Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 16:00   #4351
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
mi juz puchną gdzieś od 2 tyg... wiec nie sądzę, zeby to był objaw przepowiadający...
prędzej to, ze odstawiłas leki...

Neska,
śliczny stroik
Ja jeszcze się za swoje nie wzięłam, nie mam weny

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:06   #4352
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
heh to może się spotkamy na porodówce moj Niuniek ma przykaz czekać do 4.01 bo 3.01 zdejmują mi aparat z zębów i chcę mieć juz to za sobą

a teraz pokazuję moje dzisiejsze dzieło machnęłam 3 takie- dla nas, dla rodziców i dla teściów..
Mnie to prawko trzyma 4 stycznia mam egzamin więc wcześniej nie mam zamiaru lecieć na porodówkę

Stroik pierwsza klasa, ja miałam robić no ale cóż, słomiany zapał został tylko
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:08   #4353
NataliaM1103
Rozeznanie

Tylko kostki spuchnietae mam,innych objawow np zatrucia nie mam!

Ale jakoś tak dziwnie się czujęnie umiem tego opisac jak - byc może mylę się i dotrwam do stycznia.Do tej pory mowiłam do brzusia tzn do Bartusia ,że ma czekac chociaz do 1 stycznia ale od wczoraj mówię ,że mam wychodzic kiedy będzie chciał ,byle był zdrowy heheh w końcu to już leci 37 tydzień.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:11   #4354
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny,dzwoniła Uska, bo ciężko jej pisać :
Igorek jest już na świecie , waży 3860, 54 cm (o ile niczego nie pomyliłam)
Wszystko jest ok, Uskę trochę trzęsie po operacji, ale poza tym wszystko dobrze
Jak dojdzie do siebie to coś jeszcze napisze

Gratulujemy i witamy Igorka

BRAWOWitamy Igorka

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja dopiero wczoraj dostałam pierwsze z Zusu a moje zwolnienia przedstawiały sie następująco
06.10-14.10
przerwa i teraz już ciągiem:
29.10-22.11
23.11-13.12
14.12-27.12

za październik dostałam pensję z pracy (28.10 przelali a ja poszłam 29.10 na zwol i coś tam mi plumkali przez tel że muszą coś przeliczyć bo już poinformowałam że bedę już ciągiem do porodu na zwol i rozliczyc sie z zusem)
pensję za listopad to 1/4 kasy z pracy na koniec miesiąca (bo podobno już reszta do ZUSu należała bo ja jestem zatrudniona w frmie poniżej 20 os)
a od tamtej pory cisza od ZUSu aż do wczoraj, i chyba wypłacili mi od razu listopad z pensją do 13.12 (bo aż tyle kasy sie nie spodziewałam) bo nie sądzę żeby moje zwol 14.12-27.12 już od kadr dotarło do nich...ja mam 7 dni na dostarczenie, dostarczylam 14.12 ale oni tez 7 dni wiec ich termin mija w tym tyg

także nie wiem czemu jeszcze nie dostałaś
a masz zwol od 7.11 do
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
no nie gadaj, to coś jest nie tak... ZUS ma 30 dni żeby Ci kaskę wypłacić(od dnia dostarczenia do ZUS druku L-4)
Zadzwoń do pracodawcy i zapytaj czy Twoje zwolnienie w ogóle trafiło do ZUS-u, jeśli pracodawca oddał zwolnienie to dzwoń i pytaj do ZUS-u dlaczego tak długo.
Ja najdłużej czekałam 2 tygodnie
Mam zwolnienie od 07.11 - 05.12, 06.12-19.12, 20.12-09.01.
U mnie jest inna sytuacja bo jestem na działalności gospodarczej i z tego co się orientuje to ZUS ma 30 dni od dostarczenia l4+prawidłowo wypełnione dokumenty. L4 wysłałam im od razu, ale coś pomyliłam z drukiem Z-3a i przysłali pismo, żeby poprawić i tak zrobiłam. Dostarczyłam je 23.11 więc w sumie mają czas do końca tygodnia. No zobaczymy, ale to lekka przesada, żeby tyle czasu czekać
Stary 2011-12-20, 16:13   #4355
klaurencja
Raczkowanie

Hejka

wysprzatalam dom na swieta i teraz to padam ;p
jutro ide na kolejna wizyte caly czas tylko te wizyty i wizyty
Stary 2011-12-20, 16:14   #4356
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Tylko kostki spuchnietae mam,innych objawow np zatrucia nie mam!

Ale jakoś tak dziwnie się czujęnie umiem tego opisac jak - byc może mylę się i dotrwam do stycznia.Do tej pory mowiłam do brzusia tzn do Bartusia ,że ma czekac chociaz do 1 stycznia ale od wczoraj mówię ,że mam wychodzic kiedy będzie chciał ,byle był zdrowy heheh w końcu to już leci 37 tydzień.
Też mi nogi puchną czasami aż doły mi się robią jak przycisnę palcem, gin zalecił mi abym jadła na śniadanie garść pietruszki zielonej ale pomogło i smaruję nogi żelem do nóg z kasztanowca firmy Ziaja. Nie drogie a jakże skuteczne

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2011-12-20 o 16:15
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:17   #4357
NataliaM1103
Rozeznanie

Ja dzisiaj też robiłam stroiki ,chociaż mało artystyczne są ,bo mało artystyczna dusza jestem,2 pierwsze zrobiłam a ten z bordową świeczką kupiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00230.jpg (93,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00232.jpg (98,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00226.jpg (118,5 KB, 31 załadowań)
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:26   #4358
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki !

Nawet nie bede [robowala nadrabiac, bo nawet czasu duzo nie mam
Przygotowuje sie na wyjscie Amelki
Wiec w skrocie co u mnie. Ja czuje sie dobrze , biore caly czas leki na nadcisnienie i musze isc do lekarza, ktory zdecyduje co dalej. Potem jeszcze wizyta u gina i diabetologa, bo niby tak trzeba choc ja mysle, ze cukrzycy nie mam Po za tym przez to, ze lezalam w szpitalu i to, ze tzt zmienil prace(co spowodowalo totalny brak kasy) nie mam wyprawki i najwazniejszego lozeczka ale dzis albo jutro kupimy .
Jak bede miala czas bede zagladac

Wstawiam fotke malej tutaj bo mam cos wolny net zeby bawic sie z wstawianiem w klubie
O jejku jejku ale jestem śliczna dziewczynka:l ove:

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy na USG - mały ma 3450 g. Nadal ułożony miednicowo, chociaż lekarz powiedział, że nie widzi żadnej przyczyny. Wód jest dużo, więc może jeszcze fiknąć. Ale ja już się nastawiłam psychicznie na cc więc wolę, żeby już nie fikał. Wg USG 38,1 tc. Miałam iść na konsultacje do szpitala dotyczącą cc 6 stycznia, ale coś mi podpowiada, że powinnam wcześniej.
Blanszordużego chłopczyka targasz w brzuszku. Też mi się wydaje, że powinnaś iść wcześniej na tą konsultację, w sumie to już chyba powinna być taka decyzja podjęta

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
MOGĘ WAM WYSŁAĆ TEN JADŁSPIS NA CAŁY TYDZIEŃ DLA KAMIĄCYCH jak chcecie - mam go już na kompie w Word'zie - ale to wieczorkiem Nie na skrobcie za dużo!!
Ja poproszę
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:35   #4359
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

Neska,
śliczny stroik
Ja jeszcze się za swoje nie wzięłam, nie mam weny
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Mnie to prawko trzyma 4 stycznia mam egzamin więc wcześniej nie mam zamiaru lecieć na porodówkę

Stroik pierwsza klasa, ja miałam robić no ale cóż, słomiany zapał został tylko
dziekuje
Cytat:
Ja dzisiaj też robiłam stroiki ,chociaż mało artystyczne są ,bo mało artystyczna dusza jestem,2 pierwsze zrobiłam a ten z bordową świeczką kupiłam
bardzo łądne

zaraz wam przepiszę co a propos jedzenia jest w poradniku "karmienie piersią-niezbednik karmiącej mamy" z m jak mama- którys jesienny numer

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

1. Zasady eliminacji:
-zastanów się co może zaszkodzić Tobie. Unikaj potraw, które przed ciążą źle tolerowałaś. JEśli masz alergię pokarmową, unikaj produktów na które jesteś uczulona. Pozostałe jedź ostrożnie, obserwując czy dziecko nie ma po nich wysypki, wzdęc, biegunki.
produkty łatwo uczulające:
-orzechy zwłaszcza arachidowe
-czekoladaa
-kakako
-soja
-mleko
-jaja
-cytrusy
-poziomki
-truskawki
-pomidory
-ryby
2. wyeliminuj potrawy ciężkostrawne: tłuste, smażone, wzdymające, drażniące, powodujące zgagę. zamiast smażyć, lepiej gotuj na parze
3. ogranicz do minimum spożywanie wszelkich dań gotowych typu fast food, zupki z torebek, konserwy, słodycze , gotowe ciasta

za chwilę przykładowy jadłospis
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:38   #4360
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
U mnie nic nowego, badania wyszły ok, przeciwciał nie ma.
W styczniu 21 idziemy na wesele. Nie wiem w czym iść, bo w żadną sukienkę już się nie mieszczę, a specjalnie z tego powodu nie chce kupować , z resztą to będzie okres karnawału, więc wszystko drogie, a i za pewne tylko raz to ubiorę. Z drugiej strony.. przecież w dresie nie pójdę. Nigdy nie byłam na ślubie w zimie, więc nie mam pojęcia jak się ubrać , a tym bardziej, że teraz jestem taka ogromna to już w ogóle katastrofa.
Zosia witaj z powrotem dobrze, że badania ok
Stary 2011-12-20, 16:43   #4361
annyonne
Raczkowanie

Cytat:

Ogromne gratulacje!!!! klask i:
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:44   #4362
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ZAPAMIĘTAJ:
- mama karmiąca piersią ma się zdrowo odżywiać a nie być na diecie. Jadłospis powinien byc urozmaicony, posiłki przyrządzone ze świeżych naturalnych produktów. w połogu można odżywaic się ostrożniej, potem możesz jeść wszystko prócz tego, co jest oczywiście niezdrowe
-nie stosuj diety eliminacyjnej na wszelki wypadek. powinnaś jeść produkty ze wszystkich grup żywności by zapewnić sobie i dziecku wszytskie składniki oraz by dziecko poznało wszytskie smaki
- nie rezygnuj z mleka- obserwuj jak dziekco na nie reaguje. dopier, gdy zwuażysz, ze cos, co zjadłaś mu nie słuszy (biegunka, wysypka, wzdęcia) odzstaw ten produkt i skonsultuj z lekarzem
-nawet jeśli odstawisz wiele produktów nie oznacz to, ze oszczędzisz dziecku kolki-
-zjadaj 5 posiłków dziennie (3 głowne i 2 mniejsze)
-zapotrzebowanie na płyny - 2,5l z czego 1,7l to napoje a reszta zawarta w pokarmach. pij mleko, jogurty, niesłodzone soki, herbaty owocowe i ziołowe, wodę min.
- nie pij kawy, czarnej herbaty, alkoholu i napojów pobudzających (zawierają kofeinę)
-dostarczaj organizmowi 2600-2800 kcal (niezbędne absolutne minimum to 1800
-NIE MUSISZ PIC BAWARKI-mlekopędne działanie tego napoju to MIT
Stary 2011-12-20, 16:47   #4363
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
a teraz pokazuję moje dzisiejsze dzieło machnęłam 3 takie- dla nas, dla rodziców i dla teściów..
bardzo ładny
Cytat:
Uska gratulacje

Dziewczyny mam jakieś takie przeczucie ,że urodzę wkrórce,napewno nie dotrwam do 10 stycznia,mimo ,że wolałabym synusia ze stycznia.

Niby dobrze się czuję,brzusio mi się chyba lekko obniżył,ale dzisiaj wyszłam na miasto i ledwo wróciłam tak strasznie mam nabrzmiałe stopy ,wogóle kostek nie mam.Właśnie dzwonił do mnie Tż i mówi ,że jak jego kolegi żona miała spuchnięte nogi to za 3 dni urodziła.
A co ważne 4 dzień jestem bez Fenoterolu!!!

Muszę dzisiaj zrobic golitko tu i tam -tak w razie czego hehe

Dziewczyny czy spuchnięte stopy to cos groznego??albo przepowiadającego???
mi też zaczęły puchnac od kilku dni i się zastanawiam, najwyżej zadz do położnej i spytam sie bo wizyta u gina za tydz dopiero

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
co do fenoterolu odstawiłam je tez 2 tyg temu dokładnie 5 grudnia i lekarka w szpitalu mi powiedziała ż epo ich odstawieniu pewnei za 2-3 dni się spotkamy skoro mam już 5,5 cm rozwarcie .... i co??? jak widac nadal chodzę i kombinuję jak wywołać szybciej poród , chodzę sprzątam ruszam sie ile sie da myje okna zamiatam itp itd i nic , cholera jasna i nic!!!!!!!!!!!
no u ciebie to już dziwne jak tak długo może to trwać zwłaszcza że się nie oszczędzasz

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Mam zwolnienie od 07.11 - 05.12, 06.12-19.12, 20.12-09.01.
U mnie jest inna sytuacja bo jestem na działalności gospodarczej i z tego co się orientuje to ZUS ma 30 dni od dostarczenia l4+prawidłowo wypełnione dokumenty. L4 wysłałam im od razu, ale coś pomyliłam z drukiem Z-3a i przysłali pismo, żeby poprawić i tak zrobiłam. Dostarczyłam je 23.11 więc w sumie mają czas do końca tygodnia. No zobaczymy, ale to lekka przesada, żeby tyle czasu czekać
aaa to rozumiem, ja jestem zatrudniona więc inaczej, bo ja sama nic do zus nie wysyłałam

Cytat:
bardzo ładne

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:50   #4364
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Przykładowy jadłospis
PONIEDZIaŁeK

I śniadanie
-2 kromki żytniego chleba z 2 łyżeczkami masła i pastą z tuńczyka (1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym, jajko na twardo, 3 łyżeczki natki pietruszki, oliwa)
-kubek jogurtu nat. z łyżką płatków owsianych i łyżką rodzynek
-szklanka herbaty

II śniadanie
- sałatka owocowa (kiwi, 1/2 banana, jabłko, 2 łyżki jogurtu)

Obiad
-talerz zupy pomidorowej z ryżem brązowym
-2 bitki wołowe z ziemniakami i ugotowanymi startymi buraczkami
-surówka z cykorii i jabłek
-szklanka soku pomarańczowego

Podwieczorek
-szkl. kisielu z czarnej porzeczki
-2 herbatniki
-szkl herbaty ziołowej dla karmiących/wody min.

Kolacja
-grahamka z masłem, liścmi sałaty i plastrami schabu pieczonego
-pół pomidora z bazylią (świeżą(
-szkl. herbaty malinowej

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

jak chcecie to mogę jeszcz eprzepisać jakby ktoś był zainteresowany
Stary 2011-12-20, 16:51   #4365
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Już wróciłam.

Z usg nic się nie dowiedziałam jak zwykle, tym razem nawet nie starał się dopatrzeć co tam w brzuszku siedzi :/
Troche martwię sie moim ciśnieniem bo mam 140/82 pierwszy pomiar a drugi 140/78. Pielęgniarka mi powiedziała że spoko ale muszę sprawdzać czy nie puchnę, czy nie mam "iskierek" przed oczami no i ból głowy to też zły objaw. Jak cos to mam jechać do szpitala. Mama przylatuje w czwartek to powiem jej żeby wzięła ze sobą ciśnieniomierz. Jestem dobrej myśli.....tylko zapomiałam sie zapytac co z kawą? Ja pije jedną słabą dziennie i teraz nie wiem czy nie powinnam odstawić całkowicie? Co myślicie?? Do tej pory miałąm ciśnienie w przedziale 120/60 do 130/70, czyli chyba nie taki duży skok
30ego grudnia kolejne usg(2 dni przed tp.), myślałam że do porodu już nie będzie a się okazało ze jednak tak
Kasik w takim razie pilnuj tego ciśnienia i uważaj na wszelkie niepokojące objawy. Szkoda, że nadal nie wiadomo kto tam w brzuszku siedzi. Fajnie, że będziesz miała jeszcze jedno USG o ile nie rozsypiesz nam się wcześniej. Mnie wczoraj dziewczyny znów nastraszyły tym stopniem starzenia się łożyska i znów się stresuje
Stary 2011-12-20, 16:52   #4366
klaurencja
Raczkowanie

neska, nie mecz sie juz tym przepisywaniem ;*
Stary 2011-12-20, 16:53   #4367
agacia_cz
Zadomowienie

dla dzieciaczków i ich mamuś
zośka a może coś takiego? http://moda.allegro.pl/trendy-mama-m...009145427.html
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:59   #4368
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kasik w takim razie pilnuj tego ciśnienia i uważaj na wszelkie niepokojące objawy. Szkoda, że nadal nie wiadomo kto tam w brzuszku siedzi. Fajnie, że będziesz miała jeszcze jedno USG o ile nie rozsypiesz nam się wcześniej. Mnie wczoraj dziewczyny znów nastraszyły tym stopniem starzenia się łożyska i znów się stresuje
Ja nie wiem o co chodzi ztym łożyskiem, dlatego się nie stresuję
No włąśnie ciekawe czy dotrwam, oby tak ja bym chciałą dzidzię w Nowym Roku
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:59   #4369
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
neska, nie mecz sie juz tym przepisywaniem ;*
zadne problem. ja z tych szybko piszących. tylko nie wiem czy jest sens
Stary 2011-12-20, 17:03   #4370
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Lecimy z wątkami jak szalone i tu apel do mamuś które "zapomniały" o nas w tej części. Odezwijcie się, dajcie znać co słychać.....może któraś już rozpakowana

Tj: Bacharybnik, Lily rose, psotnika, stara upa, tygrysia, aptak, mała milutka, pika15, Agnusbe, ilianka, dolores
.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:07   #4371
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
powiedzcie mi na ile czasu przed porodem kupowałyście łóżeczka z wyposażeniem? bo mam dylemat i nie wiem czy teraz kupować takie którego nie chcę, czy później zdążę kupić to, co mi odpowiada

ale sobie włoski dzisiaj zrobiłam w fryza, jak nowonarodzona się czuje
Co do łóżeczka to się nie wypowiem, bo my kupiliśmy w sierpniu jak byliśmy w PL na urlopie, ale włoskami to się pochwal
Stary 2011-12-20, 17:10   #4372
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Lecimy z wątkami jak szalone i tu apel do mamuś które "zapomniały" o nas w tej części. Odezwijcie się, dajcie znać co słychać.....może któraś już rozpakowana

Tj: Bacharybnik, Lily rose, psotnika, stara upa, tygrysia, aptak, mała milutka, pika15, Agnusbe, ilianka, dolores
.
a ja? a ja?
zapomniałas o mnie hyhy
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:10   #4373
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Nie tylko podobno, ale jest to prawda Żona kuzyna dostała rozstępów na całym brzuchu podczas 3-dniowego pobytu w szpitalu przed cc. Niby mówiła, że to wina tych smarów do usg, ktg itd... Ale przeciez potem myła brzuch i smarowała oliwką...
Boroo nie strasz mam nadzieję, że nie pocharata mi teraz całego brzuchola
Stary 2011-12-20, 17:17   #4374
Anabellita
Zadomowienie

Mamuśki potrzebuję pomocy
Własnie na allegro zamówiłam dla córci kilka rzeczy u jednego sprzedawcy (mam wszystko w jednym koszyku) i utknęłam na koszcie dostawy Skąd mam wiedzieć jaki będzie koszt dostawy tych rzeczy i czy zmieszczą się w list czy będzie trzeba zapłacić za paczkę
Kliknęłam już "kup teraz" i nie wiem co dalej

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:18   #4375
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
zadne problem. ja z tych szybko piszących. tylko nie wiem czy jest sens
Ja grzecznie kopiuje do worda by mieć na później Takie urozmaicone menu może być wielce pomocne, nawet jeśli nie będę stosować dzień w dzień to można pewne potrawy podpatrzeć. Tak więc ja dziękuję ogromnie za te informacje
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:23   #4376
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no właśnie weszłam się pochwalić że ten olejek rycynowy to o dupe roztrzaskać jedyne czego się nabawiłam po nim to GAZY I ZAPARCIA jestem zła jak dziś sie nic nie ruszy to już niech mały siedzi chociaż do tego 26.12 by mi czasami w Wigilie jakiegoś numeru nie wykręcił
No widzisz Moniczkadlatego mi się wydaje, że niestety niewiele możemy zrobić żeby cokolwiek przyśpieszyć. Ja się już pogodziłam z tym, że niewiele mamy do gadania w tej kwestii i natura i dziecko same zdecydują kiedy to ma nastąpić. Możemy jedynie uzbroić się w cierpliwość i czekać. Nawet jeśli niektórym mamusiom się wydaje, że pomyły okna i na drugi dzień urodziły to wydaje mi się, że tak poprostu miało być i tyle.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
heh to może się spotkamy na porodówce moj Niuniek ma przykaz czekać do 4.01 bo 3.01 zdejmują mi aparat z zębów i chcę mieć juz to za sobą

Neska śliczny stroiczek
Stary 2011-12-20, 17:24   #4377
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Boroo nie strasz mam nadzieję, że nie pocharata mi teraz całego brzuchola
Przepraszam, jeśli wystraszyłam, ale niestety tak jej się porobiło. Ona zaciekle wręcz twierdzi, że to od tych żeli i od tego, że musiała krem przeciw rozstępom swój zastapić oliwką, bo jej się skończył. Nie wiem gdzie tu pies pogrzebany, ale musimy się jakoś wtedy chyba częściej smarować i będzie dobrze - mam nadzieję, więc tak nie martw

Cytat:
Własnie na allegro zamówiłam dla córci kilka rzeczy u jednego sprzedawcy (mam wszystko w jednym koszyku) i utknęłam na koszcie dostawy Skąd mam wiedzieć jaki będzie koszt dostawy tych rzeczy i czy zmieszczą się w list czy będzie trzeba zapłacić za paczkę
Sprawdź w opcjach dostawy czy napisali ile kosztuje paczka lub kurier i co się dzieje w momencie kiedy kupujesz kilka przedmiotów. Powinni taką informację umieścić w zakładce. Jeśli nie znajdziesz to napisz im email przez formularz kontaktowy na allegro i powinni odpisać ile za przesyłkę Zwykle jest tak, ze albo się płaci najwyższą cenę przesylkową za jeden z przedmiotów albo po prostu liczą kuriera jakoś taniej.

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Ja grzecznie kopiuje do worda by mieć na później Takie urozmaicone menu może być wielce pomocne, nawet jeśli nie będę stosować dzień w dzień to można pewne potrawy podpatrzeć. Tak więc ja dziękuję ogromnie za te informacje
Zrobiłam tak samo
Dziękuję

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:25   #4378
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
kochana otwórz sobie all w jeszcze jednym oknie, odnajdź jakąś aukcję tego sprzedajaćego i sprawdź koszty przesyłiki. przeważnie jak duzo kupujesz to koszt jest jeden i wynosi tyle co za kuriera....a jak nie to napisz maila im albo zadzwoń do sprzedawcy
Stary 2011-12-20, 17:26   #4379
kropeczka1984
Rozeznanie

Kasikzaki zasady matek karmiących i przykładowy jadłospis to można na pierwszą stronę wrzucić

Cytat:

Super, że już po wszystkim Igorek duży chłopczyk Teraz tylko czekamy na zdjęcia

Jeśli chodzi o trufle, to mnie ten przepis kusi:
http://mojewypieki.blox.pl/2007/08/P...-rafaello.html
Tylko, że ja nie wiem jakie to miękkie masło Czy to masło roślinne tylko, że pozostawione w temperaturze pokojowej, żeby zmiękło? Czy może jakieś inne? Oświećcie mnie
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:27   #4380
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
To zależy, jeśli tylko puchna Ci nogi to znaczy ze zatrzymuje Ci sie woda w organiźnie, to zeby to był obiaw porodu to pierwszo słyszę a u koleżanki to raczej zbieg okoliczności bo już nie jedna mamuśka tutaj miałą opuchnięte nogi nawet ja 2 tyg temu na maxa a jakoś nie ma tyle rozpakowanych

Jeśli towarzyszą temu jeszcze inne objawy takie jakie dzisiaj pisałam to owszem nie jest dobrze ale to nie objaw porodu.....ale to moje zdanie.
Też mi się tak wydaje i też mi się kiedyś wydawało, że napewno urodzę wcześniej. Moja koleżanka puchła prawie od samego początku, także wydaje mi się to raczej mało prawdopodobne, że to objaw zbliżającego się porodu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości