|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() i nie panikuj, po szczepieniu może wystapić lekka gorączka
|
|
#3842 | |
|
KWC
|
Cytat:
Ale ja też bym czopa dała, on przeciez jest też przeciwbólowy, co się ma dziecko męczyć... |
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam małemu paracetamol i po ponad godzinie temperatura wyższa. Yyy, po ilu to działa?
|
|
|
|
#3844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak to się przerabia? Cytat:
Cytat:
tak to jest z sylwestrem ![]() mój brat ma też urodziny w sylwestra, a ja 1 stycznia, a tż w Wigilie mamy w rodzinie skłonność do takich dat, tylko Natalka normalnie urodzona kupiłam komplet stanik i majteczki, ale czarny, niestety nie ma na mnie nic w kolorze czerwonym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy
|
|||||
|
|
|
#3845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak dzisiaj, jak temperatura, spadła? Cytat:
Cytat:
![]() kupiłam jakąś tam gierke, nawet nie pamiętam nazwy już spodoba się albo nie, zobaczymy u mnie te same kolorkki na choince ![]() Cytat:
![]() przepiękna choinka ![]() ![]() nasza nadal stoi w kącie ![]() Wczorajsze zakupy udane kupiłam dla tż koszulke w Croppie, bokserki i tą gierke, pierwsze dostanie na urodziny, rano a gre pod choinke (bo jak mu dam gre rano to wiecej niż pewne że będzie gral całą Wigilie zamiast mi pomagać ) Dla siebie kupiłam tą bielizne. I jeszcze spodnie jako prezent od mamy Była u nas wczoraj chrzestna Natalci z prezentem bo "musi być pod choinka" pierwszy raz widze, ale bardzo fajne ![]() a ja już dzisiaj opanowałam pana karpia, a nawet dwóch panów karpiów i zagniotłam ciasto na cisateczka i nawet kuchnie ogarnęłam, o
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-21 o 09:13 |
||||
|
|
|
#3846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak tam dzisiaj? |
|||
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwalilabys sie bąbelkami kolezankom ktore maja mikroskopy -czytaj- Lulla Cotka jak Filipek? Spray i Moonik ja nie wiem gdzie wy widzicie to podobienstwo, strasznie bym chciala ale ten malutki czlowieczek wg mnie niczego po mnie nie odziedziczyl, to jest taka nasza malutka blond doopcia jak to mowie a ja jestem czarnuch wiec..
|
|
|
#3848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Pada snieg, pada snieg dzwonia bla bla bla
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też tak nieśmiało zaczyna padać śnieg
|
|
|
|
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami marze o takich mikroskopach ![]() Cytat:
![]() Natalka też ma jakąs wysypke i nie wiem od czego ![]() popatrz u tam dobrze w buzinke, może rzeczywiście coś się tam czai ![]() oj tam, oj tam ![]() tak tak chodzi o ten niekapek dziwny, już poprawiłam linka ![]() o jaaaaa, a u mnie lekko, leciuteńko pruszy śnieg! Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-21 o 09:24 |
||
|
|
|
#3852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
witam się ze śnieżnej wielkopolskipoczytałam Was wczoraj ale nie dałam rady pocytować, mam nadzieje, że wybaczycie Byłam wczoraj na wigilii w pracy, fajnie było, koleżanki zachwycały się małym, jaki on kochany, grzeczny, duży itd ![]() I wiecie jaki ze mnie głupol kupiłam w H&M te bodziaki z napisem BORN 2011 i chciałam obciąć metkę i tak obcięłam, że razem z materiałem i zrobiłam dziure bo jak mąż zobaczył tą dziurę to myślałam że zawału dostanie, bo mu się strasznie podobały. No a przy okazji jeszcze kilka rzeczy Małemu kupiłam i u nas jeszcze pełno tych bodziaków było![]() Dobra to spróbuje poczytać co tam naskrobałyście póki mały śpi ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
i jak tam dziś Filipek?Cytat:
szaczune czek![]() A jak tam Natalci ząbek?? już wyszedł??
|
|
|
#3854 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Żalilam się od rana, że śniegu nie ma, a tu niesmiało zaczyna pruszyć
Coraz bliżej święta coraz bliżej święta ![]() Dzień dobry ![]() A wogóle, to miał być dziś koniec świata Cytat:
![]() Choinka piękna...może i ja gdzieś upchnę żywą Może podwieszę pod suftem Mojemu się też pomieszały godziny. Do tego jak ma uciąć drzemki w ciągu dnia, to jest dramat z uśpieniem... ![]() Cytat:
Cytat:
Oj biedny Filippo...mnie się wydaje, że im dzieci starsze tym gorzej to znosza bo są bardziej kumate...my się kłujemy 11go stycznia i już mnie serce boli..nie wspominając o tym języczku ![]() Ucałuj Filipa od nas Cytat:
![]() Cytat:
O ktorej Ty wstajesz? o 4? ![]() Cytat:
Natka chcesz opakowanie tego vitum? Mi to leży i pewnikiem to wywalę no bo co z tym zrobię...Daj adres na priv to Ci to wyślę na święta. A propos ząbków..Jest to możliwe żeby Stefan miał już zalążki? 30go kończy 3 miesiące. Mnie się wydaje, że nie, ale wybadałam mu palcem na dolnym dziąśle dwie twarde jakby guleczki białe, to nie takie gulki gładkie tylko takie ostrzejsze jakby....Pytalam o to pediatrę to wzruszyła ramionami i powiedziała "może" po czym dała skierowanie na wędzidelko
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrał stanik, makijaż, w co się ubierać i takie tam ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Zostalam uświadomiona że koniec świata będzie za rok.
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, koniec swiata wszystkie swietowalysmy w maju bodajże, wiekszosc z nas jadla wtedy kielbaski z grilla i czekala
|
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Mooonik ja nie wiem co mam jeszcze zrobić żeby go rozśmieszyć...uśmiech od ucha do ucha ale niemy
No nic będe próbować dalej
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Małgosiu na Pawliczka już rejestrują... ale ja się dodzwonić nie moglam i udało nam się dopiero osobiście... wrrrrrr
mam na 16.01 |
|
|
|
#3860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak czy siak alarm odwołany. Koniec świata za rok ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Jeszcze do mnie "prosze dzwonić koło 16 wtedy jest linia wolniejsza" Dzieki za info. Musze atakowac bo potem z terminem może być kłopot
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko mi mierzyć mu temperaturę bo wierzga nóżkami, ale rano w pupce miał 37,5 czyli spadła. Ale wieczorem to myślałam że zejdę ze strachu bo miał już nawet 39. Co prawda w pupie odejmuje się 38,5, ale mimo wszystko...
Ostatnie przeszedł bez żadnych "gratisów" a teraz biedny się wymęczył. Chociaż po paracetamolu już nie marudził. Teraz sobie słodziutko śpi ![]() Dzięki, że pytacie. |
|
|
|
#3862 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Jestem radośniejsza, bo noc minęła całkiem spoko. Leoś budził się tylko 2 razy na karmienie, katar się zagęścił więc nie jest już taki męczący. Pomogły kciuki cioć , bo wczorajszy dzień upłynął nam na oczyszczaniu noska Leosiowego. Grzebałam mu w nim dosłownie co 15min. Grucha + euphorbium na zmianę z wodą morską + maść majerankowa na zmianę z witaminową. Ufff .Koopa też jakby lepsza. Już troszkę gęstego się pojawiło, choć nadal można mnie posądzić, że karmię dziecko trawą . Próbowałam podawać smectę ale skończyło się na wymiotach .Zazdraszczam śniegu, u nas na razie jedyna oznaka zimy to -10st.C na termometrze. Może będzie z tego śnieg? Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie od wczoraj podaję te kropelki Aspirator przerażający leży nadal nietknięty w szufladzie, walczę gruchą ![]() Cytat:
to niedługo będziesz miała kluska .A nasz pediatra nic nie mówi o zdolnościach Leośka, to może nie jest źle? Cytat:
Moj syn też ma włoski po tacie, z tyłu nawet, nawet, ale z przodu to bardzo oszczędnie Cytat:
Mi gin robił USG brzucha i rany, czy wszystko zrasta się jak należy Śliczne są takie zdjęcia sesyjne... ![]() Cytat:
![]() To masz Natko przejścia... A jak się objawił chory pęcherz? Było mniej siku? Nie przypuściłabym, że wit może uczulić .Choinka śliczna. Moje nadal gołe... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Oj jak tak skusisz małża nową bielizną, to Natalcia bedzie miała rodzeństwo
|
||||||||||
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Wpadłam wczo- chciałam pochwalic dziecia jak łądnie spał ale oczywiście zaczął zaraz wyć. Pozaznaczałam cytaty i siuuuuuuuuu nei wiem juz co komu chciałam ten tego ![]() W każdym bądź razie u nas za oknem biało ![]() No i dziś cos małego meczy- już od 5 wojujemy. |
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie kazała dzwonić w okolicach 17 ![]() Z tego co widziałam mają duzo wolnych terminów na bioderka. Chciała nas umówić na 02.01, ale my mieliśmy być po 2 miesiącach...więc lepiej niech to będą pełne 2 miechy (tym bardzie, że może coś się z tą rehabilitacją ruszy to może i na tą dysplazję coś pomogą )
|
|
|
|
|
#3865 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
a u mnie nie pada śnieg
farsz na pierogi i uszka gotowy musi troszke ostygnąć i można się za nie zabierać ale wcześniej muszę małą nakarmić i jeszcze włosy umalować ![]() Cytat:
ale super,że Ci się udało taki znaleźć, dobry stanik działa cuda ![]() Cytat:
ja się za takie rzeczy nie zabieram, w domu zawsze tata to robił, teraz mąż będzie ![]() Cytat:
u nas uczulenie na oliwkę wyszło po 2miesiącach stosowania dzień w dzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ohoo, głodne dziecię się domaga jedzenia i zaczęło wcinać kocyk
|
|
#3866 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My wędzidełko podcinaliśmy jeszcze na oddziale położniczym. Neonatolog się pytał czy chcemy od razu, czy wolimy skierowanie. Leoś delikatnie zakwilił i po bólu. Cytat:
Kolejna matka wariatka się kłania . Wczoraj wieczorem uruchomiłam starą wagę kuchenną do ważenia Leosia, bo mi się wydawało, że synuś taki mizerny w tej chorobie. Wyszło, że waży 6300, więc chyba nie tak źle . Będziemy się ważyć codziennie i zobaczymy, czy przybywa.---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
A uczyła mamusia, że nieładnie się chwalić ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3867 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Moze dzis zdąże poodpisywać
![]() cotynato- po pierwsze brawa za dodatkowy kilogram I wycałuj Filipka od cioci- biedaczek się umęczył po sczepieniu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A choinka wypaśna wiejskie powietrze ![]() Cytat:
kiedy Ty masz na to czas??? Cytat:
Cytat:
to rocznica będzie udana Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3868 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie, przeciez 4 to środek nocy, ja sobie wstałam przed 6, razem z mężem jak przykładna żona Cytat:
a braciszka raczej nie będzie, narazie nie - będziemy myśleć za rok ![]() cieszę się z nocki ![]() -10? wow, nieźle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no co Ty, karpik był już ukatrupiony i wypatroszony, ja musiałam tylko oczywiścić z łusek, pozbawić go płętw i poporcjować Natko, staniczek taki tylko czarny: http://sklep.avalingerie.pl/p,208,av_734.html U mnie sie zrobiło biało, jak pięknie! natalcia jak wstała to leżała sobie na macie, ja sprzątałam i słuchałyśmy sobie rmf święta i tak mi się świątecznie zrobiło, w końcu! A teraz się zbieramy i lecimy przewietrzyć pupcie na mroziku
|
|||||
|
|
|
#3869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3870 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No my musimyw okolicach 28 więc już muszę to zalatwiać... Darmozjady ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Cytat:
Już by bylo po wszystkim...echCytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

dzis bede grac bo własnie przyszedł
urodziny ma w sylwestra...... 
za dziewuszkę, Mati musi miec siostre
my po szczepieniu , płakać mi się chce jak widzę mój mały smutny dziubek
Ja dla tż prezent mam niewymyślny, praktyczny i złożony

.
.
. Wczoraj wieczorem uruchomiłam starą wagę kuchenną do ważenia Leosia, bo mi się wydawało, że synuś taki mizerny w tej chorobie. Wyszło, że waży 6300, więc chyba nie tak źle