Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-23, 23:29   #1141
Lilkaa82
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Wesołych Świąt Wam życzę, wszystkim razem i każdej z osobna oraz dla Waszych rodzinek !!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 23:35   #1142
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Facet strasznie fałszywy
W całej sprawie pomaga mi brat
Który go postraszył
Sprawa wogole bardzo się skomplikowała

A tak wogole to dziś będąc na spacerku widziałam w oddali tego chłopaka
Nawet nie wiedziałam jak zareagować
A tak się dobrze zapowiadało, kiedy - wtedy na rozmowie z Wami - powiedział, że odda każdą sumę
Jeszcze bardziej się skomplikowała?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A ja jutro swietuje...urodzinki . Podejrzalam wczesniej mame - przywiozla torta .
To kochana, już dzis przyjmij ode mnie najleosze życzenia urodzinowe, bo jutro nie iwadomo jak będzie z pisaniem tu. Sto lat pociechy z męża i cudownej Malwinki
Stary 2011-12-23, 23:41   #1143
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

To kochana, już dzis przyjmij ode mnie najleosze życzenia urodzinowe, bo jutro nie iwadomo jak będzie z pisaniem tu. Sto lat pociechy z męża i cudownej Malwinki
Dziekuje Ci bardzo Kochana .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 23:50   #1144
asynastra
Raczkowanie

Życzę Wam zdrowych i wesołych świąt!
Stary 2011-12-23, 23:56   #1145
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziubku pisałaś, że Szymcio nie wypije kaszki żadnej. Mój też nie bardzo przepadał, dopiero jedna mu podasowała i naprawdę jest w stanie zjeść 150 ml...
Tylko, że jest to mleczna kaszka. Z babydreama bananowa, za 4,99 jest.
Ja mu ją daję na noc ( oczywiście nie przesypia mi wcale nocy ) ale wydłuża się czas do 1 pobudki czasem i do 3, zamiast 12.
no u nas mleczne odpadają ale dziękuję
a co do kaszek to on nie lubi kukurydzianych, kleik ryżowy wcina aż mu się uszy trzęsą

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Bardziej skóra, ręce, dłonie, szyja już są w opłakanym stanie, swędzi okropnie, drapię do krwi Do tego w tym roku doszedł katar A ja myślałam, że poprostu nie potrafię porządnie kataru wyleczyć a to z alergii
Już próbowałam się odczulać, ale niestety alergia na roztocza to jedna z najgorszych alergii, bo baaardzo trudno jest się odczulić i udaje się to nielicznym
Narazie walczę naturalnie, bardzo nie chcę przestawać karmić, bo to dla mnie najgorszy scenariusz, którego staram sie nie dopuszczać nawet do myśli
Ale jak długo wytrzymam nie wiem
biedna Ty może uda się bez przerywania karmienia??

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja też się do Dad nie przekonałam, kupiłam raz i nie podpasowaly nam, pampersy u nas maja podium
u nas też

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ania na szczęście Wigilia u moich rodziców, ale teściowa jakiś czas temu gadała Ł. żebyśmy chociaż przyszli na chwilę się opłatkiem połamać.
I korci mnie złożyć im życzenia "do słuchu".
Macie jakiś pomysł?

Marina jeszcze miesiąc daję Nutrę, jak skończy pół roku to wskoczę na HA dwójkę, tylko nie wiem jakie.
Dzisiaj kupiłam jeszcze 2 puszki bez recepty nutry.
Właśnie, nie mają swojego życia
Życie na wsi to ploty i interesowanie się innymi.
N I E N A W I D Z Ę WRRRR

Natka alergia na roztocze to jedna z najbardziej uprzykrzających życie.
Nie broń się tak przed lekami, to dla Twojego zdrowia.
Tzn ja nie namawiam do zakończenia karmienia UU, ale żeby Ci się nie pogorszyło

Nie potrafię odczytać Sary. Czuję się jak po poworcie ze szpitala.
Nie wiem kiedy głodna, kiedy śpiąca, kiedy zęby..
Je na raty, za 2 godz wyje, ja robię mleko, okazuje się że nie głodna..
Dostała dzisiaj pierwszy raz sok jabłkowy. Posmakował.

Ja d.upa wołowa jestem.
Powinnam w sklepie podejść do teścia i powiedzieć prosto w oczy czego udaje głupka.
Ale sama głowę w piasek schowałam i jak najszybciej wyszłam.
Jednak wyprowadziła mnie z równowagi ta sytuacja.
no co za $#%^^&&*
brak słów , dorosły facet a zachowanie przedszkolaka

[QUOTówE=nerola;31205931]Radosnych,szczęsliwych,zd rowych Świat dla mamuś i dzieciaczków!!!!

Izunia zdrowa
Ząbków brak.[/QUOTE]

zdrowych , szczęsliwych i radosnych świąt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziewczynki Krystuś i ja życzymy Wam wesołych radosnych i spokojnych Świąt

Cytat:
Facet strasznie fałszywy

W całej sprawie pomaga mi brat
Który go postraszył
Sprawa wogole bardzo się skomplikowała

A tak wogole to dziś będąc na spacerku widziałam w oddali tego chłopaka
Nawet nie wiedziałam jak zareagować

Sent from my iPad using Tapatalk HD
kurcze a liczyłam , że odda....
oby udało się go inaczej "załatwić"

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt Wam życzę, wszystkim razem i każdej z osobna oraz dla Waszych rodzinek !!

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
Życzę Wam zdrowych i wesołych świąt!

ja już odpadam, idę spać

nie wiem czy jutro zajrzę bo Tż ma wolne i robimy i objazd po rodzicach , wałówkę trzeba odebrać i choinkę u moich rodziców ubrać
dzień wrażeń

pisałam w K ale się powtórzę

spokojnych, radosnych i najszczęsliwszych z naszymi szkrabkami , tymi wiekszymi i mniejszymi świąt
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 00:00   #1146
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobry wieczór.

Jestem i ja. Nie dawno skończyłam gotować barszczyk, kroic sałatkę jarzynowa i upieklam napoleonke z przepisu mojej babci na jutro zostało mi ugotować uszka do barszczu i pierogi, usmazyc rybke i posprzątać chatke. Ufffff

Teliczku brak słów na tego "złodzieja". Ale tak jak napisała Natka ciesz sie Swietami, a po Swietach napewno uda sie wszystko wyprostować.

DaKaro sto lat i oklaski dla Malwi za rozpoczęcie piątego miesiąca my zaczynamy w poniedziałek.

Natka bardzo dobrze Cie rozumiem. Ja tez alergiczka i do tego z AZS. Jak przychodzą chłody to moja skóra to jedna wielka tragedia plus wieczne smarkanie. Chociaz odpukac katar jakoś dał mi spokoj ostatnio i poszedł precz.

A ja Dzis byłam z Wiki u doktora. Bardzo martwila mnie jej wysypka i czerwone suche placki w rożnych miejscach. No wiec doktor stwierdził ze to nie groźne, ze prawdopodobnie to z przegrzania te krostki (ja wcale nie przegrzewam, staram sie tak po środku) a suche plamki od codziennych kąpieli stwierdził ze to napewno nie pokarmowa alergia a gdyby miała na mleko ( skaza bialkowa) wyszło by chwile po wprowadzeniu MM a nie teraz. Nie kazał codziennie kąpać. Troche ta jego diagnoza mnie nie przekonuje. No nic Bede sama obserwować. A jak jest u Was? Kapiecie maluchy codziennie?

Ojjjj spać mi sie Juz powoli chce. Dałam Dzis po robocie i zmęczona jestem
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 00:08   #1147
DaKaro
Zadomowienie

Dziekujemy Stronczku . My kapiemy codziennie, a to dlatego, ze Malwinka uwielbia wode, nie chcialabym jej pozbawic tej przyjemnosci . Ale wiem, ze niektore mamy kapia co drugi dzien.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 00:11   #1148
Vaniliova11
Zadomowienie

DaKaro sto lat i dla Malwinki spóźnione
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 00:20   #1149
brunetka2000
Zakorzenienie

Sto lat kochana
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 00:22   #1150
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ja tez Wlasnie codziennie kapie i Mala uwielbia. Nie chce jej pozbawiać tej przyjemnosci ale lekarz patrzył na mnie jakbym jakaś zbrodnie popełniala. Zapytał mnie nawet po co ja codziennie kapie. Moze u niego w kraju lubią brudki ale ja nie. Sama sie codziennie kapie i Dbam o higienę mojego dziecka. I nie wiem co teraz robic??

Ehhh Ide spać bo mi sie Juz oczy same zamykają.

Dobrej nocy mamuski

Edit: Vaniliowa, Brunetka co wy tu robicie o tej porze? To do Was nie podobne
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 00:34   #1151
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja tez Wlasnie codziennie kapie i Mala uwielbia. Nie chce jej pozbawiać tej przyjemnosci ale lekarz patrzył na mnie jakbym jakaś zbrodnie popełniala. Zapytał mnie nawet po co ja codziennie kapie. Moze u niego w kraju lubią brudki ale ja nie. Sama sie codziennie kapie i Dbam o higienę mojego dziecka. I nie wiem co teraz robic??

Ehhh Ide spać bo mi sie Juz oczy same zamykają.

Dobrej nocy mamuski

Edit: Vaniliowa, Brunetka co wy tu robicie o tej porze? To do Was nie podobne
Moje dziecko cierpi na bezsenność Zamiast spać zrobiła sobie drzemkę i teraz siedzi ze mną
Stary 2011-12-24, 00:42   #1152
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Dzis byłam z Wiki u doktora. Bardzo martwila mnie jej wysypka i czerwone suche placki w rożnych miejscach. No wiec doktor stwierdził ze to nie groźne, ze prawdopodobnie to z przegrzania te krostki (ja wcale nie przegrzewam, staram sie tak po środku) a suche plamki od codziennych kąpieli stwierdził ze to napewno nie pokarmowa alergia a gdyby miała na mleko ( skaza bialkowa) wyszło by chwile po wprowadzeniu MM a nie teraz. Nie kazał codziennie kąpać. Troche ta jego diagnoza mnie nie przekonuje. No nic Bede sama obserwować. A jak jest u Was? Kapiecie maluchy codziennie?
Uff, całe szczęście że to nie alergia cz AZS

My kąpiemy codziennie i nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Nie ze względu na higienę nawet, bo teraz jest moda wśród pediatrów i położnych na kąpanie co drugi dzień właśnie, ale ze względu na taki codzienny rytuał, stały element dnia, który Tymcio uwielbia i po którym zawsze następuje spanko

Mi też oczy wyszły z orbit, jak zobaczyłam tu Brunetke o tej porze
Stary 2011-12-24, 00:43   #1153
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, całe szczęście że to nie alergia cz AZS

My kąpiemy codziennie i nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Nie ze względu na higienę nawet, bo teraz jest moda wśród pediatrów i położnych na kąpanie co drugi dzień właśnie, ale ze względu na taki codzienny rytuał, stały element dnia, który Tymcio uwielbia i po którym zawsze następuje spanko

Mi też oczy wyszły z orbit, jak zobaczyłam tu Brunetke o tej porze

To niby mam ja dzisiaj gasić światło????
zostałam sama
Pstryk i ciemno

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-12-24 o 00:45
Stary 2011-12-24, 00:47   #1154
brumek
Zakorzenienie

Nie gaś, bo ja tu jeszcze posiedzę trochę a i Teliczka widze na pasku
Stary 2011-12-24, 01:00   #1155
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
A tak się dobrze zapowiadało, kiedy - wtedy na rozmowie z Wami - powiedział, że odda każdą sumę
Jeszcze bardziej się skomplikowała?
Brumeczku facet mi sam przez telefon powiedział ze odda, po czym nie odbierał telefonu ( no wiadomo ze w burdelu się z kultury telefonu nie odbiera)

Mój brat gdzieś go tam dorwał na mieście pijanego i przywiózł na rozmowę no i okazało się ze jak tylko się facet dowiedział ze ma kasę to wyciągnął ja z konta i prze balowal

Podsumowując facet zobowiązał się pisemnie mojemu bratu do oddania kasy- a ja już nie łudzę się.

Wrócę do pracy i odrobię, w końcu to z własnej głupoty

Nateczko dopiero teraz przeczytałam o Twojej alergii, bardzo mi przykro trzymam kciuki żeby nie trzebabylo przerywać karmienia

De karoklask i:

Stooooooooooooooooooo Lat

Brunetko jak tam wyszło ciacho ?

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-12-24 o 01:02
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 01:03   #1156
piwnooka77
Raczkowanie

Witam,
w ogóle nie mam czasu ostatnio na wizaż, gdzieś mi czas ucieka między palcami. Przeraża mnie ilość strona do nadrobienia....eh...

U nas wszystko w porządku, Helenka jak zwykle rozkoszna i kokietuje nas wszystkich swoim uśmiechem.
A tak poza tym to...
Wszystkie prezenty zdążyły dojść na czas - ostatni wczoraj ( a zamawiałam dwa tygodnie temu), bałam się, że będę jeszcze dzisiaj latać za prezentami, a te co doszłyby po świętach będę zwracać.
W tym tygodniu zaliczyłam fryzjera i nawet jestem zadowolona z efektu, zaliczyłam spotkanie wigilijne w pracy - oczywiście nie odbyło się bez pytań kiedy wracam...brrr w ogóle mi się nie chce tam wracać...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 01:03   #1157
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Ach i mialm pisać ze bez kąpieli Jasia nie wyobrażam sobie dnia
Stary 2011-12-24, 01:05   #1158
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Brumeczku facet mi sam przez telefon powiedział ze odda, po czym nie odbierał telefonu ( no wiadomo ze w burdelu się z kultury telefonu nie odbiera)
Mój brat gdzieś go tam dorwał na mieście pijanego i przywiózł na rozmowę no i okazało się ze jak tylko się facet dowiedział ze ma kasę to wyciągnął ja z konta i prze balowal
Podsumowując facet zobowiązał się pisemnie mojemu bratu do oddania kasy- a ja już nie łudzę się.
Wrócę do pracy i odrobię, w końcu to z własnej głupoty
Teliczku do sądu go podaj.
Stary 2011-12-24, 01:07   #1159
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Witam,
w ogóle nie mam czasu ostatnio na wizaż, gdzieś mi czas ucieka między palcami. Przeraża mnie ilość strona do nadrobienia....eh...

U nas wszystko w porządku, Helenka jak zwykle rozkoszna i kokietuje nas wszystkich swoim uśmiechem.
A tak poza tym to...
Wszystkie prezenty zdążyły dojść na czas - ostatni wczoraj ( a zamawiałam dwa tygodnie temu), bałam się, że będę jeszcze dzisiaj latać za prezentami, a te co doszłyby po świętach będę zwracać.
W tym tygodniu zaliczyłam fryzjera i nawet jestem zadowolona z efektu, zaliczyłam spotkanie wigilijne w pracy - oczywiście nie odbyło się bez pytań kiedy wracam...brrr w ogóle mi się nie chce tam wracać...
nie lubisz swojej pracy cz cieżko będzie ci się rozstać z Helenka?

My tez dziś na firmowych wigiliach goscilismy, pierw u mnie a potem u Tzta

Jeszcze świat nie ma a już obzarstwo
Stary 2011-12-24, 01:41   #1160
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Ach i mialm pisać ze bez kąpieli Jasia nie wyobrażam sobie dnia
U nas tez kąpiel musi być codziennie, to taki rytuał. Helena jest do tego przyzwyczajona i bez kąpieli potem kiepskie spanie (raz się o tym przekonaliśmy)

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
nie lubisz swojej pracy cz cieżko będzie ci się rozstać z Helenka?

My tez dziś na firmowych wigiliach goscilismy, pierw u mnie a potem u Tzta

Jeszcze świat nie ma a już obzarstwo
Moja pracę lubię, chociaż różnie bywa tam z atmosferą
Z Helenką będzie mi się trudno rozstać. Szczególnie jak się patrzy tym swoim wzrokiem jak gdzieś wychodzę, a mnie się wtedy serce kraja, że ja dziecko porzucam. A przez dwa miesiące ta więź między nami jeszcze bardziej się zaciśnie....

Ja też się już zaczęłam obżerać, ale orbitrek i brzuszki - cały czas regularnie i .... zmieściłam się dzisiaj w spodnie w które już się nie mieściłam jeszcze nie będąc w ciąży
A tak w ogóle to naczytałam się, że tu dużo dziewczyn sukienkowych i chyba sama się na sukienki przerzucę, bo do tej pory to ja spodniasta raczej byłam.

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Co do CH to ostatnio dwa razy zabrałam sama Helenkę i powiedzmy, że jej się podobało, bo się uśmiechała do wszystkich, a mnie udało się zmierzyć dwie sukienki (dobrze, że przymierzalnia była duża i mogłam z wózkiem wjechać). A tak do tej pory to byliśmy kilka razy z mężem na zakupach w Realu, przecież dziecka samego w domu nie zostawię...chociaż zdarzało się, że teściowa wpadała i zostawała z Małą a my na zakupy.
Stary 2011-12-24, 07:59   #1161
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Ja Huggisów nienawidzę, serio Dady tak sobie. Jak miała "2" to lubiłam, choć zużyłam tylko jedną paczkę, bo jednak najlepsze dla nas są Pampersy. A teraz kupiłam paczkę Dad "3" i one strasznie chemicznie śmierdzą jak dla mnie. Przez to ich nie lubię Za to przypakiem odkryłam pieluch Toujoris z Lidla. Są dużo lepsze (dla mnie) od Dad i tylko troszkę gorsze od Pampków

Udało się z Adasiem? Śpi? Bo Tymek zasnął po 40 minutach, w kocu u mnie na rękach mu się udało.--------

Wreszcie się udało, spał do 1.00, od pierwszej już średnio....

Może spróbuję tych Lidlowych pieluszek Ale Dady dla nas są dobre, mam jeszcze kilka paczek

Dziś już pewnie będzie mało Was tutaj, ja muszę dokończyć pilną prackę i planuję przez Święta z dala od komputera (no chyba że nowego rozgryzać).

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 08:25   #1162
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam i ja.

Nocka znośnie.

Brumku z brzuszkiem Dominika chyba lepiej. Robi jeszcze około 3 kup dziennie, ale porozmawiałam z tym neurologiem u którego byliśmy w czwartek (ma wiele specjalizacji ) i powiedział, że jeszcze tydzień tak może być. Jeśli ładnie je i pije (a tak jest) to nie trzeba się martwić

Da Karo sto lat

Stronczek ja kąpię codziennie bo Dominiś to lubi, a kiedyś się zapierałam, że będę co dwa dni kąpać W każdym razie też ma teraz jakąś wysypkę i suche placki doszły. Smaruje emolium i zobaczymy co będzie.

Patik ja bym teściom życzyła przede wszystkim "szczerości"

Iustyna tęsknię

Dzieć ma drzemkę, ale pewnie się zaraz obudzi. Dlatego już teraz :

Życzę Wam rodzinnych, radosnych i spokojnych świąt. Niech te, które chcą przytyć tyją, a te które zrzucić, niech jedzą i chudną Niech dzieciaczki będą grzeczne, uśmiechnięte i przesypiają całe noce. Hoł, hoł, hoł Mamuśki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 08:51   #1163
aania_20
Zakorzenienie

Jacieeee, mam nadzieję że już będzie dobrze z Dominikiem
Telik, co za kawał..... oj, pożałuje facet tego....!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 09:04   #1164
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetko jak tam wyszło ciacho ?
ciasto się udało, kilka postów wyżej wstawiłam fotkę
Stary 2011-12-24, 09:29   #1165
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

no i tu się kochana niestety nie mogę zgodzić. Skaza absolutnie nie pojawia się zaraz po podaniu mleka, Nasz łobuz spokojnie chyba z 2 miesiące pił mleczko i nie było problemów. Pediatra też nam potwierdziła , że skaza ujawnia się po dłuższym stosowaniu mleka z alergenem.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
ciasto się udało, kilka postów wyżej wstawiłam fotkę
ciasto boskie poproszę przepis

DaKaro STO LAT !!!!!!!!!!!!!!SPEŁNIENIA MARZEŃ

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:

A ja codziennie Szymcia nie kapię i nie uważam żeby można o nim powiedzieć brudek. Dziecko nie jest tak aktywne jak my i nie poci się jak dorosły. W zimie kąpię co 2 dni. W lecie owszem codziennie a nawet 2 razy dziennie się zdarzało w upały ale teraz nie widzę takiej potrzeby.

bry bo się nie przywitałam

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-24 o 09:46
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 09:42   #1166
Marina1
Zakorzenienie

Hejo!

Ja kąpie malucha codziennie, ale tu raczej chodzi o rytuał dnia. A i mały ma tendencję do odparzania fałdek na nóżkach.

DaKaro WSZYTSKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJLEPSZEGO!

A i Cookie ma JUTRO URODZINY ( ALBO W DRUGI DZIEŃ ŚWIĄ ) WIĘC KOCHANIE RÓWNIEŻ WSZYTSKIEGO NAJ NAJ NAJ

A my niedługo wybywamy do mojego domu ( nie wyobrażam sobie dzielenia się z ojcem opłatkiem, ale się zmuszę, żeby nie psuć mamie wigilii )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 10:01   #1167
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Zdrowych, wesołych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 10:09   #1168
piwnooka77
Raczkowanie

DaKaro wszystkiego najlepszego !!!!

Radosnych, szczęśliwych, zdrowych Świąt
Stary 2011-12-24, 10:14   #1169
SweetAngel1984
Zadomowienie

To i my przelotem.....

Składamy najlepsze zyczenia świąteczne

noi uciekamy....... oakujemy sie i jedziemy do rodzicow.....

a jutro........ CHRZCINY
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 10:40   #1170
editka2022
Rozeznanie

wesolych swiat dziewczynki dla was i maluszkow !!!!!!!!!!!
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości