|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
![]() CZY KTÓRAŚ Z WAS MA DO SPRZEDANIA NIANIĘ ELEKTRONICZNĄ?? NAJLEPIEJ Z KAMERKĄ??? ANIA P, MIEWASZ U SIEBIE W KOMISIE???? co do jedzenia, nasze menu: 1. śniadanie: mleko ryżowe 210 ml wypija 2. śniadanie: kanapka z pastellą, serkiem lub szynką 3. śniadanie:serek danio obiad: miska zupy na gęsto zawsze z mięskiem, tak na oko 300-350 ml po drzemce mleko - 120-150 ml deser: owoce ze słoika dużego 190g podwieczorek: parówka, albo danonek mega kolacja: mleko 150-210 ml (zależy jak dawno zjadł poprzedni posiłek). do tego pije w ciągu dnia: herbatkę bobovity, wodę, colę, kawę z mlekiem, kawę zbożową, kompot (łącznie ok 150 ml....)
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze Bao,to moja potrafi 150 jednorazowo przechylic
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tak samo. Dziś już dwa razy tyle obaliła na raz. A poza tym popija po trochu. Za to z jedzeniem strajkuje od kilku dni i żyje prawie tylko mlekiem. No i przez to dziwne kupki ma... ale mam nadzieje, ze własnie przez to mleko...
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Lepsze spanie w nocy przełożyło się na gorsze spanie w dzień zawsze spala ok 2,5-3,5 godziny a teraz ledwo do 2 dobija a przeważnie 1,5... no cóż... Ja dziś czuję sie fatalnie. Sałaba jestem, wszystko mnie boli, łeb, krzyz, kosci, brzuch i jakoś tak mnie mdli. Nie mam apetytu- jak nie ja. mam nadzieje, ze nie jelitówka... i nie ciąża
|
#3994 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wszystkim dzieciaczkom życzymy zdrówka. Rodzicom również Ja właśnie się pochorowałam na dobre. Dzisiaj już poszłam do doktora bo się tak dalej nie dało chodzic i okazało się ża mam anginę ropną. Nie czułam się zbyt dobrze od tygodnia i miałam wyższą temp. ale nie przyszło mi do głowy ze to aż tak - stara, głupia dupa - mam za swoje. Najbardziej się teraz boję że Zosia złapie to cholerstwo. Jeśli chodzi o colę to ja jestem uzależniona i dlatego nie piję (to jak z alkoholikami). Czasami sobie kupię małą buteleczkę i podziele się z Tż. Zosia waży 13 kg i ma jakieś 87 -89 cm, trudno pchłę zmierzyć . Czekoladę dostaje 1x w tygodniu (uwielbia i zeżarłaby całą), oczywiście pierwszą dostała od babci i ta uważała że na jednym kawałeczku poprzestanie , coli nie dostaje ani żadnych gazowanych napoi ani soków kartonikowych. Sok sama na świeżo wyciskam z pomarańczy. Pije przegotowaną wodę czasami herbatę z cytryną. W piekarni dostaje jedno kruche ciasteczko od pań a tak staram się żeby nie jadła "pustego" jedzenia. Nie zawsze się to udaje ![]() Asiulek - super że Wam tak dobrze idzie nauka spania. Mi osobiście nie przeszkadza za bardzo siedzenie obok łóżeczka wieczorem czy w południe (leżenie). To taka chwila relaksu Cytat:
, uznałam ze jak nie włączyła to w gniazdku nie była. MOżna zejsć na zawał Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się juz spotkałam z tym że sprzedawca napisał np. że but sportowy był niewłaściwie użytkowany, czyli służył do chodzenia a nie biegania. Cytat:
.No i niestety nie można adaptować jak chora Cytat:
Cytat:
Zawsze mi się wydawało że cola to "odwapniacz" więc chyba podawanie wapna z colą nie jest najlepszym pomysłem. Przykre wydarzenie. Ja ze względu na Pop wolę omijać takie straszności. Cytat:
![]() Ja mam w książeczce tylko siatki chłopców (taki wybrak) ale znalałam sobie w necie i sprawdzam na bieżąco
|
|
#3995 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
do swiat - od tygodnia mamy 2 gwiazdy betlejemskie, czerwone kokardy na krzeslach i lampki nad oknem.. poza tym nic - ani jednego prezentu, zadnych piernikow, nic... mialam nadrobic to jak Tosia bedzie w zlobku, a tu klops. moze odwolam w tym roku swieta?? ![]() myslalam, ze w zlobku bedzie chorowac, a tu z domu takie paskudztwo.. wrr TZ przechodzi z infekcji w infekcje - ma juz skierowanie na wyciecie migdalow i tak od miesiaca sobie ono lezy. ale go pogonie jak wyzdrowieje troche
|
|
|
#3996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
150ml przez cały dzien wypija?Danek na raz tyle przechyla picia tak czytam wasze menu i dużo jeszcze mleka Wasze dzieci piją u mnie Daniel pije tylko po obudzeniu rano ok 8-210ml i na tym koniec właśnie chętnie poczytam pomysły na jakieś dobre ciepłe kolacje wczoraj zrobiłam danielkowi ryż z jabłuszkiem i jogurtem plus szczypta cynamonu-było pyszne a on zrobił minę jakby kupe zjadł i wypluł,wyjątkowo jest mięsożerny,jak dostał makaron z kiełbaską to wyjadł tylko kiełbaskę,warzyw tez zabardzo nie chce jeść a kiedyś smakowały mu wszystkie,marchewkę nawet wypluwa a kiedyś lubił...
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-12-19 o 15:30 |
|
|
|
|
#3997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia w domu cały czas na boso biega,chyba muszę jej kupić jakieś buciki do chodzenia po domu. Ola duża dziewczyna, Zosia ok 12 kg warzy Cytat:
Dzisiaj od rana sprzątałam u teścia w domku, łapy mi odpadają. Wczoraj w końcu wybraliśmy się na listy do M- bardzo fajny film ![]() Ania i młoda dziękuje za pomoc, przekazałam wszystko cioci, zobaczymy co wyjdzie z tego. Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków ![]() a jeszcze odnośnie pepsi i coca coli- ja jestem straszną przeciwniczką tego dziadostwa i nigdy nie dam dziecku tego się napić, przynajmniej przez kilka najbliższych lat. Chyba że sama sobie kupi,ale napije od kogoś. Dla mnie to jest takie świństwo, ale niestety mój tż pije od czasu do czasu. Zosia pije herbate owocową,wodę albo sok bez cukru. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Zosi menu wygląda mniej więcej tak: - śniadanie- kanapka z wędliną serem i jakieś warzywko, lub parówka albo jajo+herbata - jogurt z płatkami - obiad - podwieczorek- jakiś owoc, jogurt lub budyń - kolacja-parówka, jajko lub kanapka w między czasie je dużo owoców, pije actimelka, zje ciastko lub paluszki pije dużo wody, soków Zosi kiedy bym się nie zapytam co chce na śniadanie albo kolacje-to jajo albo parówkę- jej najlepsze jedzenie
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-12-19 o 15:42 |
||
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka- jak ja mam kawę rozpuszczalną z mlekiem, taka pół na pół to on siąpi ode mnie, nie popuści
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje za mile slowa
ja mam dzis duzego dola przez tego palca.na same swieta zrobilam sobie krzywde. wyciachalam go niepotrzebnie az do samego prawie konca i chyba zle.zostal sie kolec.wczoraj wylam juz z bolu.spuchl mi paluch i kawalek stopy,czerwony byl.przez noc sie poprawilo,nie boli,smaruje mascia i przemywam woda i na ile moge to wpycham wate. jaka ja durna jestem
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4001 | ||
|
Rozeznanie
|
Darusiaaa- a jakoś nie myślę. Tak się przyzwyczaiłam do tej godziny krótszej pracy
Nie chciałabym korzystać z czegoś, co mi nie przysługuje, do tego Oli pasuje, ja jej nie zachęcam - sama woła "cycy" - i koło się zamyka. Właśnie- już na mnie czas, idę do domku Cytat:
Potem ją gniecie nogą (ma to po mamusi) i wyrzuca do oddzielnego kosza ![]() Cytat:
A -przypomniało mi się: ja na wizyte u ortopedy też czekam po pół roku, w ramach NFZ. Dlatego w zeszłym tygodniu postanowiłam - cała nasza rodzina będzie sie leczyć w luxmedzie. Jako pracownik, firma za mnie płaci, za resztę rodziny od stycznia będe płacić 114 pln (starszy syn, córka i TŻ). Mam nadzieję, że dostepność do specjalistów bedzie niebo lepsza niz państwowo. Tylko pytanie- to za co ja płacę te wszystkie składki???
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#4002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko jest dla ludzi, ale takie świnstwa to od święta. Tz ma przez cole słabe zęby, ja do dentysty chodzę raz na rok na przegląd, a on co chwila coś musi robić, bo mu się sypią.Ja temu starszemu nie daję orenzadek i coli, chyba że gdzieś jesteśmy i nic innego nie ma, ale to naprawde kryzysowe sytuacjeCytat:
chętnie bym oszczędziła moich składek o jej pensje![]() Bao to twój podobnie do mojego zjada, tylko mój bez mleka on zamiast mleka kaszki(z 300ml wody x 2 dziennie)I też mało pije bo widocznie z jedzenia wyciąga, bo sika dużo. Robię dzisiaj dla tz experymentalny obiad, warzywa(zupa jarzynowa ) w sosie bolońskim jak ostygło to wtarłam dużo sera, nadziałam tym ciasto francuskie, i siedzi w piekarniku Wygląda ciekawie, i zawsze mam więcej przyjemności z gotowania jak coś nowego wymyśle, jak mu nie bedzie smakowało to jest sos czosnkowy z nim to tz wszystko zje
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka ta godzinka mniej to faktycznie duzy plusik
![]() malutek spi, pewnie w nocy znowu bedzie gadala, oby tylko brzuchol nie bolal to mozemy sobie i do rana gadac:P
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Mi naopowiadała kosmetyczka tyle historii paznokciowych że teraz bardzo uważam i jak coś boli to nie grzebię tylko się umawiam. Na szczęście od momentu zdjęcia klamer nie musiałam ale co się nacierpiałam wcześniej (i niepotrzebnie) to moje.
|
|
#4005 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas przygotowania nijak w sumie. Popakowałam prezenty dla małej od nas i od babci i zrobiłam ciasto do sernika ![]() Resztę ma robić tż a się rozchorować postanowił, ale my mało robimy, same podstawy, bo nas tylko 3 os mała, a pierogi i uszy od teściowej dostaniemy co do piwa to ponoć mój ojciec jak byłam mała to mi zapodał z butelki i się ponoć odczepić nie mogłam a on mi wyjąć z japy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() , 3,5h - moja tyle w dzień nawet za noworoda nie spała w dzieńi zdrówka Cytat:
Ale twój mówisz, że gardzi taką ciapą... moja też warzywami raczej gardzi, czasem przemycam jej gotowane przy obiedzie, ale na same się nie pokusi, a i te potrafi czasem z japy wygrzebać, kulturalnie odłożyć na talerzyk i powiedzieć "mamo, to nie" Cytat:
ty lepiej nie pytaj --- konsumpcja mojej -po wstaniu: mleko z kaszką (180ml + miarka kaszy) - ok.8.30-9.00 II śniadanie: kasza (jęczmienna, krakowska, manna,kukurydziana)lub płatki owsiane/jęczmienne na mleku lub wodzie (wtedy +jogurt) + owoce (głównie banan, ale też ze słoja, rodzynki, śliwki suszone morelki, wiórki kokosowe) lub parówa/ jajecznica z chlebkiem z masełkiem/ serkiem 11.30 zupka (nasza lub jej-jak jej to taki krem warzywny-ze-łyżka-stoi) 14-15 II danie :najczęściej nasze, różnie-kasza z mięskiem z sosem, makaron z sosem, szpinak z makaronem/kaszą, ryba, warzywa z przemytu 16.30-17.30 podwieczorek, bardzo różnie-owoce/ serek homo waniliowy z owocami lub bez/ płatki kukurydziane do chrupania/ rodzynki/ chlebek z czymś lub sam/ chlebek tekturowy typu was 19.00 mleko z kaszą (180ml + 3miarki kaszy orkiszowej/innej/+1 miarka kleiku) Lenuś dalej u babci, jutro po nią jadę, ciekawe czy będzie chciała wracać-pewnie nie, tak jej tam dobrze. Ale babcia pozwalała jej długo spać po południu i potem ponoć nawet o 20.30 zasypiała, a ze mną o 19.30 już na ogół kima...zobaczymy, będzie dobrze
|
|
|
#4006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bym go zabiła chyba śmiechem jakby mi coś takiego dał Cytat:
A kierownik też opinie pisze ? MOje dzieciaki lubią piankę z piwa , z kawy tak samo święta w końcu . Moja Ola nie pije wcale mleka czasem pół kubka zwykłego , actimela i serek jeden dziennie zjada i na tym koniec . Cytat:
Mąz od jutra na yrlopie to będzie w domu sprzątał . jutro już ma zadanie wypranie firanek i zasłon i powieszenie . a co się będzie obijał i choinka ze strychu zniesiona już jest
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja to lubię takie z nadzieniem z pieczarek duszonych z cebulą i może być jeszcze mięso w tymCola i pepsi to dziadostwo , jak się nie kupuje to dzieci raczej nie będą nauczone , mój starszy syn nie gania się za tym , nie mówię że nigdy nie pił bo pił ale zazwyczaj pije wodę,mały też woda i woda z sokiem. Wrzuciliśmy kiedyś łańcuch od piły zardzewiały do coli i rdza puściła to jakie spustoszenie musi w organizmie czynić.Czipsów też nie kupuję , dań typu fast food tez nie jeśli już to robię sama. Tak czytam to dużo wasze dzieci jedzą U nas to jest rano 250ml(tak ok.) kaszy manny na mleku później 1-2 plastry szynki obiad zazwyczaj tyle co kot napłakał najczęściej to mięso z ogórkiem kiszonym albo słoiczek kolacja to samo co na śniadanie warzyw nie je ani owoców ,czasem poszczerbi jabłko albo banana dużo pije bo ok. litra i czasem kilka chrupek I jeszcze nic z tych rzeczy które je śniadanie obiad czy kolacja nie zje bez zabawiania jakąś książką na przykład Zakupiłam dzisiaj karpie , wywołałam lekkie zdziwienie w sklepie bo pojawiłam się tam z wiadrem i chciałam żeby mi wody nalały a babka do mnie "no dobrze niech już będzie tak humanitarnie "Drcron pytałaś kiedyś o pachnące ozdoby choinkowe , może coś takiego Ci podpasuje http://www.kochamwies.pl/w-stylu-cou...-do-schrupania Fajnie macie z tymi abonentami w prywatnych przychodniach ,u nas nie ma nic takiego a pewnie od razu bym skorzystała bo też mnie cholera bierze na NFZ
|
||
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Libra nie wiem jak to nazwac co na obiad robilam. Ale bylo przepyszne :P Eryk z mlodszym tez wcinali. I nawet ja plaster zjadlam
Juz na stale wpisuje w menu bo roboty przy tym nie ma a smakuje super.bede miala danie popisowe na imprezki ![]() A Miko faktycznie malo je,ale za to pije co moj przez tydzien U mnie choinka juz stoi. Chcialam ubierac iglaka z balkonu i tyle.a tu wrocilam z biegania a chlopaki choinke z piwnicy przytaszczyli i ubrali. Nie lubie sztucznych drzewek wole zywa z korzonkami a po swieyach komus z ogrodem podarowac
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
libra, moja przy bajkach wpyla na ogół :-(
i zapomniałam się jeszcze jedną rzeczą pochwalić-moje dziecię w końcu zaczęło wodę pić ( i nią nie pluje )ana, a jak twój siejący spustoszenie psiak? jak w szkole? zadowolona jesteś już bardziej? ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- madzia, dawaj przepis do klubu
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle pije i za to sika co 20 minut
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
a Zosia zapisana jest do bardzo fajnej przychodni, ona jest dla pracowników kopalni i nie tylko, osobny budynek dla dzieci i dla dorosłych. Wszystko finansuje kopalnia, mają najnowsze sprzęty itd. Na badania czeka się chwile, kolejek nie ma. kiedy bym nie zadzwoniła to mogę przyjechać z dzieckiem za godzinę czy za dwie. Teraz nawet takie drobne zabiegi operacyjne tam robią.
Ania ale ty masz dobrze z tym twoim tż mój po 12 godzin teraz siedzi w pracy;/
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ruszy , choć te danie z hippa w serduszku to zje ale z taka miną jakbym nie wiem co jej dawała . wkurza mnie to bo czasem by się na wyjście przydało coś a tu nic z tego . więc np ostatnio jak nas cały dzień nie był0 w domu na obiad był mcdonald . moje dzieciaki dadzą się pociąć za ich frytki . nie wiem co tak panią zdziwiło . przeciez jest jakiś przepis mówiący o sprzedaży w ten sposób karpi ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- sara ma chłop urlop to niech coś zrobi . listę zakupów też już ma , gotuje na święta też on ![]() szkoda że nie umie nastawiać pralki ( te firanki to ja muszę pralkę nastawić ) nie umie też prasować . no ale nie można mieć wszystkiego
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Ania też kupuję najczęściej z hipa , dzisiaj właśnie kupiłam te serduszko jak mówisz , mój tez całkiem dobrowolnie nie zje , musi być intensywnie zabawiany , cała książka omawiana , a co robi kotek ,gdzie jest dzik i takie pierdoły i wtedy zje ,kupuję dlatego że chociaż w ten sposób trochę warzyw mu przemycę bo inaczej to nie ma mowy, frytki kiedyś dostał to jedną miętosił pół godziny ,nie przepada , on to w ogóle wywrot
Co do karpi to niby jest taki przepis a się dziwiła jakbym się z kosmosu urwała , a jak pakowała wszystkim w reklamówki dogorywające karpie to dobrze. Albo zabijali na sklepie na zapleczu ![]() Nie żebym była jakąś tam obrończynią zwierząt ale nie miałam oczoty jeść poddechniętego karpia później Sara to luksusy tam macie , jedna z najbogatszych gmin zresztą , ostatnio była wzmianka że najbardziej w europie trujecie ![]() Widziałyscie to? http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...lu,343258.html nosz kur... aż mnie zatrzepało jak to przeczytałam , pani by leżała chyba sina pod biurkiem jakbym ją złapała ,co za suka wszawa!!!!!
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Libra czytałam już to , nie napisze co bym takiej babie zrobiła .
Na golasa bym ją na mróz wystawiła . na szczęście u SZymka jest bardzo fajna pani
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
No masakra jakaś ,po cholerę takie babsko chce być przedszkolanką
Zresztą nie dawno o tym pisałyśmy o wybieraniu zawodu w którym się później nie sprawdza
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda słow do tej baby
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
sara mojego teściowa wyszkoliła . ale to dobrze bo ja gotować nie lubię , robie jak muszę .
|
#4018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
Cytat:
![]() My to nawet nie próbujemy wywalić dziecka z naszego łóżka. U nas większy problem jest niestety w nas. My po prostu lubimy z nią spać. I to nic ze nam ciasno, że czasami dostaniemy w zęby lub w nos piętą. Jesteśmy uzależnieni od spania z nią Wcześniej przez 12 lat sypiałam z kotem więc mam doświadczenie.![]() Cytat:
A oto posiłki mojego malucha: 7 - jajecznica na maśle z jednego jajka lub parówka (nie cała). Jeżeli wstanie późno to tego nie je. 8- mleko 180 wody (6 miarek +2 miarki kaszki ryżowej lub kukurydzianej) 11 - słoiczek (tylko to jest słoiczek gotowany przez babcię a nie ze sklepu) 15 - inny słoiczek ( też gotowane przez babcię) 17 - towarzysko siedzi z nami przy stole i coś tam próbuje zjeść wraz z nami z naszego jedzenia ale jest tego niewiele. Czasami nic. 20 - mleko takie samo jak o 8. W między czasie je owoce które leżą pokrojone i obrane na stoliku. Pije zwykle wodę albo ode mnie herbatę (ja piję bardzo słabą) i kompoty ( to też ostatnio ba ja mam na nie ochotę) Raz w tygodniu je Bakusia, czasami dostaje ptasie mleczko (bez czekolady) które uwielbia. U nas też się nie pija coli. JA colę to tylko z jakimś alko wypiję. Cytat:
.Zdrowia życzę. Co do służby zdrowia Mi zakład pracy płaci abonament i to VIP ale co z tego jak ja jestem teraz tutaj i nie mam dostępu do przychodni. Ale w Wawie ma dostęp do wszystkich specjalistę i zgodnie z umową mogę czekać najdłużej tydzień. A jeżeli chodzi o dziecko to jak już wcześniej pisałam mamy szczęście i jak dotąd nie mieliśmy z tym problemu - wszytko na NFZ. Pediatrę też mamy super. Możemy do niej dzwonić na komórkę i zawsze znajdzie dla nas czas.
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Igor poszedł spać po 22 i obudził się o 2:40 - chyba nie dam rady dzisiaj w pracy wytrzymać, oczy same mi się zamykają... Bao - dla równowagi do Kubusia - Igor w nocy potrafi wypić 5 butelek soku z wodą po 250 ml każda. Dwa razy trzeba mu pampka zmieniać. ![]() Rano Patryk wrzasnął na Igora i czuję się przez to co najmniej skołowana - rozbieram sytaucję na części a złość na starszego nie mija... zwariuję niedługo na pewno.
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
megi, ale jak to? o 2.40 juz na dobre sie obudził?
ale ma spust do picia! to ci sie tyle razy budzi w nocy? i soku pije tyle? to szybko chyba dentystę odwiedzicie.... z tym patrykiem waszym, to nawet nie wiem jak skomentować....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

zawsze spala ok 2,5-3,5 godziny a teraz ledwo do 2 dobija a przeważnie 1,5... no cóż...
. Czekoladę dostaje 1x w tygodniu (uwielbia i zeżarłaby całą), oczywiście pierwszą dostała od babci i ta uważała że na jednym kawałeczku poprzestanie
juz 4 tygodnie ma kaszel mokry w dzien. w nocy moze 2-3 razy kaszlnie... tydzien temu bylismy w przychodni. dostala syrop wyksztusny i przeciwalergiczny, ale zmiany nie ma. doszedl za to katar (pewnie ze zlobka). cholernie sie martwie, ze to jakies zapalenie pluc 
ja już wystraszona, że nerki uszkodzone od antybiotyku, do tego wysypka mega na pleckach i brzuszku oraz czole. Poszliśmy najpierw do lekarza, obejrzał go, powiedział, że mamy do domu jechać, napoić go na siłę (jasne...) i jak w ciągu 2 godzin nie wysika się to dał nam skierowanie do szpitala...na szczęście zrobił
w przedszkolu zaszczepilam go rybomunylem i byl spokoj. W szkole przez 1,5roku opiscil jeden dzien. Wiec jakos wyrosl.

).
- moja tyle w dzień nawet za noworoda nie spała w dzień