Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-27, 11:46   #1321
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Brunetka 100lat Kochana, z mężem i Ala
Stary 2011-12-27, 11:55   #1322
madzia1k1
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Hellooo

A my świętujemy dalej, bo Karol ma cały tydzień urlop
Dzisiaj przychodzi chrzestna Dominika. Przed świętami dowiedziała się, że będzie miała chłopca. A ja cały czas jej prorokowałam dziewczynkę i śmiałyśmy się, że to będzie przyszła żona Dominika Ale jednak będzie przyjaciel

A i zrobiliśmy zapasik pieluszek bo u nas rozbudowali Biedronkę i było ponowne otwarcie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dominik nie śpi... Wstał 15 min po tym jak napisałam, że zasnął Zapomniałam Wam napisać, że Domek podnosi pupę do góry i próbuje pełzać, ale jeszcze nie zajarzył, że musi się na rękach podnieść.

Iustyna niemożliwe
To super
Dominik tez od kilku dni próbuje pełzać i tak samo pupa w górę a głowa w dół. Ale jak już nasze dzieciaczki wytrenują rączki to pójdą jak burza A przez to, ze odkrył, że może brać pupę w górę to nie chce mu się przekręcać, albo zapomniał
A je jeszcze zaczął łapać się za nóżki, ale jeszcze nie wkłada do buźki..

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziubek a Ty masz niedoczynność?
Oho. To ja zrobiłam tak samo. Po porodzie nie brałam hormonów, po 5-6 tyg tsh w normie i ja happy. I problem z głowy.
A okazuje się że mogły się jeszcze hormony nie wyrównać..
Muszę powtórzyć badania.
Co Ci się w sobie nie podobało oprócz tycia że powtórzyłaś tsh?
jeżeli chodzi o tarczycę to jak ktos miał w ciąży problemy to radziłabym po ok 3-4miesiąach powtórzyć badania mimo, że wszystko wczesniej było ok. Ja tez miałam wzorowe wyniki przez całą ciążę,6tyg po porodzie też, ale wtedy mi endo powiedział, że pewnie po 2 miesiaczkach mi sie rozreguluje tarczyca i będę miała zmianę tabletek i tak też się stało. 3tyg temu zrobiłam wyniki i wyszły złe, mam inną dawkę tabletek i za 3mc-e kontrola. Tylko, że ja lecze sie na niedoczynność od 16 roku życia... Najgorsze, że Dominik prawdopodobnie odziedziczył po mnie chorobę i muszę po nowym roku próbować zarejestrować Dominika do endo dziecięcego, bo oczywiście na ten rok już miejsc nie było

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Oj ale gapa ze mnie:

Brunetko STO LAT!!!!, spełnienia najskrytszych marzeń

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:26   #1323
agadus
Wtajemniczenie

heloł
witamy sie poświątecznie, i dobrze,że te swięta już minęły, nareszcie normalne dni, choć bardzo lubię święta,
a mnie cos gardziołko pobolew, no w sumie nie ma się co dziwić jak Oliwka przeziębiona, kaszle kicha i smarka, hmm muszę cosik wziąć

brunetka, zanka 100 lat

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

a kiedy u Was ksiądz chodzi?? u mnie w tym roku wyjatkowo już w czwartek, cos im się spieszy zbierac kasę

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:38   #1324
Lilkaa82
Rozeznanie

Witam sie po Swietach bardzo milo i rodzinnie nam one mineły ptrawie cały czas poza domem wiec duzo jezdzenia bylo nie objadlam sie przesadnie takze jestem zadowolona Karolinka fajna jest na maxa duzo czasu spedzam z nia bo za dwa tyg ide juz do pracy wszytsko co dobre szybko sie konczy.. Je zupki, obiadki z mieskiem, kaszki, deserki i jogurciki dobrze jest ! pozdrawiam

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:42   #1325
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

jeżeli chodzi o tarczycę to jak ktos miał w ciąży problemy to radziłabym po ok 3-4miesiąach powtórzyć badania mimo, że wszystko wczesniej było ok. Ja tez miałam wzorowe wyniki przez całą ciążę,6tyg po porodzie też, ale wtedy mi endo powiedział, że pewnie po 2 miesiaczkach mi sie rozreguluje tarczyca i będę miała zmianę tabletek i tak też się stało. 3tyg temu zrobiłam wyniki i wyszły złe, mam inną dawkę tabletek i za 3mc-e kontrola. Tylko, że ja lecze sie na niedoczynność od 16 roku życia... Najgorsze, że Dominik prawdopodobnie odziedziczył po mnie chorobę i muszę po nowym roku próbować zarejestrować Dominika do endo dziecięcego, bo oczywiście na ten rok już miejsc nie było[COLOR="Silver"]
ja słyszałam,że chłopcy rzadko kiedy dziedziczą problemy z tarczycą , ale sprawdzić warto.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
heloł
witamy sie poświątecznie, i dobrze,że te swięta już minęły, nareszcie normalne dni, choć bardzo lubię święta,
a mnie cos gardziołko pobolew, no w sumie nie ma się co dziwić jak Oliwka przeziębiona, kaszle kicha i smarka, hmm muszę cosik wziąć

brunetka, zanka 100 lat

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

a kiedy u Was ksiądz chodzi?? u mnie w tym roku wyjatkowo już w czwartek, cos im się spieszy zbierac kasę
kolędę mam dzisiaj, u mnie już chodzą od końca listopada. A kasy ksiądz nie zobaczy bo ja nie daję i już

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-27 o 13:40
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 13:09   #1326
marzena_S
Zadomowienie

Witam poświątecznie.
Wczoraj po 1,5 miesiącu walki mojego dziecka w najmniej oczekiwanym momencie wyszedł mały biały potwór zwany ZĘBEM!!!
Moje UU już drżą przed nim ze strachu, bo Hania potrafi się czasem zapomnieć i mnie gryzie...
Żeby było śmieszniej to Hania wczoraj przeżyła ten fakt bezobjawowo, za to ja dostałm gorączki, skurczy żołądka i łamania w kościach- chyba jakieś grypsko. Mam nadzieję, że mała się nie zarazi ode mnie...
Stary 2011-12-27, 13:15   #1327
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja słyszałam,że chłopcy rzadko kiedy dziedziczą problemy z tarczycą , ale sprawdzić warto.

kolędę mam dzisiaj, u mnie już chodzą od końca stycznia. A kasy ksiądz nie zobaczy bo ja nie daję i już
No ja tez słyszałam, że chłopcy rzadko chorują na tę chorobę i myślałam że Dominik nie odziedziczy jej po mnie, ale pediatra kazała nam zrobić tsh i już wyszło na górnej granicy, więc kazała skonsultować ze specjalistą.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Witam poświątecznie.
Wczoraj po 1,5 miesiącu walki mojego dziecka w najmniej oczekiwanym momencie wyszedł mały biały potwór zwany ZĘBEM!!!
Moje UU już drżą przed nim ze strachu, bo Hania potrafi się czasem zapomnieć i mnie gryzie...
Żeby było śmieszniej to Hania wczoraj przeżyła ten fakt bezobjawowo, za to ja dostałm gorączki, skurczy żołądka i łamania w kościach- chyba jakieś grypsko. Mam nadzieję, że mała się nie zarazi ode mnie...
za ząbek.
My czekamy z niecierpliwością bo dzisiaj bardziej dokładnie zajrzałam w pyszczek Dominika i chyba takie kreseczki są widoczne, jeżeli to jest to

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 13:24   #1328
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Dziś rano z nudów porównywałam książeczki zdrowia moich dzieci. Artur wazyl tyle co kinga jak miał dwa miesiące więc rozumiem marine!
monia ooj tak, to Artur też był klocek pierwsza klasa.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 14:27   #1329
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Witam poświątecznie.

Napisałam do Nfz-tu pytanie o refundacje Nutramigenu po Nowym Roku i czy niezbędna będzie recepta od alergologa i oto co mi odpisali

Cytat:
Szanowna Pani,
Uprzejmie wyjaśniam, iż zgodnie z przepisami ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. z 2008 r. Nr 164, poz. 1027 z późn. zm.) świadczeniobiorca ma prawo do refundowanych leków i wyrobów medycznych na podstawie recepty.

Nutramigen jest umieszczony w załączniku do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 28 października 2011 r. w sprawie wykazu chorób oraz wykazu leków i wyrobów medycznych, które ze względu na te choroby są przepisywane bezpłatnie, za opłatą ryczałtową lub częściową odpłatnością (Dz. U. Nr 242, poz. 1442) i będzie refundowany nadal (50% odpłatności).

Należy tylko pamiętać, że refundowany jest dla dzieci z wrodzonymi defektami metabolicznymi, w alergiach pokarmowych i biegunkach przewlekłych.

Kwestie wystawiania recept regulują przepisy rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 maja 2007 r. w sprawie recept lekarskich (Dz. U. z 2007 r. Nr 97, poz. 646, z późn. zm.). Lekarz ubezpieczenia zdrowotnego leczący świadczeniobiorcę w poradni specjalistycznej zobowiązany jest do pisemnego, nie rzadziej niż co 12 miesięcy, informowania lekarza ubezpieczenia zdrowotnego lub felczera ubezpieczenia zdrowotnego kierującego i lekarza podstawowej opieki zdrowotnej świadczeniobiorcy o rozpoznaniu, sposobie leczenia, rokowaniu, ordynowanych lekach, w tym okresie ich stosowania i dawkowania oraz wyznaczonych wizytach kontrolnych. Lekarz podstawowej opieki zdrowotnej może kontynuować leczenie farmakologiczne świadczeniobiorcy zastosowane przez lekarza w poradni specjalistycznej, jeśli posiada informację, o której mowa wyżej – jest to warunek niezbędny.

Z poważaniem,
Marcin Witkowski.
Departament Spraw Świadczeniobiorców
Centrala Narodowego Funduszu Zdrowia
Aha mam na zbyciu puszke Nutry 1, wyśle za koszt przesyłki.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-12-27 o 14:28
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 14:35   #1330
dziubek79
Zakorzenienie

Nerolka halo !! gdzie Ty ?? jak minęły święta??
Stary 2011-12-27, 14:40   #1331
patik87
Zakorzenienie

scio to ja chętna na nutrę

Czyli wynika z tego ze jest potrzebna opinia alergologa..?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-12-27 o 14:42
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 14:41   #1332
DaKaro
Zadomowienie

Hej Kobietki.

BRUNETKO najlepsze zyczenia skladam, wszystkiego czego tylko zapragniesz .

Vaniliowa za rocznice.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią - czy któraś z Was ma już okres? Ja nie mam, ale od tygodnia mniej więcej cały czas o tym myślę, jakbym go zaczęła przeczuwać Cały czas czuję (psychicznie, bo objawów żadnych nie ma), że może nadejść
Nie mam i oby szybko nie wrocil .

Cytat:
Witam poświątecznie.
kolejny zabek na forum.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 14:46   #1333
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Scio czyli rozumiem,że to zaświadczenie jest potrzebne?
Bo ja ciemna jestem w tych odpowiedzieć a takim języku?
Moja pediatra nic ani słowem nie wspominała, a byliśmy u niej w piątek.
Stary 2011-12-27, 14:55   #1334
brumek
Zakorzenienie

Brunetko - sto lat w zdrowiu, szczęściu i miłości

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A u nas dziś 3 rocznica ślubu

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Hej
Moja mala miala dzis fatalna noc - wyobrazcie sobie ze poszla spac o 22 i doslownie co godzine budzila sie z placzem i dostawala na przemian butle mleka i butle herbatki i usypiala i tak w kolko do 7 rano??????????? DRAMAT
Może też ząbki
A Ford to dobry wybór Kocham je i polecam

Cytat:
Huurrrra, brawo
A te słynne rozpulchnione dziąsełka były w Was?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A dziś jadę z małym do lekarza. Przy wizycie w poradni, kiedy pisałam że mamy skierowania bo mały się nie obraca, to dostaliśmy na usg i do poradni rehabilitacyjnej. Oczywiście nigdzie nic nie można ustalić bo nfz nie podpisał kontraktów więc "dzwonić po Nowym Roku"
A tu w piątek pani do mnie dzwoni, że mają miejsce w por.rehabilitacyjnej na wtorek, jak dam rade to żeby przyjechać
Zobaczymy co powie.....
Aniu i jak było? Co powiedzieli?

Cytat:

No właśnie - niby już kuma jak to zrobić, nogi przerzuca, ale na bok idzie, a dalej nie... nie wiem czy mu się nie chce czy co. Ale wystarczy że leciuteńko pchnę za nogę i ładnie się obróci....
Z Tymciem jest edokłądnie tak samo. Ale się nie martwię, wręcz przeciwnie, bo on ma jeszcze dużo czasu na opanowanie obrotów
A Adaś to pewnie mały leniuszek po prostu. Wie że mama pomoże, więc samemu mu się nie chce dokończyć obrotu

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja dziś imieniny niby mam, choć nie obchodzę
Obchodzisz cz nie, życzenia i tak Ci się należą! Sto lat, kochana

Cytat:
u mnie stwierdzono hashimoto czyli niedoczynność plus poporodowe zapalenie (które ma to do siebie że jakoś po pół roku po porodzie się pojawia podobno)
Ależ Dziubku, przecież jednym z podstawowych objawów Hashimoto jest nieuzasadnione tycie!!!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Brumek o jakich pampkach pisałaś bo nie moge oszukać tego posta??
Była mowa o pieluchach z lidla Toujours. Ja je lubię.

Telik - są jakieś nowe wieści w wiadomej sprawie?

A w ogóle to zapomniałam o dzień dobry U nas noc przespane w całości
Stary 2011-12-27, 15:08   #1335
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się i ja poświątecznie
święta miłe, rodzinne i jak to u nas - głośne ale jak jest 20-kilka osób przy stole i do tego mnóstwo dzieciaków to hałas jest nieunikniony
jedyne co to zmęczona jestem bo w zasadzie cały czas w drodze i w gościach, a jednak nie ma to jak w domu. Hania ogólnie dobrze to zamieszanie znosiła. jedynie u teściów nie mogła spać bo u nich strasznie gorąco w domu, a dziecko nie przyzwyczajone. i płakała mi w zasadzie całą noc - bo zasnęła dopiero o północy, a potem co godzinkę były pobudki i płacze...

a teraz już po spacerku i po obiadku się lenimy w domu. hania ćwiczy na macie, TŻ zaległ na kanapie, a ja nadrabiam wizaż

Brunetko kochana wszystkiego najlepszego!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2011-12-27 o 15:11
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:10   #1336
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

ahhh to o te pampki chodziło dzieki! Jak bedzie czas to przetestuje, ale narazie mam taki zaps pieluch ze dzis zaczeliśmy myśleć czy nam czasem dziecko predzej z rozmiaru nie wyroścnie
Obiadek zjedzony, zaraz tylko zupka dla Sarenki i idziemy sie gościc do mojej babcia.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:16   #1337
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo bąbelki

BrunetkoNajlepsze życzenia urodziowe

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
heloł

telik u Ciebie na stronie chyba jest diet południowych plaż, tak??
tak inaczej zwana SouthBeach Diat- jak napisała Carmela
wg mnie to jedyna sensowna dieta nie ograniczająca jadłospisu
polegającąca na dobrych wyborach

Brumeczku na razie cisza
czekam na macierzyński żeby uzupełnić firmowe konto
bo to z mojego firmowego konta poszło

Sweetangel jak tam chrzciny
AgaG gdzie sie podziewasz?
eveewe czyli też jesteś w klubie niespokojnej nocki?

mój Jas jak zwykle dosypia po spacerku i nie wiem czy nie budzić, bo mam obawy czy bedzie spał w nocy
w ogóle to on dziś taki śpioszek
nakarmie przebiore 30 min zabawy i pada chłop
Stary 2011-12-27, 15:25   #1338
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Chyba poczytam o co w niej chodzi...
Stary 2011-12-27, 15:33   #1339
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ Dziubku, przecież jednym z podstawowych objawów Hashimoto jest nieuzasadnione tycie!!!
ja o tym wiem kochana ale 2 lekarki twierdzą że u mnie to tak mała rozbieżność z normą ,że nie może to powodować problemów z wagą

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

a ja poczytałam i pomyślałam, że dla mnie ona bardzo restrykcyjna jest bez owoców?? nawet w 2 fazie jak już można to akurat takie których albo teraz nie ma albo nie jadam.No chyba,że trafiłam na jakiś okrojony opis, masz coś co możesz mi podesłać do poczytania ??
Stary 2011-12-27, 15:34   #1340
asynastra
Raczkowanie

100 lat Brunetko!

na wiecej czasu brak
Stary 2011-12-27, 15:44   #1341
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Patik, Bella nie mam pojęcia. Niby przepisy o receptach są z 2007 roku
Zaraz napisze do nich jeszcze raz

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:45   #1342
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

a ja poczytałam i pomyślałam, że dla mnie ona bardzo restrykcyjna jest bez owoców?? nawet w 2 fazie jak już można to akurat takie których albo teraz nie ma albo nie jadam.No chyba,że trafiłam na jakiś okrojony opis, masz coś co możesz mi podesłać do poczytania ??
dieta ma 3 fazy
Pierwsza ma na celu oczyścić organizm i jest przeznaczona dla osób odczuwajacych napady glodu na cukier

Wg mnie jest to zbyt ścisła faza dla osób które maja dość duży wysiłek fizyczny ( czytaj małe dzieci ) więc polecalabym rozpocząć dietę od fazy drugiej ( ewentualnie zrobić 2-3 dni fazy 1)

Zaraz wysle linki
Stary 2011-12-27, 16:03   #1343
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, miłości, spełnienia marzeń!

Brunetko najlepszego!
Zanka dla Ciebie też

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
w święta sobie pozwoliłam z jedzeniem, co chwilę się coś jadło, dużo ciast i myślałam, że coś na wadze więcej pokaże, a tu zaskoczenie, 1 kg mniej
czyli 54,5 kg
też tak chcę

Cytat:
Witam poświątecznie.

za ząbka!

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-12-27 o 16:15
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 16:18   #1344
aania_20
Zakorzenienie

jesteśmy
Dziękuję za kciuki dziewczyny, chyba pomogły

Cytat:
Aniu i jak było? Co powiedzieli?

Z Tymciem jest edokłądnie tak samo. Ale się nie martwię, wręcz przeciwnie, bo on ma jeszcze dużo czasu na opanowanie obrotów
A Adaś to pewnie mały leniuszek po prostu. Wie że mama pomoże, więc samemu mu się nie chce dokończyć obrotu

Pani doktor pooglądała, posprawdzała Adasia i stwierdziła że nie widzi powodów do niepokoju To, że się nie obraca, wynika prawdopodobnie ze słabszych mięśni brzuszka a dość mocnego grzbietu, ale poza tym wsio ok Mały się upłakał co prawda - bo jak to tak żeby go obca baba ściskała, przekręcała i w ogóle.
Pani powiedziała że wszystko robi na swój wiek ok, była wręcz pozytywnie zdziwiona jak chodzi o rozwój psychiczny - że na tym etapie już tak pokazuje więź z matką - bo położyła go a on od razu rączki do mnie wyciąga i wyraźnie pokazywał żeby go zabrać

Mamy jakieś tam ćwiczenia robić, za 6 tyg pokazać się do kontroli i zobaczy wtedy czy trzeba coś więcej ćwiczyć.

Brunetka, wszystkiego najlepszego!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 16:28   #1345
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
za ząbek.
My czekamy z niecierpliwością bo dzisiaj bardziej dokładnie zajrzałam w pyszczek Dominika i chyba takie kreseczki są widoczne, jeżeli to jest to
Dziękujemy.
Jeśli jest widoczna biała kreseczka, to na pewno ząb!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziękujemy.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
kolejny zabek na forum.
Dziękujemy.

Cytat:

Huurrrra, brawo
A te słynne rozpulchnione dziąsełka były w Was?
Dziękujemy.
Dziąsła zrobiły się szersze i pojawiły się dwa dołeczki za linią dziąseł.(teraz z jednego dołeczka wystaje już biały ząbek ) Jeśli chodzi o ich twardość to nie zauważyłam żeby były bardziej miękkie.

Iustyna teraz doczytałam, że przyłapałaś jak wisiałam na pasku. Dzięki, że o mnie pamiętałaś. Nie odezwałam się bo zazwyczaj nadrabiam od ostatniej nieczytanej wiadomości.

No to lecę na 26stronę dalej nadrabiać.
Stary 2011-12-27, 16:40   #1346
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Domek w nocy spał jak zwykle.
Ciekawa jestem czy dzisiaj wieczorem znowu będzie marudzenie...
Teraz pojadł i śpi

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Natka śliczna jesteś. Coś robiłaś z włosami? warkoczyki na noc na mokrych?
To są moje naturalne włosy, czyli poprostu niewyprostowane
Cytat:
Ja przy mojej alergi mam tak mocny katar że od kichania aż słabo mi sie robi
Współczuję

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Witam sie po Swietach bardzo milo i rodzinnie nam one mineły ptrawie cały czas poza domem wiec duzo jezdzenia bylo nie objadlam sie przesadnie takze jestem zadowolona Karolinka fajna jest na maxa duzo czasu spedzam z nia bo za dwa tyg ide juz do pracy wszytsko co dobre szybko sie konczy.. Je zupki, obiadki z mieskiem, kaszki, deserki i jogurciki dobrze jest ! pozdrawiam
Ojej ja sobie nawet nie potrafię wyobrazić jakbym miała teraz Dominika zostawić komuś i pójść do pracy...

Cytat:
dla Haneczki, mojej przyszłej synowej

Aniuu to było oczywiste, że wszytsko wporządku Każdy ma swoje tempo, widocznie Adaś ma jeszcze czas Ale rozumiem, że sie uspokoić musiałaś.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 16:50   #1347
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

A dziś jadę z małym do lekarza. Przy wizycie w poradni, kiedy pisałam że mamy skierowania bo mały się nie obraca, to dostaliśmy na usg i do poradni rehabilitacyjnej.
Trzymałam kciuki, już doczytałam, że wszystko ok .

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
iustyna a wiesz, że ja jak byłam dzieckiem to coś tam zawsze dostawałam? Tym bardziej mi przykro...eh.

A u nas noc ( pomijając moje mega bóle ) ciężka bardzo. Młody płakał ( qrwa znowu się wybudza, aaaaaaaaaaaaaa ), wiercił się, wybudzał...Myślę, że to zęby. Bo 2 na dole już są, i kolejne dwa się przecinają przez dziąsła ( jeden już wyszedł znad dziąsła)
No to tym bardziej nie rozumiem braku prezentów . Wierzę, że Ci przykro - dla Ciebie i Igusia.

Wy już macie 2 ząbki i widoki na następne. U mnie straszne noce a ząbków ani widu ani słychu .

Cytat:
Brunetko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, miłości, spełnienia marzeń!

No to przyjmij najserdeczniejsze życzenia z okazji imienin!

Brunetko z okazji urodzin życzę Ci spokoju, radości, zdrowia, przespanych nocy, bezboleśnie wychodzących ząbków Alicji i grzecznego Tż .

Cytat:
Najlepszego dla Ciebie i Tż z okazji rocznicy ślubu! Życzę Wam jeszcze wielu, wielu, wielu szczęśliwych lat i kolejnych rocznic!

A wiesz, że już miałam pytać gdzie się podziewasz?

Cytat:
Iustyna teraz doczytałam, że przyłapałaś jak wisiałam na pasku. Dzięki, że o mnie pamiętałaś. Nie odezwałam się bo zazwyczaj nadrabiam od ostatniej nieczytanej wiadomości.

No to lecę na 26stronę dalej nadrabiać.
A no tak pomyślałam, jak się nie odezwałaś . Na którą stronę wracasz?!
Wracaj do nas, nie nadrabiaj

Od rana tylko czytam, nie miałam czasu odpisać. Mam dwa zakatarzone i kaszlące gluty w domu. Zuziak jest straszna. Nic nie daje mi zrobić, nie zajmie się niczym chwilę sama. Wysiadam .

Prawdopodobnie Tż weźmie urlop tacierzyński w styczniu .
A tak ogólnie to dzień dobry .

Shira, jacieeeee, Nerola, Wodaqua! Odzywać się!
Lilkaa fajnie, że się odezwałaś bo dawno Cię nie było .
Kolina, Kajool, Kalinkap, ellika wracać do nas!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 16:52   #1348
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witajcie

Co nadrobilam i miałam odpisać to mi Cos przeszkadzało.

Na poczatek BRUNETKO wszystkiego najlepszego

ZANKA i ZANETA dla Was rownież zdrowko

VANILIOVA najlepsze zyczenia z okazji rocznicy.

Marzena za białego potwora.

Aniu Ciesze sie ze z Adasiem wsio dobrze

Co tu jeszcze... Aha dziekuje wszystkim za kciuki za tatę. Zabieg był udany i mamy nadzieje ze Bedzie wracać do zdrowia w koncu.

Wiki dziekuje tez wszystkim cioteczkom za brawa i zyczenia

No i nie wiem co wiecej napisac...

Edit: miałam zapytać gdzie Beata i Agni tez Juz kilka dni sie nie odzywa
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 17:17   #1349
patik87
Zakorzenienie

marzena klask i: za ząbka. Kolejny na wątku.

Ania wiedziałam że będzie dobrze

Stronczek za tatę i powrót do zdrowia.

Iustyna dużo siły do opieki nad glutami.

Mam pytanko:
Czy Wasze dzieci najadają się całym słoiczkiem i zastępuje on jeden posiłek mleczny?
Sara zje np cały słoik marchewki z ryżem, a za pół godz i tak wyje o mleko.
Stary 2011-12-27, 17:33   #1350
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Napisałam Cos w klubie - leki.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości