|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Wesołych Świąt Wam życzę, wszystkim razem i każdej z osobna oraz dla Waszych rodzinek
|
#1142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Jeszcze bardziej się skomplikowała? Cytat:
|
|
#1143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
Życzę Wam zdrowych i wesołych świąt!
|
#1145 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kaszek to on nie lubi kukurydzianych, kleik ryżowy wcina aż mu się uszy trzęsą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
brak słów , dorosły facet a zachowanie przedszkolaka ![]() [QUOTówE=nerola;31205931]Radosnych,szczęsliwych,zd rowych Świat dla mamuś i dzieciaczków!!!! Izunia zdrowa ![]() Ząbków brak.[/QUOTE] zdrowych , szczęsliwych i radosnych świąt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
oby udało się go inaczej "załatwić" Cytat:
zdrowych , szczęsliwych i radosnych świąt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja już odpadam, idę spać nie wiem czy jutro zajrzę bo Tż ma wolne i robimy i objazd po rodzicach , wałówkę trzeba odebrać i choinkę u moich rodziców ubrać dzień wrażeń pisałam w K ale się powtórzę ![]() spokojnych, radosnych i najszczęsliwszych z naszymi szkrabkami , tymi wiekszymi i mniejszymi świąt |
|||||||
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
Jestem i ja. Nie dawno skończyłam gotować barszczyk, kroic sałatkę jarzynowa i upieklam napoleonke z przepisu mojej babci na jutro zostało mi ugotować uszka do barszczu i pierogi, usmazyc rybke i posprzątać chatke. Ufffff Teliczku brak słów na tego "złodzieja". Ale tak jak napisała Natka ciesz sie Swietami, a po Swietach napewno uda sie wszystko wyprostować. DaKaro sto lat i oklaski dla Malwi za rozpoczęcie piątego miesiąca my zaczynamy w poniedziałek. Natka bardzo dobrze Cie rozumiem. Ja tez alergiczka i do tego z AZS. Jak przychodzą chłody to moja skóra to jedna wielka tragedia plus wieczne smarkanie. Chociaz odpukac katar jakoś dał mi spokoj ostatnio i poszedł precz. A ja Dzis byłam z Wiki u doktora. Bardzo martwila mnie jej wysypka i czerwone suche placki w rożnych miejscach. No wiec doktor stwierdził ze to nie groźne, ze prawdopodobnie to z przegrzania te krostki (ja wcale nie przegrzewam, staram sie tak po środku) a suche plamki od codziennych kąpieli Ojjjj spać mi sie Juz powoli chce. Dałam Dzis po robocie i zmęczona jestem |
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy Stronczku
. Ale wiem, ze niektore mamy kapia co drugi dzien.
|
|
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro sto lat
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat kochana
|
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez Wlasnie codziennie kapie i Mala uwielbia. Nie chce jej pozbawiać tej przyjemnosci ale lekarz patrzył na mnie jakbym jakaś zbrodnie popełniala. Zapytał mnie nawet po co ja codziennie kapie. Moze u niego w kraju lubią brudki ale ja nie. Sama sie codziennie kapie i Dbam o higienę mojego dziecka. I nie wiem co teraz robic??
Ehhh Ide spać bo mi sie Juz oczy same zamykają. Dobrej nocy mamuski ![]() Edit: Vaniliowa, Brunetka co wy tu robicie o tej porze? To do Was nie podobne
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast spać zrobiła sobie drzemkę i teraz siedzi ze mną |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kąpiemy codziennie i nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Nie ze względu na higienę nawet, bo teraz jest moda wśród pediatrów i położnych na kąpanie co drugi dzień właśnie, ale ze względu na taki codzienny rytuał, stały element dnia, który Tymcio uwielbia i po którym zawsze następuje spanko ![]() Mi też oczy wyszły z orbit, jak zobaczyłam tu Brunetke o tej porze
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niby mam ja dzisiaj gasić światło???? zostałam sama Pstryk i ciemno Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-24 o 00:45 |
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Nie gaś, bo ja tu jeszcze posiedzę trochę a i Teliczka widze na pasku
|
#1155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój brat gdzieś go tam dorwał na mieście pijanego i przywiózł na rozmowę no i okazało się ze jak tylko się facet dowiedział ze ma kasę to wyciągnął ja z konta i prze balowal Podsumowując facet zobowiązał się pisemnie mojemu bratu do oddania kasy- a ja już nie łudzę się. Wrócę do pracy i odrobię, w końcu to z własnej głupoty Nateczko dopiero teraz przeczytałam o Twojej alergii, bardzo mi przykro trzymam kciuki żeby nie trzebabylo przerywać karmienia De karo ![]() ![]() klask i:Stooooooooooooooooooo Lat Brunetko jak tam wyszło ciacho ?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-12-24 o 01:02 |
|
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
w ogóle nie mam czasu ostatnio na wizaż, gdzieś mi czas ucieka między palcami. Przeraża mnie ilość strona do nadrobienia....eh... U nas wszystko w porządku, Helenka jak zwykle rozkoszna i kokietuje nas wszystkich swoim uśmiechem. A tak poza tym to... Wszystkie prezenty zdążyły dojść na czas - ostatni wczoraj ( a zamawiałam dwa tygodnie temu), bałam się, że będę jeszcze dzisiaj latać za prezentami, a te co doszłyby po świętach będę zwracać.W tym tygodniu zaliczyłam fryzjera i nawet jestem zadowolona z efektu, zaliczyłam spotkanie wigilijne w pracy - oczywiście nie odbyło się bez pytań kiedy wracam...brrr w ogóle mi się nie chce tam wracać... |
|
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach i mialm pisać ze bez kąpieli Jasia nie wyobrażam sobie dnia
|
#1158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez dziś na firmowych wigiliach goscilismy, pierw u mnie a potem u Tzta Jeszcze świat nie ma a już obzarstwo
|
|
#1160 | |
|
Raczkowanie
|
U nas tez kąpiel musi być codziennie, to taki rytuał. Helena jest do tego przyzwyczajona i bez kąpieli potem kiepskie spanie (raz się o tym przekonaliśmy)
---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
Z Helenką będzie mi się trudno rozstać. Szczególnie jak się patrzy tym swoim wzrokiem jak gdzieś wychodzę, a mnie się wtedy serce kraja, że ja dziecko porzucam. A przez dwa miesiące ta więź między nami jeszcze bardziej się zaciśnie.... Ja też się już zaczęłam obżerać, ale orbitrek i brzuszki - cały czas regularnie i .... zmieściłam się dzisiaj w spodnie w które już się nie mieściłam jeszcze nie będąc w ciąży ![]() A tak w ogóle to naczytałam się, że tu dużo dziewczyn sukienkowych i chyba sama się na sukienki przerzucę, bo do tej pory to ja spodniasta raczej byłam. ![]() ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Co do CH to ostatnio dwa razy zabrałam sama Helenkę i powiedzmy, że jej się podobało, bo się uśmiechała do wszystkich, a mnie udało się zmierzyć dwie sukienki (dobrze, że przymierzalnia była duża i mogłam z wózkiem wjechać). A tak do tej pory to byliśmy kilka razy z mężem na zakupach w Realu, przecież dziecka samego w domu nie zostawię...chociaż zdarzało się, że teściowa wpadała i zostawała z Małą a my na zakupy. |
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Wreszcie się udało, spał do 1.00, od pierwszej już średnio.... ![]() Może spróbuję tych Lidlowych pieluszek Ale Dady dla nas są dobre, mam jeszcze kilka paczek Dziś już pewnie będzie mało Was tutaj, ja muszę dokończyć pilną prackę i planuję przez Święta z dala od komputera (no chyba że nowego rozgryzać ).
|
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja.
Nocka znośnie. Brumku z brzuszkiem Dominika chyba lepiej. Robi jeszcze około 3 kup dziennie, ale porozmawiałam z tym neurologiem u którego byliśmy w czwartek (ma wiele specjalizacji ) i powiedział, że jeszcze tydzień tak może być. Jeśli ładnie je i pije (a tak jest) to nie trzeba się martwić Da Karo sto lat Stronczek ja kąpię codziennie bo Dominiś to lubi, a kiedyś się zapierałam, że będę co dwa dni kąpać W każdym razie też ma teraz jakąś wysypkę i suche placki doszły. Smaruje emolium i zobaczymy co będzie. Patik ja bym teściom życzyła przede wszystkim "szczerości" ![]() Iustyna tęsknię ![]() Dzieć ma drzemkę, ale pewnie się zaraz obudzi. Dlatego już teraz : Życzę Wam rodzinnych, radosnych i spokojnych świąt. Niech te, które chcą przytyć tyją, a te które zrzucić, niech jedzą i chudną
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieeee, mam nadzieję że już będzie dobrze z Dominikiem
![]() Telik, co za kawał..... ![]() oj, pożałuje facet tego....!
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i tu się kochana niestety nie mogę zgodzić. Skaza absolutnie nie pojawia się zaraz po podaniu mleka, Nasz łobuz spokojnie chyba z 2 miesiące pił mleczko i nie było problemów. Pediatra też nam potwierdziła , że skaza ujawnia się po dłuższym stosowaniu mleka z alergenem. ciasto boskie DaKaro STO LAT !!!!!!!!!!!!!!SPEŁNIENIA MARZEŃ ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
A ja codziennie Szymcia nie kapię i nie uważam żeby można o nim powiedzieć brudek. Dziecko nie jest tak aktywne jak my i nie poci się jak dorosły. W zimie kąpię co 2 dni. W lecie owszem codziennie a nawet 2 razy dziennie się zdarzało w upały ale teraz nie widzę takiej potrzeby. bry bo się nie przywitałam
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-24 o 09:46 |
||
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
Ja kąpie malucha codziennie, ale tu raczej chodzi o rytuał dnia. A i mały ma tendencję do odparzania fałdek na nóżkach. DaKaro WSZYTSKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJLEPSZEGO! A i Cookie ma JUTRO URODZINY ( ALBO W DRUGI DZIEŃ ŚWIĄ ) WIĘC KOCHANIE RÓWNIEŻ WSZYTSKIEGO NAJ NAJ NAJ A my niedługo wybywamy do mojego domu ( nie wyobrażam sobie dzielenia się z ojcem opłatkiem, ale się zmuszę, żeby nie psuć mamie wigilii )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Zdrowych, wesołych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
DaKaro wszystkiego najlepszego !!!!
Radosnych, szczęśliwych, zdrowych Świąt
|
|
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
To i my przelotem.....
Składamy najlepsze zyczenia świąteczne noi uciekamy....... oakujemy sie i jedziemy do rodzicow..... a jutro........ CHRZCINY
|
|
|
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
wesolych swiat dziewczynki dla was i maluszkow
!!!!!!!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

. Podejrzalam wczesniej mame - przywiozla torta
.
A ja myślałam, że poprostu nie potrafię porządnie kataru wyleczyć a to z alergii 

klask i:

Za to przypakiem odkryłam pieluch Toujoris z Lidla. Są dużo lepsze (dla mnie) od Dad i tylko troszkę gorsze od Pampków
W każdym razie też ma teraz jakąś wysypkę i suche placki doszły. Smaruje emolium i zobaczymy co będzie.