|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#512 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis z Filipkiem tanczylismy do tego kawalka ![]() Tobie kochana rowniez duzo zdrowia dla Ciebie i maluszka, spokoju w pracy (bo ilez to mozna) i szczesliwego rozwiazania! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To Ci bobasek w brzuszku juz niezle podrosl![]() Wspolczuje szpitala, domyslam sie jak tesknilas za synkiem, ale najwazniejsze ze jestes juz w domku! No i Tobie rowniez najlepsze zyczenia, przede wszystkim duzo zdrowia dla Ciebie, dzidzi i rodziny Cytat:
Ale napichcilas sie Cytat:
No ale teraz moge sobie wybierac ludzi, ze tak powiem na Wigilie i w koncu mam grono szczerych kochajacych osob.. Nie jest ich duzo ale wiem ze sa to szczere osoby z ktorymi czuje sie dobrze ![]() Takze kochana zrob dokladnie jak napisalas. W przyszlym roku zapros kogo chcesz chocby mialo byc Was 4 osoby, nie wazne, wazna jest atmosfera uwazam ![]() Cytat:
![]() Dzieki Malutka ![]() W tym roku juz nie zrobie, ale w przyszlym na pewno
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, zazwyczaj lubię jak jest dużo osób w święta, ale ja naprawdę potrzebuję wyciszenia. Caly czas byliśmy pewni, że będziemy sami z teściową a tu prawie cała rodzina... do tego marudząca kuzynka męża (10 lat ma, ale jest okropnym dzieckiem
)Jak mąż przekazał mi radosną nowinę, od razu widziałam jeden scenariusz w głowie I do tego wszystkiego ten wielki, biały kłaczący i śliniący się pies (tak, mieszkają w bloku a mają mieszańca golden retrivera z labradorem, jest jednak znacznie większy od obu tych ras). Eh, jak sobie tak pomarudzę, to z lepszym nastawieniem tam pojadę
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamietam jak na imprezie rodzinnej, moja babcia o ktorej Ci pisalam zadala mi pytanie: "Czy bylam juz na urlopie?" Ja mowie, ze tak (to byl lipiec). To ona pyta dalej: "Czemu tak szybko?" A ja jej odpowiadam: "A czemu nie?" Zamknela sie![]() Wiem, ze ciezko cos szybko odpowiedziec wscibskim babom ale czasem warto sie skupic zeby daly Ci spokoj ![]() Jak powiedza, jaka jestes chuda, to powiedz: "Fajna mam przemiane materii, prawda?" Dobrze jest odpowiadac pytaniem. Powinnas wiecej jesc: Jem wystarczajaco duzo, a wiecej to ile, prosze mi wytlumaczyc? Dziecko pewnie jest male: A skad ciocia to wie? Byla podczas mojego usg? Bo mnie akurat wiadomo, ze moje dziecko ma odpowiednia wage itd.
|
|
#515 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za pozytywne, miłe opinie na temat mojej nowej fryzurki
Cytat:
A też mam test glukozy, ale w drugim tygodniu stycznia i też od razu 75 g. Będą 3 razy kłuły, na czczo, potem godzinę po wypiciu glukozy, a potem dwie godziny po glukozie. Książkę sobie wezmę do poczytania do przychodni. Cytat:
kumkura oj to biedna byłaś, trzymaj się ciepło, dzięki za życzenia i wzajemnie ![]() No u mnie dzisiaj wszystkie prezenty już popakowane, jeszcze drobne zakupy zrobione w tym rajstopy , łazienka wyszorowana, kapusta ugotowana, uprane, ogarnięte rzeczy i ciuchy poskładane, grzyby suszone wstawione na noc do namoczenia. A jutro lepię pierogi, będą świeżutkie na święta plus jeszcze wstawię kompot wigilijny. Podskoczę jeszcze tylko po wędlinę, bo jutro dostawa i na chwilę do koleżanek. A wieczorem nastawiam szarlotkę, po urobieniu ciasta, odkurzanie i mycie podłogi w kuchni (tym to już TŻ się zajmie), a ja wtedy poprasuję niewielką górę ciuchów i KONIEC. Uff.. w sobotę luz blues
|
||
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spac, bo jutro maz prawie caly dzien bedzie wedzic miesko wiec musze miec sily dla malego, bo bede sama a mam duzo pracy jutro w kuchni jeszcze
dobranoc
|
#517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy u niej na imieninach i coś marudzi, że nic nie zjadłam etc. Więc grzecznie powiedziałam, że jakby było coś, co lubię to bym zjadła (a tam same tluste mięcho ociekające tluszczem, fuj). To taki typ, dla którego wszyscy muszą chodzić jak świnki. Okropność jak dla mnie... przezyję ![]() Cytat:
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra ja nie wiem jak tam wytrzymam tyle czasu chyba z TŻtem pójdę
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
mi tz powiedzial ze chyba lepiej byloby gdybym byla w szpitalu bo bym mu nie marudzila
no co za dupki z tych facetow!!! |
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej heja, jestem ![]() Ja miałam paciorkowca, ale paciorkowców jest ileś tam , ten niebezpieczny dla dziecka to agalactiae , a ten od skóry to prawdopodobnie ropny, tzn. ten wywołuje róże , ja zakażenie skóry mialam od gronkowca skórnego akurat, też brałam zinnat, pomogło jeszcze brałam ciprinol do tego , tak że Desssia mam nadzieję,że Tobie też to pomoże, jak nie , proś o wymaz z tego i niech dobiorą po antybiogramie antybiotyk ...To sobie tylko poczytam i idę spać , miłej nocy Śpioszki
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Laski bierze mnie cos, mam dreszcze
Chyba pójdę tylko na Wigilię do rodziców. Miałam jechać do teściów na drugi dzień świąt i zostać do Nowego Roku ale teraz to się boję. Tu przynajmniej do lekarza pójdę Jeszcze ta rwa kulszowa boli Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-12-23 o 00:29 |
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę spać
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
a kładłam się padnięta :/ poleżałam i przeszło...
i czuję się zmęczona... do dupy, choćbym miała melisę czy coś... ale nie!
|
#525 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moze liczenie baranow pomoze? Ja ostatniej nocy nie spalam z powodu bolu gardla.Ciekawe jak bedzie dzis. A mam pytanie:wszystkie macie te twardnienia brzuszka?Ja ostatnio mam bardzo czesto.Jak bylam u polozmej na ostatniej wizycie zdarzalo mi sie to sporadycznie.Wspomnialam o tym,a ona powiedziala ze to normalne i nic sie z tym nie robi.Miala racje? Dobranoc kobietki,milych snow!
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2011-12-23 o 00:39 |
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twardnienie brzuszka się zdarza, ale po jakimś większym wysiłku, długim spacerze, niewygodnej pozycji (ukucnąć i szybko wstać), jak się dużo śmieję. Trwa bardzo krótko i nie jest uciążliwe. Jeśli zdarza się nawet często ale trwa krótko to ponoć nie ma się czym martwić. Można brać nospę i magnez i tyle. Chyba, że twardnieniu towarzyszy ból czy coś takiego, wtedy trzeba powiedzieć lekarzowi...
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
czyzbym byla pierwsza?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Nie mogłam spać. Mam temperaturę |
|
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
mąż ze mnie się śmieje że mam czerwony nos jak pijok
albo rudolf a to przez ten cholerny katar zaraz do sklepu trzeba pędzic bo ubzdurałam sobie że chociaż ciasteczka albo rogaliki z marmoladą zrobię jak już na sępa do moich rodziców na Wigilię idziemy a tutaj przesyłam Wam wszystkim życzonka w postaci mojej najukochańszej świątecznej piosenki i przede wszystkim Zdrowia Dla Was i Waszych maleństw tych w brzuszku i poza http://www.youtube.com/watch?v=ZeyHl1tQeaQ od razu nogi przy tym latają ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=C7-4GC828rM http://www.youtube.com/watch?v=MAtJs...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=AsjbE...eature=related :P a taka moja prywatna świąteczna lista
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2011-12-23 o 16:02 |
|
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Maz pojechal wedzic miesko, wychodzac mowi do mnie: Spojrz sobie na kuchni, czy wszystko Ci sie widzi, zebys mi pozniej nie wydzwaniala, ze cos jest nie sprzatniete hihi ![]() Oczywiscie nie bylo idealnie, ale nie bylo zle ![]() Cytat:
Zdrowiej kochana![]() Cytat:
Odnosnie tego twardnienia brzuszka to ja Ci moge akurat duzo powiedziec na ten temat. W ciazy z Filipem mialam od 20tc twardnienie brzuszka i na usg okazalo sie ze szyjka mi sie skraca i mam ja juz w tym okresie rozwarta z jednej strony. Dostalam duzo lekow p/skurczowych, szyjka nadal sie skracala, lekarz myslal ze trzeba bedzie zakladac krazek, ale obylo sie bez. Jednak ok. 30 tc dlugosc szyjki mialam taka jak kobiety 2 tygodnie przed porodem. Musialam duzo lezec i donosilam na szczescie do 38tc. W tej ciazy niestety tez juz mi wczesnie i zbyt czesto zaczal twardniec brzus i okazalo sie, ze szyjka nie jest najgorsza, ale jej dlugosc jest na granicy normy wiec super nie jest. Dostalam No-spe, mam zwiekszony magnez. I przez ostatnie dwie wizyty szyjka nie skrocila sie nic ma 2,8 cm wiec jest na granicy normy ciagle, bo dziewczyny niektore np maja jej dlugosc 4 cm. Wiec ta moja nie jest rewelacyjna ale nie skrocila sie przez ostatnie 6 tygodni wiec leki pomagaja. Jak pytalam lekarza o te twardnienie brzuszka, to mowil, ze fizjologicznie moze twardniec, ale nie moze to byc zbyt czeste i zbyt dlugie. Wiadomo ze macica sie przygotowuje ale wazne jest sprawdzenie dlugosci szyjki. Jesli z szyjka macicy jest wszystko ok, nie ma sie co martwic twardnieniami i wtedy zgodze sie ze jest to normalne.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-23 o 09:44 |
||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie w DDTVN mowili o tej 7kilowej dziewczynce
Ja zjadlam drugie sniadanko i zbieram sie chyba do polskiego sklepu, a potem trzeba sie brac za salatke warzywna i pieczenie ciacha
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Mój TŻ ma wolne aż do 3.01.12 a potem odwiedziny rodzinki itp. Wigilie spędzamy sami (pierwsze małżeńskie święta ), na Idzień świąt idziemy do moich rodziców, a na II do rodziców TŻ ![]() Więc od razu się usprawiedliwiam , że mogę być przez najbliższy czas nieobecna ![]() Tak więc korzystając z okazji : Z okazji świąt życzę wszystkim mamusiom dużo zdrowia, szczęścia, miłości. Aby te nasze maleństwa jak i płci męskiej i żeńskiej dawały o sobie znać w ten przyjemny sposób - kopniaczkami By te święta minęły w spokoju i rodzinnie.By dzieci w Naszych brzuszkach prawidłowo rosły - ale my osobiście nie koniecznie przybierały za bardzo na wadze ![]() Życzą : Niki, TŻ i Nasz (jeszcze) bezimienny Syn |
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() TZ mnie wczoraj ladnie przeprosił, wiec jest juz w miare ok, nadal nie mam apetytu , przeraza mnie mysl ze musze w swieta spotkac sie z niektorymi osobami i tak sobie z rana ponarzekałam ![]() ogladam wasze zdjecia ii wszystkie dziewczyny jestescie super, mam nadzieje ze po pordzie znajdziemy choc chwile czasu zeby dalej ze soba pisac![]() w planach mam zaraz spacer, bo brakuje mi swiezego powietrza, pozniej musze troszke jeszcze posprzatac w kuchni, a pozniej mamy z TZ odwiedzic jego ciocie, jutro mój TZ stwierdził ze w wigilie wszystkie swiateczne rzeczy sa przeceniane i on idzie na zakupy kupic sobie lampeczki , bombeczki ja tego nie popieram , bo uwazam ze wlasnie przez takie podejscie ludzi jak mojego TZ i wielu innych ludzie musza pracowac w wigilie czesto do 16, albo i lepiej.a i wczoraj bylismy w biedronce, kupilam opakowanie pieluszek dada 78 szt, 3-6 kg za 19,90, wyprobujemy ,zobaczymy )
|
#535 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tableteczki pomogły i wszystko się wygoiło. Musisz pielęgnować to miejsce i uważać, nie ma żartów.Cytat:
mówiłam Wam, że to totalna prowincja ![]() I dziękuję wszystkim za komplementy dot. zdjęć aż się zaczerwieniłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
już kawał z niej kobity I również życzę spokojnych i radosnych świąt! Cytat:
a jak teraz temperatura, rośnie? Odpoczywaj! Cytat:
tydzień wycięty z życia.No i wczoraj było USG 3D. Wspaniale... Dzidzia obróciła się tyłkiem i miała nas serdecznie gdzieś. Lekarz stwierdził, że to jest bez sensu, może zrobić nam to badanie, ale zdjęcia z tego będą żadne, a 150zł wydać to nie sztuka. Więc zadecydowaliśmy, że sobie darujemy w takim razie. Ale jak zobaczył u mnie łzy w oczach (bardzo chciałam zobaczyć maluszka i TŻ też był zawiedziony) i czekaliśmy w kolejce 50min mimo zapisu na konkretną godzinę to zaoferował, że 28 grudnia koło południa możemy zadzwonić do niego na prywatną komórkę to umówi się z nami poza pracą gabinetu i może wtedy się uda - choć położenie dzidziusia jest niedobre do wizualizacji, w dodatku mam łożysko na przedniej ścianie i jeszcze zdążył dodać, że mało piję i powinnam więcej płynów dostarczać. A i sprawdził serduszko, że jest wszystko ok. Nie wiem po kim to nasze dziecko takie wredne teraz to już w ogóle zwątpiłam, że to dziewczynka, jak na tym USG to na prawdę nic nie widać, a sprzęt ma bardzo dobry nie to co u tych, co miałam na NFZ... Wczoraj bardzo smutni byliśmy z TŻ, bo miał to być prezent na święta, a tu du...pa (dosłownie) z tego wyszła. Potem pojechaliśmy po wózek do znajomych, wzięliśmy jeszcze nosidełko-fotelik i dostaliśmy matę edukacyjną Wózek to PATTI CRONOS (gondola+spacerówka) dokładnie wersja ta co tutaj - szary: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2334868 Nie jakaś firmówka, ona odrazu mówiła, że nie dała za niego dużo pieniędzy, ale nie jest duży (wchodzi cały bez problemu do naszego bagażnika w starym audi 80) i jest lekki (oni wnosili go na 4 piętro). Wcale nie zniszczony, a zresztą za darmo nam oddają, nic nie chcą kasy. Chociaż ja i tak im zrobię po nowym roku jakiś prezent do mieszkania, bo w wakacje wprowadzili się na swoje i powoli się urządzają.
|
|
#536 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego, uśmiechu i pogody ducha na co dzień, jak najmniej zmartwień i najwięcej radości z malutkiej istotki siedzącej w brzuszku
Spokoju i miłości w te święta. ja już dziś uciekam do rodziców na święta, długa podróż mnie czeka... ale jeszcze przed zobaczę maluszka na usg u pana doktora ![]() buziaki i do napisania! |
|
|
|
#537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wesołych i radosnych świąt mag! Nie przejedz się, odpocznij i szczęśliwej podróży Nikiii Tobie i Twojej rodzince również wesołych i spokojnych świąt!
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy miałam dreszcze, spociłam się i na razie jest w normie. Zobaczymy na wieczór. Chyba wyjazdowe święta sobie daruję |
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj nie mogąc zasnąć czytałam jeszcze opinie o wózkach... i chyba będą dwa wózki - jeden do samochodu, drugi typowy na spacery. Mężowi tylko wspomniałam o pomyśle aby miał czas na przetrawienie informacji.
Rozmawiałam z mamą o tym pomyśle, stwierdziła, że po co, że jeden. Więc mówię, że ten, co byłby do auta kompletnie nie nadaje się na te dziurawe chodniki koło jej bloku (bo faktycznie Chicco jest jednak troszkę delikatny). Z kolei podoba nam się Bebetto Fabio, ale ten musiałabym wozić chyba na dachu Więc mama podłapała pomysł i stwierdziła, że teraz i tak jeszcze nie trzeba kupować tego 'wygodnego' więc ona go kupi na wiosnę, ale dołozy się do niego a my sobie kupimy ten chicco
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

ponoć to nie byl kamien nerkowy tylko zropialy skrzep. teraz ma sie zagoic troche i do domu
)
Byliśmy u niej na imieninach i coś marudzi, że nic nie zjadłam etc. Więc grzecznie powiedziałam, że jakby było coś, co lubię to bym zjadła (a tam same tluste mięcho ociekające tluszczem, fuj). To taki typ, dla którego wszyscy muszą chodzić jak świnki. Okropność jak dla mnie... przezyję 

no co za dupki z tych facetow!!! 

oby tableteczki pomogły i wszystko się wygoiło. Musisz pielęgnować to miejsce i uważać, nie ma żartów.
tydzień wycięty z życia.