|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
claudia to dla mnie niepojętee.. nie będę się powtarzać, bo dziewczyny wcześniej już wyraziły opinię o tym panu
Nie dojrzał do roli ojca, kiedyś zrozumie, ale będzie już za późno..Wspaniale, że tak dzielnie się trzymasz. Z własnego doświadczenia wiem, że kobieta może znieść baaardzo, ale to baaaardzo wiele.. Trzymaj się mocno, zawsze możesz do nas zajrzeć i się wygadać, jak Ci będzie źle. I cieszę się, że masz wsparcie w rodzinie. Ściskam mocno mocno ![]() Dziękuję za gratulacje ![]() I cieszę się, że ciuszki się podobają. Też mi się bardzo podoba sukieneczka na szelkach. Reszty ciuszków Wam nie wrzucałam tutaj bo bym Was zanudziła ![]() My jutro po choinkę jedziemy i jutro będziemy ją ubierać. Już się nie mogę doczekać. Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-12-17 o 21:46 |
|
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
no my też malo miejsca w kuchni ale poprzesuwamy szafki trochę i wlezie co do mojej rodziny ( rodzice) uważam że lepiej trafic chyba nie mogłam nigdy nie byłam świadkiem kłótni ogromnej jakieś sprzeczki owszem ale to normalne tata bez mamy 2 dni wytrzymac nie może i cały czas powtarza jak ją kocha za to u teściów sprawa ma się nieco gorzej sa po rozwodzie i wcale nie rozmawiają teściu ma nową kobietę teściowa za granicą także średnio fajnie ale za to szwagier udany ![]() claudia chce zwrotu 200 zł ? na bezczelnego czy ma on gdzieś pokwitowanie że dawał Ci taka kasę? a po drugie sama sobie dziecko ukulałaś? przecież do tego trzeba dwojga nie przejmuj się trepem ( sorry za wyrażenie) a jeżeli chodzi o zwrot kasy jak się tak upiera może i bym zwróciła z tym że napisałabym oświadczenie że w dniu takim i takim zwracam pieniadze tyle a tyle za wizyty u lekarza ginekologa mające na celu ocenę stanu ciężarnej takiej a takiej panu takiemu a takiemu na wyraźne żądanie wyżej wymienionego i kazałabym mu to podpisac zanim oddam kasę a co może by się chłopak przestraszył a jak by się pytał dlaczego ma to podpisac a żebyś ty miała potwierdzenie i wrazie czego dowód jego troski i opieki w sądzie ![]() jutro jedziemy odebrac nasza zmywarę a dzisiaj mąz mnie wywiózł w odwiedziny do jego rodzinki w okolice kępna i ostrzeszowa także małą wycieczkę miałam
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Zaraz Was nadrobie, ale najpierw napisze jak minal mi dzien ![]() A wiec zrobilam zakupy prezentowe, ale juz sie tak mecze, ze pare rundek po sklepie i targu i bardzo mnie bola i puchna nogi ![]() Ale kupilam wszystkim prezenty, mamie cienie do powiek w kolorku jakie lubi i pianke do wlosow, bratowej tez cienie do powiek w odcieniach jakie lubi i odzywke do wlosow, babci dezodorant i lakier do wlosow, bratanica ma ode mnie portfelik z hello kitty i spinki i opaski, a bratanek zestaw pisakow, farbek i kredek w takiej fajnej teczce z autkami, bo bratowa mowila, ze ciagle zabiera siostrze pisaki i do tego male autko.A mezowi kupilam 2 sztuki bokserek i czapke na zime ![]() Mam nadzieje ze bedzie zadowolony ![]() A i padam na pyszczek, bo ubieralismy dzis z Filipkiem i mama choinke. Maz przyniosl z piwnicy a my chyba z 2 godziny ja stroilismy. Filip byl tak szczesliwy, ze z radosci dzis zadrapal sobie reke, bo upadl na sciane ktora jest chropowata a na sam koniec dnia upadl na podloge i uderzyl sie w brudke. Takze emocji co niemiara, jutro planuje odpoczynek. Na email wyslalam zdjecia z ubierania choineczki i jak przyozdobilam pokoik Filipka. Tam co jestem z malym na zdjeciu to juz wygladam okropnie ale juz bylam bardzo umeczona. Tam co Filip stoi przy oknie, to patrzal bo sniezek zaczal sypac i bardzo sie ucieszyl ![]() Dzis Filipek w nagrode spi z babcia w pokoju z choinka, bo przeciez nie dalo sie inaczej. A maz niestety poszedl na impreze z kumplami z pracy, ma wprawdzie wrocic przed 24 ale watpie w to ![]() Jednak takie wypady rzadko sie zdarzaja i przed porodem z miesiac juz na takie cos nie pozwole. Pociesza mnie piekna choinka i nastroj Swiat w domu, uwielbiam ten klimat. Jestem bardzo szczesliwa mimo iz zmeczona. ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- tynka swietne zdjecia Piekna mamusia na nich i brzus slodziutki![]() A powiedz mi gdzie juz taki sniezek fajny jest?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-17 o 22:29 |
|
|
|
#4474 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Bardzo mi przykro.Nie wiem czy warto sie godzic,bo to jak wezel kiedy zrywa sie,laczy sie go znow,ale ten wezel nie jest juz taki trwaly,przerwie sie z powrotem.A jesli chodzi o to oddawanie pieniedzy,to skoro ty nie pracujesz,to z czego masz oddac.Poza tym gdy sie rozstaniecie bedzie musial placic alimenty.Dasz jakos rade finansowo?
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaa83 piękna choinka
a Twój synek jest naprawdę ślicznyTynka88 śliczna mama z Ciebie i brzusio już coraz większy ![]()
|
|
|
|
#4476 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smutne to, smutne jest dla mnie, ze ktos moze kogos zostawic po tylu latach zycia razem... Kochana jeszcze raz Ci gratuluje udanego biznesplanu, wspolczuje tej pracy jaka bedziesz musiala wlozyc, bo latwo Ci na pewno nie bedzie. Ale dasz rade! ![]() Cytat:
![]() Moja mama bardzo to przezyla, bardzo smutna byla, miala rozne ciezkie dni, ale dala rade, bo duzo sie modli. Mysle ze wiara dala jej sile. Mama dla mojego taty byla zawsze dobra, ale ja mysle ze za dobra. Obiadki pod nos, nigdy nie slyszalam klotni w domu, bo co powiedzial tata, mama nigdy mu sie nie sprzeciwila. Ale widocznie moj tato znudzil sie takim super rodzinnym zyciem. Mysle, ze kiedys zrozumie, ze popelnil blad, bo tamta kobieta z ktora teraz jest mysle ze daje mu tylko fizyczne szczescie ktore przeciez tez wkoncu sie znudzi. Poza tym tu ma rodzine, wnuki, czy warto w wieku 50 lat zostawiac wszystko? Mysle ze nie i w tej chwili mija 5 lat od odejcia taty od mamy i widzac mine zadumana mojego taty, uwazam, ze zaluje ze nie jest z nami ciagle, tylko tak jak pisalam od okazji do okazji a to juz nie to samo. A odnosnie Twoich rodzicow bardzo mi przykro, to smutne. Moze Ty gdybys zorganizowala Wigilie kiedys w domu i ich zaprosila do siebie. Moze w przyszlym roku...poza tym wiesz urodzi Wam sie dzidzia bedzie duzo momentow kiedy rodzice beda sie spotykac ze soba u Ciebie. Chociaz dobrze ze maja dobry kontakt twoi rodzice, bo moj tato jest na tyle bezczelny, ze nawet slowa z mama nie zamieni, jakby byl obrazony a to przeciez on zranil mame ![]() Cytat:
Tez jestem bardzo placzliwa, byle mala drobnostka i placze. A teraz bedzie nam coraz trudniej, bo i szybciej sie meczymy i coraz bardziej jestesmy umeczone juz brzuszkiem, ale jeszcze troche damy rade! ![]() ![]() Cytat:
Dobrze ze Ci przeszlo bidulko. Domyslam sie ze stres byl ogromny Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() claudia bardzo Ci wspolczuje. Kasa kasą, ale najgorsze, ze musisz sie tak stresowac, teraz kiedy dzidzia czuje nasze emocje jeszcze bardziej. Mam nadzieje, ze Twoj tz zmadrzeje, a Ty kochana staraj sie spokojnie to przemyslec i z nim porozmawiac. W koncu to tata Twojego malenstwa w brzuszku. Mam nadzieje, ze zmieni mu sie myslenie jak urodzi mu sie jego dziecko i zobaczy je na oczy. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Uwielbiam ogladac choineczki![]() Dziekujemy za komplementy i skladamy spoznione ale najszczersze zyczenia duzo zdroweczka dla Ciebie i dzidzi
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro zrobię zdjęcia to wstawię na maila. Ja też bardzo lubię oglądać choinki. Miłego wieczoru Dziewczyny. Dobranoc |
|
|
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gosia261282;3111154 0]Ja choinke przewaznie mialam 2-kolorowa.Ale tym razem nie patrze co jest modne i mam taka jak w dziecinstwie:jest na niej duzo wszystkiego,kolorowo,spor o starych bombek,kupionych gdzies na carbootach,do tego lancuch i inne ozdoby z papieru wykonane przez corke.Jest wyjatkowa...A za jakis czas drugie dziecie bedzie produkowac ozdoby...
![]() w domu rodzinnym mam ozdoby na choinke jeszcze z mojego dziecinstwa i sa super, ale tutaj musialam kupic...wiec kupilam plastikowe bo nie wiem jak nasz pies zareaguje na choinke ![]() my bedziemy spedzac Wigilie w 6 osob (3 pary) jedna para to nasi nowi znajomi, druga para to moja siostra cioteczna ze swoim partnerem. my od lipca planowalismy u nas Wigilie,nawet moj Tato mial przyjechac, ale w rezultacie stwierdzil ze nie zostawi psow i domu na prawie 2 tyg. bylismy tydzien temu u tych znajomych i kolezanka powiedziala ze musi pracowac w wigilie - a ze podzielismy sie co kto ma gotowac, wiec chciala aby u nich byla Wigilia, zgodzilam sie niechetnie, ale szkoda mi sie jej zrobilo ze po pracy musi jechac do nas prawie godzine. wie cpowiedzialam ok ale bierzemy ze soba naszego psa i moja siostre cioteczna z partnerem. srednio mi sie ten pomysl podobal, bo oni mieszkaja tutaj pol roku, nie maja za duzo naczyn itd. wiec musielibysmy troche rzeczy wziac + jedzenie (kazdy gotuje 1/3 dan, wiec 2/3 jedzenia musielibysmy wiezc + pies), na dodatek oni maja kota, co mi srednio usmiecha teraz. a ona pisze zebym sie zastanowila czy pies to dobry pomysl, bo bedzie ganial ich kota, i ze jest diablem wcielonym. wiec jej odpisalam ze po pierwsze on jest jeszcze mlodym psem a jak jest w innym domu to wiadomo ze wszystko musi obwachac, a po drugie on z nami spedzi swieta, jesli nie chce Ivorka u siebie - ja to rozumiem - ale w takim razie zostajemy domu, bo to ja poszlam na kompromis ze tyle osob musi sie ciagnac do nich z jedzeniem, talerzami, sztuccami itd., oni maja kota co mi sie srednio usmiecha, planowalismy wigilie od ponad pol roku u nas, juz jestesmy tutaj kilka lat i tutaj jest nasz dom, Ivorek w domu jest spokojniejszy no i u nas bedzie choinka. i jak sie okazalo wcale ona nie bedzie pracowala w wigilie, bo myslala ze wigilia jest w piatek. mi sie nie chce ze swiat robic problemu, jak ktos mysli tylko o sobie to juz inna sprawa, bo gdyby to ona byla w ciazy, miala psa ktorego nie chce zostawic samego, a ja mialabym kota - to ja jechalabym do niej. wiec ok niechetnie ale przyjada do nas w Wigilie, ale I dzien swiat spedzimy oddzielnie, bo oni chca zrobic je u siebie. ......ot takie swiateczne komplikacje. za rok juz Hania malutka bedzie z nami i nie bede sie nawet zajmowac takimi duperelami kto u kogo, bo bede chciala byc w domu z Nia, Tztem i psem,a jak ktos bedzie chcial do nas przyjechac to oczywiscie bedzie bardzo mile widziany
|
|
|
|
#4479 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, dzis podczytywalam was caly dzien ale w biegu. Jako ze w tym roku robimy pierwsza 'nasza' wigilie z TZ, to organizacji duzo. Szczegolnie ze oboje pracujemy do piatku ,a w czwartek przylatuje na swieta tesciowa
Dzis byly wielkie zakupy, miedzy innymi zywa choinka i prezenty. Choinka juz mryga, jutro wstawie wam jej zdjecie razem z moim brzuchem na skonczony 24 tydzien. Anka ostatnio kopie jak szalona! Jutro bede miala dzien na pucowanie i robienie pierogow, piernika testowego nr 2 itp. Licze ze jak teraz sie narobie to w swieta odpoczne ![]() ![]() Aguskaa, fajna dokumentacja foto z przystrajania domu Julliczka, super ciuszki! Ja mam na razie zaledwie apre sztuk, ale mam nadzieje ze tuz po swietach rusze na wyprzedaze i wtedy pewnie w szale zakupow skompletuje garderobe dla Ani ![]() Cytat:
Twoj wzor jest bardzo pracochlonny, bedzie mial synek pamiatke na cale zycie.Claudia, nic madrego nie poradze ale choc to Jestesmy tu z toba i bedziemy trzymac kciuki za spokoj twoj i twojego malucha Dobranoc mamuski ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
i gosci w postaci kuzynki. Troche bez sensu ciagnac to wszystko do kolezanki ktora zaprasza a nawet nie wie w jaki dzien wypada wigilia Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-12-18 o 00:31 |
||
|
|
|
#4480 |
|
Wtajemniczenie
|
Tynka slicznie wygladasz,
Aguska alez Filipek sie cieszy z choinki, wygladacie slicznie..nastrojowo i choinka tez sliczna i ozdoby w Filipka pokoju. Zia tez tak mysle ze lepiej ze bedziemy u siebie, pierwszy raz chcemy razem zrobic Wigilie u nas...tak samo jak Wy. a moja kuzynka wlasnie napisala ze oni nie wiedza jak z Wigilia, bo nie znaja naszych znajomych, wiec napisalam im ze bardzo chcielibysmy aby byli z nami, bo to bez sensu aby spedzali swoje pierwsze swieta na emigracji sami...a sa tylko godzine jazdy samochodem od nas, wiec napisalam maila prawie blagalnego....jak nie beda chcieli przyjechac to trudno...rece mi opadaja normalnie. czy ja wymagam tak wiele? zapraszam ich tylko na Wigilie, jak odwiedziny w zwykly weekend albo w tygodniu to nie ma problemu, a jak taki dzien jedyny w roku to jakis problem jest....no nie moge normalnie, ale sie nie denerwuje i nikogo zmuszac nie bede.mi tylko chodzi o to, ze u nas jest domowo, bedzie choinka, a kuzynka mieszka tutaj w UK dopiero od 3 tyg, drudzy znajomi od pol roku, ich mieszkania sa takie niedomowe. oj az mi sie nie chce spac z teo wszystkiego, ale najwazniejsze ze coreczka daje mi koncerty swiateczne w brzuchu...reszta sie nie liczy
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje kochana ... dobrze ze masz wsparcie w rodzicach, napewno dasz sobie rade ![]() prosze jest mala, dlatego stoi na szafce
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() No i spokojnego szykowania pysznosci ![]() Cytat:
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska
Ide poogladac co nowego na mailu ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- piekne brzuchy Aguska, fajny fotorelacja hihi zazdroszcze tak wielkiej choinki
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Dziekuje dziewczyny Aguska snieżek jest na takim wzgórzu u nas w miescie na tym wzgórzu jest klasztor do którego chodzimy do Kosciola i jest piekny widok na cale miasto i w ogole to magiczne miejsce- bralismy tam slub Filipek jest przeslodki on taki mały i taka wielka choinka![]() w tamtym roku juz do mnie dotarło ,ze swieta bez dzieci to zadne swieta bynajmniej dla mnie, w tamta wigilie zyczyłam sobie tylko jednego ,zebysmy za rok byli juz we trójke i w sumie prawie juz jestesmy ![]() Emigra choineczka sliczna postaram sie pozniej wkleic zdjecie naszej choinki , TZ nabył jeszcze takiego swiecacego reniferka z sankami i postawił pod choinka![]() ![]() Wczoraj była mała imprezka urodzinowa TZ, troszke potanczylismy, troszke pojadłam i było nawet fajnie ![]() Emigra pochwalilam sie za wczesnie ostatnio ze swoja waga w ciagu dwoch dni moja waga skoczyła 1 kg , a nie objadałam sie w ogole mój pępek dziwnie sie splaszcza, zastanawiam sie czy zaraz wyskoczy czy sie schowa ![]() Claudia podziwiam Cie ze jestes taka dzielna, ja to bym pewnie sie zalamala i ryczała, dziewczyny maja racje , niech on sobie dojrzewa i dorasta sam, jak mu hormony szaleja, jego rodzice wiedza o tym jak sie zachował wobec Ciebie? lece sie ubierac, bo jedziemy z TZ do kosciola i do rodzicow na obiadek
|
#4486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby jutro było już lepiej - a jutro i pojutrze lecę na szkolenia z urzędu pracy, bardzo fajne szkolenia zresztą, mam nadzieję, ze troszkę mnie podbudują .Ale miałaś intensywny wczoraj dzionek i taki miły. Później zajrzę na maila i popatrzę jak Filipek się cieszy . My właśnie kupiliśmy prześliczną choinkę. TŻ próbuje ogarnąć stojak bo co tam pękło, potem ubieramy choinkę. ![]() MoniaHan i dobrze, że w końcu macie u siebie Wigilię. ![]() Zia ale szykowania masz na te święta. A co ciuszków dla dzieciaczka, to też między świętami myślę kupić jeszcze kombinezonik polarowy, śpiworek, ew. kocyk bo tego mi brakuje. |
|
|
|
|
#4487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi sie i jest w dobrym stanie wiec na razie nie zmieniam![]() Jednak myslalam o zywej ale to jak dzieci beda wieksze. Cytat:
Z dziecmi jest duzo zamieszania ale takie zamieszanie jest slodkie ![]() Marzenie Ci sie spelnilo, bo juz jestescie w trojke ![]() Cytat:
![]() Jeszcze troche i bedziecie razem z mala przezywac Swieta
|
|
#4488 |
|
Gang Iren
|
Czesc!A nam zaczal sie dzis 24 tydzien!
Kurcze caly czas zastanawiam sie kiedy isc na maternity.Musze zglosic miesiac wczesniej.Tak mi sie nie chce pracowac,mam juz dosc tego zimna strasznego,cale 8 godz stoje.Poza tym denerwuje mnie ostatnio praca,coraz gorzej tam sie robi.Z drugiej strony to sa mniejsze pieniadze,a chcialam troche oszczedzic z wyplat.Jeszcze sporo rzeczy potrzebuje do dziecka,a w maju mam komunie corki. Uciekam,bo na popoludniu do pracy,a jeszcze sporo rzeczy do zrobienia mam.Milej niedzieli!
|
#4489 |
|
Rozeznanie
|
emigra, aguśka- piękne choineczki
aguśka- Twój synek jest przesłodki. pomocnik malutki tynka- ślicznie wyglądasz a ja w stresie strasznym jestem. jutro mam o 9 wizytę u gin a potem mam echo serca w szpitalu. normalnie noc nie przespana przede mną...boję się strasznie tego echa, ostatnie miałam rok temu i nie wyszło za dobrze, musieli mi zrobić echo przez przełyk, żeby sprawdzić dokładnie co tam się dzieje, bo miałam strasznie wysokie przepływy. w ciąży przepływy wzrastają, serce się powiększa i w ogóle, więc aż boję się myśleć jak to teraz wygląda...a do tego mam tą arytmię...echhhh...trzyma jcie kciuki jutro mocno, proszę. żeby wszystko było w miarę ok, żeby mnie na święta do szpitala nie położyli...tak bardzo na nie czekam... miłej niedzieli
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Nadrobiłam wczorajszy dzień i dzisiejszy poranek i za raz napiszę co się u mnie wczoraj działo! Troszkę się strachu najadłam...Cytat:
Cytat:
widzę, że mamy podobne myślenie o takich sprawach...oczywiście żadna z Nas nie jest na Twoim miejscu ale na nasze wsparcie także możesz liczyć! Jesteś mega silna młodą kobietą! Niesamowite! I myślę, że synek będzie dziękował ale Tobie! Na pewno dasz sobie radę... jestem o tym przekonana A TŻ może zmądrzeje??, przemyśli bzdury które ma teraz w głowie...może to go jakoś przerasta...nie wiem? bo ja nie rozumiem nieodpowiedzialności!!... Trzymam Kciuki za Ciebie i Synka : kciuki:Cytat:
Cytat:
pięknie pachnie i jest śliczna w dodatku w trakcie ubierania padał u Nas śnieg! ( jak na filmach) ale już śladu nie ma...* dziewczyny a teraz napiszę o wczorajszym wieczorze... poszłam z siostrą na soczek do naszej knajpki...był tam mąż z chłopakami ale za raz zmieniali lokal...poszli na PizzęA ja z siostrą sobie gadałyśmy byłam od 21:00 do 23:00 no i tak ok 22:00 zaczął mi się stawiać brzuszek... co chwilkę najpierw z trzy razy a w ciągu godziny naliczyłam z 12 twardnień ...nieprzyjemnych...kula twarda mi się po prawej str. robiła...napięcie w pęcherzu i macica jak kamień! trochę się zmartwiłam..więc jedziemy do domu ... po drodze znowu... więc taksówką do szpitala...bo się bardzo przestraszyłam... no i takim sposobem o 23:30 wylądowałam na szpitalnej kozetce... kazali mi zostać na 3 dni na obserwacji!!! ale odmówiłam...( Mąż by zawału dostał) lekarz okropny nic mi nie powiedział tylko że muszą poobserwować! ...ale położna zrobiła mi KTG i wszystko było OK. Wytłumaczyła co i jak i że wygląda to dobrze! Kazała brać NoSpę i odpoczywać... i w razie czego wracać! w domku było już dobrze...do 2:00 synek dokazywał kopniaczkami! pewnie adrenalina go pobudziła Położna powiedziała, że ze względu, że jestem drobna, brzuszek idzie do przodu... a synek duży to mogę tak mocno odczuwać jego wiercenie, rozciąganie i inne ruchy skóra i macica wtedy się tak napina... mam odpoczywać...i kontrolować No i mam zakaz głaskania brzuszka! ... w piątek mam wizytę u Gina więc dokładnie wypytam! no ale sama nie wiem już czy to twardnienie czy co? każde było takie samo...a ruchy i wiercenie raczej są różne...nie wiem??? ale na moje oko to coś ze skurczem też miało wspólnego!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-12-18 o 12:20 |
||||
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() pierwsza noc za nami, nawet się wyspałam ale nic mi się takiego nie śniło, żeby zapamiętać, jedynie same pierdoły ![]() Dziewczyny śliczne macie choineczki. My swoją dopiero w piątek albo w sobotę będziemy ubierać. Jutro musimy dokupić ozdób i lampki, bo brak. Co do świąt, to my idziemy pierw na wigilie do moich rodziców, bo moja mama idzie na noc do pracy :/ więc najpierw jedziemy tam, a potem idziemy do rodziców męża, tyle że będzie jeszcze babcia i ciocia Tżta, bo razem zawsze święta spędzają. Przykro mi, że nie każdy może spędzać święta ze wszystkimi swoimi bliskimi, to jest strasznie smutne, że tyle rodzin jest rozbitych... agabi
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Mala
teraz wiecej odpoczywaj, mam nadzieje ze juz sie nie powtorzy ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Mała to faktycznie stracha się najadłaś, odpoczywaj, żeby się to nie powtórzyło
emigra hehe ja też się w nocy budziłam i starałam sobie przypomnieć co mi się do tej pory śniło, żeby też do rana wszystko zapamiętać
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja choinkę będę ubierać pewnie gdzieś w tym tygodniu. Muszę jeszcze męża molestować, żeby mi ją zwiózł z ostatniego piętra do domu.
Moja Maleńka Andrea ma dziś fioła. Kopie strasznie mocno. Skopała już tatusia i dalej fika. Po obu stronach brzucha na raz . Taka już wielka .
|
|
|
|
#4497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Troszkę nadrabiania miałam, ale się udało Widzę, że przygotowania do świąt pełną parą Piękne choineczki już stoją, a u mnie dopiero z rana w Wigilię będziemy ubierać - żywą jak co roku, ale nie za dużą, bo miejsca brak ![]() Ja niestety mimo przyjazdu do domu jestem bez humoru. Niby nic takiego się nie dzieje, ale wszystko wyprowadza mnie z równowagi. A TŻ najbardziej, dziś tak mnie zdenerwował, że wysiadłam z jadącego samochodu. A później biegł za mna przez pół miasta i darł się, że jestem nienormalna - poszło o jego zerowe zaangażowanie w cokolwiek, on mi robi wielką łachę, że mnie zawiezie na zakupy, a jak ja coś oglądam dłużej jak 5 min to stoi nade mną naburmuszony. Jak się na niego wydarłam, że wcale nie chcę tego dziecka, że mam to wszystko w dupie, jak mu jest ciężko się zainteresować (chciałam m.in kupić body, bo nie mamy żadnych na długi rękaw i w ogóle bodziaków praktycznie nie mamy, a po nowym roku tak vat idzie w górę) to ja mam wszystko od teraz w... i od dziś ja leżę i pachnę, daję mu listę i do 8 stycznia ma być spakowana torba do szpitala dla dziecka i dla mnie i minimum 70% wyprawki. Kazałam się dowieźć do domu, a on pojechał do szkoły. Nie zdążyłam wejść i już smsy: "Kochanie, pojedziemy w tym tygodniu na duże zakupy i kupimy wszystko co chcesz tylko wybierz termin. Nie gniewaj się." Ja nic nie odp, czekam aż przyjedzie po szkole, bo na pewno się pojawi u mnie, a nie pojedzie do swojego domu - za dobrze go znam Wiem, że pewnie przesadziłam, ale jak głaskaniem i gadaniem nic nie można wskórać to od dziś będzie wszystko szokowo dostawał, aż się nauczy, że ja nie żartuję. Cytat:
nie denerwuj się Kochana! spróbuj podejść troszkę na luzie. Będzie dobrze A ja nie mam prezentu dla chrześniaka i już też mnie to denerwuje, nic nie mogę znaleźć odpowiedniego
|
|
#4498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój tata stał się na tyle wyrozumiały że wczoraj starałam się ukryć płacz ale wszedł w nie odpowiednim momencie, przytulił i powiedział że sobie poradzimy i co się dokładnie stało. Lepsze kontakty mam z tatą chociaż z mamą teraz też.. Oboje się cieszą że zostaną dziadkami. Myślałam że mój tata pojedzie do TŻta i porozmawia z nim, bo ja już podupadałam wczoraj psychicznie na duchu.. a Ten zrobił mu taki dym że aż mi głupio pojechał do niego wziął do samochodu i powiedział "Zachowujesz się jak gówniarz, Twoja kobieta jest w 6 miesiącu ciąży a Ty jak gdyby nigdy nic dzwonisz, prosisz o pieniądze które wydała na WASZE dziecko a nie na swoje zachcianki i na dodatek mówisz że ją zostawiasz? zbliż się do niej na 100 metrów a dostaniesz w pysk, a pieniędzy żadnych nie dostaniesz" Mój tata ogólnie jest nerwowym człowiekiem jak ktoś mu zajdzie za skórę ale nie wiedziałam że aż tak.. A tż niech teraz przemyśli swoje zachowanie i po urodzeniu się zastanowi bo ja nie mam zamiaru się denerwować jak narazie chce mieć spokój, Kocham Go ale nie mogę sobie na takie coś pozwolić.. najlepsze jest to że TŻ siedział cicho jak mysz pod miotłą a przez tel cwany.. Mój tata to werwę ma jak na 43 lata he he Dam radę MUSZĘ! Nie widzę innego wyjścia Wszystko dla mojego małego skarba
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
Bądź dumna z taty
No i teraz już odpocznij od nerwów, bo tracisz potrzebne Ci mikroelementy!
|
|
|
|
#4500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i przede wszystkim z siebie nie wiedziałam że jestem taka dzielna no ale już nie zanudzam! I cieszę się razem z wami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

Nie dojrzał do roli ojca, kiedyś zrozumie, ale będzie już za późno..

Okropna jestem, wiem, no ale.. 

Gratuluje mu braku mózgu i odpowiedzialności, no ale cóż Takie życie.. Ja sobie poradzę, wsparcie w rodzicach mam i pomoc po porodzie.. Nie potrzebuje osoby która mnie nie rozumie, która ma rozum pięciolatka i w ogóle szkoda gadać.. a ja się załamywać nie będę

teraz wiecej odpoczywaj, mam nadzieje ze juz sie nie powtorzy
. Taka już wielka