|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
|
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
WITAMY IGORKA!!! Wspaniała wiadomość, duży kawaler się urodził. GRATULACJE dla Rodziców
|
|
#4443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zmieniam wkładkę dwa razy zazwyczaj
|
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tego urządzonka nie zamierzam stosować, chyba już tylko w ostateczności, ale to i tak po wyczerpaniu wszystkich innych możliwości i konsultacji z lekarzem ![]() Cytat:
Nikotynka super, że sprawa mieszkania załatwiona ![]() A czy udało się kaucję odzyskać? Wózkiem się nie przejmuj, bo na początku nie jest potrzebny
|
|
|
#4445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mi się śniło, że Ty już :P i nie wiem skąd mi się ten Grzesio wziął jak u Was ma być Oluś a w Piotrusiu nie powiedzieli, czego brakuje, tyle, że z zamówieniem jest problem, bo jest niekompletne i że za chwilę oddzwonią i cisza.. i tak było w zeszłym tygodniu i dzisiaj to samo.. ![]() Cytat:
co do wkładek to zmieniam rano i wieczorem
|
||
|
|
|
#4446 |
|
Rozeznanie
|
Monia ale jaja, myślałam że sposob z olejkiem rycynowym jest niezawodny, a jednak
![]() Oczywiście gratulacje dla Uśki i Igorka!!!! Ładnie go podtuczyłaś dziewczyno ![]() ja zaczynam jutro 36 tydzień, coraz blizej do końca zaczynam lekko panikować...
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wózek to jedno ale fotelik tam tez mamy i dobrze by bylo go miec w razie W
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4449 |
|
BAN stały
|
No to mam kolejne 10 stron
Wy to jestescie niemozliwe.Bylam dzis na miescie i kupilam tz prezent . Prezenty mamy juz gotowe dla wszystkich, dzis dokupilam slodyczy dla dzieci (Milenki i mojego brata) i bombonierki dla rodzicow. Ale i tak nie wiem jak ta wigilia bedzie w tym roku wygladala (szcz. w klubie). Tak sie cieszylam ze bedzie w rodzinnym gronie, mnostwo jedzonka , prezenty, ze siostra przyjedzie a teraz to chyba zostaniemy we trojke w domu . No nic ide czytac dalej. Ciekawa jestem czy uska sie odzywala, zaraz poszukam. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- A i kupilam sobie koszule rozpinana do porodu w Primarku za cale £4,50
|
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- ale wiecie co mi się dziś śniło że poszłam do łazienki siku no i patrze na papier a tam krew sprawdzam paluchami na palcach krew czyli czop mi odszedł i jazda szybko do spzitala bo poród sie zaczął więc co w nocy na siku wstawałam to patrzyłam czy faktycznie nie ma krwi tak sie chyba tym olejkiem nakręciłam
|
|
#4451 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Matko, Dziewczyny, blagam, nie piszcie tak o tych ciasteczkach, truflach i innych smakolykach, bo bede musiala przyjsc z mopem do pokoju
![]() Cytat:
jakos myslalam,ze bedzie mnie bardziej trzymal w napieciu no i juz ta akcja z ta Debra, ze jest w nim zakochana troche mnie irytuje - nie wiem, czy nie przesadzili troche... I zastanawiam sie, jak teraz wybrna z tego, ze ona go zobaczyla w akcji ![]() Cytat:
![]() ja, gdybym potrafila, machnelabym tylko dwa - dla nas i dla Rodzicow za ladne na tesciow ![]() Cytat:
zastanawiam sie, czy nie wziac takiej na slub, tylko tu nie ma zdjecia kremowej ta, co ja kupilam tak srednio mi sie jednak podoba tzn sukienka niby ladna, ale ja w niej srednio wygladam - mega duuuuza ![]() Pozarlam wlasnie spaghetti, co zostalo z obiadu. Brzuch mam jeszcze wiekszy ![]() Macie jakies sposoby na bolace plecy?
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
pear ja też znów zmagam się z infekcją i nastawiam się że do końca będę się zmagać. Tylko że ja nie mam upławów tylko pieczenie ktore mi życ nie daje + żylak sromu.
Dzis Tz kupil mi tantum rosa, rozrobiłam sobie w takiej buteleczce co jest płyn do mycia okien i będę sie psiukać, może troche mi ulzy... |
|
|
|
#4453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4454 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do śmietany- Agatek w przepisie miala na mysli raczej ta rzadką, czyli kremówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba, ze mala wyjdzie na swieta, to zrobi jemu i mi prezentCytat:
![]() Bylam dzis na zajeciach SR i pozniej byl obchod po szpitalu i przyznam szczerze ze bylam mile zaskoczona. Bardzo ladnie tam, wogole taki klimat swiateczny, polmrok, choinka ubrana, spokoj, normalnie jak w hotelu. Sale fajnie wyposarzone, Ale jednak troche sie wystraszylam i ciarki mnie przeszy, bo juz niedlugo bede tam lezala
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-12-20 o 21:45 |
|||||
|
|
|
#4455 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak myślałam, ale wolałam się upewnić Dzięki ![]() Cytat:
Tzn. Wojtuś będzie miał ![]() Robienie kociego grzbietu pomaga Jak porobisz troszkę tych grzbietów to zostań w pozycji podpartej, ale usiądź na stopach (kolana daleko od siebie, żeby było miejsce na brzusio), tak żeby mieć wyciągnięte ręce i plecy. Pomaga też masaż wykonany przez partnera. Rozmasowuje oliwkę na plecach i tymi poduszeczkami co są pod kciukami robi takie małe okręgi. Prawą ręką tak jak zegar a lewą odwrotnie do wskazówek. Innych masaży nie wolno, ale ten jest super Mam nadzieję, że jasno to opisałam
|
|||
|
|
|
#4456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja uwielbiam sałatkę na kanapce, tzn. chleb + szynka + sałatka ![]() No i właśnie nie potrzebuję nic wykwintnego, tylko po prostu dobrego i sprawdzonego... Moją ostatnią opcją jest gyros, bo mój mąż uwielbia, ale miałam zamiar zrobić go na Sylwestra ![]() Mam wolny wieczór, tzn. mąż poza domem, a ja tylko myślę co zjeść
|
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie dzis w szkole rodzenia polozna podala nam sposob na bolace plecy
1. kladziesz sie na dywanie na plecach 2. zginasz nogi w kolanach i podciagadz do siebie 3. obejmij nogi w kostkach 4 . bujaj cialem w prawo i w lewo (taka kolyska) inny sposob bardziej relaksacyjny kleknij na podzlodze w lekkim rozkroku pochyl sie do przodu uloz rece na podlodze i poloz twarz na nich (ale nie kladz sie na brzuszku) wypnij tyleczek ![]() typowa pozycja kolankowo- lokciowa ![]() Bambusiek Ty chyba pytalas o salatke? moja propozycja: salatka wielowarstwowa- baaardzo prosta i szybka: ukladasz warstwami w przezroczystej misce (bo fajnie wyglada) słoik cebulki konserwowej- cebulki przekroic na pół puszka kukurydzy marchewka gotowana- w kostke (ja zawsze robie bez marchewki) 25dag pokrojonej szynki w kostke puszka fasoli czerwonej ogórki konserwowe w drobna kostke 5 ugotowanych jajek w kosteczke 1 por w kosteczke Na gore sos: majonez wymieszac z jogurtem nat./smietana jak kto woli i w dowolnej ilosci i proporcjach. Posypac potarkowanym zółtym serem. Sposób jedzenia: ![]() nabieramy łyzka od gory do samego spodu miski
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
Psotnika super że się odezwałaś,
![]() Tego urządzenia nie mam w planie kupować, najpierw masaż brzuszka i podnoszenie nóżek do góry ze zgietymi kolanami, siostrzeniec po takim czymś purka jak tra lala , jak nie pomoże to espunisan. Pearl trochę przegięli z tą akcją, masz rację ale myślę że jej to przejdzie, jakos sobie nie wyobrażam ich razem. Nikotynko Miałąm sie właśnie Ciebie pytać to z panem H.Doskonale Cię rozumiem. Widzę że masz już w takim zaawansowanym stanie jak ja miałam. Chodzenie na siku czy nawet zwykłe siadanie na krześle to była masakra....a co dopiero "grubsza" sprawa. Nie raz płakałam z bólu.Nic mi nie powiedzieli co przy porodzie ale im od razu o tym powiem jak pojade do szpitala rodzić. W tej chwili jest już nie najgorzej bo nie boli ale się nie wchłonął całkowicie i wylezie jak zacznę przeć na 100%. Biorę pod uwagę to że poród z tego powodu będzie jeszcze gorszy ![]() Na noc robię sobie cały czas okłady z kory debu, tak profilaktycznie zeby nie pogorszyło się znowu do porodu. Zycze Ci żeby Ci się polepszyło zanim zacznie się akcja porodowa ![]() Daj znać jak sie czegoś dowiesz w czwartek.
|
#4459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie są pyszne i bardzo szybkie ![]() Nie bój się, bo nic to nie da niestety. Musi być i już, nic z tym się nie zrobi. Każda z nas chyba wpada w panikę, albo wpadnie. Ja mam takie napady co jakiś czas, tym bardziej, że różnie to bywa z samopoczuciem i tym, że ciągle sama w domu jestem i leżę. Ale jakoś sobie poradzimy, bo musimy, prawda???
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Uska GRATULACje kochana
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Odmeldowuję się na dziś
mały mnie cały czas skopuje, co o tej godzinie oznacza: idź spać![]() jeszcze tylko zapakuję prezenty dla koleżanek na jutro i wyprostuję włosy, bo się mnie jutro wystraszą ![]() Paaaa
|
#4463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za prezenty Lecę czytać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też bym bez marchewki zrobiła
|
|
|
#4464 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam rzeczy robione na drutach moja Babcia tez bedzie dziergac, ale na razie ma sporo zamowien,wiec czekamy z Nietopsonem na nasza kolej ![]() Cytat:
nie przejmuj sie tak bardzo... moze z karuzelka da sie cos zalatwic ![]() Cytat:
Cytat:
jak gatunkowo? ![]() Cytat:
120 zl to duzo kasy i nie rozumiem, dlaczego przez czyjes niedbalstwo i niedopatrzenie macie byc stratni Cytat:
tzn takie sa po tej ostatniej kuracji macmirrorem, bo wczesniej byly od razu takie zoltawo-zielonkawe Cytat:
Do tego "szarpnelam sie" na taka troche drozsza (w porownaniu do cen warszawskich czy wroclawskich i tak jest tania), ktora ma lepsze sprzety,kosmetyki, wygodniejsze lozko, smaczniutka kawe z ekspresu i przyjemna muzyczke a jak nakladala mi henne na brwi, to az podskoczyla, bo ja Nietopson skopal rano i wieczorem to rzadko u mnie leci wiecej i musze zmieniac 3-4 razy dziennie... nie wiem, czy to dobrze czy zle ![]() No i gratuluje,kochana, nowego mieszkanka!!! Dobrze, ze z babolcem Wam sie skonczyly perypetie Cytat:
i zapomnialam dzisiaj kupic tantum rosa wlasnie mi przypomnialas... a skad wytrzasnelas taka buteleczke? ![]() Cytat:
![]() lub jak w hostelu czy nawet schronisku mlodziezowym ![]() ![]() no,ale moj lekarz powiedzial, zebym nie myslala o wygladzie,ale o tym,ze personel jest bardzo dobry Cytat:
Cytat:
troche nie do konca umiem sobie wyobrazic te pozycje, ale sprobuje ![]() a masaz najwczesniej bede miala w czwartek, kiedy wroce do tzta Cytat:
dziekuje !!!! na pewno bede probowac!!! mam nadzieje, ze pomoze, bo te plecy mnie dobijaja, przez to, ze Nietopek taki ciezki
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-20 o 22:30 |
||||||||||||
|
|
|
#4465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i podobno po naturalnym porodzie większość kobitek ma pana H. bo powstają duże naciski na żyły i taki tego efekt.. i że ta maść jest bezpieczna w czasie karmieniaweszłam sobie na ten blog o wypiekach i o ślinka mi cieknie ![]() :sli na: - wszystko bym zjadła a jak sobie poradzić jak się nie ma foremek do ciasteczek? macie jakieś pomysły by wyszły ładne gwiazdki itp? raczej już nie kupię foremek do świąt.. nie wiem może z tektury skleić gwiazdkę i nią wycinać?ale "komplement" dostałam - z ciotką rozmawiałam, z którą widziałam się w wakacje zanim znałam płeć i ona stwierdziła że pewnie będzie dziewczynka - że ona tak czuje... no i teraz jej powiedziałam że miała nosa i ona do mnie: że "była pewna, że wiedziała, bo przecież mówi się że dziewczynki odbierają urodę"
|
|
|
#4466 |
|
BAN stały
|
USKA GRATULACJE !
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Ultra przykro mi z powodu dziadka tżta Kasikzaki kondolencje z powodu babci |
|
|
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz mi, jak robisz te oklady z kory debu? ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- oj, Agawoo, doczytalam, ze Ty tez czesto musisz zmieniac. Wiec moze to nie jest jakis nienormalny objaw? ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Sandra, a Twoja Kruszynka jest superancka !!!
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ci komplement walnęła ![]() A co do foremek, to nie pomogę, nie wiem czym je zastąpić. Ja mam foremki, chociaż rzadko z nich korzystamy Może w tym roku zrobię jakieś ciasteczka?---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
WRZUCAM JADŁOSPIS DLA KARMIĄCYCH!!
- jest taki podobny jak już tu po drodze się widziałam pojawił tylko wszystko w jednym pliku i podzielone na dni PRZEPISYWAŁAM dziś więc może komuś się przyda :PGRATULACJE DLA SANDRY I UŚKI
|
|
#4470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zosia a coś takiego: http://allegro.pl/trendy-mama-zjawis...985442563.html Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-20 o 22:53 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

a to chyba działa na takiej samej zasadzie co termometr?
musi być 60
w sferze marzeń 58

) 
, jakoś tak nie wiem czy by to was interesowało
oby się wam dobrze mieszkało

Wy to jestescie niemozliwe.
(szcz. w klubie). Tak sie cieszylam ze bedzie w rodzinnym gronie, mnostwo jedzonka , prezenty, ze siostra przyjedzie a teraz to chyba zostaniemy we trojke w domu
.