Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-23, 18:27   #4201
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Hej Mamusie

Byliśmy dziś na wizycie u pediatry z synkiem i na bilansie dwulatka z Polusią i nasz maluszek przybral w ciagu dwóch tyg 600 gramów na wadze a karmię tylko piersią

Co do kryzysu laktacyjnego to nie wiem co Wam poradzić ja karmie na żadanie, kiedy chce. W ciągu dnia bardzo często (w nocy 3 razy), zdarza się, że spi z 3 godz a czasem ledwo co na karmie a zaraz znó chce cysia w każdym razie ja staram się pić dużo wody, choć ogólnie mało zawsze piłam. Napewno 1,5 l butelka dziennie idzie.
Acha i ja nie odciągam narazie, bo nie było takiej potrzeby, nawalu nie mam jakiegos zbytniego, ale tyle mleka, zeby dla synka starczyło to jest, bo czasem mu sie z buzi już wylewa (ulewa swoją drogą) jak już nie może
Acha Laski polozna mi mówiła jeszcze z córcia, zeby pic tylko te wody z ceryfikatem. U mnie o tak od zawsze Żywiec zdrój idzie. Podobno czasem mamy dają jakieś cisowianki itp. i one nie są dobre dla maluszka

Seona wspólczuje tych dolegliwości

Moja córeczka skoczyła wczoraj 2 latka...aż mi się łezka w oku kręci jak wspominam jej poród...to były takie emocje wtedy...

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-12-23 o 18:29
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 19:00   #4202
oolong
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Macie jakiś ciekawy sposób na przyrządzenie udek? W niedzielę mam gości i wolałabym uniknąć tradycyjnej panierki ale z 2 strony nie chcę też czegoś na tyle nowatorskiego by połowie osób nie podeszło. Na razie znalazłam jakąś panierkę z płatków kukurydzianych, ale nie wiem czy to dobre

za podpowiedzi
upiecz w rękawie piekarniku (sól, pieprz, majeranek, trochę oliwy), a w oddzielnym naczyniu jabłka (majeranek, troche oliwy)
do tego ryż ugotuj (sól)
może nie mega wymyślne, ale zawsze smaczne

-----------------
ręce mi opadają, jak piszecie o tym braku pokarmu
w wiekszości przypadków po prostu dziecko wymaga częstszego przystawiania i wystymulowania laktacji u matki. Podawanie butelki tego nie załatwi, będziecie produkowały jeszcze mniej mleka, a dziecko przyzwyczai się do smoka butli. Po obu porodach prawie nie miałam mleka (siary w ciąży w ogóle), dziecko musiało wystymulować produkcję ssaniem. Z pierwszym synem - raz był w szpitalu dopojony glokozą i usłyszałam, że nie był najedzony, bo wytrąbił z butli tyle a tyle - jasne, łatwo leciało, słodkie, to i wypił..... Z drugim mial duże przerwy miedzy karmieniami, no to wniosek, że koniecznie musi dostać butelkę, na nic moje słowa, że jak chce ssać, to przysysa się do piersi - okazało się, że z butelki też nie chciał ssać, czyli coś tam jednak zjadał i mu starczało i odpoczywał sobie po prostu po porodzie.

Myślę, że łatwiej mi mówić, bo nie jest to pierwsze moje dziecko. Z pierwszym człowiek bardziej się wszystkim niepokoi i daje sobie wiele wmówić. Z drugim jestem spokojniejsza i nie słucham głupot.

-------------------------------------------------

Jeszcze co do nietolerancji laktozy - jest to sprawa niezwykle rzadka. Bardziej pospolite jest to, że organizm dziecka nie nadąża z trawieniem dużej ilości laktozy - problem chwilowy i nie wymagający odstawiania od piersi. Gdy mi się wydawało, że za często je i krótko, czyli zjada tylko mleko pierwszej fazy - rzadkie, zawierające dużo laktozy - to np dawałam mu do drugiego karmienia tą samą pierś, żeby z niej wypił też to bardziej wartościowe mleko, a uniknął kolejnej mega dawki laktozy.
Tu jest trochę na ten temat - chodzi o lactose overload: http://raisingchildren.net.au/articl....html#overload
A i co do tego, że przez jelitka dziecka mleko szybko przelatuje. Szybciej niż przez dorosłego, bo przewód pokarmowy jest krótszy, ale problem przy zab trawienia laktozy to to że nie jest ona trawiona przez nasze enzymy, ale za to ulega fermentacji i dopiero w jej efekcie powstają gazy, kwaśne metabolity itd powodujące dolegliwości. Także wciąż twierdze, że na objawy trzeba chwilę poczekać

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-12-23 o 19:03
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 19:44   #4203
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość

Byłam dziś na ktg i badaniu ogólnym. Szyjka macicy skrócona, tylko czekamy na skurcze, których nadal nie ma i odesłali mnie do domu na święta. Jak nic się nie zacznie to 27 grudnia idę na wywołanie.
aby samo sie rozkrecilo!!!! to juz ostatnie nasze brzuszki i koniec poczekalni

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Seona, toz to na Ciebie jakies plagi egipskie spadly, a raczej na Twoje AGD

Ja tez mam kryzys laktacyjny, ale wiem, ze to tylko kilka dni, ktore trzeba przetrwac, czesciej przystawiac maluszka i pracowac laktatorem, nie zalamuj sie, pokarmu nie stracisz!!!
ad.1.

ad.2. oby, dzieki, jedna reka pisze bo karmie.

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Hej jak przeczytałam to musiałam napisać. Ja kryzys miałam już drugi dzień w szpitalu jak mi położna zabrala małą od piersi (karmię przez osłonki) a tam w oslonce pełno mleka i mówi że mam pokarm bo wcześniej było podejrzenie ze nie mam go wcale. Po chwili przychodzi i mówi że mała zjadła jeszcze 30ml od niej modyfikowanego i że moim mlekiem się pewnie nie najada bo wisiała już 1,5h. załamałam się....
siedziałam cały dzień, całą noc przy cycku tak chciałam karmić piersią w szpitalu położne jak przechodziły to nazwały mnie pokutnicą bo kucałam na łóżku z małą na kolanach przy cycku całą noc. W domu kilka dni było ok, do czasu jak mała zaczeła więcej płakać to teściowa nawrzeszczała na mnie żeby nie mordować dziecka i dać jej mleko z butelki, że ma małe piersi to i pokarmu mało. I to jak przychodziła do nas na górę to mnie już telepało.
Jej głupie docinki jak miałam małą przy piersi i tylko zakwękała to już: że cucka ten sylikon, że męczę biedactwo. Plakałam strasznie miałam taką depresje, ale uległam wkońcu bo żal mi było małej. 4 tydzień idzie i ja siedze non stop w wolnej chwili i odciągam pokarm bo chce żeby jak nawięcej mojego jadła. I się przeraziłam już na początku jak dałam jej moje odciągnięte - potrafiła zjeść z butli 120ml i je tak do tej pory a ma dopiero 3 tygodnie. W żaden sposób mniej jej nie wystarcza. To modyfikowane i tak dostaje 3 razy w ciągu doby bo nie nastarczam z odciąganiem. Tamtego je mniej ale do 90ml podchodzi.
I tak myślę jak ona mogła się z piersi mi najadać jak tyle potrzebuje aż się boje bo za dużo też nie zdrowo położną mam do d... więc nawet jej nie powiedziałam o tym.
Dlatego dziewczyny mam pytanie ile wasze dzieci jadły w tych pierwszych tygodniach, bo ja już wysiadam... żałuję jednego ze nie mieszkamy sami bo wtedy nikt by mnie nie zmusił żeby przestać karmić piersią, a odciągam dużo (moim mlekiem karmię 4 razy dziennie i zawsze musze odciągnąc ponad 100ml) i mam pokarm. A teraz mała już przy piersi się denerwuje i tylko butelka idzie w ruch.... jestem załamana...
moja tez ponad 100 zjada, ma 3 tyg. niektore dzieco musza wiecej, te normy oriientacyjnie podane. za twoje karmienie i moje!!!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 19:48   #4204
muffinka90
Zakorzenienie

hej kobitki, jeszcze jestem maly biedny po tym szczepieniu, pol wieczoru przeplakal, goraczka, dzisiaj tez i jeszcze kataru po poludniu dostal, placze biedaczek, bo mu przeszkadza w spaniu, ciagle na rekach i tylko cycek, butelka pluje, a glodny, bo w cyckach pustki, wyciagnal wszystko... mam nadzieje, ze jutro bedzie mu lepiej, bo nie widzi mi sie powtorka z rozrywki...
i taka to robota, jak co chwila do niego biegam... no ale sernik juz sie piecze, jeszcze dopakowac torby i chyba wsio, a rano pobudka i w droge...

jeszcze raz wesolych i spokojnych swiat wam zycze odezwe sie po powrocie

Karola, marli wielkie grarulacje - cudny prezent swiateczny

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 20:04   #4205
amarantas
Raczkowanie

Wesołych Świąt życzę wszystkim

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 20:09   #4206
glamourous
Zakorzenienie

Muffinko moi wprawdzie nie goraczkowali ale placz byl przeokropny po szczepieniu i nozki spuchniete jak banie... Na szczescie tylko popoludnie i wieczor po szczepieniu. A juz noc i nastepny dzien prZespali jak zabici. Przy okazji szczepienia okazalo sie ze maluchy waza po 3710 gr (6,5 tygodnia)
Wlasnie, ja dwojeczke karmie swoim biusem rozmiar c/ d i daje rade, nigdy nie dokarmialam a z tego co maluchy ulewaja to by sie jeszcze i trzeci wykarmil
Stary 2011-12-23, 22:00   #4207
Seona
Zakorzenienie

Oolong, ja przystawiam ile się da, ze starszą pierwszy m-c właściwie tylko na piersi wisiała i laktację miałam super. Moja jest jednak tak absorbująca teraz, że nie mam szans co chwila przystawiać

Domi7ks, super, że tak ładnie Twój synek przybiera, zazdroszczę

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-12-23, 22:38   #4208
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Muffinko moi wprawdzie nie goraczkowali ale placz byl przeokropny po szczepieniu i nozki spuchniete jak banie... Na szczescie tylko popoludnie i wieczor po szczepieniu. A juz noc i nastepny dzien prZespali jak zabici. Przy okazji szczepienia okazalo sie ze maluchy waza po 3710 gr (6,5 tygodnia)
Wlasnie, ja dwojeczke karmie swoim biusem rozmiar c/ d i daje rade, nigdy nie dokarmialam a z tego co maluchy ulewaja to by sie jeszcze i trzeci wykarmil
No to pieknie rosna, gratuluje takiego mleczka a ten trzeci to moze moj sie zalapie?
synio chyba juz troszke lepiej, wyciagnelam mu tyyyle smarkow, ze chyba mu lzej po prostu i zasnal w koncu spokojniej

oolong ja sie nie dokonca zgodze, ze wystarczy wiecej przystawiac, maly ciagnal na kazde zawolanie, po pol godz kazdego cycka przy karmieniu i to bylo ciagniecie, bo pilnowalam, zeby nie spal, w nocy pol godz jadl, pare minut- gora 30 spal i ryk i raczki po lakcie w buzi, spadl na wadze ponad 250g w drugiej dobie, nie moglam zjesc bez niego przy cycku, nie moglam wyjsc do lazienki spokojnie, bo ciagle glodny i ciagle ryk, chociaz troszke mleka kapalo,ale jednak nie wystarczajaco, pilam duzo, te cale herbatki na laktacje tez jadlam dobrze (na szczescie mial mi kto gotowac), jakby nie mm to bym chyba depresji dostala od tych rykow jakby ze skory go obdzierali, bo ciumkanie cycka dla przyjemnosci a z glodu da sie odroznic, i co z tego, ze bylam nastawiona na karmienie piersia minimum do 6 mies, jak nie ma czym mama opowiadala, ze miala tak samo, nie mogla z pokoju wyjsc calymi dniami, babcia z czworka tez. Fajnie, ze tobie sie udalo, gratuluje i zazdroszcze, jednak nie u kazdego sie da...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 07:52   #4209
karolinka_12
Raczkowanie

Życzymy wam wszystkim Świąt wypełnionych radością i miłością,
niosących spokój i odpoczynek.
Nowego Roku spełniającego wszelkie marzenia,
pełnego optymizmu, wiary,
szczęścia i powodzenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zyczenia.jpg (119,5 KB, 64 załadowań)

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 12:07   #4210
Ona231
Zadomowienie

Z okazji świąt dużo zdrowia dla Was i dzieciaczków, dla mamuś w dwupaku szybkiego rozpakowania i spokojnych maluszków.
Spokojnych, wesołych, spędzonych w miłej i świątecznej atmosferze świąt.

Gratulacje dla rozpakowanych mamuś
Stary 2011-12-24, 12:13   #4211
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ANIOLINA ja też po cc, w ciąży spokój a 4 tg po hemek byłaś już u gina???

Co do tego pieczenia i dyskomfortu podobno nieważne czy sn czy cc - coś takiego może się wydarzyć, wina hormonów, ma na to wpływa karmienie piersią i wiele innych czynników, z czasem powinno być lepiej tylko pytanie kiedy Mnie to dobija, zero przyjemności
Bylam u proktologa, dostalam posterisan i jeszcze jakas masc i nasiadowki z kory debu robie, ja nie mam dolegliwosci bolowych silnych, tylko krew sie lala.
Tez sie zastanawiam kiedy minie dyskomfort, probojemy rozciagac, moze pomoze.

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Hej jak przeczytałam to musiałam napisać. Ja kryzys miałam już drugi dzień w szpitalu jak mi położna zabrala małą od piersi (karmię przez osłonki) a tam w oslonce pełno mleka i mówi że mam pokarm bo wcześniej było podejrzenie ze nie mam go wcale. Po chwili przychodzi i mówi że mała zjadła jeszcze 30ml od niej modyfikowanego i że moim mlekiem się pewnie nie najada bo wisiała już 1,5h. załamałam się....
siedziałam cały dzień, całą noc przy cycku tak chciałam karmić piersią w szpitalu położne jak przechodziły to nazwały mnie pokutnicą bo kucałam na łóżku z małą na kolanach przy cycku całą noc. W domu kilka dni było ok, do czasu jak mała zaczeła więcej płakać to teściowa nawrzeszczała na mnie żeby nie mordować dziecka i dać jej mleko z butelki, że ma małe piersi to i pokarmu mało. I to jak przychodziła do nas na górę to mnie już telepało.
Jej głupie docinki jak miałam małą przy piersi i tylko zakwękała to już: że cucka ten sylikon, że męczę biedactwo. Plakałam strasznie miałam taką depresje, ale uległam wkońcu bo żal mi było małej. 4 tydzień idzie i ja siedze non stop w wolnej chwili i odciągam pokarm bo chce żeby jak nawięcej mojego jadła. I się przeraziłam już na początku jak dałam jej moje odciągnięte - potrafiła zjeść z butli 120ml i je tak do tej pory a ma dopiero 3 tygodnie. W żaden sposób mniej jej nie wystarcza. To modyfikowane i tak dostaje 3 razy w ciągu doby bo nie nastarczam z odciąganiem. Tamtego je mniej ale do 90ml podchodzi.
I tak myślę jak ona mogła się z piersi mi najadać jak tyle potrzebuje aż się boje bo za dużo też nie zdrowo położną mam do d... więc nawet jej nie powiedziałam o tym.
Dlatego dziewczyny mam pytanie ile wasze dzieci jadły w tych pierwszych tygodniach, bo ja już wysiadam... żałuję jednego ze nie mieszkamy sami bo wtedy nikt by mnie nie zmusił żeby przestać karmić piersią, a odciągam dużo (moim mlekiem karmię 4 razy dziennie i zawsze musze odciągnąc ponad 100ml) i mam pokarm. A teraz mała już przy piersi się denerwuje i tylko butelka idzie w ruch.... jestem załamana...
Plusia wspolczuje, w szpitalu byla taka dziewczyna, ktorej dziecko duzo jadlo, ona miala sporo pokarmu ale okazalo sie, ze chyba byl malo kaloryczny i troszke podkarmiala, Ale potem sie jej poprawilo, bo to bylo przejsciowe.
Ja w sumie nie mam problemow, czasem mam tylko twarde piersi i mleko samo leci, a czasem nie, ale Mala zazwyczaj najada sie z 1 piersi wiec mysle, ze jest ok. Czasem po calym dniu musze druga podac.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 12:56   #4212
elf27
Zadomowienie

Wesołych świąt mamuśki

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-12-26 o 14:38
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 13:02   #4213
basiula19
Zadomowienie

wesołych świąt kochane!!!!!!!!

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 16:23   #4214
Myszeczka86
Zakorzenienie

..........._,|,_
............'|`...Gdy pierwsza
..... ....../.. gwiazdka
.........../`,)... na niebie
........../__ ... zabłyśnie
........./ . o ....niech Was
......../_ , *__... Aniołek
......../ `, .* _...ode mnie
......./ ? `~ . ... uściśnie
....../_ . * ., o ...I przekaże
....../ ? o .. ~ ? serdeczne
...../ . * .... . o.? życzenia
..../_ ,,~~ '. * ' __'w Święta
..../`~,, .. o.......::::::Bożego
.../ .* ...`' * ? ,',.. :::: Narodzenia
../_.....o ..~~,, , _... oraz wiele
./ .. * ......... ,, ~ ' ..... radości i
/* .... o ..._~`'*...o ....nadziei
`-,,~'`' ...* ... _ ,-´.......w Nowym
........":-------:".......2012 Roku

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 17:23   #4215
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Wesołych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia, rozpakowanym przespanych nocy bez kolek, nierozpakowanym szybkiego i szczęśliwego rozwiązania
Stary 2011-12-24, 19:02   #4216
ela3010
Zadomowienie

Wesołych świąt kochane.

Karolinko śliczny reniferek.

Ja karmię piersią, mój synek ma 6tyg, je ciągle, ja myślałam że to wiszenie na cycku to max 2 tyg, a u nas to trwa i trwa. Może jakieś mało kaloryczne to moje jadło, nie wiem, w nocy prześpi max 2h a i to raz na dobę. W dzień ciągle chce jeść, na razie daję radę, najgorzej jak mam gości albo idziemy w gości to przecież nie mogę siedzieć z wywalonym cycem, bo inaczej nie ma szans na pogadanie, no chyba że smok śpi.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 21:32   #4217
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ela jak wam Wigilia mineła??
Bo u Nas szkoda gadac, przesiedziałam w pokoju z małym i nie poszłam.
Najgorsza w moim życiu.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-24, 23:27   #4218
Jagooda_
Raczkowanie

Dziewczyny życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia

Myszeczka, Ela

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 00:45   #4219
tuszka
Raczkowanie

Mamuśki z okazji Świąt życzę Wam pociechy z Dzieciątek oraz spełnienia marzeń!

Gratulacje dla wszytskich mamusiek rozpakowanych

pluusia21- teściowa do odstrzału! Słuchaj tylko i wyłącznie swojej intuicji, wierzę, że się uda
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 14:56   #4220
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ale cicho dziś. To my się pokażemy wigilijnie i z prezentem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC240126.jpg (140,4 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC240125.jpg (137,2 KB, 78 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 16:11   #4221
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Wesołych świąt ode mnie i od...Hani

Urodziłam Hania przyszła na świat 22.12.2011 o godz. 23.55 waga 3100 długość 53 cm

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 17:50   #4222
sozaa
Rozeznanie

Fallen!!! Gratulacje!!! Piekne imie wybraliscie Pozdrawiam!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 18:18   #4223
glamourous
Zakorzenienie

Fallen gratuluje serdecznie piekne imie
super zdjecia dziewczyny, ja tez zaraz poladuje fotki na kompa i sie pochwale moimi chlopcami nie chce przesadzac ale z dnia na dzien coraz przystojniejsi sie robia
Stary 2011-12-25, 19:16   #4224
Seona
Zakorzenienie

Fallen gratulacje!!!

Moja teściowa złamała rękę dzisiaj. Humor mamy wszyscy zwalony, bo tak złamała, że albo od razu teraz operacja, albo gips i po gipsie wtedy i tak operacja, bo ona w tej chwili nie chce się operować. Wchodziła po prezenty na strych. We własnym domu . Wiem, że to podłe, ale przynajmniej nie będzie mi Lili nosić

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-12-25, 19:19   #4225
glamourous
Zakorzenienie

ciekawe czy mi sie uda zdjecia zamiescic- zdjecia z ostatnich 2 tygodni mojej trojeczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grudzien 2011 053.jpg (136,2 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grudzien 2011 040.jpg (110,7 KB, 98 załadowań)
Stary 2011-12-25, 19:30   #4226
ela3010
Zadomowienie

Hej

Joamic śliczna gwiazdeczka, a sukienusia cudo.

Fallen gratulacje, napisz coś więcej, jestem ciekawa wrażeń z porodu.

Myszko napiszę Ci w klubie.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Glam, chłopcy jak malowani a Sonia, nie mogę się napatrzeć, toż to same piękności, i ta karnacja, zazdroszczę.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 19:32   #4227
glamourous
Zakorzenienie

adas- 1,3,4
domek 2, 6, 7

seona wredota z ciebie

Myszeczko a co sie stalo ze przesiedzialas sama z malym, co twoj maz na to w ogole? wspolczuje, pierwsze swieta z maluszkiem i takie nieudane

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

a cholerka zdjeciapodpisalam a sie nie laduja cosik, sprobuje znow
Stary 2011-12-25, 20:28   #4228
amarantas
Raczkowanie

Aż się wzruszyłam patrząc Glam na Twoich chłopców, tak cudnie się za rączki trzymają....

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 20:37   #4229
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
Wesołych świąt ode mnie i od...Hani

Urodziłam Hania przyszła na świat 22.12.2011 o godz. 23.55 waga 3100 długość 53 cm

Gratuluje Kochana

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ciekawe czy mi sie uda zdjecia zamiescic- zdjecia z ostatnich 2 tygodni mojej trojeczki

Glam cudne masz te murzyniątka : love:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-25, 20:48   #4230
oolong
Zakorzenienie

wesołych zwariowane mamuśki

Myszka, u mnie był wczoraj niezły sajgon, bo dzieciak mi się zbiesił i cały dzień albo wył albo wisiał na cycku. Na szczęście dziś śpi grzecznie

Muffinka, nie wiem, co Ci poradzić. Dopajaniem nie uratujesz laktacji. Mój synek w szpitalu spadł na wadze 260g, też mnie straszyli, że mam dopajać itd, tylko u mnie był inna sytuacja - on nie chciał w ogóle jeść, nawet z butli, dlatego nawet była myśl, że potrzebna mu jest kroplówka...!!
Poszłam z nim do domu, nadal sporo spał, nawet 6 godzin potrafił przespać, to zaczęłam go budzić po max 4h snu, ale po paru dniach się poddałam, bo nie miałam siły karmić go gdy on nie ma na to ochoty, no i wstawanie w nocy i walka z synem mnie wykończyła, więc przestałam na siłę wybudzać i zdałam się na jego zachcianki (jak poczuje głód to wstanie i mnie zbudzi). Kończąc ten przydługi wywód - w ciągu niecałych 4tyg przytył tylko na mojej piersi z 2950 (waga minimalna w szpitalu) do 3830, czyli prawie 900g. Lekarka była zadowolona, że tak dużo. Edit: a i siary w ciąży też nie miałam, zresztą w poprzedniej też nie, a syna rok karmiłam.
Nie chcę, byś czuła się przeze mnie terroryzowana na karmienie piersią. Po prostu uważam, że warto próbować i nie poddawać się przedwcześnie. Zdać się też na własne uczucia i nie przyjmować bezkrytycznie zaleceń/dobrych rad innych. No chyba że rzeczywiście mało przybierał na wadze - np po 4 tyg na samym mleku piersiowym przytył Ci mniej niż 600g (chyba taka jest granica w 1. mies).
Cmok

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-12-25 o 20:49
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości