|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Zaneta
dziękuję,pierwsze słyszę ale to może być ekstra.muszę porozmawiać o tym z pediatrą,dziękujję
|
|
|
|
#902 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Ja NIC nie gotuję. Idziemy na wigilię do moich rodziców. Placki u kucharki zamówiłam. Nie sprzątam generalnie, tyle o ile. Okna? U mnie jak słońce przyświeci to nie widzę przez nie nic ![]() Więc kochana nie jesteś sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podobnie z karpiem, ryba zawsze ale nigdy karp. Fajne, takie maleńkie się wydają W moich oczach Radek już jest TAKI duży. A właśnie takie rzeczy jak np Twoje buciki, tzn Dominika buciki Cytat:
![]() Ja mam tylko 9 schodów i sapie czasem jak parowóz. A z raną to nie wiem.. udaj się do lekarza. Po takim czasie może się jeszcze coś dziać? Cookie też ma jakiś problem z cięciem nie? Cytat:
Jutro się z domu nie ruszam. Ja nie olewam Pisałam tego posta od rana!!!
|
|||||||
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze mnie jako nowej ciezko sie przez was przebic
pisze sie ale zero odzewu![]() sliczna Kasienka i te oczka sweet Co do spacerkow to ja chodze nie tylko dla malej ale tez i dla siebie - trzeba sie dotlenic bo w domu zwariowac mozna. Brawa dla Igorka za zabki ![]() buciki sweet - takie w moim stylu. Z moja problem ma wysokie podbicie i nic jej nie moge kupic, zakladam jej albo za duze, albo grubsze skarpety. a my dzis jestesmy po kaszce mleczno-ryzowej o smaku banana - jadla go jak malpa kit sama buzie otwierala. A teraz po kapieli i mleku spi.co do kombinezonu mam taki z zabudowanymi stopami, a rekawiczki musialam kupic i jestem zadowolona. Kupilam jej ogrodniczki takie od kombinezonu, ale jeszcze jej nie zalozylam ich bo nie ma butkow
|
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
Jenyyyyyy dziewczyny, ale piszecie............ Ale nadrobiłam
![]() A u nas dzisiaj piękna pogoda, mróz i słońce. Spacerowaliśmy 2godz. Śniegu u nas ani widu ani słychu ![]() TŻ dzisiaj był po choinkę, kupiliśmy od leśniczego, dzisiaj ścinaną i wiecie co jest PIĘKNA Dominik też od pewnego czasu tak się przemieszcza, ze trzeba go cały czas pilnować. Przesuwa się wokół własnej osi. Na przewijaku nie mam jeszcze tak źle, bo jeszcze się nie przekręca na brzuszek, ale za to na boczki śmiga i wszystko co jest w zasięgu ręki łapie. Jak zostawię go samego w łóżeczku to po 3min znajdę go albo w rogu w poprzek, albo do góry nogami, tzn. tam gdzie głowa to nogi ![]() A ja mam 2pytanka: 1. Jak gotuję zupkę, to zawsze w większej ilości, ale zawsze daję tak warzyw na oko i nie mam jeszcze wyliczone na ile mi wyjdzie słoiczków, a chce dodać kaszę manna. Na jeden słoiczek powinno być pół łyżeczki, więc nie wiem ile dokładnie dać tej kaszy. Jakie macie sposoby, żeby sobie to zorganizować? Może mam sobie zapisać ile czego daje, wtedy sprawdzić ile wyjdzie słoiczków i będę wiedziała ile kaszy dać??? 2. jak już wprowadziłam mięsko to teraz codziennie Dominik powinien zjadać cały duży słoiczek mięsny czy dawać też takie zupki bez mięsa. Czyli jak często powinien jeść mięsko?
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
Przepis na pierniczki
1kg mąki 1\2 kg miodu paczka przyprawy do piernika masło margaryna smalec po 10 dkg 1/2 paczki cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 5 żółtek 25dkg cukru 5dkg kakao W garnku stopić tłuszcz dodać miód przyprawy kakao część cukru i zagotować . ostudzić , wlać do mąki i sody . Żółtka utrzeć z reszta cukru dodac do reszty , wyrobić ciasto . na stolnicy wałkowac placek i wykrawac foremkami , piec w temp 180 st
|
|
|
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktoś z Was używa suszarki do butelek???
Ja przymierzam się do kupna, bo wkurzają mnie już te butelki. które przewracają się na ręczniku. Moje typy to: Ma któraś z Was?? http://www.tublu.pl/Maluch_w_kuchni/...g_Station.html http://www.tublu.pl/Maluch_w_kuchni/...i_smoczki.html http://allegro.pl/babymoov-suszarka-...009459488.html
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Pamiętacie nas jeszcze? Dzis przyjechalismy do PL na święta po nowym roku wracamy z powrotem. oczywiście nie ma szans żeby Was nadrobić... więc tak tylko chcialam się przywitać U nas ok, Lila w miare zdrowa - katar ją męczy.... rośnie jak na drożdżach! Buziaki
|
|
|
|
#908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mój Radziu też zrzuca butki,
ma jedną parę ![]() Osobiście wolę skarpetki. Cytat:
U fotografa płaciłam po 70gr, ale to już jakiś czas temu, pewnie w górę poszły przez kryzys i też koło 0,99gr będą. Muszę sprawdzić. I jeszcze album w biedronce kupić ![]() Cytat:
Cytat:
nie jedz czekolady! ![]() Emi obsypie. ![]() Aż się boję świąt.. i tych pysznych ciast ![]() Radek na bank będzie zesypany... No, to nadrobiłam. Tż mój już poszedł spać.... Mijamy się strasznie w tygodniu.............. Brumek całą saszetkę podajesz żelaza raz dziennie? Ja tak mam przepisane. A to podawanie idzie mi jak krew z nos... Radek więcej wypluje jak zje. I na ściankach się osiada strasznie! Podajesz z metalowej łyżki? Kupę Radek dziś zrobił, taką gęstszą po tym żelazie. Stękał jak nigdy, ale raczej nie sprawiało mu to problemu. |
|||
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
hejka mamuśki
Serca nie macie 6 stron od rana??!!![]() dobra,nadrabiam...
|
#910 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZObacz jeszcze w punktach foto. Cytat:
Przy każdym jedzeniu marudzi, płacze,wkłada palce do buzi resztę rączki kładzie na policzku a jak dostanie smoka jest ok,więc na raty je,raz smok raz UU i tak w kółko.Teraz przy zasypianiu płacz i wkładanie rączek do buzi. Strasznie jest nieszczęśliwa ![]() Jak masz dentinox to go podaj minimalne, u mnie działa cuda. Ale wyciągnęłam sobie jeszcze czopki w razie bezsilności. Cytat:
Koniecznie zapytaj i powiedz co o tym sądzi. Proszę Cytat:
Alę się cieszę, miał być dopiero jutro wieczorem. A tu niespodzianka |
||||
|
|
|
#911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam u lekarza Cytat:
buziaki dla Was |
||
|
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co kupiła sobie serum z perfecty antycellulitowe ( aktywne serum termoaktywne), jak sie nim posmarowałam to było taki przyjemne uczucie ciepła, ale tylko minutkę, później tak zaczeło palić, nie szczypać, tylko takie wrażenie jakbym siedziała na dpobrze rozgrzanym grzejniku, ale skora po nim nie jest gorąca, nie jest zaczerwieniona, na nogach juz prawie ustało, ale pośladki , szok, jakby mnie ktos podpalał, niesamowite uczucie
|
|
|
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i i jasne że pamiętamy. Fajnie że się odezwałaś
|
|
#914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki pożyczyła mi koleżanka. Też zakładam skarpetki Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze niedawno pytałam jak Wam się w Deutschland wiedzie
|
|||
|
|
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J gadzeciara uwazam ze to zbyteczne.Cytat:
|
||
|
|
|
#917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak od razu nie wysuszę butelki, mam krople twardej wody na nich, więc wolę je od razy wysuszyć niż odłożyć i czekać. No i ceny z kosmosu. Kup sobie może lepiej taki wieszak na ręczniki z wystającymi patykami położ gdzie sobie suszysz buteli pionowo i na te patyki daj butelki, to samo a tańsze ![]() Cytat:
Mam FOCHA! ![]() Cytat:
Rossman blisko więc nie narzekam ![]() Ja ciast się nie boję, będzie sernik królewski, babeczka czekoladowo-orzechowa i jabłecznik. I wiesz co Emi chyba dlatego drapie uszko, bo nawpierdzielałam się czekolady. Dzisiaj miałam dzień bez słodyczy i wytrzymałam, ale za to 2 l wody wypiłam ![]() Ja wszelkie leki podaję na łyżeczce plastikowej z miarką -> KLIK ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Ja z perfecty mam właśnie na rozstępy i zadowolona jestem. Zrobiły się bladsze. Ten masz ->KLIK |
||||
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
patik duuży buziak dla Twojej 5miesięcznej panny
Cytat:
![]() U nas też ząbkowanie pełną gębą dziś w nocy pobudka co dwie godziny w dzień całę pięści pcha do buzi, gryzie mnie po brodzie, wieczorem posmarowałam Dentinoxem i w mig się uspokoiła . Zasnąć też nie mogła, dopiero Dentinox pomógł i się uspokoiła.Nastawiam się że dzisiejsza noc znowu będzie słaba
|
|
#919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czytam, ale nie zawsze mam się jak odnieść. Ale zauważam ![]() Cytat:
agula Zmykam babeczki, dobranoc!
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Lili
![]() Marina gratuluje ząbków ![]() Agula Dusia śliczna córeczka Meszsares Zmalowana ciesze sie że nie tylko ja lubie karpia zaraz wywalicie mnie z forum ale ja pare razy karpia ....
|
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem Zanetaa czy u Nas to zęby. Dałam mu wczoraj Dentinox i dziś i fakt uspokaja go to na chwilę, ale wydaje mi się, że dlatego, że mu to smakuje i ciumka. I pewnie od razu wszystko połyka zanim zacznie działać. Teraz już mi się ze 3 razy obudził. Zapowiada się powtórka z rozrywki
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas też karpia nigdy nie ma, nikt go nie lubi, dla mnei ma za dużo ości i śmierdzi błotem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakbym musiała choć minutę stac przy jej łóżeczku w nocy to bym była wściekła... Pampersa też ma jednego na całą noc już od bardzo dawna.
|
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta, jest napisane na opakowaniu, że efekty już widać po tygodniu , no ale z pół godziny takie mocniejsze grzanie, , teraz już ok
|
|
|
|
#924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, wiem- powinnam to zrobić zaraz na początku, jak zaczęłam karmić. Ale teraz raz Radek obsypany, raz nie i muszę dokładnie obczaić dlaczego. Dzięki za linka z łyżeczką Ja ściągam trochę pokarmu, tak około 20ml i dosypuję żelazo, pieroństwo ciężko rozpuścić i na łyżce bym nie dała rady, poza tym by się nie zmieściło. I tak oto z butelki przez smoka Radek pił nie będzie, więc podaję łyżeczką z butelki. Eh... Ja bym nie dała rady ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
ważne dla mnie żeby Radek wiedział, że po kąpaniu zasypia w łóżeczku. Tzn póki co zasypia przy piersi. Po pierwszej pobudce zostaje z nami w łóżku. Dla mnie to też nie problem, lubię to |
||
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Natka
Kolina Telik Editka Dziewczyny, meldować mi się zaraz!!! ![]() A poza tym to dobry wieczór ![]() Kupiłam choinkę Nie jest wielka, ok. 180 cm. Byłam z Tymkiem na spacerze i w sumie nie planowałam tego, bo mąż obiecywał że załatwi, ale przechodziłam obok choinek, spytałam po ile i ... kupiłam ![]() Facet dał mi 10 zł żniżki i dorzucił jemiołę, bo powiedział, że jeszcze nigdy nie sprzedawał wielkiej choinki matce z wózkiem A wracając do domu, robiłam furorę - ludzie się patrzyli na ufoludka, że idzie takie nieduże coś, jedną ręką pcha wózek, a pod drugą pachą targa drzewo A mina męża jak się dotachałam do domu - bezcenna ![]() A teraz lecę czytać co u Was
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-12-21 o 21:08 |
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta gdzie te łyżeczkę kupiłaś?
W sklepie czy na all? |
|
|
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem który mamy tydzień ale może też skok kiedyś czytałam że w 22 tyg dziecko źle śpi, bo bardziej kumate jest i dużo rzeczy mu się śni których jeszcze nie rozumie.Cytat:
bo zjeść nie dała. A tak to dostaje kawałek jabłka i sobie go po swojemu je. Mnie też nie przeszkadza Emilie w łóżku, mamy tyle miejsca, ze jeszcze jedno a może i dwoje dzieci by się zmieściło choć nie raz jak mąż się rozłoży to ja jak sardelka w puszcze śpie ![]() Pytałam Cię o wałek do raczkowania, kupiłaś go? |
||
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
I Nataszę też wcięło....
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana na all. Nie chciało mi się chodzić po sklepach i szukać ![]() A potrzebowałam na już, bo codziennie Emilie podaje kropelki, i najpierw daję je na łyżeczkę a potem do buzi i tego momentu doczekać się nie może. Jak widzi łyżeczkę to aż cała chodzi i sama sobie ją trzyma. I łatwiej je łyżeczką obiadki i deserki, bo wie jak tym się obsługiwać. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- A wszystkie prawie wcieło,tylko Ja taka aktywna jestem Czytaliście że ten facio z Korei zmarł !? |
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś Radkowi dałam jabłko to krzywił się strasznie Kwaśne było troszkę. Muszę na rynku kupić słodkich. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

dziękuję,pierwsze słyszę
ale to może być ekstra.muszę porozmawiać o tym z pediatrą,dziękujję

za 5 miesięcy 

jadę na gotowe więc się nie wysilam. a posprzątam sobie jak co tydzień w piatek po południu i też tak jak zawsze standardowo 

pisze sie ale zero odzewu

Zakończone: 2

nie jedz czekolady! 
6 stron od rana??!!
Wyglądał jak wielkie chodzące nieszczęście 

i
zębole