|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Jako jedyna niepijaca na 60tce tescia rozwozilam gosci. Maz lezy skacowany, artur budzi sie 10 razy w nocy bo odreagowuje, kinga ciezko zasypia ale spi mocno. Ja padnieta i niewyspana. Zaraz z arturem do kosciola...
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dzień dobry
)U nas wigilia spędzona bardzo miło. Byliśmy i u teściów i u moich rodziców. Wczoraj obiad u teściów a później do moich rodziców na kawę (tutaj zostaliśmy już na dłużej), dzisiaj zostajemy w domu, drugi dzień Świąt jest dla naszej trójeczki. Domek grzeczniutki, próbował wszystko ze stołów ściągać. U moich rodziców prawie ściągnął choinkę z mebli ![]() Niestety wieczorami mamy problem, Dominik płacze i nie potrafi znasnąć Już kolejny wieczór z rzędu zasypia ok 23... Nie mam pojęcia co mu jest.Alergia dalej dokucza ![]() Idę poczytać co u Was się działo ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Widzę, że u większości święta udane, cieszę się Carmela, Justi dobrze, że podróże z dzieciaczkami się udały ![]() Dziękuję Wam za pocieszenie w sprawie alergii Ja też cały czas wierzę, że obejdzie się bez leków... Patik przykra a Twoja teściowa ![]() My też kąpiemy codziennie-taki rytuał wprowadziliśmy. Najwięcej prezentów dostał Dominik i to takich wielkich, a że nie chciało nam się iść po męża auto na parking i pojechaliśmy moim to mieliśmy problem z zapakowaniem ich do auta ![]() Brumku widzisz u nas też coś z tymi wieczorami się poknociło
|
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
![]() Zaraz wyruszamy do teściów na obiadek, tylko czekamy aż mała się przebudzi z drzemki już 1,5h śpi, odsypia chyba nadmiar wrażeń swiątecznych, a gdzie tu jeszcze dzisiaj ![]() Gratulacje dla Lenki za ząbka!! Carmela możliwe, że mogłam Was widzieć w podróży? W piątek ok. godziny 14.30 w Lubiczu (przy Toruniu, wylot z autostrady). Mijałam w korku takie autko, całe obładowane z tyłu, z przodu widziałam uszka pieska, rej. GA. ![]() oho obudziła się marudka, to już się zegnam i życzę miłego dnia!!!! |
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GA sie zgadza, że obładowane też No i mamy nasze naklejki
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka Gratuluje ząbka
u Nas narazie nie idą a starszemu pierwsza wyszła dwójka ![]() My całe święta w domciu na wigilię byliśmy u mojej babci ![]() Ja nic nie mogę jeść ale mam silną wolę bo nawet mnie nie ciągnie Mamuśki udanego ostatniego dnia świąt |
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
za ząbka Lenki!
|
|
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Aleeee pustki.
My juz u tesciow. Przyjechalismy 30 min. temu a oni sie zmyli . Szkoda ze nie powiedzieli, ze gdzies jada - zostalibysmy u moich rodzicow.
|
|
|
|
#1238 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Carmela a gdzie jechaliście? Brumeczku, Natko jak tam chłopcy? ja juz boję sie wieczornego zasypiania Święta, święta i po świetach chyba się ciesze, bo jescze troche a wygladałabym jak sam Święty Mikołaj a u nas na wątku cisza ![]() to chyba dobrze bo oznacza to że spędzacie ten czas z najbliżyszymi dzis mija rok jak zobaczyliśmy 2 kreseczki na teście wiec to dla mnie ważna rocznica
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
bry wieczór
powiem tak... wreszcie po świętach jestem padnięta jakbym w pracy oba dni była a nie na gościnnych występach u rodzinki . Przydałby się 3 dzień świąteczny coby się pobyczyć w domku ![]() Szymuś dostał prezenty ale o rodzicach Dzieciątko też nie zapomniało ![]() Scio to przykre co piszesz... faktycznie co Agatka zawiniła ważne , że ma cudownych rodziców Patik współczuję, taka obłuda to dramat... chyba bym skomentowała dobitnie bo bym nie wytrzymała ![]() Mały coś furczy noskiem od dwóch dni ale mam nadzieję, ze się katar nie rozwinie ![]() no i od kilku dni mieliśmy problemy ze spaniem, podobnie jak u części z Was. Dziś postanowiłam jednak położyć go spać wg godziny sprzed paru dni (jakis czas temu wydłużyliśmy mu porę kładzenia do snu) no i widac różnicę !! dziś zasnął bez histerii , spokojnie więc chyba to był nasz problem. a ja złapałam świąteczny dołek... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-26 o 19:34 |
|
|
|
#1241 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
SWIETA, SWIETA i po .... Jak to mówią. My spędziliśmy je sami we trójkę. Nie mamy tu rodziny a znajomi maja swoje sprawy albo SWIETA w innym terminie. Ale było miło i przyjemnie. Jeszcze czeka nas dzisiejszy wieczór we dwójkę jak Mala pójdzie spać. Wiktoria dzis skończyła 4 miesiace. Poważna panna Juz z niej. Dziewczyny proszę tez o kciuki dla mojego taty. Leży w szpitalu i jutro Bedzie miał zabieg. Oby sie powiodło. ![]() Dziubku a z jakiego powodu ten dołek ? |
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Brumeczku, jak dziś Tymek? Pewnie biedny się źle czuł w obcym miejscu... Cytat:
a co się stało?My wróciliśmy od teściów, Adaś bardzo ładnie się zachowywał - dyskutował z nami, śmiał się, wygłupiał, pod koniec już zaczął popłakiwać tylko bo chciał spać, więc zaraz w samochodzie usnął. A w ogóle Adaś ostatnio nauczył się: jak jest u kogoś innego na rękach, wyciągać rączki do mnie lub TŻa, wyraźnie pokazując żeby go zabrać i bawi się w chowanego - dziś choćby - siedzi u TŻa, patrzy na mnie, po czym jak go zagaduję to odwraca się ze śmiechem i wtula buzię w TŻa, a za moment znów na mnie i wyraźnie zaczepia ![]() ![]() Przypomniało mi się: - Jaka jest ulubiona kolęda niemowlaków? - "Dzisiaj w BET-lejem" ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-12-26 o 20:09 |
|
|
|
|
#1243 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak ujrzałam tak załadowane autko, z przodu jakiegoś pieska, najpierw pomyślałam, że niezłe wyprawy ludzie mają, a za chwilkę przypomniało mi się, że pisałaś co o wyjeździe właśnie w piątek i tak skojarzyłam![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za 4 miesiące WiktoriiA my się z mężem byczymy, w końcu w ciszy, sami, dzieć już śpi. Wracamy do normalności Uwielbiam święta, przemiło je spędziliśmy w tym roku, ale fajnie, że już dobiegają końca. Takie siedzenie za stołem i takie obżarstwo bardzoo mnie zmęczyło No nic wracam do mężula cieszyć się ciszą
|
|||||
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ejjj co za dołek? |
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku
![]() Stronczku
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Wiki za tatędziękuję za zainteresowanie ale mam dość , święta a ja nie mam co na grzbiet założyć w sklepach brakuje rozmiarów dla mnie ... 2 ciuchy na krzyż w szafie i czuję się fatalnie, zero kobiecości, nienawidzę patrzeć w lustro i nie ma w tym co piszę za grosz kokieterii, serio cyfry które pokazuje moja waga to dla mnie kosmos, nigdy w życiu tyle nie ważyłam a za chwile wrócę do wagi z końca ciąży |
|
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiki dziekuje za brawa
Dziubku to przykre. Moze jakiegoś dietetyka odwiedź. Moze jakaś dietę specjalnie dla Ciebie ułoży. Ja tez mam taki problem jak Ty. Ja nigdy szczuplaczkiem nie byłam. |
|
|
|
#1248 |
|
Rozeznanie
|
noi po swietach uffff,niemam sily na nic
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie zastanawiałam się nad Nature House ale teraz cieżko z kasą więc chyba zrezygnuję
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Hohoho! Nadrabiam cały dzień ![]() I to co zapamiętałam: Patik proponuje sobie zrobić postanowienie noworoczne, być zołzą że tak powiem i mówić to co Ci siedzi na języku ! Jeżeli będziesz trzymała w sobie emocje to nie wróży myszko nic dobrego Niesamowite jaka jesteś uczuciowa i emocjonalna.Musisz być twarda i pewna siebie. To jest tylko dla Twojego dobra kochana strasznie mi smutno kiedy po raz kolejny piszesz posta, że jesteś zła, nie szczęśliwa i smutna ![]() Telik mam nadzieję, że nadejdzie sprawiedliwość i koleś który wydał pieniądze będzie musiał odpokutować swoje...przykre że stało się to przed świętami ![]() Dziubek a może po anty tak Ci przybiera? albo za dużo kapusty zjadłaś - nie no żartuje, mi tato zawsze tak mówi jak widzi mój bebech Ja kupuje pas po porodowy i nie ma bata. Będę szczupła i piękna a co !Natka a krochmal próbowałaś? Jak tak super działa na dzieci to może i na Ciebie zadziała? Mam nadzieję, że nie będziesz musiała rezygnować z karmienia piersią ! 3mam za to mocno ![]() Monia dlatego ja się wycwaniłam i innym autem niż naszym nie jeżdżę ![]() Carmela tak się stresowałaś podróżą a teraz czeka mnie to samo. Od 3 nocy się pakuje w śnie i spakować się nie umiem...jutro jedziemy do prababci Emilie ma jeszcze je dwie ![]() No i co po świętach. Najedzona z bebzolem wyglądam jakbym była w ciąży ! Koszmar. Ale jak tu się oprzeć przed krokietami, barszczem czerwonym z uszkami ![]() roladkami,schabem pieczonym, sernikiem, babką, ciasteczkami ![]() NO nie da się! I w związku z tym wyglądam jak baleron. Mam nadzieję, że do sylwka spadnie. W każdym bądź razie postanowienie noworoczne : kg spadamy w dół i do Honolulu Emilie zaczęła mi tak śmiesznie język wyciągać, jakby ją coś drażniło.I dzisiaj jadła swoje palce u nóg i udało jej się powiedzieć : Tata Dostała masę prezentów i pampersów na 3 miesiącę starczy jak nic ! Ma też swoją pierwszą lalkę którą dosłownie zbutowała! Wiecie jak ją biła kiedy lalka mówiła mama, płakała bądź śmiała się ![]() może wstawie kiedyś filmik ! Bałam się że swoją kuzynkę zacznie bić jak składaliśmy sobie życzenia. No i Ja też dostałam prezenty ![]() było wyciągania, a wyciągania z pod choinki ![]() a co grzeczna byłam, nie Nie będzie mnie z 2-3 dni. Wyjeżdżamy. Na Karaiby |
|
|
|
#1251 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś na razie, po odłożeniu do łóżeczka przysnął, teraz coś leciutko mruczy, ale nie tak jakoś "groźnie", więc na razie siedzę spokojnie i mam nadzieję że uśnie ![]() A Jasio jak zasnął? Cytat:
![]() Jak poszło u teściów? Cytat:
Wstałam o 10 i to ledwo, ledwo, bo strasznie mi sie nie chciało. Ale rozsądek zwyciężył ![]() Cytat:
2. A mi jakoś pierwszy raz w życiu złożyło się tak, że w święta prawie nic nie jadłam Cieszę się bardzo. Ale już dziś w domu nadrobiłam niestety ![]() 3. Fajna taka rocznica ![]() Cytat:
U nas to wina czegoś innego, bo pora codziennie ta sama.Cytat:
![]() Nie denerwuj się za bardzo, bo na pewno będzie dobrze Cytat:
A Adaś to w przyszłości będzie czaruś i dusza towarzystwa (pewnie po tacie ), bo zawsze jak gdzieś idziecie to wszystkich w sobie rozkochuje i jest pogodny ![]() A to z rączakmi to moje marzenie ![]() Cytat:
A ten Twój aerobik nie pomaga na figurkę?Cytat:
![]() O nie A kiedy podejmiecie decyzję co do tych leków? ![]() My dziś spędziliśmy miły dzień we trójkę, nic nie robiąc, oprócz spaceru i przejażdżki samochodem wieczorem, tak dla rozrywki Tymuś dużo się bawił - i sam na macie, i z nami. I byłoby super, gdyby nie to, że koszmarnie boli mnie głowa od samego rana. Wzięłam już 3 proszki do tej pory i nic nie pomogło Ostatnio ciągle boli i to bardzo mocno, aż trudno mi oko jedno otwierać. ![]() Poza tym i u mnie, i u męża chyba coś się wykluwa. Bolą nas gardła. Na razie lekko, więc może uda się zdusić w zarodku ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Potwierdzam już oficjalnie, że Tymcio śpi I kończymy dziś (za godzinkę) 18 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- A tak serio, to gdzie znikasz?
|
|
#1252 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wszysckiego co najlepsze, samych sukcesów i zadowolenia z męża i pociechy Cookie dla Ciebie też Ja kąpałam codziennie. Ale teraz zacznę co drugi dzień. Radek też ma suche placki, na nóżkach i rączkach. Nie wiem od czego. Cytat:
![]() ![]() I dla taty ![]() ![]() Cytat:
Ja karmię piersią, dieta. Nie jem smażonego, ciężkostrawnego, słodyczy itd, itp. A waga stoi. Nie wiem czemu niektóre z nas tak mają.... Nie smutaj |
|||||
|
|
|
#1253 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz wieczorem przy usypianiu też płacz, dopiero suszarka i robienie rowerków naprzemian z masowaniem dziąseł pomogło Teraz śpi, ale na jak długo?A u Was jak usypianie? A cóż się stało? ![]() Cytat:
dla Wiki za 4 miesiące. za tatę!Cytat:
![]() Mój jeszcze rączek nie wyciąga, ale też tak zaczepia Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#1254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w świeta jadłam mniej nawet niż normalnie bo nie mam apetytu a pas to mi nie pomoże , ja bym musiała zamiast pasa kombinezon kupowac zeby wszystkie naddatki ogarnąc ![]() Cytat:
no to też dziwnie tylko,że Ty zaczynasz z wagą na dole skali a ja ... dla Tymka !!Cytat:
i ten balast został do dziśaania zazdroszczę zachowania Adasia , mój nikogo sie nie boi do każdego się śmieje i do każdego idzie na ręce a mnie to nie zawsze na rękę ... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-26 o 21:15 |
|||
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Mniej niż Dady. Chyba 26,90. Jakoś tak...
Dziewczyny karmiące piersią - czy któraś z Was ma już okres? Ja nie mam, ale od tygodnia mniej więcej cały czas o tym myślę, jakbym go zaczęła przeczuwać Cały czas czuję (psychicznie, bo objawów żadnych nie ma), że może nadejść
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
I po świętach. Żaneta ze mnie też baleron! A co! Tak piszecie o prezentach.... Nasz Radzio od chrzestnych dostał w Mikołaja i tyle.... Nikt się nie pofatygował. I od nas. A i od siostry mojej bo na święta przyjechała go obdarowała. Od dziadków nic... Najgorsze dla mnie jest to, że u mojego bratanka byli i prezent mu dali...eh. Szkoda słów. Ja czegoś takiego nie ogarniam. Telik daj namiary na gości, ja wycisnę z niego kasę ale dajesz połowę ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Ja nie mam. |
|
|
|
|
#1257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciężko podjąć mi taką decyzję. Inaczej by było gdyby pokarm sam poprostu np. zanikł, ale on jest i ja nie potrafię tak o przerwać. Tak szczerze to już nie pamiętam kiedy ostatni raz tak wyglądałam ![]() 2. No to spędziliście dzień podobnie do nas Nasz tatunio już jutro idzie do pracy, więc korzystaliśmy z dnia na maksa.Cieszę się, że Tymek dzisiaj ładnie zasnął 3. dla Tymusia za 18 tygodni ![]() Jejjj cały czas zapominam! COOKIE I DAKARO KOCHANE NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA Z OKACJI WASZYCH URODZIN!! spóźnione, ale szczere ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Brumku nie podobają mi sie te Twoje bóle głowy, może odwiedź lekarza? Jakieś badania, zmierz ciśnienie... ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj właśnie bolał mnie tak z dołu brzuch i się zastanawiałam czy to może on nadciąga, ale przestało i okresu dalej ani widu ani słychu
|
|||
|
|
|
#1258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak, teraz to widać wyraźnie, pokazuje już że chce do mamy, nie powiem żebym nie pękała z dumy ![]() A TŻowi przekażę Cytat:
Natka, mam nadzieję że to paskudztwo pójdzie sobie! Cytat:
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziubku przytulam Cie mocno |
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
edit. podwoiło mi post
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-12-26 o 21:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

)
Już kolejny wieczór z rzędu zasypia ok 23... Nie mam pojęcia co mu jest.

zębole

za ząbka Lenki!
. Szkoda ze nie powiedzieli, ze gdzies jada - zostalibysmy u moich rodzicow.

a co się stało?
Niesamowite jaka jesteś uczuciowa i emocjonalna.Musisz być twarda i pewna siebie. To jest tylko dla Twojego dobra kochana