłam, że jadąc do taty spakuję małej rzeczy w taki worek to więcej wezmę

przytulam, oby kryzysy mineły jak najszybciej.

ja po zakupach - mąż nakazał bym w końcu kupiła coś sobie, a nie małej. no to siępowstrzymałam i Agatce kupiłam tylko balerinki w h&m oraz kombinezon w smyku ( supeprzecena za 50 zł był). a sobie poszalałam, ale of corse już mam wyrzuty

aha, moja Młoda po całym dniu kombinowania z jedzeniem - tzn jedzenie jednego posiłku 6 różnymi smoczkami zjadła po kąpaniu 200 ml no szooook, ciekawe ile pośpi. to jej absolutny rekord te 200. ja zrobiłam 140m, małż małą karmi i mówi, oja Agatka jeszcze chce, no i wciągneła jeszcze 60

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:30   #3598
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Benek cudny

Cytat:

Dobranoc mamuśki

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Archi a jak tam Piotruś?? spokojniejszy już??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:35   #3599
mooonik
Zakorzenienie

to spró
Cytat:
Monik stosuje bambino wiec moze to bedzie to? na szczescie własnie mi sie skończyła oliwka wiec nie bede na razie kupowała nowej a małego ciało wysmaruje balsamem z johnsons baby i zobacze jaki efekt
a krem z bambino jest wysuszajacy????? nie wiedziałam

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

a pisało że nawilża hmmm
taki mam:http://www.tanie-leczenie.pl/foto/ba...03f34148d83548
spróbuj tę oliwkę odstawić- mi w ogóle jedna pediatra powiedziała, że bambino jest najgorszą oliwką na rynku
a widzisz ja mam taki --> http://www.dzieckonaj.pl/krem-ochron...em-150-ml.html

i on jest z cynkiem - generalnie kremy z cynkiem wysuszają skórę, wiem zresztą jak sama stosowałam. Ja smaruję pupcię małej - tu się super sprawdza.

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

oby halny nie dokuczał. a co do pediatrów, beznadziejni sa, beznadziejni samemu trzeba się znać. zgadzam się z Tobą.

wychodzi na to,że kurna jak się samemu nie poszuka nie sprawdzi to ci nie poradzą nic

ja po zakupach - mąż nakazał bym w końcu kupiła coś sobie, a nie małej. no to siępowstrzymałam i Agatce kupiłam tylko balerinki w h&m oraz kombinezon w smyku ( supeprzecena za 50 zł był). a sobie poszalałam, ale of corse już mam wyrzuty

aha, moja Młoda po całym dniu kombinowania z jedzeniem - tzn jedzenie jednego posiłku 6 różnymi smoczkami zjadła po kąpaniu 200 ml no szooook, ciekawe ile pośpi. to jej absolutny rekord te 200. ja zrobiłam 140m, małż małą karmi i mówi, oja Agatka jeszcze chce, no i wciągneła jeszcze 60
tylko kombinezon i balerinki poka, poka

hehe mojej się zdarzyło z rańca tyle pochłonąć chyba ze 3razy, też byliśmy w szoku a ostatnio chyba stwierdziła że się bedzie odchudzać bo na noc zjada 90-100 ml ledwo

Julitka

Stary 2011-12-16, 22:37   #3600
aa2
Zakorzenienie

Monik to sie dogadałysmy z tym kremem hehe przeciez sa rózne rodzaje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości