|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
wczoraj mnie tak zamuliło, że zasnęłam wcześnie ale w nocy obudziłam się z bólem brzucha później rano tak samo i z tego wszystkiego spałam do prawie 13 oczywiście o 13 też ból ale już mi przeszło brałam nospy a dziś sprzątnie właśnie kończe z łazienką i w zasadzie weszłam tylko na chwilkę
|
|
|
|
#4442 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Właśnie zadzwonił i powiedział "Nie chce z Tobą być, na nic ode mnie już nie licz". Bardzo miły prezent Boże narodzeniowy
Gratuluje mu braku mózgu i odpowiedzialności, no ale cóż Takie życie.. Ja sobie poradzę, wsparcie w rodzicach mam i pomoc po porodzie.. Nie potrzebuje osoby która mnie nie rozumie, która ma rozum pięciolatka i w ogóle szkoda gadać.. a ja się załamywać nie będę Jest nie wart mnie i tyle
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Claudia, bardzo mi przykro, że to sie tak układa
![]() Bądź silna dla synka
|
#4444 |
|
Rozeznanie
|
Jestem i będę!
![]() ) Teraz mi napisał że jemu synek podziękuje a mnie znienawidzi.
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wziąc go i lac mordę i patrzeć czy równo puchnie. Jak on śmie tak pisać. Wyłącz telefon i odpocznij, on naprawdę ma nierówno pod sufitem.
|
|
#4446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- agabi super aniołek, zdolniacha z Ciebie. Ja nie miałabym tyle cierpliwości. |
||
|
|
|
#4447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Tz mnie dzis wykorzystał
tzn bylismy kupic choinke, pozniej na malych zakupach bo TZ ma dzis urodziny , zrobiłam salatke, posprzatałam ii plecy mnie bola.Juliczka gratulacje agabi przepiekny ten obraz Claudia co za .... strasznie Ci wspolczuje tego ze w takim stanie musisz sie uzerac z TZ. Ja bym go na twoim miejscu calowicie teraz olała, moze przemysli i dojdzie do jakichs wnioskow, ale tego ze takie jaja odwala to ja bym mu chyba do konca zycia nie zapomniała. Lece sie ubrac i doprowadzic do porzadku, bo Tz i moj brat z sympatiami swoimi przyjda. U nas choinka juz ubrana.
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- julliczka super ciuszki ))---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Karolca mniam, ja też uwielbiam ziemniaki, pod każdą postacią,, no może puree nie bardzo. Ale wszelkie placki, talarki, gotowane, smażone, pieczone.. claudia, porozmawiaj na POWAŻNIE ze swoim TŻ, tak nie może byc - jesteś w ciąży - musisz miec spokój, a On pierwszy powinien to rozumiec.. Pogadajcie na spokojnie... i nie przez smsy..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-17 o 17:36 |
||
|
|
|
#4451 |
|
Rozeznanie
|
claudia- brak słów ...
trzymaj się Kochanadzięki dziewczyny za komplementy odnośnie mojego aniołka ![]() julliczka-jakie piękne te ubranka
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(( Trzymaj się dzielnie!
|
|
|
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
JULLICZKA sliczne ubranka...najbardziej wpadla mi sukieneczka na szelkach w rozowe albo czerwone pasy
![]() AGABI ile zajelo Ci zrobienie aniolka? to chyba bardzo pracochlonne prawda? |
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
Nie mi oceniać, ale podsumowując ekscesy o których wspominasz ciężko nie wywnioskować, że chłopak nie dojrzał jeszcze do bycia ojcem. Myślę, że (dla dobra własnego i dziecka) powinnaś zastanowić się nad, przynajmniej tymczasową, izolacją od jego buzujących jeszcze hormonów. Wszyscy przechodziliśmy okres dorastania. U niektórych trwa krócej, u innych dłużej (wręcz nieskończenie długo). To, że jeszcze razem nie mieszkacie ma swoje dobre i złe strony. Nie chcę nawet próbować doradzać. Zmierzam tylko do tego, że nie grozi Ci bycie "samotną" tak długo, jak masz przy sobie najbliższych
Znam kilka tzw. "samotnych mam", które radzą sobie z pomocą rodziców, cioć i kuzynostwa, rodzeństwa, znajomych (głównie tych nowych, poznanych już po urodzeniu dziecka). Człowiek ma niezwykłą zdolność dostosowywania się do zmiennych warunków otoczenia, a wszelkie zmiany przerażają tylko zanim nastąpią. Po czasie z niedowierzaniem zauważamy, że to czego najbardziej się obawialiśmy okazało się na dłuższą metę najkorzystniejsze ![]() Cokolwiek postanowisz staraj się skupiać całą swoją uwagę na rzeczach przyjemnych i rozweselających (łatwo mówić, sama mam z tym problem!). W końcu każda z nas chciałaby aby jej dziecko miało piękny, szczery uśmiech! Baby ticker mówi mi, że obchodzę dziś 100-dniówkę Najchętniej dałabym się zamknąć na tych kilka dni w szpitalnej izolatce. A tu jeszcze news: w drugi dzień świąt przyjeżdża wesoła gromadka młodszych, bezdzietnych kuzynek chętnych popatrzeć jak wyglądam w ciąży Na nieszczęście: nie mogę się ulotnić i przynajmniej na 2-3h będę musiała wystawić swoją osobę niczym eksponat muzealny bądź zwierzę w cyrku... Na szczęście: miewam się całkiem dobrze i wyglądam lepiej niż się spodziewają. Jak co roku więc, tryskam "optymizmem" na myśl o okresie Bożego Narodzenia... No dobra, ubieram się i idę do sklepu po pistacje! |
|
|
|
#4455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Klikam już z mieszkania z jednej strony się cieszę i to bardzo, własne 4-kąty, ale z drugiej jakaś taka smutna jestem... Claudia bardzo mi przykro, że tak Ci się układa zgadzam się z dziewczynami, że powinnaś wyłączyć telefon i odpocząć, nie możesz się denerwować! Myśl o sobie i o dziecku, bo to teraz najważniejszeDzisiaj mamy studniówkę wg suwaczka Tż poszedł do sklepu i ma dla mnie lody
|
#4459 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję sukcesu Oby dalej z firmą szło jak należy Cytat:
nie odzywaj się sam zrozumie. Mówiłaś, że jego rodzice są ok także sądzę, że będą mu przemawiać do rozumu i być może będzie to miało jakiś wpływ. A jak się nie uda to przynajmniej będziesz miała tą pewność, że skończyło się w tym momencie gdzie jeszcze sobie możesz jakoś poradzić a nie później.Cytat:
No to śmiało ![]() Och dziewczyny po 3 latach od ślubu dziś wywaliłam rozkładane łóżko za które dałam prawie 2 tys a okazała się fatalnym badziewiem. Kupiłam super fajną wersalkę w promocji za niecałe 600 zł. Jak się za 3 lata rozwali to bynajmniej mi nie będzie szkoda aż tylu pieniędzy. Byłam w ciuchu kupiłam pełno pięknych i jak nowych ubranek dla dziewczynki w rozmiarach 56- 62 Muszę w końcu porobić fotki i wam co nie co pokazać A mó syn wniebowzięty, że ma tatę i pewnie do wiosny Warszawy nie odwiedzi No cóż w portfelu będzie mniej ale może tu znajdzie coś za najmniejszą krajową, ale będziemy razem i to najważniejsze A te koło do siedzenia po porodzie myślę , że dobry nabytek ale można przecież zwykłe kółko dziecięce kupić i używać. Ciężko się siedzi gdy pupa boli
|
|
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia
Na pewno podniosło mnie to na duchu i wiem że dam sobie radę. Maleństwo moje kopie jak szalone, wypięło się główką i zrobiło mi krzywy brzuch z prawej strony Jutro będę stroić choinkę, dzisiaj już nie mam siły chociaż miałam to zrobić. Byłam w mieście kupiłam kilka rzeczy dla maleństwa m.in. smoczek Lovi (10.50) Szczoteczkę z naturalne włosia, gruszeczkę, myjkę, wkłady poporodowe skarpeteczki, i wydałam około 35 zł, resztę dokupię po świętach. Ale zakupy sprawiły mi radość do czasu kiedy nie zaczęło mi się robić słabo i zdążyłam wejść do apteki poprosić o szklankę wody.. wrr nienawidzę tego uczucia, ale pani była bardzo miła i powiedziała że mam usiąść i odpocząć bo widzi jak mi ciężko a że ja drobna jestem i duży brzuszek :P bo mam jedynie 163
|
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Ochh no i wznieśmy toast za dzisiejsze 100 dniówki
![]()
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie bo jak zjem za dużo to potem zdycham masakrycznie
![]() wolę jeść częściej a mniej... wczoraj przesadziłam i zjadłam za dużo na raz...potem zdychałam
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape no to
![]() Tż mi kupił piccolo na poprawę nastroju
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
Ja studniówkę miałam wczoraj
) Dziewczyny za niedługo maluszki będą z nami!Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-17 o 19:34 |
|
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
A my właśnie ubraliśmy choinkę z mężulem
Claudia a Ciebie mocno tulę ![]() Trzymaj się dzielnie, oby TŻ zrozumiał co może stracic przez swoje kretyńskie zachowanie. WIerzę że Ty tak czy inaczej będziesz szczęśliwa ![]()
|
|
|
|
#4466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o jak fajnie ze juz macie choinke jak juz kupimy choinke to bedzie tylko z czerwonymi ozdobami....dzisiaj widzialam tak ubrana i wygladala slicznie.
|
|
|
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedna Ty Ale dasz rade, kobieta dla dziecka moze duzo! Najwazniejsze ze masz wspaniala rodzine, ktora daje Ci wsparcie ![]() Nie jestes sama, nosisz w sobie nowe zycie i jestes wyjatkowa! Glowa do gory
|
|
#4469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się teraz denerwować nie będę bo noszę pod sercem mój największy skarb którym jest mój synek! I On mi daje największe szczęście! Uciekam dziewczyny myć się i na tvn
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymaj sie cieplutko CLAUDIA |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

ale w nocy obudziłam się z bólem brzucha później rano tak samo

Gratuluje mu braku mózgu i odpowiedzialności, no ale cóż Takie życie.. Ja sobie poradzę, wsparcie w rodzicach mam i pomoc po porodzie.. Nie potrzebuje osoby która mnie nie rozumie, która ma rozum pięciolatka i w ogóle szkoda gadać.. a ja się załamywać nie będę

Wziąc go i lac mordę i patrzeć czy równo puchnie. Jak on śmie tak pisać. 
Okropna jestem, wiem, no ale..
Teraz spoko, bo u mamy wtedy siedzimy do oporu, do późnych godzin nocnych i gadamy itp itd