|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
melduje sie Z bialegostoku. pisZze z komorki . Wlazlam bo zapomnialam Wam zyczyc najpiekniejszych z dotych
czasowych swiat |
|
|
|
#1112 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Witajcie!!!
Widzę, że świąteczne przygotowania trwają, bo mało nas o tej porze. Ja tez dopiero teraz na chwilkę weszłam, bo Dominik poszedł ziuziu. A ja w końcu czuję święta Jeszcze jutro będziemy stroić choinkę to już święta będą na całego. Brunetko to ciasto wygląda bardzo bardzo smakowicie A ja dzisiaj byłam do południa u mojej mamy i tam dopiero pachniało świętami, sernik strucla makowa, pierogi. Ja ciast nie robię, bo tylko w wigilię jesteśmy w domku a na święta idziemy do dziadków. Za to mamy taki koszyk słodkości z Lidla, same łakocie ![]() Tylko jak ja będę wyglądała po tych świętach
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Więc się wkońcu tłumaczę:
nie było mnie bo w weekend miałam uczelnię, w sobotę wieczorem jeszcze gości do godziny 1, a w niedziele byłam tak padnięta, że po powrocie poszłam odrazu spać. W poniedziałek znajomy zabrał nasze laptopy, żeby powgrywać jakieś oprogramowania, które mąż potrzebuje do robienia czogś tam do firmy i ogólnie żeby zrobił w nich porządek. Jakoś nie mogliśmy się zgrać z odbiorem lapków i wkońcu odebraliśmy. Ja chciałam Was podczytywać na komórce, ale wizaz mi się co chwilę blokował i nici z tego były. Dziwne, bo np. facebook, allegro, google itp chodziły bez zarzutu ![]() I stąd ta moja nieobecność. Brumku kochana widziałam, że namiętnie wypytywałas o mnie I Vaniliova też kochanienka zgłosiła moje zaginięcie Tak więc już jestem cała i zdrowa z anielskim Domeczkiem ![]() U nas wszystkoe dobrze, Domcio przewraca się już na brzuch z dwóch stron, pije sam wodę z butelki (tzn. sam sobie ją trzyma i operuje), wyrzuca zabawki poza teren łóżeczka-bardzo lubi tak zwracać na siebie uwagę, zaczyna mnie gryźć po sutkach (choć zębów brak, ale i tak boli ), reaguje na swoje imię śmiechem.Dzisiaj położyliśmy go na macie, ja poszłam do kuchni a mąć leżał i pracował na komputerze, zaraz słyszę że mąż krzycząc mnie woła, bo nie ma dziecka, a on się tak przewracał z pleców na brzuch i na odwrót, że wylądował na kafelkach w kuchni, pół metra od maty ![]() Cwaniak mały ![]() Ogólnie jest kochaniutki, słodki, najpiekniejszy i w ogóle w ogóle ![]() Gorsza wiadomość to, że nawraca mi alergia na roztocza Zawsze najgorszt okres to właśnie zima, bo wtedy ich najwięcej. W ciąży jakoś łagdonie to przeszłam, ale teraz tragedia Cierpię okropnie...Lekarz powiedział, że poczekamy chwilkę, ale raczej będzie trzeba zrezygnować z dalszego karmienia na rzecz sterydów i całej reszty która mnie uratuje Załamka okropna Mam nadzieje, że stanie się jakiś cud ![]() ![]() :pro si:![]() ![]() A teraz z tego co pamiętam: CH ja zabieram zawsze Domka ze sobą, bo najzwyczajniej w świecie nie mam innej mozliwości, na codzień jestem z nim sama i w domu samego go przecież nie zostawię. Jestesmy średnio co drugi dzień w dużym tesco ![]() Spacery mnie już czasem nudzą, więc taki wypad podoba nam się obojgu Domek baaardzo lubi zakupy (żona będzie miała z nim dobrze ).Ja też jak widzę jak maki ubeiraja swoje dzieci, opatulają, zakrywają.. To żal mi ich, co to za przyjemność ze spaceru takiemu dziecku jak się nawet ruszyć nie potrafi? U nas choinka już ubrana, jedna żywa i jedna mniejsza na światłowodę . Żywa to czubek choinki z działki teściów, mąż im troszkę przyciął ![]() Brumek nieźle musiałaś wyglądać z wózkiem i tą choinką Jacieee dla zdrowego Domka ! To bylo oczywiste ![]() Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() Brunetko mniam mniam jakie pyzności upiekłas! Mogę wpaść? ![]() DaKaro dla Malwinki.reszta zaraz, bo Domek wzywa
|
|
|
|
#1114 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć koleżanki
![]() Jak miło z Waszej strony, że dziś mało pisałyście Liczy się, dziś się liczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I że te kupy się wyjaśnią...Miłego wypoczynku w Olsztynie A jak brzuszkowe sprawy Dominika, bo nie napisałaś? Cytat:
A wytrzesz mi za to kurze, bo ja tego nie znoszę? Cytat:
Dobre Cytat:
Jak ona śmie!Brawo ![]() Super Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymcio był dziś dla odmiany bardzo pogodny i cudowny, choć znowu ani minutki w dzien nie przespał. Teraz po kąpieli usnął w sekundę i byłby fantastycznie... ale 15 minut temu obudził się w wielkim krzykiem. Nie wiadomo od czego Ja go uspokajałam, teraz siedzi z nim mąż, a on wciąż krzyczy A wiecie co najdziwniejsze, że uspokaja go ... masowanie dziąseł Już głupia od tego jestem. One z wyglądu nie są zmienione nic a nic. A tylko to go uspokaja, całkiem jakby faktycznie bolały.Cytat:
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Z wczorajszych rzeczy: Jaciee wiedziałam ze Dominik jest za☠☠☠iaszczy pod tym względem, i każdym innym też. Z dzisiaj: Brunetka nie dołuj nie ciastem, bo nadal pamiętam o mojej wczorajszej wpadce i chyba robisz mi na złość Cookie jesteś u rodziców czy teściowej? rozumiem że zostajesz forever? Marina dobre masz podejście do tej P A N I co Cię odwiedziła ![]() Pojechałam dzisiaj do tesco na drobne zakupy, bo nic nie przygotowałam jeść i lodówka pusta. Ale nie o tym chciałam. Teść udał że mnie nie widzi i szybko odwrócił głowę, myśląc że go nie zdążyłam zauważyć. Perfidnie to było. Telepnęło mną porządnie, wyszłam ze sklepu od razu. On bojąc się że mnie drugi raz spotka zrobił to samo. Jego samochód stał w tej samej alejce co mój 3 miejsca dalej. Pakując zakupy słyszałam jak otwiera drzwi ( taki charakterystyczny dźwięk) i nadal udawał że nie widzi. Ja stałam tyłem. Jak mam się z nim podzielić jutro opłatkiem? Jakie życzenia mu złożyć? Może lepiej w domu też udawać że się nie znamy ![]() Przykre, ale cóż. Ja mu krzywdy nie zrobiłam. Teściowa go tak nastawia. Wesołych świąt, spędzonych w gronie życzliwych Wam ludzi
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dominik, jak widzę, robi wielkie postępy z dnia na dzięń, brawo ![]() A z tą alergią to tragedia
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
W domu już nam pachnie
Bożym Narodzeniem, Pachnie już choinką, Świątecznym jedzeniem. Siądźmy wraz do stołów Ciepło i rodzinnie... Odświętnie, w zadumie, Słowem... Wigilijnie! Dzielmy się opłatkiem, Uśmiechem, darami, I poczujmy w sercach: Nie jesteśmy sami! Niech magia Wigilii, W to Święto Rodzinne Uczyni dni przyszłe, Jakie być powinne. Niech radość zagości W sercach na dnie wiele, Niechaj dni powszednie, Przemieni w niedziele! Niech tylko takie Święta będą dla Was!
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Karoline wierzę, że Majka wkońcu da Ci dłużej posapć a Ty wrócisz do nas na stałe
Marina inteligencją to Twoja teściowa nie zabłysła... Okropna kobieta! Cookie już nie wracasz? ![]() Patik ooo matko co to za zachowanie, na poziomie pięciolatków Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji! Zapytaj teścia czy jesteś jakaś trędowata, że się tak Ciebie wstydzi Co za ludzie. Współczuję Ci, że muisz z takimi się dzielić opłatkiem...
|
|
|
|
#1119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e, to pewnie kwestia pupy ![]() Ja np nie mogę zrozumieć milości do Huggiesów, którą wykazuje moja koleżanka To podobna sytuacja jak z Dadą.Cytat:
Wytrę ![]() no niestety...powtarza się... ![]() Cytat:
![]() obyś jakoś zniosła tą wigilię... Mały płacze. Spał całę 15 minut, tyle co zdążyłam prysznic wziąć. Sama nie wiem co mu jest A przez dzień był pogodny, wesoły, bawił się i w ogóle ![]() TŻ go próbuje uspokoić ale nic to nie da...
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Brumeczku masowanie dziąseł pomaga powiadasz? No to chyba czas zaopatrzyć się w dentinox
...i nieśmiało uwierzyć w ząbki . Tym bardziej, że Timmi to na co dzień spokojny dzieciaczek, a wydaje mi się, że płacz nie wziął się z nikąd.Natko witaj ! I współczuję alergii, znam to doskonale - lata użerania się z astmą, alergią na wszystko - najbardziej kurz, roztocza, pyłki...Ciągle czerwone oczy, katar,gardło - tak było w moim przypadku. Ale miałam szczęście trafić na świetnego lekarza alergologa ( Słoneczko na Piechotę właśnie ). Lata z dmuchawkami, nubilizatorami, lekami pomogły. Bierzesz coś teraz? Brunetko placek boski. Nie gadaj, że pierwszy ! Ja to w życiu nic nie upiekłam... Pati naprawdę tak udawał ? Boże, co za typ...też czuję, tak jak piszesz, że nosa w tym maczała pewna PANI. Ale wiesz co mnie zastanawia jak im się chce w ogóle tak spiskować i psuć życie innym. Pewnie nie mają swojego życia i im się za☠☠☠iście ndzi. Jakie mleko dajesz Saricie? Nutrę czy inne ? Cookie myślałam o Tobie jak spłukiwałam głowę Pisz tu zaraz jak tam ! I też rozumiem, że forever ?Malwi oklaski gwiazdeczko kochana! dziubku pisałaś, że Szymcio nie wypije kaszki żadnej. Mój też nie bardzo przepadał, dopiero jedna mu podasowała i naprawdę jest w stanie zjeść 150 ml... Tylko, że jest to mleczna kaszka. Z babydreama bananowa, za 4,99 jest. Ja mu ją daję na noc ( oczywiście nie przesypia mi wcale nocy ) ale wydłuża się czas do 1 pobudki czasem i do 3, zamiast 12. asynasta ja nie dawałam j eszcze chrupek, ale chcę dać do pomiędlenia młodem na dniach... Dziewczyny i ja chciałam Wam wszystkim, każdej bez wyjątku życzyć niezapominanych, magicznych, szczęśliwych i zdrowych przede wszystkim PIERWSZYCH ŚWIĄT Z MALUSZKAMI!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego w tym roku doszedł katar A ja myślałam, że poprostu nie potrafię porządnie kataru wyleczyć a to z alergii ![]() Już próbowałam się odczulać, ale niestety alergia na roztocza to jedna z najgorszych alergii, bo baaardzo trudno jest się odczulić i udaje się to nielicznym ![]() Narazie walczę naturalnie, bardzo nie chcę przestawać karmić, bo to dla mnie najgorszy scenariusz, którego staram sie nie dopuszczać nawet do myśli ![]() Ale jak długo wytrzymam nie wiem
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
Natka Patik Brumek Marinka
Natko wspolczuje tej alergi ?Patik tesc zachowuje sie jak male dziecko...zal. Madzia a ja mam nadzieje, ze przytyje - wyschlam na wior .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-12-23 o 21:38 |
|
|
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aniu świetny prezent od męża
Ja też bym chciała, zagadasz z mężem? Podam adresBrumku biedny Tymuś Może to faktycznie ząbki? Ja wiem, że ciężko Ci w to uwierzyć, ale to całkiem ożliwe, wkoncu Tymek to już duży chłopak. Spróbuj żeli dentinox, u nas pomaga, ale narazie ząbków dalej nie widać...Cytat:
Zwalam na ząbki...Ja też się do Dad nie przekonałam, kupiłam raz i nie podpasowaly nam, pampersy u nas maja podium ![]() Marinko narazie mi nic nie wolno brać bo karmię...Piję tylko wapno i smaruję ręce mąką. U mnie zawsze była tylko skórna, brałam claretine, smarowałam elosone, elocom i taką robioną maścią- tylko to pomagało... ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Ania na szczęście Wigilia u moich rodziców, ale teściowa jakiś czas temu gadała Ł. żebyśmy chociaż przyszli na chwilę się opłatkiem połamać.
I korci mnie złożyć im życzenia "do słuchu". Macie jakiś pomysł? Marina jeszcze miesiąc daję Nutrę, jak skończy pół roku to wskoczę na HA dwójkę, tylko nie wiem jakie. Dzisiaj kupiłam jeszcze 2 puszki bez recepty nutry. Właśnie, nie mają swojego życia Życie na wsi to ploty i interesowanie się innymi. N I E N A W I D Z Ę WRRRR Natka alergia na roztocze to jedna z najbardziej uprzykrzających życie. Nie broń się tak przed lekami, to dla Twojego zdrowia. Tzn ja nie namawiam do zakończenia karmienia UU, ale żeby Ci się nie pogorszyło ![]() Nie potrafię odczytać Sary. Czuję się jak po poworcie ze szpitala. Nie wiem kiedy głodna, kiedy śpiąca, kiedy zęby.. Je na raty, za 2 godz wyje, ja robię mleko, okazuje się że nie głodna.. Dostała dzisiaj pierwszy raz sok jabłkowy. Posmakował. Ja d.upa wołowa jestem. Powinnam w sklepie podejść do teścia i powiedzieć prosto w oczy czego udaje głupka. Ale sama głowę w piasek schowałam i jak najszybciej wyszłam. Jednak wyprowadziła mnie z równowagi ta sytuacja.
|
#1125 |
|
BAN stały
|
Radosnych,szczęsliwych,zd rowych Świat dla mamuś i dzieciaczków!!!!
Izunia zdrowa ![]() Ząbków brak. |
|
|
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Patik przepraszam, zapomniałam ale nie zrobiłam tego specjalnie
|
||
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
QUOTE=Natka_;31205571]Aniu świetny prezent od męża
Ja też bym chciała, zagadasz z mężem? Podam adresOjjć, i on tak zzwyczaj ma na wieczór? Bo u nas też czasem wieczorami taki mały horror się rozgrywa Zwalam na ząbki...[/QUOTE] właśnie nie zazwyczaj, zwykle usypiał szybko, dopiero ostanie noce takie....a w ciągu dnia wesolutki. To tym bardziej nic już nie wiem ![]() zagadam ![]() Cytat:
myślę, ale to co mi przychodzi do głowy, nie nadaje się do napisania. Powiedz im ładnie że życzysz im tego samego czego oni Tobie A nieładnie...oj powiedziałabym im sporo.I nie jesteś żadna d.!!! Mały zasnął, zobaczymy czy na 15 minut czy dłużej....
|
|
|
#1128 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak strasznie mi przykro, Nateczko, nawet sobie nie wyobrażasz, jak bardzo Modlę się, żeby Ci jednak odpuściło!!! Cytat:
Cytat:
Dady tak sobie. Jak miała "2" to lubiłam, choć zużyłam tylko jedną paczkę, bo jednak najlepsze dla nas są Pampersy. A teraz kupiłam paczkę Dad "3" i one strasznie chemicznie śmierdzą jak dla mnie. Przez to ich nie lubię Za to przypakiem odkryłam pieluch Toujoris z Lidla. Są dużo lepsze (dla mnie) od Dad i tylko troszkę gorsze od Pampków ![]() Udało się z Adasiem? Śpi? Bo Tymek zasnął po 40 minutach, w kocu u mnie na rękach mu się udało. Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tego już o wiele za dużo. Po świętach idę z mężem jeszcze do jego alergologa, bo on idzie się odczulać. Może on coś mi pomoże? Wiem, że są przypadki (czytałam na i internecie), że kobiety karmiące biorą claritine, ale czy ktoś mi da gwarancję że Domkowi to nie zaszkodzi? Narazie w ogóle nie przyjmuję tego że przestanę karmić. Cytat:
|
||
|
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Właśnie stworzylam barszczyk i paszteciki Z Tzta pomocą Widzę ze cisza przedswiateczna a ja bardzo gorąco chciałam złożyć życzenia Kochane mamusie życzę wam radosnych i niesamowitych świat Życzę abyście spędziły ten czas w otoczeniu najbliższych I uśmiechu na twarzach naszych pociech Buziaki Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Te z lidla pieluchy całkiem fajnie
Faktycznie lepsze od Dad biedronkowych, ale Pampersom jednak dalej trudno dorównać
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teliczku, tak tylko wpadałaś i wypadłaś?
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Teliczku zapomniałam Tobie napisać. Ten facet co przywłaszczył sobie Twoje pieniądze to jakiś buc
![]() Czy on nie ma sumienia?!Ty się nic nie martw, ciesz się świętami, tak czy siak będzie musiał je oddać
|
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki Krystuś i ja życzymy Wam wesołych radosnych i spokojnych Świąt
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro
dla szkrabaFajne życzenia (skopiowałam od koleżanki): Idą święta, widać gości - wydłub z karpia wszystkie ości. Powyjadaj z barszczu uszy. A gdy Cię za bardzo suszy, siądź wygodnie z flachą wina, i obejrzyj znów Kevina. Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-23 o 23:03 |
|
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem Brumeczku
A nie mialas zmykać już spać ? Natko dziękuje kochana za słowa pocieszenia Niestety należę do osób roztrzepanych i to się niestety przekłada tez na takie błędy A w ogóle to dowiedziałam się ze facet prawie kasy nie ma, Wiem tez ze swietnie się bawił tego wieczora w towarzystwie kolegów i panienek za kasę. Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Teliku brak slow na tego goscia
. Czy on naprawde mysli, ze ujdzie mu to plazem?Brunetko Nerola Iza zdrowa, swietne wiesci Piszesz Brumku o tych pieluchach z Lidla. Ciekawa jestem jakie sa, wlasnie mam paczke, ale jeszcze nie zaczeta. Macie racje, Pampersy wymiataja. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-12-23 o 23:08 |
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłaś już coś, żeby go "postraszyć"? Powiedziałaś o tym sądzie, czy dalej nie ma z nim kontaktu? Są mięciutkie i cieniutkie, i mają takie "naturalne" wetrze, że nie boję się o podrażnienie pupy.
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
A ja jutro swietuje...urodzinki
. Podejrzalam wczesniej mame - przywiozla torta .
|
|
|
|
#1140 |
|
Wtajemniczenie
|
Facet strasznie fałszywy
W całej sprawie pomaga mi brat Który go postraszył Sprawa wogole bardzo się skomplikowała A tak wogole to dziś będąc na spacerku widziałam w oddali tego chłopaka Nawet nie wiedziałam jak zareagować Sent from my iPad using Tapatalk HD
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

Jeszcze jutro będziemy stroić choinkę to już święta będą na całego. 

Zawsze najgorszt okres to właśnie zima, bo wtedy ich najwięcej. W ciąży jakoś łagdonie to przeszłam, ale teraz tragedia 

Domek baaardzo lubi zakupy (żona będzie miała z nim dobrze
dla zdrowego Domka 
I że te kupy się wyjaśnią...
Jak ona śmie!
O 1 w nocy wróciliśmy z mężem i Szymonem z zakupów... Aż mi wstyd, że o takiej godzinie ciągam dziecko po sklepach, ale nie mieliśmy wyboru... A. wrócił wczoraj późno z pracy, a dzisiaj znowu poszedł na 12 h...

A ja myślałam, że poprostu nie potrafię porządnie kataru wyleczyć a to z alergii