Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 21:26   #1591
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Pod okienkiem gdzie piszesz widomości jest coś takiego jak dodatkowe opcje i tam jest "zarządzaj załącznikami", kilikasz wyskakuje okienko.. z resztą pewnie sobie już poradzisz , a jak nie to pisz ewentualnie wstaw zdjęcie na tą stronkę i nam linka na forum podeślij http://imageshack.us/
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 21:34   #1592
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
O! A czemu glukozę? Przecież to badanie robi się chyba po 24 tyg Istnieje podejrzenie cukrzycy ciążowej u Ciebie?

Zmykam się położyć, bo jutro długi i ciężki dzień przede mną. Dobranoc
tak wynhk na czczo mhalam za wysoki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 21:34   #1593
muminek82
Wtajemniczenie

izasz-b ja wg usg mam termin na 24.06 kurcze w czwartek mam wizytę wiec dopytam jak to jest bo już nic z tego nie rozumiem
ja też mam nadzieję że mnie nie wykopiecie z terminem w czerwcu
Dziewczyny w aptece można kupić glukozę o smaku pomarańczowym podobno nie jest taka zła!
spokojnej nocy Mamusie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 22:07   #1594
izasz-b
Raczkowanie

Pierwsze zdjęcie z profilu Ja wiem, że ja to głównie sercem widzę, i nosek i czółko i bródkę i uszko a dla Was to będzie losowy zestaw smug, ale to jest najwyraźniejsze zdjęcie mojej dzidzi...

Co do terminu porodu - najpewniejszy jest ten z terminu ostatniej miesiączki, pod warunkiem, że cykle są 28-dniowe lub zbliżone. U mnie cykle bywały i 90 dniowe i z termin OM wychodziłoby, że urodzę w kwietniu, dlatego muszę zaufać usg - a tu termin może się zmieniać - 1 mm w tą lub w tamtą i już kilka dni do przodu lub do tyłu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidziol.jpg (14,9 KB, 55 załadowań)

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 22:11   #1595
muminek82
Wtajemniczenie

piękny maluszek!j a tu widzę idealny profil!
ja miałam cykle regularne,trzymam się terminu wg OM zobaczymy co gin powie
Stary 2011-12-20, 22:38   #1596
blueberry88
Zakorzenienie

izasz-b, cudna masz fotkę! Niesamowite, że tak bryka! Ja też chcę!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 22:38   #1597
falka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
i tam generalnie jest napisane (co prawda a propos karmienia ale myślę, że ogólnie też tak jest), że jak pijesz kiedy Ci się chce i Cię suszy to za rzadko i za mało..
ja to czytałam gdzies nawet nie związane z ciążą - że jak pijesz jedynie gdy Ci się chce pić to jest stanowczo za mało bo jak Ci się chce pić to znaczy że już się odwadniasz

na zapalenie pęcherza w ciąży - dużo do picia i kwaśne! woda z cytryną i sok z żurawiny

a z tym sikaniem to ja się czuję w ciąży trochę jak facet z prostatą
wstaję w kibelka i już mi się dalej chce

Cytat:
Napisane przez JolciaKKK Pokaż wiadomość
u mnie też są takie upławy więc podłączę się pod pytanie
jeżeli upławy są białe lub bezbarwne - to generalnie normalne jest że jest ich więcej niż przed ciążą
jeżeli są żółtawe albo grudkowate - to lepiej powiedzieć ginowi bo jest możłiwość jakiejś infekcji które w ciąży są często przypadłością jako że "dół" mamy lepiej ukrwiony i rozpulchiony

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
I zjadłam pół paczki wieczorem,dzisiaj rano obudziłam sie z ogromnym bólem głowy. Do tego doszła biegunka i przed chwilą wymioty.
nie marudź
ja też chcę biegunkę!!!! zaparcia mnie wykańczają!
kurcze - to ja jutro lecę po te chipsy

Cytat:
Ja jestem jak chodząca kula gazowa nie zdziwię się, jeśli na stałe przylgnie to mnie ksywka PIERDZIUCH Ale co robić... wszystko przez progesteron
kurcze - myślałam że ja jedyne
jem same serki i delikatne jedzonko i bąki jak po bigosie

nie słyszałam że cytrusy by wywoływały zgagę. Zgagę ciążową mam i tak - a smakują mi kiwi i pomarańcze. Woda czysta którą piłam głównie przed ciążą mi śmierdzi żelazem wchodzi za to litrami sok jabłkowy najlepiej marwit

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam o kciuki za jutrzejszą wizyte.
trzymam zaciśnięte - wiem jak to się przeżywa

cudne zdjęcie
mnie się też na moim wydaje że ja już tam wszystko widzę :d
małż mówi że nawet nie wie gdzie tam dziecko....

co do terminów - to ja miałam 31 dniowe cykle i pierwszy termin mi okreslili według ostatniej miesiączki ale teraz już mi określają według usg. A według usg maluch 4 dni starszy
A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem?
http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png

falka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 23:10   #1598
makarona
Rozeznanie

izasz-b
Piękny ten twój malec. Super zdjęcie Ale musisz być szczęśliwa, że jest już taki duży.
I dzięki za namiary na tę podaną przez ciebie www. Zajrzałam tam i znalazłam jedno labolatorium u mnie w mieście, gdzie prawdopodobnie zrobią mi wspomniane badanie. Jutro rano dzwonię tam z pytaniami

Ja was tu ciągle moimi pytaniami zalewam. Ale nie mam się w zasadzie kogo poradzić. Mamie nie powiedziałam o ciąży, bo od niedzieli jesteśmy na stopie wojennej... Więc urodziło mi się w głowie kolejne pytanie:
W obecnej chwili jestem nieubezpieczona, przez pewien błąd, o którym dowiedziałam się 3 lata po fakcie. Składki były bezsensownie odprowadzane, bo wciąż figuruje jako nieubezpieczona. Teraz w styczniu ma zmienić się moja sytuacja i mam już mieć prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej. Z tego też względu na pierwszą i drugą wizytę u ginekologa wybrałam się prywatnie. Ale zastanawiam się z tż czy nie łatwiej byłoby nam, gdybym chodziła w ramach NFZ do lekarza. I pytanie brzmi - całkiem teoretyczne, bo decyzji jeszcze nie podjęłam - czy mogę sobie tak w ciąży zmieniać lekarza, bez żadnych konsekwencji?

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 23:50   #1599
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam serdecznie.
Wątek śledzę od samego początku i chyba czas najwyższy się ujawnić.
Mam na imię Ola, 34 lata, 11 tc, tp - 13 lipca.
Wczoraj byłam na czwartym USG, już przez brzuch.
Maleństwo ma 4 cm i co prawda to o ok. 5 mm za mało na ocenę genetyczną, ale wyraźnie widać kość nosową i przezierność karkową na zaledwie 0,4 mm, więc można założyć, że w ciągu tygodnia nie wzrośnie nagle do 2,5 - 3 mm. Widziałam i słyszłałam bijące serduszko, a później dziecię zaczęło fikać koziołki, machać rączkami i nóżkami, więc w końcu wyszłam z badania w optymistycznym nastroju. Powoli zaczynam cieszyć się tą ciążą i wierzyć, że tym razem się uda.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 23:53   #1600
falka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
czy mogę sobie tak w ciąży zmieniać lekarza, bez żadnych konsekwencji?
wiesz co ja nie widze problemu - bo Ty temu lekarzowi dopłacasz do pensji nie? czy to przez nfz czy to z własnej kieszeni
zawsze Ci się może nie spodobać lekarz albo po prostu mogą Ci jego godziny przyjęć nie pasować i tyle
A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem?
http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png

falka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 06:47   #1601
Madison9
Raczkowanie

Dziewczyny mam kilka pytan, mam nadzieje, ze bedziecie mogly mi pomoc...
W tej chwili mieszkam za granica. Pod koniec stycznia przylatuje do kraju i planuje tam urodzic dziecko. Czy moglybyscie mi napisac jakie badania i w ktorym tygodniu robilyscie?

Teraz jestem w 8 tygodniu. Mialam juz 2 USG, badania krwi, moczu i cytologie. Czy jeszcze cos powinnam zrobic zanim przylece do PL?

Jako, ze jestem po 30-ce to tutaj sa wymagane badania, zeby sprawdzic czy dziecko nie ma zespolu Downa (nazywaja te badania - NUCHAL TRANSLUCENCY ULTRASOUND), czy w kraju tez sie je przeprowadza i jak one sie nazywaja?

Piszecie cos o badaniach genetycznych, w ktorym tygodniu sie je wykonuje i jak to wyglada?

Po przylocie do Wroclawia wybiore doktora prowadzacego (moze mozecie kogos polecic na wizyty prywatne) i pewnie wszystkiego sie dowiem, ale nie chcialabym przeoczyc jakis badan, ktore musza byc wykonane w konkretnym tygodniu ciazy...

Piszcie cokolwiek wiecie, dla mnie kazda informacja jest bardzo wazna
Madison9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 08:11   #1602
izasz-b
Raczkowanie

Dziewczynki, dziękuję za Wasze miłe słowa nt zdjęcia... ja nadal jestem urzeczona... a teraz konkrety:

Madison: http://parenting.pl/portal/kalendarium-badan-w-ciazy
ja też jestem po 30 i na razie miałam tylko to usg genetyczne - to taki rodzaj poszerzonego usg - bada się przezierność karkową, czy są kości nosa, i ogólnie - rączki, nóżki, symetryczność mózgu, przepływy krwi, bicie serca... ja nie dostałam skierowania na żadne inne badania - usg robi się jak dziecko osiągnie pow. 4,5 cm - od 13-15 tygodnia, ale nie później, bo później nie można ocenić tej przezierności... a nuchal translucency, NT to właśnie przezierność fałdu karkowego. Na moim zdjęciu jest zaznaczona dwoma plusikami... to jest najszersze miejsce i było 2 mm, a w innym ułożeniu było 1 mm.
O a tu http://www.fetalmedicine.com/fmf/tra...k-scan/nuchal/ napisali, że między 11-13 tygodniem + 6 dni...
Makarona - mam koleżankę w trochę bardziej zaawansowanej ciąży - termin na kwiecień i teraz zmieniła lekarza na nfz-owskiego, a wcześniej chodziła prywatnie... zmieniać można, ale mniej więcej przed 2 połową ciąży, bo tak jest bezpieczniej...a kolezanka zmieniła na takiego, który będzie odbierał jej poród - będzie się czuła bezpieczniejsza...
Maciejka gratulacje! to już wiesz jakie fajne te fikołki - ja też po tym usg zaczęłam się cieszyć tą ciążą i poczułam, że może wszystko będzie ok? bo dlaczego by miało nie być?
falka ja po kiwi to mam taką zgagę, że zjadłam całą paczkę migdałów - ale pomogła! a z soków to mi smakuje pomarańczowy... mniam... a zatwardzenia mi się skończyły jak kupiłam taką kaszkę mleczno-ryżową dla dzieci i zjadam na pierwszy głód poranny i jest lepiej (zwykła mleczna zupka chyba też może być...)

A mnie zasypał śnieg ;( ...i wcale się z tego nie cieszę - jutro może bym się ucieszyła, ale najlepiej jakby w sobotę dopiero popadało, bo dziś do pracy - jutro na zakupy, a niefajnie się jeździ i odśnieża samochód...
Miłego dnia, a dla niektórych wieczora Madison, która u Ciebie godzina, jak u nas jest 8 rano? bo mi się nie chce sprawdzać - 17?

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2011-12-21 o 08:15
Stary 2011-12-21, 08:13   #1603
agunia82
Zakorzenienie

Izasz-b cudowności ehh ja też chcę już takie zdjątko mojego dzieciaczka Ale sobie do następnej środy poczekam. W ogóle zaczynam się trochę bać, czy mi genetyczne gin zdąży zrobić, bo w przyszłą środę to już będzie 13 tydz i 5 dzień, ale moja ciąża jest na pewno młodsza o około 5 dni, czyli w sumie początek 13-tego tyg. Myślicie, że zdąży mi zrobić jeszcze genetyczne? Taka lipa wyszła, bo ciężko z terminami, a ja pracuję i w dzień ciężko mi się co i rusz wyrywać. No chyba że mi migiem wyznaczy termin tego genetycznego.

Madison ja miałam robione badanie ogólne moczu, glukozę na czczo, z krwi morfologię, płytki, rozmaz automatyczny, przeciwciała przeglądowe, serologię, toksoplasmozę, różyczkę, cytomegalię, wirus zapalenia wątroby typu B i C, kiła. A USG miałam 2 razy do tej pory

Chciałabym napisać więcej, ale praca wzywa. A ja do tego jestem totalnie niewyspana, bo znowu mnie migrena dopadła i źle spałam w nocy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 08:21   #1604
izasz-b
Raczkowanie

Agunia, wszystko jest ok z terminem - mi powiedział, że do 15 tygodnia można zrobić, a w tym linku napisali, że do 13 tyg i 6 dnia... więc się spokojnie łapiesz...

Stary 2011-12-21, 08:28   #1605
agunia82
Zakorzenienie

I tak przełożyłam USG na dzisiaj, przynajmniej na święta będę spokojniejsza i rodzinie zdjęcia będę mogła pokazać I spokojnie będzie czas, żeby się na genetyczne jeszcze umówić

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-12-21 o 08:37
Stary 2011-12-21, 08:58   #1606
gooha3
Zadomowienie

Izasz-b piękne zdjęcie ja się już nie mogę doczekać widoku mojego maleństwa.

-----------
była mowa o tych badaniach genetycznych. Czy to są te badania prenatalne?? tyle się o tym mówi a mnie się to już wszystko pomieszało co to jest co. ??

mam pytanie, w jakiej dawce zażywacie kwas foliowy??
Lekarz mi tylko wspomniał o kwasie fol. ja kupiłam opakowanie i zażywam tak jak w ulotce, czyli 15mg/ dzień. Czy to wystarcza?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Dziewczyny glukoza wcale nie jest taka zła. Ja pytałam się o cytrynę przed tym badaniem, to lekarz mówił że jeśli wytrzymam bez to lepiej niczyn tej substancji nie zmieniać, dla prawidłowości wyników. Jezeli bedzie bardzo źle to można sobie pomóc cytryną.

Ja się strasznie tego bałam bo mi mało trzeba żeby puścić pawia. Chyba dlatego ze mnie tak wszyscy nastraszyli i naprawde rozczarowałam się bo to da się pić wbrew opiniom

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 08:59   #1607
agunia82
Zakorzenienie

Co do badań prenatalnych, to jeszcze raz wstawię link http://www.badaniaprenatalne.pl/badania_prenatalne myślę, że info na tej stronie jest wystarczające

Ja kwas foliowy zażywam w dawce 400 µg (nie wiem jak to się ma do mg, ale wiem, że jest to 200% zalecanego dziennego spożycia)

Stary 2011-12-21, 10:03   #1608
gooha3
Zadomowienie

dzięki za link, na pewno przestudiuje i przepraszam że przeoczyłam rozmowę o tym.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:07   #1609
ivoncia16
Wtajemniczenie

mnie tez zasypalo
hehe ale ja sie ciesze lubie jak jest tak bialo ;*
a ja mam zdj z USG z 7 tyg , to cezko cos tam rozpoznac
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:08   #1610
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
dzięki za link, na pewno przestudiuje i przepraszam że przeoczyłam rozmowę o tym.
w takim natłoku informacji to nietrudno coś przeoczyć

Stary 2011-12-21, 10:26   #1611
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez falka Pokaż wiadomość

jeżeli upławy są białe lub bezbarwne - to generalnie normalne jest że jest ich więcej niż przed ciążą
jeżeli są żółtawe albo grudkowate - to lepiej powiedzieć ginowi bo jest możłiwość jakiejś infekcji które w ciąży są często przypadłością jako że "dół" mamy lepiej ukrwiony i rozpulchiony
Ja właśnie od 2 dni mam niewielkie ale jednak upławy żółtawe i czuję pieczenie... dziś idę do ginkina usg to przy okazji powiem jej o tym... Mam nadzieję, że Dzidek żyje i ma się dobrze dziś 9t1d.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
I tak przełożyłam USG na dzisiaj, przynajmniej na święta będę spokojniejsza i rodzinie zdjęcia będę mogła pokazać I spokojnie będzie czas, żeby się na genetyczne jeszcze umówić
O której masz USG? Ja o 18:00 i nie wiem jak wytrzymam strasznie się martwię i boję, że coś może być nie tak. Mam nadzieję, że serduszko nadal bije i wszystko ok. Trzymam też kciuki za Ciebie
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:30   #1612
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie od 2 dni mam niewielkie ale jednak upławy żółtawe i czuję pieczenie... dziś idę do ginkina usg to przy okazji powiem jej o tym... Mam nadzieję, że Dzidek żyje i ma się dobrze dziś 9t1d.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

O której masz USG? Ja o 18:00 i nie wiem jak wytrzymam strasznie się martwię i boję, że coś może być nie tak. Mam nadzieję, że serduszko nadal bije i wszystko ok. Trzymam też kciuki za Ciebie
O 14.25. A Ty się nie martw, na pewno będzie wszystko ok. Żółte upławy i pieczenie mogą świadczyć o jakimś zakażeniu, ale jak szybko zaczniesz to leczyć to dzidzi to nie zagraża, szyjka jest dobrze zaczopowana śluzem i naprawdę musiało by się coś strasznego dziać, żeby te bakterie tam trafiły

Stary 2011-12-21, 10:37   #1613
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madison9 Pokaż wiadomość

Jako, ze jestem po 30-ce to tutaj sa wymagane badania, zeby sprawdzic czy dziecko nie ma zespolu Downa (nazywaja te badania - NUCHAL TRANSLUCENCY ULTRASOUND), czy w kraju tez sie je przeprowadza i jak one sie nazywaja?
Nuchal Translucency to przezierność karkowa-bada się ją u wszystkich ciężarnych, niezależnie od wieku.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 11:30   #1614
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witam serdecznie.
Wątek śledzę od samego początku i chyba czas najwyższy się ujawnić.
Mam na imię Ola, 34 lata, 11 tc, tp - 13 lipca.
Wczoraj byłam na czwartym USG, już przez brzuch.
Maleństwo ma 4 cm i co prawda to o ok. 5 mm za mało na ocenę genetyczną, ale wyraźnie widać kość nosową i przezierność karkową na zaledwie 0,4 mm, więc można założyć, że w ciągu tygodnia nie wzrośnie nagle do 2,5 - 3 mm. Widziałam i słyszłałam bijące serduszko, a później dziecię zaczęło fikać koziołki, machać rączkami i nóżkami, więc w końcu wyszłam z badania w optymistycznym nastroju. Powoli zaczynam cieszyć się tą ciążą i wierzyć, że tym razem się uda.
Witaj gratulacje
Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
izasz-b
Piękny ten twój malec. Super zdjęcie Ale musisz być szczęśliwa, że jest już taki duży.
I dzięki za namiary na tę podaną przez ciebie www. Zajrzałam tam i znalazłam jedno labolatorium u mnie w mieście, gdzie prawdopodobnie zrobią mi wspomniane badanie. Jutro rano dzwonię tam z pytaniami

Ja was tu ciągle moimi pytaniami zalewam. Ale nie mam się w zasadzie kogo poradzić. Mamie nie powiedziałam o ciąży, bo od niedzieli jesteśmy na stopie wojennej... Więc urodziło mi się w głowie kolejne pytanie:
W obecnej chwili jestem nieubezpieczona, przez pewien błąd, o którym dowiedziałam się 3 lata po fakcie. Składki były bezsensownie odprowadzane, bo wciąż figuruje jako nieubezpieczona. Teraz w styczniu ma zmienić się moja sytuacja i mam już mieć prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej. Z tego też względu na pierwszą i drugą wizytę u ginekologa wybrałam się prywatnie. Ale zastanawiam się z tż czy nie łatwiej byłoby nam, gdybym chodziła w ramach NFZ do lekarza. I pytanie brzmi - całkiem teoretyczne, bo decyzji jeszcze nie podjęłam - czy mogę sobie tak w ciąży zmieniać lekarza, bez żadnych konsekwencji?
wydaje mi się że możesz,przecież może Ci dany lekarz nie odpowiada ,masz prawo iść do innego.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
super!agunia koniecznie daj znać jak będziesz juz po!

a u mnie pruszy śnieg ciesze się jak małe dziecko
Stary 2011-12-21, 11:51   #1615
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja wam powiem ze na poczatku bylam troszke przerazona faktem ze zostane mama
ale teraz z dnia na dzien coraz bardziej mnie to cieszy
wdaje mi sie ze moje zycie zmieni sie na lepsze
przeciez taki maly skarb to sama radosc <3
Stary 2011-12-21, 12:02   #1616
Madison9
Raczkowanie

Izasz, ja mieszkam w Sydney, wiec musisz dodac 10 godzin. U mnie teraz jest 22, a u Ciebie 12 w poludnie
Madison9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 12:07   #1617
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja wam powiem ze na poczatku bylam troszke przerazona faktem ze zostane mama
ale teraz z dnia na dzien coraz bardziej mnie to cieszy
wdaje mi sie ze moje zycie zmieni sie na lepsze
przeciez taki maly skarb to sama radosc <3
i tak napewno będzie
Stary 2011-12-21, 12:14   #1618
luby957
Raczkowanie

no hej

wczoraj nici byly z przytulania, choc taks ie na nie cieszylam ale mnei moj TŻ wkurzyl , przyniosl mu kolega gre- fifa 2012 i ja wygrywal na kompa tylko ze pozniej nei chcial sie uruchomic i dzwonil do tego kolegi i gadali tak chyba ponad godz co zrobic zeby uruchomic ta cholerna gre, ja po 10 min sie wkurzylam i poszlam do łożka i stwierdzilamz e nei bede brała od razu luteiny ze moze zaraz przyjdzie po prawie godz czekania moja złośc siebnela apogeum i wzielam luteine a za 10 min przyszedl moj szanowny małżonek i od razy do sprawy hcical sie zabrac a ja mu z usmiechem na twarzy ze pare min temu wzielma tabl. myslslam ze wybuchnei ze zlosci ale co to nie jest moja wina ze jakas gra byla w pewnym sensie wazniejsza ode mnei, ja go prosilam zeby przysedl, wolal gadac z kolega i uruchamiac tych pilkarzykow to ma za swoje

dzis na obiad z Ama robimy nalesniki z dzemem sliwokwym wlasnej roboty mam nadzieje ze nie bede pozniej
Stary 2011-12-21, 12:43   #1619
ivoncia16
Wtajemniczenie

luby957
mmmm nalesniki pycha
a ja ostatnio sie wkoncu zdecydowalam na przytulanki
to Tż sie ucieszyl
bo do tej pory mowil ze wredna jestem a ja poprostu nie mialam na nic ochoty
Stary 2011-12-21, 12:50   #1620
muminek82
Wtajemniczenie

u mnie nadal libido zerowe,ciekawe kiedy to się zmieni no bo chyba się zmieni?!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości