Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 13:33   #1621
Balbinka1983
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

U mnie też zerowe. Przytulanki od zajścia w ciążę były może 3 razy... Szczerze to boję się "tam" cokolwiek wsadzać myślę sobie, że może warto się zmusić - wszędzie piszą żeby ciążę potraktować jako czas na jeszcze większe zacieśnianie więzi z partnerem... Bo po porodzie znowu na jakiś czas małż idzie w odstawkę może dziś wieczorem po USG , o ile wszystko będzie w porządku zmolestuję Małża... może uda mi się wykrzesać z siebie jakąś iskrę chociaz duzo bardziej ucieszyłoby mnie gdyby np. ugotował obiad, posprzątał... pomasował mi stopy... ehh
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 13:39   #1622
ivoncia16
Wtajemniczenie

muminek82

powiem Ci ze powinno sie zmienic ;D
ja jeszcze tydzien temu nawet o tym nie pomyslalam ale jakos przykro mi sie zrobilo ze zaniedbuje swojego Tż i zmienilam podejscie do tego
czytalam nawet ze dzidzius fajnie sie wtedy czuje i jest mu milo
a to ze spodziewamy sie potomstwa nie musi przekladac sie na zycie z naszym partnerem , On tez ma swoje potrzeby , wystarczajaco po porodzie bedzie mial szlaban

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

bo to chyba jest tak ze teraz boimy sie o swoje malenstwa i jakos brak w nas takiej namietnosci
nie wiem czemu tak jest

a ja mam dzis ogromna ochote na kalafiorka duszonego na maselku
poszlam do sklepu a takie malenkie kalafiorki 4 zl ale no cos nie mozna sobie wszystkiego odmawiac kupilam jednego i jak mama z pracy wroci to mi zrobi bo Ona robi najpyszniejszy
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 13:41   #1623
muminek82
Wtajemniczenie

myśle że u mnie to zmęczenie i jeszcze obawa o maleństwo,naszczęście mój małż jest bardzo wyrozumiały i sam by się trochę obawiał,mam nadzieje że w drugim trymestrze nadrobimy zaległości
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 13:55   #1624
ivoncia16
Wtajemniczenie

delikatne przytulanki dziudziusiowi napewno nie zaszkodza

a zdradze wam przepis na pyszna fasolke szparagowa bo wlasnie mi sie przypomnialo sprobojcie sobie latem !

normalnie gotujemy fasolke w osolonej wodzie , odlewamy wode , do tego garnka z fasolka dodajemy maselko ewentualnie margaryne , wegete do smaku jak kto lubi , bulke tarta i czosnek granulowany
i to podsmazamy na malym ogniu zeby sie nie przypalilo
w zyciu nie pomyslala bym ze to jest takie pyszne jakbym nie sprobowalam
mniam mniam ale sobie ochoty narobilam ,, dobrze ze chociaz kalafiorek bede miala
Stary 2011-12-21, 14:19   #1625
memka87
Raczkowanie

Hej dziewczyny, bardzo dlugo nie zagladalam na wizaz ale postanowilam to zmienic, wlasnie oczekuje drugiego maluszka z terminem na 30 lipca 12 i chcialabym sie do Was przylaczyc..
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 14:25   #1626
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość

a zdradze wam przepis na pyszna fasolke szparagowa bo wlasnie mi sie przypomnialo sprobojcie sobie latem !

normalnie gotujemy fasolke w osolonej wodzie , odlewamy wode , do tego garnka z fasolka dodajemy maselko ewentualnie margaryne , wegete do smaku jak kto lubi , bulke tarta i czosnek granulowany
i to podsmazamy na malym ogniu zeby sie nie przypalilo
w zyciu nie pomyslala bym ze to jest takie pyszne jakbym nie sprobowalam
mniam mniam ale sobie ochoty narobilam ,, dobrze ze chociaz kalafiorek bede miala
narobiłaś mi smaka na fasolkę aż będę dziś gotować

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 14:38   #1627
gooha3
Zadomowienie

memka
coś mi się wydawało że Ci jakoś kojaże, a jak zobaczyłam psiaka na Twojej fotce to juz wiem że na pewno Cię znam.

Tylko nie pamietam czy z watku czy starających się czy przyszłych mamuś.
Twoje dzieciątko jest troszkę młodsze od mojego więc jak dobrze pamętam razem starałyśmy się o pierwsze maleństwo??

miło Cię widzieć
-----------------------

.... ale mi się nic dzisiaj nie chce....... a tu tyle roboty na głowie a do 16 mało czasu

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

nicki proszę dopisz mi termin porodu 16 XIII
dziękuje

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2011-12-21 o 14:40
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 14:47   #1628
memka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
memka
coś mi się wydawało że Ci jakoś kojaże, a jak zobaczyłam psiaka na Twojej fotce to juz wiem że na pewno Cię znam.

Tylko nie pamietam czy z watku czy starających się czy przyszłych mamuś.
Twoje dzieciątko jest troszkę młodsze od mojego więc jak dobrze pamętam razem starałyśmy się o pierwsze maleństwo??

miło Cię widzieć
-----------------------

.... ale mi się nic dzisiaj nie chce....... a tu tyle roboty na głowie a do 16 mało czasu

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

nicki proszę dopisz mi termin porodu 16 XIII
dziękuje
witaj
tak, cos mi sie zdaje ze kojarze Twoj nick
czyli 2gie dziecko tez bedziemy mialy w podobnym wieku
Stary 2011-12-21, 15:07   #1629
agunia82
Zakorzenienie

No to ja już po USG, z dzidkiem wszystko ok, serducho bije jak dzwon, dzidek się rusza (aż gin miał problem z wyłapaniem tętna tak się wiercił). No i na 80% będzie chłopak (do potwierdzenia przy usg genetycznym, które będę miała albo w sylwka albo 7 stycznia). Nawet mam zdjęcie domniemanego siusiaka
Wg USG wiek ciąży to 11 tydz. 4 dzień, dzidek ma całe 7cm

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 15:31   #1630
gooha3
Zadomowienie

agunia
super że z dzisiausiem wszystko dobrze
szybko lekarz określił płeć u mnie to jakoś było chyba po połowie ciąży, ale to chyba wszystko zależy jak się dzidziuś ułoży.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 15:34   #1631
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
agunia
super że z dzisiausiem wszystko dobrze
szybko lekarz określił płeć u mnie to jakoś było chyba po połowie ciąży, ale to chyba wszystko zależy jak się dzidziuś ułoży.
Chyba tak. Nam się dzisiaj pięknie obrócił

Stary 2011-12-21, 16:00   #1632
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

OOO kurcze, Agunia, znasz już płeć Szybciutko Może i mi 2 stycznia dzidzia conieco pokaże na 3d genetycznym
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 16:18   #1633
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
OOO kurcze, Agunia, znasz już płeć Szybciutko Może i mi 2 stycznia dzidzia conieco pokaże na 3d genetycznym
no sama się zdziwiłam, że tak szybko A tak gin oglądał sobie dzidka, oglądał, w pewnym momencie ucichł, uśmiechnął się i pyta "chcecie znać płeć?" no to mówię, że tak, a on na to "to będzie..." i cisza haha no to pytam no jaka płeć, a on "ale na 80%, chcecie?", no to mówimy, że tak! no i powiedział w końcu

Stary 2011-12-21, 16:47   #1634
ivoncia16
Wtajemniczenie

agunia82

ale fajnie tez bym chciala znac plec
ale moje przeczucie mowi mi ze tez bedzie chlopczyk
moj Tż padnie ze szczescia jak tak bedzie
Stary 2011-12-21, 16:49   #1635
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez memka87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, bardzo dlugo nie zagladalam na wizaz ale postanowilam to zmienic, wlasnie oczekuje drugiego maluszka z terminem na 30 lipca 12 i chcialabym sie do Was przylaczyc..
Witamy
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to ja już po USG, z dzidkiem wszystko ok, serducho bije jak dzwon, dzidek się rusza (aż gin miał problem z wyłapaniem tętna tak się wiercił). No i na 80% będzie chłopak (do potwierdzenia przy usg genetycznym, które będę miała albo w sylwka albo 7 stycznia). Nawet mam zdjęcie domniemanego siusiaka
ale super!wspaniale że z dzidkiem wszystko dobrze!a że siusiaka pokazał to jestem w szoku! gratuluje chłopca agunia!
jak ja bym już chciała poznać płeć
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 16:51   #1636
agunia82
Zakorzenienie

wiecie, to i tak się jeszcze może zmienić, bo na tak wczesnym etapie pomyłki się zdarzają. Chociaż ja od samego początku mam bardzo silne przeczucie, że to chłopak

Stary 2011-12-21, 17:21   #1637
ivoncia16
Wtajemniczenie

ja tez

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

mlodaj

skad masz taka fasolke ? mrozona ?
Stary 2011-12-21, 17:23   #1638
memka87
Raczkowanie

Cytat:
super ze tak szybko wiesz
ja dowiem sie najwczesniej w marcu mam wprawdzie usg 16.01 ale w 12 tygodniu w uk nikomu nie powiedza.... a i to bedzie moje pierwsze usg a widze ze tu niektore z Was mialy juz kilka....
Stary 2011-12-21, 17:40   #1639
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
super ze tak szybko wiesz
ja dowiem sie najwczesniej w marcu mam wprawdzie usg 16.01 ale w 12 tygodniu w uk nikomu nie powiedza.... a i to bedzie moje pierwsze usg a widze ze tu niektore z Was mialy juz kilka....
Pocieszę Cię, że nie jesteś sama. Też mieszkam w UK i specjalnie lecę w styczniu do Polski, żeby wiedzieć coś więcej, zanim nadejdzie ten 12ty tydzień. Pozdrawiam

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 18:00   #1640
memka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Pocieszę Cię, że nie jesteś sama. Też mieszkam w UK i specjalnie lecę w styczniu do Polski, żeby wiedzieć coś więcej, zanim nadejdzie ten 12ty tydzień. Pozdrawiam
u mnie za 4 tygodnie bedzie usg wiec jakos na to doczekam tylko najbardziej boje sie ze w 20 tygodniu, czyli 2gim z dwoch usg, dziecko ulozy sie tak ze nie poznam plci az do porodu, a wolalabym poleciec do Polski jak juz malenstwo bedzie na swiecie zeby malz nie musial brac urlopu kiedy jeszcze bedziemy w 2paku...
Stary 2011-12-21, 18:19   #1641
luby957
Raczkowanie

no na szczescie wszytko jest dobrze o nalesnikach

dzis bylismy z TŻ na zakupach troche takich swiatecznych, bo w sumei za duzo nam nie trzeba
musze tylko zrobic pare ciast, no i stwierdzilam ze zrobie tez takie male babeczki z masa i z dzemem ale troche z tym roboty i chyba dzis juz zagniote ciasto na te babeczki, dodatkowo robie salceson (ciasto bez pieczenia, przepis mam z klubu mam) i chyba piernik bo to szybko sie robi az mi pociekła jak pomyslam o tych wszytkich pysznosciach co beda w swieta

a jeszcze mi teraz siostra sie chwali ze zrobila pierogi ruski a ja mam taka ochote na jakiekolwiek pirogi ale nie mam po prostu cieprliwosci zeby je leipeic

na dodatek ma ochote na pomidora

dosłownie na wszytko mi teraz nachodzi ochota, masakra jakas

ja pierwsze usg mialam przez brzuch bo lekarz stwirdzil ze sprobujemy przez brzuch a jak nic nie wyjdzie to dopiero wtedy dolem, na szczesceie wyszlo ze przez brzuch wszytko widac i teraz 3 stycznia znowu mam wizyte i wtedy tez bede miala usg i mam nadziej ze moze tez mi powie kto bedzie chlopiec czy dziewczynka
Stary 2011-12-21, 18:28   #1642
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
W obecnej chwili jestem nieubezpieczona, przez pewien błąd, o którym dowiedziałam się 3 lata po fakcie. Składki były bezsensownie odprowadzane, bo wciąż figuruje jako nieubezpieczona. Teraz w styczniu ma zmienić się moja sytuacja i mam już mieć prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej. Z tego też względu na pierwszą i drugą wizytę u ginekologa wybrałam się prywatnie. Ale zastanawiam się z tż czy nie łatwiej byłoby nam, gdybym chodziła w ramach NFZ do lekarza. I pytanie brzmi - całkiem teoretyczne, bo decyzji jeszcze nie podjęłam - czy mogę sobie tak w ciąży zmieniać lekarza, bez żadnych konsekwencji?
Pewnie, że możesz zmienić gina

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witam serdecznie.
Wątek śledzę od samego początku i chyba czas najwyższy się ujawnić.
Mam na imię Ola, 34 lata, 11 tc, tp - 13 lipca.
Wczoraj byłam na czwartym USG, już przez brzuch.
Maleństwo ma 4 cm i co prawda to o ok. 5 mm za mało na ocenę genetyczną, ale wyraźnie widać kość nosową i przezierność karkową na zaledwie 0,4 mm, więc można założyć, że w ciągu tygodnia nie wzrośnie nagle do 2,5 - 3 mm. Widziałam i słyszłałam bijące serduszko, a później dziecię zaczęło fikać koziołki, machać rączkami i nóżkami, więc w końcu wyszłam z badania w optymistycznym nastroju. Powoli zaczynam cieszyć się tą ciążą i wierzyć, że tym razem się uda.
Cześć! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ja właśnie od 2 dni mam niewielkie ale jednak upławy żółtawe i czuję pieczenie... dziś idę do ginkina usg to przy okazji powiem jej o tym... Mam nadzieję, że Dzidek żyje i ma się dobrze dziś 9t1d.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
a ja wam powiem ze na poczatku bylam troszke przerazona faktem ze zostane mama
ale teraz z dnia na dzien coraz bardziej mnie to cieszy
wdaje mi sie ze moje zycie zmieni sie na lepsze
przeciez taki maly skarb to sama radosc <3
No pewnie, że sama radość

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
no hej

wczoraj nici byly z przytulania, choc taks ie na nie cieszylam ale mnei moj TŻ wkurzyl , przyniosl mu kolega gre- fifa 2012 i ja wygrywal na kompa tylko ze pozniej nei chcial sie uruchomic i dzwonil do tego kolegi i gadali tak chyba ponad godz co zrobic zeby uruchomic ta cholerna gre, ja po 10 min sie wkurzylam i poszlam do łożka i stwierdzilamz e nei bede brała od razu luteiny ze moze zaraz przyjdzie po prawie godz czekania moja złośc siebnela apogeum i wzielam luteine a za 10 min przyszedl moj szanowny małżonek i od razy do sprawy hcical sie zabrac a ja mu z usmiechem na twarzy ze pare min temu wzielma tabl. myslslam ze wybuchnei ze zlosci ale co to nie jest moja wina ze jakas gra byla w pewnym sensie wazniejsza ode mnei, ja go prosilam zeby przysedl, wolal gadac z kolega i uruchamiac tych pilkarzykow to ma za swoje

dzis na obiad z Ama robimy nalesniki z dzemem sliwokwym wlasnej roboty mam nadzieje ze nie bede pozniej
Ach te chłopy...

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
u mnie nadal libido zerowe,ciekawe kiedy to się zmieni no bo chyba się zmieni?!
U mnie to samo. Podobno w II trymestrze jest lepiej

Cytat:
Wiesz to zależy. Jeśli się przyjmuje leki na podtrzymanie ciąży albo ma jakieś bóle to trzeba zapytać lekarza czy można się przytulać. U mnie na razie ginka kręci nosem, więc czekamy...

Cytat:
Witaj! Gratulacje

Cytat:
Wspaniale Jaki duży! Gratuluję prawdopodobnie synusia

Cytat:
agunia82

ale fajnie tez bym chciala znac plec
ale moje przeczucie mowi mi ze tez bedzie chlopczyk
moj Tż padnie ze szczescia jak tak bedzie
Ja mam to samo. Od samego początku czuję chłopaka. Nawet dziś na zakupach mówię TŻ, że to będzie syn, bo nie lubi zakupów Normalnie taka się zmęczona czuję w galeriach handlowych, że co chwila muszę odpoczywać i pić. Także chłopak rośnie jak nic

U mnie też pada śnieg. A rano było 9 stopni mrozu... Zima przyszła. Jutro jedziemy po choinkę
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 18:51   #1643
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ruper gratulki kochana a powiedz mialas 3d czy zwykle bo ja mam 5stycznia usg genet i bede w 11t6d mam nadz ze tez mi cos powie ale tez mam przeczucie na syna

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 18:54   #1644
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ruper gratulki kochana a powiedz mialas 3d czy zwykle bo ja mam 5stycznia usg genet i bede w 11t6d mam nadz ze tez mi cos powie ale tez mam przeczucie na syna
zwykłe. Podobno zwykłe usg ma większą wartość diagnostyczną niż 3D.
Mi gin powiedział, że woli z genetycznym zaczekać aż dzidziol będzie miał koło 11 cm, bo wtedy najlepiej jest wszystko ocenić. A teraz mam wg USG właśnie 11 tydz 5 dzień (wg OM to już 12 tydzień leci).

Stary 2011-12-21, 19:03   #1645
hanjah
Zakorzenienie

Nie wiem jak ja te Święta przygotuję... wszystko co gotuję to mi śmierdzi i jeszcze nie mam apetytu...
W ogóle jakiś koszmarny dzień mam dzisiaj...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 19:11   #1646
ivoncia16
Wtajemniczenie

ja tez teraz nie lubie zakupow a do niedawna uwielbialam
Stary 2011-12-21, 19:30   #1647
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
zwykłe. Podobno zwykłe usg ma większą wartość diagnostyczną niż 3D.
Mi gin powiedział, że woli z genetycznym zaczekać aż dzidziol będzie miał koło 11 cm, bo wtedy najlepiej jest wszystko ocenić. A teraz mam wg USG właśnie 11 tydz 5 dzień (wg OM to już 12 tydzień leci).
acha to jest szansa ze i umnie dzidolek pokarze conieco

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:21   #1648
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Asiu mam to samo,święta bez śniegu są jakieś takie inne brakuje trochę tej atmosfery,żeby tak chociaż troszkę w samą Wigilię popadało

o kurcze 40 stopni,to rzeczywiście lepiej jak jest chłodniejmi jest cieplej ale tylko rano,tak że muszę okna otwierać i wietrzyć ale już wieczorem kocyk szlafrok i ciepłe skarpetki ubieram

maluszek rośnie jak na drożdżach!
Asiu trzymam kciuki z całych sił! Nie martw się Kochana wszystko będzie dobrze zobaczysz!a faceci tak mają przeżywają wszystko ale tak w środku nie potrafią tak jak my o wszystkich obawach rozmawiać,ale w głębi duszy przeżywają podobnie.Daj znać odrazu jak wrócisz!
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Super

Ja też zupełnie nie czuję tych świąt Raczej na Wielkanoc to wygląda

Ale Ci zazdroszczę temperatury! Kocham lato i słońce A co do mojej temperatury to raz mi zimno raz gorąco

Pięknie rośnie! Trzymaj się tam

Trzymam mocno kciuki Na pewno pięknie rośnie!

A ja mam dziś nowy powód do zmartwienia... Prawie nie bolą mnie piersi. Mdłości mam tylko rano, brzuch nie boli, krzyż nie boli...I tak się boję, że mi już objawy ciąży ustępują. Oszaleję do 29
Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Uwaga, trochę się rozpiszę!

Goha - uczę polityki gospodarczej, ale po wynikach kolokwiów mam wrażenie, że ja coś sobie mówię, robimy jakieś ćwiczenia, a im to wyfruwa z głowy... ale cóż począć, jest niż demograficzny, więc dużo mniej studentów, a przyjmuje się dużo, to potem są efekty - może nie powinnam tak pisać, mam czasem wrażenie, że tylko 20-30% nadaje się na to, żeby studiować, a pozostali powinni zająć się czymś innym... ale to tylko moje przemyślenia...

Co do działalności - wiem, że była taka luka, że kobieta prowadząca działalność gospodarczą, która spodziewała się, że jest w ciąży, zwiększała maksymalnie opłatę składki na ubezpieczenie chorobowe i później na macierzyńskim dostawała zasiłek w wysokości również maksymalnej - coś ok. 5-6 tys zł/m-cznie... ale było o tym dość głośno jakiś czas temu, więc pewnie lukę załatali... co do wychowawczego, to obawiam się, że jest on bezpłatny i nie wiem, czy przysługuje - ale najlepiej zrobisz dzwoniąc na infolinię ZUSu - pewnie będą Cię odsyłać od Annasza do |Kajfasza, ale w końcu uzyskasz odpowiedź...

Ja też miałam takie ambitne plany, ale mój gin mówi, że chyba z nich nici, ale jeszcze nie powiedział, że na 100% będę musiała odpuścić 2 semestr...

Asiu, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, ja też miałam takie obawy - zresztą pisałam o tym w moich postach - byłam dziś na wizycie - opiszę pod... A z mężami to tak jest - mój dziś powiedział, że on się nie przejmuje tym, że coś będzie z dzieckiem nie tak, ale jak ja zniosę ciążę i jak sobie później poradzimy (głównie finansowo) i jeszcze tym, że skoro jesteśmy dość chorowici, to pewnie dziecko też będzie i będziemy się później o jego zdrowie martwić... Faceci tak po prostu mają - martwią się o pragmatyczne rzeczy, a kobiety martwią się na zapas - mój gin powiedział mi dziś, żebym za dużo nie myślała i zamierzam się zastosować do tego - i ja będę zdrowsza i dzidzia też!

prince - kiedy wychodzisz ze szpitala? wszystko ok? nie wiem kiedy można wysłuchać tętna przez brzuch, ale myślę, że mniej więcej wtedy, kiedy robi się usg przez powłoki brzuszne, a nawet później - strzelam -15,16 tydz.?
Ale nie jest to sprawa prosta - zresztą poczytaj, tylko bez tego okropnego wstępu - on jest tylko po to, aby zaszokować: http://www.dzieciowo.pl/2010/07/samo...a-dziecka.html

Ivoncia nie martw się na zapas-dlaczego miałoby być źle - jesteś młoda, zdrowa, wszystko jest na pewno w porządku

Luby, a jak Ty żyjesz po tym euthyroxie? wszystko ok? zimno Ci może być - przy niedoczynności tak jest - ja nawet teraz, gdy mam wyrównane tsh, mam czasami taką trzęsaczkę z zimna, że szok.
Co do śniegu, to ja chyba wolę żeby w tym roku odpuścił - jak sobie przypomnę co było w tamtą zimę... to ciarki mi przechodzą...

Aha, jeszcze makarona się pytała o punkty pobrań na Śląsku - zobacz Diagnostykę - nawet jeśli nie robią, to pobiorą, wyślą i będziesz miała wynik - sprawdż na stronie: http://www.diag.pl/Nasze-placowki.17.0.html

Ufff, teraz ja
Byłam dziś u gina, bo się stresowałam i martwiłam, że coś jest nie tak, bo mnie boli, bo pulsuje, bo mam jakby skurcze, bo jestem przeziębiona, bo mdłości trochę odpuściły... itd. pewnie to znacie?
Przyjął mnie poza kolejką, wcześniej i zrobił usg - z dzidzią wszystko jest w porządku, tylko ma matkę przewrażliwioną... Jestem w tej chwili w 12 tyg 1 dniu, dzidzia ma 5,5 cm i fika takie koziołki, że aż się popłakałam ze wzruszenia - rusza rączkami, dotyka twarzy, wierzga nóżkami i pokazuje to główkę (mózg symetryczny), to brzuszek (serduszko bije równo), to plecki (widać kręgosłup!). Dostałam takie śliczne zdjęcie twarzy z profilu, że nie mogę się napatrzeć - jestem już sprzedana - zakochana i wreszcie pozwoliłam sobie na chwilę nieśmiałej radości i iskierkę nadziei, że wszystko jednak może być ok. Szyjka macicy długa, trzyma, więc nie ma zagrożenia, wody płodowe w normie... Zostało też zrobione usg genetyczne - czyli ta przezierność fałdu karkowego - w jednym ułożeniu 1 mm, a w najszerszym miejscu 2 mm, a norma jest do 2,5 mm ?(i proszę Was niech mi nikt nie napisze, że jego gin mówił co innego). Są też obecne kostki nosa (chyba tak to zostało określone), więc nie ma zagrożenia zespołem Downa. Kolejna wizyta 12.01. Dziś był bardzo ekscytujący dzień.
Wszystkim forumowiczkom życzę samych dobrych wiadomości i wszystkiego najlepszego. Jeszcze nie składam życzeń świątecznych, ponieważ jeszcze się pojawię

Nie mogłam się powstrzymać:
W 12 tygodniu ciąży w buzi dziecka wykształcają się kubki smakowe. Sprawdź, co jeszcze dzieje się w 12 tygodniu ciąży! http://www.mamazone.pl/tv/film,4615,...lodnienia.aspx
Dzięki dziewczyny za kciuki Przydały się

Cytat:
Witaj
Cytat:
Super że wszystko dobrze,ale masz dużego chłopa

Ja już wreszcie w domu
A więc do gabinetu weszłam z godzinnym opóźnieniem. Próbowaliśmy zrobić USG przez brzuch ale jeszcze słabo widać,więc było dopochwowe. Dzidziuś ma 44,7 mm co odpowiada 11 t.c.+2 dni, a wg ostatniej miesiączki jestem w 11 t.c.+5 dni. Ginekolog powiedział,że maleństwo bardzo szybko nadrobiło wzrostem-w porównaniu z ostatnim badaniem, i że spodziewał się dziecka wielkości 3-3.5 cm a tu taka miła niespodzianka Miałam mieć dzisiaj tą przezierność,ale skoro było słabo widać to mam się stawić 04.01.2012,ale już teraz doktorek mi pokazał że wszystko jest dobrze, bo widać kość nosową czy coś takiego. No i przyznali mi zasiłek chorobowy. Płatny 100% mojego wcześniejszego wynagrodzenia-ale się ciesze.Normalnie odetchnęłam z ulgą.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:33   #1649
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:
ja tez

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

mlodaj

skad masz taka fasolke ? mrozona ?
tak mrożoną, narobiłam sobie zapasów w lato i dziś wykorzystałam trochę, tylko jakoś nie mogę ostatnio za dużo jeść więc tylko podziubałam trochę.

A właśnie ja mam jakieś przeczucie że u mnie też będzie chłopak

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:36   #1650
agunia82
Zakorzenienie

Asia no to super wieści Swoją drogą to ciekawe, że przy takiej dużej różnicy w wielkości wiek ciąży jest w sumie prawie taki sam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości