|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
a ja ryb we wigilię jeść nie będę jakichkolwiek
uczulają więc nie będę katować mojego małego synka![]() w zasadzie mało co zjem na wigilię... ehhhh |
|
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
A ja nie jem karpia, bo nie lubię. Ale inne ryby jem
Oto obiecane zdjęcie bucików.
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Moja damulka skarpetek nie lubi.
Nagminnie je ściąga. Mimo, że ma zimne stópki to ją nic to nei rusza:| |
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam jak przy dwójce sprzątać... mąz to robi ale okien myć nie umie a ja tez mam w dup.ce okna bo teraz Lila a później...zresztą kurze i podłogi zmyć...
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- ja karpia nie lubię... wolę mirunę, filet
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doooooooooobry
![]() ale ja się idealnie wpisuje w dzisiejsze nastroje ![]() po kolej z najprzyjemniejszych : dla Sary za 5 miesięcya teraz: przeklinanie- mnie nikt nie przebije, moja matka bluzga jak szewc i wyniosłam to z domu przeklinam duż o za dużo![]() sprzątanie - ni sprzątam, bo ni lubie. serio.dopuki sie nie zabijam o porozwalane rzeczy to dla mnie jst czysto ![]() wigilia-ni gotuje, bo nie umiem. a jeszcze gorzej pieke. potrafie zrobic zwykl obiady, reszta mnie nie interesuje z reszta dla mnie wigilia i święta to odchudzajacy raj, bo ni jem nic, co jest podawane. nie znosze ryb, barszczu, maku i całej reszty. ciasta lubie, ale nie do zarzygania![]() Marina - rozumiem Cie w 1000000000000000000000000 0000% i co do dziecka i męża i w ogóle życia. NAstawienia nie da sie zmienic jak ma sie od kilku misiecy albo i dluzj sajgon. moj Wrzaskun właśnie sie budzi a już mi cisninie podkoczylo i rece mi lataja. nie moge jej j uż słuchać, naprawde nie mog. każdy jej jek zaczyna wzbudzac we mnie wewnetrzna agresje, ktorej nie moge wyladowac. nienawidze allegro! drugi raz cos dla siebie zamawiam i w ch*a sobie leca. digitizer do avilli zamowilam, wysylka w ciagu 24h, niby, polcony priorytet. minął równo tydzien a przesylki ani sladu a facet nie odpisuje na maile. zaraz do niego zadzwonie i mu zrobi wesoly dzien. kiedys zamowilam sobie tez piekny kostium kapielowy, trzy razy wymiary sprawdzalam. przyszdl mi kostium jak na lalke barbie, oddalam go ciotce, ktora ma rozmiar miseczki A i byl idealny. ja nosze f. roznica chyba dosyc znaczna Nie mam nic popakowane, zakupow nie mam, nie mam tz ochoty. więc, jak to sie mowi ? '☠☠☠☠☠☠☠e, nie robie!" I NIECH KTOŚ ZABIERZE TEN ŚNIEG!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#816 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() Pij pij, mi też zrób. Noc miałam do bani, dla odmiany po wczorajszej .Cytat:
Cytat:
Moja mi takie dziwne jazdy robi bez choroby .Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Leję na to, nie będę się spinać .My już odwołaliśmy Sylwestra, właśnie przez Zuzkę. To byłaby męczarnia a nie dobra zabawa. A pomysł z poinformowaniem Tż - . Genialna jesteś .Cytat:
. Kocham Cię !
|
|
|
#817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Już jestem
Dziękujemy za kciuki, pomogły Płaczu były dwie sekundy, zanim pielęgniarka przyłożyła wacik po wkłuciu to już nie płakał ![]() Cytat:
nie ma wyjścia Ja stwierdziłam że jak już tyle zrobiłam to żal byłoby teraz rezygnować i jakoś muszę dać rade Cytat:
![]() Cytat:
O, i tak trzymaj! Ja też zwykłe porządku, bez szału. I tak teściowa się w święta tu nie wybiera, a reszta rodziny nie przywiązuje do tego wagi ![]() Eh...wiadomości mnie zdołowały...
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-12-21 o 11:55 |
|||
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Moja mala cosik dzis marudzi wlasnie padla na lezaczku po godzinnym marudzeniu. Zabki jej chyba podchodza, bo jesc nie je tylko gryzie smoka od butelki, albo pieluche albo swoje raczki. Spac spi grzecznie obudzila sie tylko raz w nocy na jedzonko o 3.50.Wczoraj maz przywiozl jej hustawke od kolezanki bo jej corka bala sie w niej hustac, a nasza zadowolona. Tesciowa przyszla nagadala sie ze ja sadzamy itd (hustawka ma regulowane oparcie i nie jest pod katem 90 stopni), ale nagadac sie musiala. Mala ma ponad 4 miechy i sile, sama sie podnosi do siadania, wiec czemu mam dziecku bronic. Ja wiem ze ksiazkowo moze nie jest to dobre, ale jesli jest silna i sama sie rwie to nie jest to nic zlego. Na brzuszku podnosi wysoko glowe, prostuje raczki i oglada sie na wszystkie strony. Co prawda ucieka jej glowa na prawo i sadzam ja i bawie sie z lewej strony, zeby jej sie miesnie nie zastaly. Marysia po marketach lubi chodzic bo podobaja jej sie dekoracje i ludzie. Ona do wszystkich sie smieje.
|
|
|
|
#819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mogę siedzieć w domu ale musiałabym się zamienić wysokością zarobków z mężem bo tak jak jest to nie ma szans na nie pracowanie ![]() Cytat:
![]() cudowny pomysł, niech nie ma takiego lajtowego życia !!! Cytat:
Cytat:
![]() a na śnieg to ja jestem chętna Patik dla Sarci !!!!bry (się okaże w sumie) jestem wyrodną matką, siedzę z dzieckiem więcej w domu , spacery zaliczam rzadko... bo: mały ma taki system dnia , że ciężko z nim wyjśc przed drzemką a jak się wyśpi to robi jazdy na spacerze jak mam go ubierać i szykowac a potem pół godzinie jeżdzenia sie zwijać bo ryczy to mi sie odechciewa żeby wyjść musze go ubrać-ryk, znieść z 4 pietra , rozłożyć wózek, wsadzić go -ryk, no i niby spacerujemy, powrót-składanie wózka, targanie go w gondoli (jakieś 14kg) jak zaśnie w końcu na 4 pietro -padam na pysk już na 2 !! do tego rana boli , zrobiła się sina... mam dość spacerów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ze świąt się cieszę bo mały będzie miał mnóstwo ludzi do zabawy-ja dychnę no i będziemy razem z Tż bo tęskno mi za nim jak siędzę sama w domu dzień w dzień a on wraca wieczorem. okna umyłam, kurze pościerałam i połozyłam juz większość serwetek , zeby się nie kurzyły meble ![]() ![]() ![]() no to się uzewnętrzniłam sorki |
||||
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
Ania pięciu Polaków w Afganistanie?
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cookie a co tam z tą blizną dziś?? |
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Karpia też nie lubię, nigdy u nas nie było i raczej nie będzie. Zawsze mamy filety na wigilię
W pon. miałam wigilię w pracy, był karp, z musu coś zjadłam ale upewniłam się w tym że go nie lubię ![]() Dobra, idę bo piernik i uszka wołają
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
dla dzielnego Adasia!!!!!co się stało ??? Babonik łączę się w bólu , Ty nie pojesz bo nie możesz ze względu na małego a ja na wagę... nie wiem co się dzieje , masakra jakaś z tymi cyferkami które waga pokazuje
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-21 o 12:00 |
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w tym roku nie wariuje ze sprzataniem, sprzatam caly rok, myje okna tez przez caly rok i nie uwazam, ze mycie okien "na swieta" to jakas szczegolna okazja. Nie mialam jak umyc i nie myje!!!!
i nikogo to nie powinno obchodzic, tym bardziej ze mieszkam przy ruchliwej ulicy i okna po myciu jeden dzien sa ladne a juz nastepnego wygladaja, jak przed myciem wiec mi wisi![]() teraz gotuje rosol bo tesciowa uparcie przywlokla pol swojsko hodowanej kury. No i gotuje - a rosol uwielbiam. Na 14 ide do dentysty na skonczenie kanalowego - oby nic mnie nie bolalo. Ojciec na onkologi robi tomograf itd. Mieli go do swiat operowac ale kombinuja jak kon pod gore. Mama zdala prawko kupila auto jej zdaniem wielkie i boi sie jezdzic - smiechu warte Jednym slowem wariatkowo!!!! |
|
|
|
#825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Teściowi strasznie smakuje. Robię tylko rybę po grecku i paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu. Chciałam ugotować barszcz, ale teściowa woli kupny z kartonu . Sama woli wszystko robić, proponowałam - nie chce, to nie .
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pada snieg a ja nie mam jak wyjść na spacer
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu |
|
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
Aania a u Ciebie nie pada śnieg??jakieś śniegowe chmury nadciągnęły...właśnie z Twojej strony
![]() a dziś nie powinnyśmy iść na spacer ponieważ bardzo duże stężenie pyłów nad nami http://www.malopolanin.pl/10455_fata...alopolska.html
|
|
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zła jestem dziś, bo się Natan obudził o 4 w nocy i mu się spać odechciało I jak zwykle wiercenie, wyplówanie smoczka a potem panika, że go nie ma, kopanie nogami, prężenie się itp
|
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
a robiłyście stroiki?? ja zrobiłam takie, tylko sie nie śmiać, bo to moje pierwsze , zawsze kupowałam, 20111221067.jpg
20111221068.jpg 20111221069.jpg 20111221071.jpg |
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
jacieeeee paputka bardzo fajne
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. ..
wszystkie poszły na ten śnieg?? Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-21 o 13:28 |
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus Ja zrobiłam sobie tylko takie świeczki na talerzu białe obok małe bombeczki ,wysuszona pomarańcza i orzechy...Nie jestem zwolenniczką sztucznych kwiatków.
Dziubek odśnieżają |
|
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek a Ty co się edytowałaś? I tak przeczytałam
![]() Agadus bardzo ładne stroiki, ja nie mam czasu i zdolności .
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz coś prószy- doszło do ciebie już? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- ja nie zdążyłam przeczytać to nie wiem na co bym miała odpowiedziec?
|
|
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
Może na innej stronie była i nie widziała pytania ( z resztą mnie to rybka
).
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie odśnieżam tylko siedzę i użalam się nad sobą
TŻ żeby mnie udobruchać ugotował obiad i stwierdził, że to na 3 dni, więc do świąt nie muszę gotować ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- yyyy ja nie przeczytałam to nie olewam
|
#839 |
|
Rozeznanie
|
a o co chodzi ?
![]() komu baty ?
|
|
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
aaaa dziewczyny, zeby nie bylo nieporozumienia
- ja do zlobka oddalam dzisiaj moja STARSZA core, ktora chodzi tam w czwartki i piatki i bardzo to lubi![]() wiec zrobilam dobrze nam obu ![]() przez ta szkarlatyne i siedzenie w domu zrobila sie nieznosna i mi juz czasem (czyt. codziennie ) nerwy puszczaja...karp - lubie sprzatanie, gotowanie - nie lubie ![]() snieg cudny pada |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

uczulają

dla Sary za 5 miesięcy
przeklinam duż o za dużo

.

I jak zwykle wiercenie, wyplówanie smoczka a potem panika, że go nie ma, kopanie nogami, prężenie się itp 
- ja do zlobka oddalam dzisiaj moja STARSZA core, ktora chodzi tam w czwartki i piatki i bardzo to lubi