Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 22:07   #4771
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hihih ja ostatnio myslalam ze moj juz konczy ten etap guzow, bo mial taki tak od okolo poltorej roczku do niedawna, jednak sie pomylilam
W dzien kiedy ubieralismy choinke z emocji i zmeczenia zadrapal sobie reke o sciane ktora jest pomalowana farba strukturalna i jest ostra bo na nia polecial a potem jeszcze upadl na brodke bo jakos niefortunnie polecial przy wyglupach oczywiscie no i placz byl nie z tej ziemii, bo brodka bardzo bolala, cala obita hihih
Na szczescie juz uwaza jak sie bawi blisko stolika i patrzy w gore jak ma zamiar wstac na nozki z pozycji siedzacej
Odnosnie zrenic, gdy sie cos dzieje np narasta krwiak to zrenice sa nierowne. Poza tym moga wystapic wymioty i nadmierna sennosc lub pobudzenie psychoruchowe.
Ale przestan jej zagladac do oczu jak spi chociaz ja zagladalam hehe
A Twoj maz bardzo odpowiedzialny, brawa dla tego Pana
Moj tez mialby zakaz picia i zawsze tez w takich sytuacjach jest grzeczniutki hihi
Nie nie, ja zaglądałam jak zasypiała , teraz już nie.
Dzięki w imieniu TŻ.

Zjadłam mambę i lizyka ( z paczki Niny , ale tyle słodyczy to ona by rok jadła ) i teraz Siostra chcę chyba resztę , bo fika jak szalona.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-19 o 22:10
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:18   #4772
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja jak patrze na laktator i wkładki laktacyjne to mnie przerażenie ogarnia i stwierdzam ze nie bede karmic piersia bo to boli i w ogóle ale do wczoraj bola mnie piersi wiec pewnie dlatego... ogolnie to boje sie szpitala, nigdy tak naprawde nie bylam na zadnej operacji itp
Szpitali nie ma sie co bac co do laktatora, to fakt dziwny sprzet jesli nie wiadomo co sie z tym bedzie robic, ale bedzie na pewno Twoim przyjacielem i karmienie nie jest takie straszne, nie wolno sie nastawiac tak na to. Na pewno nie jest z poczatku mile, ale zobacz ile kobiet to przezylo i ile karmi Bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Wycinają starą bliznę i robią nową , a myśli mam takie,że gdybym jednak nie wróciła..... to muszę dyspozycje wydać co do dzieci , chore to ale różnie to jest ...
A widzisz nie wiedzialam ze tak to z ta blizna wyglada....
Oj a mysli masz z kosmosu naprawde
Kochana to idac ulica moze nam sie cos stac a dyspozycji nie wydajemy codziennie. Ale rozumiem Cie, takie mysli to normalka.
Ja sie boje bolu i tych wszystkich faz porodu kurcze nie lubie wiedziec co mnie czeka ech Boje sie tez jakis powiklan no ale to chyba kazda z nas.
A powiedz mi, Ty masz cc w znieczuleniu ogolnym tak?
Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Hej kangurki, zaglądam, żeby powiedzieć, że wszystko u mnie dobrze.
Pracuję.. w zeszłym tygodniu przepracowałam 77 godzin;/

Na wątek ani nie mam czasu, ale też po prostu problemy mam zupełnie z innej beczki niż ciążowe, więc w sumie nie mam nawet o czym tu pisać , bo ciąża mimo że cały czas ze mną, jest mimo wszystko na drugim planie cały czas.

Mój mąż wraca jutro rano wreszcie..
Dzidziek się wierci- jak uda mi sie wejść na maila(coś nie mogę dziś), to zapodam filmik z USG jak mały ssie palucha

Jutro mam USG.. myślałam dziś,że przegapiłam i że miało być dzisiaj.. na szczęście okazało się, że jest jutro.
Muszę się tylko zerwac z pracy.

Poza tym spoko.. brzuszek trochę urósł, bolą mnie plecy i nogi jak łażę w pracy więcej niż 12 godzin. Biorę nadal witaminy i żelazo , no i to wszystko.

Pozdrawiam Was wszystkie !
Podziwiam Cie ze dajesz tak rade, dobrze chociaz ze brzuszka nie masz bardzo duzego. Trzymam kciuki za jutrzejsze usg!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:20   #4773
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też byłam pierwszy raz w szpitalu Ninę rodzić.
Znałam szpital od tej strony z seriali
no wlasnie
karolca
Stary 2011-12-19, 22:20   #4774
19claudia91
Rozeznanie

Kochane ile waży wasz w malec po ostatniej wizycie i który tydzień?) Mój 26 tydzień i 880
Mi jeszcze lekarz nie kazał liczyć ruchów? ale jeśli zacznie to w jaki sposób to robić? Moje dziecko przez godzinę kopie z tysiąc razy..

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-12-19 o 22:23
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:22   #4775
joanaros
Zakorzenienie

Jolkaaa 3-4 śliwki zalewam wodą, odstawiam na noc a rano piję. Śliwki lubię więc zjadam
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:24   #4776
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Lena super,że będziemy mieć dziewczynki o tych samych imionach , u nas tak na tą chwilę zostaje, chyba że nam nagle jakiś olśnienie trafi , ale nie sądzę.
.
u nas też na tę chwilę, choc mąż jeszcze czasem wspomina swój typ Ale jakoś to mi najbardziej pasuje jak do tej pory (miałam jeszcze kilka typów, ale wszystkie teraz bardzo popularne) i dobrze mi sie kojarzy ( z dzieciństwa).
Stary 2011-12-19, 22:25   #4777
anagat
Zadomowienie

Hmm coż, nie mogę wejść na naszego maila.. chce ode mnie jakiegoś recovery password.. Ktoś wie o jakie chodzi?
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:25   #4778
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Jolkaaa 3-4 śliwki zalewam wodą, odstawiam na noc a rano piję. Śliwki lubię więc zjadam
o to i ja idę zalać sobie śliwki bo czuję że zaraz pęknę a jak to nie pomoże to ide jutro kupić ten syrop-lactuloze
Stary 2011-12-19, 22:26   #4779
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj ja świnia się nie przywitałam chyba no to witam hej hej qsłońcu , widzę że Pani z obfitym biustem też
ostatnio mi znajoma z innego forum takie duże staniki polecała
http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...984238495.html

może je znasz?

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

chyba tym niektórym Panom hormony tez czadzą po łepetynkach , mój jakiś spokojny jest, ale to może mój spokój mu się udziela , nie wiem ...jest zdecydowanie lepiej ze mną niż w pierwszej ciąży , więc pewnie i on się z tego cieszy :0
Nie znam ale się skuszę na te staniki

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja jak patrze na laktator i wkładki laktacyjne to mnie przerażenie ogarnia i stwierdzam ze nie bede karmic piersia bo to boli i w ogóle ale do wczoraj bola mnie piersi wiec pewnie dlatego... ogolnie to boje sie szpitala, nigdy tak naprawde nie bylam na zadnej operacji itp
Ojej mi w pierwszej ciązy siara ciekła już chyba w 8m-cu, po porodzie mleczko leciało strasznie. Musiałam nosić kilka wkładek na zmiane jak szłam do lekarza. Niestety karmiłam tylko miesiąc i musiałam przepalić pokarm.

Claudia u mnie jest 29 tc aile waży nie wiem?? pewnie jest malutki jak mamusia.

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:27   #4780
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Hmm coż, nie mogę wejść na naszego maila.. chce ode mnie jakiegoś recovery password.. Ktoś wie o jakie chodzi?
Może spróbuj odświeżyć stronę albo nie wiem hm..

Fabianek
Stary 2011-12-19, 22:27   #4781
lena_mi
Zakorzenienie

qsloncu jesteś bardzo dzielna - mimo tylu przeciwności udało Ci się tak wiele osiągnąc - gratulacje mądra Kobitko
A ślub chyba brałyśmy mniej więcej w podobnym czasie? Którego dokładnie był Wasz -koniec maja czy początek czerwca?
Stary 2011-12-19, 22:31   #4782
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też byłam pierwszy raz w szpitalu Ninę rodzić.
Znałam szpital od tej strony z seriali

Aguśka czy to możliwe ,że krew krzepnie tak szybko komuś, że pielęgniarka nie zdąży Jej donieść do labu? Miałaś takich pacjentów?

Odnosnie krwi, tak zdarza sie ze niektorzy pacjenci maja taka krew, nie raz mi sie to zdarzylo. Pobralam np do strzykawki bo tym specjalnym zestawem sie nie zawsze da i juz wlewajac do probowki czulam ze krew szybciutko krzepnie.
Ale jest jeszcze inna rzecz. Np jesli dobrze sie nie zamiesza krwi w probowce od razu po pobraniu (po pobraniu trzeba lekko poobracac probowka), to moze sie w niej zrobic niepozadany skrzep i dzwonia nam wtedy z laboru, ze musimy jeszcze raz pobrac bo zrobil sie skrzep i one nie moga juz wykonac badania.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Aguśka, ja nawet to co wiem z opowieści na forum i od znajomych, rodziny... wydaje mi się to caly czas wielką abstrakcją. Najbardziej może nie boję się samego porodu, bo jak już się zacznie to się zacznie, ale samego początku, jak rozpoznam, że to już to i w ogóle... i generalnie boję się w jakiej sytuacji może mnie to zastać. Mama mówi, że jeśli jestem faktycznie genetycznie po niej (pomijając wygląd i kilka drobiazgów), to powinnam mieć szybko i łatwy poród Dostaję od niej opowieści o sielance w sumie ale wiem, że to tylko rąbek prawdy. Jednak już mi zapowiedziała, że krzywdy nie da mi zrobić a jak jakaś położna będzie wredna to ją wróci do porządku

JUTRO ZACZYNAM TRZECI TRYMESTR wg suwaczka
hahaha no to tak jak moja mama mi mowila, ze porod to taka mocniejsza @. Acha na pewno
Ja mialam pierwszy porod taki sam dokladnie tak samo mi sie zaczal jak mojej mamie i rodzilam tyle samo czasu co ona mojego brata (pierwsze dziecko) i tez w nocy jak jej zaczely mi sie skurcze miedzy 37 a 38 tc.
Sielanka to brzmi troche jak bajka hihih niestety to nie bajka i wlasnie dlatego sie boje
Przy I porodzie tez balam sie ze nie rozpoznam czy to juz,a jak mi sie o 2:30 w nocy zaczelo tak juz nie spalam bo czulam ze to juz, wiedzialam podswiadomie ze to sie zaczelo ....
Cytat:
Nie nie, ja zaglądałam jak zasypiała , teraz już nie.
Dzięki w imieniu TŻ.

Zjadłam mambę i lizyka ( z paczki Niny , ale tyle słodyczy to ona by rok jadła ) i teraz Siostra chcę chyba resztę , bo fika jak szalona.
Nie robmy sobie wyrzutow
Filip dostal tyle Mikolajkow ze na jego wiek to za duzo hihi mamusia mu tez pomogla
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 22:34   #4783
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:

Odnosnie krwi, tak zdarza sie ze niektorzy pacjenci maja taka krew, nie raz mi sie to zdarzylo. Pobralam np do strzykawki bo tym specjalnym zestawem sie nie zawsze da i juz wlewajac do probowki czulam ze krew szybciutko krzepnie.
Ale jest jeszcze inna rzecz. Np jesli dobrze sie nie zamiesza krwi w probowce od razu po pobraniu (po pobraniu trzeba lekko poobracac probowka), to moze sie w niej zrobic niepozadany skrzep i dzwonia nam wtedy z laboru, ze musimy jeszcze raz pobrac bo zrobil sie skrzep i one nie moga juz wykonac badania.

hahaha no to tak jak moja mama mi mowila, ze porod to taka mocniejsza @. Acha na pewno
Ja mialam pierwszy porod taki sam dokladnie tak samo mi sie zaczal jak mojej mamie i rodzilam tyle samo czasu co ona mojego brata (pierwsze dziecko) i tez w nocy jak jej zaczely mi sie skurcze miedzy 37 a 38 tc.
Sielanka to brzmi troche jak bajka hihih niestety to nie bajka i wlasnie dlatego sie boje
Przy I porodzie tez balam sie ze nie rozpoznam czy to juz,a jak mi sie o 2:30 w nocy zaczelo tak juz nie spalam bo czulam ze to juz, wiedzialam podswiadomie ze to sie zaczelo ....

Nie robmy sobie wyrzutow
Filip dostal tyle Mikolajkow ze na jego wiek to za duzo hihi mamusia mu tez pomogla

To nie chcę wiedzieć jak mój poród będzie wyglądał jak ja z @ miałam takie boleści że czasami na pogotowie jechałam, albo mama (pielęgniarka) robiła mi zastrzyk w domu.. Nie wiedziałam co ze sobą zrobić, słabo, poty mnie oblewały, Nudności..

Fabianek
Stary 2011-12-19, 22:39   #4784
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Szpitali nie ma sie co bac co do laktatora, to fakt dziwny sprzet jesli nie wiadomo co sie z tym bedzie robic, ale bedzie na pewno Twoim przyjacielem i karmienie nie jest takie straszne, nie wolno sie nastawiac tak na to. Na pewno nie jest z poczatku mile, ale zobacz ile kobiet to przezylo i ile karmi Bedzie dobrze

A widzisz nie wiedzialam ze tak to z ta blizna wyglada....
Oj a mysli masz z kosmosu naprawde
Kochana to idac ulica moze nam sie cos stac a dyspozycji nie wydajemy codziennie. Ale rozumiem Cie, takie mysli to normalka.
Ja sie boje bolu i tych wszystkich faz porodu kurcze nie lubie wiedziec co mnie czeka ech Boje sie tez jakis powiklan no ale to chyba kazda z nas.
A powiedz mi, Ty masz cc w znieczuleniu ogolnym tak?

Podziwiam Cie ze dajesz tak rade, dobrze chociaz ze brzuszka nie masz bardzo duzego. Trzymam kciuki za jutrzejsze usg!
Znieczulenie podpajęczynówkowe będę mieć , no chyba że coś się pójdzie nie tak , nakrozy pełnej nigdy nie miałam. Z Niną było jak w "porodówce" gadałam z lekarzami a Oni robili swoje , pamiętam wszystko , łącznie z tym ,że jak tnącemu powiedziałam ,że Nina to patronka gruzinów to usłyszał gruźlików itp. same pierdoły , no i ten moment jak Ją wyciągnęli ta myśl w głowie :JESTEM MAMĄ

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Kochane ile waży wasz w malec po ostatniej wizycie i który tydzień?) Mój 26 tydzień i 880
Mi jeszcze lekarz nie kazał liczyć ruchów? ale jeśli zacznie to w jaki sposób to robić? Moje dziecko przez godzinę kopie z tysiąc razy..
Moja w 28 skończonym 1782 gramy
Stary 2011-12-19, 22:39   #4785
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
qsloncu jesteś bardzo dzielna - mimo tylu przeciwności udało Ci się tak wiele osiągnąc - gratulacje mądra Kobitko
A ślub chyba brałyśmy mniej więcej w podobnym czasie? Którego dokładnie był Wasz -koniec maja czy początek czerwca?
Dziękuję za tak miłe słowa. Tymbardziej sa one dla mnie cenne bo wpadkę zaliczyłam w wieku 18,5 roku. Slub brałam niedawno, na piąta rocznicę 21.05.2011. Zaręczyliśmy się po 3 latach A najdziwniejsze jest że żadno z nas nie chciało być razem a teraz świata poza nami nie ma heheh Hmm albo rozum więcej czyni lepiej wierzyć, myśleć w miłość niż w rozum haha

Stary 2011-12-19, 22:40   #4786
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a no właśnie , Dzielna Babeczka
Stary 2011-12-19, 22:41   #4787
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
i pomaga? codziennie się załatwiasz po tym?

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
o to i ja idę zalać sobie śliwki bo czuję że zaraz pęknę a jak to nie pomoże to ide jutro kupić ten syrop-lactuloze
ja też zaraz idę zrobić te śliwki na rano

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:41   #4788
karolca
Zakorzenienie

Mój pępek wygląda jak dzióbek
Jutro zrobię zdjęcie i wam pokażę. Taki się śmieszny zrobił

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:43   #4789
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Nie robmy sobie wyrzutow
Pytałam o tą krew, bo mi się coś przypomniało z porodu, muszę z ginem zagadać koniecznie
Stary 2011-12-19, 22:46   #4790
qsloncu
Wtajemniczenie

Aguśkaa
Ja miałam bule krzyżowe, masakra!! teraz będę rodzić pod prysznicem pocieszam się faktem że pierwszy poród trwał 4,5 godzinki i może teraz będzie szybciej??

koniakoniat To chyba dużę dziecię na ten tc? ale to się cieszyć tylko Mówię tak z zazdrości chyba bo moje jak będzie miało 2800 to podskoczę z radości

Stary 2011-12-19, 22:50   #4791
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
To nie chcę wiedzieć jak mój poród będzie wyglądał jak ja z @ miałam takie boleści że czasami na pogotowie jechałam, albo mama (pielęgniarka) robiła mi zastrzyk w domu.. Nie wiedziałam co ze sobą zrobić, słabo, poty mnie oblewały, Nudności..
Oj bidulka....
Ale ja tez zawsze mialam bolesne @, moze nie az tak jak Ty jednak zwijalam sie z bolu na lozku.
Wiesz to jest troche inny bol, poza tym to ze zobaczy sie za chwile swojego Skarba daje duzo sily zeby do przetrwac! Mnie tez sie wymiotowac chcialo jak zaczela sie mocniejsza akcja ale to moja wina byla bo nazarlam sie jak dzika swinka przed porodem ale bylam bardzo glodna wiec zrobilam obfite kanapki na sniadanie
Dasz rade
Cytat:
Znieczulenie podpajęczynówkowe będę mieć , no chyba że coś się pójdzie nie tak , nakrozy pełnej nigdy nie miałam. Z Niną było jak w "porodówce" gadałam z lekarzami a Oni robili swoje , pamiętam wszystko , łącznie z tym ,że jak tnącemu powiedziałam ,że Nina to patronka gruzinów to usłyszał gruźlików itp. same pierdoły , no i ten moment jak Ją wyciągnęli ta myśl w głowie :JESTEM MAMĄ

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Moja w 28 skończonym 1782 gramy
Tez pamietam ten moment kiedy ujrzalam Filipka umazianego spiacego krolewicza
I mysl: Nareszcie wyszedl !
A Ty musialas niezle dac popalic lekarzom hehehe
Ja czasem sie zastanawiam czy nie wolalabym spac jednak, chociaz wiadomo ze to jest duzo wieksze obciazenie dla organizmu. Poza tym pewnie czesciej znieczula sie od pasa w dol.
A jakie to uczucie nie czuc nog?
Bo ja sobie np tego nie wyobrazam
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 22:53   #4792
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
Aguśkaa
Ja miałam bule krzyżowe, masakra!! teraz będę rodzić pod prysznicem pocieszam się faktem że pierwszy poród trwał 4,5 godzinki i może teraz będzie szybciej??

koniakoniat To chyba dużę dziecię na ten tc? ale to się cieszyć tylko Mówię tak z zazdrości chyba bo moje jak będzie miało 2800 to podskoczę z radości
Też się zdziwiłam, ale gin mówi,że normalna jest ; ja duża jestem ( niestety nie w górę ) tż też nie mały, ale ogólnie to ja miałam 3850 , Nina 3860 , więc przez 3 miechy musi dobić jeszcze 2 kg, więc chyba to jest ok.Jednak u dzieci kg to bardzo bardzo dużo.Ja na pokoju miałam chłopców po 300o gramów to różnica była duuuuża.
Stary 2011-12-19, 22:55   #4793
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mój pępek wygląda jak dzióbek
Jutro zrobię zdjęcie i wam pokażę. Taki się śmieszny zrobił
wyobrazam sobie hehehe Moj tez juz wyszedl
Cytat:
Pytałam o tą krew, bo mi się coś przypomniało z porodu, muszę z ginem zagadać koniecznie
A co a co????
Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
Aguśkaa
Ja tez mialam bole z krzyza jak to sie mowi.
Ale nie straszmy juz dziewczyn i siebie tez
Moje przerazenie ostatnio siega zenitu nie wiem czemu
Ostatnio sobie mowie ze chcialbym spac i obudzic sie juz po akcji
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 22:57   #4794
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Mala dlatego juz wiesz czemu zarzekam sie ze dwojka dzieci mi starczy i dlaczego mowie ze to na pewno juz ostatnia ciaza?
Widzisz sa kobiety, ktore naprawde w miare lagodnie przechodza ciaze, wiadomo ze narzekaja bo juz zle sie chodzi czy brzus doskwiera ale tak jak ja czy Ty tak jak piszesz, ciagle cos. Jak nie skurcze, to biodro, jak nie biodro to posladek, jak nie posladek to bole w "krzyżu" Te ciagle parcie na pecherz, ktore przy skurczach bardziej daje popalic. no gorzej niz babulenki
Mala ja juz odliczam dni do porodu i ciagle powtarzam, ze mam dosc, co jestem osoba ktora nie lubi narzekac ciagle, a ciagle narzekam bo ciagle mnie cos boli;/ Ogolnie jak nie jestem w ciazy jestem okazem zdrowia a co przyjdzie ciaza to jak babcinka. Ciaza to nie choroba, ale kobieta sie czuje jakby byla chora a ile lekow czasem wiecej niz w niejednej chorobie
Wyobraz sobie ze ja jak wstaje w nocy do siusiania to naprawde ledwo co, podnosze sie chyba z pare minut, potem ide kulejac i trzymajac sie z tylu za plecy i jeczac, no masakra jakas. Ja to drugi raz przechodze i juz dziekuje dziekuje, wiecej nie chce
.
Jejku ...dokładnie mam tak samo! a układanie się do snu lub zmiana boku to wyczyn na miarę olimpiady!!!
Ja miałam zresztą nadal mam dużo energii czuję się OK. ale ta rwa bardzo dokucza... brzuszek ciąży... czuję, że zaczyna się już robić ciężki okres ciężarówki ( ciężki w przenośni i dosłownie )

Cytat:
Ja musze Wam sie przyznac, ze ostatnio wieczorami rozmyslam o porodzie i mam coraz wiekszy strach w sobie...
Jakies przerazenie mnie ogarnia...
Jejku ja jak czasami sobie przypomnę, że BĘDZIEMY MIELI DZIECKO to ogarnia mnie paniczny strach! pamiętam jak o tym myślałam, że kiedyś będę w ciąży... i będzie dzidziuś...a teraz to się dzieje...teraz!!! boję się wszystkiego... ale myślę sobie też, że przecież to takie naturalne i że będzie dobrze! O porodzie na razie nie myślę...o karmieniu też nie...za bardzo się nie obawiam biorę to na klatę ( na razie )... ale to wszystko przed i po ...strach o zdrowie maleństwa... relacje z mężem, tak się boje, żeby nic Nas nie poróżniło... żeby nic się nie popsuło...wiem,ze tyle się zmieni, obecnie mam takie obawy...ale to się zmienia zależnie od etapu

*mój mąż dziś do mnie, że zostało 90 dni... i popukał brzusio i mówi ja to już bym się z dzidziusiem pobawił widzę, że On się doczekać Maluszka nie może... ciekawa jestem o czym myśli mój mąż...czego On się obawia...muszę wypytać choć to typowy Facet...i rozmowa o uczuciach obawach może być ciężka hehehe!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:58   #4795
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj bidulka....
Ale ja tez zawsze mialam bolesne @, moze nie az tak jak Ty jednak zwijalam sie z bolu na lozku.
Wiesz to jest troche inny bol, poza tym to ze zobaczy sie za chwile swojego Skarba daje duzo sily zeby do przetrwac! Mnie tez sie wymiotowac chcialo jak zaczela sie mocniejsza akcja ale to moja wina byla bo nazarlam sie jak dzika swinka przed porodem ale bylam bardzo glodna wiec zrobilam obfite kanapki na sniadanie
Dasz rade

Tez pamietam ten moment kiedy ujrzalam Filipka umazianego spiacego krolewicza
I mysl: Nareszcie wyszedl !
A Ty musialas niezle dac popalic lekarzom hehehe
Ja czasem sie zastanawiam czy nie wolalabym spac jednak, chociaz wiadomo ze to jest duzo wieksze obciazenie dla organizmu. Poza tym pewnie czesciej znieczula sie od pasa w dol.
A jakie to uczucie nie czuc nog?
Bo ja sobie np tego nie wyobrazam
Śmieszne, dziwne i nie wiem jakie jeszcze ...i jeszcze potem jak te panie pielęgniarki już odsłoniły girki i mnie przerzucały (ale im wspołczułam ) i tak patrzyłam jak mojtają tymi kulasami to było niesamowite.
No się nasłuchali....nawet Teściową obgadałam troszkę taka ze mnie Synowa,ale nic w sumie strasznego.
A i mówili na sali ,że Mała ma głos jak dzwon, teraz też to powtarza pediatra jak się Mała nadrze na wizycie może będzie śpiewaczką

A z ta krwią .. to położna przyszła pobrać przed porodem drugi raz , bo jej zakrzepła i w czasie cc też się tnący pytał czy mam coś z krwią , bo szybko dość krzepnie ,hmmmm? Może to wynik ciąży itd.bo ogólnie z pobieraniem nigdy kłopotu nie było, dolegliwości związanych z ukladem krwionośnym też nie ma ...więc muszę przeszpiegować sprawę

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-19 o 23:03
Stary 2011-12-19, 23:00   #4796
qsloncu
Wtajemniczenie

koniakonia moja waga urodzenia to 2180, mojego mężulka 2100, syna urodziłam 2525 hehe więc wniosek sam się nasuwa a i raczej szczupła jestem mimo że przytyłam. A rozstępy mam jakbyb bliźniaki urodziła!!

Na porodowce była kobieta z dzieckiem 3800 jak porównałam to cieszyłam się że ze mnie wyszło takie małe bo chyba kanału rodnego nie było by co zszywać !

Stary 2011-12-19, 23:03   #4797
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mala ja na poczatku tej ciazy myslalam ciagle o tym, jak to bedzie z dwojka dzieci, ze musze wyremontowac kuchnie, przerobic toczy tamto, Filipkowi zrobic pokoj, zeby zdazyc go tam przeniesc, ze to czy tamto trzeba kupic itd itd....a teraz jak juz glowe mam wolna od powyzszych obaw i mysli to naszly mnie mysli o porodzie.
Wiem, ze dam rade bo przeciez za I razem dalam, a jestem wrazliwa jak nie wiem co na bol, ale teraz boje sie ze bedzie trudniej inaczej dluzej i takie tam....
A co do facetow, oni tez maja duzo obaw, z rozmow z moim mezem wywnioskowalam, ze boja sie czy dadza rade zapewnic dziecku (dzieciom) dobrobyt, czy podolaja finansowo, itd...
Ale mysle ze nie tylko o to sie boja. Na pewno tez czy maluszek bedzie zdrowy, czy wszystko bedzie w porzadku.
Jednak ja im czasem tak zazdroszcze ze nie musza znosic ciazy i rodzenia ze nieraz sie wyzywam na swoim i mu to mowie, ze on powinien drugi raz to przechodzic hihihi
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-19 o 23:05
Stary 2011-12-19, 23:03   #4798
qsloncu
Wtajemniczenie

A tak aby nie straszyć porodem to powiem:
"to jest najprzyjemniejszy ból dla kobiety ze wszystkich buli, który przechodzi z momentem przyjścia dziecka na świat"

Stary 2011-12-19, 23:05   #4799
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dziewczyny, a co macie zamiar zrobić po urodzeniu z dzieckiem tzn jak połączyć prace i dziecko, kto zajmie się dzieckiem jak będziecie w pracy?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:07   #4800
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
Mala ja na poczatku tej ciazy myslalam ciagle o tym, jak to bedzie z dwojka dzieci, ze musze wyremontowac kuchnie, przerobic toczy tamto, Filipkowi zrobic pokoj, zeby zdazyc go tam przeniesc, ze to czy tamto trzeba kupic itd itd....a teraz jak juz glowe mam wolna od powyzszych obaw i mysli to naszly mnie mysli o porodzie.
Wiem, ze dam rade bo przeciez za I razem dalam, a jestem wrazliwa jak nie wiem co na bol, ale teraz boje sie ze bedzie trudniej inaczej dluzej i takie tam....
A co do facetow, oni tez maja duzo obaw, z rozmow z moim mezem wywnioskowalam, ze boja sie czy dadza rade zapewnic dziecku (dzieciom) dobrobyt, czy podolaja finansowo, itd...
Ale mysle ze nie tylko o to sie boja. Na pewno tez czy maluszek bedzie zdrowy, czy wszystko bedzie w porzadku.
Jednak ja im czasem tak zazdroszcze ze nie musza znosic ciazy i rodzenia ze nieraz sie wyzywam na swoim i mu to mowie, ze on powinien drugi raz to przechodzic hihihi
mam te same obawy ale nadzieję na krutsze męki. Zgadzam sie z Tobą jeśli chodzi o męski ptk widzenia

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

ide spać
Dobrej nocki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości