Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 22:26   #3841
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Termometr do ucha/czoła - na czole 37, na uchu ok 38 w pupie zwykły elektryczny 38,5. Chyba uwierzę elektrycznemu, nie? Tzn czopka już zapodałam, ale oczywiście już panika

Poza tym masakra, jaki on jest marudny
nie masz rtęciowego? ja tylko temu wierzę i tym mierzę - dziecko na ręce, termometr pod pachę rączką przyciskam delikatnie, kładę swoją rękę na niej i głaszczę żeby leżała spokojnie
i nie panikuj, po szczepieniu może wystapić lekka gorączka

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 22:26   #3842
spray
KWC

Cytat:
Termometr do ucha/czoła - na czole 37, na uchu ok 38 w pupie zwykły elektryczny 38,5. Chyba uwierzę elektrycznemu, nie? Tzn czopka już zapodałam, ale oczywiście już panika

W dupalu temperatura o pół stopnia wyższa - trzeba odjąć.
Ale ja też bym czopa dała, on przeciez jest też przeciwbólowy, co się ma dziecko męczyć...
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 00:27   #3843
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dałam małemu paracetamol i po ponad godzinie temperatura wyższa. Yyy, po ilu to działa?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 07:55   #3844
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
my tez mamy ta wodna w zestawie TZ sciaga z torrenta czy cos takiego za darmo ale trzeba konsole przerobic zeby odtwarzała plyty wypalanki dzis bede grac bo własnie przyszedł

to fajne zakupy w realu widze ze udane
udane że hej

a jak to się przerabia?
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

Też mamy teraz babydreamy, ale te eko - biodegradowalne. Bardzo chłonne, dupina się nie odparza, a ja mam poczucie, ze ratuję świat tymi rozkładalnymi pieluszkami
a które to są te eko? I ile takie ratowanie świata kosztuje? bo jak nie dużo drożej co te które świata nie ratują to ja chętnie sobie troche poratuje
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
witam, w lublinie śniegu napadało - cóż za rozpusta śnieg w grudniu. u nas nadal lekkie cyrki z jedzeniem - młoda się drze chyba już z założenia. niedługo będziemy wisieć głową w dół z żyrandola żeby zjeść......

no dobry pomysł tz sieucieszy, ja miałam w zeszłym roku taki na męża 30 urodziny. ale mąz nie dał szans żebyśmy choć na chwilę pobyli sami i były nici z prezentu urodziny ma w sylwestra......
śnieeeeeeeeeg, zazdraszczam!

tak to jest z sylwestrem
mój brat ma też urodziny w sylwestra, a ja 1 stycznia, a tż w Wigilie mamy w rodzinie skłonność do takich dat, tylko Natalka normalnie urodzona

kupiłam komplet stanik i majteczki, ale czarny, niestety nie ma na mnie nic w kolorze czerwonym ale jak przmierzyłam ten co mam, to jak na mnie szyty a moje bąbelki wyglądają w nim tak że samej mi ślinka pociekła jak już ja sobie pomyślałam że moje dojarki ładnie wyglądają to naprawde tak musi być, bo to się mało kiedy zdarza
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
acelinka oooo!! Acelinka będzie świętować no no zazdraszczam a która to już rocznica z chłopem?
a 6 dopiero
Cytat:
o to trzymam za dziewuszkę, Mati musi miec siostre

aha, zawsze mnie w ddtvn rozsmiesza jak przyjdzie Jusis i podpisują ją _ Reni Jusis, ekomama. a co to jakis nowy twór? Indygo79 - nie ekomama

dziękujemy
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 07:55   #3845
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
my po szczepieniu , płakać mi się chce jak widzę mój mały smutny dziubek
Teraz śpi wtulony w maminą klatkę i pomrukuje, buuuu

a jak dzisiaj, jak temperatura, spadła?
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
mialam zalaczyc malutkiego irokezika, wloski rosna i rosna, no wszystko ma po tacie, po prostu wszystko, lacznie z kolorem wloskow

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Mój mąż jest mega fanem różnych gier, więc gdybyś jeszcze nie zdecydowała to mogę podpytać. Chociaż to też zależy czy ma być typowa strategia, czy strzelanka, czy przygodówka... No i jak pisały dziewczyny, tania to to nie jest
Pięknusia choinka! Też będziemy mieć czerwoną, tylko jeszcze ze złotymi akcentami
dziękuje
kupiłam jakąś tam gierke, nawet nie pamiętam nazwy już spodoba się albo nie, zobaczymy

u mnie te same kolorkki na choince
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Acelinka też mam nadzieję, że to naprawdę przejściowe, może to ten skok Ja dla tż prezent mam niewymyślny, praktyczny i złożony A na grach się niestety nie znam. Trzymam kciuki za udaną rocznicę

Jako bonus nasza choinka
może i skok, z resztą nie ważne co, zawsze żeby szybko minęło

przepiękna choinka

nasza nadal stoi w kącie

Wczorajsze zakupy udane kupiłam dla tż koszulke w Croppie, bokserki i tą gierke, pierwsze dostanie na urodziny, rano a gre pod choinke (bo jak mu dam gre rano to wiecej niż pewne że będzie gral całą Wigilie zamiast mi pomagać )
Dla siebie kupiłam tą bielizne. I jeszcze spodnie jako prezent od mamy

Była u nas wczoraj chrzestna Natalci z prezentem bo "musi być pod choinka" i kupiła jej też o http://allegro.pl/momma-kubki-o-kube...988336650.html
pierwszy raz widze, ale bardzo fajne

a ja już dzisiaj opanowałam pana karpia, a nawet dwóch panów karpiów i zagniotłam ciasto na cisateczka i nawet kuchnie ogarnęłam, o

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-12-21 o 09:13
Stary 2011-12-21, 09:04   #3846
19natka88
Zakorzenienie

Hej Oszaleję kiedyś, Szymon codziennie budzi się wcześniej (4.30,3.30,2.00) i nie chce spać Może mu zęby idą albo co

Cytat:
Też myślę o ścięciu, z tego samego powodu

U mnie zapewne skończy się na myśleniu o tym

Mój dostał chyba w tej szczepionce dawkę marudzenia. Prawie siłą wymusiłam maluteńki jeden uśmiech eh Mój Pan najsłodszy uśmieszek, jest niewzruszony!
Bidulek

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mój dzieć też się tu któregoś dnia obudził o 3-30 i nie spał prawie do 5
ale gasze mu światło, kłade obok siebie i nie ma przebacz ma spać, wierci się wierci ale uśnie, już jest coraz lepiej, nie robi mi scen po 1,5 godziny a maks do pól godziny

Robię podobnie ale po 15 minutach słychać okrzyki zniecierpliwienia:rolleye s:

weź nie mów z tą witaminą, ja kilka dni temu zaczełam ją dawać i mały ma wysypkę na całym ciele i nie mogę dojśc od czego, nabiału nie ruszałam na bank, wszystko to co zwykle, nic nowego...

Może też winowajcą jest witamina? A dajesz też Devikap?

ps. Śliczna choinka, chyba jutro swoją przytaszcze , bo maż to najlepiej w wigilie by ubierał, to se sama przyniosę i obsadzę a co
kusi mnie ten zapachhh

Dziękuję W tym roku wyjątkowo wcześnie mamy choinkę, zazwyczaj to tak dzień przed wigilią

mi już tak miesiąc wypadają.... już coraz mniej bo już nie wychodzą garściami a kosmykami ale jest poprawa. Ściełam włosy jakieś 5cm, ale nic to nie dało. Biorę tylko witaminy dla matek karmiących ii tyle i non stop mam przetłuszczone włosy
lipa trochę bo już mi skórę widać tyle włosów wypadło, ale odrosną kiedyś
Czyli trzeba przeczekać

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Natka fajna choinka, zazdroszczę,że już Wam świeci a czemu myślisz, że po D ma Szymek wysypkę? zmieniałaś mu teraz?
Po przeprowadzeniu śledztwa i odstawieniu wszystkich nowych rzeczy ( Boboticu, Furaginu i właśnie wit.D) wysypka zniknęła, jednego dnia podałam tylko furagin - było ok, dołożyłam bobotic też brak wysypki - więc winowajcą była witamina - ja nie jadłam nic nowego, proszek też ten sam jest. A wcześnie dawałam mu KiD Vitum, a teraz miałam Devikap

Cytat:

I jak tam dzisiaj?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 09:07   #3847
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kupiłam komplet stanik i majteczki, ale czarny, niestety nie ma na mnie nic w kolorze czerwonym ale jak przmierzyłam ten co mam, to jak na mnie szyty a moje bąbelki wyglądają w nim tak że samej mi ślinka pociekła jak już ja sobie pomyślałam że moje dojarki ładnie wyglądają to naprawde tak musi być, bo to się mało kiedy zdarza
Jestes boska!!!!!! pochwalilabys sie bąbelkami kolezankom ktore maja mikroskopy -czytaj- Lulla

Cotka jak Filipek?
Spray i Moonik ja nie wiem gdzie wy widzicie to podobienstwo, strasznie bym chciala ale ten malutki czlowieczek wg mnie niczego po mnie nie odziedziczyl, to jest taka nasza malutka blond doopcia jak to mowie a ja jestem czarnuch wiec..
Stary 2011-12-21, 09:07   #3848
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Uuuu to będzie gorrąca rocznica co?

Cytat:
może i skok, z resztą nie ważne co, zawsze żeby szybko minęło

Dokładnie

przepiękna choinka

nasza nadal stoi w kącie

Dziękuję

Wczorajsze zakupy udane kupiłam dla tż koszulke w Croppie, bokserki i tą gierke, pierwsze dostanie na urodziny, rano a gre pod choinke (bo jak mu dam gre rano to wiecej niż pewne że będzie gral całą Wigilie zamiast mi pomagać )

Też kupiłam koszulkę dla tż w Croppie

Była u nas wczoraj chrzestna Natalci z prezentem bo "musi być pod choinka" i kupiła jej też o takie coś http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

Chodzi o ten taki okrągły kubek niekapek? Bo coś się chyba pomieszało?

a ja już dzisiaj opanowałam pana karpia, a nawet dwóch panów karpiów i zagniotłam ciasto na cisateczka i nawet kuchnie ogarnęłam, o
Szalejesz

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-21, 09:11   #3849
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Oszaleję kiedyś, Szymon codziennie budzi się wcześniej (4.30,3.30,2.00) i nie chce spać Może mu zęby idą albo co
Natus calkiem mozliwe w aptece jest taka masc na dziaselka, ponoc po niej tak nie swedzi i dzidzia jest spokojniejsza

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Pada snieg, pada snieg dzwonia bla bla bla
Stary 2011-12-21, 09:13   #3850
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natus calkiem mozliwe w aptece jest taka masc na dziaselka, ponoc po niej tak nie swedzi i dzidzia jest spokojniejsza

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Pada snieg, pada snieg dzwonia bla bla bla
Dzięki Lullek Spróbujemy

U mnie też tak nieśmiało zaczyna padać śnieg

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-21, 09:16   #3851
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestes boska!!!!!! pochwalilabys sie bąbelkami kolezankom ktore maja mikroskopy -czytaj- Lulla
może to nieskromne że tak pisze i śmieszne w ogóle, ale serio byłam w szoku co ten stanik z nimi robi, a taki niepozorny był

czasami marze o takich mikroskopach
Cytat:

Po przeprowadzeniu śledztwa i odstawieniu wszystkich nowych rzeczy ( Boboticu, Furaginu i właśnie wit.D) wysypka zniknęła, jednego dnia podałam tylko furagin - było ok, dołożyłam bobotic też brak wysypki - więc winowajcą była witamina - ja nie jadłam nic nowego, proszek też ten sam jest. A wcześnie dawałam mu KiD Vitum, a teraz miałam Devikap
za śledztwo

Natalka też ma jakąs wysypke i nie wiem od czego

popatrz u tam dobrze w buzinke, może rzeczywiście coś się tam czai
Cytat:
Uuuu to będzie gorrąca rocznica co?

Szalejesz
oj tam, oj tam

tak tak chodzi o ten niekapek dziwny, już poprawiłam linka

o jaaaaa, a u mnie lekko, leciuteńko pruszy śnieg!

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-12-21 o 09:24
Stary 2011-12-21, 09:29   #3852
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Lullek Spróbujemy

U mnie też tak nieśmiało zaczyna padać śnieg
Nie ma za co u was niesmialo a u nas sypie, oby nas znowu nie zasypalo

Cytat:
może to nieskromne że tak pisze i śmieszne w ogóle, ale serio byłam w szoku co ten stanik z nimi robi, a taki niepozorny był

za śledztwo

oj tam, oj tam

a wiesz kiedys ogladalam jakis program i tam wlasnie bylo ze dobrze dobrany stanik potrafi zdzialac cuda, szkoda tylko ze u mnie nie ale super ze zakup sie udal
Stary 2011-12-21, 10:00   #3853
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dzień dobry witam się ze śnieżnej wielkopolski ale czad mamy śnieg:j upi:

poczytałam Was wczoraj ale nie dałam rady pocytować, mam nadzieje, że wybaczycie
Byłam wczoraj na wigilii w pracy, fajnie było, koleżanki zachwycały się małym, jaki on kochany, grzeczny, duży itd

I wiecie jaki ze mnie głupol kupiłam w H&M te bodziaki z napisem BORN 2011 i chciałam obciąć metkę i tak obcięłam, że razem z materiałem i zrobiłam dziureAle wczoraj pojechałam jeszcze raz do H&M i kupiłam drugie takie same bo jak mąż zobaczył tą dziurę to myślałam że zawału dostanie, bo mu się strasznie podobały. No a przy okazji jeszcze kilka rzeczy Małemu kupiłam i u nas jeszcze pełno tych bodziaków było

Dobra to spróbuje poczytać co tam naskrobałyście póki mały śpi

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

ojejku współczujęi jak tam dziś Filipek?
Cytat:

a jak dzisiaj, jak temperatura, spadła?

Była u nas wczoraj chrzestna Natalci z prezentem bo "musi być pod choinka" i kupiła jej też o http://allegro.pl/momma-kubki-o-kube...988336650.html

Acelinka już tyle rzeczy zrobiłaśszaczune czek

A jak tam Natalci ząbek?? już wyszedł??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:22   #3854
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Żalilam się od rana, że śniegu nie ma, a tu niesmiało zaczyna pruszyć
Coraz bliżej święta coraz bliżej święta

Dzień dobry
A wogóle, to miał być dziś koniec świata

Cytat:
Hej Chyba się powtórzę ale ja tego mojego dziecka totalnie nie ogarniam
Poka serek
Choinka piękna...może i ja gdzieś upchnę żywą Może podwieszę pod suftem
Mojemu się też pomieszały godziny. Do tego jak ma uciąć drzemki w ciągu dnia, to jest dramat z uśpieniem...

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
owo!
Udało mi się wreszcie umówić na usg bioderek (tam gdzie nie odbierali) byłam osobiście. Do neurologa jeszcze nie ma rejestracji... mam dzwonić po świętach... taaaa i ciekawe kto podniesie tę cholerna słuchawkę
W ośrodku rehabilitacyjnym trafiłam na panią kierownik. Trochę pogadałyśmy... i jeśli nie uda nam się dostać na wizytę przed świętami (!), to przyjmie nas osobiście po świętach... Ale to będę się cieszyć jak już będę mieć potwierdzenie wizyty.
A i upiekłam dziś kolejną partię pierniczków... i padam
Gdzie umowiłaś bioderka? Na Pawliczka?

Cytat:
Też myślę o ścięciu, z tego samego powodu

Mój dostał chyba w tej szczepionce dawkę marudzenia. Prawie siłą wymusiłam maluteńki jeden uśmiech eh Mój Pan najsłodszy uśmieszek, jest niewzruszony!
Ani mi się waż!
Oj biedny Filippo...mnie się wydaje, że im dzieci starsze tym gorzej to znosza bo są bardziej kumate...my się kłujemy 11go stycznia i już mnie serce boli..nie wspominając o tym języczku
Ucałuj Filipa od nas

Cytat:
a które to są te eko? I ile takie ratowanie świata kosztuje? bo jak nie dużo drożej co te które świata nie ratują to ja chętnie sobie troche poratuje

no dałaś czadu

Cytat:

Sprytny plan
O ktorej Ty wstajesz? o 4?

Cytat:
A wcześnie dawałam mu KiD Vitum, a teraz miałam Devikap
A wyczuwasz coś pod palcem jak przejedziesz po dziąśle?
Natka chcesz opakowanie tego vitum? Mi to leży i pewnikiem to wywalę no bo co z tym zrobię...Daj adres na priv to Ci to wyślę na święta.

A propos ząbków..Jest to możliwe żeby Stefan miał już zalążki? 30go kończy 3 miesiące. Mnie się wydaje, że nie, ale wybadałam mu palcem na dolnym dziąśle dwie twarde jakby guleczki białe, to nie takie gulki gładkie tylko takie ostrzejsze jakby....Pytalam o to pediatrę to wzruszyła ramionami i powiedziała "może" po czym dała skierowanie na wędzidelko
Stary 2011-12-21, 10:26   #3855
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiesz kiedys ogladalam jakis program i tam wlasnie bylo ze dobrze dobrany stanik potrafi zdzialac cuda, szkoda tylko ze u mnie nie ale super ze zakup sie udal
Fajnie by było jakby nas taki specjalista wziął w obroty Dobrał stanik, makijaż, w co się ubierać i takie tam

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Zostalam uświadomiona że koniec świata będzie za rok.
Stary 2011-12-21, 10:34   #3856
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

A jaki kupiłaś?

za śledztwo

Też będziesz musiała przeprowadzić śledztwo

zaglądałam, ma czerwone ale w miejscu jakby czwórek dziąsełka twarde raczej, sama nie wiem

oj tam, oj tam

Ciekawa rzecz

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-21, 10:38   #3857
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Fajnie by było jakby nas taki specjalista wziął w obroty Dobrał stanik, makijaż, w co się ubierać i takie tam

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Zostalam uświadomiona że koniec świata będzie za rok.
Pssss mi juz nic nie pomoze
Kochana, koniec swiata wszystkie swietowalysmy w maju bodajże, wiekszosc z nas jadla wtedy kielbaski z grilla i czekala
Stary 2011-12-21, 10:38   #3858
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Mooonik ja nie wiem co mam jeszcze zrobić żeby go rozśmieszyć...uśmiech od ucha do ucha ale niemy No nic będe próbować dalej
Stary 2011-12-21, 10:41   #3859
SONIA004
Zadomowienie

Małgosiu na Pawliczka już rejestrują... ale ja się dodzwonić nie moglam i udało nam się dopiero osobiście... wrrrrrr
mam na 16.01
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:43   #3860
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Pssss mi juz nic nie pomoze
Kochana, koniec swiata wszystkie swietowalysmy w maju bodajże, wiekszosc z nas jadla wtedy kielbaski z grilla i czekala
Chyba mnie coś ominęło
Tak czy siak alarm odwołany. Koniec świata za rok

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Małgosiu na Pawliczka już rejestrują... ale ja się dodzwonić nie moglam i udało nam się dopiero osobiście... wrrrrrr
mam na 16.01
To mi gupa pinda jak już się dodzwoniłam powiedziała, że mam dzwonić po nowy roku Jeszcze do mnie "prosze dzwonić koło 16 wtedy jest linia wolniejsza"
Dzieki za info. Musze atakowac bo potem z terminem może być kłopot
Stary 2011-12-21, 10:51   #3861
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ciężko mi mierzyć mu temperaturę bo wierzga nóżkami, ale rano w pupce miał 37,5 czyli spadła. Ale wieczorem to myślałam że zejdę ze strachu bo miał już nawet 39. Co prawda w pupie odejmuje się 38,5, ale mimo wszystko...
Ostatnie przeszedł bez żadnych "gratisów" a teraz biedny się wymęczył. Chociaż po paracetamolu już nie marudził. Teraz sobie słodziutko śpi

Dzięki, że pytacie.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:52   #3862
Caltea
Zadomowienie

Hallo!
Jestem radośniejsza, bo noc minęła całkiem spoko. Leoś budził się tylko 2 razy na karmienie, katar się zagęścił więc nie jest już taki męczący. Pomogły kciuki cioć, ale sobie też przypisuję niewielką zasługę w opanowywaniu kataru, bo wczorajszy dzień upłynął nam na oczyszczaniu noska Leosiowego. Grzebałam mu w nim dosłownie co 15min. Grucha + euphorbium na zmianę z wodą morską + maść majerankowa na zmianę z witaminową. Ufff.
Koopa też jakby lepsza. Już troszkę gęstego się pojawiło, choć nadal można mnie posądzić, że karmię dziecko trawą. Próbowałam podawać smectę ale skończyło się na wymiotach.

Zazdraszczam śniegu, u nas na razie jedyna oznaka zimy to -10st.C na termometrze. Może będzie z tego śnieg?

Cytat:
Hej laseczki wpadam z doskoku, wypralam juz zaslony, wyszorowalam dywan i teraz na chwile usiadlam bo zaczynam padac na pysk
Szalona kobieto o niespożytej energii

Cytat:
witam, w lublinie śniegu napadało - cóż za rozpusta śnieg w grudniu. u nas nadal lekkie cyrki z jedzeniem - młoda się drze chyba już z założenia. niedługo będziemy wisieć głową w dół z żyrandola żeby zjeść......

oj to trzymajcie się, oby była poprawa. jako probiotyk polecam dicoflor - jest w saszetkach, ale i w kropelkach. najłatwiej te kropelki podać

o, jaki młody wujcio. smiesznie tak walczcie dzielnie, p.s. ja bym siębała akcji z odkurzaczem
Ooo, to tak źle?

Właśnie od wczoraj podaję te kropelki, ależ mi one ułatwiły życie

Aspirator przerażający leży nadal nietknięty w szufladzie, walczę gruchą

Cytat:
A z lepszych rzeczy- mały przybiera ładnie. 1kg w miesiąc, więc walka nie poszła na marne podobno ulewa z przejedzenia i mamy ćwiczyć główkę bo na brzuszku jak trzyma ślicznie, to jak za ręce go podnosiła to średnio sobie radził. Jak styczniu nie bdz lepiej to idziemy na jakieś ćwiczenia
to niedługo będziesz miała kluska.
A nasz pediatra nic nie mówi o zdolnościach Leośka, to może nie jest źle?

Cytat:
mialam zalaczyc malutkiego irokezika, wloski rosna i rosna, no wszystko ma po tacie, po prostu wszystko, lacznie z kolorem wloskow
Lulka niesamowity irokezik.
Moj syn też ma włoski po tacie, z tyłu nawet, nawet, ale z przodu to bardzo oszczędnie

Cytat:
Wczoraj byłam u gina- wszystko ok, pozwolenie na przytulanki jest Dostałam receptę na tabletki Azalia, podobno weszły w zastępstwie Cerazete. Bierze któraś je? Ciekawa jestem jak je przyjmę, bo w sumie dawno tabsów nie brałam. A może zostać przy gumkach?
Zastanawiam się tylko, bo dr mnie zbadał na fotelu, ale usg nie robił, a dobrze pamiętam że pisałyście że miałyście robione?

No i wczoraj dzień pełen wrażeń mieliśmy- były panie fotografki i zrobiły nam sesję z Niunią Nie była wprawdzie zbyt chętna do współpracy, denerwowała się i olała wszystko ciepłym moczem - dosłownie . Rozebraliśmy ją do zdjeć, a ona najpierw mnie, a potem tatusia zasikała. Ale z tego co widziałam to śliczne zdjęcia będą

To tyle u nas, teraz lecę Was poczytać
Zaczęłam drugie opak i na razie O.K.
Mi gin robił USG brzucha i rany, czy wszystko zrasta się jak należy
Śliczne są takie zdjęcia sesyjne..., teraz olewa, kiedyś podziękuje

Cytat:
Hej Chyba się powtórzę ale ja tego mojego dziecka totalnie nie ogarniam Obudził się o 3.15, zasnął o 4.45 i spał do 9.20
Do tego wyszło nam okropne uczulenie na Devikap - witaminę D
Zaczepiłam wczoraj o H&M i Szymek dostanie kapcie zeberki i sweterek w serek

Caltea zdrówka dla Leosia A no niewiadomo co się dzieciowi stało Wpierw był pęcherz, potem wysypka doszła, a teraz to już chyba "tylko" skok, który ma trwać jeszcze jakieś 4 tygodnie

Jako bonus nasza choinka
No cóż, mamusie zawsze są o krok w tyle za swoimi dziećmi
To masz Natko przejścia... A jak się objawił chory pęcherz? Było mniej siku? Nie przypuściłabym, że wit może uczulić.
Choinka śliczna. Moje nadal gołe...

Cytat:
Mi wypadają tak, że za miesiąc chyba będę łysa Nic nie stosuję bo takich doustnych preparatów zbytnio nie wolno a jak stosuję na głowę to znowu mi się przetłuszczają Ciekawe czy można pić drożdże
Oj mnie też bardzo zaczęły, a tak się cieszyłam, że mam mocne jak nigdy. Ponoć zaczynają wypadać ok. 3 mies. po porodzie. Nie suplementuję niczym, poza wit dla mam karmiących + DHA, ale stosuję Pharmaceris do włosów wypadających i maseczkę z Seboradinu do wł osłabionych. Nie działają...

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytalam ostatnio w gazetce dla mam, że po ciąży i przy karmieniu wypadają masowo włosy (też to miałam z konradkiem i teraz się zaczyna), ale żeby się nie martwić, bo to wypadają włosy które nam się dodatkowo pojawiły podczas ciąży
Podobnie powiedziała mi fryzjerka. Trzeba przeczekać, a potem zacznął odrastać nowe

Cytat:
też wczoraj szczepiliśmy pierwszą dawkę pneumo... u nas wszystko ok... najpierw młody był obrażony, potem spał chyba z godzin (z małą przerwą na jedzenie) a jak wstał to już chichrał się z wszystkiego że myślałam, że spać na noc nie pójdzie;

Dziękujemy ślicznie za wszystkie kciuki!!!
Usg wyszło bdb- wszystko książkowo!
Udało mi się wreszcie umówić na usg bioderek (tam gdzie nie odbierali) byłam osobiście. Do neurologa jeszcze nie ma rejestracji... mam dzwonić po świętach... taaaa i ciekawe kto podniesie tę cholerna słuchawkę
W ośrodku rehabilitacyjnym trafiłam na panią kierownik. Trochę pogadałyśmy... i jeśli nie uda nam się dostać na wizytę przed świętami (!), to przyjmie nas osobiście po świętach... Ale to będę się cieszyć jak już będę mieć potwierdzenie wizyty.
A i upiekłam dziś kolejną partię pierniczków... i padam
To super wieści.

Cytat:

tak to jest z sylwestrem
mój brat ma też urodziny w sylwestra, a ja 1 stycznia, a tż w Wigilie mamy w rodzinie skłonność do takich dat, tylko Natalka normalnie urodzona

No ale za to Natalcia poczęta w okolicach Sylwka.
Oj jak tak skusisz małża nową bielizną, to Natalcia bedzie miała rodzeństwo
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:52   #3863
archinta
Zakorzenienie

Dzień Dobry.

Wpadłam wczo- chciałam pochwalic dziecia jak łądnie spał ale oczywiście zaczął zaraz wyć.
Pozaznaczałam cytaty i siuuuuuuuuu nei wiem juz co komu chciałam ten tego

W każdym bądź razie u nas za oknem biało

No i dziś cos małego meczy- już od 5 wojujemy.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:56   #3864
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Chyba mnie coś ominęło
Tak czy siak alarm odwołany. Koniec świata za rok

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

To mi gupa pinda jak już się dodzwoniłam powiedziała, że mam dzwonić po nowy roku Jeszcze do mnie "prosze dzwonić koło 16 wtedy jest linia wolniejsza"
Dzieki za info. Musze atakowac bo potem z terminem może być kłopot
Powiem Ci szczerze, że gdyby nie to, że zależy mi tam jeszcze umówić się do neurologa dziecięcego... to bym coś powiedziała na temat tego umawiania telefonicznego
Mnie kazała dzwonić w okolicach 17
Z tego co widziałam mają duzo wolnych terminów na bioderka. Chciała nas umówić na 02.01, ale my mieliśmy być po 2 miesiącach...więc lepiej niech to będą pełne 2 miechy (tym bardzie, że może coś się z tą rehabilitacją ruszy to może i na tą dysplazję coś pomogą)
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:59   #3865
mooonik
Zakorzenienie

a u mnie nie pada śnieg

farsz na pierogi i uszka gotowy musi troszke ostygnąć i można się za nie zabierać ale wcześniej muszę małą nakarmić i jeszcze włosy umalować

Cytat:
przez Ciebie muszę od nowa czyścić monitor
ale super,że Ci się udało taki znaleźć, dobry stanik działa cuda

Cytat:
ale że sama ich ubiłaś i patroszyłaś?! WoW!! ja się za takie rzeczy nie zabieram, w domu zawsze tata to robił, teraz mąż będzie

Cytat:
aha, no to jak śledztwo tak wskazało to pewnie ona jest winowajcą
u nas uczulenie na oliwkę wyszło po 2miesiącach stosowania dzień w dzień

Cytat:
Spray i Moonik ja nie wiem gdzie wy widzicie to podobienstwo, strasznie bym chciala ale ten malutki czlowieczek wg mnie niczego po mnie nie odziedziczyl, to jest taka nasza malutka blond doopcia jak to mowie a ja jestem czarnuch wiec..
widać, widać Kochana, że mały Lullek upodabnia się do dużego Lullka

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
poczytałam Was wczoraj ale nie dałam rady pocytować, mam nadzieje, że wybaczycie
Byłam wczoraj na wigilii w pracy, fajnie było, koleżanki zachwycały się małym, jaki on kochany, grzeczny, duży itd
jak te nasze dzieci umieją wywierać dobre wrażenie na innych

Cytat:
Mooonik ja nie wiem co mam jeszcze zrobić żeby go rozśmieszyć...uśmiech od ucha do ucha ale niemy No nic będe próbować dalej
próbuj, próbuj- moją dziś rozśmieszyło moje kichnięcie

ohoo, głodne dziecię się domaga jedzenia i zaczęło wcinać kocyk

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 11:11   #3866
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
A wogóle, to miał być dziś koniec świata

Chyba zkupowy przed świetami

Mojemu się też pomieszały godziny. Do tego jak ma uciąć drzemki w ciągu dnia, to jest dramat z uśpieniem...

Przytulamy, to na pewno chwilowe i zaraz minie

A propos ząbków..Jest to możliwe żeby Stefan miał już zalążki? 30go kończy 3 miesiące. Mnie się wydaje, że nie, ale wybadałam mu palcem na dolnym dziąśle dwie twarde jakby guleczki białe, to nie takie gulki gładkie tylko takie ostrzejsze jakby....Pytalam o to pediatrę to wzruszyła ramionami i powiedziała "może" po czym dała skierowanie na wędzidelko
To Ci pani drrozjaśniła całą sytuację

My wędzidełko podcinaliśmy jeszcze na oddziale położniczym. Neonatolog się pytał czy chcemy od razu, czy wolimy skierowanie. Leoś delikatnie zakwilił i po bólu.

Cytat:
Ciężko mi mierzyć mu temperaturę bo wierzga nóżkami, ale rano w pupce miał 37,5 czyli spadła. Ale wieczorem to myślałam że zejdę ze strachu bo miał już nawet 39. Co prawda w pupie odejmuje się 38,5, ale mimo wszystko...
Ostatnie przeszedł bez żadnych "gratisów" a teraz biedny się wymęczył. Chociaż po paracetamolu już nie marudził. Teraz sobie słodziutko śpi

Dzięki, że pytacie.
Oj, to się Filipek pochorował. Też myślę, że starsze dzieci przechodzą gorzej...

Kolejna matka wariatka się kłania. Wczoraj wieczorem uruchomiłam starą wagę kuchenną do ważenia Leosia, bo mi się wydawało, że synuś taki mizerny w tej chorobie. Wyszło, że waży 6300, więc chyba nie tak źle. Będziemy się ważyć codziennie i zobaczymy, czy przybywa.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.

Wpadłam wczo- chciałam pochwalic dziecia jak łądnie spał ale oczywiście zaczął zaraz wyć.

Wczo było mega niskie ciśnienie, więc może dziś też? Mojej Julce kręciło się ranow głowie, to może Piotrulo też mały barometr?
A uczyła mamusia, że nieładnie się chwalić

Cytat:
a u mnie nie pada śnieg

Małopolska jest dyskryminowana:baba :

farsz na pierogi i uszka gotowy musi troszke ostygnąć i można się za nie zabierać ale wcześniej muszę małą nakarmić i jeszcze włosy umalować

Moje uszka się już mrożą, ale reszta w rozsypce... W zasadzie to reszta soi jeszcze na półkach w sklepie...

Stary 2011-12-21, 11:15   #3867
archinta
Zakorzenienie

Moze dzis zdąże poodpisywać

cotynato- po pierwsze brawa za dodatkowy kilogram I wycałuj Filipka od cioci- biedaczek się umęczył po sczepieniu

Cytat:
Mój tez ma wszytsko po tacie- łącznie z brakiem włosów
Cytat:
No i wczoraj dzień pełen wrażeń mieliśmy- były panie fotografki i zrobiły nam sesję z Niunią Nie była wprawdzie zbyt chętna do współpracy, denerwowała się i olała wszystko ciepłym moczem - dosłownie . Rozebraliśmy ją do zdjeć, a ona najpierw mnie, a potem tatusia zasikała. Ale z tego co widziałam to śliczne zdjęcia będą
To musisz się koniecznie pochwalić!
Cytat:
Archi u nas to tak jak z tą chorągiewką na wietrze Raz śmiechy w głos a raz wycie jak syrena
no niestety

A choinka wypaśna
Cytat:

Pisałyście kiedyś że wam włosy wypadają po porodzie . Co stosujecie?
wiejskie powietrze
Cytat:
Dziękujemy ślicznie za wszystkie kciuki!!!
Usg wyszło bdb- wszystko książkowo
No to super wieści!

Cytat:
Hej!
padam ale w domu posprzątane wszystko,
kiedy Ty masz na to czas???
Cytat:
Archi cieszę się, że pomału piersi wychodzą na prostą, oby tak dalej a Piotrusia nie chwalę tylko trzymam kciuki
dz
Cytat:

to rocznica będzie udana
Cytat:
I wiecie jaki ze mnie głupol kupiłam w H&M te bodziaki z napisem BORN 2011 i chciałam obciąć metkę i tak obcięłam, że razem z materiałem i zrobiłam dziureAle wczoraj pojechałam jeszcze raz do H&M i kupiłam drugie takie same bo jak mąż zobaczył tą dziurę to myślałam że zawału dostanie, bo mu się strasznie podobały. No a przy okazji jeszcze kilka rzeczy Małemu kupiłam i u nas jeszcze pełno tych bodziaków było
Przyznaj sie ,ze specjalnie to zrobiłaś
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Hallo!
Jestem radośniejsza, bo noc minęła całkiem spoko. Leoś budził się tylko 2 razy na karmienie, katar się zagęścił więc nie jest już taki męczący. Pomogły kciuki cioć, ale sobie też przypisuję niewielką zasługę w opanowywaniu kataru, bo wczorajszy dzień upłynął nam na oczyszczaniu noska Leosiowego. Grzebałam mu w nim dosłownie co 15min. Grucha + euphorbium na zmianę z wodą morską + maść majerankowa na zmianę z witaminową. Ufff.
Koopa też jakby lepsza. Już troszkę gęstego się pojawiło, choć nadal można mnie posądzić, że karmię dziecko trawą. Próbowałam podawać smectę ale skończyło się na wymiotach.
No i na takie info czekałam z rana

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:

Cytat:
Wczo było mega niskie ciśnienie, więc może dziś też? Mojej Julce kręciło się ranow głowie, to może Piotrulo też mały barometr?
A uczyła mamusia, że nieładnie się chwalić
Juz się nic nie odezwę
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 11:17   #3868
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Acelinka już tyle rzeczy zrobiłaśszaczune czek

A jak tam Natalci ząbek?? już wyszedł??
nie wyszedł jeszcze, czai się i mi dziecko denerwuje

Cytat:

no dałaś czadu

Sprytny plan
O ktorej Ty wstajesz? o 4?

możliwe

nie, przeciez 4 to środek nocy, ja sobie wstałam przed 6, razem z mężem jak przykładna żona
Cytat:
Hallo!

Zazdraszczam śniegu, u nas na razie jedyna oznaka zimy to -10st.C na termometrze. Może będzie z tego śnieg?

No ale za to Natalcia poczęta w okolicach Sylwka.
Oj jak tak skusisz małża nową bielizną, to Natalcia bedzie miała rodzeństwo
natalcia poczęta na początku grudnia, w Wigilie już były dwie kreseczki
a braciszka raczej nie będzie, narazie nie - będziemy myśleć za rok

cieszę się z nocki
-10? wow, nieźle
Cytat:
Dzień Dobry.

dzieci to mają wyczucie, no
Cytat:
przez Ciebie muszę od nowa czyścić monitor
ale super,że Ci się udało taki znaleźć, dobry stanik działa cuda

ale że sama ich ubiłaś i patroszyłaś?! WoW!! ja się za takie rzeczy nie zabieram, w domu zawsze tata to robił, teraz mąż będzie

no co Ty, karpik był już ukatrupiony i wypatroszony, ja musiałam tylko oczywiścić z łusek, pozbawić go płętw i poporcjować

Natko, staniczek taki tylko czarny: http://sklep.avalingerie.pl/p,208,av_734.html

U mnie sie zrobiło biało, jak pięknie!
natalcia jak wstała to leżała sobie na macie, ja sprzątałam i słuchałyśmy sobie rmf święta i tak mi się świątecznie zrobiło, w końcu!

A teraz się zbieramy i lecimy przewietrzyć pupcie na mroziku
Stary 2011-12-21, 11:30   #3869
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

Mój tez ma wszytsko po tacie- łącznie z brakiem włosów

Tak jak u nas

kiedy Ty masz na to czas???

Mniej siedzi na wizazu?
Cytat:
nie wyszedł jeszcze, czai się i mi dziecko denerwuje

O ten

natalcia poczęta na początku grudnia, w Wigilie już były dwie kreseczki
a braciszka raczej nie będzie, narazie nie - będziemy myśleć za rok

O, to już płeć postanowiona

no co Ty, karpik był już ukatrupiony i wypatroszony, ja musiałam tylko oczywiścić z łusek, pozbawić go płętw i poporcjować

I tak podziwiam, ja karpia tylko piekę, za obróbkę się nie biorę

A teraz się zbieramy i lecimy przewietrzyć pupcie na mroziku
Miłego spacerku
Stary 2011-12-21, 11:49   #3870
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Ci szczerze, że gdyby nie to, że zależy mi tam jeszcze umówić się do neurologa dziecięcego... to bym coś powiedziała na temat tego umawiania telefonicznego
Mnie kazała dzwonić w okolicach 17
Z tego co widziałam mają duzo wolnych terminów na bioderka. Chciała nas umówić na 02.01, ale my mieliśmy być po 2 miesiącach...więc lepiej niech to będą pełne 2 miechy (tym bardzie, że może coś się z tą rehabilitacją ruszy to może i na tą dysplazję coś pomogą)
No właśnie...to idziesz do tego neurologa co nas wystawił. Obyście mieli więcej szcześcia i pani neurolog się nie rozchoruje "za pięć dwunasta".
No my musimyw okolicach 28 więc już muszę to zalatwiać...
Darmozjady

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
próbuj, próbuj- moją dziś rozśmieszyło moje kichnięcie
Kurde. Następna zorganizowana. Muszę sobie zapodac postanowienie noworoczne pt. "lepsza organizacja czasu pracy".

Cytat:
To Ci pani drrozjaśniła całą sytuację

My wędzidełko podcinaliśmy jeszcze na oddziale położniczym. Neonatolog się pytał czy chcemy od razu, czy wolimy skierowanie. Leoś delikatnie zakwilił i po bólu.
A mnie powiedzieli tylko, że mam obserwować i jak będzie potrzeba to naciąć Już by bylo po wszystkim...ech

Cytat:
nie, przeciez 4 to środek nocy, ja sobie wstałam przed 6, razem z mężem jak przykładna żona

Natko, staniczek taki tylko czarny: http://sklep.avalingerie.pl/p,208,av_734.html
Przykładna żona :Cud nie żona i ta bieliznaaaaa

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości