|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Justyna wiesz , że Cię uwielbiam nieeeeeeeeeeee??!!!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-17 o 19:42 |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Hej.
Jestem. Smutne wieści Ania współczuję koleżance, mam nadzieję że się szybko pozbierają po stracie. Wczoraj sąsiadka zza płota urodziła (cc) w 34 tyg ,dziecko ma wadę genetyczną nic więcej nie wiem, nie gadam z teściową. Boję sie mieć drugie dziecko... Co do niej to znowu dała mi powód do nerwów i płaczu, ale o tym jutro w klubie jak znajdę chwilkę. Jaciee martwię się o Dominiczka, już pewnie po wizycie, pisz szybko co z nim. Biedaczek. Babonik mężuś potrafi przeprosić ale nie ma ta łatwo, a co! eheh dobre posunięcie.Cookie kurka co to za szkoła była. Ja sama sobie pisałam zwolnienia i podpisywałam za matule i było usprawiedliwione... Sweet dobrze zrobiłaś. Weź, teraz to albo wóz albo przewóz i niech się decyduje. Nerola zdrówka dla Izy. Czyli chcieli ją w szpitalu zostawić? Wy tu o nErgalu i Mentaliście i Rudym z Miami (cookie) a ja się ślinię na Sebusia z zakopower
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
weszłam szukać wieści od jacieeeeeeee ale nic nie pisała
![]() Rudy z Miami jest mega za☠☠☠isty!! o :P Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-12-17 o 20:19 |
|
|
|
#364 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jacieeeee pisz!!!
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() dopiero mam czas zajrzeć bo prawie dwa dni mnie nie było, wczoraj wieczorem mieliśmy gości, dziś rano zakupy (odebrałam obraz dla rodziców - tę fotoramę 60x80 z ich zdjęciem ślubnym i wyszło suuuper!!! ![]() Co się działo?? ktoś mi streści?? idę czytać..
|
#366 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cudo!! Cytat:
Cytat:
Ale zdyscyplinowane te SzymkiNie wiem czy to ta pogoda ale moje dziecko wyjatkowo marudne bylo dziisaj. Teraz spi a ja gotuje mu zupke na jutro ![]() Ciekawe jak Jacieeee, moze napisac do niej?? Nerolka zdrowka dla Izuni, biedna malenka.
|
|
|
#367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
biedna, ile Ty przez tą babę nerwów stracisz... ![]() Mały wykąpany, senny już był okropnie, położyłam w łóżeczku to go na gadanie wzięło
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem Kochane.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa Dominik ma nieżyt jelit z wirusowym zapaleniem gardła. Lekko powiększone węzły chłonne. Lekarz kazał dopajać i podawać Dicoflor. Nie widzi potrzeby dawać nic więcej, bo Mały podczas wizyty słał mu piękne uśmiechy. Gardło lekko zaczerwienione tylko. Mleko nie ma z tym nic wspólnego. Głupia jestem i tyle ![]() Lekarz fajny, taki rzeczowy i nie panikuje. Co do wagi stwierdził, że jest ok. Dziecko na 25 centylu, więc przybiera ok, a że urodził się z wagą poniżej przeciętnej to Goliatem nie będzie. Teraz Mały śpi, a myślałam że nie zaśnie, bo czekając na doktora uciął sobie drzemkę. Na szczęście zjadł i zasnął. Biegunka może się utrzymać jeszcze 3 dni. Doktora bardziej zaniepokoiła wysypka, którą Domek nadal ma. Stwierdził, że to może być nawet od żelaza, ale kazał nie odstawiać bo morfo ważniejsza. Wysypka nie jest uciążliwa, więc mam obserwować. Tylko ja obserwuję, a wniosków nie mam. Durna baba ze mnie
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Jaciee i jak tam Dominik , mam nadzieję,że lepiej.
Nerola zdrówka dla Izunii. Cookie Horejszio mniam mniam... jest apetyczny, mimo,że rudy ![]() Moje dzieci śpią a ja siedzę z herbata a mam ochotę na grzane winko ![]() I moje panienki zaczynają obie główki podciągać i ręce,żeby usiąść(jeszcze nie wiedzą,że mozna czegoś się złapać ) , przewracają się z pleców na brzuszek i na wieczór leżały u nas na łóżku i puściły między sobą taka ich "rozmowę" z uśmiechami,że aż mi się serce cieszyło Czy Wasze dzieci tez się starają wyrwać Wam np. chleb z ręki i go zabrać do buzi?
|
#370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też szukałam i nie ma
|
|
|
|
|
#372 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Wam! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do chleba, to moj tak jeszcze nie robi, na razie pilnie sledzi mnie jak cos jem. Nic to, ide spac, bo niewiadomo co noc przyniesie... |
|||||
|
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie jesteś głupia! Nie możesz wszystkiego przecież wiedzieć, nie jesteś lekarzem ![]() na pewno szybko będzie dobrze ![]() AgaGuernsey, trzymaj się ![]() Mały wreszcie (chyba) zasnął, więc zmykam. Dobranoc!
|
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co z BEATA????? TELIK a ty gdzies zginela?? I BRumka jeszce niet?? CO za numery??
|
|
|
#376 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Telik - jest kasiora? Cytat:
Cytat:
Dziś posiedzę z Tobą do 3, chcesz? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na tym punkcie jestem przewrażliwiona, bo przez kilka lat mocno siedziałam w temacie pomocy psom bezdomnym itp, więc napatrzyłam się na psie nieszczęścia. I po prostu powiedziałam swoje zdanie, ale absolutnie nie oceniam Cię i nie uważam za zło wcielone Cytat:
Często rodzice naprawdę są mega nieodpowiedzialni, powiedziałabym, że po prostu bez wyobraźni. Ale co tu daleko szukać - moi też zawsze posyłali mnie do szkoły z przeziębieniem, chyba że miałam gorączkę to wtedy nie. A wiadomo, że wiele zaraźliwych chorób przebiega bez gorączki. A do wielu osób nie dociera, że nie tylko chodzi tu oz zdrowie właśnego dziecka, co jeszcze innych Cytat:
Koniec kropka
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-12-17 o 21:37 |
||||||
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam..
widzę że niezła impreza tu wczoraj była jacieee doczytałam co u Was, duużo zdrówka dla małego Moja Lila ma takie suche placki na ramionkach i łydkach które "wędrują" nieznacznie i nie mam pojęcia od czego to.. nie mam takiego dektywistycznego zaparcia jak zaneta ![]() duużo zdrówka tez dla Izuni Nergal mnie nie kręci, Doda tym bardziej ale ten z Zakopower mniamuśny ![]() coś jeszcze miałam ale zapomniałam... aaaaa tż jednaak nie dostał tej fajnej pracy.....
|
#378 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci zaraz streszczę Jak tu do nas nie wrócisz na pełen etat, to Cie wypiszemy, zobaczysz!![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No więc odpowiadam: współczuję kochana
|
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() STOKROTKO jak dajesz jabłko to surowe, czy gotowane ![]() U nas troche lepiej. Wczoraj pocieszałam cały wieczór teściową, tłumaczyłam teściowi, ze trzeba spokojnie, bez nerwów. Dziwnie tak bez psiaczka. Nawet kot moj dziś niemrawy jakiś ![]() Nadrabiam dalej |
||
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem, kochana moja
Ściągnęłaś mnie myślami ![]() Tak tak tak ![]() Ojej ![]() Przykro mi...
|
#381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Brumek na pasku wisi Telik wczoraj w nocy była, bo przez kasę spać nie mogła. Telik masz przelew?!
|
|
|
#382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka Ty jesteś mi bliska. Ile ja się natłumacze, że pies bez rodowodu jest nierasowy tylko w typie rasy. Ech, ech, ech... Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- I jeszcze raz dziękuje za wszelkie dobre słowa i gratulacje dla mojej półrocznej panny |
||
|
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacieeeee dobrze ze ten lekarz zbadał Dominika. Przynajmniej wiesz o co chodzi.
Kajool przykro mi ze cały czas o tym pamiętasz. Przeprosilam Cie, ale jak dalej chcesz sie boczyc to Twoja sprawa. Są na Szczescie jeszcze inne osoby na tym forum Youyou przykro z powodu pracy Ja tam nie mam swojego idola. Kiedyś podobał mi sie Jason Behr. najsłynniejsza jego rola to MAX z Roswell. Oglądałam namiętnie wszystkie odcinki. Ale jak przestałam byc nastolatka to mi sie odwidzial. Wiki Wlasnie Zasnela. Dzis dałam jej pierwszy raz herbatke jablkowa z dodatkiem melisy. Bardzo jej posmakowala. Wkrótce zacznę jej rozszerzać dietę i pani pediatra w PL radziła zacząć od marchewki, ale ja nigdzie nie moge znaleźć samej marchewki. Zawsze z dodatkiem. I nie wiem czy szukać tej samej marchwi ( lub zrobić sama) czy podać z czymś? Tylko jeśli z czymś to w formie obiadku np marchewka z ziemniakiem czy deserek np marchew- jabłko??? |
|
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Babolki
![]() Youyou szkoda z tą pracą Trzymam żeby szybko znalazł coś interesującego.Brumek no pewnie rota. A szczepiliśmy Ale może dzięki temu szybko minie i obędzie się bez gorączki chociaż.Lecę pod prysznic i spać. Buziole
|
#385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy koleżanka ma coś do moich ud?! JA mam aaaa młody Stuhr, to nie dość że przystojny facet, to jeszcze dobry człowiek (i świetny aktor)
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
brumek obiecuję że już będe na cały etat pisać
Moja panna też nam wszystko z talerzy wyrywa, dziś Filipowi kanapkę z ręki wyrywała Ona w ogóle jest zakochana w Filipie po uszy, patrzy się głównie na niego, i wystarczy żeby ją lekko pacnął to śmieje się w głos, łapy wyciąga do niego jak szalona jak tylko zjawi się w jej zasięgu, a najlepiej wyglądają rano jak leżymy razem wszyscy w łóżku to Lila prawie rzuca się na Filipa, on się próbuje wyrwać z jej "objęć" ale koniec końców obsypie potem paroma całusami
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Każda szanująca się kobieta ma coś do SWOICH ud
![]() A mi się przypomniały dwa słodziutkie ciacha: te dwa wampiry (bracia) z Pamiętników Wampirów
|
#388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze Eric z Czystej Krwi
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

a potem łeeeeeeeeeeeeeeee i sru do pokoju x100000000

Ania współczuję koleżance, mam nadzieję że się szybko pozbierają po stracie.
(cookie) a ja się ślinię na Sebusia z zakopower

jak dla mnie chory człowiek. Dośc o tym bo nie chce nikogo urazić. Tak jak urazilam kiedyś Kajool i do tej pory mnie chyba nie lubi :p 

biedna, ile Ty przez tą babę nerwów stracisz... 

jaka Ty jesteś mi bliska. Ile ja się natłumacze, że pies bez rodowodu jest nierasowy tylko w typie rasy. Ech, ech, ech...