Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 13:45   #691
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

joł baby
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mam pół roczku. Czas się zalogować
jaka ona jest ślicznota
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Helenka, Nati, Ala, Sarenka wszystkiego najlepszego!!Karolinka skończyła dziś 5 miesięcy
najlepszego dla powyżej wymienionych i buziolki dla maluszków!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Marinka ja bym tym bardziej wychodziła, żeby z tej kumulacji zarazków Igorek odetchnął "świeżym "powietrzem.

Justynka ja mówię na targ, bo rynek dla mnie to coś całkiem innego

pytanie za 100 pkt:
czy Wasze dzieci też "pierdzą" ustami ?? Mój robi to namiętnie
tak namiętnie przyssie się taki do ramienia i "prrrrrrruuuuuu"

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Cooki masz jeszcze jedno miejsce w tej rakiecie?????????????
Już nie wytrzymuje, nauczyła sie krzyczeć i cały czas to robi. Pójdę do wc -krzyczy, pójdę do kuchni- krzyczy, przewróci sie na brzuch- krzyczy, nie może złapać zabawki-krzyczy
mój też się nauczył bawił się ostatnio (czytaj walił obalem o stół) no i sobie krzyczy w najlepsze a mój chłop w weekend dłużej posiedział z nami i mówi oj czemu on taki marudny i złuja w brech no co ty mały ma świetny humor właśnie się BAWI

Tak kochane Żbik ma 8.480kg i sprośny wzrost 69cm dostaliśmy dziś ostatnią dawkę szczepienia jak to Żbik zniósł to z honorem a jak znachor mu wtykał ten patyk co go potem zawsze naciągnie to jest ryk a dziś młodego naciągło i taki wkurzony sam sobie włożył smoczek do buzi normalnie myślałam, że zjadę ze śmiechu trzymajcie, żeby nie było komplikacji!!

you you raczka masz małego wow
Stary 2011-12-20, 14:26   #692
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Hej ! Co tam łobuzie?
Oj tam zaraz łobuzie Jestem baaardzo grzeczną dziewczynką

U nas idzie się rynek

Karolinko, za 5 m-cy życia!

Dziubek, Zosia pierdzi ile wlezie, mam wrażenie że to jej ulubiony sposób komunikacji z nami

Patik, wracaj juz teraz

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

a co do buraków co płacą 100 lub 200 przy rachunku 10 zł, to jak pracowałam w rossie, to był taki klient, miał drobne ale chciał przyszpanować, i kiedyś miał rachunek ok 20 zł może nie całe, a zapłacił własnie 100, to wydałam mu po 2zł, 5zł, 10 gr, 20, 50 gł, i następnym razem dawał mi drobniejsze, taka wredna byłam
Złosliwaś!

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Tak kochane Żbik ma 8.480kg i sprośny wzrost 69cm dostaliśmy dziś ostatnią dawkę szczepienia jak to Żbik zniósł to z honorem a jak znachor mu wtykał ten patyk co go potem zawsze naciągnie to jest ryk a dziś młodego naciągło i taki wkurzony sam sobie włożył smoczek do buzi normalnie myślałam, że zjadę ze śmiechu trzymajcie, żeby nie było komplikacji!!
i gratki dla dzielnego oraz bardzo duzego Żbika
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 14:39   #693
aania_20
Zakorzenienie

dotarłam

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
i jszcze zeby tego było mało, jakieś zapalenie mi poszło na szwie po cieciu... wstałam dzisiaj, i mam mega spuchniety szew i cos mi sie z niego sączy
ojjj..... żeby to nic poważnego nie było!
Cytat:
super!! Wielkie klask i:dla Sarenki!
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
t
24.12., Klient: A jakich godzinach jutro i pojutrze macie czynne?
Ja: w święta sklepy sa pozamykane.
Klient: no jak to?! a jak dzisiaj założe t e buty i okaże się że są niedobre? to chyba należy mi się możliwość reklamacji?!
ja: Tak, dwa lata z paragonem.
Klient: ale ja te buty kupuje specjalnie na święta!

Cytat:

Kawał chłopa Oczywiście kciuki trzymam!

Kobietki, polecam - kupiłam w Biedronce album na zdjęcia. Bardzo ładne są - z motywami Disneya, i porządne, szyte. http://fanbiedronki.pl/gazetka/2011....,fotograficzny tu widać tylko kilka, ale takich dla dzieci było dużo więcej do wyboru

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

ad. jeszcze dzieciaczków, mój też tak buźką robi. A ostatnio zaczepia żeby się z nim bawić. Przykładowo - leży na brzuszku, patrzy, jak ktoś się do niego odezwie to głowę- buch- w pieluszkę. A za moment zerka czy dalej patrzymy, i zabawa od nowa.. chowa się

Ja też się za piernika biorę, jutro za uszka i jeszcze jakieś ciasta....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 14:42   #694
CookieMonsters
Rozeznanie

jeeszcze chwila,, jeszcze moment..
i zaknebluje dziecko
zwiąrze nogi i ręce
ale głowni zaknebluje
i wyniose
do drugiego pokoju

mam w ch*j roboty, pranie pakowanie, nie wiem w co mam rece włożyć, a dzieciak mi wrzeszczy że brak mi cenzuralnych słów.
chetnie oddam na kilka godzin, nawet doplace.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 14:51   #695
jacieeeee
Wtajemniczenie

No to jestem Po zakupach, na których nic nie kupiłam (oprócz buto-paputków dla Domka) Połaziłam trochę po sklepach, wybrałam razem z mamą prezent dla Dominika pod choinkę (dwie bluzki i spodnie). Odstresowałam się w każdym razie, bo pojechałyśmy zaraz po otwarciu i nie było ludzi
TŻ posiedział z Małym, ugotował obiad i nawet nie nabrudził Jak wróciłam to wyglądał na umordowanego i stwierdził, że ciężko gotuje się przy dziecku Niech wie co mam

U Nas chodzi się na targ
Bruno, Nataniel, Julian, Karolinka, Sara
wszystkiego najlepszego Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
Cookie pędź do lekarza

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-12-20 o 14:53
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 15:05   #696
youyou
Zakorzenienie

Marinka pytałaś czy wychodzimy na spacery, to mu właśnie wróciliśmy z długiego, byliśmy prawie 3h i zrobiliśmy z 7km
Lila cały przespała a Filip też trochę się zdrzemnął.
Mroźno ale słonecznie, i super się spaceruje
moim zdaniem lepsza tak pogoda do spacerówniż wietrznie i mokro..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 15:06   #697
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

oj widze ze duzo jeszcze przede mna tych wrazen. Moja jedynie co to robi banki ze sliny i pluje, ewentualnie jak sie smieje to ja jakby zatykalo - brecht
TZ ja wzial do parku na spacer i po drodze o kumpel zahaczyl, bo chciala komus oddac hustawke i wzielismy, moze Klusce sie spodoba.
Teraz znikam na wizyte kontrolna do ginekologa - czas sprawdzic "podwozie"
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 15:17   #698
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Marinka pytałaś czy wychodzimy na spacery, to mu właśnie wróciliśmy z długiego, byliśmy prawie 3h i zrobiliśmy z 7km
Dokładnie! Jets tak fajnie, rześko, cisnienie jak trzeba i przede wszystkim wszelakie zarazki wymrożone, no może wstepnie dopiero, ale zawsze to coś
My dziś 2 godzinki spacerowałysmy, w sumie to takie nasze minimum everyday
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 15:29   #699
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dokładnie! Jets tak fajnie, rześko, cisnienie jak trzeba i przede wszystkim wszelakie zarazki wymrożone, no może wstepnie dopiero, ale zawsze to coś
My dziś 2 godzinki spacerowałysmy, w sumie to takie nasze minimum everyday
a mnie sie dziś nie chciało rano wyjść i mąż zabrał auto. Jak zabierze to juz nawet jak mi się zachce nie mam jak iść

Shira_83 dla Żbika dogonił mojego klocka wagowo
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 15:30   #700
agadus
Wtajemniczenie

a unas sporo sniegu napadało, własnie Oliwka jest z tatą na dworze i lepia bałwana

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 15:38   #701
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a unas sporo sniegu napadało, własnie Oliwka jest z tatą na dworze i lepia bałwana

Agadus gdzie mieszkasz?Ja też chcę choć odrobinę śniegu na Święta

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 15:47   #702
Marina1
Zakorzenienie

baboniku musiał małż zrobić jakiś błąd, może nie prostował tyle razy jednego pasma ile należało ( chociaż niby liczyłam w duchu ). Szkoda mi strasznie, bo już mi się zrobiły takie lekko kręcone końce. Ale trudno, na pewno kupię kolejne opakowanie w przyszłości i popędzę już do fryzka.

Youyou z takim avkiem najlepiej Cię kojarzę i pamiętam, wiesz ? A za tak długi spacer respect! Fajnie, ja to po ot. chorobach bojąca dupa się zrobiłam jeśli chodzi o wyjścia.

Ale ale byłam na spacerze, co prawda 40 min, i zmykłam do domu bo zaczęło padać.

Agadus snieg? I ja chcę, chociaż śnieżynkę.

Cookie ŁĄCZĘ SIĘ W BÓLU! mój znów wierci się w wózku, no żesz, muszę cały czas go hysiać. Kur** obudził się. I oczywiście drze się. WRRRR
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 15:53   #703
zanetaa88
Zakorzenienie

Oci.piała.m

Nauczyła się piszczeć i nie ma że pogaworzy,
"mamo mamo umiem piszczeć"
zer.ać się można!
Ale na szczęście tylko piszczała do południa,
potem zachowała się wzorowo u doktorka.
Powariowałyśmy 1,5h na łóżku.
I poszła w kime.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:05   #704
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Meszsares, współczuję. Małej nic się nie stało?
Cytat:
o kurcze , mam nadzieję, że wszystko ok !!
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
mezsares wiem co czujesz, mi igor też spadł niedawno z łóżka, a wczoraj uderzył głową w kant stołu...
Cytat:
Z wysoka się skulała?
Ja też mam takie doświadczenia . Z obojgiem. Zuziak jakiś czas temu mi się skulała z kanapy. Żeby było śmieszniej, to siedziałam koło niej i trzymałam nogę tak, żeby nie zleciała. Obróciłam się po pampersa, którego miałam za plecami a ona przerzuciła nogi nad moją i fiknęła. Dobrze, że było niziutko i dywan gruby.Chyba ją nawet w locie złapałam
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Meszsares- oj bidulka...dobrze,że nic sie nie stało... wiem coś o tym jak oczy trzeba mieć wokół głowy!!!!
dziekuje Dziewczyny
zostawilam tego malego szkuta tylko na minutke, bo chcialam zrobic kakao Klarusi, ulozylam ja specjalnie na srodku duzego lozka w sypialni i zabezpieczylam z obu stron posciela. Nie wiem jak ona pokonala przeszkody Moze zostanie komandosem?
No ale chyba jest wsio OK.
Godzinke temu zrobila swoja osmiodniowa kupe, po ktorej musialam zapodac jej popoludniowa kapiel, bo umaziana byla po szyje

u nas sie mowi NA RYNECZEK

Cookie - do doktora marsz!
gratuluje skonczonych polroczkow, 5 miesiecy, 4 miesiecy i okraglych tygodni!
No i iustynie wyspania - zazdroszcze... moja Klara ma jakies schizy i budzi sie w nocy, a Blana jeszcze sie nie naprawila i wola jesc co 3h..
laze nieprzytomna...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:24   #705
BABONIK
Zadomowienie

Meszsares- moje dziecię też robi kupki z tą częstotliwością i też często gęsto musimy się przebierać bo kupka sięga od kolan po pachy

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 16:34   #706
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
zaliczyłyśmy z Hanią szczepienie była dzielna i tylko chwilkę zapłakała, przybrała przez 6 tygodni 600g i waży 7100 a pan doktor stwierdził, że BARDZO dobrze wygląda, więc się nie martwię, że zwolniła z wagą
dla Hani za szczepienie
Kurczę, a mój Szymon przybrał przez 6 tygodni 760 g i pani doktor stwierdziła, że mało - w dolnej granicy normy - i z tego powodu kazała miesiąc szybciej wprowadzić zupki i obiadki pomimo, że mały jest karmiony piersią...

Cytat:
Sarenka jest cudna

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie jeszcze nie wiem jak to wszystko zrobię.
Najlepiej jakby na wodzie te kaszki możny było robić.
Albo najpierw wprowadzę słoiczki i do nich kaszkę.

Kaszkę trzeba gotować?
Czy tak prosto z torebki się do czegoś dodaje?
Ja też myślałam, żeby dodać np. do zupki ze słoiczka... Chyba nie trzeba gotować. Może Nam nasze kochane dziewczyny podpowiedzą?

Cytat:
Dzisiaj zdałam sobie sprawę, że przestały mi włosy wypadać nie będę łysa czyli jakieś 1,5 miesiąca mi leciały.

No i najważniejsze:

Karolinka skończyła dziś 5 miesięcy
dla Karolinki za 5 miesięcy

Mi też włosy zaczęły mniej wypadać

Brumku pytałaś co u Nas W zasadzie bez zmian - po staremu - tylko w innym miejscu na ziemi. Męża nie ma w domu zazwyczaj po 12 h czasami dłużej także cały dzień jesteśmy sami z małym. Jak narazie ogarniam mieszkanko, rozpakowuję nas jeszcze, zajmuję się Szymonkiem, gotuję - wkońcu mam dla kogo Itp.

Dzień dobry kochane

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:51   #707
agadus
Wtajemniczenie

Babonik Marina wysłałam Wam trochę śniegu ( zdj. w klubie)

Stary 2011-12-20, 17:59   #708
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Masz taki fajny wózek dla malucha i starszaka?

Kaszki takie z torebek (nestle, Bobovta, Hipp itd.) można albo zrobić na mleku albo na wodzie zależy co na opakowaniu pisze. Odmierza się wode/mleko wsypuje odpowiednią ilość i gotowe.
Kasze manne trzeba gotować. Jak robiłam ekspozycje na gluten to zupke ze słoiczka/robioną doprowadzałam do wrzenia sypałam łyżeczkę manny i gotowałam 5 minut (dolewałam troche wody). Teraz robie Agacie kaszke mannę z jabłkiem na deser. Gotuje na wodzie. Dodaje jabłka ze słoika (mam swoje) i gotowe. Z kupnych to trzebaby chyba zagotować, bo one same w sobie mają sporo wody
Robiłam też sinlac/kleik ryżowy z owocami na deser. Do owoców ze słoiczka dolewałam troche wody wsypywałam kaszki, żeby zgęstniało.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:59   #709
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
do ikei mam 9 km, do auchana może z 13 poza tym 3 reale, drugi carrefour,tesco -może z 6 to są plusy mieszkania w aglomeracji śląskiej. niestety minusów jest więcej ...

Co do kaszek to nie podawałam , za to podawałam kleiki i te wsypuje sie do rozrobionego mleka , bez gotowania.
a do deserku albo zupki można dosypać?

Cytat:
Własnie czytałam w kurierze, że gdzieś niedaleko gdzie mieszka Patik synowa zabiła teściową. Hehe oby to nie nasza Patik w szał wpadła, nie no żartuje podali imię jej

Doczytałam, że jednak to nie Patik

Cytat:
pytanie za 100 pkt:
czy Wasze dzieci też "pierdzą" ustami ?? Mój robi to namiętnie
jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
a u nas Lila ma 3dniówkę(chyba)
czekamy az Lena się zarazi...
buziole dla wszystkich
Biedna Lilka
Niech szybko do zdrowia wraca, i żeby Lenkę ominęło
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 19:35   #710
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie sadzać. Ale mówie doktorowi, ze ona juz nie uleży, więc od czsu do czasu mogę ją posadzić, ale plecki muszą być proste i dobrze podparte. Na tym etapie (pół roku) Agata powinna się przekręcać na brzuszek i na brzuszku kręcić się wokół pępka. I tak mu mówie, ze dzwoniła do mnie koleżanka, że jej 3 tygodnie starsza od mojej córa podciągnęła się w łóżeczku za szczebelk do stania. I on sie barzo zdziwił. Mówi, ze może być tak, ze dziecko jest silne, ale raczej było często stawiane (czeg absolutnie nie wolno robić albo w chodziku, który jest mega szkodliwy). No i o porównywaniu dzieci. Powiedział mi, ze normy są bardzo szerokie. Chłopcy mają inne niż dziewczynki, np. chłopcy mogą zacząć chodzić w 14mż i wciąż to norma. Dla dziewczynek już nie.
Ogólnie najlepszym miejscem do rozwoju dla dziecka jest podłoga. Bo płasko i nisko i motywuje dziecko to ćwiczeń różnych umiejętności
ja swojego w ogole nie stawiam i co?? Nie moge go wsadzic do wiaderka, bo stanie na tych swoich nozkach i za Chiny Ludowe nie chce usiasc. To samo jest jak puszczam mu piosenke i siedzi mi na kolanach a ja na tapczanie. Zaprze sie i stanie. A ja serio tego przestrzegalam aby nie robil tego. Ale teraz przeczytalam w ksiazce "pierwszy rok cos tam", ze od 6 miesiaca mozna juz pozwalac, ze ma cwiczyc nozki. Takze sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
22,24,1,2,3,5,6koopa i o 7 zero spania.
kto miał lepiej?

Do tego od samego rana piszczy i szlak mnie już trafia !
Dzisiaj oci.piej.e
to sie narzeczona zgadala z narzeczonym :P U nas dokladnie to samo plus za dwadziescia szosta pobudka i :"mamo jestem taaaaki zmeczony ale nie bede spal". Poszedl spac po 7 wstal 7:40 Wiesz jak wygladam?? Co ja rano przeklinalam, ze az sie teraz rumienie. Wobec tego zaraz jak tylko wybije 20 sama sie klade, a co.

Cytat:
GRATULUJE!!!!

Cytat:
Cooki masz jeszcze jedno miejsce w tej rakiecie?????????????
Już nie wytrzymuje, nauczyła sie krzyczeć i cały czas to robi. Pójdę do wc -krzyczy, pójdę do kuchni- krzyczy, przewróci sie na brzuch- krzyczy, nie może złapać zabawki-krzyczy
ha u nas to samo, krzyczy i krzyczy plus babuje A wierzga nogami jakby gdzies biegal

Dziewczyny jestem totalnym zgonem, dziecko moje tez bo juz tnie komara. Wiecie, ze strasznie mi ciezko juz go ubrac?? Przewijam go dzisiaj a ten siup i na brzuszek i tak non stop.
Stary 2011-12-20, 20:06   #711
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
to sie narzeczona zgadala z narzeczonym :P U nas dokladnie to samo plus za dwadziescia szosta pobudka i :"mamo jestem taaaaki zmeczony ale nie bede spal". Poszedl spac po 7 wstal 7:40 Wiesz jak wygladam?? Co ja rano przeklinalam, ze az sie teraz rumienie. Wobec tego zaraz jak tylko wybije 20 sama sie klade, a co.
.
O, a jakie ja czasem wiązanki puszczam

Radek kima od 18stej, najgorsze jest to, że to już na noc.
Nie ukąpałam go.

Zła jestem! Nie wiem na co, o co ale aż mnie nosi

Jak długo podawać Żelazo, to w saszetkach?
Aż się skończy? Czy jak?
Bo ja oczywiście nie wiem, a lekarki zapytać zapomniałam.

I tak przesiedziałam dwie godziny, nic nie zrobiłam.

Idę, bo bomba tyka....

A i brawa dla Sarenki jeszcze
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 20:11   #712
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Moja dziewczynka dziekuje wszystkim za życzenia i buziaki

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 20:26   #713
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kajol jak on sam z siebie tonic złego. Silny chłopak po prostu.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-20, 20:30   #714
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dopiero teraz usiadlam....

Cytat:
Tak wszystko, tzn mięsa nie kupuje wogóle, warzywa w Lidlu albo Biedronie. Pani z osiedlowego warzywniaka jeździ po warzywa do Makro, więc myśle ze te z L. i B. wcale sie nie różnia.
Nie jesz miesa? Tak z ciekawosci pytam?
No i zeby nie bylo, do lidla czy biedronki tez chodze, ale to dla mnie male sklepy, nie CH.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
AgaGuernsey

Źle mnie zrozumialas Chodzilo o to ze kazdy ma inne podejscie i inny punkt widzenia. Ja zabieram ja wszedzie i to moj zdrowy rozsadek, a ty masz inne zdanie. najwazniejsze robic cos wg wlasnego uznania. Jesli cie urazilam przepraszam, nie chcialam
Nie urazilas mniepo prostu ten temat jest dla mnie drazliwy.

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
My jedziemy zaraz z Majcią do tej poradni, także zmykam, przypominam o kciukach
Pewnie juz po, ale kciuki trzymalam.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dziendobry
ale mialam dzisiaj pod psem poranek...
wczoraj chwalilam moja panne, za postepy w ruszaniu sie no i mam..
spadla mi z lozka!
myslalam, ze zawalu dostane (choc mam doswiadczenie, bo juz raz to przerabialam ze starsza)..
Ohh bidulka, tulaski dla malej.

Cytat:

Cytat:
Własnie czytałam w kurierze, że gdzieś niedaleko gdzie mieszka Patik synowa zabiła teściową. Hehe oby to nie nasza Patik w szał wpadła, nie no żartuje podali imię jej

Cytat:
Kurde, wychodzicie na pole z dziećmi teraz?
Ja się boję normalnie, po tych antybiotykach, jak skończył brać w nd. to jeszcze nie byłam z nim na polu...
Normalnie się boję
Ja wychodze. Antek wprawdzie nie mial antybiotyku, ale byl przeziebiony i w zasadzie ciagle cos mu tam charczy, ale jak tylko moge isc (nie jestem uziemiona z innym chorym dzieckiem), to ide.

Cytat:
Myślę, że wszyscy mają możliwość jechać na targ (a swoją drogą u Was dziewczyny się mówi targ czy rynek?). Ale jest różnica pomiędzy warzywami z targu a tymi z marketów .

Z wysoka się skulała?
Ja też mam takie doświadczenia . Z obojgiem. Zuziak jakiś czas temu mi się skulała z kanapy. Żeby było śmieszniej, to siedziałam koło niej i trzymałam nogę tak, żeby nie zleciała. Obróciłam się po pampersa, którego miałam za plecami a ona przerzuciła nogi nad moją i fiknęła. Dobrze, że było niziutko i dywan gruby.Chyba ją nawet w locie złapałam .

DZIEŃ DOBRY! Wyspałam się! Mała spała od 21.00 do 10.40 z 3 przerwami na jedzenie i kilkoma na podanie smoczka . Wyspałam się pierwszy raz od kilku tygodni! Jestem szczęśliwa .
Ad. 1 Ja mowie targ, ale rozumiem tez tych, co chodza na rynek.
Ad. 2 Na trojke dzieci, spadlo mi na razie jedno - srednie, ale pisze "na razie", bo Antek jeszcze nieruchawy, wiec wszystko przede mna. Ale oby nie!
Ad. 3 za nocke!

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
a u nas Lila ma 3dniówkę(chyba)
czekamy az Lena się zarazi...
buziole dla wszystkich
Buziole dla Was. Bedziesz wiedziec, czy to trzydniowka jak Lile wysypie. A Lena niekoniecznie musi sie zarazic. U nas miala Wiki, a Zuzka sie nie zarazila.

I nadrabiam dalej...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 20:34   #715
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kajol mam to samo. Przebieranie to jakaś masakra. Myk i na brzuch. Teraz daje jej pieluche do potrzymania. Działa na chwilę

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-20, 20:41   #716
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Nie jesz miesa? Tak z ciekawosci pytam?
No i zeby nie bylo, do lidla czy biedronki tez chodze, ale to dla mnie male sklepy, nie CH

Jemy, jemy, ale mamy mięso i wędliny prosto z masarni.

Jeszcze jedno mnie dobija w osiedlowych sklepikach, za diabła nie zmieszcze sie tam z wózkiem, a innej opcji chodzenia po zakupy nie mam.

Dziś w Empiku poprosiłam kierownika żeby mi zrobił przejście bo zrobili tak świąteczne ozdoby, że nie mogłam sie ruszyć od kasy do wyjścia.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 20:43   #717
agadus
Wtajemniczenie

Sara wszystkiego najlepszego
dopiero teraz doczytałam

Stary 2011-12-20, 20:47   #718
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
dla dzielnego Zbika! Waga sluszna!
A komplikacji nie bedzie!

Cytat:
Agadus gdzie mieszkasz?Ja też chcę choć odrobinę śniegu na Święta
U rodzicow w Ustroniu tez jest snieg, a tam jedziemy na swieta... tylko podobno w swieta ma padac...

Cytat:
Meszsares- moje dziecię też robi kupki z tą częstotliwością i też często gęsto musimy się przebierać bo kupka sięga od kolan po pachy
A nie przeszkadza im taka czestotliwosc? Antos ma dzis 3 dzien bez i troszke zaczyna sie meczyc. A pierdy jakie fuuujjjj....

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jak długo podawać Żelazo, to w saszetkach?
Aż się skończy? Czy jak?
Bo ja oczywiście nie wiem, a lekarki zapytać zapomniałam.
A masz wyznaczona kontrolna morfologie? Jesli tak, to podawaj do tej kontroli, czyba ze w miedzyczasie saszetki Ci sie skoncza, to do skonczenia.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 20:49   #719
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
: roza:

Stary 2011-12-20, 20:51   #720
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Youyou z takim avkiem najlepiej Cię kojarzę i pamiętam, wiesz ? A za tak długi spacer respect! Fajnie, ja to po ot. chorobach bojąca dupa się zrobiłam jeśli chodzi o wyjścia.
ale ja avka nie zmieniałam więc o co chodzi??

Spacerów się nie bój, ja właśnie mam takie podejście że im dłużej na dworzu tym lepiej dla odporności dzieciaków. Grunt to się dobrze ubrać, bo jak Ci pizga bo szyi czy po nogach to myślisz tylko żeby jak najszybciej do domu uciec

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Oci.piała.m

Nauczyła się piszczeć i nie ma że pogaworzy,
"mamo mamo umiem piszczeć"
zer.ać się można!
Ale na szczęście tylko piszczała do południa,
potem zachowała się wzorowo u doktorka.
Powariowałyśmy 1,5h na łóżku.
I poszła w kime.

a co ja mam powiedzieć? Lila też ostatnio nauczyła się piszczeć, i za każdym razem jak ona piszczy to piszczy też Filip, dzielnie jej towarzyszy i mam dwa piszczące gluty uszy mi czasem więdną...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Masz taki fajny wózek dla malucha i starszaka?
nie choć zastanawialiśmy się nad kupnem takiego ale jednak Filip mało z wózka korzysta
Dziś tż był w domu więc poszliśmy na dwa wózki, jak jestem sama to przeważnie Lila w wózku (albo w chuście) a Filip na nóżkach.

aa zapomniałam wcześniej przesłać buziaki dla półrocznej Sarenki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości