|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
wigilia przeleciała, 1 dzień Świąt prawie też i byle tak mój Bartuś siedział w brzusiu jeszcze tydzień
![]() ![]() Dostałam od szwagierki fajny zegarek casio i fajną książkę "zabawy z niemowlakami na każdy dzień.365 gier i zabaw dla dzieci w wieku 0-12 miesiecy". Od rodziców super portwel ze skóry,od teściów kasiorke,a z tż-em kupilismy sobie kamere! Z moimi rodzicami byliśmy u teściów i wróciłam troszeczkę zcierpnięta i leniwa jeszcze bardziej
|
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Jeju, jeju, "mamy" juz tyle Bobasow!!!
Machina ruszyla, widze Klaurencja, gratulacje ![]() Nas Wigilia u tesciow przyjemnie zaskoczyla. Bylo naprawde milo. Zaczelismy o 17, a wyszlismy o 22:30 - sama godzina mowi za siebie. Nietopek poszedl na rekord z prezentami - jeszcze w brzuchu, a juz dostal najwiecej Miedzy innymi super chuste do noszenia i kocyk cieplutki z Kubusiem Puchatkiem - jak go dotykam, to az mu zazdroszcze, jest taki milusi Pozniej w nocy wyruszylismy na Mazury. 250 km w 2,5 h z przystankiem, tankowaniem i malym bladzeniem,bo mgla byla i nie zauwazylismy skretu Siedzimy do teraz, jest pelno smiechu, zartow i przecudowna atmosfera. Odpuscilam sobie na Swieta rezim slodyczowo-ciastowy i Nietopek co chwila ma czkawke Ciekawa jestem,kiedy bede miala czas nadrobic Sprobuje teraz troszke podczytac,ale co chwila przywoluja mnie z powrotem do stolu
|
#213 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A POWIEDZ : MIAŁAS JAKIES ZNIECZULENIE ? bo albo nie doczytalam albo nie wiem ;p
|
|
#214 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to worek się rozwiązał ciekawe kto następny?
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że masz już Filipka przy sobie ![]() Cytat:
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
Bybella, łuuuchuuuuuu
![]() kl aski:no, nie dadza nadrobic caly czas ktos mi tu wchodzi i przeszkadza a ja az sie stesknilam za Wami i tak bym chciala wiedziec,co sie dzieje
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
kurcze mamusie jak bedziecie sie w tym tempie rozpakowywać to kasikzaki nie zdazy pierwszej strony z lista aktualizowac hehe
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Klaurencja cudowny opis.. jednak cc to nie to samo co sn.
Moje malenstwo spi reguarnie budzi sie na cycusia troszke potulic i dalej spi ![]() Ja tez juz ide spac bo za 4h pobudka jutro dodam zdjecia i Wam podopisuje bardziej bo narazie wszystko w biegu
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czytam jeszcze opinie o wózkach
hehe
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze... jedziemy jakoś wtorek środa, po ostatnie rzeczy dla małego i nie wiemy:
- jaki materac wybrać? - czy domawiać adaptery do fotelika? Chyba jedynie kwestia zakupu wanienki nie będzie problemem
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a adaptery myślę, ze mogą się przydać |
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
a mozna sie tu jeszcze dopisac do tego watku?
![]() rodze w lutym!
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
klaurencja a coś ty się tak przed szereg wyrwala ?
nie no zartuję i oczywiście gratuluję!!! |
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() i już po Wigilii i pierwszym dniu świąt ale to zleciało ale oczywiście życzenia muszą być bo w końcu jeszcze jutro ![]() wesołych świąt Wam życzę
samych radości, szybkiego rozwiązania ![]() samych szczęśliwych chwil i w ogóle wszystkiego co najlepsze dla WAS I MALUSZKÓW no i oczywiście TZ ![]() my z tz spędziliśmy Wigilię z moimi rodzicami ![]() a dziś u teściów byliśmy na obiedzie no i TZ musiał jechać po obiedzie do Niemiec ale wraca za 4 dni i potem ma 2 tyg urlopu KLAURENCJA serdeczne gratulacje machina ruszyła ciekawe która następna ja dziś zaczynam 36/37 tydz. i powiem Wam że noce mam jakieś ostatnio nie spokojne boję sie że w każdej chwili mogę zacząć rodzic to już tak blisko i trochę mnie strach oblatuje a myślałam ze tak nie będzie ![]()
|
#227 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacjeCytat:
![]() Ogromne gratulacje kochana
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej! napisz coś o sobie i dzieciątku
![]() Cytat:
a adaptery... nie wiem nawet co to jest... Cytat:
Klaurencja właśnie.. w którym tyg urodziłaś????????? Masz termin porodu na koniec stycznia... ja mówię dziś mojemu mężowi: "wiesz, że za 2 tyg będę rodzić??" a on się śmieje, ze mnie, że już się z młodym umówiłam... ciekawa jestem czy intuicja mnie zawiedzie- zazwyczaj w 90% przypadkach dobrze prawię ![]() Pearl cieszę się, że święta udane! ![]() 19mala83 w razie co, jak będziesz rodzić, ja miss patologii jestem od 27.12 więc daj znać w razie co ![]() A najbardziej przeraża mnie fakt, że iż ponieważ... ale se pośpię w szpitalu, już to widzę najgorzej w nocy, wrr
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-26 o 00:22 |
||
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie odzywałam się tyle czasu bo u mnie to wciąż gorzej swięta u mamy z dziećmi a mąż pojechał do swojej, a po powrocie olał mój prezent, dla niego i jego matki jestem obca a jak upomniałam się o życzenia wigilijne to kazał mi się zamknąć bo on nie ma o czym ze mną gadać , przepłakałam całą noc to tylko zadrwił abym nie ryczała bo dziecko będę miała płaczliwe a dzis zabrał laptopa i na stałe poszedł do mamusi bo mu syna nie dałam do babci , a to dlatego że jestem kłębkiem nerw przez niego i ja czemu nie jestem rodziną??? ciesze się z waszych dobrych mężów , a u mnie 2 m-ce do porodu i zostałam sama z dziećmi bo mój mąż nie chciał tego dziecka i mała to dla niego bękart a całą wyprawkę skompletowałam ja łącznie z wózkiem tylko że teraz brak mi kasy do 10 na jedzenie ale jego to nie obchodzi, że mam tylko nieco ponad 200 zł na koncie a tak go kochałam i chciałam mieć wspaniałego mężą który mnie czasem przytuli i zapyta jak się czuję
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki! Jak samopoczucie?
A no moja teoretycznie , a można powiedzieć, że już mnie nawet kolejka ominęła, bo tp od mojego polskiego gina minął wczoraj, a ja dalej z brzuchem chodzę
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Teoretycznie termin mialam na 19, wiec 37 tv
c i moglam rodzic. Przynajmniej wedlug mojego lekarza ;p Nie mialam znieczylenia. sorki za wepchniecie sie do kolejki i w zyciu bym nie pom yslala ze 200 post napisze jako MAMA
Edytowane przez klaurencja Czas edycji: 2011-12-26 o 08:07 |
|
|
|
#232 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko spokój może mnie uratować . Eh wzruszyłam się Twoim opisem. Cieszę się, że wszystko dobrze poszło, że obyło się bez komplikacji i że spokojnie tulisz już do serca swojego Syneczka, że jesteście cali i zdrowi. Życzę Wam wszystkiego co najlepsze ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
O cholercia lecę nadrabiać Gratulacje Kochana---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#235 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
A to niespodzianka ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#237 | ||||||
|
Rozeznanie
|
witamy brzuchatki o poranku
![]() Cytat:
bardzo sie ciesze, ze udalo mi sie podsunac fajny przepisCytat:
![]() Cytat:
witaj Cytat:
![]() Cytat:
a jak bylo do tej pory? czesto sie klociliscie? w ogole dlaczego sie tak zachowuje i nie chce Waszego dziecka?trzymaj sie kochana, pamietaj, ze na sile milosci nie znajdziesz, ale juz niedlugo bedziesz miala na swiecie malenka istotke, ktora bedzie kochala Cie bezinteresownie Cytat:
tez przed chwila zerknelam na liste i Ty jako nastepna, a ja po Tobie mam stracha jak cholera u mnie termin z USG mija jutro, a z OM 4stycznia. Nie mam zadnych przeczuc co do porodu, czasami pojawia sie wrazenie, ze moze to juz dzisiaj, ale za chwile mysle sobie, ze nie mozliwe przeciez mam jeszcze czas w ogole nie czuje sie na koniec 9 miesiaca i do tej pory uwierzyc nie moge, ze zaraz na swiecie bedziemy mieli dziecko. Taki niewierny Tomasz ze mnie- nie uwierze, poki nie zobacze (czyt. nie uslysze ) chociaz nastawilam sie, ze dzis moze cos zacznie sie dziac, a jak nie dzis to jutro. Nie wiem czy rano nie odszedl mi czop, mam watpliwosci, bo nie byl podbarwiony krwia, ale wiem ze nie musi miec takiego koloru zobaczymy...a jak u Ciebie samopoczucie przed "ta" chwila? stresujesz sie?
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, co Ci napisać, bo chyba nic nie złagodzi Twojego bólu Możesz liczyć na pomoc mamy chociaz? Poza tym nie wiem czy dobrze rozumiem - mąż jest zły, bo nie dałaś mu syna? Przecież wy już chyba macie syna?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-26 o 10:21 |
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Klaurencja a Ty mialas szykowac sie do odwiedzin
widze Ciejak dajesz sobie rade z karmieniem? ja ciagle mam obawy o to
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Magda tz u mnie byl ale polecial do rodzicow z fotkami i ich zaraz przywiezie.
karienie przychodzi samo, wszystko robi insynktownie. Proste Przykladam. Filipa jak widzze ze zaczyna szukac buzia jedzenia. Od razu jadl, nie bylo problemu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

Miedzy innymi super chuste do noszenia i kocyk cieplutki z Kubusiem Puchatkiem - jak go dotykam, to az mu zazdroszcze, jest taki milusi
Sprobuje teraz troszke podczytac,ale co chwila przywoluja mnie z powrotem do stolu

poszlismy na porodowke, a tz zostal i probowal dodzwonic sie do mojego lekarza. podpieli mnie pod ktg. na porodowce tzta nie bylo, ale w sumie to dobrze 

Dominika Natalia:
kl aski:

ale wraca za 4 dni i potem ma 2 tyg urlopu
ciekawe która następna
ja dziś zaczynam 36/37 tydz. i powiem Wam że noce mam jakieś ostatnio nie spokojne
boję sie że w każdej chwili mogę zacząć rodzic 
Gabrysia - 09.02.2012
ale se pośpię w szpitalu, już to widzę
najgorzej w nocy, wrr

a jak bylo do tej pory? czesto sie klociliscie? w ogole dlaczego sie tak zachowuje i nie chce Waszego dziecka?