|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Lili moja też się krzywiła, ale potem jak widziała że sobie sama świetnie radzi to zajadała się nim jak stara babcia bez zębów
Dobra laseczki, znikam do wyrka. Śnieg u mnie prószy a nie ma kto odśnieżać... Mam ochotę na krokieta !!! |
|
|
|
#932 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Święty duch! Witaj i pisz jak Wam się tam żyje ![]() Cytat:
Dawałam jedną saszetkę dziennie, ale dzieliłam ją sobie na dwa razy, bo na raz ciężko mi bylo rozrobić ten proszek. Zjadał w sumie wszystko, bo on się już tak nauczy, że jak przykładam łyżeczkę to ładnie buzię otwiera Ale my juz od kilku tygodni dajemy Ferrum Lek, nie Actiferol. To fajniejsze, bo jest w syropie i nie ma problemów z rozpuszczaniem Cytat:
Cytat:
Zyczę cierpliwości ![]() O co chodzi? Kto podpadł mojemu Dziubaskowi? ![]() edit: już wszystko wiem ![]() To bicia nie będzie, tak? Wybaczone Dusi? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Armagedon, jakby powiedziała Żaneta...Hurrraaa ![]() Cytat:
|
|
#933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, wiesz, w końcu Justyna Ci to w kółko powtarza Nie rób tak. To drogi sprzęt i trzeba go szanować! ![]() Cytat:
![]() Co za wiadomości, o co chodzi? Lecę na Onet poczytać. Weź Ty ją pokaż komuś, co?
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta Lili ja mam łóżko 160 na 200 i ledwo z Tżem sie mieścimy
a żeby spać z Krystkiem to łóżko musiało by mieć 250 na 200 ![]() Natka zaginęła
|
|
|
|
#935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze Brumek pisze !! Meldunek bo jak nie tooooo... (Brumeczku co z nimi zrobimy )Cytat:
pokazałam, w połowie stycznia kontrola ale juz wiem,że to jednak to o czym pisałam w K. |
||
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co do tych 12 potraw wigilijnych to chyb każdy da radę bo to się liczy wszystko jako dnie, np opłtek,kompot to tez danie, osobno liczy się barszczyk a osobno uszka
![]() jacieeee super te buciki, właśnie takie chcę kupić - ocieplane miękkie kozaczki, bo przecież dzieciaki jeszcze nie chodzą to po co im sztywne podeszwy Cytat:
![]() wow gratuluję od razu dwóch ![]() Co do zapachu z ust to nie jest to norma u dzieci, ale to przeważnie przy jakiś infekcjach występuje, więc obserwuj małego, może to jeszcze pozostałośc po ostatniej chorobie?
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() BRAWO!! !Może od dzisiaj będziesz miała Aniołeczka w domu Cytat:
Ja bym nie wiedziała jak się za to zabrać. Madzia ja kupiłam taki większy durszlak i w nim butelki po myciu wszystkie mam. Ta suszarka by mnie wpieniała pewnie. Sarenka dziękuje za wszystkie buziaki Mi też się Dzieć obudził(a) już kilka razy po kąpaniu, właśnie przełożyłam ją do wózka i bujam nogą z laptokiem na kolanach. Brumek Tż wyruszył z domu. Na śląsk. Nie chciał mnie do Was Ślązaczek zabrać ![]() Martwię się jak daleko jeździ i to bez snu. Napiłam się kawy o 20 żeby nie spać i trochę porobić w domu. Taaa Ciekawe Nasze łóżko 160x200 i jakoś większe mi się marzy, lubię się rozwalić i tż też
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Bo zawsze mieliśmy taką pod sufit prawie ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- I zapomniałam napisać, że dziś kupiłam Tymciowi ... łóżeczko i materacyk ![]() Tam gdzie jedziemy na Wigilię mamy łóżeczko turystyczne, ale takie kiepskie (ktoś nam je dał), nie ma regulowanej wysokości. A Tymek się go bał chyba, kiedy tam poprzednio nocowaliśmy. Serio No i dziś moja mama mówi" to kupmy mu normalne". No i początkowo protestowałam, że bez sensu kasę wydawać, skoro tak rzadko tam śpimy, ale w końcu dałam się namówić. Mi będzie wygodniej, łóżeczko ładniejsze, a może latem będę tam jeździć częściej. Poza tym drugie dziecko jest w planach, więc może się kilka razy jednak skorzysta
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a lekarz, no właśnie mam problem, nie mam nikogo poleconego a kolejny konował mi nie potrzebnie w głowie namiesza... boli bo się okres zbliża a to charakterystyczny objaw ![]() zresztą , teraz święta, nowy rok i do lekarza się wbić będzie problem.' Wcześniej zapomniałam napisac: jesteś WIELKA !!!! jak sobie wyobraziłam taką szczuplutką kobietkę z wózkiem i choinką to padłam z wrażenia i podziwu ![]()
|
||
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny - czyli jednak nie jest tak ze te moje wypowiedzi bez echa.
![]() Moja nie spi z nami w lozku choc mamy 160x200. Od poczatku ja do lozeczka kladlismy. Jak bylismy w Szczawnicy 2 dni spala z nami - DRAMAT. Wierci sie rozklada, przemieszcza i spalismy na sztywno. Teraz wyjezdzamy do chrzestnej meza i zabieramy swoje turystyczne lozeczko, bo ja sie meczyc nie bede. ![]() pokaze wam jaka hustawke z odzysku dostala moja Kluska-kolezanki dziecko balo sie w niej hustac i oddala nam. Nasza tam szczesliwa, bo siedzi i wszystko widzi
|
|
|
|
#941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu zanim przełożę zupkę ze słoiczka do miseczki to najpierw rozrabiam w niej trochę kaszki mlecznej manny z Nestle - rozrabiam tyle ile mi się sypnie![]() 2. ja daję jak popadnie... ostatnio to mięsko jest codziennie Cytat:
![]() Cytat:
CO do tego przyrządu do raczkowania to Ci przecież odpisałam napisałam że nie kupiłam , bo doszłam do wniosku że to zbędny gadżet, że Filip nauczył się raczkować bez tego to i Lilce niepotrzebne... Cytat:
My mamy takie http://allegro.pl/fisher-price-krzes...987553561.html wiek od 3m-cy, bo jest regulowane do pozyci półleżącej, tak jak w leżaczku.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-21 o 21:53 |
||||
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że nie zacytuje każdej z osobna
ale padam juz ze zmęczenia...20h jazdy nas wykonczyło... Ale milutko, że pamiętałyście o nas... i pytałyscie co u nas. Nie odzywałam się bo nie bardzo miałam czas i dostep do neta. Niby mieszkamy u mojej siostry, ale był remont, więc same rozumiecie.... Póki co wracamy po nowym roku, szukamy mieszkania bo tż ma dostać prace legalnie na umowe i jak sie wszystko uda to pomału zaczniemy od zera ![]() Lili się ma dobrze, rośnie i to bardzo, waży prawie 9kg! nienawidzi marchewki z ziemniakami... za to piszczy jak tylko je jabłko z bananem i ciasteczkiem - z hippa. poza tym męczy ją katar no i tak sobie zyjemy pomalutku... często wspominam sobie jak się z Wami siedziało i bylo na bieżąco ze wszystkim a teraz? bu.... jeszcze nie mamy dla Lili prezentu... jutro musimy zrobić wypad na sklepy.... jeszcze zakupy świąteczne, sprzątanie i gotowanie, bo w tym roku brat z żoną i siostra z mężem - obydwie panie ciężarne - przyjeżdżają na wigilie do mamy więc jej musze pomóc....A teraz juz idę spać bo nic na oczy nie widze.... Za to się cieszę że będziemy mieć białe święta, bo tutaj jest 20cm śniegu a w niemczech zielona trawa ![]() Postaram sie jeszcze odezwać, buziaki
|
|
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
eve mamy taka samą hustawkę tylko,że różową, a mała zadowolona bo wszystko widzi
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obejrzałam to Wasze krzesełko i faktycznie mozna z bez problemu takie maluszki ładować, co do mojego mam wątpliwości niestety Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-21 o 22:18 |
|
|
|
|
#945 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie, ze wpadlas. Mysle czasami o tobie. Gdzie sie w ogole w tych niemczech podziewacie??Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny znikam na troche, przynajmniej do piatku. Jutro wraca moj TZ. Po dwoch miesiacach nieobecnosci Ale sie ciesze. Poza tym u nas maly daje mi w kosc. W nocy kiepsko spi. Takze padam na pysk
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool aż dwa miesiące go nie było???
To się musiałaś nieźle stęsknić....
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool
no ja własnie też będę na chwilkę wsadzać i rozkładać plecki jak się da dopóki nie siądzie sam. Super, że mężuś wraca |
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupiona kazyjnie na allegro, ale stoi ciągle zapakowana i jeszcze długo tak postoi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Carmela smoczek Y mam z TT podobnie jak do kaszki. A Agula najchętniej pije tym z Canpola (ale moje dziecko to takie tanie w utrzymaniu jest smoczek za 2 zł, krem za 5 [mustela uczuliła]...]
Ano nie było dziś czasu Cytat:
![]() W ogóle "tradycja" karpia z wanny to czas PRL-u. Jak nie było nic w sklepach to w zakładach pracy rzucali karpia tydzień przed wigilią i coś te kobiety z nim zrobić musiały ![]() U nas na wigilie mamy sandacza i karpia japońskego (złowione przez męża wędkarza), jeszcze coś morskiego dokupie ![]() ![]() Cytat:
Nadrobiłam jednym okiem. Zostałam dziś bohaterem w swoim domu i wyszorowałam podłogi, zrobiłam remament z książkami i mam teraz pęknie, czyściutko i pachnąco
|
||
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
madzia ja mam taką kaszkę
http://www.nokaut.pl/kaszki-dla-dzie...ycia-250g.html rozrabiam na szybko z ciepła wodą i od razu gotowe do wymieszania z zupką, nie trzeba gotować tak jak zwykla manne
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Agula witaj. Też czasami o Tobie myślałam, dlaczego się wyprowadziliście tak nagle i jak Wam się tam mieszka...
Evee Moim zdaniem trochę jednak za pionowa ta pozycja w huśtawce. Sara wybudza się z rykiem. Nie mogłam jej uspokoić, ewidentnie płacz z bólu. zrobiłam mleko ale pluła. Dałam nurofen i powolutku na rękach usnęła. Tak mi jej szkoda Pewnie zęby
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co tak milczycie? Przecież widzę Was na pasku
Madzia, Justyna!
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To tak w duuużym skrócie...
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Wrr, to miły wieczór
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie o sok
. A potem poszło od słowa, do słowa. Skończyło się tak, że on ze złości posprzątał dół (odkurzył i umył podłogę - to co ja od kilku dni miałam zrobić ) a ja żeby na niego nie patrzeć poszłam sprzątać górę. I tak od 19.00 ze sobą nie rozmawiamy i unikamy się. Ze złości idę dzisiaj spać do Kuby. Mam go w nosie .
|
|
#958 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hejo
Uffff dotarłam Okna pomyte, prezenty zapakowane ,wigilia firmową zorganizowana , dom ogarniety - choć i tak urzadzimy jutro z Jasiem bajzel jutro ostatnie zakupki i ciacho, w piątek gotowanie i sobota świętuje Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje zdobyczy choinkowej, U nas w tym roku tez polowalam ja na drzewko ![]() Cytat:
![]() Ech wszyscy śpią
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-12-22 o 04:28 |
|||
|
|
|
#959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy łóżko coś 180-220. Wczoraj wprowadziłam Was w błąd i siebie. ![]() I dwie kołdry ![]() Cytat:
Ja kilka lat pracowałam w Niemczech i powiem Wam, że jakby mi się trafiła okazja to chyba bym się nie zastanawiała długo tylko spakowała manatki i tam osiadła. Na zachodzie mam wspaniałą przyjaciółkę. Aga a w jakich stronach Niemiec jesteście? Cytat:
Los lubi być przewrotny ![]() U sąsiadów chcieli syna i co? 4 córy. ![]() Ja dziś światło zapalam? ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- To pstryk. Radek dosypia, wstał o 5. W ogóle w nocy co godzinę wstawałam do niego, tzn nie wstawałam bo był ze mną w łóżku ale wiercił się.Czy to może być od żelaza? Wczoraj wystękał kupkę, taką gęstszą, męczą go gazy. Brumek a to żelazo, które masz w kropelkach to też rozrabiasz z pokarmem? Czy prosto do buzi? Zastanawiam się, czy nie prosić lekarki o krople właśnie... Dziewczyny, ja dalej zielona w temacie... Jak Radek ma skazę białkową to którą kaszkę/kleik mam mu podawać? Chodzi mi o ten gluten... Bo jak widzę, że kaszka bezmleczna to i bezglutenowa. Dlaczego ja taki młotek jestem??? |
|||
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Scio dzieki za odpowiedz ze smokiem, tez mamy ten Y z TT, choc dla mnie to bardziej dziuta wygląda jak X, dlatego pytałam dokładnie jaki to.
Jutro jedziemy do mnie do domu na Świeta i mamy w planach zostać do 2012roku ![]() Sa też bezmlecze, ale z glutenem. Patrz na take od 6 miesiąca. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

dziś w nocy pobudka co dwie godziny
Zyczę cierpliwości 
Armagedon, jakby powiedziała Żaneta...
pisze sie ale zero odzewu

ale padam juz ze zmęczenia...

Zakończone: 2
u mnie żłobek 650zł i tak będę płacić tylko 2 miesiące, bo potem dofinansowanie i żłobek wyjdzie ok 400zł.Jedzenie jest na miejscu.Nawet sobie teraz myślę za styczeń i tak nie zapłacę 650zł bo otwierają go dopiero 10 stycznia,więc pewnie będzie mniejsza kwota...

zębole