|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
ojjj taaak
taa.. ciekawe kiedy mi się znudzi... Cytat:
i za następny tydzień... leci ten czas..... Ja tam wczoraj zaczęłam 36 Cytat:
ale to zleciało, szok! Trzymam kciuki już za jutro oby wszystko zakończyło się pomyślnie! Cytat:
a pamięta, że Cię przytulił?? Napisz białą kredą na kominie ![]() Cytat:
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
możesz śmiało rodzić! ![]() Fajnie mają w De... nie ma co...
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
obyło się bez
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mam jeszcze z Pampersa, ale te będą do szpitala, bo opakowanie mniejsze
![]() Cytat:
![]() : confused:Cytat:
ale w drugim sklepie jest na pewno, więc Ross ma w ofercieA zapach normalny dzidziusiowy, ale jakoś tak mnie zirytował (w ciąży denerwują mnie nawet zapachy dezodorantór męża )
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz koło 4
i na dodatek długi... kurcze... no nie wiem![]() Zrobiłam kakao dawno nie piłam
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() widzę, ze dzisiaj dzień badań ja tez byłam z rańca W czwartek wizyta u gina.. ciekawe co powie- czy mały juz się do drogi szykuje czy nie.....Uska normalnie szok z tą Twoją cesarką, ze to juz!!! ale super-na świeta bedziecie w domu! super prezent pod choinkę bedziecie miec
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam już prezent dla męża!!!!!!
![]() KLIK ![]() Cytat:
|
|
#4059 | ||
|
Zadomowienie
|
jaz kupiłam jedną paczkę Pampersów new born (74szt) 1 a nasz mały tak koło 3.5kg ma mieć. Co potem to zobaczę jak będzie znosił Pampersy to zostanę przy nich a jak nie to spróbuję z hugginsami
Cytat:
Cytat:
![]() ja też się boję ZZO ale tłumacze sobie że to tylko dla mojego dobra żebym mniej cierpiała ![]() a piję raz na tydzień
|
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemandero, Brzuchacze
![]() My juz po sniadaniu - Nietopson wykopal mnie z lozka, a po moich trzech lykach kakao mial czkawke, wiec znowu sie za szybko opil, zarlacz maly ![]() Uska, o ja cie chrzanie, juz jutro bedziemy mialy druga dzidzie na watku Renatko, dziekuje za kciuki za tzta Twoj Tz w koncu zmadrzal ![]() Boro, nie boj zaby z ta kroplowka. Jak Ci sie zaczna skurcze, to taka kroplowka bedzie kasnieciem komara... Agawoo, brawo za pamiec ![]() A Twoja Mame podziwiam, ze swiezutkie w wigilie robi. U nas by to nie przeszlo... Za duzo ludzi i za duzo roboty Bambusiek, Renatko, juz wiem, dlaczego HIPP i BabyDram sa najlepsze dla dzidzi - na innym forum znalalzlam cos takiego o BabyDream - "brak SLS - któy może miec działanie rakotwórcz, PGE - konserwant - podobnie, propylene glykolu - również, brak olei mineralnych robionych z ropy naftowej - posmarowałabys świadomie dziecko ropą? no i brak parafiny - tez robionej z ropy - to raz - dwa zbędny zapychacz dla zdrowej skóry, który nie ma żadnych wartości..." Tak wiec dla mnie sprawa jasna. Bede uzywac BabyDream, bo sa sporo tansze od HIPPa, wszytskie inne - J&J, Nivea, Ziajka, Bambino, etc maja gorszy sklad.
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nivei na razie mam balsamik nawilżający dla malucha (którego ja teraz używam do smarowania brzucha bo z babydream mi się skończył ) płyn do mycia włosków i ciałka oraz mydło hipoalergiczne mam nadzieję, że szybko skończę i przerzucę się na coś innego
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale chyba ten ochraniacz jakiś taki mało rozciągliwy... |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może szyją na wymiar???????
|
|
#4064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym ze jak sie juz posiada taka wiedze, to wtedy chyba warto uzywac jednak tych o lepszym skladzie, szczegolnie ze cena jest bardzo przystepna
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zapachu, to teraz powąchałam kremik na każdą pogodę z BD i już mnie nie irytuje chyba w sklepie coś nie tak było![]() Cytat:
![]() Aaaa... teraz jak czytam, to coś ta koleżanka mówiła o parafinie i sls Jak na chwilę obecną albo BD płyn taki 0,5l z pompką + krem do pupci albo Ziajka ![]() Jakie jeszcze kosmetyki są potrzrebne dla dzidzi?
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Melduję się że u mnie wszystko ok, jutro wieczorem mam wizytę i napiszę później co i jak. Zaglądnęłam czy aby nikt nie urodził ale widzę na razie cisza przed burzą. Ja wpadłam w manię sprzątania, układania, prania Wczoraj nawet ubraliśmy choinkę Nie mogę się doczekać czwartku i pieczenia ciast... Mi do porodu chyba nic nie brakuje, jedynie materacyk dla maluszka, bo po synku jest zdewastowany ![]() Szpital wybrany, torba spakowana, wyprawka jest, jedyne co to badania do szpitala do porodu, podbita legitymacja ubezpieczeniowa i już |
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to się montuje ![]() Cytat:
A mama coś tam piekła i sałatkę robiła Teraz mama jest sama, więc uszka zrobiła wcześniej, ale pierogi będą tradycyjnie świeżutkie (i znowu będzie walka ze mną w kuchni, żebym nie wyjadła A co w składzie ma w takim razie Babydream???
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
chwale sie co mi mama przed chwila przyniosła....
![]() he he mówi, ze nie mogła sie powstrzymać
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Taaaa, na pewno - robisz gipsowy odlew i im wysyłasz
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() no może te pomponiki się zawiązuje na supełek na górze, żeby nie spadło?? Cytat:
![]() Myślę, że zapachy Ci wrócą po ciąży, jak jesteś teraz tak przeczulona na punkcie męskich ja chyba też, nie pamiętam, dawno nie czułam faceta i zapomniałam jak to jest... .
|
|
#4071 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, zaraz lecę do gina i nie mam czasu nadrabiać, jak wrócę to się poprawię
. Kilka rzeczy, które udało mi się wyłapać:Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkich chyba wkurza, ale jakoś trzeba iść do przodu i o tym zapominać choć na chwilkę krótką ![]() Cytat:
Cytat:
. A ja mówię że to nie domki ich tylko ich całe światy . Cytat:
. Co do wagi to ja zwyczajnie już się nie ważę. Dziewczyny moja "koleżanka", o której wam wspominałam, swoją drogą właśnie z forum ale z innego wątku i żeby nie było że pisze o niej za plecami, to jakby czytała, to niech wie że to właśnie o niej, tej wiecznej optymistce (pozdrawiam), stwierdziła że jestem wiecznym pesymistą, który tylko się nad sobą użala. Bo jej dobre samopoczucie w ciąży to wynika z jej... OPTYMIZMU i cieszenia się z małych rzeczy. Łooo matko, no tak mój brak optymizmu sprawia że mam nudności, spuchnięte cielsko, skoki ciśnienia itd. Chyba jestem jakaś nienormalna skoro tego nie widzę... No i taka wielka burza o to że człowiek wspomniał że nie spał kolejną noc bo się tak źle czuł, ech. |
||||||||
|
|
|
#4072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaz w sumie mi smakuja te nasze robione kilka dni przed i nie wiem, czy poczulabym roznice a tak zawsze jest duzo rozmow i smiechu przy spokojnym lepieniu ![]() Cytat:
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...noworodka.aspx ja na bank kupuje 2, bo jak moj Smok bedzie dalej tak rosl, to jedynki sobie chyba na palec zalozy ![]()
|
|
#4073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie skarżył się, ale moja mama lubi dziergać Cytat:
na pocżatku na męskie zapachy tak źle reagowałam, że mąż musiał odłożyć na ten czas swój ulubiony dezodorant, bo walił mi... majerankiem i jak go tylko poczułam miałam odruch na ![]() Chciałam iść do Carerfura na zakupy (to czego nie ma w Biedrze), ale mi się nie chce poczekam z robieniem obiadu na męża, a potem może mnie najdzie wena
|
|
#4074 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może sama mu wydziergasz z miłości a co ty robisz tu z nami od 10-11 ![]() ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140497 Cytat:
|
|
|
#4075 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Dark lady;31130778 Dziewczyny moja "koleżanka", o której wam wspominałam, swoją drogą właśnie z forum ale z innego wątku i żeby nie było że pisze o niej za plecami, to jakby czytała, to niech wie że to właśnie o niej, tej wiecznej optymistce (pozdrawiam), stwierdziła że jestem wiecznym pesymistą, który tylko się nad sobą użala. Bo jej dobre samopoczucie w ciąży to wynika z jej... OPTYMIZMU i cieszenia się z małych rzeczy. Łooo matko, no tak mój brak optymizmu sprawia że mam nudności, spuchnięte cielsko, skoki ciśnienia itd. Chyba jestem jakaś nienormalna skoro tego nie widzę... No i taka wielka burza o to że człowiek wspomniał że nie spał kolejną noc bo się tak źle czuł, ech.[/QUOTE] Wiesz jak to jest ''szlachetne zdrowie nikt się nie dowie jako smakujesz ,aż się zepsujesz'' i twoja koleżanka ma to definytywnie. Brak jej empatii i musi być BARDZO zadufana w sobie.Nie chciała bym z taką się kolegować Dzis mam jakiś ciężki dzień,od rana strasznie kłuje mnie w pochwie co jakiś czas,mała rozpycha sie na łonie czyli znowu sie obsunęla w dół,a to jest strasznie nie przyjemne.Matko tylko żeby wytrzymać do stycznia Mam nadzieję ,że w Wigilie będzie wszystko dobrze i bedę mogła pojechać do rodzicow Uska jutro będę trzymac kciuki.Daj znać jak już będziesz mogła ile mały waży i ile ma cm
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zmykam na razie
chyba się na chwilkę położę, bo oczy mi się same zamykają
|
#4077 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie albo mi się zdaje albo nikotynka się dawno nie odzywała? byle jej przeprowadzka nie wykończyła ![]() Cytat:
ja też tak myślałam jak byłam w pierwszej ciąży ale jak dostałam skurczy to sama ich prosiłam żeby mi je dali ![]() Cytat:
Cytat:
A wogóle to macie ochrzan że tak pędzicie z postami wlazłam tylko żeby zrobić przelew i stwierdziłam że tu zajrzę żeby być na bieżąco i już godzinę nadrabiam nie robicie porządków świątecznych
|
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wpadłam tylko na chwilę się przywitać i zmykam zaraz, i tak was nie nadrobię dziewuchy.
agatek nie dam rady w tym tygodniu , obłedu idzie dostać przed świętami i w ogóle... poza tym teraz się martwię, bo w sob byłam w u lekarza i było wszystko z dzidzia ok, a teraz coś się mało rusza i nie wiem co robic:/ może śpi i ma mamuśkę gdzieś, czy to coś poważniejszego, sama nie wiem, poczekam jeszcze i do gina zadzwonię. papa
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
33tc
annyonne poka poka tą owieczkę ![]() ja się zakochałam w naklejkach na ścianę http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...994194862.html gratuluję wszystkich zaczętych tygodni ![]() uska zazdroszcze
|
#4080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzia, fajny ten link
A Ty czego bedziesz uzywac? Cytat:
mozna dostac krecka od tego ja bede sie kierowala zasada, ze przsy wyborze kosmetykow dla niemowlaka dobry jest minimalizm w skladzie i w ilosci kosmetykow ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cos Nikotynki nie widac...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

ciekawa jestem ile ta moja kruszynka przytyła
i
za następny tydzień... leci ten czas.....
ale to zleciało, szok! Trzymam kciuki już za jutro
Napisz białą kredą na kominie 
tylko Ziajki nie mogłam tam znaleźć

i na dodatek długi... kurcze... no nie wiem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale było to po wypiciu pół litra płynów więc jakieś 73 jest
16 kilosów na +, już wstyd się przyznać mężowi jak się rozpasłam