|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby
Dobry wieczór
![]() TŻ robi kolację, to wpadłam się z Wami przywitać ![]() Dziś mieliśmy wolne, więc pospaliśmy dłużej, później zakupy, nie ciuchowe niestety, ale też przyjemne, później bawiłam się w fryzjerkę i obcięłam włosy TŻowi, później obiadek i ubraliśmy choinkę, także dzień zleciał mega szybko! Aq, gratuluje rocznicy Kinia, może jeszcze pogadaj z TŻ o szybszym zamieszkaniu? Idę jeść kolacyjkę i później miły wieczórrrr z TŻ się zapowiada Także do jutra kochane |
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
ja nie przepadam za IKEĄ
czasem tam chodzę bo mają fajne dodatki, lampy, świeczniki, talerze i inne gadżety, ale meble są beznadziejne i rozpadające się proponuję odgryzienie poprzez rozszarpanie wrrr! (do osób o słabych nerwach - NIE OTWIERAĆ! --> http://latimesblogs.latimes.com/.a/6...bbad970b-800wi )tak kinia, dla mnie poród po 30 to już jest późny poród (oczywiście to moja subiektywna opinia)... cóż, co dzieje się na wyspach to nie wiem, ale wiem tyle, że po 30 będzie mi o wiele trudniej urodzić dziecko, już teraz mogę powiedzieć że porównując siebie w wieku 20 i 25 lat to wtedy miałam w sobie więcej siły i chęci na wszystko, o kondycji nie wspomnę, i im później będę rodzić tym gorzej dla mnie... nie mówiąc już o donoszeniu ciąży i ryzyku choroby dziecka ![]() blue fajnie że spędziliście wspólnie fajny dzień! trochę weselszy akcent na wątku
1986... rocznik czarnobylski ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-12-16 o 23:49 |
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
no mebli to bym tam nie kupila ale cala reszta jest super;]
|
|
|
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
hehe no to PIONA
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
juz bym chetnie urzadzala wspolne gniazdko
![]() jak sie P. dostanie do policji to w przyszlym roku zamieszkamy ze soba, jesli nie to niestety bedzie ciezko
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moniq no wiadomo,ze 30 to nie 20,czasy sie zmieniaja dawniej bylo nie do pomyslenia rodzic po 30 -tce ,ale tak naprawde rodzac do 35 roku zycia jest takie samo ryzyko chorob dziecka niz w wieku 20 lat. A moj tz jest chyba pijany ,bo wyslalam mu smsa ,opieprzajacego tak lagodnie ,a on mi wyslal"kocham cie misiu" ,wiec na bank pije na tej wigilii firmowej ,wiec mu napisalam ,ze moj tata u niego punkt 6 rano bedzie ,bo maja konczyc plytki klasc.
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2011-12-17 o 00:19 |
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
kinia o juz jego problem bedzie o tej 6;] nie ma co sie denerwowac
|
|
|
|
#4778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana baaardzo trzymam kciuki za tą policję, teraz i Twój TŻ jest zmotywowany podwójnie, bo robi wszystko dla siebie i dla Ciebie dla Waszej przyszłościCytat:
)no cóż... że też facetom włącza się 'bycie milusim' dopiero po piwku ale bardzo dobrze, że napisałaś tego sms'a, niech zrywa się z rana, niech ma za swoje
1986... rocznik czarnobylski ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-12-17 o 00:14 Powód: błąd |
||
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wystarczy że pewien pan ruszyłby zadek ale rozumiem, że planowalibyście wynajem? chyba już była taki temat poruszany, ale zapytam jeszcze raz bo nie pamiętam
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 3 latach sluzby moglby wziac kredyt mieszkaniowy i bysmy sie prawdopodobnie budowali, ale wszystko wyjdzie w praniu. im szybciej beda terminy tym wiecej bedziemy wiedziec. boje sie tylko ze jak odpukac tfu tfu sie nie dostanie to nici z zamieszkania w przyszlym roku, co prawda z dwoch pensji bysmy spokojnie wyzyli ale watpie zeby chcial isc na taki uklad zarabiajac mniej ode mnie. ja tez do lipca nie bede wiedziala co z praca, jedyne co mnie tam trzyma to wyplata+premia. jak na moje miasto to baaaaardzow porzadku pieniadze. nie jedna osoba by chciala tyle zarabiac u nas spokojnie mozna wyajac mieszkanie dwupokojowe za 1000zl razem z oplatami, wiem bo wlasnie kumpel P. z laska zamieszkali razem a sa ze soba tyle ile my
Edytowane przez sylvi_86 Czas edycji: 2011-12-17 o 00:56 |
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wow, zszokowałaś mnie z tym kumplem z krótkim stażem a tak szybko podejmują poważne kroki... chociaż... jeśli są w naszym wieku to wcale sie nie dziwie czas nieubłagalnie biegnie do przodu a nie czeka...co do pensji, no cóż, to zależy od podejścia... u mnie przez 20lat Mama zarabiała więcej niż Tata (u TŻta też Mama ma firmę) ale mój TŻ ma podejście takie jak Twój, że to facet 'generuje wyższe dochody w związku'... eh... no cóż, mi wszystko jedno, ale dla faceta to faktycznie ważne, ego im na to nie pozwala
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy jak to bedzie. wszystko sie rozgrywa o pieniadze
no nic bede oszczedzac ile sie da zeby pozniej bylo latwiej wystartowac z wynajmem, baaaaaardzo bym chciala juz cos wynajac no ale przed zakonczeniem sprawy z policja nie ma sensu to po pierwsze a po drugie nie wiadomo czy po lipcu bede miec jeszcze prace![]() ide spac bo na 8 do pracy bajoooo ![]() zyczcie mi szczescia w pracy hihi
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eh, Dziewczyny, ciekawe jaki będzie ten 2012 rok dla Nas wszystkich ![]() ooo i zapomniałam - wstępnie we wtorek idziemy kupić z Tatą naszą pierwszą żywą choinkę! dobranoc
|
|
#4785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jego nazwisko jest zwiazane z akwarium ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja weszlam teraz tu bo potem jak wroce z uczelni to bede sie musiala uczyc na jutrzejsze kolo A na wigilii super WSZYSCY, doslownie WSZYSCY życzyli mi męża a mojej mamie zięcia ja oczywiscie musialam zablysnac inteligencja i powiedzialam: ale żeby był ten sam i sie smiali ludzie ![]() No i jeszcze poza tym wszystkim to mamy bilety na koncert kwietniowy
Razem 14.08.2004 Zaręczeni 14.01.2011 Małżeństwo 06.09.2014 Edytowane przez aluniaaaaa Czas edycji: 2011-12-17 o 07:40 |
||||
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie dziś ciąg dalszy przedświątecznego sprzątania a o 15 w końcu spotykam się z TŻ musimy się sobą nacieszyć w ten weekend bo później zobaczymy się na pasterce
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w domu w PL bardzo dużo mebli z IKEI i nie zauważyłam żadnego śladu zużycia Ja jestem bardzo zadowolona z nich Nawet całą kuchnię mamy z ikei i już z 4 lata się trzyma beż żadnych śladów zużycia ![]() Elo,witam w sobotni poranek Ja już po śniadaniu a nawet posprzątałam już nasz kuchniosalon, bo dziś ma przyjść właścicielka po kasę
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Piję kawkę, ogarnę mieszkanie i muszę iść do sklepu. Pogoda nie bardzo taka... A i na 17 do pracy idę ![]() Sylvi, bardzo mocno trzymam za TŻtową policję i żeby ten przyszły rok Wam wypalił ![]() Co do dziecka, to dla mnie po 30, to już jest późno. Ja bym chciała tak rok po ślubie pierwsze i kolejne za parę lat.
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem wkur..........wiecie o ktorej jasnie pan wrocil z wigilii firmowej ?? o 3 w nocy,bo po wigilii poszedl z kolegami z pracy sie doprawic!
A dzis mamy wigilie na tancach,super ,ide na nia sama.
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
No to TŻ odstawił szopkę...
Przykro mi Kinia, że tak wyszło... |
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia nie ładnie zachował się Twój TŻ należą mu się baty
![]() a Ty trzymaj się Kochana głowa do góry |
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
O mamusiu, co za dzień. Co 5 min dzwoni telefon - z pracy oczywiście, bo skądże Ale za to udało mi się kupić książki dla taty i braciaka, wyregulować se brwi, podciąć końcówki i pokłócić się z J. o .... miód oczywiście już się pogodziliśmy, ale co się nazłościłam to moje ![]() Kinia, jakie ten Twój TŻ jest....argh..nieodpowied zialny! I pijący! ble, fuj, paskuda! Baty dla niego ![]() Ala, takie będą Twoje urodzinki, taaaaakie! ![]() 30 i pierwsze dziecko? Duzo. Ja chciałam kiedyś rodzić przed 30, tak koło 28 lat, ale to za 3 lata, no 3 i pół - niemożliwe. Nie ma kasy, nie ma mieszkania, nie ma dzieci. J. w pon jakąś rozmowę. Kciukać, dziołchy ![]() Nie wiem czemu wszyscy się tak tej Ikei czepiają. Kupiliśmy tam biurka - są solidne, porządne, funkcjonalne, tanie i małe, bo o takie nam chodziło. Zakup idealny. To samo z szafką na suszki Ciki. Mieliśmy też w poprzednim mieszkaniu szafę z Ikei - wielka, pojemna i też tania. Solidna. wcale nie z dykty ![]() Ale się wkur....! Było ustalone, że wigilię spędzamy z moimi rodzicami, a przed nia jedziemy do mamy J. Pytałam się sto razy J. czy jego matka już wie jaki jest gry plan i co ona na to. On, że jeszcze nie dzwonił. Przed chwilą wszedł do domu i mówi: idziemy an Wigilię do Wesołe j na 19:00. Ja taaaakie oczy! Chyba, żeś oszalał - przeciez inaczej się z moimi rodzicami umówiliśmy. Oni już biedni sie ucieszyli, szykują prezenty, a teraz mam im powiedzieć, że nic z tego? No way. Tym pięknym sposobem spędzamy z J.wigilię osobno. Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2011-12-17 o 14:12 |
|
|
|
#4793 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i fajne życzenia i cóż, potwierdzam błyskotliwość dobry tekściorrr Cytat:
PIONA za 'po 30, to już jest późno' i PIONA w dzieciaczka za rok po ślubie... chociaż jak będzie to nic nie wiadomo ![]() Cytat:
(u mnie Tata odwala czasem takie numery ) to okropne ja bym radziła miesięczną mrożonkę mam nadzieję że nic mu się nie stało... ale powinien się odezwać, w szczególności że już jest późno i Twój Tata pojechał... co za człowiek... ... trzymaj się Promyk oj, dopiero na pasterce? późno... Mutny no kuchnie nie są najgorsze (a już nie wspomnę ile kosztują ), ale inne rzeczy moim zdaniem do bani najprostrzym przykładem który mam są moje stoliki z których nie da się domyć, łatwo się rysują a z jednego zdziera się politura (czy jak to się nazywa, nie wiem) albo śmieszą mnie szafy na ubrania ze szkłem, cały pier*olnik prześwituje no i inne takie, nie ma co się rozwodzić nad szczegółami
|
|
#4794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co się dzieje z tymi facetami?! matko, następny coś odwala ![]() Gajaa no to jak On to załatwiał? nie rozumiem... ja święta spędzam również bez TŻ, ale w Waszej sytuacji to nie do pomyślenia... za pół roku ślub i takie cyrki to już przesądzone? nie da się nic zmienić?
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się go spytałam, czemu tak to rozegrał, skoro byliśmy umówieni inaczej. "a bo miałem jedną kreskę baterii w telefonie i to nie był czas na takie rozmowy". Ja pierd....
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Nie fajnie Gajowy TŻ to załatwił. A to tłumaczenie o jednej kresce baterii z deka słabe.
A jeśli to odkręci, to co zrobisz? Pójdziecie razem do Twoich rodziców czy jak? |
|
|
|
#4797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma to jak dobra wymówka i skoro to nie był czas na takie rozmowy to po co właśnie wtedy dzwonił? ;/ eh
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
To matka do niego dzwoniła, nie on do niej. Właśnie to odkręca. Szlag by go trafił.
Jak odkręci to pójdziemy, ale wkur...jestem niezwykle. I najlepsze, że jak wszedł do domu to mi nie powiedział, że będzie odkręcał, a że jestesmy umówieni na 19:00 tam i tam. Szlag by goooo!
|
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
eh...
ciekawe tylko jak będzie się teraz tłumaczył... że nie wiedział, nie miał czasu na gadanie czy że coś mu się pomieszało? eh, moim zdaniem takich rzeczy nie powinno się odkręcać, tylko od razu ustalać jak trzeba... bo niestety, ale zawsze drugiej sobie robi się przykro... bo już się człowiek cieszył i bach ;/
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

czasem tam chodzę bo mają fajne dodatki, lampy, świeczniki, talerze i inne gadżety, ale meble są beznadziejne i rozpadające się 
)
,wiec mu napisalam ,ze moj tata u niego punkt 6 rano bedzie ,bo maja konczyc plytki klasc.

czas nieubłagalnie biegnie do przodu a nie czeka...

za TŻtową policję i żeby ten przyszły rok Wam wypalił 
Ale za to udało mi się kupić książki dla taty i braciaka, wyregulować se brwi, podciąć końcówki i pokłócić się z J. o .... miód 
) to okropne
mam nadzieję że nic mu się nie stało... ale powinien się odezwać, w szczególności że już jest późno i Twój Tata pojechał... co za człowiek...
... trzymaj się