Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-17, 14:20   #3841
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
http://www.easywalker.nl/pl-PL/product/id=5/qtro.html
kamciurka wklejam jeszcze raz
chodzi mi o wage czy to jest cieżki?
czy ja dobrze widzę, że on waży 20 kg ?? czy tak jak Kasik powiedziala, ze waży 12?? jeśli 12 to leciutki jak dla mnie
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Pasztet z majonezem

pyszota
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hejka!!!

Postanowilam wykurzyc Filipa z brzucha i sprzatam,prasuje,gotuje,c o tylko mozliwe,zeby wyszedl jeszcze przed swietami,zobaczymy co to da

Zapytalam sie TZ czy poprzytulamy sie wieczorem,od niepamietych czasow bo to tez dobry sposob,on na to ZE ZACZNE RODZIC W TRAKCIE I CO ON ZROBIszczena opada

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:24   #3842
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

[QUOTE=MartuNiunia87;31081 037]Ja na zimę synka ubierałam zawsze tak:

Body długi rękaw
kaftanik + śpioszki (lub zamiast tego pajacyk) - mogą być takie welurkowe na przykład
skarpetki
Kombinezon + czapeczka

dziecko i tak jest jeszcze w wózku w śpiworku, lub kocyku i do tego ta osłonka z gondoli... także to wystarczy...

Jak było bardzo zimno (choć poniżej -10 nie powinno się wychodzić z niemowlakiem, ale czasem trzeba- lekarz czy coś) to ubierałam tak samo tylko na pajac (czy tam śpiochy + kaftan) ubierałam jeszcze sweterek i pół śpiochy/ spodenki - ale to jeśli było wyjątkowo zimno

Pozatym zawsze warto mieć dodatkowy ciuszek ze sobą, wystarczy dotknąć szyjki dziecka - jeśli jest chłodna - dziecku jest zimno, jeśli ciepła - jest ok, jeśli spocona- za gorąco mu .. spokojnie wprawimy się we wszystko jak tylko dzidzia się urodzi

Pamiętajmy Mamusie, że nasze maluszki mają wyższą temp. ciała.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:29   #3843
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Renatka, jeszcze zależy co znaczy dla Ciebie ciężki.
Bo dla jednych dziewczyn 12-14 kg to już jest ciężar nie do zaakceptowania, a innym nie będzie przeszkadzało, że wózek waży 16kg ... Zależy czy będziesz go musiała taszczyć gdzieś po schodach czy niekoniecznie
sa wózki które razem z dzieckiem ważą 12-14kg?to taki musiałby w tym okresie0-3 ważyć 7-9kg sam...kurcze to może jednak ciężkicholera to wie . pojedziemy do sklepu to sobie popatrze. po schodach nie bede musiała taszczyć natomiast po górkę na pewno bo wszedzie u nas górki i doliny
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Chyba troszkę ciężki. 20 kg to jednak dużo - przynajmniej dla mnie... Ale wózek b. ładny poza tym
buuu
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Co do picia tżtów....
Mój miał jakiś czas temu christmas party i dowiedziałam się o tym dopiero tego samego wieczoru bo on nie miał w planie iść. Zawsze było tak że go wiozłam i czekałam u siostry na niego do ok 2 w nocy(dojazd 35km). Tym razem sam postanowił ze nie chce jechać

Za to w zeszłym tyg. kupił se 4 piwa na weekend ale się pochorował. W związku z tym zrobiłam mu grzane...i tak 4 dni po jednym. Nie miałam goździków(dałam tylko cynamon i miód) a ten dzisiaj do mnie dzwoni z pracy żebym do listy zakupów dopisała goździki Ja mu mówię ze Cię chyba pogięło..... ja tu mogę zaraz rodzić a ten se grzańce będzie popijał
Cwaniaczek myślał że mu się uda ale nie ma lekko, już jest zdrowy

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

ale te 20 kg. to dozwolone obciążenie.
Sam wózek z tego co piszą to 12kg ma, czyli dosć lekki
no mój też ma zakaz od teraz chociaz na porodówke to mam 500m wiec jechac auetm raczej nie bede no ale co bedzie mi tam w szpitalu wionąło nie!
Cytat:
Hejka!!!

Postanowilam wykurzyc Filipa z brzucha i sprzatam,prasuje,gotuje,c o tylko mozliwe,zeby wyszedl jeszcze przed swietami,zobaczymy co to da

Zapytalam sie TZ czy poprzytulamy sie wieczorem,od niepamietych czasow bo to tez dobry sposob,on na to ZE ZACZNE RODZIC W TRAKCIE I CO ON ZROBIszczena opada
mój pewnie też tak stwierdzi jak mu zaproponuje po nowym rokuhaha chcoiaz cierpi strasznie w celibacie

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

kamciurka 12kg wazy sam 20kg to waga z dzieckiem i koszem wyładowanym i kieszonka na zakupy tez wyładowaną wszystko na max niby

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:32   #3844
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]kamciurka 12kg wazy sam 20kg to waga z dzieckiem i koszem wyładowanym i kieszonka na zakupy tez wyładowaną wszystko na max niby
to ja bym brała lekki

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:38   #3845
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeesc

tz poszedł do pracy na popołudnie ale mu wybaczam bo kasa dodatkowa bedzie

ja lukrowałam pół dnia ciasteczka
zmienilismy juz posciel z tz na swieta
mama nam firanki powiesiła
dzisiaj nam rodzice choinke przywiozą !!!
jutro pewnie ubierzemy

Cytat:

I byłam wczoraj w pracy rano zawieźć zwolnienie. W kadrach pracuje taka bardzo przyjemna dziewczyna. Ona jest też w ciąży. Tylko to jest coś koło 3-4 miesiąca. W każdym razie ma leukocyty we krwi jakąś większą ilość i do tego jeszcze cięsnienie niesamowicie niskie, bo coś koło 90/50 i wysoki puls przy tym. Lekarz póki co pozwolił jej pić kawę i tym sobie troszkę podwyższać.
Czy macie może jakieś informacje albo rady, albo któraś z Was tak miała czy zna podobny przypadek? Chciałabym jej coś pomóc, ale pojęcia nie mam jak
kochana a ile ma tych leukocytów?? bo w ciązy leukocytoza jest "fizjologiczna" do 15 mozna miec i jest ok
co do wysokiego tetna to niestety przy tak niskim cisnieniu serce niejako "nadrabia" wyzszym tetnem... a jak sie przy tym czuje? bo ja jestem niskocisnieniowiec- 90/60, 100/60...teraz w ciązy max mam 115/60-120-65 i jest ok bo ja jestem przyzywczajona do swojego cisnienia... i po kawie czuje sie fatalnie (przed ciaza tez)- jest mi niedobrze, rece mi sie trzesa, serce kołacze...latego ja kawy w ogole nie pije...generalnie jak raz mi podskoczylo cisnienie do 140 to myslalałm ze zejde z tego swiata...
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Moj ma przyzwolenie na 2 piwa wieczorem i co sobota pije w domu. Czasem nie. Ale gdy ma smaki na trzecie to ja ide na gore i sobie siedze na kompie a potem drzwi do sypialni zamykam i spi na kanapie za kare. Na szczescie juz nie pije wcalebo musi byc w gotowosci. W zeszly weekend dzwonili do niego kumple zeby wpadl na impreze ale odmowil i powiedzial potem ze chyba sa niepowazni ze zostawi zone wciazy i pojdzie chlac.
moj tez juz w pogotowiu czasem jedno piwko ale to wtedy tata jest na posterunku
Cytat:
Hejka!!!

kurcze moj tz znow sie zaczął bac i z seksu nici... boi sie ze jak dzidziol juz taki duzy to moze zrobic krzywde mi albo dzidziolkowi ;/ i post mam

Agatek ladnie to łózeczko wyglada

a wiecie co? nie wiem jak to wyjasnic ael wczoraj jak sie połozyłam to mialam straszna schize ze jestem nie spakowana i ze powinnam to jak najyszbciej zrobic....
przeczucie jakies czy co??

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

[QUOTE=ciezaroweczka;31104 277]
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ja na zimę synka ubierałam zawsze tak:

Body długi rękaw
kaftanik + śpioszki (lub zamiast tego pajacyk) - mogą być takie welurkowe na przykład
skarpetki
Kombinezon + czapeczka

dziecko i tak jest jeszcze w wózku w śpiworku, lub kocyku i do tego ta osłonka z gondoli... także to wystarczy...

Jak było bardzo zimno (choć poniżej -10 nie powinno się wychodzić z niemowlakiem, ale czasem trzeba- lekarz czy coś) to ubierałam tak samo tylko na pajac (czy tam śpiochy + kaftan) ubierałam jeszcze sweterek i pół śpiochy/ spodenki - ale to jeśli było wyjątkowo zimno

Pozatym zawsze warto mieć dodatkowy ciuszek ze sobą, wystarczy dotknąć szyjki dziecka - jeśli jest chłodna - dziecku jest zimno, jeśli ciepła - jest ok, jeśli spocona- za gorąco mu .. spokojnie wprawimy się we wszystko jak tylko dzidzia się urodzi

Pamiętajmy Mamusie, że nasze maluszki mają wyższą temp. ciała.
kiedy czytałam ze jak nam jest ciepło to dziecku jest gorąco a jak nam jest gorąco to dziecko się juz roztapia.....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:40   #3846
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba troszkę ciężki. 20 kg to jednak dużo - przynajmniej dla mnie... Ale wózek b. ładny poza tym
20 Ja tam widziałam, że spacerówka waży 12 kg Sprawdzę jeszcze raz

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:42   #3847
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
brooo ale ładny wózek!! a jaki to jest dokładnie model wiesz może?
ja juz sie praktycznie zdecydowalam na easywalkera ale jeszcze nie zamówiony wiec moze zmienie
Na gondoli pisze Dreami, wiem że fotelik muszę dokupić top line, a co do spacerówki to pojęcia nie mam jak się nazywa. W każdym razie super stabilna jest i wiem, ze dłuuugo posłuży Wózek podnoszę już teraz jedną ręką. Sam stelaż to chyba na palcu bym mogła podnieść Koła są pompowane wszystkie trzy z możliwością blokady przedniego, a to w zimie jest boskie. Gondola w miarę duża i całkowicie na zimę. Nie byłam przekonana do tego wózka, ale teraz to już nie widzę żadnego innego

Cytat:
Co do picia tżtów....
Mój miał jakiś czas temu christmas party i dowiedziałam się o tym dopiero tego samego wieczoru bo on nie miał w planie iść. Zawsze było tak że go wiozłam i czekałam u siostry na niego do ok 2 w nocy(dojazd 35km). Tym razem sam postanowił ze nie chce jechać

Za to w zeszłym tyg. kupił se 4 piwa na weekend ale się pochorował. W związku z tym zrobiłam mu grzane...i tak 4 dni po jednym. Nie miałam goździków(dałam tylko cynamon i miód) a ten dzisiaj do mnie dzwoni z pracy żebym do listy zakupów dopisała goździki Ja mu mówię ze Cię chyba pogięło..... ja tu mogę zaraz rodzić a ten se grzańce będzie popijał
Cwaniaczek myślał że mu się uda ale nie ma lekko, już jest zdrowy

Niezła z Ciebie aparatka

Nie doczytałam o tej wadze dopuszczalnej, wybaczcie

Renata tu masz link do spacerówki SPACERÓWKA MAXI SPEEDI

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:47   #3848
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli dobrze przeczytałam

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
sa wózki które razem z dzieckiem ważą 12-14kg?to taki musiałby w tym okresie0-3 ważyć 7-9kg sam...kurcze to może jednak ciężkicholera to wie . pojedziemy do sklepu to sobie popatrze. po schodach nie bede musiała taszczyć natomiast po górkę na pewno bo wszedzie u nas górki i doliny
Renatka, mi chodziło o sam wózek. Z dzieckiem 12 kg to faktycznie jakiś super ultra lekki musiałby być
Wydaje mi się, że ten Twój jest naprawdę ok

Stary 2011-12-17, 14:50   #3849
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za opinie to juz postanowione ! uff nareszcie mam z głowy
neska a spakowałaś się po tej schizie czy dalej nie?

sypie śnieg!!!!!!!!!!!!!! !!!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-17, 14:52   #3850
agawoo
Zakorzenienie

.
Cytat:
Na gondoli pisze Dreami, wiem że fotelik muszę dokupić top line, a co do spacerówki to pojęcia nie mam jak się nazywa. W każdym razie super stabilna jest i wiem, ze dłuuugo posłuży Wózek podnoszę już teraz jedną ręką. Sam stelaż to chyba na palcu bym mogła podnieść Koła są pompowane wszystkie trzy z możliwością blokady przedniego, a to w zimie jest boskie. Gondola w miarę duża i całkowicie na zimę. Nie byłam przekonana do tego wózka, ale teraz to już nie widzę żadnego innego
[...]

Renata tu masz link do spacerówki SPACERÓWKA MAXI SPEEDI
Boroo, to siedzisko w spacerówce sie nie rozkłada na płasko, tak?

Stary 2011-12-17, 14:53   #3851
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziękuję jeszcze raz za uznanie spanka mego dziecioczka

Agamili
no bo w DE jest real! To myslałam, że w UK też może...

Renata fajny wózeczko Ogólnie sama gondolka waży 12 kg, a na allegro koło 10 kg, więc myślę, że te 2 kg w tę czy w tamtę nie robi aż takiej różnicy

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
PYCHOTA i do tego ogóreczek kiszony

Cytat:

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:53   #3852
Zadomowienie

boroo bardzo ładna spacerówka też ,w ogóle śliczny i firma bardzo dobra nie zwróciłam uwagi że 3kołowy...więc już zostaje easywalker bo chciałam 4kołowca- wiem że są cięższe ale jak dla mnie poręczniejsze-jestem lewa w prowadzeniu 3kołowców

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-17, 14:53   #3853
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to daj trochę

Stary 2011-12-17, 14:57   #3854
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
własnie wyparzam wszsytkie rzeczy małego
zapomniałam pwiedzieć TZ zeby mi torbę wyciągnął a wysoko jest i nie chce sama włazic...
ale zaraz chyba zaczne wyciągac rzeczy i połoze w łózeczku a jutro przełoze do torby
Cytat:
Jak to daj trochę
ja tam nie tesknie za sniegiem i nie lubie zimy szczegolnie w tym roku jak bedzie cieplej to bedzie lepiej ze spacerami
ewentualnie niewielka ilosc sniegu moze sie pojawic na swieta ale bez przesady...
Stary 2011-12-17, 14:58   #3855
Zadomowienie

Agatku 10kg waży model sky ten mój 12 bo sky jest 3kołowy to dodatkowe kółko pewnie dodatkowe kg i jeszcze sky czegos tam na nóżki nie ma

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

agawoo tak sypie nie sypie ale jednak zawsze cos ale super od razu mi sie humor poprawił!! przyjeżdzaj w beskidy!!

neska nie wyłaź nigdzie wysoko jak juz wszystko bedzie w łóżeczku to pratktycznie spakowana bedziesz

Lilka już z nami!!

Edytowane przez renata:)
Czas edycji: 2011-12-17 o 14:59
Stary 2011-12-17, 15:00   #3856
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to daj trochę
przestań!

Chłopaki nie wiedzą dalej czy zjeżdżają 21.12 się dowiedzą, dziś nie poszli do pracy - bo nie ma roboty
Ale niby 'prawdopodobnie tak' oby... Niech nie sypie w DE śnieg do stycznia

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 15:02   #3857
Zadomowienie

leje mi sie z oka od tego bocznego patrzenia;/
chyba musze sie ulotnic z kompa zaraz...
idziemy dzisiaj jeszcze do tescia na imieniny na pol godz i bede cos robic do szkoly takze caluski mamusie pewnie zajrze niedługo tu

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-17, 15:10   #3858
uska000
Zadomowienie

moj tez 12kg i w ciazy sobie nawet podnosilam naprawde super wozeczek
moj tez mial mozliwosc 4 albo 3 ale mnie korcily te 3 kolka

Laski zrobilismy przemeblowanie i jest ciasno ale Igorek bedzie mial swoj kacik w pon rozlozymy lozeczko i nawet fotel do karmienia sie zmiesci
Jestem taka szczesliwa
W lazience burdel nieziemski ogarne dzis sama a tzcik w pon po pracy zrobi na cacy
We wtorek Igorek moze wychodzic dzis tylko jeszcze poprasuje posciel i reczniki swoje i spakuje torbe do szpitala

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 15:13   #3859
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
moj tez 12kg i w ciazy sobie nawet podnosilam naprawde super wozeczek
moj tez mial mozliwosc 4 albo 3 ale mnie korcily te 3 kolka

Laski zrobilismy przemeblowanie i jest ciasno ale Igorek bedzie mial swoj kacik w pon rozlozymy lozeczko i nawet fotel do karmienia sie zmiesci
Jestem taka szczesliwa
W lazience burdel nieziemski ogarne dzis sama a tzcik w pon po pracy zrobi na cacy
We wtorek Igorek moze wychodzic dzis tylko jeszcze poprasuje posciel i reczniki swoje i spakuje torbe do szpitala
ja swojemu pozwoliłam wychodzic dopiero po 3 stycznia bo wtedy mam zdejmowany aparat z zębów
Stary 2011-12-17, 15:14   #3860
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kochana a ile ma tych leukocytów?? bo w ciązy leukocytoza jest "fizjologiczna" do 15 mozna miec i jest ok
co do wysokiego tetna to niestety przy tak niskim cisnieniu serce niejako "nadrabia" wyzszym tetnem... a jak sie przy tym czuje? bo ja jestem niskocisnieniowiec- 90/60, 100/60...teraz w ciązy max mam 115/60-120-65 i jest ok bo ja jestem przyzywczajona do swojego cisnienia... i po kawie czuje sie fatalnie (przed ciaza tez)- jest mi niedobrze, rece mi sie trzesa, serce kołacze...latego ja kawy w ogole nie pije...generalnie jak raz mi podskoczylo cisnienie do 140 to myslalałm ze zejde z tego swiata...

a wiecie co? nie wiem jak to wyjasnic ael wczoraj jak sie połozyłam to mialam straszna schize ze jestem nie spakowana i ze powinnam to jak najyszbciej zrobic....
przeczucie jakies czy co??
Przeczucie przeczuciem, ale profilaktycznie można się zabezpieczyć

Nie pamiętam jaką liczbę leukocytów podała, bo się bardzo tym przejęłam. W każdym razie doktor dał jej jakiś doustny antybiotyk i globulki dopochwowe i to nie pomogło. Teraz dostała furaginum 2 opak. po 50tabl. A muszę to powiedzieć, że uspokoiłaś mnie bardzo z tym ciśnieniem, bo sama nie wiedziałam co o tym myśleć. Nie chciałabym, żeby poszła do szpitala albo... nie powiem tego najgorszego.

Stary 2011-12-17, 15:24   #3861
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Przeczucie przeczuciem, ale profilaktycznie można się zabezpieczyć

Nie pamiętam jaką liczbę leukocytów podała, bo się bardzo tym przejęłam. W każdym razie doktor dał jej jakiś doustny antybiotyk i globulki dopochwowe i to nie pomogło. Teraz dostała furaginum 2 opak. po 50tabl. A muszę to powiedzieć, że uspokoiłaś mnie bardzo z tym ciśnieniem, bo sama nie wiedziałam co o tym myśleć. Nie chciałabym, żeby poszła do szpitala albo... nie powiem tego najgorszego.
czyli u niej jakies zapalenie dróg moczowych jest? to po antybiotyku powinnos przejsc i leukocyty spadną....

a co do cisnienia to oczywiscie lepiej miec w normie ale z dwojga złego lepiej nizsze niz za wysokie... tylko musi uwazac zeby gdzies nie zemdlec bo mnie sie w ciązy czesto słabo robi i muszę usiąść albo sie połozyc na chwilke
Stary 2011-12-17, 15:29   #3862
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
.

Boroo, to siedzisko w spacerówce sie nie rozkłada na płasko, tak?
Rozkłada się na płasko, ma kilka stopni regulacji podnóżka czy jak to się tam nazywa i regulację paskami takimi całego oparcia, więc spokojnie da się rozłożyć na różne sposoby

Cytat:
boroo bardzo ładna spacerówka też ,w ogóle śliczny i firma bardzo dobra nie zwróciłam uwagi że 3kołowy...więc już zostaje easywalker bo chciałam 4kołowca- wiem że są cięższe ale jak dla mnie poręczniejsze-jestem lewa w prowadzeniu 3kołowców
Też tak myślałam o 3kołowcach. Tym bardziej nie podobały mi się na zimę. Ale prowadzi mi się cudownie
Renia, Twój typ wózka też jest super, ładnie wygląda, ma dobre koła, wagę też ma super, bo ja źle spojrzałam tam w opisie - ale już się przyznałam wcześniej

Stary 2011-12-17, 15:35   #3863
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Pasztet z majonezem
Oj tam, oj tam, jak kobieta jest w ciąży, to może mieć różne zachcianki

Cytat:

No to super

A ja przeglądam materace na allegro i chyba jednak wezmę pianka-kokos.
Jaką macie grubość materacy?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 15:37   #3864
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

ja mam 5cm

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 15:42   #3865
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
własnie wyparzam wszsytkie rzeczy małego
zapomniałam pwiedzieć TZ zeby mi torbę wyciągnął a wysoko jest i nie chce sama włazic...
ale zaraz chyba zaczne wyciągac rzeczy i połoze w łózeczku a jutro przełoze do torby

ja tam nie tesknie za sniegiem i nie lubie zimy szczegolnie w tym roku jak bedzie cieplej to bedzie lepiej ze spacerami
ewentualnie niewielka ilosc sniegu moze sie pojawic na swieta ale bez przesady...
Oj, ale ja nie chcę cały czas, tylko na Święta

Cytat:

agawoo tak sypie nie sypie ale jednak zawsze cos ale super od razu mi sie humor poprawił!! przyjeżdzaj w beskidy!!
Oj, chciałabym

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
przestań!

Chłopaki nie wiedzą dalej czy zjeżdżają 21.12 się dowiedzą, dziś nie poszli do pracy - bo nie ma roboty
Ale niby 'prawdopodobnie tak' oby... Niech nie sypie w DE śnieg do stycznia
Oj, nie bij - ja nie chcę śwniegu w DE tylko u nas
I to nawet jak inym dziewczynom nie pasuje, to tylko na podkarpaciu jak dla mnie może być, na więcej się nie upieram

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Rozkłada się na płasko, ma kilka stopni regulacji podnóżka czy jak to się tam nazywa i regulację paskami takimi całego oparcia, więc spokojnie da się rozłożyć na różne sposoby
To super, bo na zdjęciu tak wygladało, jakby nie było, a wtedy beee

Cytat:
Chyba 9 cm

Stary 2011-12-17, 15:45   #3866
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja co prawda nic nie wymieniałam bo potrawami będzie sie zajmować mama i siostra, nie wiem po prostu czy jeszcze ja będę w stanie. Ale co do pierogów to u nas są na pierwszym miejscu
Pisałam w zeszłym tyg. że robiłam i mroziłam ja jako dziecko to tylko pierogi jadłąm na Wigilie i do teraz mi tak zostało ze jem ich najwiecej
U nas to podstawowe danie,a jak uszka się skończą do barszczu to jemy z pierogami

Mąż właśnie ubiera choinkę ,jejku jak cudnie wreszcie poczuje święta i należą mu się bo kupił dziś piękne ciuszki dla małej,ale nie mogę wstawic bo coś mi nie działa ściąganie zdjęć z aparatu
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 15:49   #3867
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
ja mam 5cm
Cytat:

Chyba 9 cm
Dzięki

Zabieram się za ubieranie choinki. Jakaś dziwna jestem, bo akurat średnio to lubię robić :/
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 16:08   #3868
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dzięki

Zabieram się za ubieranie choinki. Jakaś dziwna jestem, bo akurat średnio to lubię robić :/
ja CI mogę ubrac ja uwielbiam

materac 9 cm

naszykowałam rzeczy do szpitala ;/ aaaaaaaaaaaaaaa wrzuciłam do łózeczka aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jeszcze tylko na wyjście ze szpitala ale to spoko jeszcze zdążę
Stary 2011-12-17, 16:14   #3869
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
czyli u niej jakies zapalenie dróg moczowych jest? to po antybiotyku powinnos przejsc i leukocyty spadną....

a co do cisnienia to oczywiscie lepiej miec w normie ale z dwojga złego lepiej nizsze niz za wysokie... tylko musi uwazac zeby gdzies nie zemdlec bo mnie sie w ciązy czesto słabo robi i muszę usiąść albo sie połozyc na chwilke
Tak, powinno, ale nie przeszło Raczej zapalenia nie ma.

Stary 2011-12-17, 16:17   #3870
czubasek20
Zakorzenienie

Wróciłam właśnie od babci
mama mnie zawiozła

i brat mi dał the sims 2 zebym jutro sie czymś zajęła a nie wkurzała na tzta

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości