|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
![]() co do podkreślonego w pełni się zgadzm tylko chciałam zaznaczyć, że seks jako potrzeba jest równie ważna dla kobiety jak i męzczyzny i nie widze w tym nic odkrywczego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | ||
BAN stały
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3108955 0]Eos, cieszę się, że zabrałeś głos w mojej sprawie, bo szczerze - nie spodziewałam się żadnego odzewu. Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale po takim wyjaśnieniu sprawy przez Ciebie się zgadzam. Wreszcie doszliśmy do tego samego. Masz w swoim poście wiele racji. Oboje mamy rację jak się okazało a Ty to potwierdziłeś. Oczywiście poczekam, na to co masz zamiar odnośnie Chatul.[/QUOTE]
Również się cieszę, że doszliśmy do porozumienia. Masz na myśli Shanayę (cholera jak to się odmienia post kogo? czego? Shanayi??)? Ależ skąd!!! Jak mogłaś tak pomyśleć??? Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3108987 1]Dokładnie. Jakby nie można było tak od razu ![]() Czy musiało do tego dojść? Widocznie musiało, skoro doszło! ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
High Quality Since 2007
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
a nie piszesz przypadkiem do dziewczyn, aby poczuły się JEDYNE I WYJĄTKOWE, a "ty o tej potrzebie wiesz i z niej korzystasz"?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |||
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie na małe podsumowanie eosie. Bo mam wrażenie, że spuszczasz z tonu, inaczej przedstawiasz swoje zdanie (łagodniej) i próbujesz wmówic (m.in mnie), że tak niby od początku było tylko co niektóre panie nie zrozumiały.
Najpierw zachęcający wstęp: Cytat:
Wychodzi Ci związek? To nie Twoja zasługa. Ot masz farta! Kwestia intyuicyjnego wstrzelenia się w potrzeby mężczyzn. Bo nie, Ty też ich nie znasz ty masz szczęście. Generalnie: Przybył na forum Eos i oświeci nas głupie, nierozumne kobiety swoją wiedzą ogarniającą wszystkich mężczyzn, bo oni są tacy prości i on wie wszystko. Prawda niepoważona. Zachęcający wstęp do dyskusji, nie ma co. Idziemy dalej: Cytat:
Uogólnienia Uogólnienie Uogólnienia. I o to ciągle ja osobiście mam do Ciebie ALE. Poglądy to możesz wyrażac własne, ale trzeba byc wyjątkowo zadufanym w sobie samcem, żeby samowładnie wypowiadac się za wszystkich mężczyzn. Idziemy dalej: Cytat:
Plus znowu uogólnienie. Co w tym wątku ewidentnie najbardziej razi. Omijam pojawiające się w co 2-gim poście obraźliwe teksty w stronę użytkowniczek, kpiące albo z ich inteligencji, albo nurtu myślenia albo odgórne zarzucenie im: nie znasz męskiego świata (w domyśle: to się nie odzywaj). W ostatnich postach spuściłeś z tonu i zyskałeś zwolenniczkę. Widocznie jej nie przeszkadza, że również ją zaliczasz do obozu kobiet, które albo miały szczęście do charakteru własnego, albo same są winne rozpadowi swojego związku. W ogólnym zarysie może bym się z Tobą zgodziła. Problem leży w tym z jaką wyższością, niezachwianą pewnością i arogancją się wyrażasz, prezentując jedyny słuszny pogląd, który oczywiście wyrażasz za wszystkich mężczyzn, bo ich psychikę tak świetnie znasz. Wyrażaj swoje poglądy, oczekiwania i przemyślenia. Bo tylko te naprawdę znasz i tylko za siebie masz prawo się wypowiadac. Wtedy dyskusja z Toba będzie miała jakiś sens i może nawet się z Tobą zgodzę. Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2011-12-16 o 15:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
High Quality Since 2007
|
andzia - brawo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jak jeszcze mogę zrozumieć, że z twojego punktu widzenia/doświadczenia, (które potem przekładasz na calośc ogółu męskiego) dla mężczyzn najważniejszą potrzebą jest seks tak nie mogę zrozumieć dlaczego tweirdzisz, że wiesz lepiej co czuje kobieta i jakie ma potrzeby? skoro ja jako kobieta mówię ci, że się mylisz ![]() rozumiem, że wracam do rozmowy typu ja jestem Eos wspaniały, nadmęzczyzna, który wie wszystko najlepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
sorki za OT, ale nie moge się powstrzymać-JanePanzram, cytat w Twoim podpisie wymiata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
^
![]() Powiedz z którym z poniższych się nie zgadzasz eos: -kobieta wzbudza w facecie wyrzuty sumienia, żeby na niego przerzucić ciężar winy. Jeśli kobieta ma takiego focha (zaczyna czynić ci wyrzuty), to nie daj sobie wmówić, że to twoja wina. Utnij sprawę po męsku. -na kobietę działają tylko emocje - ona nie rozumuje racjonalnie, ona myśli wyłącznie emocjami; im więcej emocji, tym mocniej będzie z tobą związana; bez emocji - jej "uczucia" szybko się wypalą, zacznie szukać kogoś nowego -kobiety powinny pracować na stanowiskach dla nich stosownych: np. sekretarka szefa -związek to gra: wzbudzaj w kobiecie emocje, potem odsuwaj się: dzięki temu nie będzie nigdy czuła się pewnie, a to właśnie na nią zadziała -NIGDY nie mów kobiecie, że ją kochasz opowieści o śrubkach są rozczulające ![]() Natomiast ten fragment: NIE UWAŻAM WAS ZA COŚ GORSZEGO OD MĘŻCZYZN to typowy przykład niespójności, niezborności myślowej. Chciałbyś w ten fragment wierzyć, jednak: kobiety, jako grupę, traktujesz jako twory emocjonalne, nie umiejące racjonalnie myśleć --- nie wiem, czy miałeś logikę na studiach, oraz czy miałeś styczność z czymkolwiek, gdzie wyciąga się jakieś wnioski - ale jeśli dodasz takie podejście do kobiet do "nie uważam was za coś gorszego" - to nijak ci nie wyjdzie spójność w takim światopoglądzie. Ty tej niespójności zdaje się nie zauważasz - i to był, jest i będzie największy dziw w rozumowaniu takich ludzi jak ty. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-16 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#282 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3109179 1]Nie do mnie ale skomentuję
![]() ![]() Prawda to, jak również faceci też się na to łapią, też taki facet "nie wie, co go do niej ciągnie...". Jest to schemat toksycznego związku. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-16 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
High Quality Since 2007
|
Shanaya - skąd czerpiesz wiedzę o takich strategiach? Chętnie coś poczytam i się dokształcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
High Quality Since 2007
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
odpowiedziałabym coś na post eosa, ale... mi się nie chce.
ja stąd spadam, sayonara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z Jane i Andzią. Pięknie próbowałeś wybrnąć w tym ostatnim długim poście, ale niestety dla mnie kamień oblany polewą nie stanie się cukierkiem. Piszesz, że nie uważasz kobiety za coś gorszego. Ależ dajesz ciągle do zrozumienia, że jest inaczej! Poza tym już sama nie wiem, czy Twoje święte przekonanie o potrzebach wszystkich mężczyzn jest bardziej śmieszne, czy bardziej żenujące. Choćby przykład z innego wątku. "Nas nie interesuje ile i z czego macie fakultety". Sorry Gregory, ale nie masz monopolu na jedyną prawdę. Niestety. A raczej - na szczęście.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
No i wszystko i tak sprowadza się do seksu i obiadu.
Pisałam już, że mam w domu jakiś dziwny egzemplarz? I kanapkę zje zamiast obiadu i bez seksu przeżyje.
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież wiadomo że kłamie bezczelnie żeby mieć ten seks za parę dni chociaż. Albo masz ufo nie faceta, z takim zjawiskiem eos się chyba nie spotkał, co powiesz mistrzu chciałabym poznać Twoje badania na temat ufofacetów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sądzę, że autor jest przykładem człowieka, któremu szkolenia w stylu pua (technik podrywu) zrobiły wodę z mózgu, a raczej: doprowadziły go do jednostronnych, skrajnych przemyśleń. Takich ludzi jest więcej, widziałam przykłady takiego "wypaczenia" czy jak to nazwać w wielu już przypadkach. Pua zakłada operowanie emocjami, jako dostosowanie się do "sposobu myślenia kobiet"... pierwszy raz z pua zetknęłam się już parę lat temu, a już na początkach zastanawiały mnie pytania "czy takie podejście do kobiet nie uczy przypadkiem bardzo płytkiego rozumienia ich? Że jak przełączysz tą wajchę - to ona zrobi to; jak inną - to zrobi tamto". Przecież taka łatwość w manipulowaniu może zrodzić przemyślenie, że: kobieta to istota przewidywalna i tak naprawdę płytka. Jak się jednak okazuje: emocje działają też na mężczyzn, ale to jest ta pierwsza rzecz, z którą "adepci" pua się nie zgodzą. Sądzę, że nie zgodzą się przez brak przemyśleń głębszych, zastanowienia sie nad tym, jak ludzie (nie tylko kobiety) reagują. Autor zatrzymał się na etapie przekonania, że emocjonalność dotyczy tylko kobiet - i że to (to wniosek nieuchronny) źle io nich świadczy, bo nie ma w nich racjionalizmu, chłodnego podejścia do rzeczy. Brak im czegoś, dzięki czemu mężczyźni przez te tysiace lat doprowadzili do takiego rozwoju jaki mamy teraz. Chłodne, naukowe podejście - to to, co w pua jest podstawą, punktem wyjścia do dalszych dywagacji: ostatecznie na każdą reakcję kobiety (tzw. niskie piłki, czyli sposoby testowania faceta) szukają oni jakichś odpowiedzi, które ją odbiją na pole przeciwnika. Cytat:
"Wasz język" to emocje, nie zadałeś pytania emocjonalnie, odwołując się do jakichś alegorii, do czegoś, co wzbudza jakieś uczucia - tylko zadałeś pytanie rzeczowe. Więc sądzisz, że był to błąd - trzeba się z takowego pytania wycofać i zadać je albo inaczej, albo wcale. Drugą rzeczą, którą ludzie od pua ćwiczą, to to, że się zupełnie nie docenia kobiet - z tej prostej przyczyny, bo przecież tak łatwo nimi manipulować. Zarazem: szybko sie traci zamiłowanie do kontaktów z kobietami, które stanowią jakiekolwiek wyzwanie. Jeśli kobieta nie reaguje od razu na zagrywki - to przerzucasz się na inną, żeby nie tracić czasu. W wyniku pua rodzi się nędza, lenistwo umysłowe. Ale powstaje taka masa schematów na temat kobiet, że tylko światły człek potrafi to przeskoczyć ![]() ![]() To jest jak z iluzjonistami: jeśli ktoś nauczy się "oszukiwać" lud swoimi sztuczkami, to może mu się zrodzić w głowie myśl o totalnej głupocie tego ludu. Że to tępe owce, którymi łatwo sterować. Jeśli się taką rafę przeskoczy, to i więcej taki człek jest wart: myśl takiego człowieka warto poznać, bo zobaczył więcej niż inni, a go to nie złamało. W tym kontekście - eos siedzi jeszcze w okresie, kiedy go to złamało i sądzi, że to normalne, że to właściwe wnioski, że to koniec przemyśleń i jego drogi ![]() Takie mam uważanie na ten temat. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-17 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Trochę nie w czas, ale spytałam swojego faceta. Trzy najważniejsze rzeczy z związku wg niego: "miłość, zaufanie i seks". Poprosiłam o wybranie tej najważniejszej, na co on powiedział: "wiesz, nie da się. Wszystkie są ważne, jeśli chociaż jednej zabraknie to związek się sypnie. Ale myślę, że jeśli nie będzie seksu, można nad tym pracować, zlikwidować problem/chorobę/obawy/cokolwiek co sprawia, że go nie ma. Jeśli nie ma zaufania, cóż, można próbować je odbudować. A jeśli nie ma miłości to co zrobić? To ona jest najważniejsza".
I się z nim zgadzam. Nie można powiedzieć, że dla mężczyzn seks jest najważniejszy, bo nie jest. Jest jedną z najważniejszych rzeczy w związku. Bez niego związek długo nie pociągnie, ale czy pociągnie długo bez bliskości? Bez zaufania? Bez miłości? Autor tematu napisał wyżej, żeby bez podania przyczyny odmówić facetowi seksu na 3 miesiące i zobaczyć, czy związek przetrwa. Tylko zabawne, bo gdybym bez podania przyczyny odsuwała go od siebie, gdy chce się przytulić (oprócz czysto mechanicznego seksu), gdybym bez podania przyczyny nagle zaczęła go sprawdzać i okazywać brak zaufania, to też by się sypnęło. A wiesz, drogi autorze, czemu? Bo to wszystko jest właśnie BEZ PODANIA PRZYCZYNY. Bo nie robi się takich rzeczy w związku. W związku się rozmawia, wyjaśnia, dochodzi do kompromisów, a nie bawi w gierki z partnerem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Miłość, zaufanie i seks są niezbędne do stworzenia zdrowego związku.
![]() |
![]() |
#297 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
ma zielone pojęcie
|
Bywa
![]() ![]() Ale na tym właśnie polega dopasowanie. Przecież nie z każdym możemy stworzyć zdrowy i udany związek. Musimy szukać kogoś, kogo będziemy kochać, komu zaufamy i z kim będziemy mieć świetny seks. No i oczywiście druga osoba musi nas kochać, musi nam ufać i musi czuć się z nami dobrze w łóżku. Przy czym nad seksem można popracować, nad zaufaniem też, choć już jest mniejsze pole do popisu. A w przypadku miłości to już się niewiele albo i nic nie zrobi, bo jak nie ma miłości to nie ma, i koniec.
![]() |
#299 | ||||||||||||||||
BAN stały
|
Arsea
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co innego Arsea złośliwości Tacyty, co innego jej uszczypliwości pod moim adresem, co innego totalna krytyka moich poglądów przez nią reprezentowana, a co innego Andzine czy Bananalamowe próby ubliżania mi. Z Tacytą mogę pogadać. Najwyżej odpowiadając na jej uszczypliwy ton pociągnę jej kota za ogon i wszyscy będą zadowoleni (no może poza kotem). Do poziomu tych, którzy mi ubliżają nie zniżę się nigdy. Cytat:
SALIX To, że nie siedzę w głowach innych (zwykłych, normalnych, przeciętnych, heteroseksualnych, itp.) facetów nie znaczy, że nie znam ich potrzeb, a Ty masz prawo uważać, że jest inaczej. Co do poradnika, to mógłbym go napisać i sam wydać. Ale po pierwsze, nie czuję w sobie tego mesjanizmu, o którym piszesz, a po drugie, książka nie zapewniłaby mi frajdy, jaką daje bezpośrednie obcowanie z tak uroczymi czytelniczkami. Piszesz na forum i jest natychmiastowy, jakże emocjonalny odzew. Coś pięknego, co w 'analogowej' literaturze jest nie do osiągnięcia. Zrezygnować z tych wszystkich portretów psychologicznych, z tych esejów na temat mojego dzieciństwa, filozoficznych rozpraw o moich kłopotach z kobietami, roli matki i ojca w moim widzeniu świata, fizjologii ręki podczas trzepania konia? Nie, nigdy w życiu! Przecież bez wizażu nie wiedziałbym kim jestem. Pytasz jak wytłumaczę fakt, że 'Twój TŻ przeanalizował Cię na 10 stronę pod każdym względem' zanim sięgnął po Twoje cycki (to Twoje słowa, żeby nie było na mnie). Wydaje mi się, że już to wytłumaczyłem, ale na wszelki wypadek napiszę jeszcze raz. Szukał kobiety do związku (czasem mówi się na to - facet się chce ustatkować), spodobały mu się Twoje cycki więc gorąco zapragnął po nie sięgnąć, ale zanim to uczynił wolał się zorientować, czy nadajesz się na dłużej, bo chciał stworzyć coś trwałego. Nadawałaś się również pod innymi względami więc w końcu po cycki sięgnął. Nie było 'jego podstawowym celem Cię przelecieć, a potem się zobaczy'. Podstawowym celem było Cię przelatywać często mając zaspokojone również inne potrzeby. Ale gwarantuję Ci, że jakby mu się cycki nie spodobały, to dalej już by Cię nie 'analizował na 10 stronę'. Rozmawiamy SALIX o potrzebach facetów W ZWIĄZKU więc oczywistym jest, że sam seks, to dla Twojego TŻ-a za mało na związek. Podobnie za mało, jak i dla każdego innego mężczyzny szukającego związku. Napisałaś jeszcze coś takiego: Cytat:
Co do drugiej rady, to z mojego punktu widzenia wyglądało to tak: najpierw piszesz rozsądnie i na temat, później zaczynasz próbować mnie ośmieszać, wklejasz jakieś święte obrazki, urażasz uczucia religijne co niektórych wizażanek (nie moje), aby raptem stwierdzić, że mam rację, a moja główna przewina polega na tym, że tłumaczę Wam coś, co dla Was jest oczywistą oczywistością. Dlatego stwierdziłem, że najlepiej gdybyś już nic nie pisała, bo uznałem, że Twoje stanowisko w omawianych sprawach robi się coraz bardziej zagmatwane. Sama w poście 7 postawiłaś seks na pierwszym miejscu, a później w poście 254 udowadniasz, że Twój facet wcale go nie chciał, tylko najpierw przyszedł sprawdzić Twój intelekt, a sprawdzając intelekt i charakter z wrodzoną sobie skromnością i zażenowaniem odwracał wzrok od Twego biustu. Ja zwyczajnie nie wiem SALIX, do której grupy kobiet Cię zakwalifikować. Po przeczytaniu postu 7-go byłem zdania, że należysz do tych mniej licznych na wizażu, które znają potrzeby i motywację facetów tworzących związki. Czytając kolejne Twoje posty zaczynałem myśleć, że jednak moja początkowa ocena była błędna. Teraz znów skłaniam się ku pierwszemu wrażeniu, ale kto wie co będzie po kolejnych Twoich postach??? Słodka JanePanzram Napisałaś się okrutnie tylko tak się zastanawiam po co? Zaczęłaś tak: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() twoja interpretacja jest trafna częściowo, ale nie dotyczy ciebie per se. To co napisałam, jest zbiorem obserwacji na temat pewnego typu ludzi, których ty jesteś reprezentantem - na tym forum. Cytat:
![]() kolejne trudne pytanie: gdzie jest sprzeczność między tym: Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-19 o 15:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.