Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-18, 20:51   #3901
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
ja nauczyłam mojego TZ-ta patrzeć, z czego zrobiony jest pasztet, albo jego ulubione konserwy mięsne

konserwy pamietam jak prawie 3 lata temu sie tutaj wyprowadzilismy, a ze nie umialam wogole gotowac, to zakupilismy konserwy i je jedlismy az nam sie znudzily, do teraz mam je w lodowce (wlasnie.. czemu ich jeszcze nie wywalilam, albo nie dalam kotu?) a maja jeszcze z 2 lata waznosci teraz bym tego nie tknela:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 20:52   #3902
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
ja nauczyłam mojego TZ-ta patrzeć, z czego zrobiony jest pasztet, albo jego ulubione konserwy mięsne

wg polskiego prawa niektóre substancje nie muszą być umieszczane na etykietach więc tak na prawdę i tak nie wie się w 100% co jest

a w tym programie było kiedyś o keczupach itp ostatnio robiliśmy na toksykologii eksperymenty na takich różnych i wraz wychodziły substancje o których nie ma słowa
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 20:57   #3903
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
i to jest problem bo są one w wielu smacznych rzeczach np niektóre tłuszcze do smażenia i smarowania pieczywa, krakersy, herbatniki, chipsy, ciastka nadziewane masą tłuszczową, majonezy, śmietanki w proszku, produkty smażone na wielokrotnie na podgrzewanym tłuszczu (frytki, pączki, faworki)
A także w gotowych polewach, lukrach i niestety w drażach, które uwielbiam. No i w kostkach rosołowych, ale z tych już praktycznie zrezygnowałam. Generalnie ja mam trochę świra na tym punkcie, bo wszystkie etykietki sprawdzam pod kątem E-cośtam, barwników, itd. Ale całkiem odstawić się tej chemii nie da, po po prostu jest we wszystkim. Zerknijcie sobie ile syfu jest np. w wapnie musującym albo niektórych lekach. Ja byłam przerażona.

Stopniowo coraz więcej rzeczy staram się robić sama - ciasta, ciastka, czekoladki, takie mrożone niby kostki rosołowe. Tylko to zajmuje mnóstwo czasu i mogę się w to bawić póki nie pracuję. Coś czuję, że potem wrócę do półproduktów.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 20:58   #3904
MARGIDA
Wtajemniczenie

jeszcze Wam opowiem jedną przygodę z Turcji: byłyśmy z córką na plaży, kąpałyśmy się, wygłupiałyśmy itp., obok nas leżakowało tureckie małżeństwo około 50-tki oboje, no i zaczęli się najpier na nas gapić, a potem Turek zaczął się mnie wypytywać skąd jesteśmy, ile moja córka ma lat, czy umie po angielsku ( to mnie zaczęło zastanawiać), ale jak zapytał, gdzie jest jej ojciec, to się zwyczajnie wystraszyłam, że chcą mi ją porwać ( byłyśmy jedynymi Polkami na tej części plaży), że w 5 minut zwinęłyśmy manatki
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 21:00   #3905
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Na Bródnie, w zeszłym roku 2 razy nie zdałam praktyki na Ochocie.
Jak teraz nie zdam, to chyba do Wyszkowa się przeniosę - tam jest jedno rondo. Do tego bez krawężników, namalowane na asfalcie.
Ja zdaję w piątek na radarowej i boję się łuku tyłem. W sumie to ogólnie mam stresa bo miesiąc ponad za kółkiem nie siedziałam. Umówiona jestem na dodatkowe jazdy ale zaczynam nową robotę i nie wiem czy nie będę musiała odwołać. No ale nic to pierwszy raz traktuję jako rozbiegówkę

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 21:03   #3906
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze Wam opowiem jedną przygodę z Turcji: byłyśmy z córką na plaży, kąpałyśmy się, wygłupiałyśmy itp., obok nas leżakowało tureckie małżeństwo około 50-tki oboje, no i zaczęli się najpier na nas gapić, a potem Turek zaczął się mnie wypytywać skąd jesteśmy, ile moja córka ma lat, czy umie po angielsku ( to mnie zaczęło zastanawiać), ale jak zapytał, gdzie jest jej ojciec, to się zwyczajnie wystraszyłam, że chcą mi ją porwać ( byłyśmy jedynymi Polkami na tej części plaży), że w 5 minut zwinęłyśmy manatki
łoo nie dziwie Ci się, że zwiałyście
Stary 2011-12-18, 21:03   #3907
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
A także w gotowych polewach, lukrach i niestety w drażach, które uwielbiam. No i w kostkach rosołowych, ale z tych już praktycznie zrezygnowałam. Generalnie ja mam trochę świra na tym punkcie, bo wszystkie etykietki sprawdzam pod kątem E-cośtam, barwników, itd. Ale całkiem odstawić się tej chemii nie da, po po prostu jest we wszystkim. Zerknijcie sobie ile syfu jest np. w wapnie musującym albo niektórych lekach. Ja byłam przerażona.

Stopniowo coraz więcej rzeczy staram się robić sama - ciasta, ciastka, czekoladki, takie mrożone niby kostki rosołowe. Tylko to zajmuje mnóstwo czasu i mogę się w to bawić póki nie pracuję. Coś czuję, że potem wrócę do półproduktów.

tych substancji o oznaczeniach E (dodatki do żywności) jest dobrze ponad 1000 częściową listę mam w domu jest spora... i zapamiętać wszystkie jest trudno

najbardziej niebezpieczne to E103 zakazany barwnik
E249,250 i 251 mogą mieć charakter rakotwórczy'

tak w skrócie
E100-199 barwniki
200-299 konserwanty
300-399 przeciwutleniacze
400-499 emulgatory
500-599 dodatki o zróżnicowanym przeznaczeniu
600-699 wzmacniacze smaku
700-799 antybiotyki
900-1299 dodatki o różnym zastosowaniu
1300-1400 modyfikowane skrobie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-12-18 o 21:06
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 21:05   #3908
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Ale miałyście przygody. Jak nic męża dla niej miał na oku
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 21:05   #3909
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja zdaję w piątek na radarowej i boję się łuku tyłem. W sumie to ogólnie mam stresa bo miesiąc ponad za kółkiem nie siedziałam. Umówiona jestem na dodatkowe jazdy ale zaczynam nową robotę i nie wiem czy nie będę musiała odwołać. No ale nic to pierwszy raz traktuję jako rozbiegówkę
Kochana, ja nie jeździłam półtorej roku ;p A przed jutrzejszym egzaminem wyjeździłam tylko 8 godzin. Raz byłam na łuku i ani razu nie robiłam górki. Nie masz co się martwić. ;p

A swoją drogą za pierwszym razem oblałam na łuku tyłem, bo zamiast wstecznego wchodził mi w Toyocie 4 bieg i tak się zestresowałam, że jak mi się wreszcie udało ruszyć do tyłu, to prawie przejechałam Pana egzaminatora. ;p

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-12-18, 21:12   #3910
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Marylka ma rację...odbiera mi chleb

Jesli All inclusive, palmy i obsługa to Turcja, Tunezja, Egipt...

W maju dziewczyny tylko lasty..czekajcie i będzie tanio
Przepraszam juz nie bede

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz lecieć po weselu kupuj wcześniej.
Jeśli chcesz zaoszczędzić jedz we wrzesniu.
Jeśli ktos leci w maju to tylko na lasta....

Ja lece w czerwcu i tylko lasta będę polowac..chyba, że znajdę jakiś ciekawy lot to....
Na lasty mozna spokojnie czatowac do polowy czerwca, wtedy sa najwieksze. Ja zawsze wtedy latalam. Jak zaczyna sie wolne w szkolach to wtedy koncza sie wszystkie lasty i za ten sam hotel placimy 100% wiecej...Takze jak ktos slubuje na poczatku czerwca to moze jeszcze spokojnie liczyc na jakiegos fajnego lascika a to jest super czas wlasnie na Turcje, Egipt, Kanary...

Cytat:
cześć dziewczyny
jeżeli wybierzecie Turcję, to ja nie polecam biura Alfa Star, ja byłam z nimi w Alanyi, stanowczo nie polecam
Nigdy z nimi nie latalam, najczesciej z Exim Tours...z tego co wiem Alfa ma popodpisywane umowy z kipsciutkimi hotelami. Dlatego maja tak tanio. Ale to faktycznie zalezy na jaki hotel sie trafi. Dlatego przed wykupieniem wycieczki nalezy ZAWSZE zapoznac sie z opiniami o danym hotelu. Jest teraz pelno stron na ktorych wrzuca sie nazwe i od razu wyskakuje dziesiat opinie o tym hotelu, wszystkie plusy, mimusy itd. Jak do tej pory zawsze sie pokrywaly z rzeczywistoscia...to kosztuje kilka minut a po przeczytaniu opni czasami lepiej zaplacic 200 zl wiecej i poleciec do lepszego hotelu.

Cytat:
No to faktycznie nie ciekawie...tez bym zwiala...No wlasnie w Alanyi jest ten problem ze w wiekszosci plaze sa publiczne i tych Turkasow pelno
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 21:14   #3911
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
A swoją drogą za pierwszym razem oblałam na łuku tyłem, bo zamiast wstecznego wchodził mi w Toyocie 4 bieg i tak się zestresowałam, że jak mi się wreszcie udało ruszyć do tyłu, to prawie przejechałam Pana egzaminatora. ;p
trzeba było to zrobić, jednej wredoty mniej na świecie
Stary 2011-12-18, 21:31   #3912
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
hotel był do , rozmawiałam też z ludzikami z innych hoteli ( lepszych) i też byli niezadowoleni z obsługi, no i z paniami rezydentkami ciężko było się spotkać i porozumieć
w naszym hotelu np. kable leżały przy basenie, a recepcjonista nie mówił ani po angielsku, ani po niemiecku (tylko turecki i to słabo ), kucharz po posiłku naprawiał nam klimatyzator , a w sasiednim pokoju pokojowe po sprzątaniu leżały na łóżkach i nawet wcale nie były speszone, jak weszły mieszkające tam panie
ale z tego co słyszałam, to tego hotelu nie ma już w ofercie

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

no właśnie ponoć Egipt im bardzo dobrze wychodzi, natomiast Turcja ciut gorzej
ja bylam z tego biura wlasnie w Egipcie i bylo naprawde super!! i przyzam ze po tych wakacjach chetnie skorzystalabym jeszcze raz z ich wyjazdow, ale Ty rzeczywiscie niefajne mialas przygody ale moze akurat tak zle trafilas, bo ja przed wyjazdem pytalam znajomych i wszyscy sobie chwalili to biuro, ale rzeczywiscie znajomi tez byli albo w Egipcie albo w Bulgarii

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 21:34   #3913
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja bylam z tego biura wlasnie w Egipcie i bylo naprawde super!! i przyzam ze po tych wakacjach chetnie skorzystalabym jeszcze raz z ich wyjazdow, ale Ty rzeczywiscie niefajne mialas przygody ale moze akurat tak zle trafilas, bo ja przed wyjazdem pytalam znajomych i wszyscy sobie chwalili to biuro, ale rzeczywiscie znajomi tez byli albo w Egipcie albo w Bulgarii
Dziewczyny bo troche ciemna jestem w tych sprawach. jak wygląda taki wyjazd przez biuro?

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 21:40   #3914
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ja nie jeździłam półtorej roku ;p A przed jutrzejszym egzaminem wyjeździłam tylko 8 godzin. Raz byłam na łuku i ani razu nie robiłam górki. Nie masz co się martwić. ;p

a na ktora masz ten egzamin?

z biegami na egzaminie tez mialam ogromny problem.. nic nie chialo wchodzic.. sprzeglo rozklekotane itp.. masakta. Ale co sie dziwwic jak tymi autami jezdza ludzie, ktorzy tak naprawde nie umieją jezdzic, bo dopiero po zdaniu prawka i ciąglej jezdzie mozna nabrac doswaidczenia
Stary 2011-12-18, 21:42   #3915
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo troche ciemna jestem w tych sprawach. jak wygląda taki wyjazd przez biuro?
ale co chcesz wiedzieć?
Stary 2011-12-18, 21:46   #3916
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a na ktora masz ten egzamin?

z biegami na egzaminie tez mialam ogromny problem.. nic nie chialo wchodzic.. sprzeglo rozklekotane itp.. masakta. Ale co sie dziwwic jak tymi autami jezdza ludzie, ktorzy tak naprawde nie umieją jezdzic, bo dopiero po zdaniu prawka i ciąglej jezdzie mozna nabrac doswaidczenia
Na 11.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-12-18, 21:53   #3917
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Na 11.

to bede trzymac

pamietaj, ze W wiekszosci przypadkow trzeba miec farta i wcale nie liczą sie umiejetnosci:P
Stary 2011-12-18, 22:02   #3918
Blacky
Zadomowienie

Dzięki, przydadzą się.

No właśnie wiem, że nie umiejętności sa najważniejsze, ale to strasznie frustrujące. Zwłaszcza jak patrzę na tych wszystkich baranów na drogach.

Dobra dziewczęta, spadam porobić jeszcze trochę tych egzaminów, zjeść coś i spać. Dobrej nocy.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-12-18, 22:28   #3919
niusia_87
Zakorzenienie

Miałam tyle zrobić od piątku do niedzieli, wszyscy wszystko ode mnie chcieli. Straciłam niepotrzebnie tyle czasu. Podsumowując, nic twórczego nie zrobiłam
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 22:32   #3920
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
ale co chcesz wiedzieć?
Już piszę bo miałam wojnę z TŻtem i jak zwykle kłótnia z tego wyszła...

Chodzi mi o to czy jak się jedzie z biurem to wygląda to jak wycieczka? W sensie jedzie 50 osób mieszkają w jednym hotelu zwiedzają z przewodnikiem itp?
No czy też że jedzie sie samemu ma sie hotel wie o której jest śniadanie obiad kolacja itp? I po co jest ten "recepcjonista"?
Wogole wdzięczna byłabym za wszelkie info jak to wygląda od początku do końca. I czy należy umieć dobrze język by móc się dogadać... czy wszystko jest zalatwione ze nie należy się niczym przejmować?

Stary 2011-12-18, 22:42   #3921
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Chodzi mi o to czy jak się jedzie z biurem to wygląda to jak wycieczka? W sensie jedzie 50 osób mieszkają w jednym hotelu zwiedzają z przewodnikiem itp?
No czy też że jedzie sie samemu ma sie hotel wie o której jest śniadanie obiad kolacja itp? I po co jest ten "recepcjonista"?
Wogole wdzięczna byłabym za wszelkie info jak to wygląda od początku do końca. I czy należy umieć dobrze język by móc się dogadać... czy wszystko jest zalatwione ze nie należy się niczym przejmować?

zalezy jaką wycieczkę sobie zamowisz mozesz jechac z 50 osobami autokarem, samolotem, sami, mozesz wszystko wymyslec pod siebie, np. jak chcesz wlasnego busa miec na miejscu to tez Ci znajdą idziesz do biura, mowisz jakie masz wymagania, co ma byc, co nie i Pani Ci daje rozne warianty
Recepcjonista jest w hotelu, daje Ci chociazby klucze do pokoju i udziela wszelkich informacji Jezyk angielski wystarczy, przynajmniej kazdy recepcjonista powinien go umie bo z roznych krajow przyjezdzaja

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2011-12-18 o 22:43
Stary 2011-12-18, 22:57   #3922
melod_y
Zakorzenienie

a slyszalam ze jest chyba tez cos takiego ze jedzie sie z grupa i przewodnikiem i jak ma sie jakis problem to ze on jest w hotelu i do dyspozycji 24 na dobe.

Kurcze sama nie wiem jak jest z tymi wycieczkami.. na pewno nie chce z jakimis ludzmi jechac grupowo.. w koncu to nasz miesiac miodowy
ale troche sie denerwuje bo w zyciu nie byliśmy na takiego typu wycieczce..

Stary 2011-12-18, 23:07   #3923
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
a slyszalam ze jest chyba tez cos takiego ze jedzie sie z grupa i przewodnikiem i jak ma sie jakis problem to ze on jest w hotelu i do dyspozycji 24 na dobe.

Kurcze sama nie wiem jak jest z tymi wycieczkami.. na pewno nie chce z jakimis ludzmi jechac grupowo.. w koncu to nasz miesiac miodowy
to tez zalezy Czy np chcesz jechac na wczasy (hotel plaza, all exclusive, wypoczynek) to nie potrzebujesz przewodnika i nie musisz za niego placic, wystarczy zapytac sie o wszystko w recepcji, informacji a jakbys chciala wycieczke, zwiedzanie to mozna wziac i przewodnika co bedzie Was oprowadzal i opowiadal mozna tez wybrac wycieczka + wczasy, to masz np 4 dni zwiedzania z przewodnikiem a np 3 lezenie na plazy i czas dla siebie Najlepeij bedzie wybrac sie do biura i tam pani Ci wszystko wytlumaczy Nie ma co sie stresowac tylko najpierw poczytaj sobie o dobrym biurze, b niektorzy mogą w ciula ludzi zrobic i wcisnac kit na temat np hotelu, jak to w przypadku Margidy bylo

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2011-12-18 o 23:11
Stary 2011-12-18, 23:15   #3924
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

Wyglada to w ten sposob ze z grupa osob (pelny samolot) lecicie do danego miasta, na lotnisku na miejscu zostajecie przydzieleni do roznych autokarow, ktore rozwoza wszystkie osoby do roznych hoteli. Mijacie kilka hoteli i przy kazdym ktos wysiada. Moze sie zdarzyc tak ze bedziecie jedyna para jadaca do danego hotelu, a moze byc wiecej osob. Na miejscu dostajecie klucze do pokoju i co bedziecie robic przez kolejny tydzien lub 2 zalezy wylacznie od Was. Mozecie wykupic sobie u rezydenta wycieczki w trakcie wczasow i wtedy np. 1 dzien przeznaczacie na zwiedzanie danego miejsca (np. stolicy) z grupa (np. 40 osobowa), w ten sam sposob mozecie sie rowniez zapisac na rozne atrakcje oferowane przez biuro - nurkowanie, aqua park itp. zaleznie od miejsca gdzie pojedziecie. Jezyka nie trzeba znac wcale, przydaje sie jezyk angielski, ale bez jego znajomosci spokojnie mozna pojechac na takie wakacje i w kazdym momencie zostaniecie objeci opieka - przynajmniej tak byc powinno.

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 23:52   #3925
marylka80
Zadomowienie

Cytat:

A moze chodzi ci o rezydenta a nie o recepcjoniste...

Rezydent to najczesciej osoba ktora mowi po polsku, odbiera grupe z lotniska, jest przy rozwozeniu do hoteli oraz przy zakwaterowaniu. Pozniej najczesciej pojawia sie w pierwszym dniu zeby wam troche poopowiadac o atrakcjach no i macie do niego nr tel pod ktorym jest 24h w razie gdyby cos sie dzialo i potrezbowalibyscie jego pomocy. Ta osoba raczej nie jedzi na wycieczki fakultatywne z wami, tam dostajecie przewodnika (czasami mowi po polsku, czasami nie, nam sie jeszcze nigdy nie trafilo zeby mowil, najczesciej mowia po angielsku). Rezydent ma swoje zakwaterowanie, ma pod soba kilka hoteli i na pewno nie bedzie nocowal z wami. No chyba ze jedziesz na zorganizowana wycieczke, gdzie wszyscy maja ten sam cel, ten sam hotel, jezdza razem na wycieczki wtedy masz przewodnika ktory wyjezdza z wami z PL i towarzyszy wam przez 24h...
Stary 2011-12-19, 00:11   #3926
Dancing_Lady
Raczkowanie

melod_y, wg mnie 6
Nattiv, wszystkiego dobrego i wracaj prędko.

Czarnooka_Paula, proponuję zrobić wymaz z migdałów (jeśli jeszcze nie robiłaś). Jeśli będziesz miała gronkowca, usuwaj je bez zastanawiania. Ja miałam w wieku ok.12 lat nawracające anginy. 2 tygodnie chodzenia do szkoły, tydzień leżenia w łóżku i tak w kółko. Panicznie bałam się wycięcia migdałów, więc rodzice starali się leczyć mnie w inny dostępny sposób. Lekarze podleczyli mnie penicyliną, a potem debecyliną. Pomogło, anginy nie wracały. Ale jak się okazało kilka lat temu i tak cały czas miałam ropne migdały (co objawiało się innymi problemami zdrowotnymi). Usunęłam migdały i już wszystko jest o.k

Ze spraw ślubnych: załatwiliśmy sobie auto do ślubu. Z koloru jestem średnio zadowolona - kremowy, a chciałam czarny, ale w naszym mieście jest straszna kicha jeśli chodzi o samochody do wynajmu. Nic nie ma ! A jak jest, to z wieeeelkimi naklejkami wypożyczalni
W ogóle w związku z tym samochodem mam pytanie: samochód do ślubu wynajmuje się z kierowcą czy bez ?

Myślałam, że zaproszenia będę miała w ręku najdalej przed świętami, a tu Facet, który mi wykonuje projekt zaproszeń albo kompletnie nie rozumie, co ja do niego piszę, albo czyta pierwsze zdanie, a resztę olewa. Normalnie już mi głupio pisać do niego i powtarzać w kółko to samo co ma mi jeszcze poprawić. Jestem załamana Jeszcze gdybym wymyślała jakieś niestworzone rzeczy... ale ja piszę konkretami co chcę. Np. bez kursywy, powiększyć/pomniejszyć, zrobić odstęp wielkości 1,5 pkt. No ja już naprawdę nie mam do niego siły, ręce opadają...

Zrobiłam dziś małe zakupy w H&M i Cubusie, a potem ubraliśmy w domu choinkę. Niestety jutro do pracy. Jeszcze tylko 5 ciężkich dni i będą święta

Mam 222 dni do ślubu Fajna liczba.

I think I wanna marry you...

Edytowane przez Dancing_Lady
Czas edycji: 2011-12-19 o 00:12
Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 07:55   #3927
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
i
W ogóle w związku z tym samochodem mam pytanie: samochód do ślubu wynajmuje się z kierowcą czy bez ?

W większości ofert samochodów, które sprawdzaliśmy kierowca "jest w pakiecie". Chociaż raz oglądaliśmy ślicznego starego, Fiacika, dwuosobowego i w takim wypadku oczywiście kierowcy nie ma. Pan lub Panna Młoda prowadzi i jadą razem, tylko we dwoje. Taka opcja była znacznie tańsza.

Ja dziś też świętuję dwójeczki 222 dni. Rzeczywiście fajnie to wygląda
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 07:58   #3928
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja dziś też świętuję dwójeczki 222 dni. Rzeczywiście fajnie to wygląda
Za DDŚ

Dzień dobry wszystkim Z powodu choroby znowu muszę zostać w domu i znowu będę miała zaległości ale jutro muszę jechać na studia i jedzie ze mną TŻ i będziemy sami przez całe dwa dni

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 08:07   #3929
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dzień dobry ja idę po chlebuś:P

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:

ja np. jestem recepcjonistką w hotelu:P
Stary 2011-12-19, 08:34   #3930
marylka80
Zadomowienie

Dzien dobry w poniedzialek
Ostatni tydzien przed swietami...juhuuu
U nas spadlo kilka pierwszych platkow sniegu...moze beda biale swieta, choc tutaj to raczej rzadkosc. Znalazlam wczoraj fajna bielizne w necie, moze uda mi sie ja dzis przymierzyc...
Milutkiego dzionka wam
Zycze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości