![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty czesc III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To ten sliczny niebieski w typie kartuza,bardzo spokojny i jak pluszowy mis,czasem to spi caly dzien ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#123 |
KOTerator
|
Od godziny Milka jest na wolności.
Milka jest przeee szczęśliwa i bawi się nowymi myszkami, ale Sonia leżała na fotelu maksymalnie wkurzona, cały czas obserwując Milkę (teraz słyszę, że poszła do kuwety pierwszy raz od ponad doby, bo ciekawska Milka wpadła tam i wyskoczyła i Sonii to nie pasowało). Wiem, że to nieskładnie napisane, mam nadzieję że zrozumiałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() dziś nie wiem co sie stało Kardamonowi chyba obraził sie że został sam w pokoju na tyle godzin i jak wróciłam uciekał przede mną czasami dał sie pogłaskać ale jakby znowu był z rezerwą nie to co wczoraj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kitty czasami siedzi w łazience 12 h (wiem, że to trochę okrutne, ale w łazience ma się gdzie położyć, czym pobawić, co zjeść i co wypić, a jak nikogo nie ma w domu to wole nie ryzykować, bo bestia skacze coraz wyżej i się boję i o nią i o rzeczy), a jak wracam z pracy i ja wypuszczam, to takie ósemki mi kreci między nogami, tak się obciera stęskniony kotek, i tak miauczy, tak się żali i lezie żeby ciuciać palca ![]()
![]() |
#126 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak go głaszczecie to nie ucieka? Nie gryzie? Nie drapie?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() dziś rano zanim wyszłam nawet po brzuszku go głaskałam a teraz sie ma o tym mowy ![]() nigdy nie gryzł ani nie drapał mnie ani nikogo z nas Edytowane przez popolka Czas edycji: 2011-12-19 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczysz, że z czasem będzie lepiej. A jak z jego bąbelkami z noska? Lepiej po antybiotyku?
![]() |
#130 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A moja kicia od kilku dni zaczyna świrować. Jakoś w tygodniu podczas przenosin do samochodu do babci uciekła Nam i biegała ponad godzinę po podwórku zanim udało Nam się ją złapać. I teraz od tygodnia miauczy...nigdy tego nie robiła wcześniej, a teraz siedzi pod drzwiami i miauczy, budzi Nas w nocy miauczeniem, w ciągu dnia wypuszczam ją na balkon żeby sobie posiedziała troszkę. I nie wiem czy te miauczenie to chęć wyjścia i pobiegania czy zaczyna się ruja czy licho wie co jeszcze innego. Nie chcę jej z bardzo wypuszczać, bo mieszkam niedaleko ulicy, i nie umiem sobie jakoś wyobrazić ją biegającą a potem wracającą do domu. Nie wiem jak nauczyć kota wracania do domu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kitty czasami też dostaje takiej głupawki, że wszędzie jej pełno, biega wszędzie, wskakuje do wanny, tam miauczy bardzo głośno, za chwile biegnie na fotel i kładzie się na nim, ociera się głową o niego, później bieg za drzwi, na parapet i tak czasami świruje nawet z godzinę, ale później jej przechodzi, więc nie wydaje mi się, żeby Kitty miała już rujkę. Dziewczyny nie wiem co o tym myśleć, bo nie ukrywam, że Kitty jest kotem który lubi ciuciać i ślinić przy okazji, ale ostatnio lizała- nie ciuciała, tylko lizała posciel... pare dni później reklamówkę, wczoraj z kolei w koszulce TŻ zrobiła taką plamę, że hoho! Lizała ją i lizała, ale tylko pod pachą ![]() Albo jak TŻ leży bez koszulki z rękoma pod głową to potrafi podejść i mu pache lizać ![]() Co o tym sądzicie? Jest się czym martwić?
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popolka spokojnie, kotek jest z Toba pare dni, Skuterowi zajelo ze 2 miesiace aby od razu do mnie leciec jak wracam z pracy, na poczatku kotek ode mnie uciekal, fakt ze nie ma mnie dlugo bo dojezadzam godzine a popoludniu jak jest korek to wiecej, kot musi zobaczyc ze (przepraszam za porownanie) jestes stalym elementem jego zycia teraz, po jakims czasie bedzie wiedzial ze Ty zawsze wracasz moje koty zrobily dzisiaj cos na odwrot strachajlo Cycek wsadzil koledze nos do ucha, kolega siedzial sobie na kanapie rozprawiajac (bardzo wesoly Slowak) i nagle skoczyl jak oparzony, a to Cyc z tylu podszedl i zaczal mu ucho wachac Odwazny Skuter dzisiaj ma pietra, chodzil bokami i chowal sie przed goscmi (Slowak byl ze swoja dziewczyna, tez Slowaczka ![]() teraz mamy faceta co naprawia mi prysznic, Cyc poszedl go powachac a Skuter ucieka i chowa sie za moimi plecami, jak mu rzucilam przysmak i upadl blisko butow tego goscia to Skuter sie skradal i szybko capnal przysmak ![]()
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, pozwolicie, że dołączę?
![]() Historia mojej kici zaczyna się w stajni, w nieużywanym boksie końskim. Urodziła się tam w marcu, wraz z czwórką rodzeństwa. Po około tygodniu pojawiły się jeszcze cztery kociaki (dwie kotki urodziły w jednym gnieździe i karmiły maluchy na zmianę). Maleństwa rosły i jak zaczęły otwierać oczy, to pojawiły się problemy- wszystkie kleiły się od ropy. Przyjeżdżałam do nich co drugi dzień i przemywałam im te oczka. Jednego dnia (kociaki miały 5-6 tygodni) jak przyjechałam to się przeraziłam. Jeden z kociaków zamiast lewego oka miał wielką gulę! Prawe natomiast było całkowicie zamglone. Porozmawiałam z właścicielką i wzięłam kotka do weta. Diagnoza brzmiała jak wyrok śmierci. Lewe oko do usunięcia (prawdopodobnie nakłute sianem), a na prawe nie ma ratunku. Kotkę należy uśpić. Byłam załamana, ale nie zgodziłam się. Powiedziałam, że nawet niewidomą wezmę do domu. Dostałam Marbocyl dla niej. Dawałam jej przez dwa dni, po czym zauważyłam, że bolą ją łapki. Poszperałam w internecie i kolejny raz się przeraziłam! Ten #&#$ Marbocyl uszkadza chrząstki stawowe i nie wolno go podawać kotom poniżej 16 tygodnia życia!! Mała miała wtedy 5 lub 6.. Masakra. Lek od razu odstawiłam i pojechałam do innego weta, do większego miasta. Tam pukali się w czoło jak usłyszeli diagnozę mojego wet i umówiliśmy się na usunięcie lewego oka kici. Nawet przez chwilę nie sugerowali uśpienia jej! Zgodziłam się na operację, wszystko poszło na szczęście dobrze. Co do prawego oka, na które ponoć "nie było nadziei" to znalazły się leki, co prawda drogie, ale dzięki nim kicia widzi. Okazało się, że oprócz tego, że zaatakował je wirus, to zrobił się na nim wrzód. W tej chwili Psotka ma bliznę na oku, ale widzi!! Jest u mnie od kwietnia i teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej! ![]() Oprócz tego mam 4 koty na działce, już 8 lat prawie ![]() Wrzucam zdjęcia Psotki po operacji (przed chyba nie chciałybyście widzieć) i aktualne ![]() ![]()
#134 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wogóle zapomniałam Wam powiedzieć o najważniejszej rzeczy dotyczącej mojej Psotki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O rany, ale się rozpisałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaaa... śliczna koteczka, lubię takie tygryski ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma na imie Psotka bo psoci? ![]()
![]() |
#137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Znalazły nowe domy, dwa zostały w stajni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz starszy to na poczatku myslelismy ze to ona, maz nazwal kota Cycolina, uparl sie i koniec, dopiero vet nas uswiadomil ze mamy chlopca, dokladnie tak powiedzial (ale sam dlugo sprawdzal, czasami tak jest zwlaszcza jak kociak zabiedzony to slabo sie rozwija), no i w ciagu 15 sekund z Cycoliny zostal Cycek ![]() a Skuter dlatego ze maz tak mowil na male kociaki dzikiej kocicy ktora urodzila gdzies blisko naszego domu, lataly przez podworko jak motorki i maz mowil 'zobacz jak lataja te skutery', potem przynieslimy 8tygodniowego kociaka do domu a ten lata jak te na zewnatrz i mruczy jak rasowy motor - wiec zostal Skuter (dla nas mruczenie bylo nowoscia, Cyc nie mruczy w ciagu dnia, tylko na dzien dobry i na dobrano, rano jak mnie budzi a wieczorem jak ugniata koldre jak sie kladziemy, Skuterka tylko dotkne i juz mruczy)
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Kicia131 witamy
![]() ![]() ![]() ![]() na zdjeciu moje futrzaki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podobna trochę do mojej psotki ![]() Jesteście obydwie bardzo dzielne. A co do zabawy w chowanego to widzę, że nie jestem jedyna. Coma uwielbia się tak bawić i skakać na pańcie, oj uwielbia ![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Anitast, Twoje futra są boskie. Jutro pokażę tą fotkę mężowi, niech zobaczy jak dobrze się chowają trzy koty ![]()
![]() |
#141 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś rano jak sprzątałam kuwetę po nocy na tapecie mnóstwo czerwonych kropek po krwi ![]() musiał znowu wydmuchiwać nosek i krew poleciała ![]() dobrze ż dzis idziemy do weta |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
#143 |
KOTerator
|
Ale tu postów... Później będę nadrabiać
![]() Sonia w nocy sama przyszła spać koło mnie (nie ze mną, koło mnie, czyli tak jak zawsze). Milka spała w klatce do 3 w nocy, później zaczęła miauczeć, więc spała ze mną do rana. Teraz się bawią razem ![]() Sonia wystawiła pazury i przeszła do ataku... Milka ucieka za mnie... Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-20 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przychodzę do Was po radę
![]() Razem z Tż chcemy adoptować kotka. Będzie to nasz pierwszy w życiu kot, zawsze mieliśmy albo psy, albo inne zwięrzęta, obecnie posiadamy rocznego królika. Mam w związku z tym pytanie, jak przygotować się do takiej adopcji, co będzie nam potrzebne? Chodzi mi głównie o podstawowe rzeczy, które muszę kotu zapewnić. Czy polecacie jakieś strony z których najlepiej wybrać kota do adopcji? Póki co przeglądam ogłoszenia na tablica.pl. W związku z tym, że posiadamy królika doszliśmy do wniosku, że najlepiej będzie jeżeli weźmiemy młodego kotka, tak żeby dorastał z królikiem i żeby od razu go zaakceptował. Pytam, bo chce się odpowiednio przygotować na kolejnego członka rodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na tablica.pl widziałam parę fajnych ofert do zaadoptowania kotków- takich maluszków, jak i takich większych, ale sprawdzałam tylko w mojej okolicy. Na dobry początek dla kotka wystarczy kuweta, żwirek, miseczki do picia i jedzenia i jakaś zabaweczka no i jakieś posłanie, chociaż moja kotka nigdy nie spała na miejscu dla niej przeznaczonym, więc teraz nie ma go i śpi gdzie lubi i gdzie jej się podoba.
![]() |
#146 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Może na miau.pl znajdziesz jakiegoś kotka, któremu dasz DS... ? A co do reszty pytań, to Donka napisała chyba wszystkie najważniejsze rzeczy. Może później coś dopiszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Na Sonię nie muszę krzyczeć ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: przypomnialo mi sie, na poczatku (to znaczy jak juz zaczeli sie bawic) to Cycek mial taki schemat zabawa ze Skuterem- spanie-jedzenie-spanie-zabawa ze Skuterem, byl tak wykonczony po zabawach z malym ze lezal jak martwy, czasami nie mial sily spac, teraz juz sie wytrenowal i jeszcze jak troche schudl to jest jak przed Skuterem, generalnie nasze koty spia mniej niz sie spodziewalam, od czasu do czasu zdarza im sie przespac caly dzien ale to naprawde rzadko, sa bardzo aktywne w ciagu dnia
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-12-20 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Ja pamietam jak moja Guli i Snoopy sie bawiliy jak Ona juz go zaakceptowala ,podobnie jak pisze Rybiorek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pamietam czasy jak na zdjeciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.