Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-27, 12:05   #361
klaurencja
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Kurde, dziewczyny, przestańcie mówić że takie wesołe posty piszę, ja tego nie czuję!
Stary 2011-12-27, 12:06   #362
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Drętwieje prawa zwykle, znaczy tak mrowi jakby. Najpierw myślałam, że to od touchpada w kompie. Ale przez święta nie siedziałam dużo i też mrowiło, drętwiało - zwłaszcza czwarty i trzeci palec. Dziś w nocy po eksperymencie z poduszką pod pośladkiem zauważyłam, że kiedy poduszka była pod pośladkiem prawym to drętwiała prawa ręka (bardziej wtedy spałam niby na lewym boku), a kiedy poduszka była pod lewym pośladkiem i spałam tak jakby na prawym boku bardziej to cierpła lewa ręka. Ja już sama nie wiem o co tu chodzi, ale widzę, że masz z tym identycznie.
Swędzi mnie od dwóch dni mniej więcej środek prawej dłoni (na witanie, bo moja siora z Hiszpanii przyjeżdża, a z nią nie gadałam już.... no ze 2 lata pewnie jakoś będzie, focha rąbnęłam, ale miałam o co!) i okolice pępka. Jak posmaruje pępek oliwką czy czymś innym to przestaje.
mi zaczęło się od drętwienia kciuka, teraz reszta palców, zgiąć ich nie mogę takie napuchnięte, w tej ręce nie mam już kostki, w lewej jeszcze ją widać i z rzadka drętwieje
ja w nocy co godz się przekręcam ale bardziej z bólu bioder się budzę i nie czuję tak bardzo drętwienia ręki, choć jak przebudzę się to już ją czuję
ja poduszkę mam między nogami, tak mi nawygodniej

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

ja też taki plan mam ale znając życie maluch sam zdecyduje kiedy zechce wyjść
no dokładnie, sam zadecyduje sobie (swoją drogą jeszcze w brzuchu a już nas tak terroryzują ) choć ja ciągle mówie mu że jesteśmy umówieni na 5.01

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:07   #363
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
ja ostatnio w restauracji weszłam do męskiej toalety i jeszcze oburzona byłam, że tam jakiś facet włazi <obecność pisuaru trochę mnie zastanowiła, ale nie na tyle, żeby stamtąd zwiać zawczasu> a on do mnie chyba się pani pomyliła, ja spojrzałam na tabliczkę i spokojnie mówię, a rzeczywiście do tego w wigilię przeszłam koło moich sąsiadów bez powiedzenia dzień dobry i jeszcze się zastawiałam co ci ludzie tak na mnie patrzą, o co im chodzi?? a najlepsze jest to, że tż był ze mną i też nie zajarzył skąd ich znamy
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:09   #364
Anabellita
Zadomowienie

dzieńdoberek mamuśki
Ja znowu mam prblaem z zamówieniem na all
Wczoraj robiłam zakupy u sprzedającego GR-AN.
Był polecany na pierwszej str. naszego forum ale nie pamiętam która z Was go poleciła?
Chciałabym wybrać kolory zakupionych rzeczy a ten sprzedający chce aby wybór kolorów był na jakimś formularzy FOD
Ma napisane o tak:
"We wiadomości po licytacji otrzymają Państwo wszelkie niezbędne informacje oraz LINK do formularza FOD - prosimy właśnie przez ten formularz wybierać kolory.

W przypadku braku informacji kolory dobierane będą losowo"

No i nie wiem czy to GR-AN mi wyśle ten formularz (na razie nic takiego nie wysłał) czy to ja mam gdzieś znaleźć ten formularz i mu przesłać info o kolorach
Nie chciałabym żeby kolory wybrane zostały losowo
Pomóżcie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:15   #365
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam na wizycie - moja Julka już nie ma owiniętej szyjki pępowiną.

Dziś 34 tydz, 4 dzień i dzidzia waży ponad 2800 gram.

wszystko jest dobrze, oddałam badanie paciorkowca do laboratorium i zrobiłam przeciwciała od przyszłego tygodnia zaczynam ktg
Mam nakaz leżenia 10h dziennie oprócz snu, no i szyjka zaczyna się skracać
BebiBebi dobrze, że Julka się odwinęła z tej pępowiny. Trzymam kciuki za dobre wyniki badań

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
uwaga wstawiam mój pierścień
Śliczny

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Tak po woli zaczynam sobie uświadamiać że na dniach będę mieć dzidziusi....szybko to do mnie dochodzi nieeee

Samego porodu jeszcze się nie boję, bardziej obawiam się paniki jak np. odejda mi wody lub dostanę skurczy a będę sama w domu. Tż pracuje, tak w ciagu 40 min przyjedzie ale jakoś tak wolała bym żeby to jednak się stało jak będzie w domu
Plan mam taki że praktycznie nic nie robię żeby wytrzymać do Nowego Roku zobaczymy czy się uda.
Hmmm Ciekawe która z nas się pierwsza rozpakuje Mi już minęły dwa terminy, Tobie jeden
Stary 2011-12-27, 12:16   #366
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Bybella, śliczny Jeszcze raz gratulacje

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:17   #367
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

oj, jak mnie wkurza akcja z tymi wszystkimi pepkowymi i innymi okazjami do nachlania sie, to sobie nie wyobrazacie
do tej pory sama lubilam imprezy, wiec nigdy nie marudzilam tztowi, ale w ciazy i po porodzie chcialabym miec go trzezwego, do cholery jasnej, bo moze mi sie przydac, a nie uzerac sie jeszcze z nim
mamy miec 14 parapetowke, a on ma od stycznia nie pic, ale juz wczoraj sie dowiedzialam,ze ma nadzieje,ze na ten jeden dzien mu odpuszcze
ja mu odpuszcze - jakby sie wielce poswiecal, a sam nie rozumial, ze moge w kazdej chwili zaczac rodzic, jestem w obcym miescie, bez rodziny i przydaloby sie, zeby ktos mnie tam zawiozl i ze mna urodzil to dziecko - w sensie pomogl mi, wspieral i ewentualnie opierniczyl personel
a co, jak bedzie narabany, a personel cos spieprzy i zamiast sie go sluchac, to go wyprosza, bo bedzie nietrzezwy??? jak mu o tym mowie, to on tylko chce zakonczyc rozmowe,bo go denerwuje i jeszcze tekst,ze trzeba w takim razie zalatwic kogos,kto bedzie na czutce - i jeszcze dodal, ze zawsze jest tesciowa,ktora nie pije, bo jest alkoholiczka

no nie ma to jak rodzić z teściową, ciekawe czy chciałby aby twój ojciec był z nim podczas jakiegoś intymnego zabiegu

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
dzieńdoberek mamuśki
Był polecany na pierwszej str. naszego forum ale nie pamiętam która z Was go poleciła?
Chciałabym wybrać kolory zakupionych rzeczy a ten sprzedający chce aby wybór kolorów był na jakimś formularzy FOD
Ma napisane o tak:
"We wiadomości po licytacji otrzymają Państwo wszelkie niezbędne informacje oraz LINK do formularza FOD - prosimy właśnie przez ten formularz wybierać kolory.

No i nie wiem czy to GR-AN mi wyśle ten formularz (na razie nic takiego nie wysłał) czy to ja mam gdzieś znaleźć ten formularz i mu przesłać info o kolorach
Pomóżcie
na formularzu nigdy nic nie wypełniałam ale każdy na all po zakupie, jeśli sama się nie odezwałam pisał jakie wzory kolory chcę danych rzeczy
nie ma co panikować bo ledwo święta się skończyły a moż enie mają automatycznej wysyłki tych formularzy więc spokojnie, poczekaj dzień i odezwij się sama mailem do nich

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:18   #368
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny pierścień
Byłam dziś na badaniu krwi ,zeby sprawdzić tą cholestazę o 15 mam wyniki,mam nadzieję ,że wszystko ok,ale znowu zaczyna mnie wszystko swędzieć.
Nikotynka chyba już rodzi bo już po obchodzie się nie odezwała.W razie co trzymam kciuki.
Klaurencja i Monia a byłyście nacinane i napiszcie jaki to jest ból porodowy o ile mozna go do czegoś porównać.Taki mega mocny jak na okres czy inny.A i napiszcie czy był kontakt skóra do skory
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:21   #369
klaurencja
Raczkowanie

Eliza mnie nie nacinali Kontakt jest, u nas jakąś godzinkę.
Stary 2011-12-27, 12:21   #370
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A później idziemy na miasto rossmann (po pieluchy i kosmetyki dla małego), zamówić prezent na rocznicę ślubu, może kupić mi jakieś kozaki (te co mam w I święto się rozwaliły), no i jutro idę na kawkę do koleżanki na nowe mieszkanie i wypadałoby kupić jakiś drobiazg
A co to za prezencik na rocznicę? Waszą?
Stary 2011-12-27, 12:21   #371
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
dzieńdoberek mamuśki
Ma napisane o tak:

Pomóżcie

To chyba chodzi o to, że jak zamawiasz i wybierasz opcję dostawy, adres itp. to tam jest taka opcja "wiadomość dla sprzedającego". Też miałam z tym problem i chyba tam właśnie wpisywałam kolory.

Stary 2011-12-27, 12:24   #372
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ojeju ostatnio nasi tżci coraz częściej nawalają, czyżby im nasza ciąża mózgi odbierała
Ciąża nam mózgi odbiera, a im tylko te ich tik taki
Stary 2011-12-27, 12:25   #373
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
no nie ma to jak rodzić z teściową, ciekawe czy chciałby aby twój ojciec był z nim podczas jakiegoś intymnego zabiegu

na formularzu nigdy nic nie wypełniałam ale każdy na all po zakupie, jeśli sama się nie odezwałam pisał jakie wzory kolory chcę danych rzeczy
nie ma co panikować bo ledwo święta się skończyły a moż enie mają automatycznej wysyłki tych formularzy więc spokojnie, poczekaj dzień i odezwij się sama mailem do nich
On na pewno nie wysyła żadnych formularzy, bo u niego zamawiałam i korzystałam z opcji"wiadomosć dla sprzedającego", apotem chyba mu jeszcze wysłałam maila.
A ponieważ tego koloru co chciałam nie mieli, to zadzwonili do mnie i poprosili o wybranie innego.

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-27 o 12:26
Stary 2011-12-27, 12:26   #374
bambusiek
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
A co to za prezencik na rocznicę? Waszą?
Nie, nasza w kwietniu
Moi teściowie będą mieli i w prezencie chcemy im załatwić kolację we dwoje w jakimś romantycznym miejscu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:27   #375
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

piękny ja swój zaręczynowy i obrączke musiałam zdjąć bo palce mi lekko popuchły...
Cytat:
ja chyba dla świętego spokoju jutro polecę na te badania bo się boję
to wszystkie lecimy na te badania teraz...

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Łącze się w bólu Ja też dostawałam nerwa, jak co chwile to słyszałam. No i do tego od każdego tylko takie życzenia...łatwego, bezbolesnego i szybkiego porodu....luzzzz....

Ja słyszałam ,, szczęśliwego rozwiązania '' aż mi się cisnęło na usta '' i lekkiego''
Cytat:

Bybella, pierscionek cudowny
A Ty nosisz go na lewej dloni? Kurcze,ja nosze swoj na prawej, w miejscu,gdzie pozniej bedzie obraczka. Czyzbym zle nosila?

oj, jak mnie wkurza akcja z tymi wszystkimi pepkowymi i innymi okazjami do nachlania sie, to sobie nie wyobrazacie
do tej pory sama lubilam imprezy, wiec nigdy nie marudzilam tztowi, ale w ciazy i po porodzie chcialabym miec go trzezwego, do cholery jasnej, bo moze mi sie przydac, a nie uzerac sie jeszcze z nim
mamy miec 14 parapetowke, a on ma od stycznia nie pic, ale juz wczoraj sie dowiedzialam,ze ma nadzieje,ze na ten jeden dzien mu odpuszcze
ja mu odpuszcze - jakby sie wielce poswiecal, a sam nie rozumial, ze moge w kazdej chwili zaczac rodzic, jestem w obcym miescie, bez rodziny i przydaloby sie, zeby ktos mnie tam zawiozl i ze mna urodzil to dziecko - w sensie pomogl mi, wspieral i ewentualnie opierniczyl personel
a co, jak bedzie narabany, a personel cos spieprzy i zamiast sie go sluchac, to go wyprosza, bo bedzie nietrzezwy??? jak mu o tym mowie, to on tylko chce zakonczyc rozmowe,bo go denerwuje i jeszcze tekst,ze trzeba w takim razie zalatwic kogos,kto bedzie na czutce - i jeszcze dodal, ze zawsze jest tesciowa,ktora nie pije, bo jest alkoholiczka

ja nosiłam na prawej dłoni, w miejscu gdzie mam teraz obrączkę a zaręczynowy przeskoczył na środkowy

u nas tez był problem z pępkowym. Powiedziałam M że może sobie zrobić pępkowe jak ja będę w szpitalu w innym wypadku nie ma pępkowego, bo ja nie zamierzam sama z dzieckiem w domu zostać. A teraz tz sam wymyslił że zaprosimy jego kolegów z żonami, bo jego koledzy przyniosą wódkę a nic dla dziecka a jak będą z kobietami to mała coś dostanie (materialista jeden ) więc sobie zbytnio nie popiją
No i wczoraj ostatni raz pił bo się wystraszył moich skurczy i dziś sakcze koło mnie a ja leże

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:29   #376
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Ja troche ogarnelam mieszkanie po gosciach,pieciu ludzi przez trzy dni to bylo troche latania.Ciesze sie,ze rodzice do nas przyjechali i nie bylismy sami na swieta.Obiecali,ze jak Filip sie urodzi to przyjada,maja do nas 700km.
Ewula fajnie, że miałaś rodziców w Święta, 700km to nie tak najgorzej

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dobry

bylam na zdjeciu szwa.. nie bolalo a tzcik spal z Igorkiem
Uska ale Ci dobrze, że masz już to co najgorsze za sobą
Stary 2011-12-27, 12:32   #377
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Kurde, dziewczyny, przestańcie mówić że takie wesołe posty piszę, ja tego nie czuję!

a miałaś może gaz rozweselający podany i może jeszcze działa
Cytat:

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:32   #378
magda1804
Rozeznanie

Cytat:

Ja tez zazdroszcze raczek
moje sa tak okropne,ze patrzec na nie nie moge
jeszcze raz gratulacje !!!
Pearl no wlasnie mam dokladnie to samo. Moj teraz przez swieta pil i wczoraj powiedzialam, ze do porodu nie ma prawa ruszyc alkoholu. Mowie mu, ze przeciez ja w kazdej chwili moge zaczac rodzic i wtedy nawet nie bedzie mial mnie kto zawiezc do szpitala, to on do mnie: "to pojedziemy taksowka" chyba bym ze wstydu zapadla sie pod ziemie gdyby on podchmielony wszedl ze mna na porodowke. Faceci nie maja w ogole wyobrazenia, ze pokazuja sie z tej najgorszej strony. Co personel szpitala pomysli sobie w takim momencie: ojciec alkoholik?
ahhh szkoda nerwow

Cytat:
Klaurencja Ty piszesz tak jakbys wcale nie rodzial- tyle werwy i energi, pelen podziw dla Ciebie

Cytat:
[/COLOR]
Hmmm Ciekawe która z nas się pierwsza rozpakuje Mi już minęły dwa terminy, Tobie jeden
Nawojka nie martw sie kochana, napewno urodzisz na dniach

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Śliczny pierścień
Byłam dziś na badaniu krwi ,zeby sprawdzić tą cholestazę o 15 mam wyniki,mam nadzieję ,że wszystko ok,ale znowu zaczyna mnie wszystko swędzieć.
Nikotynka chyba już rodzi bo już po obchodzie się nie odezwała.W razie co trzymam kciuki.
Klaurencja i Monia a byłyście nacinane i napiszcie jaki to jest ból porodowy o ile mozna go do czegoś porównać.Taki mega mocny jak na okres czy inny.A i napiszcie czy był kontakt skóra do skory
Eliza ja moge ze swojego doswiadczenia powiedziec Ci, ze bol porodowy jest taki troszke mocniejszy jak na okres taki, ze nie wiesz jak sie nazywasz ale kazdy odczuwa to inaczej bol krocza po porodzie, to wiem jak okreslic- tak jakby ktos pobil Cie "tam" kopal az do ran

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:36   #379
bambusiek
Zakorzenienie

Jakoś tak niemrawo się czuję

na dodatek nie mogę się dodzwonić do kadr w pracy, a mam zwolnienie do zawiezienia... no i nie wiem, czy tam ktokolwiek dzisiaj jest i czy jest sens jechać dzisiaj

No i Tymek wczoraj jak poszliśmy spać chyba z pół godziny tak dawał po żebrach, że jestem znów niewyspana i obolała.
Teraz dostał pomarańczko i eksplozja radości

Trzymajcie się, papa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:37   #380
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
dobry

Jak tam twoja rana.Boli Cie?Z Twojego opisu wynika,ze cesarka,tez taka zla nie jest,tak na luzie do niej podeszlas i chyba szybko wracasz do siebie.
Stary 2011-12-27, 12:37   #381
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Kobieto! Ty nas tu napawasz tak ogromną nadzieją, że nie jesteś chyba sobie tego w stanie wyobrazić. Poród migiem, mąż daje znać, 1,5 h i po krzyku, dzidzi zdrowe i śliczne, Ty się dobrze czujesz, bez znieczulenia, przystawiasz do cyca i je z miejsca aż mu się pewnie uszy trzęsą, jutro domu i jeszcze Cię nie nacięli!!!
Jak mi jedna chociaż napisze z wątku, że nie chciałaby takiego porodu to się chyba w buty schowam!
Jesteś teraz chyba naszym guru kurcze

Cytat:
mi zaczęło się od drętwienia kciuka, teraz reszta palców, zgiąć ich nie mogę takie napuchnięte, w tej ręce nie mam już kostki, w lewej jeszcze ją widać i z rzadka drętwieje
ja w nocy co godz się przekręcam ale bardziej z bólu bioder się budzę i nie czuję tak bardzo drętwienia ręki, choć jak przebudzę się to już ją czuję
ja poduszkę mam między nogami, tak mi nawygodniej
Między nogami też mam W ogóle my to chyba jakieś poduszkowce jesteśmy
Cytat:
Jeden ma tik taka, a drugi ma żyłkę lub niteczkę co by mu uszy razem przytrzymywała, żeby nie odpadły

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:39   #382
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Bybella, pierscionek cudowny
A Ty nosisz go na lewej dloni? Kurcze,ja nosze swoj na prawej, w miejscu,gdzie pozniej bedzie obraczka. Czyzbym zle nosila?
Ja swój też nosiłam na prawej. Zdjęłam razem z obrączką jakiś m-c temu bo mnie koleżanka nastraszyła, że ona zapomniała ściagnąć obrączkę i w czasie porodu musieli jej przecinać bo palec był granatowy
Stary 2011-12-27, 12:42   #383
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry.
Ja tyle co wstałam i pojadłam śniadanko
Czy wam też zostało mnóstwo jedzenia po świętach? Ja to muszę dzisiaj pomrozić.
Widzę że moje skitlesy się spodobały właśnie je jem (te z wczoraj).
TZ zdycha i dobrze mu tak
Cytat:

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Inutil wiem co czujesz, ja tez sie mecze ciaglym gadaniem: moglabys juz urodzic, itp. A co ja na to poradze, ze dziecko jeszcze nie jest gotowe Wczoraj zauwazylam, ze wiekszosc osob i tz oczywiscie tez, czekaja bardzie na okazje, zeby sie napic!!!! doprowadza mnie to do szalu! powiedzialam mu wczoraj, ze jezeli ma zamiar sie naj***ać to mam go w du.pie i nie chce,zeby byl ze mna przy porodzie, a pozniej nawet niech nie przychodzi do szpitala, skoro wazniejsi sa jego koledzy i "pepkowe"
No mój po pierwszym porodzie wypił tylko 2-3 kieliszki, postawił wódke i goście pili a on zajmował się mną i małą. Chciałabym żeby teraz też tak było ale tylko słyszę "i co nie opije narodzin syna"?
Cytat:
dobry

Ehh jak ja bym już chciała to mieć za sobą. Czekamy na zdjęcia
Cytat:
Nie odpuszczaj mu
Cytat:
Śliczny pierścień

A mój leży i jęczy jak to mu niedobrze i głowa boli
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:48   #384
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny pierścień
Eliza za wyniki.
U mnie taki jeden Szkot w pracy tłumacząc mi jak boli poród wsadził sobie dwa wskazujące palce w kąciki ust i rozciągał

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nie, nasza w kwietniu
Moi teściowie będą mieli i w prezencie chcemy im załatwić kolację we dwoje w jakimś romantycznym miejscu
Fajny pomysł
Stary 2011-12-27, 12:50   #385
Blanszor
Rozeznanie

Cześć Brzuszki

byłam w szpitalu i wpisali mnie na cc na 3 stycznia
w szpitalu mam być 2 stycznia o 8.30.

Już nie mogę się doczekać, chociaż boję się..tzn cesarki nie, ale wszystkiego jak Małego wyjmą z brzucha

Serdecznie gratuluję nowym mamusiom
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:51   #386
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Kobieto! Ty nas tu napawasz tak ogromną nadzieją, że nie jesteś chyba sobie tego w stanie wyobrazić. Poród migiem, mąż daje znać, 1,5 h i po krzyku, dzidzi zdrowe i śliczne, Ty się dobrze czujesz, bez znieczulenia, przystawiasz do cyca i je z miejsca aż mu się pewnie uszy trzęsą, jutro domu i jeszcze Cię nie nacięli!!!
Jak mi jedna chociaż napisze z wątku, że nie chciałaby takiego porodu to się chyba w buty schowam!
Jesteś teraz chyba naszym guru kurcze

Między nogami też mam W ogóle my to chyba jakieś poduszkowce jesteśmy

Jeden ma tik taka, a drugi ma żyłkę lub niteczkę co by mu uszy razem przytrzymywała, żeby nie odpadły
Popieram,kazda chce taki porod!!

Aga Mi jedzenia zostalo duzo,tez chce pomrozic ale mam maly zamrazalnik.
Stary 2011-12-27, 12:54   #387
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2011-12-27, 12:56   #388
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że z czasem jakoś sobie wszystko poukładacie z tż...

a co do puchnięcia. Ja mam praktycznie ciągle spuchnięte i nogi i ręce, twarz też spuchnięta... A miałaś tak wcześniej czy się zaczęło?
Mi lekarz zlecił serię badań żeby wykluczyć zatrucie, miałam robione dwa razy w ciąży już. Mam podwyższony kwas moczowy we krwi i kreatyninę (), ale to chyba nic ważnego... muszę mierzyć 4 razy dziennie ciśnienie i je kontrolować. Co tydzień robię badania moczu.
No i najważniejsze... leżeć, leżeć, leżeć... z nogami trochę wyżej i na boku lewym -> to najważniejsze zalecenie lekarza. Przed wizytą u lekarza zrób mocz, bo trzeba kontrolować czy białka w nim nie ma.
nie wiem jak to będzie... tzn TŻ się stara, ale mi po takiej akcji to ciężko uwierzyć, że będzie dobrze... tzn. liczę na to, ale jakoś tak nie umiem przejść do porządku dziennego po tym wszystkim... zobaczymy...

co do puchnięcia to stało mi się to 1 raz w tej ciąży, tzn czasem rano miewałam spuchnięte ręce, ale mijało... a teraz utrzymywało się przez te 2 dni.. jednak powiem, że od kiedy wróciłam do domu więcej odwiedzam wc i już jest lepiej, piję dużo, nogi mi już w sumie dochodzą do siebie, gorzej z dłońmi - pierścionek zaręczynowy i obrączka leżą w szklance bo nie da rady ich założyć...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj u lekarza pogłaskałam brzuszek przy lekarzu - jak na mnie warknął, ze nie wolno - bo poród wywołam. Potem ze 3 razy powtarzał, że mam nie głaskać, ale coś dzisiaj bez humoru był
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 13:00   #389
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A mój leży i jęczy jak to mu niedobrze i głowa boli
Ja bym mu jeszcze podstawiła kawał ciasta z kremem pod nos i włączyła głośną muzykę, albo zaczęłabym odkurzać

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Brzuszki

byłam w szpitalu i wpisali mnie na cc na 3 stycznia
w szpitalu mam być 2 stycznia o 8.30.

Już nie mogę się doczekać, chociaż boję się..tzn cesarki nie, ale wszystkiego jak Małego wyjmą z brzucha

Serdecznie gratuluję nowym mamusiom
Stary 2011-12-27, 13:04   #390
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Pearl no wlasnie mam dokladnie to samo. Moj teraz przez swieta pil i wczoraj powiedzialam, ze do porodu nie ma prawa ruszyc alkoholu. Mowie mu, ze przeciez ja w kazdej chwili moge zaczac rodzic i wtedy nawet nie bedzie mial mnie kto zawiezc do szpitala, to on do mnie: "to pojedziemy taksowka" chyba bym ze wstydu zapadla sie pod ziemie gdyby on podchmielony wszedl ze mna na porodowke. Faceci nie maja w ogole wyobrazenia, ze pokazuja sie z tej najgorszej strony. Co personel szpitala pomysli sobie w takim momencie: ojciec alkoholik?
ahhh szkoda nerwow

Klaurencja Ty piszesz tak jakbys wcale nie rodzial- tyle werwy i energi, pelen podziw dla Ciebie

Nawojka nie martw sie kochana, napewno urodzisz na dniach

Eliza ja moge ze swojego doswiadczenia powiedziec Ci, ze bol porodowy jest taki troszke mocniejszy jak na okres taki, ze nie wiesz jak sie nazywasz ale kazdy odczuwa to inaczej bol krocza po porodzie, to wiem jak okreslic- tak jakby ktos pobil Cie "tam" kopal az do ran
Mój też nie mógł sobie odmowic i w 1 dzień Świąt wypił,powiedziałam mu ,że jak zaczne rodzić to on na salę ze mną nie wejdzie.W nocy mi zionął alkoholem chociaż nie upił się jakoś więc go wywaliłam do drugiego pokoju,ale już nad ranem przyleciałam do niego bo miałam koszmar,śnił mi się diabeł i bałam się sama.Ostatnio jeszcze powiedział że jak mała się urodzi to któregoś dnia wywiezie mnie do mamy a tu zrobi pępkowe,no cóz pomarzyć dobra rzecz
Co do naszego guru porodowego zgadzam się,ciekawę czy któraś ją przebije.Na ochotnika zgłaszam się ja
Ból porodowy hmmm super opis
Ale mi dzis nie dobrze rano zwymiotowałam przy śniadaniu ,nie zdazyłam nawet do łazienki i teraz co jakiś czas mam ochotę
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości