|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Hej
![]() Wstawiłam fotki do klubu ![]() Od rana wieszam firanki, wczoraj upiekłam sernik bo dzisiaj nie będe miała jak bo pełno sprzątania mam. Ale co tam :P
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Hej laseczki!
U nas nocka średnia, teraz maluch śpi, ale coś już się wubudza. Też mi daje niezły sajgon, a poza tym piszę ankietę i kuźwa nie mam czasu. Wczoraj była teściówka ze szwagierką i zgadnijcie co powiedziała : ,,... a babcia ( jej matka, czyli Igora prababcia ) weźmie Wam prawa rodzicielskie, i będzie Igora jak chrześcijanina wychowywać,a nie poganina... " Obudził się ;/;;/ ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Byłam wczoraj po pampersy i Rosmann już kosztuje u nas 21, 99, a Dady 29,99 .... Wkurzyłam się, bo niby do złotówka tylko, ale już poszły do góry... Tak sobie myślę, co do teściowej słów, to cieszę się, ża mam wyje**** na jej słowa i się nie przejmuję, tylko kwituje je śmiechem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-23 o 11:11 |
|
|
|
#1083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do teściowej to mądra to ona nie jest krótko mówiąc.
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jakiś czas starczy ![]() A co do teściowej to się nie masz co martwić, moja mam też tak mi czasem mówi bo nie chodzę do kościoła, tak często jakby ona chciała. |
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
No mówię Ci zapałeczko, masakra, a te centy to w rossie i biedrze na borku ;/
Brunetko no u nas to samo jest, tylko, że teściowa tak gada w kółko. Ehhh. Zazdroszczę zapasu ![]() No i bebydream mają nową ,,szatę graficzną " trochę, może i przez to ta cena.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-23 o 11:37 |
|
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
hej
mieliśmy awarie netu piszę z małym na ręku mam multum roboty pewnie jak każda z was![]() OCHO MŁODY ROZWALA SŁUCHAWY TACIE
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Witam
.Mam wazna wiadomosc ![]() Moj szkrab konczy dzisiaj 4 miesiace .Marina tesciowa . Trzeba bylo powiedziec, ze jak prababcia chce jeszcze miec dziecko to niech sobie zrobi . A tak na serio, to kazdy ma prawo wychowywac dziecko w takiej wierze, jaka uwaza za sluszne. Jak mozna tak komus cos narzucac?
|
|
|
|
#1088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poszły poszły do góry pampki. A u mnie otworzyli nową biedronkę i są Dady za 19.99 _ U nas z bioderkami wszystko ok.
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Ale jestem niewyspana O 1 w nocy wróciliśmy z mężem i Szymonem z zakupów... Aż mi wstyd, że o takiej godzinie ciągam dziecko po sklepach, ale nie mieliśmy wyboru... A. wrócił wczoraj późno z pracy, a dzisiaj znowu poszedł na 12 h... Po karmieniu o 1 Szymcio obudził się na kolejne jedzonka o 5 i 7, dospał do 9. Czeka mnie dzisiaj dużo roboty... Mam w planach zrobić rybę po grecku, sałatkę warzywną i ciasto z rabarbarem. Tylko potrzebuję kopa w dupę ![]() Marinko - mi moja teściowa przed wylotem do Anglii powiedziała, że jak chcemy sobie lecieć to lećmy, ale Szymona zostawmy jej - powiedziałam jej, że on ma rodziców, a swoje dzieci już wychowała - odpowiedziała mi tylko: ' No ja wiem, że on ma rodziców... '. Miłego dnia kochane.
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() asynastra ale Ci zazdroszcze takiej ceny
|
|
#1091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Następna mądra... mam dziwne przeczucie że pewien wątek w klubie po Świętach się zapełni ![]() Idę na spacer z małym, TŻ wróci to przejmuje dziecko a mama sie weźmie wtedy za makowiec i sałatkę
|
|
|
#1092 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wszystkim życzymy razem z Alusią WESOŁYCH, PIĘKNYCH, RODZINNYCH ŚWIĄT!!!
|
|
|
|
#1093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam takie pytanie. dajecie dzieciom chrupki kukurydziane??
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
dzień (do)bry
i mały dziś się zawziął i postanowił mamie robić na złość-nie spać na spacerze urządził mi 30 minutową histerię pt. jestem padnięty ale nie zasnę!!!! wróciłam do domu i ciąg dalszy imprezy a tu tyle roboty. W końcu położyłam go i siłą uspiłam , pytanie na jak długo ![]() trochę ogarnełam tego co miałam zrobić , reszta wieczorem kobietki kochane tak czytam o propozycjach teściowych i nie potrafię w to uwierzyć, gdybym usłyszała cokolwiek takiego od mojej to więcej by nas nie zobaczyła!!!!!! co do dad , to nie umiem się zarazić Waszym optymizmem do tych pieluch, dla mnie są fatalne
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
http://caketime.blox.pl/2011/09/Praw...Chocolate.html
ale boski przepis!
|
|
|
|
#1096 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie podaję, jakoś nie miałam okazji ale wątpię, żeby moje dziecię to jadło bo nie lubi kleików ani kaszek kukurydzianych
![]() Cytat:
za bioderkaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochana jak powyżej zdrowych , spokojnych i radosnych świąt Brumeczku biedny Tymcio, cóz to za świństwo Go męczy , ucałuj od cioci |
|||||
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Dziubku, u mnie to samo, protest na cały dzień zapowiedziała Zosia Sernik robię na raty, choinke też na raty ubieram Nie lubię tak, ale muszę się przyzwyczaić chyba.Co lepsze już wczoraj wieczorem wojna była, zasnęła około 20, zabrałam się za keksy i Śpi od kilku dni kiepsko, drapie się po buzi, nosie i uszach - mama zajrzała jej dziś do paszczy i powiedziała, ze na górze też coś się będzie działo, więc zębole na całego idą... Nie wiem czy się cieszyć, czy płakać.Marinko, dobrzę że tak na gadanie teściowej reagujesz ![]() Aania ma rację, będzie o czym gadać po Świętach w K. ![]() Karoline, fajnie, że chociaż wpadłaś na chwilę Wesołych Świąt moje Kochane! Czas od komputera na dobre odejść |
|
|
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ja tez juz dzis chce Wam i Waszym rodzinom zyczyc Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku, bo nie bedzie mnie juz az do poczatku stycznia.
|
|
|
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
Marina, to ciacho wygląda świetnie!!!
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
my z tżtem zawsze na opak
, bo im bliżej świąt tym większy u nas burdel, skoro kupiliśmy małym do pokoiku mebelki, to stwierdziliśmy że ładnie będzie wyglądało jak się przemaluje ściany i tż dziś rano pojechał kupił farbę i dziś malował... ![]() Na razie pomalował podkładem a wieczorem będzie malował farbą, w pokoju i w salonie syf brud i malaria... I w tym wszytskim robię właśnie ciasto ![]() asynatra ja dałam małej parę razy chrupki kukurydziane, była bardzo zaciekawiona co to ![]() dziubek ja też nie mogę zrozumieć tej miłości do Dad, raz je kupiłam i stwierdziłam że nigdy więcej kupiłam już te"nowe" niby premium i super chłonne ale w porównaniu do pampków to dużo mniej chłonne i jakoś od razu czuć było moczem no i od razu dupka czerwona...po raz kolejny stwierdziłm że wolę zapłacić więcej bo Dady musiałam częściej zmieniać
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek , Wodaqua u mnie też strajk
Poza tym ta jego wysypka nie daje mi spokoju. Skóra zaczyna się łuszczyć, nawilżam ale nie widzę jeszcze rezultatów.Poza tym stwierdziłam, że ugotuję mu dziś zupki do słoiczków bo mam tą dynię i nic mi nie idzie. Dość, że przy nim się nie da, to jeszcze dałam za dużo ziemniaków, sporo w nich skrobi, musiałam wyciągać z zamrażalnika zapasy dyni, odmrażać i dodawać, bo wyszło niedobre. Teraz jest w miarę, ale nie wiem czy mu tym nie zaszkodzę Mogę dać łychę oliwy z oliwek ???Malwinka, Kornelia za skończone miesiące Aaaa i u mnie Dady też się nie sprawdziły
|
#1103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja sobie chwalę Dady i już
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jedzonka to nie pomogę bo nie próbowałam i raczej nie będę teraz próbowac sama gotowac |
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Witam świątecznie kochane mamusie
Ciasto skończone na dowód wstawiam fotkę muszę powiedzieć, że się udało choć pierwszy raz piekłam. Ja również składam wszystkim mamusiom i rodzinkom WESOŁYCH ŚWIĄT |
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych, pogodnych i rodzinnych Świąt Kochane!!
|
|
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko ciasto wygląda obłędnie
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie kochane
właśnie ułożyłam moją królewnę na drzemkę i mam w końcu chwilę odpoczynku od rana dzisiaj tyle roboty, że nie wiadomo w co ręce włożyć. najpierw wycieczka po brakujące prezenty, zapakowanie ich, potem sprzątanko - takie standardowe + umycie lodówki (Patik mnie zmobilizowała jako że jutro może nie być czasu życzymy z Haneczką Wam wszystkim Wesołych Świąt !!!
|
|
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
Jaciee Dziubek Asynastra dziekuje za zyczenia dla Malwinki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

Ale co tam :P

piszę z małym na ręku
. A tak na serio, to kazdy ma prawo wychowywac dziecko w takiej wierze, jaka uwaza za sluszne. Jak mozna tak komus cos narzucac?

O 1 w nocy wróciliśmy z mężem i Szymonem z zakupów... Aż mi wstyd, że o takiej godzinie ciągam dziecko po sklepach, ale nie mieliśmy wyboru... A. wrócił wczoraj późno z pracy, a dzisiaj znowu poszedł na 12 h... 

) no i doszły do tego niteczki krwi
Nie lubię tak, ale muszę się przyzwyczaić chyba.

, bo im bliżej świąt tym większy u nas burdel, skoro kupiliśmy małym do pokoiku mebelki, to stwierdziliśmy że ładnie będzie wyglądało jak się przemaluje ściany i tż dziś rano pojechał kupił farbę i dziś malował...