Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 21:56   #601
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ugotowalam ziemniaczka z marchewka i lyzeczka kaszy manny zmiksowalam i mu podalam

biedna jestes. U mnie podobnie. Przykre strasznie

z ulotki nasivinu:

"Nie należy przekraczać zalecanych dawek ani stosować leku dłużej niż 3-5 dni.

Możliwe skutki uboczne: Pieczenie, suchość błony śluzowej nosa, kichanie. Długotrwałe stosowanie preparatu może doprowadzić do uczucia "zatkania nosa", uszkodzenia błony śluzowej nosa i wysychającego niżytu nosa. "

odstaw krople. Ewentualnie mozesz nawilzac woda morska sluzowke. Mam nadzieje, ze sie poprawi

Gratuluje. A wiecie, ze u nas jeszcze nie ma ani jednego zeba. Ida juz dwa miesiace :/

GRATULUJE

Teliku wspolczuje. Co za debil. Przeciez i tak to bedzie musial oddac.

Mlody spi ale byl dzisiaj strasznie marudny. Czekam az mi woda ostygnie, bo nastawiam buraki na zakwas. Bedzie barszczyk z kiszonych burakow. Pycha.
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
O jejejej Brunetko no to buziaki dla Ali od nas za pierwszego zębulka!

I dziewczynki kochane za kolejne m-ce!
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Brunetko - brawa dla pierwszego zabka za odwage

madzia1k1
- ech, nastepny niechlubny przyklad traktowania mlodych matek przez pracodawcow w tym naszym "prorodzinnym" polskim grajdole. szkoda gadac, rozumiem twoje zdegustowanie
potem sie dziwia, ze kobieta idzie w ciazy na dlugie L4...

AgaG, iustyna - ja tez nie zabieram dzieci na zakupy do CH. Po pierwsze, bo to czas chorob i przeziebien, a po drugie - istna mordega, a dwa skrzeczace stwory plus tlumy ludzi to dla mnie zbyt wiele... my jezdzimy w piatki wieczorem jak mlode spia tzn jedzi TZ lub ja.

alibany - to zalezy, czy ten brak kupy jest meczacy. Od dwoch meisiecy moja Blana robi kupy co 8 dni i jest OK (kto tu pisal, ze dzien bez kupy jest dniem straconym??)
Blana zaczela dzis 18tydzien zycia i z tej okazji postanowila uswiadomic mi, ze jest juz duza panna i nie zyczy sobie ogladac tylko nieba i sufitu:
- ciagle obraca sie z pleckow na brzuch, nawet jak zostawie ja na minutke to hyc!
- ciagnie sie do siadania jak tylko widzi moje rece w poblizu
- jak ja postawic to nie zgina nog w kolanach tylko dzielnie stoi
dziękujemy
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:57   #602
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

brumek ja nie aania ale też coś napiszę.. my też chodzimy z Lilą na basen i od samego początku bez instruktorów, Filip jest z tżtem a ja z Lilką. Lilka do tej pory była najmniejsza i wzbudzała wiele zainteresowania i same miłe komentarze
są u nas na basenie zajęcia dla maluchów ale nei chcieliśmy mieć sztywnej godziny i wolimy sami decydować kiedy chodzimy na basen..
Zresztą jak widzę jakie efekty osiągnął tż z Filipem to kurs nam niepotrzebny

Samo przebywanie w wodzie to ok pół godzinki, może trochę dłużej, (Filip siedzi grubo ponad godzinę). Generalnie trzymam ją na rączkach i tak sobie zwiedzamy basen, bo są różne podświetlenia, bąbelki, wiry wodne, trochę ją kładę na pleckach, trochę obserwuje szalejącego Filipa, generalnie dużo do niej gadam, pluskam jej rączką a ona sobie obserwuje itd. Jak widzę że pociera oczy i już robi się zmęczona to wychodzimy, ubieramy się i czekamy na chłopaków. Przeważnie wtedy zasypia w foteliku.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:59   #603
brunetka2000
Zakorzenienie

Nie śmiejcie sie ze mnie, ale naprawdę nie wiem co to znaczy to CH ?????????? Chyba jestem jakaś staroświecka bo nie znam takiego skrótu
Stary 2011-12-19, 22:05   #604
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nie śmiejcie sie ze mnie, ale naprawdę nie wiem co to znaczy to CH ?????????? Chyba jestem jakaś staroświecka bo nie znam takiego skrótu
Centrum Handlowe
Stary 2011-12-19, 22:06   #605
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Centrum Handlowe (ja też nie znałam, chyba za mało bywam )
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:06   #606
youyou
Zakorzenienie

Sto lat dla Ali i Natalki!!!

Cytat:

Aaaaaaaaaaaaaaaaa mamy ząbka

U nas też takie objwy i zęba ani widu ani słychu, Lila ślini się na potęgę, ostatnio to wkłada całą piąstkę do buzi, ale dziąsła moim zdaniem niezmienione

telik tak mi przykro co za gościu!!! jak tak można ja bym chyba poszła na policję zeby go postraszyć
Stary 2011-12-19, 22:08   #607
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Nie mogłam się udzielać, bo małż kompa zabrał na weekend, więc Was tylko poczytywałam na komórce - niestety nie da się na niej czegokolwiek pisać na naszym forum

Póki co:
- zdrówka dla Izuni,
- zdrówka dla Dominika od Jacieee (jakoś tak ciężko przeżyłam to oczekiwanie na lekarza w sobotę),
- zdrówka oczywiście reszcie potrzebujacych - przeprawszam, nie będę wymieniać z osobna...
- gratulacje wszystkich skończonych miesięcy i tygodni oczywiście! I kup, i umiejętności i inych radości
- Alicji gartuluję zębola pierwszego
- ale tu w pt się impreza szykowała u Cookie, kurcze, a najbardziej rozwaliła mnie reakcja Jacieee "jadę k.... jadę" czy coś w tym stylu Boskie jesteście!
- Madzia, rozumiem że Cię dotknęło jak szef Cię potraktował,
niesprawiedliwe to wszytko jest... Nie zdawałam sobie sprawy, ze tyle kobiet ma różnorodne problemy przez macierzyństwo, choć u nas zdarzyło się, że nie przedłużono dziewczynie umowy po powrocie z macierzyńskiego "bo się nie nadawała",
- u nas CH nie ma, więc nie mamy wielkich wypraw (choć w Gdańsku Zoch zaliczył swą pierwszą Alfę i była baaardzo zainteresowana światełkami ), ale na zakupy tak - wolę sama zakupy zrobić, małżowi głowy nie zawracać, chodzę po mniejszych sklepach, w sumie innego wyjścia nie mam...
- Madziulka, super, że jesteś już bezpiecznie na miejscu i co najwazniejsze w komplecie!
- Zosia nie dostanie paczki z mojej formy, bo ma za mało lat!!!
O dziwo firma męża się spisała
- zaliczyłyśmy już jabłuszko - pierwsze skrobane od mamy takie eko, a potem słoiczek, ale wolę swoje - tylko skrobanie za wolno mi idzie i pannica się wścieka, więc zakupiłam dziś plastikową tarkę i będę trzeć ,
- Telik, ja jednak mam nadzieję, że facet kasę odda, jak się wystraszy ajkiegoś poważnego pisma - tak jak dziewczyny radziły, u znajomych kiedyś poskutkowało
- Żaneta, ja usypiam wieczorem odkładając Zosię do łóżeczka, gaszę światło, włączam karuzelę z projektorem, ona zazwyczaj chwilę ogląda, jak zaczyna marudzić, daję smoka, pieluchę naokoło głowy i ewentualnie po nosku smyram, dam palca potzrymać, ona wtula się w pieluchę i ja wychodzę, jak zgubi smoka, podaję, jak karuzela się wyłacza, włączam - kilkanaście minut to zazwyczaj trwa, czasami chyba przez zęby nie może usnąć, wtedy do bujaczka, ewentualnie na rękach, ale to ekstremum musi już być,
- atmosfery Świąt nie czuję, chyba z braku śniegu, ale i miastem wieczorami nie pomykam więc swiatełek nie widzę... Choinkę może w środę Tż przytaszczy, to pewnie coś ruszy...

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-12-19 o 22:16
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:13   #608
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Centrum Handlowe
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Centrum Handlowe (ja też nie znałam, chyba za mało bywam )
O dzięki teraz już będę wiedzieć
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Sto lat dla Ali i Natalki!!!

:
dziękujemy

wodaqua dziękujemy

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-12-19 o 22:16
Stary 2011-12-19, 22:17   #609
youyou
Zakorzenienie

Scio gratuluję pozytywnych wieści

Lila była parę razy z nami w Ikei czy na jakimś dłuższym całodziennym wypadzie, jak jechaliśmy we czwórkę i nie mogła sama zostać w domu ale przeważnie po zakupy jeździ tż (takie codzienne) albo raz na jakiś czas po takie większe jedziemy razem z Filipem, albo tż tylko z Filipem.
Filip jest nauczony że nie wszystko ze sklepu można wziać, zresztą on jest bezkonfliktowy - jeszcze nie zauroczył nas rzucaniem się na podłogę i tego typu atrakcjami
przeważnie jeździ sobie w wózku i pokazujemy mu co kupujemy, angażujemy w zakupy, żeby sobie wąchał, dotykał, ważył itd, a jak już się zacznie nudzić to dostaje suchą bułkę i mamy spokój
nie zmienia to faktu że zakupy z dzieckiem trwają dużo dłużej i wolimy robić je bez niego..

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-12-19 o 22:27
Stary 2011-12-19, 22:21   #610
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie jeżdżę do CH, bo mnie coś trafia w tym ścisku i kolejkach. A już wcale z dziećmi. Dla mnie to mordęga nie przyjemność. Jedno marudzi, drugie skrzeczy - potem zmiana . Ostatnio Tż robi sam zakupy, ja robię tylko listę.
A widzisz, to co innego. Bo ja zakupy zawsze UWIELBIAŁAM, kochałam wręcz Mogłam godzinami łazić po CH i żadne tłumy mnie nigdy nie męczyły Z mamą ten sport uprawiałam najczęściej, bo mąż nie znosi tak jak Ty, z koleżankami jakoś tego akutar nie lubię, a mam lubi tak samo jak ja
Choć od czasów Tymka jest inaczej, bo wpadam, kupuję i wypadam Nawet jak jakiś ciuch musze kupić, to na chybcika, ale ostatnio nawet nie mam ochoty na kupowanie ciuchów. Wolę jemu kupować

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Podłączyli mi dzisiaj internet
No to nadrabiam
Super To jak nadrobisz, zdaj dokłądną relację z tego, co u Was

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Popadam w paranoję. Jak moje dziecko puszcza bąka, to lecę w trwodze i sprawdzam od razu czy kupy nie ma

P.S To nie paranoja, to piąta kupa
Ojoj

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
nie ma kasy i nie bedzie
To znaczy na pewno nie w najbliższym czasie
Dowiedziałam się ze ten chłopak zniknął przed weekendemq z domu
Pewnie sobie baluje za moja kasę
Obawialam się ze tak będzie , garaż pozostaje mi czekać 30 dni od przelewu i dostanę od banku zaświadczenie i będę zakładać sprawę w sadzie
O nie Nie do wiary, że okazał się draniem
Mam nadzieję, że w tej sytuacji jakieś postrasznie go wystarczy, przestraszy się sądu i odda...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
byliśmy dziś w CH (a propo poruszanego tematu-zabieram Szymka )
odebraliśmy prezenty , wyszły bosko (kolaże z Szymkiem, koszulka z Szymkiem, kubek z Szymkiem)- niech rodzina wie kto najważniejszy jest
Słuszne podejście

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Oj może wszystko naraz się skumulowało! Cokolwiek to jest, niech szybko minie i Tymek będzie znów pogodny
Dzięki Ci, dobra kobieto

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
brumek u nas jest to samo dzis z polgodziny temu byl taki ryk ze szok ale posmarowlam mascia na dziasla i cisza w 2 sekundy,ja pytalam lekarza czy to mozliwe zeby tak szybka zabki szly powiedziala mi ze zadko sie tak zdaza,ale kazala popytac w rodzinie jak szybko sie zeby pokazylwaly i u nas bylo to wlasnie w ok 4 miesiaca ,szybka nam szly,mozze to i to,niewem,al ejak tak to niech juz wyjda................
Pewnie przechodzimy ten słynny, wielotygodniowy skok

No właśnie wiem, że ząbkowanie jest "dziedziczne" - ja miałam 5 miesięcy, mąż 6.

Cytat:
My mamy te same objawy i . Ani jednego ząbka. Tylko ja czuję, że małej, to od razu ze 2 albo 3 wyjdą.
Rozpulchnione, to takie napuchnięte, miękkie. W necie znalazłam takie zdjęcie: http://brzuszek.net/forum,odp_styczn...html,str=29814
Dzięki, widziałam to zdjęcie Ale szczerze mówiąc dalej jestem tak samo głupia, jak byłam

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumku tak wczesne zeby sa mozliwe i Malwinka jest na to dowodem. Zrobilabym fotke, ale za kazdym razem kiedy wkladam jej palca do buzi wyjmuje jezyk i ze zdjecia nici.
No własnie pamiętam, że Wy już to przechodzicie, ale jednak dość rzadko w tym wieku się zdarza... Ale powiedz - to nie od razu widać ząb, tak? Najpierw tylko takie opuchnięcie?

Fajnie Ci z tymi nagrodami, brawo
Stary 2011-12-19, 22:21   #611
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziękujemy Pogadałam chwilę z fizjo. O sadzaniu, podnoszeniu, ramach czasowych (chłopcy mają więcej czasu na nabywanie nowych umiejętności). No i Agatek opanował wszystkie umiejętności na ten etap. Nóżki już się prostują dp stania. No i powiedział, ze jak przyjedziemy na następną wizytę to pewnie będzie pełzać
A podzielisz sie czego sie dowiedzialas?

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Najpierw kazała zbić temperaturę, i jesli by nie spadała to dostała augumentin w zawiesinie... Wychodzi nam Łódź, ale żeby dopiero po tygodniu czasu
Oby temp. spadla!

Cytat:
Ale mi się właśnie Igor uderzył czołem w kant stołu... Jeden płacz był.
Ucaluj Igorka!

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Blana zaczela dzis 18tydzien zycia i z tej okazji postanowila uswiadomic mi, ze jest juz duza panna i nie zyczy sobie ogladac tylko nieba i sufitu:
- ciagle obraca sie z pleckow na brzuch, nawet jak zostawie ja na minutke to hyc!
- ciagnie sie do siadania jak tylko widzi moje rece w poblizu
- jak ja postawic to nie zgina nog w kolanach tylko dzielnie stoi

Cytat:
UWAGA UWAGA
Lilka dziś zrobiła pierwszy raczek do przodu od paru dni podnosiła się na stopach do góry i robiła "pompki" a dziś udało jej się parę razy zgiąć nóżki w kolankach i dać susa do przodu lądując na buzi, czym była nieco zdziwiona....
a na koniec przewróciła się z brzucha na plecy, czego wześniej nie umiała (tylko z pleców na brzuch co ma opanowane do perfekcji i zmiana pieluchy to już jest niezła gimnastyka)

Cytat:
no to ja rozpętam pewnie burzę ale dla mnie unikanie CH to nie sposób na nauczenie dziecka , że nie wszystko co sobie wymyśli dostana. Wręcz odwrotnie

ja do CH jeżdżę na konkretne zakupy, nigdy pochodzić z nudów , pewnie dlatego ,że od prawie 14 latw handlu pracuję i mam alergię na rodzinne wypady do CH po nic.
A jak jadę to jadę z TŻ i nie chciałabym samej sobie i jemu odbierać wspólnych chwil których i tak mało.
No ale nie musze az do CH jechac, zeby tego nauczyc dzieci, wystarczy, ze wejde do zwyklego osiedlowego sklepu, ktory i tak jest pelen pokus jesli chodzi o moje dziewczyny.

Co do drugiego: to moj maz jest tym, ktory pracuje w CH i chyba z racji tego, nie lubimy tam jezdzic. Poza tym "wspieramy" male lokalne sklepiki, a nie molochy.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:21   #612
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Tak unikanie CH to nie jest sposób na nauczenie dziecka, że nie wszystko dostanie (on się tego uczy codziennie w różnych sytuacjach ). Unikanie CH, to sposób na niepsucie sobie humoru i unikanie tabunu ludzi, dla których spędzenie soboty czy niedzieli w CH jest sposobem spożytkowania wolnego czasu. Ja tam wolę zrobić zakupy w środku tygodnia w innej porze a sobotę i niedzielę spędzić na innych przyjemnościach. (wiem, że nie wszyscy mają taką możliwość)
Uwaga - bez bicia, moje osobiste zdanie .

No mnie trafia w tłumie i tych kolejkach, z kurtkami, wózkami, czapkami, szalikami i milionem innych wnerwiających rzeczy .
ależ ja się z Tobą w zupełności zgadzam. Jak tylko mam możliwość zakupy robię w tygodniu . Nigdy dobrowolnie nie pojechałam ot tak sobie do CH z Szymkiem w weekend (i nawet bez niego bardzo rzadko). Nienawidzę tych ludzi , łażących jak smród po gaciach
zajmujących całą alejkę i uniemożliwiając przejazd czy przejście. Miałam od X lat ( w pracy)wgląd w takie "życie rodzinne" i szczerze współczuję tym ludziom, że nie mają pomysłu na życie i czas z dziećmi inny niż spacer po sklepach Jak słyszałam skierowane pytanie od rodzica do dziecka pytanie to do jakiego sklepu teraz jedziemy pochodzić to
Moja rozmowa przez telefon z klientem przed weekendem majowym
K:macie otwarte 1 i 3 maja
Ja:tak
K: to dobrze będę gdzie miał iść z rodziną na spacer

mnóstwo mam historii świadczących o tym jak ludziom brakuję pomysłów na życie...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:23   #613
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziękujemy Pogadałam chwilę z fizjo. O sadzaniu, podnoszeniu, ramach czasowych (chłopcy mają więcej czasu na nabywanie nowych umiejętności). No i Agatek opanował wszystkie umiejętności na ten etap. Nóżki już się prostują dp stania. No i powiedział, ze jak przyjedziemy na następną wizytę to pewnie będzie pełzać
Dzielna dziewczynka! Pięknie się rozwija

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Nie podjadam jestem na diecie od dzisiaj.
Boże, a jak to się robi?

Cytat:
Powoli zacznie się dla nas ten czas, kiedy zamiast kolek pojawią się guzy i rozwalone kolana

Cytat:
Lilka dziś zrobiła pierwszy raczek do przodu od paru dni podnosiła się na stopach do góry i robiła "pompki" a dziś udało jej się parę razy zgiąć nóżki w kolankach i dać susa do przodu lądując na buzi, czym była nieco zdziwiona....
a na koniec przewróciła się z brzucha na plecy, czego wześniej nie umiała (tylko z pleców na brzuch co ma opanowane do perfekcji i zmiana pieluchy to już jest niezła gimnastyka)
Już Barwo!!!!!!

Cytat:
Tak unikanie CH to nie jest sposób na nauczenie dziecka, że nie wszystko dostanie (on się tego uczy codziennie w różnych sytuacjach ). Unikanie CH, to sposób na niepsucie sobie humoru i unikanie tabunu ludzi, dla których spędzenie soboty czy niedzieli w CH jest sposobem spożytkowania wolnego czasu. Ja tam wolę zrobić zakupy w środku tygodnia w innej porze a sobotę i niedzielę spędzić na innych przyjemnościach. (wiem, że nie wszyscy mają taką możliwość)

No mnie trafia w tłumie i tych kolejkach, z kurtkami, wózkami, czapkami, szalikami i milionem innych wnerwiających rzeczy .
Powinnaś być żoną mojego męża On ma takie same poglądy w tej kwestii.
A niestety trafiłam mu się ja

Cytat:
brumek ja nie aania ale też coś napiszę.. my też chodzimy z Lilą na basen i od samego początku bez instruktorów, Filip jest z tżtem a ja z Lilką. Lilka do tej pory była najmniejsza i wzbudzała wiele zainteresowania i same miłe komentarze
są u nas na basenie zajęcia dla maluchów ale nei chcieliśmy mieć sztywnej godziny i wolimy sami decydować kiedy chodzimy na basen..
Zresztą jak widzę jakie efekty osiągnął tż z Filipem to kurs nam niepotrzebny
Youyou, kochana moja, pieknie dziękuję No to teraz mam już dość argumentów, żeby postawić na swoim

edit: właśnie mu to zakomunikowałam

Cytat:
Chętnie Tymek jadł tą papkę?
Ja myślę, że jak podam z łyżeczki to zaraz dam pierś żeby sobie popił.
Chętnie to może a dużo powiedziane, ale nie robił problemów
Za to niestety nie jadł potem Ten actiferol tak na niego działał, że po dni podawania stracił apetyt, wręcz jakiegoś jadłowstrętu dostał. Odstawiałam - wracało do normy, znowu zaczynałam podawać - znowu koniec jedzenia

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
A ja choce do CH dla rozrywki, jak juz mam dosc spacerów po naszym miasteczku. Tak 30 min od domu spacerkiem mamy Auchan.
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My z TŻ też jeździmy z Dominikiem do CH. To moja jedyna "rozrywka" ostatnio
Widzę że nie tylko ja jestem wyrodną matką Ja też poniekąd dla rozrywki, bo pewnie mogłabym jeździćzradziej a większe zakupy robić. Ale tak to mam pretekst, żeby gdzieś dalej niż do parku pójść. Co prawda nie łażę tak jak kiedyś, tylko robię zakupy konkretne i wychodzę.
Stary 2011-12-19, 22:24   #614
dziubek79
Zakorzenienie

no to się naraziłam maniaczkom CH
ale ja z racji pracy tego nienawidzę, niestety duża część klientów CH nie szanuje pracowników sklepów i ma w doopie ich czas pracy...
"klient nasz pan".... taaaaa a słoma z butów....
to dla mnie bardzo drażliwy temat

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-19 o 22:27
Stary 2011-12-19, 22:27   #615
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Moja rozmowa przez telefon z klientem przed weekendem majowym
K:macie otwarte 1 i 3 maja
Ja:tak
K: to dobrze będę gdzie miał iść z rodziną na spacer
Ludzie naprawdę nie mają pomysłu na spędzenie czasu z rodziną
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:30   #616
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Buziaki w czoło

Cytat:
Dziewczyny, umyłam dziś włosy pierwszy raz po tym prostowaniu i mi się puszą. Nie są takie proste jak były jak druty. Tak ma być? Czy źle mi tżt zrobił? Carmela, Babonik pomóżcie.
Wiesz moje włosy to nadal druty, teraz mam 3 tygodnie po zabiegu, w sobote farbowałam i ciągle sa takie same.
Nawet jak susze to podkręcam troche na szczotce bo nie chce takich zupełnie prostych, ale napewno sie nie pusza.
Ja robiłam zabieg u fryzjerki, widziałam jak ona to dokładnie robiła, kazde malutkie pasemeczko prostowała 6 razy. Uważam że to dość trudne, nawet ja nie wiem czy bym komuś dała rade zrobic.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Poza tym "wspieramy" male lokalne sklepiki, a nie molochy.
Matko jakbym wspierała sklepik pod domem zakupami wiekszymi niż chleb i to akurat co zabraknie to szybko bym zbankrutowała

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:32   #617
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

zgadzam się w 100%
Stary 2011-12-19, 22:38   #618
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kobietami kiedy dzieciaczki łapią się za stopki?
Bo Jaś jakoś nie przymierza się do tego
Szymon zaczął łapać się za stopy jak skończył 4 miesiące.
Od kilku dni nauczył się ściągać sobie skarpetki

Cytat:
Dziś ważyłam Radka i ma 6600g 19 tygodni ma skończone.
Po nowym roku wprowadzamy gluten, jak skończy 5 miesięcy.
O to nasze cuda ważą tyle samo Ja od 25go grudnia zaczynam rozszerzanie diety od marchewki, a gluten również wprowadzam po nowym roku. Tylko jeszcze nie wiem jak

za wszystkie skończone miesiące / tygodnie i dla Aluni za pierwszy ząbek.

Co do chodzenia z dziećmi do CH to ja chodzę - wczoraj nawet byliśmy w Primarku.

EDIT: Szymon kończy dzisiaj 21 tygodni

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-12-19 o 22:41
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:39   #619
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

Chętnie to może a dużo powiedziane, ale nie robił problemów
Za to niestety nie jadł potem Ten actiferol tak na niego działał, że po dni podawania stracił apetyt, wręcz jakiegoś jadłowstrętu dostał. Odstawiałam - wracało do normy, znowu zaczynałam podawać - znowu koniec jedzenia
Brumku, a może u Tymcia to niejedzenie brało się z tego, że dawałaś mu żelazo zmieszane ze swoim mlekiem??? moja Hania codziennie dostaje pokruszona na łyżeczce tabletkę na serduszko i pani kardiolog mi poleciła rozpuszczać w przegotowanej wodzie, a niew mleku, zeby jej wlasnie mleko nie "obrzydło" od gorzkiej tabletki. bo ja też właśnie chciałam z mlekiem mieszać tabletkę, żeby się aż tak nie krzywiła.

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:43   #620
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ja z racji pracy tego nienawidzę, niestety duża część klientów CH nie szanuje pracowników sklepów i ma w doopie ich czas pracy...
dziubek my się rozumiemy, pracowałysy w tej samj branży, ja CH jeżdżę jak tylko mam potrzebę, nigdy na "spacer", bo po takim pobycie jestem mega zmęczina i mam dosyć, choć po sklepach lubię chodzić,

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

i wcięło mi jednego posta, a w mam, nie chce mi się znowu pisać

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:45   #621
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymon zaczął łapać się za stopy jak skończył 4 miesiące.
Od kilku dni nauczył się ściągać sobie skarpetki

O to nasze cuda ważą tyle samo Ja od 25go grudnia zaczynam rozszerzanie diety od marchewki, a gluten również wprowadzam po nowym roku. Tylko jeszcze nie wiem jak

za wszystkie skończone miesiące / tygodnie i dla Aluni za pierwszy ząbek.

Co do chodzenia z dziećmi do CH to ja chodzę - wczoraj nawet byliśmy w Primarku.

EDIT: Szymon kończy dzisiaj 21 tygodni
dziękujemy
Stary 2011-12-19, 22:49   #622
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Powinnaś być żoną mojego męża On ma takie same poglądy w tej kwestii.
A niestety trafiłam mu się ja
Widzę że nie tylko ja jestem wyrodną matką Ja też poniekąd dla rozrywki, bo pewnie mogłabym jeździćzradziej a większe zakupy robić. Ale tak to mam pretekst, żeby gdzieś dalej niż do parku pójść. Co prawda nie łażę tak jak kiedyś, tylko robię zakupy konkretne i wychodzę.
Ja wszystko rozumiem, ile ludzi tyle opinii. Ja chyba nigdy nie lubiłam "łazić" po sklepach. Jak miałam coś sobie kupić .... .

I nagle, jak wybawienie, pojawiło się allegro . Tak zakupy to ja mogę robić .

Ps. Ty mi się ostatnio oświadczałaś . Będziemy żyć w komunie, jak hipisi .
Cytat:
To wszędzie tak jest, nie tylko w sklepach. A wiesz, że ja zazwyczaj się odzywam, jak ktoś ma jakieś pretensje do kasjerki o kogoś innego błąd? Najgorsi są ludzie wyglądający na bogatych, którzy kłócą się o różnicę 20gr w cenie...

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

i wcięło mi jednego posta, a w mam, nie chce mi się znowu pisać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-19, 22:58   #623
DaKaro
Zadomowienie

Brumku ja bym rozpulchnione dziasla opisala tak: biale, lekko napuchniete, nierowne. Pozniej pojawily sie takie kreseczki i czuc bylo cos twardszego i w koncu wyszly dwa od razu - hurtem . Musze jakos zrobic fotke.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:04   #624
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
To wszędzie tak jest, nie tylko w sklepach. A wiesz, że ja zazwyczaj się odzywam, jak ktoś ma jakieś pretensje do kasjerki o kogoś innego błąd? Najgorsi są ludzie wyglądający na bogatych, którzy kłócą się o różnicę 20gr w cenie...[COLOR="Silver"]
na pewno co praca to problemy , nie tylko w sklepie. Ale ...
tam ludzie odreagowują wszystkie problemy, wyżywają się na bogu ducha winnych osobach...
dla mnie dramat i fakt kasjerki maja najgorzej bo są na końcu łańcucha pokarmowego w sklepie (sama usłyszałam w swojej pierwszej pracy na kasie , że ten sklep to burdel a ja się tylko do burdelu nadaję -z racji, że ja to ja powiedziałam mu , że jest chamem i nie będe go obsługiwac, po czym mojej kierowniczce powiedział, że on był miły , ja go obraziłam itd.)
Niestety po zmianie stanowiska i kupie lat które minęły widzę, że nic się nie zmienia. Zarządzałam działami handlowymi i administracyjnymi i co ?? I musiałam się użerać na dyżurach z jełopami, którzy robili mi awantury np. o to, że nie ma miejsca pod sklepem i musi iśc z parkingu 500m dalej
Stary 2011-12-19, 23:12   #625
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety po zmianie stanowiska i kupie lat które minęły widzę, że nic się nie zmienia. Zarządzałam działami handlowymi i administracyjnymi i co ?? I musiałam się użerać na dyżurach z jełopami, którzy robili mi awantury np. o to, że nie ma miejsca pod sklepem i musi iśc z parkingu 500m dalej
To ja sobie nie zdawałam sprawy, że takie barany żyją...
Mój Tż ma naukę jazdy. Jakiś kursant powiedział mu, że nie zdał, bo sprzęgło w aucie egzaminacyjnym inaczej chodziło niż w tych autach, na których się szkolił. I to oczywiście wina mojego Tż.
Dziwne nie, że w dwóch różnych autach (tej samej marki) sprzęgła różnie chodzą...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-19, 23:12   #626
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Marinko ucaluj Igorkowa główkę

Dziękuje mamusie za odpowiedzi odnośnie nozek

Co do wizyt w CH to są one tylko w koniecznych sytuacjach więc rzadko bo:
- obserwuje u siebie mniejsze zainteresowanie zakupami ( wyjątkiem są ciuszki dla Jasia
- konieczność przeciskania się z wózkiem
- nie lubię karmić poza domem
- choróbska,kaszlacy ludzie itp

Co do kasy
To oprócz ubytku kilku ładnych tysięcy zł
Ta cała sytuacja kosztuje mnie ogromnie dużo zdrowia psychicznego
Na codzień współpracuje z dobrym prawnikiem któremu zleceń cała sprawę

Ale póki co muszę jakoś zapomnieć o tym wszystkim bo zwariuje

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Stary 2011-12-19, 23:28   #627
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku, a może u Tymcia to niejedzenie brało się z tego, że dawałaś mu żelazo zmieszane ze swoim mlekiem??? moja Hania codziennie dostaje pokruszona na łyżeczce tabletkę na serduszko i pani kardiolog mi poleciła rozpuszczać w przegotowanej wodzie, a niew mleku, zeby jej wlasnie mleko nie "obrzydło" od gorzkiej tabletki. bo ja też właśnie chciałam z mlekiem mieszać tabletkę, żeby się aż tak nie krzywiła.
Ale u nas to nie to Bo ja mu daję jeszcze inne leki (wit. B6 i kw. foliowy) i obie je rozkruszam i rozpuszczam w mleku a problemów nie ma. A witamina B okropnie gorzka jest, fuj.
Natomiast ten actiferol jest kompletnie bez smaku, więc i smaku mleka nie zmieniał. Wiem, bo zjadłam jedną saszetkę Wydaje mi się że Tymcio miał po nim mdłości i dlatego nie jadł.

Cytat:
Ps. Ty mi się ostatnio oświadczałaś . Będziemy żyć w komunie, jak hipisi .
Już zacieram rączki

Cytat:
A wiesz, że ja zazwyczaj się odzywam, jak ktoś ma jakieś pretensje do kasjerki o kogoś innego błąd?
Ja też sie odzywam. Besti się wtedy we mnie budzi

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumku ja bym rozpulchnione dziasla opisala tak: biale, lekko napuchniete, nierowne. Pozniej pojawily sie takie kreseczki i czuc bylo cos twardszego i w koncu wyszly dwa od razu - hurtem . Musze jakos zrobic fotke.
Dziękuję za opis. U nas są białawe, ale raczej nie napuchnięte

Cytat:
dla mnie dramat i fakt kasjerki maja najgorzej bo są na końcu łańcucha pokarmowego w sklepie (sama usłyszałam w swojej pierwszej pracy na kasie , że ten sklep to burdel a ja się tylko do burdelu nadaję -z racji, że ja to ja powiedziałam mu , że jest chamem i nie będe go obsługiwac, po czym mojej kierowniczce powiedział, że on był miły , ja go obraziłam itd.)
Tak, w marketach można się napatrzeć na takie typy że traci się wiarę w gatunek ludzki Najbardziej nie znoszę, jak debile kłócą wrzeszczą na biedne kasjerki, że cena na półce inna i sie nie zgadza, że czegoś tam nie ma a w gazetce było itp. Ja nie rozumiem, jak można być tak ograniczonym i nie wiedzieć że ta kobieta nie odpowiada za to. Ale może niektórzy chodzą tam się wyżyć i powrzeszczeć na kogoś, bo w domu nie mają na kim. Frustraci
Stary 2011-12-19, 23:36   #628
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w marketach można się napatrzeć na takie typy że traci się wiarę w gatunek ludzki Najbardziej nie znoszę, jak debile kłócą wrzeszczą na biedne kasjerki, że cena na półce inna i sie nie zgadza, że czegoś tam nie ma a w gazetce było itp. Ja nie rozumiem, jak można być tak ograniczonym i nie wiedzieć że ta kobieta nie odpowiada za to. Ale może niektórzy chodzą tam się wyżyć i powrzeszczeć na kogoś, bo w domu nie mają na kim. Frustraci
o to to!!
Stary 2011-12-19, 23:36   #629
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Hejka od rana mnie nei bylo i nadrobic was to zgroza
wybiorczo napisze
brumek co do zmiany kreacji to zmienilismy zanim kawaler przyszedl, bo mojej malej nie dosc ze goraco bylo, to ona ma refluks i byla juz cala mokra od wymiocin. Co do basenu my bylismy na poczatku grudnia z mala na basenach termalnych w Bialce Tatrzanskiej - malej sie mega podobalo, a 2 h w wodzie poskutkowalo tak, ze spala po butli 4h, poszlismy zjesc do zatloczonej knajpy, masa ludzi, halas a ona nic, ani drgnela.
agadus wszystkiego najlepszego dla Natalki
brunetka2000 wszystkiego najlepszego dla Ali
AgaGuernsey co do wypraw po CH z naszymi pociechami kazdy ma swoje zdanie, ja sie nie przejmuje tym wszystkim, jak ma cos zlapac, to czy sama sie od kogos zarazi, czy my cos do domu "przyniesiemy" nic nie zmienia. Jak ma byc chore dziecko to bedzie. moja odpukac raz miala katar i to wszystko. Nie naleze do mamus ktore sie boja i wszystkiego wystrzegaja sie w trosce o dziecko - trzeba troszke rozsadku i zdrowego podejscia. Pojechalismy dzis do TZ kuzynki i mala wzielam w nosidlo i zarzucilam bluze z polaru z kapturem, zadnej czapki itd. A ta jak zobaczyla to sie pyta jak moglam ja wziac bez czapki, wiec jej mowie ze po co jej czapka, do samochodu i z samochodu kocyk na calosc zarzucam i po wejsciu do pomieszczenia odkrywam i wystarczy. Jakos moje dziecko zyje i nic jej nie jest.
znikam spac bo kluska spi juz od 2 h z TZ a ja siedze przy tym kompie jak down
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:37   #630
youyou
Zakorzenienie

idę spać bo się zasiedziałam, wypiłam bezalkoholowy Glogg z Ikei na ciepło - pychotka!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości