|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
śliczne dzięki Mam straszną zgagę, więc uciekam i spróbuję jakoś usnąć może ![]() Spokojnych snów dziewczynki
|
|
#4472 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() foremki w kształcie gwiazdek??? no moglabys wyciac jakis szablon tekturowy i na tym sie wzorowac. Moze zrezygnuj z gwiazdek i zrob kóleczka z dziurka w srodku? Wycinasz kółeczka większym kubkiem lub szklanka, a w srodku np. kieliszkiem albo mniejsza szklaneczka ![]() ciesze sie, ze przepis na salatke sie podoba ![]() ja zmykam juz chyba do lozka, bo jutro kolejny zabiegany dzien ![]() ps. dzis bigos zrobilam na golonce, ze sliwkami i grzybkami suszonymi jutro jeszcze raz go podgotuje, bo lepszy bedzie i do sloiczkow, poza tym w planach mam zamiar pierogi kleic![]() buziaki dobranoc
|
|
#4473 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też spadam spać bo jestem dziś padnięta i wykończona dzisiejszym dniem :/ DOBRANOC Aha zapomniałabym zapytać. Dziewczyny macie jakieś sprawdzone przepisy na sałatkę z makaronem ryżowym???
Edytowane przez dph Czas edycji: 2011-12-20 o 23:01 |
||
|
|
|
#4474 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Okłady robie tak: Ja kupiłam taki wywar z kory dębu. Za każdym razem robię 30ml rozczynu(bo tak jest na etykietce). To mi starcza na ok 5 okładów. Zanurzam w tym okrągły płatek kosmetyczny i przykładam do Pana H. Zostawiam na jakies 20 minut. Ja to robię z zimną wodą bo tak lepiej na tego dziada ale Ty na pipkę to raczej z letnią lub nawet ciepłą. Nikotynka chyba ma taką normalną kore co się z niej napar robi to moze lepiej opisze co i jak ![]() A tak w ogóle to nie pamiętam czy tu na tym wątku czy na innym było ze po porodzie dobrze sie podmywać takim naparem. Cytat:
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cały pierwszy trymestr sie tym zajadałam bo wszystko inne gnało mnie do łazienki na przytulanki z porcelaną. |
|
|
|
|
#4476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
makaron ryżowy, kurczak zrobiony na patelni na gyros, papryka konserwowa, suszone pomidory prażony słonecznik majonez sól pieprz i inne przyprawy (czosnek, chili) chyba niczego nie zapomniałam...możesz dodać coś od siebie
|
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja najbardziej preferuje sałatkę makaronowa ale ta z zupek chińskich ....mniam
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4478 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() musze koniecznie zakupic to tantum rosa juz nazwa jest taka...ladna Cytat:
jak ma, to bym powiedziala cos w stylu "no, ciocia wie co mowi, bo sama urodzila ........ (tu podalabym imie corki)" jak nie ma, to bym powiedziala "a to jak wytlumaczycz rzecz u cioci, skoro ciocia urodzila synka / corki nie ma?" widzisz, ja sie tak pytam, bo przed ciaza,jak bylo wszytsko normalnie, to nie musialam zmieniac tak czesto, a jak sie zaczely robic te infkecje, to co chwila :/
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
250 g makaronu ryżowego puszka kukurydzy (tylko nie słodkiej ok 20 dag szynki konserwowej ( w kosteczkę) 2 ogórki zielone (w kosteczkę) pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku majonez (ja daję Kielecki, bo jest ostrzejszy i nie trzeba bardzo doprawiać sałatki). Sprawdzona i wypróbowana Siostrzenica Tzta to się wręcz ostatnio pytała o tą sałatkę, jak do TZta na imieniny jechali
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-20 o 23:24 |
|
|
|
|
#4480 |
|
Raczkowanie
|
Uska, wielki kawaler przyszedł na świat. Gratki! A teraz wracaj do formy
![]() Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie widoczności szyjki na usg. Dzis bylam na echu serca plodu i dziecie jest na szczescie bez zadnych wad wrodzonych. zmartwilo mnie tylko to, ze na ostatnim USG 2 tyg. temu bylo rozmiarow na 34 tydzien, a na tym sprzecie 2 tyg. pozniej wychodzi 33 tydz. Mam nadzieje, ze to tylko bledy wynikajace z roznych sprzetow. Ale w sumie to duza roznica i nie wiem na kiedy nastawiac sie na porod, a przy cesarce to dosc wazne.W czw. ide do mojej ginki to zobaczymy co ona na to, a na razie staram sie nie martwic.A propos ZUS to nawet nie bede sie rozpisywac, bo ta instytucja doprowadza mnie do szewskiej pasji. W skrocie: od sierpnia nie dostaje kasy, bo moj pracodawca mial kontrole. wszystko bylo ok i powiedzieli mi, 2 tyg. temu, ze 20.12 czyli dzis kasa bedzie juz na koncie. Niestety ja nadal jej nie mam i jak tu myslec o swietach i wyprawce. Jutro musze znow zadzownic. ehh. a wszystko przez to, ze chcialam pracowac w ciazy jak najdluzej. Ogólnie dziś dzien jakis taki nie halo. Najlepsze jes to, ze wracajac od lekarza gadalam przez tel., nie zauwazylam kraweznika i lubudu na kolana polecialam. Dobrze, ze nie na brzuch sie wywalilam. Teraz moje kolana wygladaja jak u 9-letniego rozrabiaki |
|
|
|
#4481 | |
|
Wtajemniczenie
|
no, i wszyscy sie zastanawiali, jak beda grac po rozstaniu
![]() Cytat:
wlasciwie to ja nawet nie myslalam teraz o pipce tylko wlasnie o H. bo mysle, ze mam male zaczatki, a po porodzie to podobno niemal kazda kobieta ma i chcialam sie zabezpieczyc ten wywar kupuje sie normalnie w aptekach?
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to mamy mieć z Tztem w pokoju żywą choinnkę bardzo ładny zapach sie unosi
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-20 o 23:29 |
|
|
|
|
#4483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wyobrazilam sobie Ciebie i jego i az parsknelam smiechem do monitora ![]() ja tak juz pisalam, swedzenia/pieczenia/szczypania nie mam, tylko mnie wkurzaja te uplawy ![]() jutro "biegne" do apteki
|
|
#4484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy w Pl są takie krople jak ja kupiłam. Z tego co wiem i co Nikotynka pisała w Pl w aptece jest kora debu na pewno i ją się gotuje w wodzie. Na pewno jest instrukcja, bo ja nie znaju.Edit. A na pana H jak sie robi okłady to 4 razy dziennie.
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-12-20 o 23:33 |
|
|
|
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tego na wzdęcia- mam taką samą opinię jak Haniula. Jeszcze któraś pisała, że jak ktoś robi to nieumiejętnie, pierwszy raz to może zrobić krzywdę dziecku a nie mu pomóc, więc.... ![]() Cytat:
MissZuzia, kropeczka, pearl A. powiedział: "mamy nauczkę, że nie kupiliśmy nowej" i że nie będzie oszczędzać już na dziecku powiedział, że naprawi, że teraz szkoda moich nerwów, kasy aby się wykłócać- nie wiadomo kogo to wina, czy tej babki, czy ludzi którzy wyciągali i robili zdjęcia tym przedmiotom... na pewno ona nie ułożyła tego byle jak a karton otwarty był, części niektóre wypadnięte nie mamy siedziby kex'u w Toruniu Bybella ahh fajna porodówka co?? a w jakiej salce byłaś? w 4 i 5? mi się marzy 5 Pearl a wkładki wymieniam 2-3 razy dziennieCzubasek współczuję infekcji wiem jakie to cholerstwo ciężkie, a najgorsze pieczenie, swędzenie, no idzie oszaleć też pomagało, przyjemniejsze było uczucie mięty niż pieczenia czy swędzenia ![]() Boroo i jak sobie poradziłaś misiaku z kremówką?? 30% jest dobra- ale pilnuj masy, lepiej żeby była za twarda- gęsta niż rzadka- ja miałam ost troszkę za rzadką i kleiło się wszystko w palcach Ubić też można- czytałam na necie w czwartek kupuję składniki i też robię, a bounty robię jako ciasto- jest mega ![]() agawoo i co robisz sałatkę na święta z ananasem i selerem ciętym w paski?? bo ja tak ![]() nikotynka, kasikzaki,nie pomyślcie o mnie, że jestem nienormalna czy coś ale ponoć aby zlikwidować/zmniejszyć/ zapobiec H. dobry jest seks analny... nie wiem ile w tym prawdy, ale...
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podobaja mi sie tez te mikolajki
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strzeżonego pan Bóg strzeże ponoć
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
Oki, jadłospisy wrzuciłam na 1szą stronę i uciekam spać bo wstaję o 6tej rano
![]() Jutro siostrzeniec ma urodziny i muszę jechać już rano z tżtem bo później nie mam jak sie zabrać. Ale do południa planujemy z siostrą robić ciaska na święta, tzn ona już trochę napiekła ja będę robić orzeszki z karmelem w środku i orzechem laskowym. Siostra ma takie specjalne foremki, a ciastka są mega ![]() Dobranoc mamuśki....jutro wrzuce te propozycje tytułu, tak więc czekam jeszcze na propozycję(na priv). papa
|
#4489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ona ma 4 dzieci - ostatnia córka ma 8 lat.. ale jesteśmy po imieniu, nie jest to jakaś stara złośliwa ciotka.. rzadko gadamy ale wiem że to raczej jej tak wyszło i nie było celowe ![]() ja sama się czułam na dziewczynkę, czułam sie brzydka, taka zbrzydniała i zgaszona..tylko inni starali sie być mili i nic nie mówili na temat mojej urody a raczej jej braku w ciąży , a teraz dostałam potwierdzenie że w lustrze dobrze widziałam![]() a do jej ciąży z Justynką to nic nie powiem, bo to było straszne wszystko - urodziła ja w 26 tyg - miała rodzic tak jak ja w połowie stycznia a urodziła w 16 października... mała ważyła 650grciotka dostała krwotoku, wycięli jej wszystkie narządy poza 1 jajnikiem, nawet pęcherz musieli zszyć.. przetoczyli jej 6 jedn krwi czyli prawie całą krew jej wymienili.. no a o małą też walczyli..ale jest wszystko dobrze zawsze jak o tym myślę to czuje że nie mam prawa narzekać na moje bóle i marudzić że coś mi nie pasi, że ciężko.. maż mnie wygania do spania, bo słyszy ze nie robię kosztorysu tylko sobie w necie siedzę Zatem dobranoc i postaram się pisywać częściej
|
|
|
#4490 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam zrobić przed swiętami, żeby ją sprawdzić, bo nie chcę eksperymentować, ale się nie wyrobiłam :/ Więc zrobię po świętach Bo oczywiście dalej za mną chodzi
|
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... już biegam w męza bokserkach wieczorem bo przynajmniej nic mi się nie ocieraCytat:
![]() My na zajęciach praktycznych aniołki z piórek i igieł sosny czarnej, cudne wychodziły
|
||
|
|
|
#4493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Agatek, w takim razie miejmy nadzieje, ze A. ma zlote raczki i zrobi tak,zeby dzialalo. I faktycznie masz nauczke - w sumie niewielie byscie dolozyle, a mielibyscie nowa, bez nerwow i laski
Cytat:
moze nie mam juz infekcji? na kolejnej wizycie musze go o wszystko dokladnie wypytac Cytat:
![]() o matko z corko, dziewczyno ![]() przeciez w tej sytuacji seks analny to czysty masochizm
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdradziłaś mnie z tą sałatką! A ja robię przynajmniej jeden Andrzej będzie zadowolony na święta a Twój bidny nie
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przeżyłam jeszcze porodu ale na chwilę obecną ból jaki towarzyszy przy zaawansowanym panu H jest największym bólem jaki przeżyłam. Jedyne co by mogło być w tym prawda to jako środek zapobiegawczy ale ja mam ten problem od lat i mam blokadę że tż podczas przytulanek nie może nawet dotknąć tego miejsca bo "czar pryska". Oczywiscie nie pomyśl ze Cię atakuję, ja wiem ze Ty to gdzieś wyczytałas/usłyszałaś .....ale ja w każdym bądź razie podziękuję ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- No dokładnie.......dalej mam ciary.........
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
czubasek20 ja w zeszłym roku kroiłam pomarańczki i suszyłam- ale pachniało
Pearl ja tam nie wiem czy masochizn, nie wiem jak to jest, narazie nie mam problemów na szczęście z tym... czytałam kiedyś w necie duużo na ten temat i tak pisało, nie wiem ile w tym prawdy, jeszcze zależy, kto co lubi
|
#4497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() normalnie pierwszy raz w zyciu mam ochote stworzyc cos wlasnorecznie na choinke ![]() ![]() a co do tej Twoje infekcji, to co powiedzial Twoj lekarz? Wiesz, ja czytalam, ze jak sie swinstwo przywlecze, to zeby tak naprawde sie tego pozbyc, trzeba zastosowac kuracje,ktora trwa minimum 3 miesiace ![]() a tak zazwyczaj pomagamy sobie tymczasowo, a za jakis czas problem powraca :/ Cytat:
przykro mi, ze Twoja ciotka przechodzila takie meki, ale dobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo myslalam, ze to jakas stara zazdrosnica i dlatego tak Tobie "palnela" w takich momentach krew sie we mnie gotuje
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dobranoc
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przez anala wlasnie tym bardziej mozna sie nabawic H.
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
kasikzaki dlatego współczuję
wiem jedno- mój ojciec też się męczy od lat, a jak któraś mnie kiedyś postraszyła, że to może być genetycznie, to... ale teraz mu znikło, bo więcej się rusza, i tak nie boli, może macie za mało tego ruchu czy jak? chyba że ciąża pogarsza sprawę... nie wiem jak to tam jest... Nie spoko, nie atakujesz mnie, ja tam jestem otwarta na takie tematy zawsze i wszędzie w szczególności jak poszczę 1,5 mies ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
może gin coś więcej wie na takie tematy? W ogóle ponoć jak się uprawia seks analny to trzeba ginowi powiedzieć, bo on wtedy sprawdza specjalnym czymś drugą dziurkę ja bym się wstydziła a seks analny ponoć wzmacnia coś tam coś tam... poczytaj sobie aha i możesz mieć rację, że można się nabawić- jeśli uprawia się taki seks non stop, a jak 'raz na jakiś czas' to nie
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-21 o 00:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

- jest taki podobny jak już tu po drodze się widziałam pojawił tylko wszystko w jednym pliku i podzielone na dni
śliczne dzięki 

bo powstają duże naciski na żyły i taki tego efekt.. i że ta maść jest bezpieczna w czasie karmienia
a jak sobie poradzić jak się nie ma foremek do ciasteczek? macie jakieś pomysły by wyszły ładne gwiazdki itp? raczej już nie kupię foremek do świąt.. nie wiem może z tektury skleić gwiazdkę i nią wycinać?

a karton otwarty był, części niektóre wypadnięte
nie mamy siedziby kex'u w Toruniu
a wkładki wymieniam 2-3 razy dziennie
wiem jakie to cholerstwo ciężkie, a najgorsze pieczenie, swędzenie, no idzie oszaleć
... już biegam w męza bokserkach wieczorem bo przynajmniej nic mi się nie ociera
ale teraz mu znikło, bo więcej się rusza, i tak nie boli, może macie za mało tego ruchu czy jak? chyba że ciąża pogarsza sprawę... nie wiem jak to tam jest... Nie spoko, nie atakujesz mnie, ja tam jestem otwarta na takie tematy zawsze i wszędzie w szczególności jak poszczę 1,5 mies