|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to samo powiedział mój gin - po co mam się męczyć ![]() Cytat:
jeju jutro o tej porze synuś będzie już z tobą, przeżyjesz pierwsze karmienia i wreszcie go zobaczysz Cytat:
![]() ![]() cud narodzin to film na Discovery a o porodzie to chodziło o zdjęcia, że fotograf towarzyszył parze od jazdy do szpitala do narodzin dziecka i pstrykał zdjęcia
|
|
|
#4202 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
19mala83
ktg 10 min???? ale długo wrr ledwo co papierek wyszedł a oni odłączyli ![]() Weź nie bądź taka i wytrzymaj do stycznia, co by się na porodówce zobaczyć... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
napisz jej esa, że nie mam nic na koncie jak zwykle ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od samego początku różnie mamuśki liczą tygodnie, już kiedyś była zaciekła dyskusja na ten temat i lepiej dla świętego spokoju nie wracać do tego ![]() ![]() Ja liczę akurat od zawsze tak jak Ty. Wczoraj suwaczek mi pokazał 38tc to znaczy ze go skończyłam i tym samym zaczęłam 39tc. Bo do porodu zostało mi 2 tygodnie Czyli 1ego stycznia w dzień terminu porodu skończę 40tc ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- aaaaa......... i zapomniałam że dopiero wtedy mogę rodzić ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Pearl właśnie włączam Dextera ![]()
|
|
#4204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja z głodu umre![]() ja mam przeczucie, ze po swietach urodze, wiec zdarze jeszcze najesc sie za dwoje ![]() MartuNiunia a brzuszek masz cuuudny
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cicho, bo kurka się bardziej wtedy stresuję jak to 37 tydz a ja chcieć rodzić 7-8.01 najlepiej niech będzie niedzielne dziecko, co by się zgrało z mamusią! Bo też niedzielny leniuszek jestem będziemy mieć alibi przed starym hihihi ![]() Uska trzymaj się dzielnie!!!!! będzie- szafa gra i cycek glancek! Nie zapomnij się zrobić na bóstwo i być miss porodówki!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-19 o 22:51 |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dokładnie dziś wg OM skończyłam 38tydzien boje sie strasznie, ze bedzie bolalo; tego ze nie wiem kiedy to sie zacznie; boje sie spotkania z dzieckiem, pomimo, ze pragne tego najbardziej na swiecie; ciagle czuje strach i obawy czy z dzieckiem jest wszystko dobrze, czy jest w pelni zdrowe a takze takich pierdół typu: ze kiedy zacznie sie porod bede zmeczona, jesli to stanie sie w trakcie nocy, ze bede musiala wyskakiwac z lozka to juz jest takie naciagane, ale tez mnie martwi....marzy mi sie takie rozwiazanie: wstaje rano, wyspana i wypoczeta zaczynaja sie bole, biore prysznic, szykuje sie, jade do szpitala, pare godz i juz mam maluszka przy sobie pozniej lezymy w szpitalu 2 kolejne dni i do domkuale mam marzenie i wizje porodu............
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-12-19 o 22:56 |
|
|
|
|
#4207 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam te dziesiątki stron
![]() Cytat:
W szpitalu który wybieram nie ma ZZO , ale podobno ma super położne. A dziś się dowiedziałam że możliwe że jednak nie zlikwidują tej porodówki do końca lutego chociaż ![]() Cytat:
. Generalnie staram się ignorować takie osoby, ale kiedy ktoś parszywie się naśmiewa ze mnie to nie mogę zostać obojętna. Rozmawiałam nawet z mamą na temat tego że niestety ale większośc kobiet, która przechodzi cały ten proces "bezboleśnie", nie będzie nawet próbować zrozumieć kogoś kto czuje inaczej. Cytat:
![]() Cytat:
Mój lekarz mówi mi tylko czy łożysko świeże czy nie. Miesiąc temu mówił że świeżutkie, dziś tylko mówił że wszystko bardzo ładnie jest. Dlatego nie wiem jak z tymi stopniami.Cytat:
Też jestem z Łodzi, w którym szpitalu chcesz rodzić??Cytat:
Potem będziesz to tylko wspominać z uśmiechem.A jak już mowa o chemii to sami jesteśmy cali chemiczni i żyjemy . Jako absolwentka kierunku chemicznego mogę napisać że składniki są pod dużym nadzorem, mają ściśle określone normy i wcale nie jest tak źle z tymi składami kosmetyków czy żywności. Kiedyś jadło się inaczej i żyło się inaczej, ale czasy się zmieniają.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z maluszkiem to normalnie chwile grozy przeżyłam jak lekarz tak szukał długo serduszka, a ten niegrzeczniuch uwalił się cały pomiędzy pępkiem a żebrami i miał tak wysoko serducho że ciężko było znaleźć. Cytat:
Dziewczyny jak ja mam liczyć ruchy dziecka, jak on tylko wypycha swoje cielsko i jeździ nim po brzuchu? ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- A i zapomniałabym: USKA powodzenia jutro, zazdroszczę że dzidzia już będzie z tobą. |
||||||||||
|
|
|
#4208 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a czekolady tez bym nie mialam, ale Mama kupila dzisiaj artresan sobie na stawy i byla w prezencie od producenta na swieta ![]() Cytat:
Caly czas uzywam lactacydu i to tej wersji plus, specjalnie na rozne takie przypadlosci. Od jakiegos czasu wspomagam sie LaciBios Femina, jem jogurty, zrezygnowalam totalnie z basenu, a caly czas widze co jakis czas dziwny kolor uplawow. Juz nie wiem, co mam robic. Piszesz o rumianku - taki zwykly, zaparzyc sobie, ostudzic i plukac? Jutro kupie tez ten clotrimazolum, o ktorym wspomnialas. DziekujeWlasnie tez ubolewam, bo do tej pory bylo mi tak fajnie jesc to, na co tylko mialam ochote i sie niczym nie przejmowac, a teraz lipa ![]() Cytat:
sugerowalam sie tym,ze wiekszosc kupowala od rp77 i rodzyneczkow a masz swoja liste, co zamawialas? ![]() haha ja wlasnie kapalam sie czekajac,az mi sie caly sciagnie i teraz tez na noc wlaczam ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
wyeliminuj co trzeba, i odstaw sie, zebys wstydu nam nie przyniosla ![]() ![]() kciukasy,Kochana
|
|
#4209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Noo... Szwagierka na początku to widziałam właśnie tak jadła... gotowana pierś z kury, rosołek... taki mało przyprawiony... pulpeciki, chlebek/ bułkę z masłem + serek waniliowy, dżem jakiś tam żółty był (z owoców bez pesteczek tych małych), później powoli zaczynała coś tam wprowadzać i obserwować małego... teraz ma już 5 miesięcy i powiedziała, że je praktycznie wszystko oprócz rzeczy bardzo ciężko strawnych i smażonych... Co do mojego brzusia... jest ogromny jak na ten tydzień ....jakby nie było gdzieś te 16kg + muszę nosić...a mam praktycznie tylko ten brzuch... chodzę już przechylona do tyłu.. a jak przejdę się trochę dłużej to czuję jak mała "zsuwa" się na dół i ciśnie mnie na pęcherz i krocze... końcówka to już masakra jest :P
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl ja wiem że to może dziwnie zabrzmi i może nie będziesz chciała spróbować, ale mojej mamie ginekolog kiedyś zalecił, podobno niezawodny domowy sposób na infekcje - do miski wody wlać nakrętke octu i tym się podmyć (w końcu tam jest kwaśne pH) i powinno pomóc. Mamie chyba wszystko po tym przeszło.
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- MartuNiunia87 no masz co dźwigać. Ja w zestawie do brzucha dostałam wzrost już dużego biustu o 3 rozmiary i wyglądam jak pączek w maśle, choć obwód pod biustem mi nie wzrósł zbytni, ale tu ulane i tu tworzy kuleczkę maks
|
|
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podmyc sie TAM octem - troche hardkorowo ![]() ![]() ale faktycznie chodzi o wyeliminowanie zasadowego pH, wiec moze warto sprobowac? dziekuje za rade
|
|
#4212 | |
|
Rozeznanie
|
Pearl a co dokladnie Ci jest? masz tylko uplawy w dziwnym kolorze czy jeszcze swedzi/piecze/szczypie? a gin dal Ci skierowanie na biocenoze pochwy? dziwie sie, ze nie przypisal Ci zadnych globulek, bo sa tez clotrimazolum ale juz na recepte, slabsze i silniejsze.
co do rumianku to tak zaparz i ostudz, ja uzywalam taki lekko cieply, przynosilo mi to duuza ulge ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadza sie ![]() Cytat:
Agatek napisze jutro do Sandry
|
||
|
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Uska powodzenia jutro
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Octu to tam jest kapka bo rozcieńczasz w dużej misie wody
, ale wiem jak to brzmi. Jednak wydaje mi się że jak często sa problemy to warto spróbować.Dziewczyny tak pokazujecie swoje brzuchy to i ja wklejam swój. Tylko proszę o brak komentarzy w stylu "ale masz pulchną, okrągłą i pełną twarz" (cytat z mojej teściowej, słyszany na każdej wizycie u niej). Bluzka trochę odstaje pod biustem to nie widać jego gigantycznego rozmiaru (70H |
|
|
|
#4216 |
|
Rozeznanie
|
przypomnialo mi sie co chcialam koniecznie napisac:
Monia a jak próba z rycynką??? od paru dni o tym myslalam i jak jestem baaardzo ciekawa czy skonczy sie to porodem ![]() p.s. potrzebuje przepisu na swiateczne ciasteczka, pomóżcie plisssss!!!! takiego sprawdzonego, bo w klubie tylko nesca dodala, ale one sa z jakas dziwna masa
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-12-19 o 23:21 |
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Mi tylko obwód nie urósł pod, za to sam biust ogromny. A mam 160 cm i biust 70, no czasem 75 i teraz miskę H, ale cichutko ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Magda ale musza być ciasteczka czy mogą być ciasta? |
|
|
|
|
#4218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe ja miałam D teraz mam jakoś F.. pod biustem bez zmian 70, a że mam go (brzuch nie biust ) dość nisko to między brzuszkiem a cyckiem jest przerwa i potem ten bembzon.... wzrostu mam 162cm... także chodzę jak hipcio- terminator :P
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-12-19 o 23:25 |
|
|
|
|
#4219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
H??? masakra jak to wyglada? to musisz byc z "nich" dumna![]() Dark Lady tak tylko ciastka, bo ciasto juz mam zaplanowane i do tego chce jeszcze jakies ciacha ulepic bo dawno nie robilam i zreszta mozna takowe pozniej do pudelka wrzucic i przez dluzszy czas przechowywac
|
|
#4220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc nie daleko nam z wymiarami do siebie ![]()
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko być dumnym z czegoś co ci takie obciążenie daje i jeszcze do tego brzuch wysoko to taki "grubasek" ze mnie się robi bo nie ma oddzielenia biustu od brzucha. Generalnie przed ciążą miałam DD lub E zależnie od firmy, zatem też nie mały a wyglądałam chociaz szczupło, a teraz
O tu mniej więcej widać jak wyglądałam tuż przed ciążą: |
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Magda to na ciastka nie znam
![]() MartuNiunia87 niby tak, ale ty wyglądasz ślicznie na zdjęciach a ja taki klusek jestem ![]() Ups, zrobiły mi się 2 posty, przepraszam. |
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
DarkLady to taka filigranowa kobietka jestes, fajnie
a nie taka koza jak jato, ze brzusio teraz wysoko, nie znaczy przeciez ze zawsze taki bedzie, przeciez on niedlugo opadnie, a z czasem calkiem zniknie perełki ja zmykam juz spac, bo jutro czeka mnie zabiegany dzien i wdrazam w zycie plany przygotowan przed swiatecznych. Dobranoc papusie! p.s. za przepisy, wszystkim, ktorzy sie podziela, z gory baaardzo dziekuje
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Magda dobranoc
i powodzenia z przygotowaniami.
|
|
|
|
#4225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarze przepisywali mi dwa razy pimafucin, pozniej dostalam macmiror, a teraz jak bylam na wizycie, to kazal brac lacibios femine i to wszystko o zadnej biocenozie nie wspominal Cytat:
![]() a ten krem, clotrimazolum, mozna stosowac w ciazy?
|
|
#4226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie głazy wybałuszyłaś, jak to po rusku mówią Cytat:
będzie szybko, łatwo i bezboleśnie... LAJCIK Cytat:
gapa nie ma ani jednego negatywa, a rp ponad 30 no i zdarzały się pomyłki i czegoś nie włożył jednej z naszych mamuś ostatnio od rp zamawiałam tylko 7 pozycji- resztkę, a od gapy.... 25 pozycji (nick anda15) zobacz sobie co zamówiłam ![]() Cytat:
|
|
#4227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bejbe, a jak to wyglada finansowo? rp77 nie jest najtanszy?
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl ja chyba dostałam Clotrimazolum, ale globulki i jeszcze z jakimś tak konkretnym składem przepisanym przez moją byłą ginekolog. Chyba pomogły bo później przy przeglądach nic nie gadała, ani ona ani mój obecny lekarz. Tyle że ja nie miałam żadnych objawów, a cytologia to wykazała.
|
|
|
|
#4229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przez te moje przeprowadzki i wyjazdy jestem prowadzona tak jakby przez dwoch i ten, u ktorego bylam ostatnio (na mazurach) wlasnie powiedzial mi tylko o lacibios feminie ten w warszawie zakazal slodyczy, oprocz tego przepisal wlasnie ten macmiror i tyle
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to ja też nie wiem. Ja tam od razu dostałam te globulki a raczej gigantyczne globule i od tej pory nic, żadnej cytologii nic mi nie pobierali na potwierdzenie, no ale czystość jest ok i generalnie wszystki wyniki ok i zmian żadnych nie mam. Spróbuj jeszcze tych domowych sposobów bo po co się męczyć jak coś może ci pomoże.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

musi być 60 
ale długo wrr
ledwo co papierek wyszedł a oni odłączyli
napisz jej esa, że nie mam nic na koncie jak zwykle 

to ja z głodu umre

najlepiej niech będzie niedzielne dziecko, co by się zgrało z mamusią! Bo też niedzielny leniuszek jestem
będziemy mieć alibi przed starym hihihi 
będzie- szafa gra i cycek glancek! Nie zapomnij się zrobić na bóstwo i być miss porodówki!

, bo przeciez nasze dzidzie, to raczej wiecej niz 5kg nie beda mialy