|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Dzięki w imieniu TŻ. Zjadłam mambę i lizyka ( z paczki Niny , ale tyle słodyczy to ona by rok jadła ) i teraz Siostra chcę chyba resztę , bo fika jak szalona. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-19 o 22:10 |
|
|
|
|
#4772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
co do laktatora, to fakt dziwny sprzet jesli nie wiadomo co sie z tym bedzie robic, ale bedzie na pewno Twoim przyjacielem i karmienie nie jest takie straszne, nie wolno sie nastawiac tak na to. Na pewno nie jest z poczatku mile, ale zobacz ile kobiet to przezylo i ile karmi Bedzie dobrze![]() Cytat:
Oj a mysli masz z kosmosu naprawde ![]() Kochana to idac ulica moze nam sie cos stac a dyspozycji nie wydajemy codziennie. Ale rozumiem Cie, takie mysli to normalka. Ja sie boje bolu i tych wszystkich faz porodu kurcze nie lubie wiedziec co mnie czeka ech Boje sie tez jakis powiklan no ale to chyba kazda z nas. A powiedz mi, Ty masz cc w znieczuleniu ogolnym tak? Cytat:
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karolca
|
|
|
|
|
#4774 |
|
Rozeznanie
|
Kochane ile waży wasz w malec po ostatniej wizycie i który tydzień?
) Mój 26 tydzień i 880Mi jeszcze lekarz nie kazał liczyć ruchów? ale jeśli zacznie to w jaki sposób to robić? Moje dziecko przez godzinę kopie z tysiąc razy.. Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-19 o 22:23 |
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Jolkaaa 3-4 śliwki zalewam wodą, odstawiam na noc a rano piję. Śliwki lubię więc zjadam
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakoś to mi najbardziej pasuje jak do tej pory (miałam jeszcze kilka typów, ale wszystkie teraz bardzo popularne) i dobrze mi sie kojarzy ( z dzieciństwa).
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
Hmm coż, nie mogę wejść na naszego maila.. chce ode mnie jakiegoś recovery password.. Ktoś wie o jakie chodzi?
|
|
|
|
#4778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak to nie pomoże to ide jutro kupić ten syrop-lactuloze
|
|
#4779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale się skuszę na te staniki ![]() Cytat:
Claudia u mnie jest 29 tc aile waży nie wiem?? pewnie jest malutki jak mamusia.
|
||
|
|
|
#4780 |
|
Rozeznanie
|
Może spróbuj odświeżyć stronę albo nie wiem hm..
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
qsloncu jesteś bardzo dzielna - mimo tylu przeciwności udało Ci się tak wiele osiągnąc - gratulacje mądra Kobitko
![]() ![]() A ślub chyba brałyśmy mniej więcej w podobnym czasie? Którego dokładnie był Wasz -koniec maja czy początek czerwca? |
|
|
|
#4782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie krwi, tak zdarza sie ze niektorzy pacjenci maja taka krew, nie raz mi sie to zdarzylo. Pobralam np do strzykawki bo tym specjalnym zestawem sie nie zawsze da i juz wlewajac do probowki czulam ze krew szybciutko krzepnie. Ale jest jeszcze inna rzecz. Np jesli dobrze sie nie zamiesza krwi w probowce od razu po pobraniu (po pobraniu trzeba lekko poobracac probowka), to moze sie w niej zrobic niepozadany skrzep i dzwonia nam wtedy z laboru, ze musimy jeszcze raz pobrac bo zrobil sie skrzep i one nie moga juz wykonac badania. Cytat:
![]() Ja mialam pierwszy porod taki sam dokladnie tak samo mi sie zaczal jak mojej mamie i rodzilam tyle samo czasu co ona mojego brata (pierwsze dziecko) i tez w nocy jak jej zaczely mi sie skurcze miedzy 37 a 38 tc. Sielanka to brzmi troche jak bajka hihih niestety to nie bajka i wlasnie dlatego sie boje ![]() Przy I porodzie tez balam sie ze nie rozpoznam czy to juz,a jak mi sie o 2:30 w nocy zaczelo tak juz nie spalam bo czulam ze to juz, wiedzialam podswiadomie ze to sie zaczelo .... ![]() Cytat:
![]() Filip dostal tyle Mikolajkow ze na jego wiek to za duzo hihi mamusia mu tez pomogla
|
|
#4783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie chcę wiedzieć jak mój poród będzie wyglądał jak ja z @ miałam takie boleści że czasami na pogotowie jechałam, albo mama (pielęgniarka) robiła mi zastrzyk w domu.. Nie wiedziałam co ze sobą zrobić, słabo, poty mnie oblewały, Nudności.. |
|
|
|
|
#4784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
itp. same pierdoły , no i ten moment jak Ją wyciągnęli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A najdziwniejsze jest że żadno z nas nie chciało być razem a teraz świata poza nami nie ma heheh Hmm albo rozum więcej czyni lepiej wierzyć, myśleć w miłość niż w rozum haha
|
|
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- ja też zaraz idę zrobić te śliwki na rano |
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pępek wygląda jak dzióbek
![]() Jutro zrobię zdjęcie i wam pokażę. Taki się śmieszny zrobił
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4790 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśkaa
Ja miałam bule krzyżowe, masakra!! teraz będę rodzić pod prysznicem pocieszam się faktem że pierwszy poród trwał 4,5 godzinki i może teraz będzie szybciej??koniakoniat To chyba dużę dziecię na ten tc? ale to się cieszyć tylko Mówię tak z zazdrości chyba bo moje jak będzie miało 2800 to podskoczę z radości
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja tez zawsze mialam bolesne @, moze nie az tak jak Ty jednak zwijalam sie z bolu na lozku. Wiesz to jest troche inny bol, poza tym to ze zobaczy sie za chwile swojego Skarba daje duzo sily zeby do przetrwac! Mnie tez sie wymiotowac chcialo jak zaczela sie mocniejsza akcja ale to moja wina byla bo nazarlam sie jak dzika swinka przed porodem ale bylam bardzo glodna wiec zrobilam obfite kanapki na sniadanie Dasz rade Cytat:
![]() I mysl: Nareszcie wyszedl ! ![]() A Ty musialas niezle dac popalic lekarzom hehehe Ja czasem sie zastanawiam czy nie wolalabym spac jednak, chociaz wiadomo ze to jest duzo wieksze obciazenie dla organizmu. Poza tym pewnie czesciej znieczula sie od pasa w dol. A jakie to uczucie nie czuc nog? Bo ja sobie np tego nie wyobrazam
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest ; ja duża jestem ( niestety nie w górę |
|
|
|
|
#4793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie straszmy juz dziewczyn i siebie tez Moje przerazenie ostatnio siega zenitu nie wiem czemu ![]() Ostatnio sobie mowie ze chcialbym spac i obudzic sie juz po akcji
|
|
#4794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam zresztą nadal mam dużo energii czuję się OK. ale ta rwa bardzo dokucza... brzuszek ciąży... czuję, że zaczyna się już robić ciężki okres ciężarówki ( ciężki w przenośni i dosłownie ) Cytat:
i że będzie dobrze! O porodzie na razie nie myślę...o karmieniu też nie...za bardzo się nie obawiam biorę to na klatę ( na razie )... ale to wszystko przed i po ...strach o zdrowie maleństwa... relacje z mężem, tak się boje, żeby nic Nas nie poróżniło... żeby nic się nie popsuło...wiem,ze tyle się zmieni, obecnie mam takie obawy...ale to się zmienia zależnie od etapu![]() *mój mąż dziś do mnie, że zostało 90 dni... i popukał brzusio i mówi ja to już bym się z dzidziusiem pobawił widzę, że On się doczekać Maluszka nie może... ciekawa jestem o czym myśli mój mąż...czego On się obawia...muszę wypytać choć to typowy Facet...i rozmowa o uczuciach obawach może być ciężka hehehe!
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i tak patrzyłam jak mojtają tymi kulasami to było niesamowite.No się nasłuchali....nawet Teściową obgadałam troszkę taka ze mnie Synowa,ale nic w sumie strasznego.A i mówili na sali ,że Mała ma głos jak dzwon, teraz też to powtarza pediatra jak się Mała nadrze na wizycie może będzie śpiewaczką ![]() A z ta krwią .. to położna przyszła pobrać przed porodem drugi raz , bo jej zakrzepła i w czasie cc też się tnący pytał czy mam coś z krwią , bo szybko dość krzepnie ,hmmmm? Może to wynik ciąży itd.bo ogólnie z pobieraniem nigdy kłopotu nie było, dolegliwości związanych z ukladem krwionośnym też nie ma ...więc muszę przeszpiegować sprawę
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-19 o 23:03 |
|
|
|
|
#4796 |
|
Wtajemniczenie
|
koniakonia moja waga urodzenia to 2180, mojego mężulka 2100, syna urodziłam 2525 hehe więc wniosek sam się nasuwa
a i raczej szczupła jestem mimo że przytyłam. A rozstępy mam jakbyb bliźniaki urodziła!! Na porodowce była kobieta z dzieckiem 3800 jak porównałam to cieszyłam się że ze mnie wyszło takie małe bo chyba kanału rodnego nie było by co zszywać ! |
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Mala ja na poczatku tej ciazy myslalam ciagle o tym, jak to bedzie z dwojka dzieci, ze musze wyremontowac kuchnie, przerobic toczy tamto, Filipkowi zrobic pokoj, zeby zdazyc go tam przeniesc, ze to czy tamto trzeba kupic itd itd....a teraz jak juz glowe mam wolna od powyzszych obaw i mysli to naszly mnie mysli o porodzie.
Wiem, ze dam rade bo przeciez za I razem dalam, a jestem wrazliwa jak nie wiem co na bol, ale teraz boje sie ze bedzie trudniej inaczej dluzej i takie tam.... ![]() A co do facetow, oni tez maja duzo obaw, z rozmow z moim mezem wywnioskowalam, ze boja sie czy dadza rade zapewnic dziecku (dzieciom) dobrobyt, czy podolaja finansowo, itd... Ale mysle ze nie tylko o to sie boja. Na pewno tez czy maluszek bedzie zdrowy, czy wszystko bedzie w porzadku. Jednak ja im czasem tak zazdroszcze ze nie musza znosic ciazy i rodzenia ze nieraz sie wyzywam na swoim i mu to mowie, ze on powinien drugi raz to przechodzic hihihi
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-19 o 23:05 |
|
|
|
#4798 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak aby nie straszyć porodem to powiem:
"to jest najprzyjemniejszy ból dla kobiety ze wszystkich buli, który przechodzi z momentem przyjścia dziecka na świat" |
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a co macie zamiar zrobić po urodzeniu z dzieckiem tzn jak połączyć prace i dziecko, kto zajmie się dzieckiem jak będziecie w pracy?
|
|
|
|
#4800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- ide spać Dobrej nocki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

ale do wczoraj bola mnie piersi wiec pewnie dlatego... ogolnie to boje sie szpitala, nigdy tak naprawde nie bylam na zadnej operacji itp

no to witam hej hej