|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
no i dziś numer Twojego Dziecka.. no faktycznie szkoda tych warzywek.. będzie Franio na wiosnę wcinał świeże za to ![]() no proszę - 4m już waga ładna moją wczoraj zważyliśmy- 6100 i mnie się wydaje, że jest bardzo ciężka
|
|
#3902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i meile też dostaje. To pewnie i te próbki co Ancia pisze też później będąAnciu kiedy to zleciało, Franio już ma 4 miesiące,super buziaki od cioci Marty i Bartusia
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia bravo za 4 miechy
co do jedzonka to ja chce małemu conieco robic, ale słoiczki oczywiscie tez zakupie niech chłopina skosztuje a co![]() wciagnelismy sie z mezem w drukowanie fotek małego i dopiero niedawno skonczylismy ![]() teraz jeszcze robiłam kartki na świeta i jutro wyslemy z fota maluszka juz sie nei moge doczekac rekcji wujków i babc jak dostana hihi |
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno będą zachwyceniA ja właśnie segregowałam zdjecia do wywołania od narodzin Bartusia i wyszło mi ponad 250szt nie wiedziałam które mam wybrać heeh teraz będę czekać na promocje na Grouponie żeby taniej wyszło
|
|
|
#3905 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wesołych, pogodnych i spokojnych Świąt! Cytat:
Oj Franuś nasz chorowitek ![]() To może faktycznie to zawiązki ![]() Cytat:
Na dodatek nie pisałam ale od kilu dni jest straszny podczas karmienia. Kopie nogami, odgina się do tyłu, denerwuje się jakby mu albo nie smakowalo albo te dziąsła bolały ![]() Cytat:
Ide spać. Buziaki
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale... Ancia nie wlała wam się woda do ucha podczas kąpieli? Podobno to też może powodować zapalenie ucha. Poza tym ściskam Franeczka, bidulka U nas pedi powiedziała, że śluzem mam się nie przejmować, że może być śluz. Zgłupieć można ![]() Cytat:
I gratuluję wieku i wagi. I trochę zazdroszczę tego zielonego światełka na nowe smaki. Nie mówiła nic, że na p[iersi później się wprowadza? Pytałaś może o skórkę piśkową? Ty masz zawsze takich dokładnych lekarzy, że ciekawa jestem. Ja oczywiście zapomniałam spytać... |
||
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
anciu - za wagę naszego forumowego przodownika ja nie dostałam zadnych podróbek melka tak przeczytałam oby Franiowi sie polepszyło ja bym chciała sama małej gotować -m marchewka, ciut oliwy z oliwek i jest zupka. ale lekarze tak słoiczki i słoiczki więc a swoja drogą zastanawia mnie dlaczego pediatrzy sugerują wprowadzanie posiłków, skoro nowe ustalenia polskiego tow. pediatrycznego z 2007 roku mówią, by na samej piersi dziecko do 6go mies. było nie rozumiem....co do wózka - w zasadzie bez zarzutu, tylko mam bolącą kontuzje nadgarstka i przez to źle się pcha wózek. moonik - to ja poprosze to e-dziecko ![]() a co do zagęszczacza, po nim Agatka nie ulewa, ale kupki częste, rzadkawe, "pachnące" na kwaśno. bez niego ulewa, ulewa, ulewa, ale kupki oki. bądź tu człowieku mądry
|
#3908 | |||
|
Zakorzenienie
|
oby
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dostaniesz z moją "licencją" ehh tak źle tak niedobrze ja patrzyłam ostatnio na te HA, drogie to pieroństwo ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- a wiecie co- mojej małej się chyba coś śniło- siedzimy z mężem, a tu słychać jakby początek płaczu- lecę do łóżeczka, a ona się śmieje, oczy zamknięte ... siadam na łóżku, a ta znowu jakiś dźwięk wydaje tym razem zbliżony do śmiechu znowu biegnę do łóżeczka a ona śpi snem głębokim.. Zdarzyło się Waszym maluszkom takie coś??
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3910 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Nie wiesz nawet jaki Franek jest ciężki. I wielki. ![]() Cytat:
Cytat:
Fanie masz z tą drukareczką. Cytat:
Cytat:
Pamiętam o Tobie, mam nawet wyrzut sumienia z tego powodu. Chyba faktycznie wrzucę Ci na maila, chociaż prosiłam chłopa by mi ogarnął piccassa web coś tam,, bo tam można wrzucić filmik. Chyba chrzestnego Franka o to poproszę. Czytałaś o tych włosach? Że niby można szampony i witaminy i wszystko. O pisiorka nie pytałam, nam w szpitalu mowili, że nie wolno ruszać. Ale pediatra ściąga skórkę na wizycie, to chyba tyle wystarczy . Za tydzień mam szczepienie, więc spytam.Cytat:
.Z tym wprowadzaniem posiłków to nie to, że kazała, tylko ja spytałam, czy można, to tak przytaknęła, ale bez entuzjazmu. Ja też chciałam sama gotować i będę, ale zacznę od słoiczków, skoro ma być bezpieczniej, a po miesiącu czy dwóch przejdę na swoje zupki. A co do tego rozszerzania diety to jeszcze najpóźniej w 6 miesiącu trzeba wprowadzać gluten, stąd pewnie to rozszerzanie diety .Pisałaś coś o kontuzji nadgarstka? Chłopa waliłaś w potylicę? ![]() Współczuję Aha i czy kupujecie krzesełka do karmienia i/lub blendery? ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Kolorowych!
|
|
|
#3911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnostwo zdrowka!!!!Cytat:
po drugie gratulacje pieknej wagi a po trzecie mam pytanie- Anciu bo Mikul ma juz 3 mc a jak lezy na brzuszku to nie podnosi glowki..powiedz mi, jakie cwiczenia wy mieliscie z Franusiem? Jak to sie odbywalo? Bo nasze dziecie jest tak leniwe jak lezy na brzuszku ze koniec, potrafi w kazdej innej pozycji trzymac sztywno glowke ale tu no way
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia zamierzam robic jakby co z kupnych, moje znajome tak robiły i dziecom nic nie ma wiec ja tez bede próbowac, przeciez nie kazdy ma dostep do eko, czy działki,sady-zreszta nie raz słyszałam ze te swoje z ogródka to te nie zawsze zdrowe bo w powietrzu rózne rzeczy fruwa itd wiec jak podam takie kupne to tez nic nie powinno sie dziac, a słoiczki przeciez tez nie wiemy czy robione sa tak na 100 procent z najlepszych owoców
![]() co do blendera i krzesełka to blender dostaniemy na swieta od tesciowej tzn powiedzielismy jej ze ma nam po prostu dołozyc zamiast kupowac jakies pierdoły na prezent a krzesełko chcemy kiedys zakupic)Lu u mnie z główko identycznie jak u ciebie, ogólnie ja dzwiga ale lezac na brzuszku nie ma szans-od razu woli isc spac
|
|
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
brawo brawo za 4 mc i wagę
![]() my w boże narodzenie świętujemy 4 mc a za wagą to nie nadążam już ![]() Cytat:
też byłam zdziwiona Cytat:
za to mam sokowirówke i nie zawaham się jej użyć dla Stasia Stanisław dał mi popalić na wieczór , coś mu się popindroliło i nie chciał za chiny zasnąć po 20, a codziennie o tej porze zasypiał... padł przed 22 i to z wielkim krzykiem. Obudził się za godzine i krzyk jeszcze większy, ssać nie chce, posmarowałam dziąsło żelem to się uspokoił, chyba nadeszła kulminacja dam znac jak zobacze coś białego na wierzchu ![]() aa i teraz pytanie jak już wyjdzie ten ząbek trzeba go chyba już myć codziennie prawda ? Są jakieś nakładki na paluszek widziałam? Jakaś pasta jest? wiecie coś ?
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
blender mam, a krzesełko zobaczymy, nie wiem czy będę mieć miejsce na niego
![]() Cytat:
przecież jak się zbliżę do jej paszczy z czymkolwiek to będzie to chciała od razu pożreć
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle moje dziecko zasneło na naszym łożu i do tej pory spi nie chce go przenosic bo sie zaraz wybudzi i bedzie ryk, ciekawe gdzie pójdziemy spac no chyb aze na jedzonko sie zbudzi ostatnie miał o 18
|
|
|
|
|
#3917 | |||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry prawie świątecznie
jestem pierwsza? wow![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aha, moja tez robi takie numery ze snami lecę jak szalona a mała w śmiech przez sen. a wczoraj na spacerze przez sen plakała, uspokoił ja bieg z wózkiem po sniegu, tzn. ja biegłam, Agatka leżała ![]() moja "ulubienica" eko mama Reni J. ma mówic o pomysłach na ekoprezenty, mam kilka pomysłów: -worek siana ewentualnie słomy -łupinki kokosa -kijki bambusowe - biodegradowalne babydreamy z rossmana ![]() wkurza mnie ta Reni z tym eko, w jakiejś gazetce dzieciowej było ostatnio o akcesoriach eko - np nawilżane chusteczki paczuszka ok 20 zł, pieluchy mała paczka koło 100 zł ładne mi eko - nabijanie komus kieszeni....
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-12-22 o 09:40 |
|||
|
|
|
#3918 | ||
|
kosmitka
|
Jak to nikogo tutaj nie ma?
Ja szybko nadrobię i zmykam sprzątać, jak Franio pozwoli. I prasowanie mi wisi i czeka. Cytat:
Cytat:
Krzesełka oglądałam, są naprawdę fajne, ale ceny niektórych powalają. Nie ogarniam tego programu jeszcze. ![]() MalgosiaM8 po pierwsze kciuki za ząbek, niech się wreszcie wykluje .
|
|
|
#3919 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziś gotowanie kapusty z grochem a wieczorem ubieranie choinki Cytat:
![]() Cytat:
na wodę on chyba nie jest mnie to też wkurza ta cała Reni bońciu jej czasem posłuchać to masakra...
|
|
#3920 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hehhe takie mamy zamówienie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj dla odmiany wstała o 9 ![]() Cytat:
tak tak na focie to ja oczywiście Cytat:
![]() za prezenty ja też w końcu mam pokupiony wszystko i popakowaneCytat:
![]() Cytat:
![]() a wiesz ja sobie tak jeszcze przedwczoraj myślałam że Ancia to na pewno będzie miała śnieg na święta ![]() u mnie cycorki coraz bardziej wyplute, aż sie boje co to będzie jak skończe karmić, dlatego musze sobie kupowac takie staniki-cud ![]() a z rocznicą nie wiem co wyjdzie bo tż chyba idzie do pracy to z zapachem zauważyłam, ale siuśki natalci aż tak nie dają czadu więc mi to nie przeszkadza. Następnym razem będe próbować te eko ![]() dla Frania, szybkeigo powrotu do zdrówka ![]() Cytat:
jeszcze jedną paczuszke z hippa powinnam dostać na dniach Krzesełko do karmienia kupiła moja mama pod choinke dla Natalci a blender posiadam na stanie w domu
|
|||||||
|
|
|
#3921 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
My tak mamy. ![]() Krzeselko to nie wiem czy nam się tutaj jeszcze zmieści A blender to właśnie stoi zapakowany jako prezent dla mojej mamy. Ciekawe czy będzie chciała się wymienić na mikser Myslisz, że mogę ją o to zapytac zaraz jak otworzy prezent? ![]() Cytat:
Anci pytałaś ale ja Ci też powiem jak to było u nas. Jak kładłam Pana Zagadkę na brzuch to on miał te rączki na bok i ciężko mu było unieść glowę i się denerwował (rączki mu szly do gory a głowa na dół..tak jakby robił samolot na brzuchu), pewnego razu mu poprostu "podgięlam" te rączki "do środka' (tak jakbyś się opalała na brzuchu na plazy i patrzyla w morze ![]() ) I on odrazu załapal i teraz trzyma ładnie główkę - z tym że musze mu pomagac aby ciężar ciala opierał na lokciach Spróbuj jak jeszcze ie próbowalaś Cytat:
Ja bym Małgoś go czymś myla, ale nie wiem czym Cytat:
|
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja gotowanie zaczynam jutro, jak do taty dotre ![]() która juz zapakowała prezenty? przepakować jak śledź w PRLu
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natalcia dzienne drzemki też najbardziej lubi na naszym łożu sobie ucinać układam poduszka po bokach coby się nie skulała i sobie śpi taka mała istotka w taaaaakim wielkim wyrku niech korzysta bo niedługo będziemy musieli kupić mniejsze łóżko żeby zrobić miejsce na jej zabawki Cytat:
a z cenami masz racje, fajnie być eko mamą jak sie ma dużo kasy
|
||
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. Siostra tż już jakiś czas temu poprosiła mnie, żebym pomogła jej wybrać suknie ślubną. Tzn pochodzić po salonach.
Dziś jest ten dzień. A ja jestem padnięta, śpiąca i zupełnie bez wany doradczej. Ogólnie doradzanie to chyba nie dla mnie .
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
cotka, dasz rade
![]() ja marze żeby się wybrać z kimś po suknie ślubną może kiedyś będzie mi to dane z przyjaciółką, oby jak najszybciej
|
|
|
|
#3926 |
|
KWC
|
Ancia - spóźnione gratulacje za 4 miechy Frania. A takiej pięknej wagi to zazdroszczę strasznie. Eryk w ogóle przestał jeść, jestem załamana, bo wypija co 4h ledwo 75ml, a waga stanęła mu na 6kg i koniec. Wczoraj miałam w tej sprawie iść do pediatry, ale po bezsensownych konsultacjach z Tżem odwołałam i chyba sobie za to w łeb strzelę
Blendera i krzesełka nie mam, ale kupię obie te rzeczy. Indygo - nic nie zapakowałam jeszcze, nienawidze tego robić, z resztą brzydko mi wychodzi, dobrze, że są te torby na upominki. Cotynato - a ja, tak jak Acelinka bardzo chciałabym połazić sobie po salonach ślubnych. Zamień się
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-12-22 o 10:19 |
|
|
|
#3927 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i napewno 90% matek stać na te ekochusteczki za dwie dychy... Jako prezent eko proponuje jej odrobinę zdrowego rozsądku Cytat:
Ja nie mam nic przeciwko ochornie środwiska itp. Stać mnie na to żeby nie zostawiac tv na stand baju, żeby odłączać ładowarki po skończeniu ladowania, oszczedzać prąd, prać wtedy kiedy jest pelna pralka itp. (Reni to pewnie pierze ręcznie )
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam pakować prezenty w pappier, a najlepiej jeszcze z jakimiś ozdóbkami itp. chociaż nie zawsze mi to wychodzi właśnie my podrzucimy cotce dzieciaczki i ona popilnuje a my pójdziemy wybierać tą sukienke ![]() Cytat:
![]() już ją widze piorąca te jej ekologiczne jednorazowe obkupkane pieluszki ręcznie a makowiecki je rozwiesza i taką sielanke sobie wdomu ucinają |
||
|
|
|
#3929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co tż miał wątpliwości czy do pediatry iść? Cytat:
jasne, jasne w łupinach orzechowych ciuchy z lumpeksu chemią dezynfekowane walnięta jest i tyle ![]() cotka suknie ślubne, fajnie
|
|
#3930 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

. I waży ok 7700.
no i dziś numer Twojego Dziecka..
waga ładna
moją wczoraj zważyliśmy- 6100 i mnie się wydaje, że jest bardzo ciężka 

tak przeczytałam
a swoja drogą zastanawia mnie dlaczego pediatrzy sugerują wprowadzanie posiłków, skoro nowe ustalenia polskiego tow. pediatrycznego z 2007 roku mówią, by na samej piersi dziecko do 6go mies. było
nie rozumiem....

a radosc obdarzonych -bezcenna
mnostwo zdrowka!!!!