|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
|
|
|
|
|
#4142 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
No i znowu muszę nadrabiać
Ale zrobię to na raty, bo czasu za bardzo nie mam.Jejciu to już Uska trzymaj się Troszkę Ci zazdroszczę, że już jutro zobaczycie swojego szkrabika Będę trzymała kciuki, żeby wszystko było ok
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Też nie wiedziałam, dopiero dzis się dowiedziałam i byłam w szoku że coś jest nie tak.
Cytat:
A co do inności, kilka dni temu na jednym z wątków była zażarta dyskusja na temat szkodliwości usg. Jedna mamusia w moim odbiorze na siłe próbowała narzucic że usg jest szkodliwe i kobiety robią je żeby sobie po podglądać malucha.... |
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napisała do mnie Sandra
![]() Wyszła ze szpitala 15.12, ale mała jeszcze leży. Mała waży 1860 gram i jak dobrze pójdzie to na święta wyjdą Mieszka w Toruniu, ale nie wiem czy na stałe czy jak ![]() Cytat:
Słuchaj w razie co, lepiej jak trafisz do szpitala, dostaniesz zastrzyk na rozwój płucek i wszystko będzie ok
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam mocno kciuki za Sandre i jej maluszka
|
|
|
|
#4146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że z dzidzią wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę. Niezłe przeboje masz z tym ciśnieniem, ale odbrze, że z maluszkiem w porządku. Pilnuj tylko tego cisnienia Cytat:
Szafki zostawiam Tztowi na jutro
|
|
|
#4147 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
juz , ale zleciało Widzę, że nie tylko ja objadłam się ostatnio pizzą cóż korzystajmy póki można.Agacia - ode mnie tez naj, naj Gratki wszystkich rozpoczętych tygodni i udanych wizyt i niech już te maluchy nie zmieniają płci ![]() Tez bylam wczoraj w Tesco i jak zobaczyłam te wyprzedaże ubrań niemowlecych to wymiękłam, ale kupiłam tylko dwie paki na 6-9 msc, bo jak nie przejść obojetnie kolo 3-paka pajaców za 22 zł i 5 bodziaków za 25. Wogóle kominezony to już poniżej 40 zł były. w ogóle to mam katar i nic mi się nie chce ![]() Ja mam II stopień dojrzałości Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-12-19 o 16:30 |
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje wizyty u lekarza |
|
|
|
|
#4149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam termin na 22.01 i też jestem z Łodzi. A gdzie rodzisz? Dziś w nocy miałam skurcze jak podczas okresu, ale mocniejsze niż zazwyczaj, dlatego torba do szpitala dziś już została spakowana Została jeszcze torba dla dzidziusia. Może dziś poprasuję ciuszki, to się za nią wezmę. Choć cały dzień czuję się jakoś niewyraźnie. Może więc poleżę i się pobyczę, bo nie uśmiecha mi się rodzić miesiąc przed terminem. Mam nadzieję, że to tylko przepowiadacze.Moje dziecię dziś daje do wiwatu. Zazwyczaj jest calkiem spokojny, ale co kilka dni, chyba jak pupkę ma nie w moich wnętrznościach, ale w stronę mojego brzucha, rozrabia tak, że cały brzuch faluje, że aż boli Jutro idę na echo serca płodu, więc zobaczę jak tam sobie leżakuje Dzidziuś. Ciekawe, czy przez USG można zobaczyć, czy zbliża się poród?
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4151 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niefajnie z tym łożyskiem oby po nowym roku się wszystko poprawiło ![]() mi juz dawno nie sprawdzali czy Lilka jest Lilką...oby była ![]() nie mam pojęcia jakie mam łóżysko ale chyba w normie bo by coś mówili ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4152 | |||
|
Zadomowienie
|
Śliczne
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uska trzymaj sie,jak bedziesz na silach to infomuj nas,jak poszlo!! Monia,ja tez Filipa nie umiem wykurzyc z brzuszka,sprzatanie nie pomaga,TZ nie chce sie ze mna przytulac,dzidzius sam pewnie zadecyduje kiedy wyjdzie. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Dziewczyny napisała do mnie Sandra ![]() Wyszła ze szpitala 15.12, ale mała jeszcze leży. Mała waży 1860 gram i jak dobrze pójdzie to na święta wyjdą Mieszka w Toruniu, ale nie wiem czy na stałe czy jak ![]() Sandra trzymamy kciuki za Amelke!!Jutro pojawi sie drugi dzidzius ,ale fajnie,od Uski!
|
|
#4154 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś wstawiłam: - zmywarkę - dwa prania, no miałam kilka szt do prania ręcznego wyszłam na spacer po zakupy a tak kręce sie po domu, na wizażu i leżę i leżę ![]() Cytat:
melduję, że N1kotynka nadal w dwupaku, przeprowadzka i cd walki z babolem od mieszkania dały jej w kość plus brak netu - wróci do nas jutro wieczorem Macie pozdrowienia od niej
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-12-19 o 16:52 |
|||
|
|
|
#4155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, wiem o to sie nie martwie, ważne zeby byc pod kontrolą mała ładnie przybiera na wadzę więc jest dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
najwyżej bedą szybkie zakupy w neutralne kolorki.
|
|||
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem za tym żeby nie rozdzielać wątkow na odchowalni z poczekalnią.
MissZuzia ładne tytuły ,ale wydaje mi sie ,że to że nowy rok przed nami jest dobre na teraz,a za chwilę będzie po ptokach.Jak masz wenę to może wymyślisz cos innego .Ja intesywnie myślę ale weny brak
|
#4157 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do reszty niech dziewczyny decydują. Ja też niedługo się rozpakuje ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Hania zmieniła się we Frania . A co do łożyska to już nie tak fajnie, ale będzie dobrze---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Ja też |
|||||
|
|
|
#4158 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za wizytę.---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4159 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojej kierowniczki siostra ma w domu jakieś urządzenie, co tak jakby trzyma go w czystości (nie pamiętam do końca o co chodzi, bo nie zawsze jej słucham ), bo jej córka jest alergiczką. Jak tylko gdzieś wychodzi to od razu jej z nią gorzej. Niestety całego świata nie zmienimy a jak całkiem odgrodzimy się od chemii, to to może przynieść odwrotny skutek.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z łożyskiem nie pomogę, bo ja tego nie wiem. Ale jak mój gin nic nie mówi, to widocznie jest dobrze Przekonam się w piątek.Cytat:
Troszkę późno do nas dołączyłaś ![]() Cytat:
Ale czytałam też, że wcale nie trzeba prać w dzidkowym proszku, że wystarczy zwykły proszek i podwójne płukanie. Tak więc to w czym się upierze pościel rodziców nie ma znaczenia Ja chyba upiorę w zykłym, bo szkoda mi takiego drogiego proszku Wyrodna matka jestem ![]() Cytat:
Bez sensu przenosić się po jednej mamusi, bo przecież te nierozpakowane będą krążyły potem po dwóch wątkach, żeby zobaczyć, co się dzieje u tych rozpakowanych (chodzi m. in. o mnie ).Cytat:
![]() Cytat:
Oby udało im się spędzić pierwsze święta razem ![]() A ja nadal nie zdecydowałam, jaki materac wybrać Tzn. już niby wybrałam, ale z opisie jest napisane, że pokrowiec jest z bawełny i poliestru, no i nie wiem, czy poliester to dobre rozwiązanie :/
|
||||||||
|
|
|
#4160 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zalecił większą dawkę magnezu, a teraz w czwartek zobaczy czy nie odstawić tego i się boję że w tym roku urodzę, a nie chcę Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
ciekawe czy mówimy o tym samym
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-19 o 17:59 |
|||
|
|
|
#4162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o tym samym bo widziałam Twoje wypowiedzi Ja się wolałam nie odzywać bo jak czytałam tej mamusi wypowiedzi to mnie krew zalewała. |
||
|
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie kochane prosze jutro o kciuki, dzis juz sie klade bo troszke nerwy zra a po za tym glodna jestem a juz nie bardzo jesc
![]() Zgadzam sie z Agawo co do watkow...itd buziaki do napisania chyba w wigilie ![]() jutro ktoras dostanie smsa obiecuje ![]() trzymajcie sie dwupaki
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to trzymamy mocno kciuki by wszytsko przebiegło szybko sprawnie i bezboleśnie
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogłam się powstrzymać normalnie Mówione było na początku o usg Z KONIECZNOŚĆI, a nie 'bo mi się tak podoba' no ale ona musiała sobie przecież dodać co nie co i wyszło na to, że my kobiety ot tak se patrzymy bo nie możemy się doczekać czy coś Ja miałam w październiku 5x usg co tydzień jak wykryli wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, no ale co tam, przecież oglądałam se dziecko bo mi się tak podobało! ![]() Jakoś jak pokazują na TLC "jestem w ciązy i... mam 55 lat" to robili babce usg co tydzień- z racji wieku; chyba amerykański program i nic nie mówili o szkodliwości, bez jaj bo bidna nie wiedziała czym się poratować... ![]() A najlepsza była z tym, że życzymy jej pogrzebania własnego dziecka
|
|
#4166 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wątku to jestem za tym, żeby poczekać z odchowalnią do ostatniej rozpakowanej mamusi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ ___ Pisałam, że idę się położyć... usnęłam koło 12:15, mąż wrócił o 12:45 i mnie obudził, a wcześniej dzwonił 2 razy na kom, którą miałam przy głowie i nie usłyszłam Byliśmy w Pepco i od razu kupiłam 2 bodziaki z długim rękawkiem każdy po 6 zł tylko miałam problem z wyborem, bo rozmiar 0-3 i 3-6 były identyczne, więc wzięłam 0-3 i 6-9![]() I na tym zakupie kończę ![]() Zostaje jeszcze materacyk, fotelik, wanienka, nożyczki do paznokci, drugi smoczek
|
|
#4167 |
|
Raczkowanie
|
Mmonika szukając informacji o aromaterapii podczas porodu natknęłam się na info o naturalnym wywoływaniu porodu. Może Ci się przyda: http://umamy.homestead.com/porod.html
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... przy okazji odebrałam wyniki - chyba nie za dobrze, bo pod wynikami przy krwi mam napisane: ZALECANA WERYFIKACJA MAŁOPŁYTKOWOŚCI, a przy moczu: B. LICZNE SZCZAWIANY WAPNIA
Ciekawe co gin na to powie ![]() ![]() No i jeszcze co do kosmetyków dla dzidziola i zawartej w nich chemii - nie wolno całkiem jej usuwać z użycia, ale moim zdaniem przynajmniej można ją ograniczyć - nic na siłę. Aaaaa... Agatek - weszłam z ciekawości do drugiego Rossmanna i nie było Ziajki
|
#4169 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyślij mi proszę te dwa tyt. na priv Mamuśki w takim razie na propozycje tyt. czekam(na priv proszę) a głosowanie później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Widzę że jesteście za tym żeby pozostać na tym wątku do ostatniego rozpakowania, ja też jestem za ![]() Wychodzi na to ze się nic nie zmieni i dalej będę zakładać nowe części...no chyba że któraś chce mnie wykurzyć hihi ......................... ......................... ......................... ..........nie ma, nie ma..........ja sie nie dam ![]()
|
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam 2 stopień dojrzałości ,a Tobie jaki stopień wystawili??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

Ale zrobię to na raty, bo czasu za bardzo nie mam.

Mieszka w Toruniu, ale nie wiem czy na stałe czy jak

myślałam że padnę jak to usłyszałam położna była przerażona

zaraz powinien wrócić bo pojechał do szpitala do swojego dziadka
w sobotę dostał jakiegoś zatoru żylnego i już nie odzyskał przytomności żyje w nim tylko serce a mózg obumarł. Jest mi strasznie przykro bo bardzo lubię jego dziadka.

ale jakoś wytrzymałam ale dzisiaj rano się to stało 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ciekawe czy mówimy o tym samym