Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 23:08   #4771
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby

Dobry wieczór
TŻ robi kolację, to wpadłam się z Wami przywitać
Dziś mieliśmy wolne, więc pospaliśmy dłużej, później zakupy, nie ciuchowe niestety, ale też przyjemne, później bawiłam się w fryzjerkę i obcięłam włosy TŻowi, później obiadek i ubraliśmy choinkę, także dzień zleciał mega szybko!
Aq, gratuluje rocznicy
Kinia, może jeszcze pogadaj z TŻ o szybszym zamieszkaniu?

Idę jeść kolacyjkę i później miły wieczórrrr z TŻ się zapowiada
Także do jutra kochane
Stary 2011-12-16, 23:40   #4772
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
(...) ikea jest super
ja nie przepadam za IKEĄ czasem tam chodzę bo mają fajne dodatki, lampy, świeczniki, talerze i inne gadżety, ale meble są beznadziejne i rozpadające się
Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
oby ,bo jesli nie to ja ją oderwe ,ale boleśnie
proponuję odgryzienie poprzez rozszarpanie wrrr!
(do osób o słabych nerwach - NIE OTWIERAĆ! --> http://latimesblogs.latimes.com/.a/6...bbad970b-800wi )

tak kinia, dla mnie poród po 30 to już jest późny poród (oczywiście to moja subiektywna opinia)... cóż, co dzieje się na wyspach to nie wiem, ale wiem tyle, że po 30 będzie mi o wiele trudniej urodzić dziecko, już teraz mogę powiedzieć że porównując siebie w wieku 20 i 25 lat to wtedy miałam w sobie więcej siły i chęci na wszystko, o kondycji nie wspomnę, i im później będę rodzić tym gorzej dla mnie... nie mówiąc już o donoszeniu ciąży i ryzyku choroby dziecka

blue fajnie że spędziliście wspólnie fajny dzień! trochę weselszy akcent na wątku

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-12-16 o 23:49
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 23:49   #4773
sylvi_86
Zakorzenienie

no mebli to bym tam nie kupila ale cala reszta jest super;]
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 23:50   #4774
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
no mebli to bym tam nie kupila ale cala reszta jest super;]
hehe no to PIONA

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
Stary 2011-12-16, 23:56   #4775
sylvi_86
Zakorzenienie

juz bym chetnie urzadzala wspolne gniazdko

jak sie P. dostanie do policji to w przyszlym roku zamieszkamy ze soba, jesli nie to niestety bedzie ciezko
Stary 2011-12-16, 23:58   #4776
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość

blue fajnie że spędziliście wspólnie fajny dzień! trochę weselszy akcent na wątku
no wlasnie

Moniq no wiadomo,ze 30 to nie 20,czasy sie zmieniaja dawniej bylo nie do pomyslenia rodzic po 30 -tce ,ale tak naprawde rodzac do 35 roku zycia jest takie samo ryzyko chorob dziecka niz w wieku 20 lat.

A moj tz jest chyba pijany ,bo wyslalam mu smsa ,opieprzajacego tak lagodnie ,a on mi wyslal"kocham cie misiu" ,wiec na bank pije na tej wigilii firmowej,wiec mu napisalam ,ze moj tata u niego punkt 6 rano bedzie ,bo maja konczyc plytki klasc.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2011-12-17 o 00:19
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 00:02   #4777
sylvi_86
Zakorzenienie

kinia o juz jego problem bedzie o tej 6;] nie ma co sie denerwowac
Stary 2011-12-17, 00:11   #4778
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
juz bym chetnie urzadzala wspolne gniazdko

jak sie P. dostanie do policji to w przyszlym roku zamieszkamy ze soba, jesli nie to niestety bedzie ciezko
ja też chętnie urządziłabym wszystko... praktycznie od dwóch lat mam zaprojektowane moje mieszkanko... bawiłam się w specjalnym programiku w projektanta, wydrukowałam i wszystko leży w szufladzie

Kochana baaardzo trzymam kciuki za tą policję, teraz i Twój TŻ jest zmotywowany podwójnie, bo robi wszystko dla siebie i dla Ciebie dla Waszej przyszłości
Cytat:
no wlasnie

Moniq no wiadomo,ze 30 to nie 20,czasy sie zmieniaja dawniej bylo nie do pomyslenia rodzic po 30 -tce ,ale tak naprawde rodzac do 35 roku zycia jest takie samo ryzyko chorob dziecka niz w wieku 20 lat.

A moj tz jest chyba pijany ,bo wyslalam mu smsa ,opieprzajacego tak lagodnie ,a on mi wyslal"kocham cie misiu" ,wiec na bank pije na tej wigilii firmowego,wiec mu napisalam ,ze moj tata u niego punkt 6 rano bedzie ,bo maja konczyc plytki klasc.
i to trzyma mnie w ryzach, że do 35 lat jest bezpiecznie jeśli chodzi o zdrowie, inaczej wychlastała bym TŻta pod każdym względem (małżeńskim, pracowym, mieszkaniowym i dzieciakowym )

no cóż... że też facetom włącza się 'bycie milusim' dopiero po piwku taaa, niby po to by złagodzić wysokość opieprzenia przez swoje partnerki ale bardzo dobrze, że napisałaś tego sms'a, niech zrywa się z rana, niech ma za swoje

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-12-17 o 00:14 Powód: błąd
Stary 2011-12-17, 00:18   #4779
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana baaardzo trzymam kciuki za tą policję, teraz i Twój TŻ jest zmotywowany podwójnie, bo robi wszystko dla siebie i dla Ciebie dla Waszej przyszłości
wiadomo ale juz tak mam ze chce od razu:P musze sie nauczyc cierpliwosci:P
Stary 2011-12-17, 00:42   #4780
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
wiadomo ale juz tak mam ze chce od razu:P musze sie nauczyc cierpliwosci:P
spoko, ja też bym chciała od razu wszystko wystarczy że pewien pan ruszyłby zadek

ale rozumiem, że planowalibyście wynajem?
chyba już była taki temat poruszany, ale zapytam jeszcze raz bo nie pamiętam ile kosztuje wynajem w Waszym mieście?

Stary 2011-12-17, 00:54   #4781
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, ja też bym chciała od razu wszystko wystarczy że pewien pan ruszyłby zadek

ale rozumiem, że planowalibyście wynajem?
chyba już była taki temat poruszany, ale zapytam jeszcze raz bo nie pamiętam ile kosztuje wynajem w Waszym mieście?
tak tak wynajem;]
po 3 latach sluzby moglby wziac kredyt mieszkaniowy i bysmy sie prawdopodobnie budowali, ale wszystko wyjdzie w praniu. im szybciej beda terminy tym wiecej bedziemy wiedziec. boje sie tylko ze jak odpukac tfu tfu sie nie dostanie to nici z zamieszkania w przyszlym roku, co prawda z dwoch pensji bysmy spokojnie wyzyli ale watpie zeby chcial isc na taki uklad zarabiajac mniej ode mnie. ja tez do lipca nie bede wiedziala co z praca, jedyne co mnie tam trzyma to wyplata+premia. jak na moje miasto to baaaaardzow porzadku pieniadze. nie jedna osoba by chciala tyle zarabiac

u nas spokojnie mozna wyajac mieszkanie dwupokojowe za 1000zl razem z oplatami, wiem bo wlasnie kumpel P. z laska zamieszkali razem a sa ze soba tyle ile my tylko ze tamten chlopak zarabia jeszcze wiecej ode mnie, co prawda laska pracuje dorywczo ale podejrzewam ze ich i nasze zarobki wspolnie sa porownywalne,....jeden maly szczegol, w tamtym zwiazku to facet zarabia duzo wiecej dlatego wydaje mi sie zdecydowali sie szybciej, zaden facet nie chce byc na utrzmaniu kobiety

Edytowane przez sylvi_86
Czas edycji: 2011-12-17 o 00:56
Stary 2011-12-17, 01:16   #4782
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
tak tak wynajem;]
po 3 latach sluzby moglby wziac kredyt mieszkaniowy i bysmy sie prawdopodobnie budowali, ale wszystko wyjdzie w praniu. im szybciej beda terminy tym wiecej bedziemy wiedziec. boje sie tylko ze jak odpukac tfu tfu sie nie dostanie to nici z zamieszkania w przyszlym roku, co prawda z dwoch pensji bysmy spokojnie wyzyli ale watpie zeby chcial isc na taki uklad zarabiajac mniej ode mnie. ja tez do lipca nie bede wiedziala co z praca, jedyne co mnie tam trzyma to wyplata+premia. jak na moje miasto to baaaaardzow porzadku pieniadze. nie jedna osoba by chciala tyle zarabiac

u nas spokojnie mozna wyajac mieszkanie dwupokojowe za 1000zl razem z oplatami, wiem bo wlasnie kumpel P. z laska zamieszkali razem a sa ze soba tyle ile my tylko ze tamten chlopak zarabia jeszcze wiecej ode mnie, co prawda laska pracuje dorywczo ale podejrzewam ze ich i nasze zarobki wspolnie sa porownywalne,....jeden maly szczegol, w tamtym zwiazku to facet zarabia duzo wiecej dlatego wydaje mi sie zdecydowali sie szybciej, zaden facet nie chce byc na utrzmaniu kobiety
uuu życzę Ci najlepszego scenariusza, z własnym domem
wow, zszokowałaś mnie z tym kumplem z krótkim stażem a tak szybko podejmują poważne kroki... chociaż... jeśli są w naszym wieku to wcale sie nie dziwie czas nieubłagalnie biegnie do przodu a nie czeka...
co do pensji, no cóż, to zależy od podejścia... u mnie przez 20lat Mama zarabiała więcej niż Tata (u TŻta też Mama ma firmę) ale mój TŻ ma podejście takie jak Twój, że to facet 'generuje wyższe dochody w związku'... eh... no cóż, mi wszystko jedno, ale dla faceta to faktycznie ważne, ego im na to nie pozwala

Stary 2011-12-17, 01:20   #4783
sylvi_86
Zakorzenienie

zobaczymy jak to bedzie. wszystko sie rozgrywa o pieniadze no nic bede oszczedzac ile sie da zeby pozniej bylo latwiej wystartowac z wynajmem, baaaaaardzo bym chciala juz cos wynajac no ale przed zakonczeniem sprawy z policja nie ma sensu to po pierwsze a po drugie nie wiadomo czy po lipcu bede miec jeszcze prace

ide spac bo na 8 do pracy bajoooo

zyczcie mi szczescia w pracy hihi
Stary 2011-12-17, 01:47   #4784
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
zobaczymy jak to bedzie. wszystko sie rozgrywa o pieniadze no nic bede oszczedzac ile sie da zeby pozniej bylo latwiej wystartowac z wynajmem, baaaaaardzo bym chciala juz cos wynajac no ale przed zakonczeniem sprawy z policja nie ma sensu to po pierwsze a po drugie nie wiadomo czy po lipcu bede miec jeszcze prace

ide spac bo na 8 do pracy bajoooo

zyczcie mi szczescia w pracy hihi
no to szczęścia !

eh, Dziewczyny, ciekawe jaki będzie ten 2012 rok dla Nas wszystkich

ooo i zapomniałam - wstępnie we wtorek idziemy kupić z Tatą naszą pierwszą żywą choinkę!

dobranoc

Stary 2011-12-17, 07:39   #4785
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
Alunia jak wrócisz to pochwal się co to za pomysł był i jak było na Wigilii
Jak skladamy oferty na przetargi to naklejamy takie naklejki/etykiety na koperte OFERTA NA..... i wymyslilam, zeby zrobic tak samo tylko oczywiscie Oferta na Najlepszego Szefa Akwarium bo jego nazwisko jest zwiazane z akwarium

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Hi!

Coś się nam ostatnio smutno na wątku zrobiło Kochane trzymajcie się Waszym TŻtom należy się kop na oprzytomnienie! Takie fajne dziewczyny u ich boków tyle lat a oni co

My w środę mieliśmy rocznicę i byliśmy w kinie a później u mnie na kolacji Wzięłam sobie wolne na czwartek i dłuuuugo świętowaliśmy Było bosko A zaraz święta i moje urodziny i już się cieszę na to wszystko
Poza tym to po staremu - ciągle pracuję a popołudniami spotykam się z TŻ i tak leci
No 100 lat cie u nas nie bylo! Ale jestes usprawiedliwiona

Cytat:
jaki jaki?? na gwiazdke prezent dla szefa?? czy jakies imieniny/urodziny ma??
Zalegly imieninowy

Cytat:
A moj tz jest chyba pijany ,bo wyslalam mu smsa ,opieprzajacego tak lagodnie ,a on mi wyslal"kocham cie misiu" ,wiec na bank pije na tej wigilii firmowej,wiec mu napisalam ,ze moj tata u niego punkt 6 rano bedzie ,bo maja konczyc plytki klasc.
Ja to bym sie cieszyla z takiego smsa bez wzgledu na stan jego umyslu

A ja weszlam teraz tu bo potem jak wroce z uczelni to bede sie musiala uczyc na jutrzejsze kolo

A na wigilii super WSZYSCY, doslownie WSZYSCY życzyli mi męża a mojej mamie zięcia ja oczywiscie musialam zablysnac inteligencja i powiedzialam: ale żeby był ten sam i sie smiali ludzie

No i jeszcze poza tym wszystkim to mamy bilety na koncert kwietniowy cos czuje, ze beda jedne z lepszych urodzin o ile nie najlepsze

Małżeństwo 06.09.2014

Edytowane przez aluniaaaaa
Czas edycji: 2011-12-17 o 07:40
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 09:08   #4786
Promyk03
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie dziś ciąg dalszy przedświątecznego sprzątania a o 15 w końcu spotykam się z TŻ musimy się sobą nacieszyć w ten weekend bo później zobaczymy się na pasterce

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 10:40   #4787
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie przepadam za IKEĄ czasem tam chodzę bo mają fajne dodatki, lampy, świeczniki, talerze i inne gadżety, ale meble są beznadziejne i rozpadające się
ej tam Ja mam w domu w PL bardzo dużo mebli z IKEI i nie zauważyłam żadnego śladu zużycia Ja jestem bardzo zadowolona z nich Nawet całą kuchnię mamy z ikei i już z 4 lata się trzyma beż żadnych śladów zużycia

Elo,witam w sobotni poranek Ja już po śniadaniu a nawet posprzątałam już nasz kuchniosalon, bo dziś ma przyjść właścicielka po kasę

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 10:51   #4788
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Piję kawkę, ogarnę mieszkanie i muszę iść do sklepu.
Pogoda nie bardzo taka... A i na 17 do pracy idę Oczywiście na noc.
Sylvi, bardzo mocno trzymam za TŻtową policję i żeby ten przyszły rok Wam wypalił
Co do dziecka, to dla mnie po 30, to już jest późno.
Ja bym chciała tak rok po ślubie pierwsze i kolejne za parę lat.
Stary 2011-12-17, 13:12   #4789
kinia860
Zakorzenienie

Ale jestem wkur..........wiecie o ktorej jasnie pan wrocil z wigilii firmowej ?? o 3 w nocy,bo po wigilii poszedl z kolegami z pracy sie doprawic!Nienawidze tego ,a tak w ogole to nie wiem czy dotarl do domu,bo dzwonil do mnie przed 3 ,ze kolegow odstawil i na taksowke idzie i ,ze zadzwoni jak bedzie w domu.A tu ani tel. ,ja dzwonie najpierw jest sygnal ,a za chwile poczta ciagle sie wlacza,wiec dostal smsa,tata rano jechal do niego i tez do mnie nie raczyl zadzwonic (a mi konto zablokowali i nie moge zadzwonic),obaj jednakowi ,a moze go szukaja gdzies nie wiem w izbie wytrzeeźwień

A dzis mamy wigilie na tancach,super ,ide na nia sama.
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 13:24   #4790
bluesky89
Zakorzenienie

No to TŻ odstawił szopkę...
Przykro mi Kinia, że tak wyszło...
Stary 2011-12-17, 13:25   #4791
Promyk03
Zakorzenienie

Kinia nie ładnie zachował się Twój TŻ należą mu się baty
a Ty trzymaj się Kochana głowa do góry

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 13:56   #4792
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cześć!

O mamusiu, co za dzień. Co 5 min dzwoni telefon - z pracy oczywiście, bo skądże Ale za to udało mi się kupić książki dla taty i braciaka, wyregulować se brwi, podciąć końcówki i pokłócić się z J. o .... miód oczywiście już się pogodziliśmy, ale co się nazłościłam to moje

Kinia, jakie ten Twój TŻ jest....argh..nieodpowied zialny! I pijący! ble, fuj, paskuda! Baty dla niego

Ala, takie będą Twoje urodzinki, taaaaakie!

30 i pierwsze dziecko? Duzo. Ja chciałam kiedyś rodzić przed 30, tak koło 28 lat, ale to za 3 lata, no 3 i pół - niemożliwe. Nie ma kasy, nie ma mieszkania, nie ma dzieci.

J. w pon jakąś rozmowę. Kciukać, dziołchy

Nie wiem czemu wszyscy się tak tej Ikei czepiają. Kupiliśmy tam biurka - są solidne, porządne, funkcjonalne, tanie i małe, bo o takie nam chodziło. Zakup idealny. To samo z szafką na suszki Ciki. Mieliśmy też w poprzednim mieszkaniu szafę z Ikei - wielka, pojemna i też tania. Solidna. wcale nie z dykty

Ale się wkur....! Było ustalone, że wigilię spędzamy z moimi rodzicami, a przed nia jedziemy do mamy J. Pytałam się sto razy J. czy jego matka już wie jaki jest gry plan i co ona na to. On, że jeszcze nie dzwonił. Przed chwilą wszedł do domu i mówi: idziemy an Wigilię do Wesołe j na 19:00. Ja taaaakie oczy! Chyba, żeś oszalał - przeciez inaczej się z moimi rodzicami umówiliśmy. Oni już biedni sie ucieszyli, szykują prezenty, a teraz mam im powiedzieć, że nic z tego? No way. Tym pięknym sposobem spędzamy z J.wigilię osobno.

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2011-12-17 o 14:12
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:15   #4793
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Jak skladamy oferty na przetargi to naklejamy takie naklejki/etykiety na koperte OFERTA NA..... i wymyslilam, zeby zrobic tak samo tylko oczywiscie Oferta na Najlepszego Szefa Akwarium bo jego nazwisko jest zwiazane z akwarium
(...)
A na wigilii super WSZYSCY, doslownie WSZYSCY życzyli mi męża a mojej mamie zięcia ja oczywiscie musialam zablysnac inteligencja i powiedzialam: ale żeby był ten sam i sie smiali ludzie

No i jeszcze poza tym wszystkim to mamy bilety na koncert kwietniowy cos czuje, ze beda jedne z lepszych urodzin o ile nie najlepsze
fajny pomysł na prezent i fajne życzenia i cóż, potwierdzam błyskotliwość dobry tekściorrr
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Piję kawkę, ogarnę mieszkanie i muszę iść do sklepu.
Pogoda nie bardzo taka... A i na 17 do pracy idę Oczywiście na noc.
Sylvi, bardzo mocno trzymam za TŻtową policję i żeby ten przyszły rok Wam wypalił
Co do dziecka, to dla mnie po 30, to już jest późno.
Ja bym chciała tak rok po ślubie pierwsze i kolejne za parę lat.
za nockę...
PIONA za 'po 30, to już jest późno' i PIONA w dzieciaczka za rok po ślubie... chociaż jak będzie to nic nie wiadomo
Cytat:
Ale jestem wkur..........wiecie o ktorej jasnie pan wrocil z wigilii firmowej ?? o 3 w nocy,bo po wigilii poszedl z kolegami z pracy sie doprawic!Nienawidze tego ,a tak w ogole to nie wiem czy dotarl do domu,bo dzwonil do mnie przed 3 ,ze kolegow odstawil i na taksowke idzie i ,ze zadzwoni jak bedzie w domu.A tu ani tel. ,ja dzwonie najpierw jest sygnal ,a za chwile poczta ciagle sie wlacza,wiec dostal smsa,tata rano jechal do niego i tez do mnie nie raczyl zadzwonic (a mi konto zablokowali i nie moge zadzwonic),obaj jednakowi ,a moze go szukaja gdzies nie wiem w izbie wytrzeeźwień

A dzis mamy wigilie na tancach,super ,ide na nia sama.
ojej, biedna kiniuś (u mnie Tata odwala czasem takie numery ) to okropne ja bym radziła miesięczną mrożonkę mam nadzieję że nic mu się nie stało... ale powinien się odezwać, w szczególności że już jest późno i Twój Tata pojechał... co za człowiek... oj nieładnie TŻ zrobił, nieładnie ... trzymaj się

Promyk oj, dopiero na pasterce? późno...
Mutny no kuchnie nie są najgorsze (a już nie wspomnę ile kosztują ), ale inne rzeczy moim zdaniem do bani najprostrzym przykładem który mam są moje stoliki z których nie da się domyć, łatwo się rysują a z jednego zdziera się politura (czy jak to się nazywa, nie wiem) albo śmieszą mnie szafy na ubrania ze szkłem, cały pier*olnik prześwituje no i inne takie, nie ma co się rozwodzić nad szczegółami

Stary 2011-12-17, 14:22   #4794
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
(...)
Ale się wkur....! Było ustalone, że wigilię spędzamy z moimi rodzicami, a przed nia jedziemy do mamy J. Pytałam się sto razy J. czy jego matka już wie jaki jest gry plan i co ona na to. On, że jeszcze nie dzwonił. Przed chwilą wszedł do domu i mówi: idziemy an Wigilię do Wesołe j na 19:00. Ja taaaakie oczy! Chyba, żeś oszalał - przeciez inaczej się z moimi rodzicami umówiliśmy. Oni już biedni sie ucieszyli, szykują prezenty, a teraz mam im powiedzieć, że nic z tego? No way. Tym pięknym sposobem spędzamy z J.wigilię osobno.
co do mebli - nic mnie nie przekona, fuj, fuj, fuj

co się dzieje z tymi facetami?! matko, następny coś odwala
Gajaa no to jak On to załatwiał? nie rozumiem... ja święta spędzam również bez TŻ, ale w Waszej sytuacji to nie do pomyślenia... za pół roku ślub i takie cyrki z facetami to tak się umawiać... mam nadzieję, że jak będziecie małżeństwem to nie będzie takich dziwactw ;/
to już przesądzone? nie da się nic zmienić?

Stary 2011-12-17, 14:25   #4795
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Ja się go spytałam, czemu tak to rozegrał, skoro byliśmy umówieni inaczej. "a bo miałem jedną kreskę baterii w telefonie i to nie był czas na takie rozmowy". Ja pierd.... twierdzi, że niby zadzwoni do matki i odkręci, ale ja nie chce jego łaski.
Stary 2011-12-17, 14:31   #4796
bluesky89
Zakorzenienie

Nie fajnie Gajowy TŻ to załatwił. A to tłumaczenie o jednej kresce baterii z deka słabe.
A jeśli to odkręci, to co zrobisz? Pójdziecie razem do Twoich rodziców czy jak?
Stary 2011-12-17, 14:33   #4797
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Ja się go spytałam, czemu tak to rozegrał, skoro byliśmy umówieni inaczej. "a bo miałem jedną kreskę baterii w telefonie i to nie był czas na takie rozmowy". Ja pierd.... twierdzi, że niby zadzwoni do matki i odkręci, ale ja nie chce jego łaski.
nie, no błagam... nie ma to jak dobra wymówka
i skoro to nie był czas na takie rozmowy to po co właśnie wtedy dzwonił? ;/ eh

Stary 2011-12-17, 14:41   #4798
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

To matka do niego dzwoniła, nie on do niej. Właśnie to odkręca. Szlag by go trafił.

Jak odkręci to pójdziemy, ale wkur...jestem niezwykle.

I najlepsze, że jak wszedł do domu to mi nie powiedział, że będzie odkręcał, a że jestesmy umówieni na 19:00 tam i tam. Szlag by goooo!
Stary 2011-12-17, 14:50   #4799
rudy_moniq
Zadomowienie

eh...

ciekawe tylko jak będzie się teraz tłumaczył... że nie wiedział, nie miał czasu na gadanie czy że coś mu się pomieszało?

eh, moim zdaniem takich rzeczy nie powinno się odkręcać, tylko od razu ustalać jak trzeba... bo niestety, ale zawsze drugiej sobie robi się przykro... bo już się człowiek cieszył i bach ;/

Stary 2011-12-17, 15:02   #4800
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
eh, moim zdaniem takich rzeczy nie powinno się odkręcać, tylko od razu ustalać jak trzeba... bo niestety, ale zawsze drugiej sobie robi się przykro... bo już się człowiek cieszył i bach ;/
Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości