|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Dziewczynki, jak się położyłam na drzemkę o 16-tej, to wstałam o 19-tej
![]() Niezła drzemka, co? Teraz Was nadrabiam
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Ja mam takie pytanie.. kłuje Was czasem w okolicach odbytu ? Takie krótkotrwałe kłucia, po kilka sekund?
Agawoo ja też ostatnio wiecznie śpię. Chodzę spać o 22, budze się o 10 , w ciagu dnia jeszcze się zdrzemnę, a ciągle zmęczona jestem. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-12-20 o 19:28 |
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek pokaz zdjecie karuzelki ! Po co w ogole ten kurier otwierał paczke, ja nie czaju
![]() No i nie chce straszyć, ale pamietasz moja przygode z lezaczkiem ? I tam wlasnie nie działała wibracja przez rdze na baterii i w tym miejscu gdzie bateria być powinna. tylko u mnie było tego baaardzo dużo mam nadzieje, ze Twoja bedzie działac
|
|
|
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
pochwalę się Wam dziewczynki jaki babcia Tż-ta zrobiła komplecik dla swojego prawnuka Bartusia,dodam ,że kobitka ma 83 lata
.czapunia,skarpetki i rękawiczki
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem załamana dzisiejszym dniem, przeje..ną kasą i karuzelą kurier nie otwierał paczki, tylko w tej firmie, bo im etykietka się odkleiła i stała non stop paczka bez adresu - otworzyli, porobili zdjęcia i czekali aż nadawca się odnajdzie- ona poszła do nich, po moich mailach, że nie dostałam tego, oni przeprosili niby nas, ja wyciągam a to jak psu z gardła poskładane... ja nie wiem już, mam ochotę oddać im to i kasę z powrotem dostać
|
|
#4416 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nieźle z tą wyprawką dla taty - faktycznie tak to wygląda Ja u r_p płaciłam tylko za jedną przesyłkę kurierską - wszystko mi do jednej paczki zapakował. Cytat:
![]() A co to za telefon, że taki wrażliwy? Ja miałam już kilka Nokii i wszystkie były wytrzymałe ![]() Cytat:
Duszone to tylko mięcho wołowe toleruję no i ewentualnie gulasz wieprzowy (ale wolę krówkę )
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wiecie,... pisałam Wam o mojej babci kiedys Cytat:
|
||
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale napewno da sie jakos to naprawić, A. coś wymysli
|
|
|
|
|
#4420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to u mnie furorę zawsze robi najzwyklejsza sałatka jarzynowa, ale drobniutko pokrojona i zawinięta w plastry dużej szynki (takie ruloniki robię). I wszyscy się tym zachwycają, bo myślą że to jest niewiadomo co ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Chyba by Was taniej wyszło jakbyście nową kupili ...
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!
A. coś wymyśli, tak jak mówicie może ta firma K-EX się bawiła i połamała? nie wiadomo... normalnie chce mi się płakać dzisiejszy dzień zaliczam do dupiastych Jeszcze ludzie jeżdżą jak narwani, śpieszy się, szybko ustać przede mną, mimo, że czerwone światło jest na skrzyżowaniu autobusowi się przypomniało, że miał zmienić pas i mi przed nosem się wpierdzielił, ściął 2 pasy normalnie aaaaaaa
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- ubranie na zmianę aby nie biegał w fizelinowym wdzianku bo po kilku godz w tak wysokiej temperaturze może mimo najszczerszych chęci zapachem zabić i rodzącą i położne; - buty co by bakterii nie rozsiewać ani nie zabić się w szpitalnych ślizgaczach, - telefon by odpowiadać na tel mamy i teściowej, rodzącej powinno się oszczędzać stresów związanych ze słuchaniem 'dobrych rad' - aparat - no przecież trzeba uwiecznić kruszynkę, - jedzonko by po tych 12 godz nie paść z wycieńczenia gdy przyjdzie pępowinę przeciąć. Takie przynajmniej były argumenty położnej U rp77 nic za przesyłkę nie płaciłam, sztuka negocjacji ![]() Neska - dziękuję ogromnie ![]() http://allegro.pl/edisa-posciel-2-el...966584999.html paski zielone http://allegro.pl/edisa-posciel-5-el...966585002.html baranek zielony
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja na świeta robie sałatke z kurczakiem i ananasem i sałatke gyrosa, a moj tata robi własnie tą warzywną i tez nam troche da |
|
|
|
|
#4425 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
zostałam wywołana więc coś napiszę, bo czytam was regularnie, ale po przeczytaniu nie mam siły już pisać, bo i tak długo siedzę przed kompem ze względu na zaoczne studia (budownictwo więc same projekty) - muszę wszystko pozaliczać przed porodem bo mam termin między przedostatnim i ostatnim zjazdem... no i nauczyć się na egzaminy lutowe bo potem nie będzie czasu Sandra, Uska - gratulacje!!! ![]() ![]() a co u mnie? - kończę 36 tydzień, moja Pola nadal jest Polą na 90% mam jeszcze jedno usg za tydzień bo chcę się dowiedzieć czy jest wszystko ok, i czy nie jest mała opętlona pępowiną itp..czuję się jak waleń wyrzucony na brzeg , szczególnie w nocy na łóżku tak się czuję jak muszę sie przekręcić z boku na bok![]() niestety miałam podejrzenie cukrzycy, bo zawsze po posiłku cukier mi skakał z 80 do 150 w godzine a po dwóch godz był już prawidłowy.. i musiałam mierzyć cukier codziennie kilka razy...no i wyniki były cały czas takie i dali mi insulinę taką około posiłkową i muszę sobie ją wstrzykiwać w nogę bo w brzuch to strach przed śniadaniem i kolacją choć nie jest tak źle bo prawie nic nie czuć![]() torba jeszcze nie spakowana, bo jeszcze nie mam torby.. nie mam też całej wyprawki, bo ciągle albo nauka albo praca (pomagam tżtowi pokończyć projekty- oboje jesteśmy arch. krajobrazu)... piszecie co by tu zdziałać by przyspieszyć poród - też bym chciała by zaczęło sie choć tydzień przed terminem, bo przez tą cukrzycę w dniu porodu mam się zgłosić do szpitala i będą wywoływać.. a bardzo bym tak nie chciała... nie chcę całego czasu spędzić w szpitalu bo się zamęczę.. na SR uczyli nas przede wszystkim tego jak zrobić by nie przyjechać za wcześnie, bo jest ten syndrom przyjazdu często, no i badają cię 5 razy więcej i studenci itp no sie rozpisałam po wsze czasy pozdrawiam wszystkie Monika - trzymam kciuki by się w końcu zaczęło!!
|
|
#4426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4427 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale naskrobałyście stron ;P
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo nokię mam nową taką jak w załączniku a wcześniej miałam też fajną, nie taką starą- pokrywka METALOWA i ciężka była koma ogólnie
i spadała mi ta poprzednia na kafelki jeszcze jak pracowałam w realu tyle razy w kiblu i nic się nie działo... a ta nowa ma plastikową, miękką obudowę i może dlatego ?? ![]() A nowa karuzela to koszt 165 zł :/ ale nie wiadomo czy by mi oddali tamci kasę, itp itd... nie jest chyba tego warte..
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-20 o 20:13 |
|
|
|
#4429 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym się z nimi poszła wykłocać to nie zabawka za 20zł żeby machnąc ręka, zapłaciliście za nią nie tak znowu dużo mniej jak za nową a dostaliscie zepsutą dochodziłabym swoich praw
|
|
|
#4430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sandra Amelka jest prześliczna i przesłodka w sam raz do schrupania ![]() Uska gratulacje Igorka i teraz czekamy na zdjęcia kawalera Agatek to nieciekawie tą karuzelą ale jak A. wróci pewnie coś na to poradzi bo szkoda żeby kasa przepadła no i użerać się nawet do końca nie wiadomo czy ze sprzedającym czy z firmą kurierska niefajna sprawa. Trzymam kciuki żeby się udało
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
heeeej !
wreszcie mam internet w nowym mieszkaniu i mogę pisać ![]() widziałam, że uska urodziła : gratulacje !!!! :brawo: ciekawe która następna ![]() u mnie ok, już się przeprowadziliśmy ( pomoc siostry i szwagra okazała się bezcenna ), czeka ma mnie jeszcze trochę pudeł do rozpakowania, ale najważniejsze, że zdaliśmy tamto mieszkanie, oddaliśmy klucze, babka podpisała wypowiedzenie i mamy strupa z głowy a poza tym to nie nadrobię Was pewnie bo już się wątek kończy a ja mam masę roboty jeszcze w nowym lokum. No i muszę się w końcu spakowac, bo w czwartek ściągam pessar ( miałam dzisiaj ściągać ale nie czuję się gotowa ) i generalnie boję się, że w piatek będę na porodówce, bo skurcze mam co raz częściej ![]() Zuziu dzięki za smska ![]() aaa i pojawił się kolejny problem u mnie - nie mam wózka! zamówienie całe nie doszło, mieli sprawdzić co się dzieje a teraz nie odbierają telefonu ;/ jutro musze jechać do sklepu i zrobić awanturę... boję się, że jeszcze bez wózka zostane ;/ |
|
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
ach mogę jeszcze napisać wam co mi zalecali robić by "uelastycznić krocze" i szyjkę na poród naturalny:
1.pić herbatkę z liści malin ale zacząć nie wcześniej niż 3 tyg przed porodem - u mnie to bardzo podkreślali ale wiem że u was rożnie mówili... 2.i od tego samego dnia łykać wiesiołek w kapsułkach, 3. poza tym robić codziennie masaż krocza olejkiem migdałowym tzn tej części co może pęknąć między pochwa i odbytem, 4. no i przede wszystkim: ćwiczyć oddychanie przeponą - to juz tak by złagodzić sobie ból w czasie porodu...a po to ćwiczyć by się nie napinać w czasie skurczu i z bólu nie wstrzymywać oddechu a automatycznie oddychać głęboko przeponą nie zastanawiając się nad tym, że tak trzeba i jak to się robi... chodzi o ciągłe dotlenianie maluszka kurczę tak czasem chciałabym coś tam napisać ale tak jakoś nie umiem się wbić... bo tak mi przychodzi od razu myśl że co ja będę wam przynudzać co u mnie , jakoś tak nie wiem czy by to was interesowałoa mam jeszcze pytanko co sądzicie o tym? http://www.ceneo.pl/4573064allegro może wam położne coś mówiły na ten temat? ja kupiłam, bo mi pomaga takie odgazowanie przy wzdęciach.. tzn. nie stosowałam nigdy tego urządzenia ani innego ale wiecie o co chodzi.. przy wzdęciu brzuch boli dopóki gazy nie ujdą...więc maluchowi też pewnie pomoże.. co myślicie?
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślałam ze Ty tez juz na porodówce ![]() fajnie, ze z mieszkaniem sie udało ![]() No a z wozkiem sie nie martw, na poczatek az tak potrzebny nie jest, ale fotelik to lepiej kupcie |
|
|
|
|
#4434 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Psotnika ja bym raczej tego nie użyła, chyba ze naprawde w konieczności
![]() ja planuje na wzdęcia robić maluszkowi masaż brzuszka, herbatki, a jak bedzie mocno cierpiała to mam kropelki sab simplex. czytalam kiedys ze nie powinno sie stosować juz termometrów w pupe bo to moze doprowadzić do poluźnienia zwieraczy czy cos a to chyba działa na takiej samej zasadzie co termometr?![]() Juz tu kiedyś byla dyskusja na ten temat, no i są zwolennicy i przeciwnicy. Ja w sumie ani do tych ani do tych sie nie zaliczam, ale raczej mnie to nie przekonuje
|
|
|
|
#4436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie wiadomo tak naprawdę, czyja to wina ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Biedna jestes z tą cukrzycą Mi taki wynik jak tobie wyszedł w szpitalu, ale stwierdzili, że to jest ok i cukrzycy nie ma
|
|
|
#4437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze nie rodzę a wózek mamy zamowiony razem z fotelikiem, bazą i w ogole i jestem zła, że kolejny problem jest ![]() Kasik mam do Ciebie pytanie - walczę z Panem H. ale jest coraz gorzej, nawet jak idę siku to boli strasznie nie mówili Ci nic jak to będzie przy porodzie? wizytę mam w czwartek a od wczoraj w nocy to tak boli przy siadaniu, że martwię się co bedzie później a przez lustrzyce zaawansowaną nie mogę tam podglądnąć co się dzieje
|
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4439 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby się wam dobrze mieszkałotrzymam kciuki za czwartkową wizytę, może będziesz pierwsza u której tak szybko nastąpi poród po odstawieniu fenoterolu czy zdjęciu pessara bo reszta dzieciaczków coś się ociąga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurde ale wtopa, u nas wszystko było ok. trzymam kciuki, żeby szybko sprowadzili to czego brakuje najwazniejsze aby był fotelik, baza a gondola i tak szybko ci się nie przyda, minie kilka tyg nim wyjdziemy z maluszkiem ![]() Cytat:
|
|
|
#4440 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Caly dzien mnie nie bylo, bo pieknilam sie u kosmetyczki i manikiurzystki, a pozniej pojechalam zalatwic zwolnienie i do samej poloznej czekala ponad godzine w kolejce ![]() Cytat:
![]() dzieki Bejbe Cytat:
![]() tak zrobie - kolejna wizyte mam 29 grudnia i wtedy sie zapytam,co on mysli wszedzie pisza, ze uplawy powinny miec kolor bialy lub przezroczysty a moj podchodzi pod hm...ma takie jakby ciut zoltawe zabarwienie Cytat:
Tak wlasnie zrobie - najpierw lista, pozniej porownanie, napisze tu i tu i zobaczymy, ktory lepsza cene da Cytat:
![]() Cytat:
byloby super ![]() w sumie jak przepisywali mi globulki, to byl brzydszy ten kolor niz teraz, wiec moze faktycznie to juz nie infekcja? Cytat:
mam nadzieje, ze jest ok, popytam przy nast wizycie teraz tez mu wspomnialam,ze caly czas cos mi sie chyba robi on tam grzebnal i powiedzial tylko, zebym caly czas jadla lacibios femine Cytat:
sorry, ze tak pytam, ale po prostu troche sie martwie, bo poczytalam,ze to bardzo niedobrze i moglaBym nawet zarazic dziecko, a tego bym nie chciala Dziewczynki, sorry za takie "smiale" pytanie, ale jak czesto musicie zmieniac wkladke??? w moim tak samo Cytat:
![]() brawo dla Mamusi i dla Igorka - malego olbrzymka !!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

mam nadzieje, ze Twoja bedzie działac
.czapunia,skarpetki i rękawiczki
jestem załamana dzisiejszym dniem, przeje..ną kasą i karuzelą

no istny cyrk! 
oczywiście działał, zasięg i bateria ok, ale nie można było się ze mną połączyć i oddałam dziś do serwisu, za co skasowali mnie dziś 50 zł!!!!!!
im nowsze tym są gówniańsze 

może ta firma K-EX się bawiła i połamała?

, szczególnie w nocy na łóżku tak się czuję jak muszę sie przekręcić z boku na bok![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
oby się wam dobrze mieszkało