|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Powiedz, że chociaż zestaw wózka 3w1 ![]() Ja z kolei nie wiem jaki fotelik będzie pasował do naszego, bo gondola jest M-C Dreami, spacerówka za to M-C Speedi SX, więc jaki mam mieć ten fotelik, żeby pasował do adapterów z gondoli i stelaża? Ech... Robię zwykle pierogi ze szpinakiem i serem, ale że mój tż się obiadami zajmuje od 3 tygodni niemalże to się zastanawiam co jeszcze można by ze szpinakiem zjeść smacznego i coś co by mógł zrobić sam. Macie jaki przepis prościutki i smaczny?
|
|
#3962 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Dzień Dobry
Spałam do 11, a teraz się obijam i objadam mandarynkami ![]() Czekam na tż, pojechał rano na polowanie wigilijne i mógłby już wrócić bo mi się nudzi ![]() Cytat:
Super, że tata się zjawił Cytat:
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja dzis jakas senna slabo sie czuje wiec standardowo caly dzien w lozku
|
#3964 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Jutro zaczynam 35 tydzień |
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Hello
TŻ śpi a ja się nudzę.Tez się popłakałam na tym reportażu ,piękne to. Kurczę już mi nie pomagają na zgagę migdały tylko rennie,a i tak biorę full leków
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Widzę, że wciąż grzeję miejsce na liście i jeszcze mnie nie wykopałyście Wybaczcie, że się nie udzielam na bieżąco, ale jakoś nie mogłam się wdrożyć ![]() Skoro więc wciąż widnieję na liście, to i czas by było na jakąś aktualizację informacji ![]() U mnie 37.3 tyg, do terminu zostało 18 dni. Co środę kontrola KTG, na wizytę już nie jestem umówiona, czyli czekam na poród... Wszystko mam już od ok tygodnia gotowe. Pokój urządzony, rzeczy przygotowane, łóżeczko również, torba spakowana - leży. Z mało fajnych spraw - strasznie dokucza mi ból krocza. Lekarz twierdzi, że Mała mi tak napiera główką i niestety nic na to nie poradzimy. Jakoś trzeba to przetrzymać Najgorsze są noce... Pozdrowionka!
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Ja też was podczytuje od czasu do czasu
U mnie się zaczął 38 tydzień Pozdrawiam przyszłe mamusie!
|
|
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
boroo 3w1 z adapterami foliami moskiterami itd wiec nie jest az tak strasznie...ja sie nie znam na tych adapterach niestey wiec ci nie doradze
w sklepie moze zapytaj a robiliscie juz spaghetti ze szpinakiem? jejku wzielam sie za projekty wreszcie ale idzie mi to strasznie
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Jak dzis spokojnie tutaj. ![]() Jasio chyba ma ospę. Rano miał 5 krostek na plecak a teraz już ma 10. :/ Martwie się czy dzidzi to nie zaszkodzi. Przechodziłam ospę ja byłam mała. Jutro idziemy do lekarza. Miłego dnia. My później idziemy do znajomych na imieniny. |
|
|
|
#3970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i do czasu następnego mycia nie, bo się szopa robi bierzesz odżywkę do lepszego rozczesywania?? ![]() Cytat:
Ojj bidoczku mały no od pewnego czasu tak... leżę leżę, niby się nudzę, a jak się zabiorę za sprzątanie to jest godzina 21 i o, późno kończę, bo tel od mężusia po drodze i tak wiesz... ![]() Cytat:
aaaaaaaa!!!!!! Ciekawe co powie mi gin teraz jak będę u niego Cytat:
a to jest taaaaak blisko! ![]() ja za 3 tyg w sobotę/niedzielę rodzę wiecie?????? ![]()
|
|
#3971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------
|
|
#3972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli miałaś ospę to nie zaszkodzi... ospa dla dzidzi może być szkodliwa jedynie gdybyś ty jej nie miała i zachorowała... najgorzej jest w I i III trymestrze wtedy (w I można nawet poronić, a w III dziecko może urodzić się z ospą i co za tym idzie z osłabioną odporonością) kobieta w II trymestrze jest ponoć "bezpieczna" tzn dziecko jest nawet jeśli mama nie chorowała wcześniej na ospę a miała by z nią kontakt... tak mi powiedziała lekarka kiedy mój mały miał ospę bo zachorował akurat kiedy była u nas szwagierka w 6 miesiącu ciąży, która nigdy nie miała ospy... acha ospa zaraża kiedy wykwity (krosty) wyskoczą i są takie "mokre", sączące kiedy już pozasychają, popękają to już nie ![]() Uważaj tylko żeby mały ich nie rozdrapał głównie tych na buźce... bo potem blizny pozostają...nic innego jak smarowanko i ewentualnie na gorączkowe nie pomoże, mój przeszedł ospę w tym roku w kwietniu jakoś ale bardzo lekko, kropek miał mało a gorączki w ogóle U nas niedziela mija leniwie... rosołek się gotuje, udka pieką, ziemniaczki kończą się gotować - potem pooglądamy coś z TŻ i tak minie nasza niedzielka
|
|
|
#3973 |
|
Rozeznanie
|
Jak tam niedziela??U mnie nudno i leniwie.
|
#3974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Podczytuję ostatnio tylko bo... jakieś przeziębienie się do mnie przypałętało katar, kaszel, gardło boli, łamie w kościach... na szczęście gorączki nie mam...ale czuję się fatalnie brak sił na cokolwiekCytat:
fajnie, że tata się zdecydował, żałował by do końca życia gdyby nie przyszedł. A wpadką się nie przejmuj, u nas w kościele przy nakładaniu obrączek ksiądz mówi do mnie 'tylko go nie całuj'... a ja co, w panice usłyszałam tylko 'całuj' i pach rękę tż i całuję, cały kościół w śmiech... do dzisiaj wszyscy wspominają głównie to ![]() Cytat:
domyślam się że przejdzie przed porodem jak brzuch się obniży. Ja chyba miałam nie jakoś bardzo wysoko, bo aż takiego problemu z oddychaniem nie miałam, a na plecach cały czas leży mi się dobrze. Chociaż mówią mi że brzuch mi trochę zjechał na dół... jaaa robiłam, jest pycha, cycek kuraka, szpinak, serek mascarpone albo topiony i włala mogłabym jeść codziennie zamiast cycka pyszne jest też z łososiem wędzonym Cytat:
na końcówce niektórzy lekarze każą chodzić co 2 tygodnie, a po terminie chyba co tydzień
|
|||
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
coś cicho na forum dziś
![]() ja całą niedziele leże a teraz wcinam gofryyy ![]() ![]() Tz oznajmij ze jedzie tylko na godzinkę na tą ''wigilię'' i nie pije ani kieliszka ciesze sie jak głupia muszę mu jakoś ładnie się odwdzięczyć wieczorem
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
o nieee, daj jednego
![]() ![]() ![]() a marzę o gofrach od kilku tygodni
|
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
faktycznie cisza..
ja caly dzien w lozku tzt chcial do kina albo na zakupy ale ja juz nie mam sily ;( i zostaje nam dzien w domu
|
#3978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
A MY MAMY CHOINKE
ŻYwĄ!!! OD PODŁOGI DO SUFITU WIELKĄ teraz tz z rodzicami dekorują balkon i cos tam jeszcze w ogrodzie ![]() co ro rodziców to moi tez nam baaaaaaaaardzo pomagaja! do rachunków dokładamy sie "na oko" bo jak robilismy sobie mieszkanie to sie prawie obrazili jak powiedzielismy zeby zalozyc podliczniki do wszystkiego. na jedzenie nie bardzo chcą brac kase wiec skoro nie chcą kasy to robimy zakupy (tzn nie za kazdym razem my bo nawet oni duzo czesciej). poza tym teraz jak jestem w ciazy to mama nic mi nie pozwala robic (pisałam Wam kiedys ze sama straciła jedną ciążę i jest mega przewrazliwiona)- gotuje obiady, piecze ciasta... nic nie pozwala sobie pomoc- czasem na siłę sie wpycham do kuchni jej Niuńkowi kupili łózeczko plus całe wyposażenie łóżeczka! no i mama z racji tego ze jest w domu to zostanie nam z małym a ja mogę wrócić do pracy po macierzyńskim (chociaz chciałabym zostac chociaz z rok bo się chyba zapłaczę jak kuryszynkę bede musiała zostawic-ale chociaz wiem, ze w dobrych rękach). Zawsze mi mowią, ze jak będą starzy to wtedy my im będziemy pomagac
Edytowane przez neska22 Czas edycji: 2011-12-18 o 15:20 |
|
|
|
#3980 |
|
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie!
agacia_cz Dołączam się do życzeń z okazji ślubu - dużo miłości i wzajemnego zrozumienia! Ja dzisiaj po ciężkiej nocy Nie dość, że tak jak zwykle kilka razy budzenie i przewrotka (biodra bolą, oj, bolą), to od jakiejś 5-ej koniec spania. No i w głowie się kręci od rana ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- A teraz czekam na małża z pizzą Dzisiaj tak mnie naszło na takiego fastfuda, że nie byłam w stanie myśleć o niczym innym
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pizza ![]()
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
ja czekam na meza z WZ-tkami
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
Uffff, ale się obżarłam...
Tego mi było trzeba Teraz to faktycznie tylko leżeć i odpoczywać, bo ledwo się turlam. Idę zawiązywać kolejne kilogramy
|
|
|
|
#3984 |
|
Rozeznanie
|
Agacia super, że tata przyszedł na ślub
Czekam na fotorelację ![]() Też oglądałam te zdjęcia z porodu no i też się popłakałam Coś pięknego Kiedyś myślałam, że zdjęcia ślubne są piękne, ale tak naprawdę to tam ludzie są piękni, bo ubrani i uczesani a tutaj widać naprawdę widać miłość dwojga ludzi, wsparcie mężczyzny okazane kobiecie w tak ciężkiej dla niej chwili, w bólu. Wiem, że nie wszyscy chcą rodzić ze swoim partnerem. Ale myślę, że te pary, które świadomie się na to zdecydowały, to tylko na tym zyskają Ja się ogromnie cieszę, że będzie ze mną Mąż. Razem na pewno damy radę urodzić Wojtusia ![]() Choinka u mnie już ubrana Mąż naprawił lampki Dzisiaj dokańczałam ubierać choinkę u rodziców. A potem wybłagałam od brata, żeby otworzył czekoladki Lindt Oni w pracy zawsze dostają takie smakołyki przed Świętami. Najpierw zjedliśmy Rafaello, potem Ferrero Rocher a teraz te czekoladki Lindt Niebo w gębie A za tydzień wizyta u gina i chyba już taka szczęśliwa nie będę ![]() Na razie stopuję ze słodyczami, bo ogólnie to kiepsko na tym wychodzę :/ Biorę teraz żelazo, któremu zawdzięczam zaparcia i w połączeniu z tymi słodyczami to już w ogóle masakra :/ Teraz tylko owoce ![]() |
|
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, wpadam najpierw z szybkim pytaniem,pozniej bede nadrabiac.
Kupilam dzisiaj dwa mleczka do prania Lovela biel i kolor i tak sie zastanawiam, czy cos by sie stalo, gdybym razem z dzieciowymi ubrankami wrzucila kilka swoich ciuchow?
|
#3986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zamierzam wyprać w dzidziusiowym proszku koszule do karmienia i staniki
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Raczkowanie
|
Nic sie nie stanie... Ja też jak nie mam całej pralki wrzucam swoje ciuchy. Te proszę ładnie dopierają.
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzt przywiozl 10 ciastek i co rzucilam sie a teraz mi niedobrze ![]() no ale jutro tylko chlebek z maselkiem i rosolek wiec dzis jeszcze trzeba sobie pozwolic
|
|
#3989 |
|
Raczkowanie
|
35 Tygodni
|
|
|
|
#3990 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
nie zartuje
oczywiscie to nie byl jakis glosny trzask, tylko takie chrupniecie, ale jak chrupie Ci cos w kosciach, to robi wrazenie ![]() Cytat:
![]() no, wiesz, moj chociaz miesiac mlodszy,ale wazy tyle samo co Twoj, to sie zgral ![]() Cytat:
![]() tez bym chciala, zeby moj tz jak najpredzej sie ogarnal i zaczal przynosic jakies pieniazki do domu - w koncu bedzie glowa rodziny... trzymam kciuki, aby jak najpredzej pokonczyl te kursy, tylko ze to w duzej mierze zalezy od czynnikow, na ktore on nie ma wplywu - typu pogoda czy dostepnosc intruktora badz samolotu :/ Cytat:
juz nie moge sie doczekac z tym ze przez roznice w czasie ten dexter u nas bedzie dopiero jutro ![]() i dziekuje za rady co do maselka ![]() kuruj sie !!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

kupiłam szpinak wczoraj i też sobie zrobie bo mi smaka narobiłaś
Powiedz, że chociaż zestaw wózka 3w1 

no cóż stres
no i dobrze, niech pokaże mamusi gdzie jej miejsce hihihi
masakra jakaś 
Gabrysia - 09.02.2012

i do czasu następnego mycia nie, bo się szopa robi
aaaaaaaa!!!!!! Ciekawe co powie mi gin teraz jak będę u niego 

katar, kaszel, gardło boli, łamie w kościach... na szczęście gorączki nie mam...
Tego mi było trzeba