Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-22, 22:10   #511
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
hej kobietki
Witam po dłuższej przerwie i przepraszam, ale nie dam rady Was nadrobić. Niestety, wylądowałam na 5 dni w szpitalu z powodu zapalenia oskrzeli. Dostałam dożylnie antybiotyk, byłam pod obserwacją( a właściwie dzidzia) i wczoraj wróciłam do domku. Uff, wreszcie. Było smutno, zwłaszcza, że po raz pierwszy musiałam zostawić mojego bąbla na tyle dni bez widzenia, ale dałam radę.
Agatka waży już 2200g, ja mam na plusie jakieś 12 kilo. Mamy 34 tc. alez ten czas leci...
Buziaki kochane
Od razu składam Wam najserdeczniejsze życzenia Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
dziekuje i wzajemnie
Stary 2011-12-22, 22:31   #512
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Jestes Wielka! kocham Cię!!! dziękuję za ten link!! Szukam tej piosenki od x czasu i gdyby nie Ty to byłabym dalej w lesie!nawet nie wiesz jaką mi przyjemnośc zrobiłaś pod koniec tygodnia

i melduję się oczywiście w nowym wątku. na szarym końcu niestety,ale to wina pracy;/ jak tak to iedze w domu,a teraz jak na złość drugi dzień po 16h pracuję... i jeszcze jutro powtórka Mało co na oczy już widzę... Więc przyznaje,że nadrabiam pobieżnie-skupie się na forum w drugi dzień świąt bo wtedy niestety Tż będzie w pracy
oczywiście gratuluję tym dziewczynom, które znają już płeć swoich Odrobinek
za wszystkie chore- w szczególności za tę koleżankę,która jest w szpitalu (mea culpa nicku nie pamiętam,wybaczcie...)- trzymam kciuki. Kurujcie się kochane!!

I na zaś chce Wam już życzyć Wesołych Świąt Zdrówka przede wszystkim, wielu (bezbolesnych oczywiście) kopniaczków od Maluszków no i dużo miłości ( nie tylko cielesnej zbereźnice;p)!!!

ale mam cichą nadzieję,że jeszcze może zajrzę tu choć na chwilkę
hehe cziesze sie ze tak sie Ty ucieszylas
dzis z Filipkiem tanczylismy do tego kawalka
Tobie kochana rowniez duzo zdrowia dla Ciebie i maluszka, spokoju w pracy (bo ilez to mozna) i szczesliwego rozwiazania!
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ale pysznie wyglada

a bym zapomiala!!! dostałam smsa od aaagga dobre wiesci wraca na swieta do domu !!!
udrożnili nerke pod znieczuleniem podpajaczkowym co jest lepsze dla dziecka, pisze ze duza ulga bo juz po ścianach chodziła ponoć to nie byl kamien nerkowy tylko zropialy skrzep. teraz ma sie zagoic troche i do domu i aga dziekuje za kciuki i zyczenia powrotu do zdrowia
To super wiadomosci!!! A mialam pytac Ciebie pytac, czy masz jakis info od Agi.
Cytat:
hej kobietki
Witam po dłuższej przerwie i przepraszam, ale nie dam rady Was nadrobić. Niestety, wylądowałam na 5 dni w szpitalu z powodu zapalenia oskrzeli. Dostałam dożylnie antybiotyk, byłam pod obserwacją( a właściwie dzidzia) i wczoraj wróciłam do domku. Uff, wreszcie. Było smutno, zwłaszcza, że po raz pierwszy musiałam zostawić mojego bąbla na tyle dni bez widzenia, ale dałam radę.
Agatka waży już 2200g, ja mam na plusie jakieś 12 kilo. Mamy 34 tc. alez ten czas leci...
Buziaki kochane
Od razu składam Wam najserdeczniejsze życzenia Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
Hej kochana To Ci bobasek w brzuszku juz niezle podrosl
Wspolczuje szpitala, domyslam sie jak tesknilas za synkiem, ale najwazniejsze ze jestes juz w domku!
No i Tobie rowniez najlepsze zyczenia, przede wszystkim duzo zdrowia dla Ciebie, dzidzi i rodziny
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odpadaja mi plecy. Stalam bez przerwy od 16-21. Zrobilam sernik z serkow kanapkowych, trufle czekoladowe i obiad no i oczywiscie mycie wszystkich misek. Na szczescie maz pozmywal po obiedzie. Chwala mu za to!
Oj znam ten bol ;/
Ale napichcilas sie
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Uwielbiam układać puzzle!
Mam nadzieję, że Ewelinka również będzie lubiła i będę miała towarzystwo (bo lubię układać z kimś). Jak byłam dzieckiem, najfajniejszym prezentem były dla mnie puzzle lub fajna książka z pięknymi ilustracjami.

Rybka po grecku Już czuję ten zapach i smak...

Zwolnijcie mnie ze świąt
Mąż rozmawiał ze swoją mamą... i u teściowej będzie ta część rodziny, od której tak chcielibyśmy odpocząć Jesteśmy załamani...
Kupiliśmy jakies drobne upominki, wydaliśmy kupę forsy nie wiadomo na co.
Stwierdziliśmy, że następną wigilię siedzimy w domu. A teściowa jak będzie chciała spędzić święta z nami, może przyjechać w pierwszy lub drugi dzień. Nie mam ochoty się nigdzie ruszać.
W pierwszy dzień świat idziemy do moich rodziców, a w drugi dzień jedziemy do dziadków męża. Ucieszą się.
Karolinka tylko spokojnie. Nie daj sie wyprowadzic z rownowagi. Domyslam sie co czujesz, bo pamietam czas kiedy musialam jezdzic z rodzicami do babci (od taty) ktora zawsze mi zle zyczyla, faworyzujac mojego brata, ktora nigdy nie pochwalila za nic, ktora zawsze uwazala mnie za kompletne dno;/ I przymus jezdzenia do niej na Wigilie byl dla mnie okropny, bo skladanie sobie zyczen (nieszczerych przynajmniej z jej strony) to bylo dla mnie jak oplucie i zaraz przytulenie. Bezsens!
No ale teraz moge sobie wybierac ludzi, ze tak powiem na Wigilie i w koncu mam grono szczerych kochajacych osob.. Nie jest ich duzo ale wiem ze sa to szczere osoby z ktorymi czuje sie dobrze
Takze kochana zrob dokladnie jak napisalas. W przyszlym roku zapros kogo chcesz chocby mialo byc Was 4 osoby, nie wazne, wazna jest atmosfera uwazam
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Aguśka Kutia jest pyszna i dla mnie robi się szybko!

*Moja pszenica, którą kupiłam w warzywniaku gotowała się błyskawicznie raptem kilkanaście min!
Kupiłam mały worek 350 gram (1,60 zł ) było napisane Pszenica a pod spodem Kutia
do tego
- zmielony mak ok (1,5 szkl.) nie wiem dokładnie bo robię na OKO można użyć gotowej masy makowej!
bakalie u mnie:
- rodzynki, ( pół szklanki, lub ciut więcej)
- suszone morele, ( z 6szt, drobno pokroić)
- ananas, ( 4 plastry, pokroić )
- żurawina, ( łyżka, góra dwie, bo jest kwaskowa )
-orzechy włoskie ( pół szklanki posiekanych, może być więcej)
- migdały ( pół szklanki)
- skórka pomarańczowa ( kandyzowana) ( dwie łyżki)
- miód naturalny, aby ładnie wszystko posklejał i dał smak

Można dodać troszkę miodu sztucznego, i ewentualnie dosłodzić łyżką cukru, jeśli ktoś lubi można także dodać odrobinę olejku np. rumowego, waniliowego lub pomarańczowego!

Wszystko mieszamy i jemy! Smacznego!
przepis skopiowany!
Dzieki Malutka
W tym roku juz nie zrobie, ale w przyszlym na pewno
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 22:45   #513
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, zazwyczaj lubię jak jest dużo osób w święta, ale ja naprawdę potrzebuję wyciszenia. Caly czas byliśmy pewni, że będziemy sami z teściową a tu prawie cała rodzina... do tego marudząca kuzynka męża (10 lat ma, ale jest okropnym dzieckiem )
Jak mąż przekazał mi radosną nowinę, od razu widziałam jeden scenariusz w głowie Śmiał sie ze mnie, że nastrój świąteczny bardzo mi się udzielił. Cóż, przygotowuje się na najgorsze gadanie dotyczące ciąży (ojej, jaka cały czas jesteś chuda, powinnaś więcej jeść, dziecko pewnie jest małe).
I do tego wszystkiego ten wielki, biały kłaczący i śliniący się pies (tak, mieszkają w bloku a mają mieszańca golden retrivera z labradorem, jest jednak znacznie większy od obu tych ras).

Eh, jak sobie tak pomarudzę, to z lepszym nastawieniem tam pojadę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 23:04   #514
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka, zazwyczaj lubię jak jest dużo osób w święta, ale ja naprawdę potrzebuję wyciszenia. Caly czas byliśmy pewni, że będziemy sami z teściową a tu prawie cała rodzina... do tego marudząca kuzynka męża (10 lat ma, ale jest okropnym dzieckiem )
Jak mąż przekazał mi radosną nowinę, od razu widziałam jeden scenariusz w głowie Śmiał sie ze mnie, że nastrój świąteczny bardzo mi się udzielił. Cóż, przygotowuje się na najgorsze gadanie dotyczące ciąży (ojej, jaka cały czas jesteś chuda, powinnaś więcej jeść, dziecko pewnie jest małe).
I do tego wszystkiego ten wielki, biały kłaczący i śliniący się pies (tak, mieszkają w bloku a mają mieszańca golden retrivera z labradorem, jest jednak znacznie większy od obu tych ras).

Eh, jak sobie tak pomarudzę, to z lepszym nastawieniem tam pojadę
Karolinka staraj sie odpowiadac w taki sposob zeby im buzki pozamykac i zeby dali Ci spokoj.
Ja pamietam jak na imprezie rodzinnej, moja babcia o ktorej Ci pisalam zadala mi pytanie: "Czy bylam juz na urlopie?" Ja mowie, ze tak (to byl lipiec). To ona pyta dalej: "Czemu tak szybko?" A ja jej odpowiadam: "A czemu nie?" Zamknela sie
Wiem, ze ciezko cos szybko odpowiedziec wscibskim babom ale czasem warto sie skupic zeby daly Ci spokoj
Jak powiedza, jaka jestes chuda, to powiedz: "Fajna mam przemiane materii, prawda?"
Dobrze jest odpowiadac pytaniem.
Powinnas wiecej jesc: Jem wystarczajaco duzo, a wiecej to ile, prosze mi wytlumaczyc?
Dziecko pewnie jest male: A skad ciocia to wie? Byla podczas mojego usg? Bo mnie akurat wiadomo, ze moje dziecko ma odpowiednia wage itd.
SZYMONEK

Stary 2011-12-22, 23:06   #515
julliczka
Rozeznanie

Dziękuję za pozytywne, miłe opinie na temat mojej nowej fryzurki

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

I znowu kilka stron do nadrobienia

A więc byłam dzisiaj na wizycie Wszystko jest jak najbardziej ok
Posłuchałam serduszka TŻ też dostałam skierowanie na test obciążenia glukozy, ale mam dopiero go zrobić w pierwszym tygodniu stycznia max do 6stycznia i od razu 75g glukozy nie wiem czemu lekarz powiedział, że teraz tak jest...???
Dostałam zwolnienie do 16stycznia.
Poza tym waga 70kg więc ok 5-6kg na plusie...

Później byliśmy na zakupach, kolejki straszne...;/ nakupiliśmy mięsa, ryb itp
Dzisiaj wieczorem po 21 podjadę chyba jeszcze do Tesco po kilka pierdółek

W Wigilię raczej najpierw jedziemy do teściów, a później do mnie - nie wiem jak ja dam radę zjeść dwa razy

Jeszcze dzisiaj albo jutro muszę popakować prezenty bo nie wszystkie są spakowane...
)
Super, że wszystko w porządku
A też mam test glukozy, ale w drugim tygodniu stycznia i też od razu 75 g. Będą 3 razy kłuły, na czczo, potem godzinę po wypiciu glukozy, a potem dwie godziny po glukozie. Książkę sobie wezmę do poczytania do przychodni.

Cytat:
ale pysznie wyglada

a bym zapomiala!!! dostałam smsa od aaagga dobre wiesci wraca na swieta do domu !!!
udrożnili nerke pod znieczuleniem podpajaczkowym co jest lepsze dla dziecka, pisze ze duza ulga bo juz po ścianach chodziła ponoć to nie byl kamien nerkowy tylko zropialy skrzep. teraz ma sie zagoic troche i do domu i aga dziekuje za kciuki i zyczenia powrotu do zdrowia
Oo to super, że wraca do domu na święta! biedna się namęczyła..

kumkura oj to biedna byłaś, trzymaj się ciepło, dzięki za życzenia i wzajemnie

No u mnie dzisiaj wszystkie prezenty już popakowane, jeszcze drobne zakupy zrobione w tym rajstopy , łazienka wyszorowana, kapusta ugotowana, uprane, ogarnięte rzeczy i ciuchy poskładane, grzyby suszone wstawione na noc do namoczenia. A jutro lepię pierogi, będą świeżutkie na święta plus jeszcze wstawię kompot wigilijny. Podskoczę jeszcze tylko po wędlinę, bo jutro dostawa i na chwilę do koleżanek. A wieczorem nastawiam szarlotkę, po urobieniu ciasta, odkurzanie i mycie podłogi w kuchni (tym to już TŻ się zajmie), a ja wtedy poprasuję niewielką górę ciuchów i KONIEC. Uff.. w sobotę luz blues

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 23:07   #516
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Uciekam spac, bo jutro maz prawie caly dzien bedzie wedzic miesko wiec musze miec sily dla malego, bo bede sama a mam duzo pracy jutro w kuchni jeszczedobranoc
SZYMONEK

Stary 2011-12-22, 23:13   #517
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Karolinka staraj sie odpowiadac w taki sposob zeby im buzki pozamykac i zeby dali Ci spokoj.
Ja pamietam jak na imprezie rodzinnej, moja babcia o ktorej Ci pisalam zadala mi pytanie: "Czy bylam juz na urlopie?" Ja mowie, ze tak (to byl lipiec). To ona pyta dalej: "Czemu tak szybko?" A ja jej odpowiadam: "A czemu nie?" Zamknela sie
Wiem, ze ciezko cos szybko odpowiedziec wscibskim babom ale czasem warto sie skupic zeby daly Ci spokoj
Jak powiedza, jaka jestes chuda, to powiedz: "Fajna mam przemiane materii, prawda?"
Powinnas wiecej jesc: Jem wystarczajaco duzo, a wiecej to ile, prosze mi wytlumaczyc?
Dziecko pewnie jest male: A skad ciocia to wie? Byla podczas mojego usg? Bo mnie akurat wiadomo, ze moje dziecko ma odpowiednia wage itd.
Babci już kiedyś odpowiedziałam Byliśmy u niej na imieninach i coś marudzi, że nic nie zjadłam etc. Więc grzecznie powiedziałam, że jakby było coś, co lubię to bym zjadła (a tam same tluste mięcho ociekające tluszczem, fuj). To taki typ, dla którego wszyscy muszą chodzić jak świnki. Okropność jak dla mnie... przezyję

Cytat:
Uciekam spac, bo jutro maz prawie caly dzien bedzie wedzic miesko wiec musze miec sily dla malego, bo bede sama a mam duzo pracy jutro w kuchni jeszczedobranoc
Trzymaj się

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-22, 23:51   #518
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość

Super, że wszystko w porządku
A też mam test glukozy, ale w drugim tygodniu stycznia i też od razu 75 g. Będą 3 razy kłuły, na czczo, potem godzinę po wypiciu glukozy, a potem dwie godziny po glukozie. Książkę sobie wezmę do poczytania do przychodni.

Masakra ja nie wiem jak tam wytrzymam tyle czasu chyba z TŻtem pójdę

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 00:09   #519
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

mi tz powiedzial ze chyba lepiej byloby gdybym byla w szpitalu bo bym mu nie marudzilaniby żartem niby serio caly dzien gadal ze bedzie pomagał itp tylko musze mu mowic i juz oczywiscie foch bo poprosiłam o sprzątniecie ze stolu kubka itp no co za dupki z tych facetow!!! na swieta posciel pewnie bedzie widziala w lazience bo moj kochany mezus nie zdejmie bo nie umie a matki ani tesciowej nie chce fatygować
Stary 2011-12-23, 00:22   #520
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
konia miala to jesli sie nie myle w okolicach intymnych, wtedy jest niebezpieczne.
A jak jest w takimmiejscu jak Ty masz to musisz uwazac, zeby nie przeniesc niechcacy zakazenia wlasnie w te miejsca intymne bo latwo przeniesc bakterie.
Wazne zebys dokladnie myla rece i paznokcie po kontakcie z miejscem zakazonym.

Hej heja,
jestem

Ja miałam paciorkowca, ale paciorkowców jest ileś tam , ten niebezpieczny dla dziecka to agalactiae , a ten od skóry to prawdopodobnie ropny, tzn. ten wywołuje róże , ja zakażenie skóry mialam od gronkowca skórnego akurat, też brałam zinnat, pomogło jeszcze brałam ciprinol do tego , tak że Desssia mam nadzieję,że Tobie też to pomoże, jak nie , proś o wymaz z tego i niech dobiorą po antybiogramie antybiotyk ...

To sobie tylko poczytam i idę spać , miłej nocy Śpioszki
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 00:26   #521
joanaros
Zakorzenienie

Laski bierze mnie cos, mam dreszcze Zawsze tak jest na Święta......
Chyba pójdę tylko na Wigilię do rodziców. Miałam jechać do teściów na drugi dzień świąt i zostać do Nowego Roku ale teraz to się boję. Tu przynajmniej do lekarza pójdę

Jeszcze ta rwa kulszowa boli

Edytowane przez joanaros
Czas edycji: 2011-12-23 o 00:29
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 00:30   #522
karolca
Zakorzenienie

nie mogę spać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-23, 00:32   #523
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
nie mogę spać
Witaj w klubie
Stary 2011-12-23, 00:33   #524
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Witaj w klubie
a kładłam się padnięta :/ poleżałam i przeszło...
i czuję się zmęczona...
do dupy, choćbym miała melisę czy coś... ale nie!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-23, 00:38   #525
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dobrze mowisz!Ja tez tak z reguly odpowiadam.Ostatnio uslyszalam od pewnego faceta u mnie w pracy: "nie ma to jak zrobic sobie dziecko dla benefitow".I odpowiedzialam-"jak najbardziej,przeciez tylko po to robi sie dzieci,czysty biznes".No bo co mam sie klocic i znizac do jego poziomu.

Cytat:
nie mogę spać
Moze liczenie baranow pomoze?
Ja ostatniej nocy nie spalam z powodu bolu gardla.Ciekawe jak bedzie dzis.

A mam pytanie:wszystkie macie te twardnienia brzuszka?Ja ostatnio mam bardzo czesto.Jak bylam u polozmej na ostatniej wizycie zdarzalo mi sie to sporadycznie.Wspomnialam o tym,a ona powiedziala ze to normalne i nic sie z tym nie robi.Miala racje?
Dobranoc kobietki,milych snow!

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2011-12-23 o 00:39
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 00:43   #526
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dobrze mowisz!Ja tez tak z reguly odpowiadam.Ostatnio uslyszalam od pewnego faceta u mnie w pracy: "nie ma to jak zrobic sobie dziecko dla benefitow".I odpowiedzialam-"jak najbardziej,przeciez tylko po to robi sie dzieci,czysty biznes".No bo co mam sie klocic i znizac do jego poziomu.

Moze liczenie baranow pomoze?
Ja ostatniej nocy nie spalam z powodu bolu gardla.Ciekawe jak bedzie dzis.

A mam pytanie:wszystkie macie te twardnienia brzuszka?Ja ostatnio mam bardzo czesto.Jak bylam u polozmej na ostatniej wizycie zdarzalo mi sie to sporadycznie.Wspomnialam o tym,a ona powiedziala ze to normalne i nic sie z tym nie robi.Miala racje?
Liczenie baranów nie działa
Twardnienie brzuszka się zdarza, ale po jakimś większym wysiłku, długim spacerze, niewygodnej pozycji (ukucnąć i szybko wstać), jak się dużo śmieję. Trwa bardzo krótko i nie jest uciążliwe. Jeśli zdarza się nawet często ale trwa krótko to ponoć nie ma się czym martwić. Można brać nospę i magnez i tyle. Chyba, że twardnieniu towarzyszy ból czy coś takiego, wtedy trzeba powiedzieć lekarzowi...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-23, 06:59   #527
emigra
Zakorzenienie

czyzbym byla pierwsza?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 07:56   #528
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Nie mogłam spać. Mam temperaturę
Stary 2011-12-23, 08:05   #529
cziqua
Zadomowienie

mąż ze mnie się śmieje że mam czerwony nos jak pijok albo rudolf a to przez ten cholerny katar
zaraz do sklepu trzeba pędzic bo ubzdurałam sobie że chociaż ciasteczka albo rogaliki z marmoladą zrobię jak już na sępa do moich rodziców na Wigilię idziemy

a tutaj przesyłam Wam wszystkim życzonka w postaci mojej najukochańszej świątecznej piosenki i przede wszystkim Zdrowia Dla Was i Waszych maleństw tych w brzuszku i poza
http://www.youtube.com/watch?v=ZeyHl1tQeaQ

od razu nogi przy tym latają

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=C7-4GC828rM

http://www.youtube.com/watch?v=MAtJs...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=AsjbE...eature=related

:P

a taka moja prywatna świąteczna lista

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

Edytowane przez cziqua
Czas edycji: 2011-12-23 o 16:02
cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 09:43   #530
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej mamusie

Maz pojechal wedzic miesko, wychodzac mowi do mnie: Spojrz sobie na kuchni, czy wszystko Ci sie widzi, zebys mi pozniej nie wydzwaniala, ze cos jest nie sprzatniete hihi
Oczywiscie nie bylo idealnie, ale nie bylo zle

Cytat:
Chyba pójdę tylko na Wigilię do rodziców. Miałam jechać do teściów na drugi dzień świąt i zostać do Nowego Roku ale teraz to się boję. Tu przynajmniej do lekarza pójdę

Ja mam tak czesto na jakies imprezy, w swoja 18-stke tez bylam chora Zdrowiej kochana
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Bardzo mnie denerwuja zlosliwe teksty, dlatego trzeba sobie jakos radzic
Odnosnie tego twardnienia brzuszka to ja Ci moge akurat duzo powiedziec na ten temat. W ciazy z Filipem mialam od 20tc twardnienie brzuszka i na usg okazalo sie ze szyjka mi sie skraca i mam ja juz w tym okresie rozwarta z jednej strony. Dostalam duzo lekow p/skurczowych, szyjka nadal sie skracala, lekarz myslal ze trzeba bedzie zakladac krazek, ale obylo sie bez. Jednak ok. 30 tc dlugosc szyjki mialam taka jak kobiety 2 tygodnie przed porodem. Musialam duzo lezec i donosilam na szczescie do 38tc. W tej ciazy niestety tez juz mi wczesnie i zbyt czesto zaczal twardniec brzus i okazalo sie, ze szyjka nie jest najgorsza, ale jej dlugosc jest na granicy normy wiec super nie jest. Dostalam No-spe, mam zwiekszony magnez. I przez ostatnie dwie wizyty szyjka nie skrocila sie nic ma 2,8 cm wiec jest na granicy normy ciagle, bo dziewczyny niektore np maja jej dlugosc 4 cm. Wiec ta moja nie jest rewelacyjna ale nie skrocila sie przez ostatnie 6 tygodni wiec leki pomagaja.
Jak pytalam lekarza o te twardnienie brzuszka, to mowil, ze fizjologicznie moze twardniec, ale nie moze to byc zbyt czeste i zbyt dlugie. Wiadomo ze macica sie przygotowuje ale wazne jest sprawdzenie dlugosci szyjki. Jesli z szyjka macicy jest wszystko ok, nie ma sie co martwic twardnieniami i wtedy zgodze sie ze jest to normalne.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-23 o 09:44
Stary 2011-12-23, 10:09   #531
emigra
Zakorzenienie

Wlasnie w DDTVN mowili o tej 7kilowej dziewczynce

Ja zjadlam drugie sniadanko i zbieram sie chyba do polskiego sklepu, a potem trzeba sie brac za salatke warzywna i pieczenie ciacha
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:10   #532
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie

Maz pojechal wedzic miesko, wychodzac mowi do mnie: Spojrz sobie na kuchni, czy wszystko Ci sie widzi, zebys mi pozniej nie wydzwaniala, ze cos jest nie sprzatniete hihi
Oczywiscie nie bylo idealnie, ale nie bylo zle
Liczą się chęci

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-23, 10:30   #533
Nikii89
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
Mój TŻ ma wolne aż do 3.01.12 więc przynajmniej przez okres świąteczny może mnie nie być. Bo wiecie przygotowania kulinarne do świąt a potem odwiedziny rodzinki itp. Wigilie spędzamy sami (pierwsze małżeńskie święta ), na Idzień świąt idziemy do moich rodziców, a na II do rodziców TŻ
Więc od razu się usprawiedliwiam , że mogę być przez najbliższy czas nieobecna
Tak więc korzystając z okazji :

Z okazji świąt życzę wszystkim mamusiom dużo zdrowia, szczęścia, miłości. Aby te nasze maleństwa jak i płci męskiej i żeńskiej dawały o sobie znać w ten przyjemny sposób - kopniaczkami By te święta minęły w spokoju i rodzinnie.
By dzieci w Naszych brzuszkach prawidłowo rosły - ale my osobiście nie koniecznie przybierały za bardzo na wadze
Życzą : Niki, TŻ i Nasz (jeszcze) bezimienny Syn
Stary 2011-12-23, 10:41   #534
tynka88
Zadomowienie

hej

TZ mnie wczoraj ladnie przeprosił, wiec jest juz w miare ok, nadal nie mam apetytu , przeraza mnie mysl ze musze w swieta spotkac sie z niektorymi osobami i tak sobie z rana ponarzekałam

ogladam wasze zdjecia ii wszystkie dziewczyny jestescie super, mam nadzieje ze po pordzie znajdziemy choc chwile czasu zeby dalej ze soba pisac

w planach mam zaraz spacer, bo brakuje mi swiezego powietrza, pozniej musze troszke jeszcze posprzatac w kuchni, a pozniej mamy z TZ odwiedzic jego ciocie,

jutro mój TZ stwierdził ze w wigilie wszystkie swiateczne rzeczy sa przeceniane i on idzie na zakupy kupic sobie lampeczki, bombeczki i inne pierdoły ja tego nie popieram , bo uwazam ze wlasnie przez takie podejscie ludzi jak mojego TZ i wielu innych ludzie musza pracowac w wigilie czesto do 16, albo i lepiej.

a i wczoraj bylismy w biedronce, kupilam opakowanie pieluszek dada 78 szt, 3-6 kg za 19,90, wyprobujemy ,zobaczymy)

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:47   #535
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobie, chcialam tylko skrobnac co po lekarzu, no wiec lekarka twierdzi ze to co mam na rece to roza!
Dostalam antybiotyk zinnat na 5 dni , a jesli po tym beda jakies resztki to jeszcze 5 dni.
No i oczywiscie zmartwiona, ale zadzwonilam do mojego gina i powiedzial ze mam brac.
Nie lubie brac antybiotykow w ciazy
Ale poniewaz to infekcja wywolana paciorkowcem to pewnie zaszkodzi dzidziusiowi rowniez, nie tylko mnie, wiec nie ma innego wyjscia niz lykac
oby tableteczki pomogły i wszystko się wygoiło. Musisz pielęgnować to miejsce i uważać, nie ma żartów.

Cytat:
evvcia brzus piekny, Ty nadal masz figurke, super wygladasz!
ciuszki piekne a widoku z okna zazdroszczegdzie Ty mieszkasz? Na koncu swiata?
Kochana żebyś wiedziała, że to koniec świata mówiłam Wam, że to totalna prowincja

I dziękuję wszystkim za komplementy dot. zdjęć aż się zaczerwieniłam

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A więc byłam dzisiaj na wizycie Wszystko jest jak najbardziej ok
Posłuchałam serduszka TŻ też dostałam skierowanie na test obciążenia glukozy, ale mam dopiero go zrobić w pierwszym tygodniu stycznia max do 6stycznia i od razu 75g glukozy nie wiem czemu lekarz powiedział, że teraz tak jest...???
Dostałam zwolnienie do 16stycznia.
Poza tym waga 70kg więc ok 5-6kg na plusie...
Extra

Cytat:
ale pysznie wyglada

Super wiadomości szkoda tylko, że Aga musiała się tyle nacierpieć.

Cytat:
hej kobietki
Buziaki kochane
Czekam tylko kiedy będzie można składać gratulacje z okazji narodzin Agatki już kawał z niej kobity a Ty kochana uważaj na siebie, żeby już do rozwiązania nic złego się nie działo
I również życzę spokojnych i radosnych świąt!

Cytat:

Biedna a jak teraz temperatura, rośnie? Odpoczywaj!

Cytat:
Ja mam tak czesto na jakies imprezy, w swoja 18-stke tez bylam chora Zdrowiej kochana
Ja w swoje 18ste urodziny leżałam w szpitalu, w izolatce na zakaźnym z podejrzeniem zapalenia opon mózgowo-rdzeniowych. Miałam tak silną anginę, że nie potrafili zdiagnozować co to jest tydzień wycięty z życia.

No i wczoraj było USG 3D. Wspaniale... Dzidzia obróciła się tyłkiem i miała nas serdecznie gdzieś. Lekarz stwierdził, że to jest bez sensu, może zrobić nam to badanie, ale zdjęcia z tego będą żadne, a 150zł wydać to nie sztuka. Więc zadecydowaliśmy, że sobie darujemy w takim razie. Ale jak zobaczył u mnie łzy w oczach (bardzo chciałam zobaczyć maluszka i TŻ też był zawiedziony) i czekaliśmy w kolejce 50min mimo zapisu na konkretną godzinę to zaoferował, że 28 grudnia koło południa możemy zadzwonić do niego na prywatną komórkę to umówi się z nami poza pracą gabinetu i może wtedy się uda - choć położenie dzidziusia jest niedobre do wizualizacji, w dodatku mam łożysko na przedniej ścianie i jeszcze zdążył dodać, że mało piję i powinnam więcej płynów dostarczać. A i sprawdził serduszko, że jest wszystko ok. Nie wiem po kim to nasze dziecko takie wredne teraz to już w ogóle zwątpiłam, że to dziewczynka, jak na tym USG to na prawdę nic nie widać, a sprzęt ma bardzo dobry nie to co u tych, co miałam na NFZ...
Wczoraj bardzo smutni byliśmy z TŻ, bo miał to być prezent na święta, a tu du...pa (dosłownie) z tego wyszła.

Potem pojechaliśmy po wózek do znajomych, wzięliśmy jeszcze nosidełko-fotelik i dostaliśmy matę edukacyjną
Wózek to PATTI CRONOS (gondola+spacerówka) dokładnie wersja ta co tutaj - szary:
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2334868
Nie jakaś firmówka, ona odrazu mówiła, że nie dała za niego dużo pieniędzy, ale nie jest duży (wchodzi cały bez problemu do naszego bagażnika w starym audi 80) i jest lekki (oni wnosili go na 4 piętro). Wcale nie zniszczony, a zresztą za darmo nam oddają, nic nie chcą kasy. Chociaż ja i tak im zrobię po nowym roku jakiś prezent do mieszkania, bo w wakacje wprowadzili się na swoje i powoli się urządzają.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:49   #536
mag_99
Rozeznanie

Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego, uśmiechu i pogody ducha na co dzień, jak najmniej zmartwień i najwięcej radości z malutkiej istotki siedzącej w brzuszku Spokoju i miłości w te święta.

ja już dziś uciekam do rodziców na święta, długa podróż mnie czeka... ale jeszcze przed zobaczę maluszka na usg u pana doktora

buziaki i do napisania!

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:54   #537
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego, uśmiechu i pogody ducha na co dzień, jak najmniej zmartwień i najwięcej radości z malutkiej istotki siedzącej w brzuszku Spokoju i miłości w te święta.

ja już dziś uciekam do rodziców na święta, długa podróż mnie czeka... ale jeszcze przed zobaczę maluszka na usg u pana doktora

buziaki i do napisania!
Wzajemnie Wesołych i radosnych świąt mag! Nie przejedz się, odpocznij i szczęśliwej podróży

Nikiii Tobie i Twojej rodzince również wesołych i spokojnych świąt!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:55   #538
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

a i wczoraj bylismy w biedronce, kupilam opakowanie pieluszek dada 78 szt, 3-6 kg za 19,90, wyprobujemy ,zobaczymy)
Też kupiłam paczkę

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Biedna a jak teraz temperatura, rośnie? Odpoczywaj!
W nocy miałam dreszcze, spociłam się i na razie jest w normie. Zobaczymy na wieczór. Chyba wyjazdowe święta sobie daruję
Stary 2011-12-23, 11:00   #539
karolca
Zakorzenienie

wczoraj nie mogąc zasnąć czytałam jeszcze opinie o wózkach... i chyba będą dwa wózki - jeden do samochodu, drugi typowy na spacery. Mężowi tylko wspomniałam o pomyśle aby miał czas na przetrawienie informacji.
Rozmawiałam z mamą o tym pomyśle, stwierdziła, że po co, że jeden. Więc mówię, że ten, co byłby do auta kompletnie nie nadaje się na te dziurawe chodniki koło jej bloku (bo faktycznie Chicco jest jednak troszkę delikatny). Z kolei podoba nam się Bebetto Fabio, ale ten musiałabym wozić chyba na dachu
Więc mama podłapała pomysł i stwierdziła, że teraz i tak jeszcze nie trzeba kupować tego 'wygodnego' więc ona go kupi na wiosnę, ale dołozy się do niego a my sobie kupimy ten chicco

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-23, 11:01   #540
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

W nocy miałam dreszcze, spociłam się i na razie jest w normie. Zobaczymy na wieczór. Chyba wyjazdowe święta sobie daruję
A ja dziś też wstałam chora. Jestem załamana Akurat na Święta

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości