Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 19:21   #901
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Zaneta dziękuję,pierwsze słyszę ale to może być ekstra.muszę porozmawiać o tym z pediatrą,dziękujję

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 19:59   #902
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sara za 5 miesięcy

Mam taki PMS, że siedzę i ryczę. Baby to jednak głupie są. Wkurzam się bo:
- wy gotujecie a ja nie, bo mi się nie chce, bo nie umiem, bo jedziemy do teściów i rodziców na święta,
- wy pieczecie a ja nie bo mi się nie chce, bo nie umiem
- mam syf w domu i zero motywacji i sił żeby sprzątać
- TŻ się wyspał i pojechał na siłownię i głęboko w poważaniu ma, że nie spałam, że nie mam na nic czasu, że ja też chcę spać
- zero magii świąt, ale skąd ją wziąć jak choinki nie ma bo nie ubiorę póki nie posprzątam, a w domu niczym nie pachnie bo nie gotuję i nie piekę
- boli mnie ramię, chyba nadwyrężyłam od tego ciągłego wkładania między szczebelki w łóżeczku, bo albo smok, albo głaskanie, albo picie
- jak kolejne dwie noce będą takie same to nie jadę do żadnego Zakopca na sylwestra. Nie będę znajomym serwować takiego "odpoczynku" ani sobie. I mam zamiar o tym poinformować TŻta jak tylko wróci, żeby go wk....ć
Jacieee
Ja NIC nie gotuję.
Idziemy na wigilię do moich rodziców.
Placki u kucharki zamówiłam.
Nie sprzątam generalnie, tyle o ile.
Okna? U mnie jak słońce przyświeci to nie widzę przez nie nic
Więc kochana nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Moje pierniczki od razu są miekkie i dlatego robie je krótko przed świętami
Daj przepis na pierniczki

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Jesteś najlepsza.
Ja też mam bajzel,okna myje od tygodnia i pewnie ich nie umyje do świąt.Jakoś nawet nie mam parcia, na super MEGA sprzątanie, jak to moja teściowa robi.Ogarnę to co mam ogarnąć i koniec, a nie pieprzyć się cały dzień bo święta idą...nie należę do takich osób.Posprzątam sobie tak jak mi się podoba i będzie grało.
Pieczenie - ja pieczę bo lubię i nie wyobrażam sobie kupić ciasta na święta no ale są takie osoby które tak robią, nie potępiam bo to pewnie z braku czasu,ale ja lubie nawet na ostatnią chwilę coś upiec.Ciasteczka robię już początkiem grudnia.
Ja też nic nie robię w sensie potraw, bo idziemy do moich rodziców,ale idę do mamy jej pomóc

Niech Tż wróci z siłowni i TY idź a on niech zostanie z Dominikiem?
Ale poszłabym poćwiczyć

Ja sram i Emilie śpi ze mną jak ma wstawać co 2h. Kiedy widzę że się wierci biorę ją do siebie i się nie męczę. Najważniejsze dla mnie, że zasypia sama w łóżeczku a nie z Nami w łóżku,Mój mąż nie raz sam mówi, że mam ją wziąć bo jak tak będę wstawała milion razy to ani on nie pośpi ani Ja

Oglądacie DDTVN?
Ja zaglądam do komóreczki do e-maili ale nie robię to w kwestii czy mnie zdradza.Ma dostęp mój D do wszystkich moich e-maili,kont,smsów. I jakoś specjalnie nie jest mi z tyn źle.
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Jacieee i Baboniku ja też dołączam do Was!!!!!!też NIC NIE ROBIĘ!!! i nie tylko teraz nic nie robię, ale na święta też NIC jadę na gotowe więc się nie wysilam. a posprzątam sobie jak co tydzień w piatek po południu i też tak jak zawsze standardowo no i jacieee ja też nie umiem piec
z pieczeniem u mnie też lipa

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ja posprzatam sobie jutro, ogólnie umnie nie ma szłu na sprzatanie przedświąteczne, bo robię to na bieżąco co do gotowania, to ugotować, czy jakoąś sałatkę zrobić to zrobię , ale Z ciastami nie bardzo mi idzię, raczej jak już to z proszku, ale, zasze coś, a co do gotowania, u mnie w tym roku nie będzie karpia, kupiłam inna rybę bo karpia nie lubię, wiem , wiem, to tradycja, ale....u mnie nie będzie 12 potraw, bo będziemy sami z mężem i dziećmi, a po co tego wszystkiego szykować,żeby później wyrzucić?
u mnie w wigilę będzie 6-7 potraw, i w doopie mam, nie będę robić 12
U nas, u mamy też nigdy nie było 12stu potraw.
Podobnie z karpiem, ryba zawsze ale nigdy karp.

Cytat:
Oto obiecane zdjęcie bucików.
Fajne, takie maleńkie się wydają
W moich oczach Radek już jest TAKI duży.
A właśnie takie rzeczy jak np Twoje buciki, tzn Dominika buciki uświadamiają mi, że nasze szkraby to jeszcze... szkraby

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
jestem wyrodną matką, siedzę z dzieckiem więcej w domu , spacery zaliczam rzadko...
bo:
mały ma taki system dnia , że ciężko z nim wyjśc przed drzemką a jak się wyśpi to robi jazdy na spacerze
jak mam go ubierać i szykowac a potem pół godzinie jeżdzenia sie zwijać bo ryczy to mi sie odechciewa
żeby wyjść musze go ubrać-ryk, znieść z 4 pietra , rozłożyć wózek, wsadzić go -ryk, no i niby spacerujemy, powrót-składanie wózka, targanie go w gondoli (jakieś 14kg) jak zaśnie w końcu na 4 pietro -padam na pysk już na 2 !!
do tego rana boli , zrobiła się sina...
mam dość spacerów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
współczuję tego 4ego piętra
Ja mam tylko 9 schodów i sapie czasem jak parowóz.

A z raną to nie wiem.. udaj się do lekarza.
Po takim czasie może się jeszcze coś dziać?
Cookie też ma jakiś problem z cięciem nie?

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Aania a u Ciebie nie pada śnieg??jakieś śniegowe chmury nadciągnęły...właśnie z Twojej strony
a dziś nie powinnyśmy iść na spacer ponieważ bardzo duże stężenie pyłów nad nami http://www.malopolanin.pl/10455_fata...alopolska.html
No popatrz... a ja dzisiaj jak nigdy spacerowałam ponad godzinę
Jutro się z domu nie ruszam.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
bo nie było odp, nie lubie sie narzucać jak mnie ktoś olewa...
Ja nie olewam przynajmniej się staram.

Pisałam tego posta od rana!!!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:16   #903
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Widze, ze mnie jako nowej ciezko sie przez was przebicpisze sie ale zero odzewu
sliczna Kasienka i te oczka sweet
Co do spacerkow to ja chodze nie tylko dla malej ale tez i dla siebie - trzeba sie dotlenic bo w domu zwariowac mozna.
Brawa dla Igorka za zabki
buciki sweet - takie w moim stylu. Z moja problem ma wysokie podbicie i nic jej nie moge kupic, zakladam jej albo za duze, albo grubsze skarpety.
a my dzis jestesmy po kaszce mleczno-ryzowej o smaku banana - jadla go jak malpa kitsama buzie otwierala. A teraz po kapieli i mleku spi.
co do kombinezonu mam taki z zabudowanymi stopami, a rekawiczki musialam kupic i jestem zadowolona. Kupilam jej ogrodniczki takie od kombinezonu, ale jeszcze jej nie zalozylam ich bo nie ma butkow
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:20   #904
madzia1k1
Raczkowanie

Jenyyyyyy dziewczyny, ale piszecie............ Ale nadrobiłam

A u nas dzisiaj piękna pogoda, mróz i słońce. Spacerowaliśmy 2godz. Śniegu u nas ani widu ani słychu

TŻ dzisiaj był po choinkę, kupiliśmy od leśniczego, dzisiaj ścinaną i wiecie co jest PIĘKNA Tak równiutka jak z obrazka!!! Już nie mogę doczekać się wigilii kiedy ją ustroimy..

Dominik też od pewnego czasu tak się przemieszcza, ze trzeba go cały czas pilnować. Przesuwa się wokół własnej osi. Na przewijaku nie mam jeszcze tak źle, bo jeszcze się nie przekręca na brzuszek, ale za to na boczki śmiga i wszystko co jest w zasięgu ręki łapie. Jak zostawię go samego w łóżeczku to po 3min znajdę go albo w rogu w poprzek, albo do góry nogami, tzn. tam gdzie głowa to nogi

A ja mam 2pytanka:
1
. Jak gotuję zupkę, to zawsze w większej ilości, ale zawsze daję tak warzyw na oko i nie mam jeszcze wyliczone na ile mi wyjdzie słoiczków, a chce dodać kaszę manna. Na jeden słoiczek powinno być pół łyżeczki, więc nie wiem ile dokładnie dać tej kaszy. Jakie macie sposoby, żeby sobie to zorganizować?
Może mam sobie zapisać ile czego daje, wtedy sprawdzić ile wyjdzie słoiczków i będę wiedziała ile kaszy dać???

2. jak już wprowadziłam mięsko to teraz codziennie Dominik powinien zjadać cały duży słoiczek mięsny czy dawać też takie zupki bez mięsa. Czyli jak często powinien jeść mięsko?

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:24   #905
Vaniliova11
Zadomowienie

Przepis na pierniczki

1kg mąki
1\2 kg miodu
paczka przyprawy do piernika
masło margaryna smalec po 10 dkg
1/2 paczki cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
5 żółtek
25dkg cukru
5dkg kakao

W garnku stopić tłuszcz dodać miód przyprawy kakao część cukru i zagotować . ostudzić , wlać do mąki i sody . Żółtka utrzeć z reszta cukru dodac do reszty , wyrobić ciasto . na stolnicy wałkowac placek i wykrawac foremkami , piec w temp 180 st
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:25   #906
madzia1k1
Raczkowanie

A czy ktoś z Was używa suszarki do butelek???
Ja przymierzam się do kupna, bo wkurzają mnie już te butelki. które przewracają się na ręczniku. Moje typy to: Ma któraś z Was??
http://www.tublu.pl/Maluch_w_kuchni/...g_Station.html

http://www.tublu.pl/Maluch_w_kuchni/...i_smoczki.html

http://allegro.pl/babymoov-suszarka-...009459488.html

Stary 2011-12-21, 20:26   #907
agulaaabar
Zakorzenienie

Hej mamusie
Pamiętacie nas jeszcze?

Dzis przyjechalismy do PL na święta po nowym roku wracamy z powrotem. oczywiście nie ma szans żeby Was nadrobić... więc tak tylko chcialam się przywitać

U nas ok, Lila w miare zdrowa - katar ją męczy.... rośnie jak na drożdżach!

Buziaki

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:28   #908
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Super butki
A tak w ogóle u Was butki się sprawdzają??
Mój Radziu też zrzuca butki,
ma jedną parę
Osobiście wolę skarpetki.

Cytat:
Carmela można od ręki zrobić. Ja nie dawno wywołałam 10 szt. Zdjęcie 10x15 kosztuje 99gr.
Dla mnie drogo.
U fotografa płaciłam po 70gr, ale to już jakiś czas temu,
pewnie w górę poszły przez kryzys i też koło 0,99gr będą.
Muszę sprawdzić.
I jeszcze album w biedronce kupić

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Powitały nas dzisiaj dwa małe przebite ząbki na dole!!!!

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

Dziubek, tak prywatny, bo w Gcach nie ma szans na panstwowy... ale fakt faktem, ze te prywatne to kosztuja masakrycznie - jak wracalam do pracy po Klarze to za caly tydzien 9h z jedzeniem, pampersami itp placilam 1100pln!
dla mnie majątek!

Cytat:
Mam ochotę na wafelka.
A powiedziałam sobie zero czekolady,
a mnie kusssssssssssssssssssssii i[COLOR=Silver]

JAKIE SĄ MLEKA HA !?
Żaneta nie jedz czekolady!
Emi obsypie.

Aż się boję świąt.. i tych pysznych ciast
Radek na bank będzie zesypany...

No, to nadrobiłam.
Tż mój już poszedł spać....
Mijamy się strasznie w tygodniu..............

Brumek całą saszetkę podajesz żelaza raz dziennie?
Ja tak mam przepisane.
A to podawanie idzie mi jak krew z nos...
Radek więcej wypluje jak zje.
I na ściankach się osiada strasznie!

Podajesz z metalowej łyżki?

Kupę Radek dziś zrobił, taką gęstszą po tym żelazie.
Stękał jak nigdy, ale raczej nie sprawiało mu to problemu.
Stary 2011-12-21, 20:29   #909
youyou
Zakorzenienie

hejka mamuśki
Serca nie macie 6 stron od rana??!!

dobra,nadrabiam...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:30   #910
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Byłam w dwóch rossach wywołać zdjęcia... w żadnym nie działała maszyna!!!!!!!!!!!
Żartujesz?
ZObacz jeszcze w punktach foto.

Cytat:
U Nas przed pół godziny było to samo. Płakał nawet w kąpieli Wyglądał jak wielkie chodzące nieszczęście Teraz śpi, ale niespokojnie. Jak będzie się budził to mu zapodam przeciwbólowy i zobaczę. Może go coś boli, dziąsła, brzuch? nie wiem
U mnie to zęby.
Przy każdym jedzeniu marudzi, płacze,wkłada palce do buzi resztę rączki kładzie na policzkua jak dostanie smoka jest ok,więc na raty je,raz smok raz UU i tak w kółko.Teraz przy zasypianiu płacz i wkładanie rączek do buzi. Strasznie jest nieszczęśliwa
Jak masz dentinox to go podaj minimalne, u mnie działa cuda.
Ale wyciągnęłam sobie jeszcze czopki w razie bezsilności.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Zaneta dziękuję,pierwsze słyszę ale to może być ekstra.muszę porozmawiać o tym z pediatrą,dziękujję
Kochana reklamują się właśnie na wizażu.
Koniecznie zapytaj i powiedz co o tym sądzi.
Proszę

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

A ja mam 2pytanka:
1
. Jak gotuję zupkę, to zawsze w większej ilości, ale zawsze daję tak warzyw na oko i nie mam jeszcze wyliczone na ile mi wyjdzie słoiczków, a chce dodać kaszę manna. Na jeden słoiczek powinno być pół łyżeczki, więc nie wiem ile dokładnie dać tej kaszy. Jakie macie sposoby, żeby sobie to zorganizować?
Może mam sobie zapisać ile czego daje, wtedy sprawdzić ile wyjdzie słoiczków i będę wiedziała ile kaszy dać???

Ile słoiczki mają w ogóle ml?
Ja to chyba będę i tak na bieżąco robiła zupki, ewentualnie jak zostanie to na drugi dzień.

2. jak już wprowadziłam mięsko to teraz codziennie Dominik powinien zjadać cały duży słoiczek mięsny czy dawać też takie zupki bez mięsa. Czyli jak często powinien jeść mięsko?

Według mnie i na chłopski rozum może raz to jeść raz to.Nie wiem jak Ty ale Ja codziennie mięsa nie jem.
Mąż już wraca!
Alę się cieszę,
miał być dopiero jutro wieczorem.
A tu niespodzianka

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:30   #911
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

współczuję tego 4ego piętra
Ja mam tylko 9 schodów i sapie czasem jak parowóz.

A z raną to nie wiem.. udaj się do lekarza.
Po takim czasie może się jeszcze coś dziać?
Cookie też ma jakiś problem z cięciem nie?

Ja nie olewam przynajmniej się staram.

byłam u lekarza zastanawiam sie nad konsultacją u innego...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Pamiętacie nas jeszcze?

Dzis przyjechalismy do PL na święta po nowym roku wracamy z powrotem. oczywiście nie ma szans żeby Was nadrobić... więc tak tylko chcialam się przywitać

Buziaki
no halo , jak Wam tam ???!!!!
buziaki dla Was
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:31   #912
agadus
Wtajemniczenie

wiecie co kupiła sobie serum z perfecty antycellulitowe ( aktywne serum termoaktywne), jak sie nim posmarowałam to było taki przyjemne uczucie ciepła, ale tylko minutkę, później tak zaczeło palić, nie szczypać, tylko takie wrażenie jakbym siedziała na dpobrze rozgrzanym grzejniku, ale skora po nim nie jest gorąca, nie jest zaczerwieniona, na nogach juz prawie ustało, ale pośladki , szok, jakby mnie ktos podpalał, niesamowite uczucie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:32   #913
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie
Pamiętacie nas jeszcze?

Buziaki
i i i i jasne że pamiętamy. Fajnie że się odezwałaś

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:33   #914
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Co do spacerkow to ja chodze nie tylko dla malej ale tez i dla siebie - trzeba sie dotlenic bo w domu zwariowac mozna.
buciki sweet - takie w moim stylu. Z moja problem ma wysokie podbicie i nic jej nie moge kupic, zakladam jej albo za duze, albo grubsze skarpety.
a my dzis jestesmy po kaszce mleczno-ryzowej o smaku banana - jadla go jak malpa kitsama buzie otwierala. A teraz po kapieli i mleku spi.
co do kombinezonu mam taki z zabudowanymi stopami, a rekawiczki musialam kupic i jestem zadowolona. Kupilam jej ogrodniczki takie od kombinezonu, ale jeszcze jej nie zalozylam ich bo nie ma butkow
Dominik zjadł swoją pierwsza kaszkę dwa dni temu malinowa i tez mu smakowała. A jak fajnie sobie przy tym mruczy

Stary 2011-12-21, 20:33   #915
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam śpiworek z rękawiczkami, a na stopach nic.
Taki pożyczyła mi koleżanka.
Też zakładam skarpetki

Cytat:
Przepis na pierniczki

1kg mąki
1\2 kg miodu
paczka przyprawy do piernika
masło margaryna smalec po 10 dkg
1/2 paczki cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
5 żółtek
25dkg cukru
5dkg kakao

W garnku stopić tłuszcz dodać miód przyprawy kakao część cukru i zagotować . ostudzić , wlać do mąki i sody . Żółtka utrzeć z reszta cukru dodac do reszty , wyrobić ciasto . na stolnicy wałkowac placek i wykrawac foremkami , piec w temp 180 st
dziękuję Dobra Kobieto

Cytat:
Hej mamusie
Pamiętacie nas jeszcze?

Buziaki
Ja pamiętam
Jeszcze niedawno pytałam jak Wam się w Deutschland wiedzie
Stary 2011-12-21, 20:34   #916
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
W tym poradniku z Bobovity byla chyba informacja ze dania miesne 2 razy w tygodniu.

Cytat:
J gadzeciara uwazam ze to zbyteczne.

Cytat:
Dla mnie drogo.
Muszę sprawdzić.
Ja ostatnio płacilam 28gr za ten format, ale teraz chce zdjecia od reki, na świeta do ramek

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:43   #917
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przymierzam się do kupna, bo wkurzają mnie już te butelki. które przewracają się na ręczniku. Moje typy to: Ma któraś z Was??
http://www.tublu.pl/Maluch_w_kuchni/...g_Station.html

http://www.tublu.pl/Maluch_w_kuchni/...i_smoczki.html

http://allegro.pl/babymoov-suszarka-...009459488.html
Dla mnie bardzo zbędny gadżet.
Jak od razu nie wysuszę butelki, mam krople twardej wody na nich,
więc wolę je od razy wysuszyć niż odłożyć i czekać.

No i ceny z kosmosu.
Kup sobie może lepiej taki wieszak na ręczniki z wystającymi patykami położ gdzie sobie suszysz buteli pionowo i na te patyki daj butelki,
to samo a tańsze

Cytat:
Hej mamusie
Pamiętacie nas jeszcze?

Buziaki
I tylko tyle napisałaś?
Mam FOCHA!

Cytat:

Dla mnie drogo.
Muszę sprawdzić.

Żaneta nie jedz czekolady!
Emi obsypie.

Aż się boję świąt.. i tych pysznych ciast
Radek na bank będzie zesypany...

Podajesz z metalowej łyżki?

Kupę Radek dziś zrobił, taką gęstszą po tym żelazie.
Stękał jak nigdy, ale raczej nie sprawiało mu to problemu.
Ja tam jak potrzebuje, pędze do rossmana i mam.
Rossman blisko więc nie narzekam

Ja ciast się nie boję,
będzie sernik królewski, babeczka czekoladowo-orzechowa i jabłecznik.

I wiesz co Emi chyba dlatego drapie uszko,
bo nawpierdzielałam się czekolady.

Dzisiaj miałam dzień bez słodyczy i wytrzymałam,
ale za to 2 l wody wypiłam

Ja wszelkie leki podaję na łyżeczce plastikowej z miarką -> KLIK

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wiecie co kupiła sobie serum z perfecty antycellulitowe ( aktywne serum termoaktywne), jak sie nim posmarowałam to było taki przyjemne uczucie ciepła, ale tylko minutkę, później tak zaczeło palić, nie szczypać, tylko takie wrażenie jakbym siedziała na dpobrze rozgrzanym grzejniku, ale skora po nim nie jest gorąca, nie jest zaczerwieniona, na nogach juz prawie ustało, ale pośladki , szok, jakby mnie ktos podpalał, niesamowite uczucie
Pisze po ilu tygodniach widać efekty?
Ja z perfecty mam właśnie na rozstępy i zadowolona jestem.
Zrobiły się bladsze.

Ten masz ->KLIK

Stary 2011-12-21, 20:44   #918
youyou
Zakorzenienie

patik duuży buziak dla Twojej 5miesięcznej panny

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Iustyna pamiętasz jak pisałyśmy aby do świąt? To będą większe? to mamy święta. I ząbkowanie
też mi się ostatnio ta rozmowa przypomniała

U nas też ząbkowanie pełną gębą dziś w nocy pobudka co dwie godziny w dzień całę pięści pcha do buzi, gryzie mnie po brodzie, wieczorem posmarowałam Dentinoxem i w mig się uspokoiła . Zasnąć też nie mogła, dopiero Dentinox pomógł i się uspokoiła.
Nastawiam się że dzisiejsza noc znowu będzie słaba
Stary 2011-12-21, 20:45   #919
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
e tam
Ja czytam, ale nie zawsze mam się jak odnieść. Ale zauważam

Cytat:
Hej mamusie
Pamiętacie nas jeszcze?

Buziaki

agula Jak tam u Was??? Zaaklimatyzowaliście się?

Zmykam babeczki, dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:45   #920
Vaniliova11
Zadomowienie

Lili jeszcze mialam napisać że pierniczki dekoruje rozpuszczona gorzką czekolada lub lukrem
Marina gratuluje ząbków
Agula
Dusia śliczna córeczka
Meszsares Zmalowana ciesze sie że nie tylko ja lubie karpia zaraz wywalicie mnie z forum ale ja pare razy karpia ....
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:46   #921
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ja nie wiem Zanetaa czy u Nas to zęby. Dałam mu wczoraj Dentinox i dziś i fakt uspokaja go to na chwilę, ale wydaje mi się, że dlatego, że mu to smakuje i ciumka. I pewnie od razu wszystko połyka zanim zacznie działać. Teraz już mi się ze 3 razy obudził. Zapowiada się powtórka z rozrywki Marzy mi się dłuuugo prysznic, ale chyba nic z tego. Wczoraj myłam się w biegu, koło północy jak TŻ zajął się Małym i dziś pewnie będzie to samo.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:55   #922
youyou
Zakorzenienie

U nas też karpia nigdy nie ma, nikt go nie lubi, dla mnei ma za dużo ości i śmierdzi błotem

Cytat:
Wiecie, że nie mogę jeść koło Emilie.
Ona jak widzi że coś mam w budzi to chce też to co Ja mam.
Zrobiłam sobie kanapki, a ona do nich rączki wyciąga.
Nie daje jej a ta krzyki,piski.
Buntuje mi się.

Ostatnio taką awanturę zrobiła,
jak nie mogła dotknąć palącej się czerwonej świeczki
u nas jest identycznie,jak jemy śniadanie to Lila siedzi z nami w swoim foteliku do karmienia i jakby mogła to bywszystko złapała.. czasem wlaśnie podjemy jej suchą bułkę jak zaczyna marudzić

Cytat:
Ja sram i Emilie śpi ze mną jak ma wstawać co 2h. Kiedy widzę że się wierci biorę ją do siebie i się nie męczę. Najważniejsze dla mnie, że zasypia sama w łóżeczku a nie z Nami w łóżku,Mój mąż nie raz sam mówi, że mam ją wziąć bo jak tak będę wstawała milion razy to ani on nie pośpi ani Ja
Ja też biorę Lilę do nas po pierwszej pobudce. Dla mnie to nie problem, bo zasypia sama, dopiero w nocy do nas ląduje. ok 3-5 przyłazi do nas Filip i tak śpimy do rana we czwórkę
Jakbym musiała choć minutę stac przy jej łóżeczku w nocy to bym była wściekła...
Pampersa też ma jednego na całą noc już od bardzo dawna.
Stary 2011-12-21, 20:59   #923
agadus
Wtajemniczenie

Żaneta, jest napisane na opakowaniu, że efekty już widać po tygodniu , no ale z pół godziny takie mocniejsze grzanie, , teraz już ok

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:05   #924
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj miałam dzień bez słodyczy i wytrzymałam,
ale za to 2 l wody wypiłam

Ja wszelkie leki podaję na łyżeczce plastikowej z miarką -> KLIK[COLOR="Silver"]
Ja od poniedziałku zrobiłam sobie dwudniową dietę i teraz wprowadzam jeden produkt i obserwuję.
wiem, wiem- powinnam to zrobić zaraz na początku, jak zaczęłam karmić.
Ale teraz raz Radek obsypany, raz nie i muszę dokładnie obczaić dlaczego.

Dzięki za linka z łyżeczką

Ja ściągam trochę pokarmu, tak około 20ml i dosypuję żelazo,
pieroństwo ciężko rozpuścić i na łyżce bym nie dała rady,
poza tym by się nie zmieściło.
I tak oto z butelki przez smoka Radek pił nie będzie,
więc podaję łyżeczką z butelki.
Eh...

Cytat:
zaraz wywalicie mnie z forum ale ja pare razy karpia ....
ja nie pogonię, każdy robi jak mu pasuje.
Ja bym nie dała rady

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja też biorę Lilę do nas po pierwszej pobudce. Dla mnie to nie problem, bo zasypia sama, dopiero w nocy do nas ląduje. ok 3-5 przyłazi do nas Filip i tak śpimy do rana we czwórkę
Jakbym musiała choć minutę stac przy jej łóżeczku w nocy to bym była wściekła...
U nas podobnie,
ważne dla mnie żeby Radek wiedział, że po kąpaniu zasypia w łóżeczku.
Tzn póki co zasypia przy piersi.
Po pierwszej pobudce zostaje z nami w łóżku.
Dla mnie to też nie problem, lubię to
Stary 2011-12-21, 21:07   #925
brumek
Zakorzenienie

Natka
Kolina
Telik
Editka
Dziewczyny, meldować mi się zaraz!!!

A poza tym to dobry wieczór
Kupiłam choinkę Nie jest wielka, ok. 180 cm. Byłam z Tymkiem na spacerze i w sumie nie planowałam tego, bo mąż obiecywał że załatwi, ale przechodziłam obok choinek, spytałam po ile i ... kupiłam
Facet dał mi 10 zł żniżki i dorzucił jemiołę, bo powiedział, że jeszcze nigdy nie sprzedawał wielkiej choinki matce z wózkiem A wracając do domu, robiłam furorę - ludzie się patrzyli na ufoludka, że idzie takie nieduże coś, jedną ręką pcha wózek, a pod drugą pachą targa drzewo
A mina męża jak się dotachałam do domu - bezcenna

A teraz lecę czytać co u Was

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-12-21 o 21:08
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:08   #926
Lili 83
Zakorzenienie

Żaneta gdzie te łyżeczkę kupiłaś?
W sklepie czy na all?
Stary 2011-12-21, 21:08   #927
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem Zanetaa czy u Nas to zęby. Dałam mu wczoraj Dentinox i dziś i fakt uspokaja go to na chwilę, ale wydaje mi się, że dlatego, że mu to smakuje i ciumka. I pewnie od razu wszystko połyka zanim zacznie działać. Teraz już mi się ze 3 razy obudził. Zapowiada się powtórka z rozrywki Marzy mi się dłuuugo prysznic, ale chyba nic z tego. Wczoraj myłam się w biegu, koło północy jak TŻ zajął się Małym i dziś pewnie będzie to samo.
Może wiesz jeszcze jelitka mu dochodzą do siebie po tych rewolucjach koopkowych i nie wiem który mamy tydzień ale może też skok kiedyś czytałam że w 22 tyg dziecko źle śpi, bo bardziej kumate jest i dużo rzeczy mu się śni których jeszcze nie rozumie.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

u nas jest identycznie,jak jemy śniadanie to Lila siedzi z nami w swoim foteliku do karmienia i jakby mogła to bywszystko złapała.. czasem wlaśnie podjemy jej suchą bułkę jak zaczyna marudzić

U mnie też ostatnio bułka poszła w ruch,
bo zjeść nie dała.
A tak to dostaje kawałek jabłka i sobie go po swojemu je.

Mnie też nie przeszkadza Emilie w łóżku,
mamy tyle miejsca, ze jeszcze jedno a może i dwoje dzieci by się zmieściło łóżko 180x200 więc full wypas
choć nie raz jak mąż się rozłoży to ja jak sardelka w puszcze śpie

Pytałam Cię o wałek do raczkowania, kupiłaś go?

Stary 2011-12-21, 21:09   #928
Lili 83
Zakorzenienie

I Nataszę też wcięło....
Stary 2011-12-21, 21:12   #929
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Żaneta gdzie te łyżeczkę kupiłaś?
W sklepie czy na all?

Kochana na all.
Nie chciało mi się chodzić po sklepach i szukać
A potrzebowałam na już, bo codziennie Emilie podaje kropelki,
i najpierw daję je na łyżeczkę a potem do buzi i tego momentu doczekać się nie może. Jak widzi łyżeczkę to aż cała chodzi i sama sobie ją trzyma.

I łatwiej je łyżeczką obiadki i deserki,
bo wie jak tym się obsługiwać.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

A wszystkie prawie wcieło,tylko Ja taka aktywna jestem

Czytaliście że ten facio z Korei zmarł !?

Stary 2011-12-21, 21:13   #930
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też nie przeszkadza Emilie w łóżku,
mamy tyle miejsca, ze jeszcze jedno a może i dwoje dzieci by się zmieściło łóżko 180x200 więc full wypas
choć nie raz jak mąż się rozłoży to ja jak sardelka w puszcze śpie
Też mamy taki wyrko

Kiedyś Radkowi dałam jabłko to krzywił się strasznie
Kwaśne było troszkę.
Muszę na rynku kupić słodkich.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości