Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-23, 20:06   #1111
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

melduje sie Z bialegostoku. pisZze z komorki . Wlazlam bo zapomnialam Wam zyczyc najpiekniejszych z dotych
czasowych swiat
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 20:12   #1112
madzia1k1
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Witajcie!!!

Widzę, że świąteczne przygotowania trwają, bo mało nas o tej porze.
Ja tez dopiero teraz na chwilkę weszłam, bo Dominik poszedł ziuziu.
A ja w końcu czuję święta Na stole świąteczny obrus, stroik, pachnie pomarańczami, na oknach wiszą ozdoby a na firankach takie malutkie bombeczki. Trochę późno w tym roku wystroiłam mieszkanko, ale lepiej późno niż wcale Jeszcze jutro będziemy stroić choinkę to już święta będą na całego.

Brunetko to ciasto wygląda bardzo bardzo smakowicie
A ja dzisiaj byłam do południa u mojej mamy i tam dopiero pachniało świętami, sernik strucla makowa, pierogi. Ja ciast nie robię, bo tylko w wigilię jesteśmy w domku a na święta idziemy do dziadków. Za to mamy taki koszyk słodkości z Lidla, same łakocie
Tylko jak ja będę wyglądała po tych świętach

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 20:30   #1113
Natka_
Zakorzenienie

Więc się wkońcu tłumaczę:
nie było mnie bo w weekend miałam uczelnię, w sobotę wieczorem jeszcze gości do godziny 1, a w niedziele byłam tak padnięta, że po powrocie poszłam odrazu spać. W poniedziałek znajomy zabrał nasze laptopy, żeby powgrywać jakieś oprogramowania, które mąż potrzebuje do robienia czogś tam do firmy i ogólnie żeby zrobił w nich porządek. Jakoś nie mogliśmy się zgrać z odbiorem lapków i wkońcu odebraliśmy. Ja chciałam Was podczytywać na komórce, ale wizaz mi się co chwilę blokował i nici z tego były. Dziwne, bo np. facebook, allegro, google itp chodziły bez zarzutu
I stąd ta moja nieobecność.

Brumku kochana widziałam, że namiętnie wypytywałas o mnie Przepraszam
I Vaniliova też kochanienka zgłosiła moje zaginięcie
Tak więc już jestem cała i zdrowa z anielskim Domeczkiem

U nas wszystkoe dobrze, Domcio przewraca się już na brzuch z dwóch stron, pije sam wodę z butelki (tzn. sam sobie ją trzyma i operuje), wyrzuca zabawki poza teren łóżeczka-bardzo lubi tak zwracać na siebie uwagę, zaczyna mnie gryźć po sutkach (choć zębów brak, ale i tak boli), reaguje na swoje imię śmiechem.
Dzisiaj położyliśmy go na macie, ja poszłam do kuchni a mąć leżał i pracował na komputerze, zaraz słyszę że mąż krzycząc mnie woła, bo nie ma dziecka, a on się tak przewracał z pleców na brzuch i na odwrót, że wylądował na kafelkach w kuchni, pół metra od maty
Cwaniak mały
Ogólnie jest kochaniutki, słodki, najpiekniejszy i w ogóle w ogóle

Gorsza wiadomość to, że nawraca mi alergia na roztocza Zawsze najgorszt okres to właśnie zima, bo wtedy ich najwięcej. W ciąży jakoś łagdonie to przeszłam, ale teraz tragedia Cierpię okropnie...
Lekarz powiedział, że poczekamy chwilkę, ale raczej będzie trzeba zrezygnować z dalszego karmienia na rzecz sterydów i całej reszty która mnie uratuje Załamka okropna
Mam nadzieje, że stanie się jakiś cud :pro si:

A teraz z tego co pamiętam:

CH ja zabieram zawsze Domka ze sobą, bo najzwyczajniej w świecie nie mam innej mozliwości, na codzień jestem z nim sama i w domu samego go przecież nie zostawię. Jestesmy średnio co drugi dzień w dużym tesco
Spacery mnie już czasem nudzą, więc taki wypad podoba nam się obojgu Domek baaardzo lubi zakupy (żona będzie miała z nim dobrze).

Ja też jak widzę jak maki ubeiraja swoje dzieci, opatulają, zakrywają.. To żal mi ich, co to za przyjemność ze spaceru takiemu dziecku jak się nawet ruszyć nie potrafi?

U nas choinka już ubrana, jedna żywa i jedna mniejsza na światłowodę . Żywa to czubek choinki z działki teściów, mąż im troszkę przyciął

Brumek nieźle musiałaś wyglądać z wózkiem i tą choinką

Jacieee dla zdrowego Domka ! To bylo oczywiste

Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków

Brunetko mniam mniam jakie pyzności upiekłas! Mogę wpaść?

DaKaro dla Malwinki.

reszta zaraz, bo Domek wzywa
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:06   #1114
brumek
Zakorzenienie

Cześć koleżanki
Jak miło z Waszej strony, że dziś mało pisałyście

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
P S T R Y K Jestem pierwsza. Czy taka pora sie liczy ? He he
Liczy się, dziś się liczy

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam sie i ja niespimy od 5.30 niewiem co sie z nia dzieje codzien budzi sie wczesniej
Może nie może się Gwiazdki doczekać

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie Boże już nowy wątek a ja nawet starego nie nadrobiłam... Przepraszam, że tak się pojawiam, napiszę jednego posta i znikam, ale ostatnio dni tak przeciekają mi przez palce, że nie wiem w co ręce włożyć i włączenie komputera jest ostatnią rzeczą, o której myślę.
No to u Was sporo się dzieje. Mam nadzieję że to już ostatnie nieprzespane noce i mała zacznie teraz ładnie spać do samego rana I że te kupy się wyjaśnią...
Miłego wypoczynku w Olsztynie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam.
Jestem z kawą.
A jak brzuszkowe sprawy Dominika, bo nie napisałaś?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a może moje chcesz z rozpędu? Nie znoszę prasowania, jak już muszę to tak, ale z własnej woli
Nie ma sprawy A wytrzesz mi za to kurze, bo ja tego nie znoszę?

Cytat:
A u nas...mały usnął po kąpieli, po 20 minutach sie budził. Usypiam - śpi, odkładam do łóżeczka, płacz. I tak się bawiliśmy.... o 1 obudził się z płaczem, wzięłam go do łóżka, przytulałam ale niewiele to dało. Do 3 płacz, przy czym pod koniec już taki mocny...coś go musiało boleć ale co znowu te chol.erne zęby? Jeszcze nie wyszły a już tyle dają popalić...?
Uuu, współczuję. Ciekawe co mu było? Oby dziś się nie powtórzyło.

Cytat:

Ci na Titanicu zdrowie mieli, tylko im szczęścia brakło!
Dobre

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wczoraj była teściówka ze szwagierką i zgadnijcie co powiedziała : ,,... a babcia ( jej matka, czyli Igora prababcia ) weźmie Wam prawa rodzicielskie, i będzie Igora jak chrześcijanina wychowywać,a nie poganina... "
Co za obrzydliwa baba Jak ona śmie!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Moj szkrab konczy dzisiaj 4 miesiace .
Brawo

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
U nas z bioderkami wszystko ok.
Super

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ale jestem niewyspana O 1 w nocy wróciliśmy z mężem i Szymonem z zakupów... Aż mi wstyd, że o takiej godzinie ciągam dziecko po sklepach, ale nie mieliśmy wyboru... A. wrócił wczoraj późno z pracy, a dzisiaj znowu poszedł na 12 h...
Ja bym się nie odwazyła tak Tymka po nocy wozić. Bałabym się że potem będzie miał noc fatalną

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kobietki kochane tak czytam o propozycjach teściowych i nie potrafię w to uwierzyć, gdybym usłyszała cokolwiek takiego od mojej to więcej by nas nie zobaczyła!!!!!!
Dokładnie tak samo uważam! Moja teściowa na szczęście chyba by się nawet bała szepnąć, że coś inaczej powinnam robić

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumeczku biedny Tymcio, cóz to za świństwo Go męczy , ucałuj od cioci
Dziękuję
Tymcio był dziś dla odmiany bardzo pogodny i cudowny, choć znowu ani minutki w dzien nie przespał. Teraz po kąpieli usnął w sekundę i byłby fantastycznie... ale 15 minut temu obudził się w wielkim krzykiem. Nie wiadomo od czego Ja go uspokajałam, teraz siedzi z nim mąż, a on wciąż krzyczy
A wiecie co najdziwniejsze, że uspokaja go ... masowanie dziąseł Już głupia od tego jestem. One z wyglądu nie są zmienione nic a nic. A tylko to go uspokaja, całkiem jakby faktycznie bolały.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
my z tżtem zawsze na opak, bo im bliżej świąt tym większy u nas burdel, skoro kupiliśmy małym do pokoiku mebelki, to stwierdziliśmy że ładnie będzie wyglądało jak się przemaluje ściany i tż dziś rano pojechał kupił farbę i dziś malował...
No padłam Malowanie w przeddzień świąt to faktycznie rzadkość
Stary 2011-12-23, 21:06   #1115
patik87
Zakorzenienie

hej

Z wczorajszych rzeczy:
Jaciee wiedziałam ze Dominik jest za☠☠☠iaszczy pod tym względem, i każdym innym też.

Z dzisiaj:

dla Malwinki.

Brunetka nie dołuj nie ciastem, bo nadal pamiętam o mojej wczorajszej wpadce i chyba robisz mi na złość

Cookie jesteś u rodziców czy teściowej? rozumiem że zostajesz forever?

Marina dobre masz podejście do tej P A N I co Cię odwiedziła

Pojechałam dzisiaj do tesco na drobne zakupy, bo nic nie przygotowałam jeść i lodówka pusta.
Ale nie o tym chciałam.
Teść udał że mnie nie widzi i szybko odwrócił głowę, myśląc że go nie zdążyłam zauważyć. Perfidnie to było.
Telepnęło mną porządnie, wyszłam ze sklepu od razu.
On bojąc się że mnie drugi raz spotka zrobił to samo. Jego samochód stał w tej samej alejce co mój 3 miejsca dalej. Pakując zakupy słyszałam jak otwiera drzwi ( taki charakterystyczny dźwięk) i nadal udawał że nie widzi. Ja stałam tyłem.
Jak mam się z nim podzielić jutro opłatkiem? Jakie życzenia mu złożyć?
Może lepiej w domu też udawać że się nie znamy
Przykre, ale cóż. Ja mu krzywdy nie zrobiłam.
Teściowa go tak nastawia.

Wesołych świąt, spędzonych w gronie życzliwych Wam ludzi
Stary 2011-12-23, 21:09   #1116
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Więc się wkońcu tłumaczę:
nie było mnie bo w weekend miałam uczelnię, w sobotę wieczorem jeszcze gości do godziny 1, a w niedziele byłam tak padnięta, że po powrocie poszłam odrazu spać. W poniedziałek znajomy zabrał nasze laptopy, żeby powgrywać jakieś oprogramowania, które mąż potrzebuje do robienia czogś tam do firmy i ogólnie żeby zrobił w nich porządek. Jakoś nie mogliśmy się zgrać z odbiorem lapków i wkońcu odebraliśmy. Ja chciałam Was podczytywać na komórce, ale wizaz mi się co chwilę blokował i nici z tego były. Dziwne, bo np. facebook, allegro, google itp chodziły bez zarzutu
I stąd ta moja nieobecność.

Brumku kochana widziałam, że namiętnie wypytywałas o mnie Przepraszam
I Vaniliova też kochanienka zgłosiła moje zaginięcie
Tak więc już jestem cała i zdrowa z anielskim Domeczkiem

U nas wszystkoe dobrze, Domcio przewraca się już na brzuch z dwóch stron, pije sam wodę z butelki (tzn. sam sobie ją trzyma i operuje), wyrzuca zabawki poza teren łóżeczka-bardzo lubi tak zwracać na siebie uwagę, zaczyna mnie gryźć po sutkach (choć zębów brak, ale i tak boli), reaguje na swoje imię śmiechem.
Dzisiaj położyliśmy go na macie, ja poszłam do kuchni a mąć leżał i pracował na komputerze, zaraz słyszę że mąż krzycząc mnie woła, bo nie ma dziecka, a on się tak przewracał z pleców na brzuch i na odwrót, że wylądował na kafelkach w kuchni, pół metra od maty
Cwaniak mały
Ogólnie jest kochaniutki, słodki, najpiekniejszy i w ogóle w ogóle

Gorsza wiadomość to, że nawraca mi alergia na roztocza Zawsze najgorszt okres to właśnie zima, bo wtedy ich najwięcej. W ciąży jakoś łagdonie to przeszłam, ale teraz tragedia Cierpię okropnie...
Lekarz powiedział, że poczekamy chwilkę, ale raczej będzie trzeba zrezygnować z dalszego karmienia na rzecz sterydów i całej reszty która mnie uratuje Załamka okropna
Mam nadzieje, że stanie się jakiś cud :pro si:
Tłumaczenia przyjęte
Dominik, jak widzę, robi wielkie postępy z dnia na dzięń, brawo

A z tą alergią to tragedia Aż tak Ci dokucza? To katar, czy coś więcej? Straszne by było, gdybyś musiała wrócić do tych leków
Stary 2011-12-23, 21:18   #1117
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

W domu już nam pachnie
Bożym Narodzeniem,
Pachnie już choinką,
Świątecznym jedzeniem.
Siądźmy wraz do stołów
Ciepło i rodzinnie...
Odświętnie, w zadumie,
Słowem... Wigilijnie!
Dzielmy się opłatkiem,
Uśmiechem, darami,
I poczujmy w sercach:
Nie jesteśmy sami!
Niech magia Wigilii,
W to Święto Rodzinne
Uczyni dni przyszłe,
Jakie być powinne.
Niech radość zagości
W sercach na dnie wiele,
Niechaj dni powszednie,
Przemieni w niedziele!
Niech tylko takie Święta będą dla Was!

Stary 2011-12-23, 21:22   #1118
Natka_
Zakorzenienie

Karoline wierzę, że Majka wkońcu da Ci dłużej posapć a Ty wrócisz do nas na stałe

Marina inteligencją to Twoja teściowa nie zabłysła... Okropna kobieta!

Cookie już nie wracasz?

Patik ooo matko co to za zachowanie, na poziomie pięciolatków Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji! Zapytaj teścia czy jesteś jakaś trędowata, że się tak Ciebie wstydzi Co za ludzie. Współczuję Ci, że muisz z takimi się dzielić opłatkiem...
Stary 2011-12-23, 21:28   #1119
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dziubek ja też nie mogę zrozumieć tej miłości do Dad, raz je kupiłam i stwierdziłam że nigdy więcej kupiłam już te"nowe" niby premium i super chłonne ale w porównaniu do pampków to dużo mniej chłonne i jakoś od razu czuć było moczem no i od razu dupka czerwona...
po raz kolejny stwierdziłm że wolę zapłacić więcej bo Dady musiałam częściej zmieniać

e, to pewnie kwestia pupy
Ja np nie mogę zrozumieć milości do Huggiesów, którą wykazuje moja koleżanka To podobna sytuacja jak z Dadą.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy A wytrzesz mi za to kurze, bo ja tego nie znoszę?

Uuu, współczuję. Ciekawe co mu było? Oby dziś się nie powtórzyło.

Wytrę
no niestety...powtarza się...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Pojechałam dzisiaj do tesco na drobne zakupy, bo nic nie przygotowałam jeść i lodówka pusta.
Ale nie o tym chciałam.
Teść udał że mnie nie widzi i szybko odwrócił głowę, myśląc że go nie zdążyłam zauważyć. Perfidnie to było.[.....]
Teściowa go tak nastawia.

Wesołych świąt, spędzonych w gronie życzliwych Wam ludzi
współczuję
obyś jakoś zniosła tą wigilię...

Mały płacze. Spał całę 15 minut, tyle co zdążyłam prysznic wziąć. Sama nie wiem co mu jest
A przez dzień był pogodny, wesoły, bawił się i w ogóle
TŻ go próbuje uspokoić ale nic to nie da...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:29   #1120
Marina1
Zakorzenienie

Brumeczku masowanie dziąseł pomaga powiadasz? No to chyba czas zaopatrzyć się w dentinox ...i nieśmiało uwierzyć w ząbki . Tym bardziej, że Timmi to na co dzień spokojny dzieciaczek, a wydaje mi się, że płacz nie wziął się z nikąd.

Natko witaj ! I współczuję alergii, znam to doskonale - lata użerania się z astmą, alergią na wszystko - najbardziej kurz, roztocza, pyłki...Ciągle czerwone oczy, katar,gardło - tak było w moim przypadku. Ale miałam szczęście trafić na świetnego lekarza alergologa ( Słoneczko na Piechotę właśnie ). Lata z dmuchawkami, nubilizatorami, lekami pomogły.
Bierzesz coś teraz?

Brunetko placek boski. Nie gadaj, że pierwszy ! Ja to w życiu nic nie upiekłam...

Pati naprawdę tak udawał ? Boże, co za typ...też czuję, tak jak piszesz, że nosa w tym maczała pewna PANI. Ale wiesz co mnie zastanawia jak im się chce w ogóle tak spiskować i psuć życie innym. Pewnie nie mają swojego życia i im się za☠☠☠iście ndzi.
Jakie mleko dajesz Saricie? Nutrę czy inne ?

Cookie myślałam o Tobie jak spłukiwałam głowę Pisz tu zaraz jak tam ! I też rozumiem, że forever ?

Malwi oklaski gwiazdeczko kochana!

dziubku pisałaś, że Szymcio nie wypije kaszki żadnej. Mój też nie bardzo przepadał, dopiero jedna mu podasowała i naprawdę jest w stanie zjeść 150 ml...
Tylko, że jest to mleczna kaszka. Z babydreama bananowa, za 4,99 jest.
Ja mu ją daję na noc ( oczywiście nie przesypia mi wcale nocy ) ale wydłuża się czas do 1 pobudki czasem i do 3, zamiast 12.

asynasta ja nie dawałam j eszcze chrupek, ale chcę dać do pomiędlenia młodem na dniach...

Dziewczyny i ja chciałam Wam wszystkim, każdej bez wyjątku życzyć niezapominanych, magicznych, szczęśliwych i zdrowych przede wszystkim PIERWSZYCH ŚWIĄT Z MALUSZKAMI!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:30   #1121
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
A z tą alergią to tragedia Aż tak Ci dokucza? To katar, czy coś więcej? Straszne by było, gdybyś musiała wrócić do tych leków
Bardziej skóra, ręce, dłonie, szyja już są w opłakanym stanie, swędzi okropnie, drapię do krwi Do tego w tym roku doszedł katar A ja myślałam, że poprostu nie potrafię porządnie kataru wyleczyć a to z alergii
Już próbowałam się odczulać, ale niestety alergia na roztocza to jedna z najgorszych alergii, bo baaardzo trudno jest się odczulić i udaje się to nielicznym
Narazie walczę naturalnie, bardzo nie chcę przestawać karmić, bo to dla mnie najgorszy scenariusz, którego staram sie nie dopuszczać nawet do myśli
Ale jak długo wytrzymam nie wiem
Stary 2011-12-23, 21:32   #1122
DaKaro
Zadomowienie

Natka Patik Brumek Marinka .

Natko wspolczuje tej alergi . To pewne, ze bedziesz musiala przerwac karmienie piersia ?

Patik tesc zachowuje sie jak male dziecko...zal.

Madzia a ja mam nadzieje, ze przytyje - wyschlam na wior .

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-12-23 o 21:38
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:39   #1123
Natka_
Zakorzenienie

Aniu świetny prezent od męża Ja też bym chciała, zagadasz z mężem? Podam adres

Brumku biedny Tymuś Może to faktycznie ząbki? Ja wiem, że ciężko Ci w to uwierzyć, ale to całkiem ożliwe, wkoncu Tymek to już duży chłopak. Spróbuj żeli dentinox, u nas pomaga, ale narazie ząbków dalej nie widać...

Cytat:
Mały płacze. Spał całę 15 minut, tyle co zdążyłam prysznic wziąć. Sama nie wiem co mu jest
A przez dzień był pogodny, wesoły, bawił się i w ogóle
TŻ go próbuje uspokoić ale nic to nie da...
Ojjć, i on tak zzwyczaj ma na wieczór? Bo u nas też czasem wieczorami taki mały horror się rozgrywa Zwalam na ząbki...

Ja też się do Dad nie przekonałam, kupiłam raz i nie podpasowaly nam, pampersy u nas maja podium

Marinko narazie mi nic nie wolno brać bo karmię...Piję tylko wapno i smaruję ręce mąką. U mnie zawsze była tylko skórna, brałam claretine, smarowałam elosone, elocom i taką robioną maścią- tylko to pomagało...

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Natko wspolczuje tej alergi . To pewne, ze bedziesz musiala przerwac karmienie piersia ?
Lekarz dał mi tydzień na uporanie się z tym... Chciał żebym już teraz powoli odstawiała, ale ja sie tak szybko nie poddam
Stary 2011-12-23, 21:45   #1124
patik87
Zakorzenienie

Ania na szczęście Wigilia u moich rodziców, ale teściowa jakiś czas temu gadała Ł. żebyśmy chociaż przyszli na chwilę się opłatkiem połamać.
I korci mnie złożyć im życzenia "do słuchu".
Macie jakiś pomysł?

Marina jeszcze miesiąc daję Nutrę, jak skończy pół roku to wskoczę na HA dwójkę, tylko nie wiem jakie.
Dzisiaj kupiłam jeszcze 2 puszki bez recepty nutry.
Właśnie, nie mają swojego życia
Życie na wsi to ploty i interesowanie się innymi.
N I E N A W I D Z Ę WRRRR

Natka alergia na roztocze to jedna z najbardziej uprzykrzających życie.
Nie broń się tak przed lekami, to dla Twojego zdrowia.
Tzn ja nie namawiam do zakończenia karmienia UU, ale żeby Ci się nie pogorszyło

Nie potrafię odczytać Sary. Czuję się jak po poworcie ze szpitala.
Nie wiem kiedy głodna, kiedy śpiąca, kiedy zęby..
Je na raty, za 2 godz wyje, ja robię mleko, okazuje się że nie głodna..
Dostała dzisiaj pierwszy raz sok jabłkowy. Posmakował.

Ja d.upa wołowa jestem.
Powinnam w sklepie podejść do teścia i powiedzieć prosto w oczy czego udaje głupka.
Ale sama głowę w piasek schowałam i jak najszybciej wyszłam.
Jednak wyprowadziła mnie z równowagi ta sytuacja.
Stary 2011-12-23, 21:56   #1125
nerola
BAN stały

Radosnych,szczęsliwych,zd rowych Świat dla mamuś i dzieciaczków!!!!

Izunia zdrowa
Ząbków brak.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:59   #1126
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!

Brunetko to ciasto wygląda bardzo bardzo smakowicie

Cytat:
Brunetko mniam mniam jakie pyzności upiekłas! Mogę wpaść?

DaKaro dla Malwinki.

reszta zaraz, bo Domek wzywa
Zapraszam
Cytat:

Brunetko placek boski. Nie gadaj, że pierwszy ! Ja to w życiu nic nie upiekłam...
Marinko naprawdę pierwszy raz piekłam

Patik przepraszam, zapomniałam ale nie zrobiłam tego specjalnie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 22:03   #1127
aania_20
Zakorzenienie

QUOTE=Natka_;31205571]Aniu świetny prezent od męża Ja też bym chciała, zagadasz z mężem? Podam adres

Ojjć, i on tak zzwyczaj ma na wieczór? Bo u nas też czasem wieczorami taki mały horror się rozgrywa Zwalam na ząbki...
[/QUOTE]
właśnie nie zazwyczaj, zwykle usypiał szybko, dopiero ostanie noce takie....a w ciągu dnia wesolutki. To tym bardziej nic już nie wiem
zagadam

Cytat:
Ania na szczęście Wigilia u moich rodziców, ale teściowa jakiś czas temu gadała Ł. żebyśmy chociaż przyszli na chwilę się opłatkiem połamać.
I korci mnie złożyć im życzenia "do słuchu".
Macie jakiś pomysł?

myślę, ale to co mi przychodzi do głowy, nie nadaje się do napisania. Powiedz im ładnie że życzysz im tego samego czego oni Tobie A nieładnie...oj powiedziałabym im sporo.
I nie jesteś żadna d.!!!

Mały zasnął, zobaczymy czy na 15 minut czy dłużej....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 22:21   #1128
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej skóra, ręce, dłonie, szyja już są w opłakanym stanie, swędzi okropnie, drapię do krwi Do tego w tym roku doszedł katar A ja myślałam, że poprostu nie potrafię porządnie kataru wyleczyć a to z alergii
Już próbowałam się odczulać, ale niestety alergia na roztocza to jedna z najgorszych alergii, bo baaardzo trudno jest się odczulić i udaje się to nielicznym
Narazie walczę naturalnie, bardzo nie chcę przestawać karmić, bo to dla mnie najgorszy scenariusz, którego staram sie nie dopuszczać nawet do myśli
Ale jak długo wytrzymam nie wiem
Brzmi strasznie Tak strasznie mi przykro, Nateczko, nawet sobie nie wyobrażasz, jak bardzo
Modlę się, żeby Ci jednak odpuściło!!!

Cytat:
Ale nie o tym chciałam.
Teść udał że mnie nie widzi i szybko odwrócił głowę, myśląc że go nie zdążyłam zauważyć. Perfidnie to było.
Patik, co za dziecinada! Stary facet, a zachowuje się jak smarkacz

Cytat:

Ja np nie mogę zrozumieć milości do Huggiesów, którą wykazuje moja koleżanka To podobna sytuacja jak z Dadą.
Ja Huggisów nienawidzę, serio Dady tak sobie. Jak miała "2" to lubiłam, choć zużyłam tylko jedną paczkę, bo jednak najlepsze dla nas są Pampersy. A teraz kupiłam paczkę Dad "3" i one strasznie chemicznie śmierdzą jak dla mnie. Przez to ich nie lubię Za to przypakiem odkryłam pieluch Toujoris z Lidla. Są dużo lepsze (dla mnie) od Dad i tylko troszkę gorsze od Pampków

Udało się z Adasiem? Śpi? Bo Tymek zasnął po 40 minutach, w kocu u mnie na rękach mu się udało.

Cytat:
Brumeczku masowanie dziąseł pomaga powiadasz? No to chyba czas zaopatrzyć się w dentinox ...i nieśmiało uwierzyć w ząbki . Tym bardziej, że Timmi to na co dzień spokojny dzieciaczek, a wydaje mi się, że płacz nie wziął się z nikąd.
ALe ja chyba w nie nie uwierzę, póki nie zobaczę

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Brumku biedny Tymuś Może to faktycznie ząbki? Ja wiem, że ciężko Ci w to uwierzyć, ale to całkiem ożliwe, wkoncu Tymek to już duży chłopak. Spróbuj żeli dentinox, u nas pomaga, ale narazie ząbków dalej nie widać...
Tak, chyba go juz kupię. Tak na wszelki wypadek

Cytat:
Marinko narazie mi nic nie wolno brać bo karmię...Piję tylko wapno i smaruję ręce mąką. U mnie zawsze była tylko skórna, brałam claretine, smarowałam elosone, elocom i taką robioną maścią- tylko to pomagało...
A Clarityny nie wolno podczas karmienia, tak?

Cytat:
Ja d.upa wołowa jestem.
Powinnam w sklepie podejść do teścia i powiedzieć prosto w oczy czego udaje głupka.
Ale sama głowę w piasek schowałam i jak najszybciej wyszłam.
Jednak wyprowadziła mnie z równowagi ta sytuacja.
Wiesz co, ja pewnie zachowałabym sie tak samo... Bo człowiek głupieje w takiej sytuacji, robi się skrępowany, zawstydzony. Bo skoro ten ktoś najwyraźniej nie życzy sobie z Tobą rozmawiać, to trudno z taką świadomością do niego podejść i udawać ze wszytsko jest ok
Stary 2011-12-23, 22:38   #1129
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi strasznie Tak strasznie mi przykro, Nateczko, nawet sobie nie wyobrażasz, jak bardzo
Modlę się, żeby Ci jednak odpuściło!!!
A Clarityny nie wolno podczas karmienia, tak?
Akurat mój alergolog jest przeciwny przyjmowania jakichkolwiek leków doustnych przeciwalergicznych podczas karmienia piersią. Mi niestety pomaga tylko i wyłącznie końska dawka claritiny-3 tabletki. Ale do tego dochodzą maści sterydowe
A tego już o wiele za dużo.
Po świętach idę z mężem jeszcze do jego alergologa, bo on idzie się odczulać. Może on coś mi pomoże?
Wiem, że są przypadki (czytałam na i internecie), że kobiety karmiące biorą claritine, ale czy ktoś mi da gwarancję że Domkowi to nie zaszkodzi?
Narazie w ogóle nie przyjmuję tego że przestanę karmić.

Cytat:
Natka alergia na roztocze to jedna z najbardziej uprzykrzających życie.
Nie broń się tak przed lekami, to dla Twojego zdrowia.
Tzn ja nie namawiam do zakończenia karmienia UU, ale żeby Ci się nie pogorszyło
Ja wiem Paticzku, ale trudno byłoby mi przestać karmić po takim czasie i to nie z winy zanikającego pokarmu a tej dziadowskiej alergii
Stary 2011-12-23, 22:43   #1130
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Hejo
Właśnie stworzylam barszczyk i paszteciki
Z Tzta pomocą
Widzę ze cisza przedswiateczna a ja bardzo gorąco chciałam złożyć życzenia

Kochane mamusie życzę wam radosnych i niesamowitych świat
Życzę abyście spędziły ten czas w otoczeniu najbliższych
I uśmiechu na twarzach naszych pociech

Buziaki

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Stary 2011-12-23, 22:49   #1131
Natka_
Zakorzenienie

Te z lidla pieluchy całkiem fajnie Faktycznie lepsze od Dad biedronkowych, ale Pampersom jednak dalej trudno dorównać
Stary 2011-12-23, 22:53   #1132
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Te z lidla pieluchy całkiem fajnie Faktycznie lepsze od Dad biedronkowych, ale Pampersom jednak dalej trudno dorównać
Zgadzam się

Teliczku, tak tylko wpadałaś i wypadłaś?
Stary 2011-12-23, 22:54   #1133
Natka_
Zakorzenienie

Teliczku zapomniałam Tobie napisać. Ten facet co przywłaszczył sobie Twoje pieniądze to jakiś buc Czy on nie ma sumienia?!
Ty się nic nie martw, ciesz się świętami, tak czy siak będzie musiał je oddać Do siebie aboslutnie nie miej pretensji, bo pomyłki się każdemu zdarzają Ja niedawno zamiast czestne na uczelnie przelać to przelałam do avonu... Wiem, że to nieporównywalne kwotowo, ale chcę Ci tylko nakreślić, że to się zdarza
Stary 2011-12-23, 22:57   #1134
Vaniliova11
Zadomowienie

Dziewczynki Krystuś i ja życzymy Wam wesołych radosnych i spokojnych Świąt
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 23:01   #1135
brunetka2000
Zakorzenienie

DaKaro dla szkraba

Fajne życzenia (skopiowałam od koleżanki):
Idą święta, widać gości - wydłub z karpia wszystkie ości.
Powyjadaj z barszczu uszy. A gdy Cię za bardzo suszy,
siądź wygodnie z flachą wina, i obejrzyj znów Kevina.

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-12-23 o 23:03
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 23:02   #1136
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Jestem Brumeczku
A nie mialas zmykać już spać ?

Natko dziękuje kochana za słowa pocieszenia
Niestety należę do osób roztrzepanych i to się niestety przekłada tez na takie błędy

A w ogóle to dowiedziałam się ze facet prawie kasy nie ma,
Wiem tez ze swietnie się bawił tego wieczora w towarzystwie kolegów i panienek za kasę.

Stary 2011-12-23, 23:04   #1137
DaKaro
Zadomowienie

Teliku brak slow na tego goscia . Czy on naprawde mysli, ze ujdzie mu to plazem?

Brunetko .

Nerola Iza zdrowa, swietne wiesci .

Piszesz Brumku o tych pieluchach z Lidla. Ciekawa jestem jakie sa, wlasnie mam paczke, ale jeszcze nie zaczeta. Macie racje, Pampersy wymiataja.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-12-23 o 23:08
Stary 2011-12-23, 23:10   #1138
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A w ogóle to dowiedziałam się ze facet prawie kasy nie ma,
Wiem tez ze swietnie się bawił tego wieczora w towarzystwie kolegów i panienek za kasę.
Naprawdę w głowie mi się nie mieści, że tak można
Zrobiłaś już coś, żeby go "postraszyć"? Powiedziałaś o tym sądzie, czy dalej nie ma z nim kontaktu?

Cytat:
Piszesz Brumku o tych pieluchach z Lidla. Ciekawa jestem jakie sa, wlasnie mam paczke, ale jeszcze nie zaczeta. Macie racje, Pampersy wymiataja.
Są mięciutkie i cieniutkie, i mają takie "naturalne" wetrze, że nie boję się o podrażnienie pupy.
Stary 2011-12-23, 23:21   #1139
DaKaro
Zadomowienie

A ja jutro swietuje...urodzinki . Podejrzalam wczesniej mame - przywiozla torta .

Malwinka
Stary 2011-12-23, 23:22   #1140
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Facet strasznie fałszywy

W całej sprawie pomaga mi brat
Który go postraszył
Sprawa wogole bardzo się skomplikowała

A tak wogole to dziś będąc na spacerku widziałam w oddali tego chłopaka
Nawet nie wiedziałam jak zareagować

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości