Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 10:57   #661
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

JustPi Wodaqua
Zaraz musze sie zabrać za dekorowanie pierniczków , połowa Świąt nie doczeka bo tak je uwielbiam
Cały rok czekam na pierniczki makówki i karpia

Dla Sarenki
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:57   #662
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dobry
co do CH -jestem na NIE NIE NIE. ale to z racji tego,, ze pracowałam i w hipermarkecie jako kasjerka i pracownik działu a 'teraz' pracuje w takim pseudo CH, jak na takie miasto to takie w sam raz.. Jako kasjerka nasłuchałam się wieeeeeeelku obelg od niezadowolonych klientów, że sie obijam, że za wolno.. godzina 22, sklep zamknięty, czynne 2 kasy a tłumy się zczaiły, że to JUŻ zamykają.. a te komunikaty puszczane od 21, żeby kierować się do kas?! albo 6 rano, pogoda do dupy, leje, a ludzie idą do hipermarketu dosłownie PO BUŁKI! to jest poza granicami mojej wyobraźni.. ale ja takim miłym osobom nie byłam dłużna, być może dlatego, że mi nei zależało, bo zarabiałam tylko na fajki.Albo klienci..pracowałam na dziale elektromedia, a przychodzi mi taki z działu spożywczego zapytać mnie, czy cena to za sztukę czy za całą paczkę.. a skąd ja mam to k*a wiedziec?! pomijając fakt, że po drodze minął ze 20 pracowników bliżej działu spożywczego. więc zawsze mówiłam:'nie wiem, ni pracuje na spozywczym, niech pan/pani zapyta kogos z tego dzialu', odwracalam sie i szlam gdzie byle..
a traz najbardziej mnie wkurza, że gówniarze zamiast do szkoły idą pochodzić o 9 rano po sklepach, ew. cos ukrasc, a ja nic nie moge z tym zrobic.. albo w niedziele właśnie, po kościółku, tłumy ZWIEDZAJĄCYCH, bo nie kupujących.. a to łatwo stwierdzić, kto po kościółku, bo katedra blisko CH i ludzie przychodzą falami, msza sie kończy, mija 5 minut i tłum!, za chwile pusto, ale za nicałą godzine znowu tłum!. A ludzie nie biorą pod uwage, że przy wejściach są liczniki wejść, i my jestesmy z tgo rozliczani! i później premii niet, bo jak to? 5 tys. klientow, a taki mały utarg?! ehh

a w ogóle jestem zła! zamówiłam zdjęcia przez neta.. najpierw, że do odbioru w ciągu 2 dni roboczych w sklepie.. mineły dwa dni i dostałam maila, że zrealizowano zamówienioe i że DOPIERO zostanie wysłane i za 2 dni robocze będzie! a mnie za 2 dni w dupe mogą pocałować, bo już nie będe mogła ich odebrać!

i jszcze zeby tego było mało, jakieś zapalenie mi poszło na szwie po cieciu... wstałam dzisiaj, i mam mega spuchniety szew i cos mi sie z niego sączy
masz rację, ja też miałam "premię" uzależnioną od współczynnik tx (stosunek klientów wchodzących do ludzi robiących zakupy... łatwo się domysleć, ze premię rzadko się dostawało.
Jestem wdzieczna , że zamknęli sklepy w niektóre święta bo w takie Boże Ciało dostawałam drgawek jak jeden z drugim przychodził po widelec albo szczotkę do kibla wrrrrr

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mam pół roczku. Czas się zalogować
boska gratulacje !! no i wizaż rules

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Na prawde wszystko kupujesz w CH? Mieso, warzywa?
jest w tym racja, że małe sklepy na osiedlach to dramat, u moich rodziców koleś ma monopol na handel, ma 3 sklepy i to one dyktowały warunki handlu i ceny, dramat !! Kawa ktora w CH kosztuje ok 18-19 u niego 28 zł
teraz na szczęście otworzyli im Lidla i ma koleś trochę pod górkę ale wcześniej rodzice robili głównie zakupy w CH i nadal w sumie jeżdżą do auchana bo tam najtaniej

ja na szczęście na moim osiedlu mam biedronkę, lidla, simple i targ. 2 minuty autem mam kaufland i aldi, jakieś 8 km mam carrefoura więc u mnie żaden mały sklepikarz nie zawalczy stety albo niestety...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:57   #663
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki
u nas nocka w miarę ok, pobudka 2 i 7..

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie sadzać. Ale mówie doktorowi, ze ona juz nie uleży, więc od czsu do czasu mogę ją posadzić, ale plecki muszą być proste i dobrze podparte. Na tym etapie (pół roku) Agata powinna się przekręcać na brzuszek i na brzuszku kręcić się wokół pępka. I tak mu mówie, ze dzwoniła do mnie koleżanka, że jej 3 tygodnie starsza od mojej córa podciągnęła się w łóżeczku za szczebelk do stania. I on sie barzo zdziwił. Mówi, ze może być tak, ze dziecko jest silne, ale raczej było często stawiane (czeg absolutnie nie wolno robić albo w chodziku, który jest mega szkodliwy). No i o porównywaniu dzieci. Powiedział mi, ze normy są bardzo szerokie. Chłopcy mają inne niż dziewczynki, np. chłopcy mogą zacząć chodzić w 14mż i wciąż to norma. Dla dziewczynek już nie.
Ogólnie najlepszym miejscem do rozwoju dla dziecka jest podłoga. Bo płasko i nisko i motywuje dziecko to ćwiczeń różnych umiejętności
zgadzam się w 100%. Nasza Lila większość dnia napodłodze leży, patrzy na bawiącego się Filipa i widzę jaką ma motywację żeby do niego dojść....
Oczywiście trzymmy ją na kolanach bo już może być tak trzymana, ale nie sadzamy jej obkładając poduchami itd, jedynei ostatno posadziliśmy ją na chwilę w dużym fotelu do zdjęcia (które właśnie wrzuciłam w K ) , myślę że jeszcze kilka tygodni i sama będzie siadać.

Właśnie kręci się wokół własnej osi na macie, przekręca z brzucha na plecy i odwrotnie i dalej siłuje z próbą do przodu
nie łudze się że zaraz zacznie raczkować bo to taki etap nauki,ale Filip porządnie ruszył do przodu jak miał dokładnie 6,5miesiąca (Lila ma teraz 5,5). Pamiętam dokładnie kiedy to było bo stało się to na wakacjach -zaczął raczkować na takiej trawiastej łączce przy plaży nad Adriatykiem
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:59   #664
dziubek79
Zakorzenienie

Vaniliova zdrówka dla Krystusia !!

Cookie miałam pisac, co do zdjęc to faktycznie dzwoń i podaj inny adres wysyłki
P.S. M. wie o Twoich planach ??

a rana , kurde nie dobrze. Najszybciej do lekarza biegnij ale możesz na razie w domu robić okłady z kory dębu, to powinno choc troche pomóc.

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-20 o 11:04
Stary 2011-12-20, 11:08   #665
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dla Sarenki
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
boska gratulacje !! no i wizaż rules
dzieki cioteczki

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:26   #666
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Śliczności. Sto latek

dla Lilki.

Ja też pracowałam w CH, w sklepie komputerowym, masakra. Najgorsze niedziele. Wiadomo kiedy będą tłumy, bo właśnie msze się kończyły i potem po obiedzie.
A jakie zdziwienie, ze w święta nieczynne

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:26   #667
CookieMonsters
Rozeznanie

dla Sarenki za pół roczku
dla Bruna, Karolinki, Nataniela i Juliana za 5 miesięcy

oraz
za wszystkie tygodnice
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:31   #668
brumek
Zakorzenienie

Witajcie dobre kobiety

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
i co powiedział?
Nie za dużo, bo wie że i tak postawię na swoim

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A dziecko zabieram, bo - w tygodniu jestem z nim sama więc nie mogę go ciągle mamie na głowę zwalać, a w weekendy TŻ jest to i tak mamy niewiele czasu żeby razem pobyć.
A to niestety smutna prawda, ale i nas dotyczy

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja też pracowałam w CH !!! Nienawidziłam świąt, niedziel w pracy. Tatusiowie w garniturkach, mamusie w garsonkach, pięknie ubrane dzieciaczki po kościele lądowali "na sklepach". Nawet z koszyczkami ze święconką. I co robili? Zawracali d..ę. Sama apacze i glonojady.
Żartujesz

Cytat:
Ogólnie najlepszym miejscem do rozwoju dla dziecka jest podłoga. Bo płasko i nisko i motywuje dziecko to ćwiczeń różnych umiejętności
No to się cieszę, że to napisałaś, bo moje dziecię tylko i wyłącznie na podłodze, na płasko żyje

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Była u nas środowiskowa na patronażu i stwierdziła,że Iza jest idealna a nawet bardziej dojrzała jak na swój wiek.
Uff, jak dobrze, że przechodzi

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
u nas pada śnieg, jak rano wstałam, to nie sypało, dopiero zaczęło, jak wychodziłyśmy do przedszkola, teraz jest bialo, ciekawe, ile go spadnie, moja Oliwka dzisiaj chciała wyciągać sanki z piwnicy jak go zobaczyła, a Nati leży na pledzie i piszczy
Brrr, u nas na szczęście wiosna za oknem i słońce w pełni

Cytat:
Dobry
co do CH -jestem na NIE NIE NIE. ale to z racji tego,, ze pracowałam i w hipermarkecie jako kasjerka i pracownik działu a 'teraz' pracuje w takim pseudo CH, jak na takie miasto to takie w sam raz.. Jako kasjerka nasłuchałam się wieeeeeeelku obelg od niezadowolonych klientów, że sie obijam, że za wolno.. godzina 22, sklep zamknięty, czynne 2 kasy a tłumy się zczaiły, że to JUŻ zamykają.. a te komunikaty puszczane od 21, żeby kierować się do kas?! albo 6 rano, pogoda do dupy, leje, a ludzie idą do hipermarketu dosłownie PO BUŁKI! to jest poza granicami mojej wyobraźni.. ale ja takim miłym osobom nie byłam dłużna, być może dlatego, że mi nei zależało, bo zarabiałam tylko na fajki.Albo klienci..pracowałam na dziale elektromedia, a przychodzi mi taki z działu spożywczego zapytać mnie, czy cena to za sztukę czy za całą paczkę.. a skąd ja mam to k*a wiedziec?! pomijając fakt, że po drodze minął ze 20 pracowników bliżej działu spożywczego. więc zawsze mówiłam:'nie wiem, ni pracuje na spozywczym, niech pan/pani zapyta kogos z tego dzialu', odwracalam sie i szlam gdzie byle..
a traz najbardziej mnie wkurza, że gówniarze zamiast do szkoły idą pochodzić o 9 rano po sklepach, ew. cos ukrasc, a ja nic nie moge z tym zrobic.. albo w niedziele właśnie, po kościółku, tłumy ZWIEDZAJĄCYCH, bo nie kupujących.. a to łatwo stwierdzić, kto po kościółku, bo katedra blisko CH i ludzie przychodzą falami, msza sie kończy, mija 5 minut i tłum!, za chwile pusto, ale za nicałą godzine znowu tłum!. A ludzie nie biorą pod uwage, że przy wejściach są liczniki wejść, i my jestesmy z tgo rozliczani! i później premii niet, bo jak to? 5 tys. klientow, a taki mały utarg?! ehh
Widzę że dużo z Was w CH pracowało i nieźle się napatrzyłyście na kwitnące tam życie rodzinno-towarzyskie Współczuję.
A o pogrubionym to nie miałam pojęcia Ale terror

Cytat:
Sarenko - sto lat!!!!!
Stary 2011-12-20, 11:33   #669
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

AgaGuernsey

Źle mnie zrozumialas Chodzilo o to ze kazdy ma inne podejscie i inny punkt widzenia. Ja zabieram ja wszedzie i to moj zdrowy rozsadek, a ty masz inne zdanie. najwazniejsze robic cos wg wlasnego uznania. Jesli cie urazilam przepraszam, nie chcialam
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:34   #670
asynastra
Raczkowanie

Cytat:

oraz
za wszystkie tygodnice
dołączam się

My jedziemy zaraz z Majcią do tej poradni, także zmykam, przypominam o kciukach
Stary 2011-12-20, 11:37   #671
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

oraz
za wszystkie tygodnice
rowniez dolaczam.
Nie mam dzis czasu na pisanie, nadrobie Was pozniej.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:38   #672
meszsares
Zadomowienie

dziendobry
ale mialam dzisiaj pod psem poranek...
wczoraj chwalilam moja panne, za postepy w ruszaniu sie no i mam..
spadla mi z lozka!
myslalam, ze zawalu dostane (choc mam doswiadczenie, bo juz raz to przerabialam ze starsza)..
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:43   #673
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nie śmiejcie sie ze mnie, ale naprawdę nie wiem co to znaczy to CH ?????????? Chyba jestem jakaś staroświecka bo nie znam takiego skrótu
Ja się nie śmieje, sama nie wiedziałam
Ze dwa dni temu załapałam o co cho

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Boże, a jak to się robi?
Tż mnie pilnuje żebym nie podjadała

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ludzie naprawdę nie mają pomysłu na spędzenie czasu z rodziną
Ja czasem nie mam ...

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
O to nasze cuda ważą tyle samo Ja od 25go grudnia zaczynam rozszerzanie diety od marchewki, a gluten również wprowadzam po nowym roku. Tylko jeszcze nie wiem jak
Ja też właśnie jeszcze nie wiem jak to wszystko zrobię.
Najlepiej jakby na wodzie te kaszki możny było robić.
Albo najpierw wprowadzę słoiczki i do nich kaszkę.

Kaszkę trzeba gotować?
Czy tak prosto z torebki się do czegoś dodaje?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Co do kasy
To oprócz ubytku kilku ładnych tysięcy zł
Ta cała sytuacja kosztuje mnie ogromnie dużo zdrowia psychicznego
Na codzień współpracuje z dobrym prawnikiem któremu zleceń cała sprawę

Ale póki co muszę jakoś zapomnieć o tym wszystkim bo zwariuje
Czyli teraz żeby kasę odzyskać to jedyna doga przez sąd?
Dla mnie trochę bez sensu, że bank nie może cofnąć operacji...

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
22,24,1,2,3,5,6koopa i o 7 zero spania.
kto miał lepiej?
Ja miałam tak w pierwszą noc w domu...
Współczuję

Cytat:
ja na szczęście na moim osiedlu mam biedronkę, lidla, simple i targ. 2 minuty autem mam kaufland i aldi, jakieś 8 km mam carrefoura więc u mnie żaden mały sklepikarz nie zawalczy stety albo niestety...
Zazdroszczę sklepów.
U mnie wygwizdówa, najbliższe 21 km.
Poza Biedronką.

Ja chcę Ikeę i Auchana
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:45   #674
wodaqua
Zadomowienie

Asynastra

Meszsares, współczuję. Małej nic się nie stało?
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:47   #675
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dziendobry
spadla mi z lozka!
myslalam, ze zawalu dostane (choc mam doswiadczenie, bo juz raz to przerabialam ze starsza)..
o kurcze , mam nadzieję, że wszystko ok !!
Stary 2011-12-20, 11:50   #676
ellika
Rozeznanie

Helenka, Nati, Ala, Sarenka wszystkiego najlepszego!!!

pisze tego posta od rana

na wizaz czasu brak

Moja pannica wczoraj ani myślała iść spać, płakała, tarmosiła się byle bym ją z łóżeczka zabrała. W końcu po dwóch godzinach zrobiła kupsztala, dałam jej znowu pierś i zasnęła, a ja zaraz po niej.

Tyle chciałam napisać a pustka w głowie.

Do CH nie chodzimy z Karolinką bo bardzo mi zależy, żeby jak najdłużej nie chorowała i nie musiała brać antybiotyków, to polisa na całe życie. Teraz jak jest sezon chorobowy, za duże ryzyko. Zakupy robię raz w tygodniu jak mała zaśnie w nocy. A ubrania jakoś ostatnio mnie nie kręcą nowe - gdzie się w nich pokaże - w parku na spacerze? Jak będę wracać do pracy to wtedy jakiś shopping sobie zafunduję Ciuszki dla małej są u nas fajne są na hali targowej, choć i tak nie potrzebuję kupować, bo w spadku po koleżankach wszystko ma.

Remont w końcu zakończony i cieszę się uporządkowanym i czystym mieszkaniem. Dziś zaczynam wypiekanie świątecznych delicji No i dziś zakupimy choinę do domu, nie mogę się doczekać reakcji K. na nią

Też otworzyli u nas Biedronę - nakupiłam pieluch i jestem zadowolona

Karolina ostatnio do wszystkiego wyciąga rączki i łapie, jestem cała podrapana i pogryziona przez nią. No i na plecach juz nie poleży - chwilka i juz na brzuszku.

Dzisiaj zdałam sobie sprawę, że przestały mi włosy wypadać nie będę łysa czyli jakieś 1,5 miesiąca mi leciały.

No i najważniejsze:

Karolinka skończyła dziś 5 miesięcy

Cookie dziękuję za życzenia z wyprzedzeniem
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:56   #677
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
J
Zazdroszczę sklepów.
U mnie wygwizdówa, najbliższe 21 km.
Poza Biedronką.

Ja chcę Ikeę i Auchana
do ikei mam 9 km, do auchana może z 13 poza tym 3 reale, drugi carrefour,tesco -może z 6 to są plusy mieszkania w aglomeracji śląskiej. niestety minusów jest więcej ...

co do pomysłów na spędzanie czasu to wiesz praca w handlu przewartościowywuje pewne rozrywki... jak człowiek wie jak to wyglada z 2 strony to szybko się znajduje inne zajęcia niż spacer po sklepach

Co do kaszek to nie podawałam , za to podawałam kleiki i te wsypuje sie do rozrobionego mleka , bez gotowania.
Stary 2011-12-20, 12:08   #678
brunetka2000
Zakorzenienie

Własnie czytałam w kurierze, że gdzieś niedaleko gdzie mieszka Patik synowa zabiła teściową. Hehe oby to nie nasza Patik w szał wpadła, nie no żartuje podali imię jej
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:08   #679
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Śliczności. Sto latek

dla Lilki.

Ja też pracowałam w CH, w sklepie komputerowym, masakra. Najgorsze niedziele. Wiadomo kiedy będą tłumy, bo właśnie msze się kończyły i potem po obiedzie.
A jakie zdziwienie, ze w święta nieczynne
taaaaaaaaaaaaaak, to najpiekniejsze chwila pracownika sklepu
24.12., Klient: A jakich godzinach jutro i pojutrze macie czynne?
Ja: w święta sklepy sa pozamykane.
Klient: no jak to?! a jak dzisiaj założe t e buty i okaże się że są niedobre? to chyba należy mi się możliwość reklamacji?!
ja: Tak, dwa lata z paragonem.
Klient: ale ja te buty kupuje specjalnie na święta!

Dzwoniłam w sprawie zdjęćm i podobno popwinny być juz nawet dzisiaj po poludniu, a jutro rano najpozniej
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:17   #680
Marina1
Zakorzenienie

Po całusach od cioć Igorkowa łepetynka ma się dobrze

Carmela i Sarusia! Oklaski za pół roczku! Kurcze, a to zdjęcie z lapkiem i Sarenką powinnie od Ciebie odkupić wizaż jako logo odchowalni

I odbijając od tematu masz rację, wydaje mi się, że tż niedokładnie mi to zrobiłi rzez to włoy wracają do stanu sprzed prostowania...

Dzień dobry! U nas noc masakra, teraz ululałam małego, mam nadzieję, że pośpi..

Kurde, wychodzicie na pole z dziećmi teraz?
Ja się boję normalnie, po tych antybiotykach, jak skończył brać w nd. to jeszcze nie byłam z nim na polu...
Normalnie się boję

mezsares wiem co czujesz, mi igor też spadł niedawno z łóżka, a wczoraj uderzył głową w kant stołu...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:18   #681
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
oj tak , im lepsza fura tym większy burak. oni chyba musza przy zakupie samochodu podawać swoje IQ i wtedy jest im dopierany proporcjonalnie odwrotny
najgorsze są buce , które maja do zapłacenia 10 zł a wyciągają z portfela na pokaz plik 100 albo 200zł
dobre to .

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Gratuluje dzieciaczkom nowych umiejętności tygodni miesięcy ząbków dla chorowitków zdrówka
Nie było mnie pare dni bo Krystuś mi sie pochorował wczoraj znowu byliśmy u lekarza bo doszła gorączka do zestawu leków doszedł bactrim

Upiekłam pierniczki ale pachnie w domu
Zdrówka dla Krystianka . Upiecz i dla mnie pierniczki, bo ja nie umiem

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
u nas poranek na minusie -5
zaliczyłyśmy z Hanią szczepienie była dzielna i tylko chwilkę zapłakała, przybrała przez 6 tygodni 600g i waży 7100 a pan doktor stwierdził, że BARDZO dobrze wygląda, więc się nie martwię, że zwolniła z wagą
niestety ciągle na buźce coś jej wyskakuje i już nie mam pomysłu co może powodowac to uczulenie
zrobiłam przerwę tygodniową z wprowadzaniem warzywek, ale trafił mi się antybiotyk i teraz ciężko wyczuć co na nią tak wpływa, ehhhh

miłego dzionka
No to za szczepienie!

Cytat:
i jszcze zeby tego było mało, jakieś zapalenie mi poszło na szwie po cieciu... wstałam dzisiaj, i mam mega spuchniety szew i cos mi sie z niego sączy
Kurczę leć szybko do lekarza, żeby Ci się na święta nie pogorszyło i nie wdało jakieś zapalenie, bo Cię rozłoży.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Zdrówka w takim razie
Przypomniałaś mi o Aaniowym pierniku w garnuszku... Muszę go dziś wreszcie upiec...
Hej ! Co tam łobuzie?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Na prawde wszystko kupujesz w CH? Mieso, warzywa?
Myślę, że wszyscy mają możliwość jechać na targ (a swoją drogą u Was dziewczyny się mówi targ czy rynek?). Ale jest różnica pomiędzy warzywami z targu a tymi z marketów .

Cytat:
Tak wszystko, tzn mięsa nie kupuje wogóle, warzywa w Lidlu albo Biedronie. Pani z osiedlowego warzywniaka jeździ po warzywa do Makro, więc myśle ze te z L. i B. wcale sie nie różnia.
dla półrocznej ślicznotki!

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
dołączam się

My jedziemy zaraz z Majcią do tej poradni, także zmykam, przypominam o kciukach

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dziendobry
spadla mi z lozka!
Z wysoka się skulała?
Ja też mam takie doświadczenia . Z obojgiem. Zuziak jakiś czas temu mi się skulała z kanapy. Żeby było śmieszniej, to siedziałam koło niej i trzymałam nogę tak, żeby nie zleciała. Obróciłam się po pampersa, którego miałam za plecami a ona przerzuciła nogi nad moją i fiknęła. Dobrze, że było niziutko i dywan gruby.Chyba ją nawet w locie złapałam .

A żeby było śmieszniej, to dzień wcześniej zrobiłam wykład Tż o tym żeby jej nawet na sekundę samej nie zostawiał .

DZIEŃ DOBRY! Wyspałam się! Mała spała od 21.00 do 10.40 z 3 przerwami na jedzenie i kilkoma na podanie smoczka . Wyspałam się pierwszy raz od kilku tygodni! Jestem szczęśliwa .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:20   #682
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie czytałam w kurierze, że gdzieś niedaleko gdzie mieszka Patik synowa zabiła teściową. Hehe oby to nie nasza Patik w szał wpadła, nie no żartuje podali imię jej
Brunetko czarny humor się Ciebie dzisiaj trzyma
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2011-12-20, 12:26   #683
dziubek79
Zakorzenienie

Marinka ja bym tym bardziej wychodziła, żeby z tej kumulacji zarazków Igorek odetchnął "świeżym "powietrzem.

Justynka ja mówię na targ, bo rynek dla mnie to coś całkiem innego

pytanie za 100 pkt:
czy Wasze dzieci też "pierdzą" ustami ?? Mój robi to namiętnie
Stary 2011-12-20, 12:33   #684
Marina1
Zakorzenienie

dziubeczku tak mówisz? to idę w takim razie.

Mój pierdział, ale mu przeszło. Widziałam w klubie Szymonka. Jaki on rozwinięty jak na swój wiek, jak gaworzy, mój Igor w tyle za nim, choć starszy.

A Lila jak podraczkowuje ( ) już, normalnie szok!

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-12-20 o 12:35
Stary 2011-12-20, 13:05   #685
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

u nas się mówi NA RYNEK

Meszsares- oj bidulka...dobrze,że nic sie nie stało... wiem coś o tym jak oczy trzeba mieć wokół głowy!!!!

Co do wypraw do centrum,to ja niestety moge jechać tylko w weekend chociaż sama pracowałam w CH to teraz nie mam wyjścia w tygodniu nie mam jak jechać czyli robie tylko zakupy w pobliskich delikatesach

Scio- pociesza mnie Twoja wypowiedź,ponieważ moje dziecko też takie nieruchawe...

Zanetka no chyba nikt Cie z pobudkami nie pobije :/

Carmelka- Sarcia rulez

Cookie- chyba trzeba iść z ta blizna do lekarza...

Youyou- dla Lilci

Marinka- moje włosy po zabiegu były druty...nie puszyły się nie wiem co mogliście zrobić źle....Mi robiła bratowa,laik zupełny więc nie trzeba mieć specjalnych umiejętności... to nie możliwe... Marinka ja bez suszarki i bez prostownicy mam druty...nie wiem co Ci poradzić

Telik- ehhhh szkoda,ze sie nie rozwiązało z ta kasą masz rację,zlec to komuś bo dostaniesz fioła.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 13:08   #686
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

: hahaha:
nie, to nie ja. Nie chcę iść do paki
Co do Twojego pytania Bruneciu nie przyszły mi komsetyki za konkurs.

Jestem, czytam, ale jakby mnie nie było.
......................... ......................... .......................

Jak się zresetuje to wrócę.
Stary 2011-12-20, 13:15   #687
brunetka2000
Zakorzenienie

Cooki masz jeszcze jedno miejsce w tej rakiecie?????????????
Już nie wytrzymuje, nauczyła sie krzyczeć i cały czas to robi. Pójdę do wc -krzyczy, pójdę do kuchni- krzyczy, przewróci sie na brzuch- krzyczy, nie może złapać zabawki-krzyczy
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 13:29   #688
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Justynka ja mówię na targ, bo rynek dla mnie to coś całkiem innego

pytanie za 100 pkt:
czy Wasze dzieci też "pierdzą" ustami ?? Mój robi to namiętnie
odnośnie targ czy rynek, to ja mówię targ, ale moja babcia mieszkająca w dąbrowie górniczej mówiła rynek, a odnośnie pierdów, to nie moja Nati robi to najczęściej pupą, ale często jej sie buzią odbije
a mój małż jak zje jajecznice, i mu sie obije, to mówi,że mu się jajkami odbiło

a co do buraków co płacą 100 lub 200 przy rachunku 10 zł, to jak pracowałam w rossie, to był taki klient, miał drobne ale chciał przyszpanować, i kiedyś miał rachunek ok 20 zł może nie całe, a zapłacił własnie 100, to wydałam mu po 2zł, 5zł, 10 gr, 20, 50 gł, i następnym razem dawał mi drobniejsze, taka wredna byłam

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Cooki masz jeszcze jedno miejsce w tej rakiecie?????????????
Już nie wytrzymuje, nauczyła sie krzyczeć i cały czas to robi. Pójdę do wc -krzyczy, pójdę do kuchni- krzyczy, przewróci sie na brzuch- krzyczy, nie może złapać zabawki-krzyczy
witaj w klubie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 13:30   #689
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
a u nas Lila ma 3dniówkę(chyba)
czekamy az Lena się zarazi...
buziole dla wszystkich
Stary 2011-12-20, 13:42   #690
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
odnośnie targ czy rynek, to ja mówię targ, ale moja babcia mieszkająca w dąbrowie górniczej mówiła rynek, a odnośnie pierdów, to nie moja Nati robi to najczęściej pupą, ale często jej sie buzią odbije
a mój małż jak zje jajecznice, i mu sie obije, to mówi,że mu się jajkami odbiło

a co do buraków co płacą 100 lub 200 przy rachunku 10 zł, to jak pracowałam w rossie, to był taki klient, miał drobne ale chciał przyszpanować, i kiedyś miał rachunek ok 20 zł może nie całe, a zapłacił własnie 100, to wydałam mu po 2zł, 5zł, 10 gr, 20, 50 gł, i następnym razem dawał mi drobniejsze, taka wredna byłam

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

witaj w klubie
ja też burakom co nigdy nie chciało się szukać drobnych wydawałam i to po 5gr
mmmm podobała mi się praca w rossie... mieliśmy suuuuuuuper ekipę

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
a u nas Lila ma 3dniówkę(chyba)
czekamy az Lena się zarazi...
buziole dla wszystkich
uuuuuu to niedobrze, zdrówka dla dziewczynek

You you zapomniałam , dla Lili, bosko wygląda na tych kolankach wsparta

Marinko Szymek idzie raczej wg "planu" chociaż swoich nóg nie potrafi np dociągnąć sam do buzi

a teraz leży na macie i co spojrzę to w innym kierunku ma główkę sie kręci ot tak sobie w zależności gdzie jaka zabawka mu się bardziej spodoba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości