|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
oj u mnie w domciu dzisiaj takie zapachy ,że przesada!! Gotuje się zupka grzybowa i barszczyk,zrobiłyśmy już z mamuśką trochę jedzonka na 1 i 2 święto tzn bigosik,gołąbki,szaszłyki - to zamrożone,a teraz smażą się też roladki,planujemy jeszcze karkówke w pomidorach,roladę dużą schabową z pieczarkami i serem żółtym,no i sałatki gyrosa,warzywną -pyrkową, śledziową,dorsz w galarecie,no i karpie i zwykłe filety bez ości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() Ale nie martw się, wydaje mi się, że waga 2400 jest ok, ale może daje cię do szpitala bo tam lepszy sprzęt i te przepływy posprawdza? Szkoda, że akurat teraz, jak A. wraca ... Może nie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Rozeznanie
|
A ja mam cały dzień do bani ;( jakaś depresja ciążowo - świąteczna mnie łapie.
![]()
#4864 | ||
Zakorzenienie
|
W klubie Kluskowy Kącik
![]() Agatek, dziwne, bo niespodzianka malutka, ale przecież nie każde dziecko rodzi się wielkie. A pomiary mają zawsze granicę błędu 20% a to dość sporo. Szkoda tylko że do szpitala musisz iść ;/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam tak wolny komputer, że gdybym chciała cytować to bym musiała najpierw nerwosol wypić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiscie ze zapytam o wagę ale ja to na usg nawet pytac nie muszę bo od razu mi dr wszystko relacjonuje i potem w opisie tez jest... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() A. się zasmucił i ustaliliśmy, że nigdzie nie jedziemy na święta- ani do jego ani do mojej rodziny. Trudno... wolimy się nacieszyć sobą, skoro nie wiadomo ile w szpitalu mnie potrzymają. Poza tym ból żeber przy dłuższym siedzeniu + wpychanie się pod mostek/żebra dupalem nie jest miłe i od godziny sapię i masuję dupkę malca żeby się obniżył a on uparcie niet ![]() Powiedział, że jak przyjedzie to mi fastfoodów nakupuje jak będę w szpitalu, bo od tego więcej dzieciak faktycznie przybierał- w listopadzie 400g/tydzień, a jak w domu jestem, jem normalnie to 200 g/2 tyg ![]() Jeszcze się pytałam gina ile ma przepracowanych lat pracy, mówię, że tak chyba około 23-25 lat? A on- 33 lata pracy ![]() kaczuszka81 ja i likas mamy hipotrofię płodu i dzieci za wolno rosną (obwód brzuszka- niska waga) ![]()
#4869 | ||||
Zakorzenienie
|
Też bym się chętnie przyłączyła
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ __________ Bry wieczór ![]() Mieszkanie calusieńskie wysprzątane, lśniące i pachnące, zakupy generalne zrobione ![]() ![]() ![]() Mój mały łobuziak się kręci ![]() ![]() Zauważyłam, że lubi pomarańcze - zawsze po jest czkawka ![]()
![]() |
#4870 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Żyje, żyje... i moje dziecko też ![]() ![]() ![]() a co do okrycia, jest całkiem całkiem, jest troszkę większe od tego starego... ale nie wiem czy to to nowe jest większe czy to stare było z tych mniejszych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Rozeznanie
|
no tak jest właśnie u mnie w domu w święta,a do tego na wigilie mamy 12 potraw tradycyjnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Wtajemniczenie
|
tego Ci zycze
![]() u mnie lipa tz zadzwonil, ze oblali go na egzaminie na prawo jazdy mial dodatkowy egzamin za punkty, ktorych nazbieral 28 ![]() ![]() nie wiem, co teraz dalej jestem w Gizu, bo egzamin byl za pozno, zeby Tata mnie wiozl do Łomzy - tam mial mnie odebrac tz :/ no, ale teraz jak on ma niewazne prawko, to ja nie wiem, jak to bedzie ![]() kur.wa, swieta za pasem, dzieciak w drodze, trzeba robic zakupy wyprawkowe, jezdzic do lekarza, na badania, a on nie ma prawka
#4873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
spadam bo mnie do spania zaganiają moje dzieci
![]() |
#4875 |
Wtajemniczenie
|
tylko kiedy teraz bedzie mial ten nastepny pie.przony egzamin???
![]() i pewnie znowu go uwala "dla zasady" zeby na nastepny raz za szybko nie jezdzil mam, ale po pierwsze nie moge juz siedziec za dlugo w takiej pozycji do prowadzenia, po drugie refleks, po trzecie w kazdej chwili moze przyjsc jakis skurcz,albo Nietopson kopnac - co potrafi zabolec, po trzecie boje sie jezdzic po Warszawie, wiec to tez stres
#4876 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Agatku nic się nie martw, może faktycznie obserwacja tylko 3 dni potrwa? Zawsze to lepiej zbadać dokładnie maluszka by mieć później czyste sumienie. A tymczasem trzymaj się dzielnie ![]() Dziękuję wszystkim wspierającym, kochane jesteście ![]() Gratuluję zakupów, wizyt i pięknie udekorowanych choinek ![]() Wróciłam od lekarza. Szyjka bez zmian tak jak w zeszłym tygodniu ale reżim łóżkowy mam trzymać do kolejnej wizyty tj. do 4.01. A miałam nadzieję, że chociaż siedzieć mi pozwoli a tak to mogę zrobić wyjątek tylko na wigilię. Mały siedzi nisko, główką napiera na szyjkę i ginka się trochę boi, że pod naporem dzieciątka może pęknąć pęcherz płodowy a wtedy wiadomo wody odchodzą i na porodówkę czas ruszać. Na szczęście od 4.01. będę mogła normalnie funkcjonować, tylko wytrwać na leżąco te 2 tygodnie jeszcze...
![]() |
#4877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pocieszenie powiem Ci, że we wtorek tez ide do szpitala, więc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |||
Rozeznanie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;31190380]Dziewczyny mam tak wolny komputer, że gdybym chciała cytować to bym musiała najpierw nerwosol wypić
![]() ![]() Ja jak czytam na telefonie to też nic nie cytuję i w ogóle nie piszę, bo mnie palce bolą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale łączę się w bólu z powodu braku możliwości załatwiania spraw samochodem. Nasz od listopada jest w naprawie. Miał być na Święta, ale lakiernik przed nas samochód wcisnął samochód jakiegoś gościa, któremu samochód uszkodził syn tego lakiernika ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- A widzisz, na to nie wpadłam ![]() Jak czytam niektóre z Was, że możecie tylko leżeć, to strasznie mi Was żal ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
Dobra Mamuśki
![]() Zamykam kompa i spadam ![]() ![]() Ale złożyć świąteczne życzenia to na pewno się pojawię ![]()
#4881 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a i tak spakuję się na 7 dni.. chociaż będę błagać mojego ordynatora, żeby mnie wypuścili po 3-ech tak jak mówił 'żeby nie było' ![]()
![]() |
#4882 |
Rozeznanie
|
dziewczyny na brzuchy w miejscach gdzie mam rozstępy pojawiły mi się krostki,nie wiem czy to od oliwki czy od drapania?
martwie się ,że to objaw czegos groznego |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I własnie nie nastawiaj się na więcej jak 3 dni w szpitalu -zrozumiane czy ![]() ![]() Cytat:
Idę spać albo nie wiem co, siedzę wygięta jak paragraf bezlitosne me dziecię ![]()
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia ![]() Kubusiek ![]() Kajunia ![]() Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2011-12-22 o 21:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ja tylko na chwileczkę. Świąteczne przygotowania w toku i nie ma na nic czasu ![]() Byłam dziś w TESCO na zakupach i przy okazji kupiłam malutkiej kombinezonik z polaru za połowę ceny czyli za 47,50, cieplutki i miły w dotyku ![]() Były też inne, kombinezony w tej samej cenie dla chłopca. W promocji za 50% mozna też kupić śliczne butki - adidaski na chłopca i dziewczęce zimowe botki takie jak robione na drutach a w środku ocieplane za 12zł Wrzucam fotkę mojego kombinezonu ![]()
#4886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, wg tygodni był donoszony, wg wagi niedonoszony a wg wód płodowych.. przenoszony... także ciężko orzec. Synek urodził się właśnie z hipotrofią wewnątrzmaciczną... o czym nie wiedziałam, bo mój ówczesny gin żadnych niepokojących objawów nie zauważył (ja w obecnej ciąży dopiero widzę ilu badań wtedy nie miałam zrobionych itd.), ale byłam wtedy bardzo młoda, pierwsza ciąża więc skąd miałam wiedzieć, że czego mi nie robi... miałam termin na 13.09 a urodził się 17.09.... generalnie niby tylko 4 dni...(choć ciężko orzec bo gin opierał się tylko na terminie wg OM) a wody płodowe były gęste i zielone, synek oddał pierwszą smółkę do nich (położna stwierdziła, że wg niej dziecko przenoszone ok 2 tygodni...tak sądząc po łożysku..), potem się nimi zachłysnął i musiał być odsysany laryngoskopem...więc jeszcze doszło nam jeszcze zakażenie (czyli antybiotyk i 2 tyg leżenia)... dostaliśmy przez to 8pkt Agpar w 1 minucie, choć już w 5 dostał 10pkt...później okazało się, że uwielbiał jeść, choć był za słaby żeby ciągnąć cycka, wiecznie zasypiał i było mu zimno (zakażenie go osłabiało i dzieciaczki z niską wagą urodzeniową mają problem z glukozą i z utrzymaniem ciepłoty ciała), to zaczęłam go karmić moim mlekiem ale odciągniętym... wtedy zaczął przybierać... w 4 dobie życia potrafił wypić 150ml mleka na 1 posiedzenie (z 3 odpoczynkami na odbicie)... pamiętam jak kiedyś położne ważyły go wieczorem (na OIOMie noworodków ważyło się ich 2 razy dziennie) to okazało się, że przytył 150g w 1 dzień... położna mi to powiedziała po tym jak 3 razy wagę resetowała, ale powiedziała, ze w kartę mu tego nie wpisze (nie wpisze aż tyle) bo lekarka się w głowę puknie bo to niemożliwe.. ![]() A naprawdę był maleńki... 2380 przy porodzie... po spadku wagi miał 2280g...(w 2 dobie życia) a przy wypisie (11 dzień życia) miał już 2760g.. a po przyjściu do domku to już w ogóle na spokojnie mógł sobie rosnąć (bez tej presji i parcia o każde 10 gram)..więc jak miał 4 tygodnie to ważył 3650g ![]() Także twoja dzidzia na pewno też nadrobi i da radę, a ty może martwisz się teraz o to wszystko ale jesteś jak gdyby.. przyzwyczajona do sytuacji, w sensie, że już wiesz czego możesz się spodziewać, że dzidzia jest mniejsza niż powinna itd.. a ja nienaszykowana byłam na nic takiego... nagle się okazało, że z małym coś nie tak.. nikt nic nie gadał, a jak gadał to albo miałam wrażenie, że nie mówią mi wszystkiego, albo ich nie rozumiałam... przepłakałam chyba 2 albo 3 dni... jak mi go zabrali z położniczego na OIOM to już w ogóle ryczałam jak bóbr...ale potem jak już widziałam, że było coraz lepiej to tylko sama radość.. także wiem jak teraz się pewnie martwisz i zadręczasz.. ale będzie dobrze!
Tomuś - 17.09.2007 ![]() Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ![]() ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-12-22 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Siedzę i popijam sobie z mężem picolo a w tv leci Titanic , Wasze zdrówko i zdrówko waszych bobasów ![]() Agatku mój mąż ciągle się smieje z tego Twojego tekstu ,, czy teściowa chce sobie popsikać kocura '' |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm.. też chciałabym w ciąży wchodzić w rozmiar dla dzieci 6-9 miesięcznych :P :P he he ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie to do kapturka tego kombinezonu zmieściłby się mój jeden cycek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.