|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
głodne dziecko nakarmione, siedzę w turbanie i czekam na zmycie farby
Cytat:
Cytat:
![]() taaak, u mnie też tylko mróz nic więcej mam grzeczne dziecko i mieszkam w kawalerce Cytat:
ale i tak dużo, bo moja rola przy karpiu się ogranicza do zjedzenia go myślę, że tyle samo
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Arch-
Caltea- no proszę, waga kuchenna Jakąś fajną masz. Moja do 5kg ![]() Ładnie Leoś rośnie To mój kilka dni starszy i prawie tyle samo.![]() Dobrze, że z katarkiem lepiej |
|
|
|
#3873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A my wlasnie z dzieciem upieklismy ciasteczka i zaraz sie biore za sprzatanie, dobrze ze chociaz te zaslony wczoraj poprasowalam i powiesilismy, przynajmniej jedna rzecz jest zrobiona w tym calym chaosie
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo sekszually ta bielizna, czyzby kolejna dzidziulka w rodzinie acelinkow?
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie było mnie 2 dni i się stęskniłam![]() pewnie się o mnie nikt nie martwi ale melduje ze wszystko ok tylko znowu się zepsuł internet.podczytuje z telefonu ale marnie mi to idzie buziaki dla was i jak naprawia to powróce
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - pomocy
![]() Indygo - piszę tu, bo może dostanę szybciej odp W Twoim przepisie sernika jest aż 40 dag cukru pudru? To jest aż niecałe 3 szklanki? Wedle przelicznika, że 160 gram = 16 dag to 1 szklanka. |
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
powroc szybko piekna niewiasto
|
|
|
#3879 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
się należą!Cytat:
dobra jesteś ![]() Cytat:
![]() a butelka faktycznie dziwna, ale fajna Cytat:
![]() coś tam niby z tego nieba leci, ale śniegiem to bym tego nie nazwała... ja chcę śniegu Cytat:
możliwe możliwe... różnie dzieciom ząbale wychodzą... dziecko mojego kuzyna w 4 miesiącu już miało 4 więc kto tam wie ![]() Cytat:
oj będziesz kusić męża będziesz ![]() Cytat:
uf uf choinka ubrana... w tym roku na pstrokato i bez łańcuchów
|
|
#3880 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Byłam z małym na spacerku
ale sypie u nas śnieg ale nam to nie straszne, wózek pokryty folią i smigalismy zaliczylismy netto i biedronkę, Kupiłam 3 albumy do zdjeć w biedronce, fajne po 11,99zł-200szt i takie dziecięce z samochodzikami i laleczkami były. Wróciliśmy to mały się obudził, zrobił z mamą obiadek, dostał mleczko i śpi a mama nadrabiaCytat:
Cytat:
dobrze, ze choć troszkę temperatura przeszłaCytat:
Cytat:
. dobrze że jesteś u Mamy to przynajmniej troszkę sobie odpoczniesz![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Ty nasza mistrzyni kucharska![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- no a jak ![]() Cytat:
ja uwielbiam długo spać jak na razie synuś wydał się za mamą bo dziś spał od 22ej do 10tej z 2 przerwami na mleczko![]() Cytat:
a gdzie mieszkasz jeśli można wiedziec?
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
sypie śnieg
![]() Cytat:
naprawiaj net i wracaj ![]() u mnie dopiero jutro, ale też będzie pstrokata a co - w końcu to choinka ma być pstrokato ![]() Martuś, Caltea z małopolski jak ja- u mnie teraz -7 st , o 7rano też było -10st
|
|
#3882 | |
|
Zadomowienie
|
koło kalisza
![]() padają pojedyncze płatuszki, może do wieczora coś się uzbiera z tego ![]() Cytat:
![]() sprawdziłam, u mnie teraz -3
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-12-21 o 15:25 |
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ale Was przymroziło![]() u mnie +1 ale całkiem fajnie się spacerowało Cytat:
u nas od rana sypie
|
|
|
#3884 | |||||
|
Zadomowienie
|
hejka Kochane
u nas i śnieżnie i słonecznie. dla tych, u których śniegu niet mały załącznik od cioci Indygo my po spacerku, mała od 13:40 śpi w pełnym rynsztunku kombinezonowym![]() acelinko superowa bielizna, na zdjęciu z linka of corse Ty jesteś ![]() lullka - sliczny twój Mikus moja Agacia po tatuńciu ma zakola Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
MAłgosia1983 smiałas się z tekstu o zagęszczaczu , ale to fakt ja bym go inaczej nazwała - rozwalniacz. Najgorsze, że Mała nie chce mleka z powodu butelek, ale z powodu braku zagęszczacza no cóż dosypuję go choc ciut, bo jej bardzo wtedy smakuje. no dobr, na koniec obiecana zima z Lublina.
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u Was ładna zima- u nas to tak tylko troszkę- i temperatura dodatnia to wszystko kapie już na spacerku trzeba było plastikową budkę ubrać i jak przechodziliśmy pod drzewami to sie mały wybudzał od nagłych "deszczy"
|
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3887 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry popołudniowo
![]() Miałam mieć dzisiaj dzień ploteczek, ale koleżanka nie dojechała bo gumę złapała... A ja Kamcie tak ładnie uśpiłam... W ramach odreagowania poszalałam więc nad deską z żelazkiem ![]() Cytat:
Taki mały a już zawrócił babkom w głowach![]() Cytat:
Super, że Leosiowi juz lepiej, oby do Świat całkiem przeszło Cytat:
![]() Pochwalę się, pochwalę jak tylko dostanę Cytat:
![]() Cytat:
My dzisiaj prze to nie wyszłyśmy na dwór, bo mąż stwierdził, że za bardzo byśmy grzęzły.Ile trzymacie dzieciaczki po spacerze w ubrankach? Bo parę razy zmałpowałam po Was i po powrocie, jak Kamcia spała, wstawiłam ja do pokoju, otwierałam okno i zostawiałam w pełnym rynsztunku śpiącą. Tylko ze mąż mi wypomina, że "jego dziecko mrożę" |
|||||
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
heja melduje sie szybko bo chce cos juz porobic zeby w piatek juz tylko kurze i podłoge zetrzec)
byłam dzis na zakupach po prezenty i zgubiłam 40 dychy zła jestem jak nei wiem bo za ta kase jakies fajne bodziaki mogłabym małemu kupic wrrrrrrryyyyyyy weźcie mnie lejcie-burak ze mni ejak nic za to zakupiłam mężulkowi gre i perfuma miał jeszcze dostac bluze ale w tych zapyziałych sklepach rozmiary do xl a mój meza ma 2xl wiec dupa , dostanie po swietach najwyżej a teraz musi ciesyzc sie z tego co zakupiłam![]() synusiowi kupiłam kurtke w smyku a że mąż był grzeczny i od rana siedział z synusiem to pozwoliłam mu potraktowac prezent że niby od nas dwóch) a jutro jeszcze buciki mu poszukam i bedzi enasz mały mezczyzna wystrojony hehea ja dzie od rana na ciepłych napojach bo byłam na pogrzebie i wymarzłam si ejak nie wiem,a w ogóle strasznie mi żal było bo to pogrzeb taty od kolezanki i tak strasznie mi było przykro, dodatkowo przed samymi świetami-kurcze beda siedziec w świeta i sie smucic, najchetniej ja i jej mame wziełabyym do siebie ale wiem ze b nie przyszły |
|
|
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. a malzem sie nie przejmuj, oni juz tak maja. moj zawsze twierdzi ze bylam za dlugo na spacerze, ze na pewno syn mu zmarzl i bedzie chory i takie tam. a co on moze wiedziec jak go nie ma... spacer jeszcze chyba nikomu nie zaszkodzil...polecam wam cukiernie pod amorem. pochlonelam cz. pierwsza i lecialam dzis galopem do ksiegarni po cz. druga. swietna obyczajowka, super sie czyta, az mam zal do leosia ze nie chce wisiec przy cycu jak dawniej, bo to jedyny moj wolny czas
Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-12-21 o 17:26 |
|
|
|
|
#3890 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przykre, okropnie przykre.....
|
|
#3891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój może całe dnie, ale jak człowiek się przyzwyczai to już nie jest tak ciężko jak kiedyś ![]() Poza tym takie przytulaski, fajna rzecz, tym bardziej jak się zauważa jak dziecko szybko rośnie a z tej perspektywy fajne są widoki ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3892 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się nie martwiłam ale mi tęskno było ![]() Cytat:
Miałam nadzieję co innego przeczytać ![]() Cytat:
Świeży towar ![]() Martuś dopiero po nowym roku będę umawiać Stefka na wizytę u chirurga. Mam nadzieję, że termin nie będzie jakoś odległy bo chcę żeby to było już za nami ![]() Cytat:
Cytat:
spryciula mała Śniegu napadało
|
|
#3893 | |||
|
Zadomowienie
|
dziewuszki byłam z psem... napadało trochę śniegu
Cytat:
![]() i głupia miałam radochę poślizgać się na ulicy ![]() Cytat:
Aga, jak byłam z małym na usg bioderek w kaloszu to taki gruby śnieg padał, że szok - ucieszyłam się, a wyjechałam z miasta i nic, suchutko... ale już mam trochę śniegu ![]() Cytat:
![]() Małgosia no nie straszę... z ciekawości ich zapytałam i też się zdziwiłam, nie przejmuj się, będzie dobrze
|
|
#3894 |
|
Rozeznanie
|
cos ostatnio zadko sie udzielam, ale jestem na bierzaco w poniedziałek bylismy na szczepieniu, Igorek ciężko to przezył cały dzien odsypiał ale pochwale sie jego waga 6870![]() ale pisze żeby złozyc Wam już zyczonka, bo jutro wyjezdzamy i bedzie brak netu prez 3 tyg ![]() no więc życzymy Wam : Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2011-12-21 o 20:04 |
|
|
|
#3895 | ||||||||
|
kosmitka
|
Nie mogę się tu do Was wybrać od kilku dni, trochę porządki, trochę zamieszania w rodzinie tż i nie wyrabiam się na zakrętach.
Dzisiaj byliśmy z Franiem na kontroli kupkowej, z kupkami niby lepiej, ale ze względu na płakusianie Franusia doktórka go dokładie obejrzala i okazało się, że ma stan zapalny uszka Cytat:
A jak się czuje Olga? Cytat:
Cytat:
Dietę masz cud! Też mi się marzy. Jak na tą dietę zareagował Piotruś? A koła dziękuję, pisałam, że 3+, a drugie jeszcze nie wiem. Cytat:
Ja używam zielonych pampków i jestem zadowolona, chociaż kupy faktycznie nie pochłania zbyt dobrze. Cytat:
. Pomysł kapitalny, mój mąż gdybym na to wpadła to byłby wniebowzięty. Cotka dzisiaj pytałam pediatry - można brać i witaminy i stosować szampny/ampułki, wszystko. Cytat:
Co u Cię kobieto? Cytat:
Chciałabym to samo powiedzieć o moich, poza tym, że są większe, to żadnego efektu wow w nich nie ma. Cytat:
A pediatry nie skomentuję. Jak się jeździ wózkiem po śniegu? Na Mazurach zimy ni ma. Cotka biedny Filipek, mam nadzieję, że dzisiaj ma się lepiej.
|
|
|
#3896 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja znam inne sposoby na odreagowanie -książka, serial, upieczenie ciasta ![]() Cytat:
Cytat:
więc Małgoś szykuj się może p.s jakby któraś chciała to mogę wysłać na maila ten numer Cytat:
![]() ![]() dziękujemy i wzajemnie dla Was wspaniałych rodzinnych Świąt Cytat:
biedulek z Frania, coś ostatnio się go czepiają choróbska oby wyczerpał już limit chorowania na cały przyszły rok! zdrówka dla niego
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i znowu antybiotyk dużo zdrówka życzę
|
|
|
#3898 |
|
kosmitka
|
Dziękuję za dobre słowa, też mam nadzieję, że to ostatni antybiotyk.
A jaki macie patent na gotowanie zupek? Bo w sumie sama nie wiem, czy znajdę dobre składniki na zupki dla maluszka. Dzisiaj dostaliśmy od pediatry zielone światło na pierwsze posilki. Chyba zaczniemy od jabłuszka. Aha w ogóle dostaliście już jakieś paczuszki z hippa itp? Ja dostałam dwie - jedna z hipp ze słoiczkiem i kuponami zniżkowymi na kolejne, z łyżeczką plastikową, poradnikiem karmienia oraz z bebilonu z próbką mleka i też książeczkę. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Aha i w temacie wlaśnie składników - czy lepsza zupka ugotowana na tym, co teraz można dostać w sklepach cz jednak sloiczek? Moja sis mówiła, że na początek lepiej słoiczki, bo maluszek zje malutko bardzo, a słoiczek może stać w lodówce 48-72h.
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zupek- moja mama mi pomroziła trochę warzyw z działki więc jak będę mogła to będę próbować ze swoich rzeczy gotować. Tak samo jabłka - mamy od koleżanki mojej mamy, swojskie jabłka, nie pryskane ani nic więc będę te podawać no ale u mnie do zupek jeszcze chwila ![]() Ja myślę, że lepiej chyba jednak ze słoiczka kupnego dać, bo to co w sklepach teraz jest to na pewno "czyste" nie jest... zresztą Małgosia mówiła, że jej pediatra powiedziała, żeby zacząć od słoiczków bo to ze sprawdzonych produktów.
|
|
#3900 |
|
kosmitka
|
Właśnie się nie rejestrowałam, dlatego mnie to zdziwiło. Co prawda w szpitalu dawali wielkie paki i chyba tam przy okazji odbioru coś się podpisywało. Bo akurat 2 dni przed 4 miesiącami przychodzą takie rzeczy - pierwszy słoiczek jabłuszek.
Dziękuję za info z tymi słoiczkami, co do warzyw z działki to gapa ze mnie i z mamy, nie pomyślałyśmy o tym. A jabłuszek z działki też już nie ma. No nic, będziemy walczyć ze słoiczkami, ale chyba poczekam aż Franio wyzdrowieje. Aha i Franuś dzisiaj skończył 4 miesiące . I waży ok 7700.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

, bo wczorajszy dzień upłynął nam na oczyszczaniu noska Leosiowego. Grzebałam mu w nim dosłownie co 15min. Grucha + euphorbium na zmianę z wodą morską + maść majerankowa na zmianę z witaminową. Ufff
.
. Próbowałam podawać smectę ale skończyło się na wymiotac

I wycałuj Filipka od cioci- biedaczek się umęczył po sczepieniu 

dobrze, ze choć troszkę temperatura przeszła