|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Marzenka umkneło mi : za ząbkiAniaa a mówiłam ze będzie ok dzielny Adaś
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Brunetko wszystkiego najlepszego
Vaniliova wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża i jeszcze wielu wspaniałych, wspólnych chwil Zanka wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
czesc!
już po Świętach ale szczere życzenia zawsze będą aktualne Samych wspaniałych chwil kochani, dużo miłości, radości i prawdziwych przyjaźni. I zdrowia, zdrowia, zdrowia. u nas nudy poświąteczne, tz walczy z lampami a ja kombinuję jak humanitarnie wygonić kunę która zadomowiła się pod naszym dachem biegnę nadrabiać
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
iustynko życzę zdrówka dla Twoich glutków
stronczek *** miałam wkleic linki 1 faza sb 2 faza sb podstawowe info
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
Patik Dziubek Stronczek Iustyna Lili Natka dziękujemy
Marzena Zanka za ząbki Aania Patik u nas słoiczek też na długo nie wystarcza ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Brumku Tobie też dziękujemy |
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
brumek mialam ju 3 fordy z kazdego bylam mega zadowolona, wszystkie trzy focusy z czego dwa w kombi
ale teraz czas na mondeo i cos dla mnie malego do pracki, bo dzis dzwonila kierowniczka czy wracam do pracy, mowie ze tak!!! szkoda mi malej ale wyjscia nie ma![]() telik tak chyba tez dolaczam do nieprezespanych nocek ale mysle ze to jednorazowy wyskok, bo wczoraj moja panna w dzien w sumie przespala okolo 8h i temu w nocy taki dramat. Dzis tylko zupka jarzynowa i rano kaszka mleczno-ryzowa o smaku banana, myslalam o deserku, ale moze po kapieli zaaplikuje. W domu dzien swira - pierwsze spotkanie tescia i tesciowej po 3 latach i ..................... klotnia Co do tarczycy lecze sie 20 lat wiec wiem co to. Mam guzka na tarczycy, dostalam teraz skierowanie na biopsje - jak sobie pomysle to juz mam lęki (raz ja przeszlam i wspominam tragicznie), plus badania krwi (nie znosze pobierania krwi) i z tym wszystkim do lekarza, no i kazal trzymac diete - za duzo waze (uroczo pulchna jestem -a;e do wagi z przed ciazy wrocilam).
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze zobaczymy co za tydzień na usg główki powiedzą... ![]() Zdrówka dla dzieciaczków! ![]() \Super że zabieg udany! ![]() ![]() ![]() idę kąpać szkraba
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poświątecznie!
Zanim zabiorę się za nadrabianie, napiszę że u nas wszystko dobrze, jakoś daliśmy radę przeżyć tą kołomyję Pozdrawiam! |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
cd. Editka, Bella, Madzia1k1, Agadus, DaKaro, Brumek, Pieleszka, Telik, Asynastra, Lili, Aania, Iustyna, Stronczek27, Natka
DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA Zanka i Żaneta zdrówka życzę
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-27 o 20:56 |
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki, nie miałam czasu od rana zajrzeć a dziś ranek był naprawdę późny bo spaliśmy wszyscy prawie do 10!!!
![]() (Fakt że od 5 do 6:20 Lila tańczyła po łóżeczku... ale to pomijam )Co do słoiczków to Lila nie zje całego , zjada tak około 2/3 małego,ale ona je słoiczek jakieś pół godziny po UU , więc UU traktujemy jako zupę, a słoiczek jako drugie danie ![]() Kurcze nie pamiętam co chciałam.... nadrabiałam Was w ciągu dnia ale już nic nie pamiętam... a najlepsze życzenia dla brunetki Byłam po południu u księdza i w restauracji, umówiłam się na chrzciny 29 stycznia ![]() muszę właśnie szybko jakieś zaproszenia ogarnąć..
|
#1361 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma, nie ma, a jednak coś jest nie tak...Cytat:
Kilka dni pochodzi, powęszy, poroztacza swój zapach i kuna sie wyprowadzi ![]() Cytat:
![]() Aniu, a opisz co to za ćwiczenia. ja uwielbiam ćwiczyć z Tymciem (on też lubi) i szukam nowych inspiracji Bo rozumiem, że one są dla zdrowych dzieci, takie wspomagające a nie jakieś lecznicze, tak?Cytat:
Tymcio po jedzeniu usnął ślicznie, po czym po tych 10 minutach (czyli standardowo od 4 dni) obudził się. Ale znowu (jak wczoraj) skończyło się tylko na 5 minutowym wzdychaniu i marudzeniu, więc nawet do niego nie szłam, bo to nie był płacz, strach itp. Uspokoił się i śpi ![]() Cytat:
Cytat:
Mój ma 18 lat, a śmiga jak nowy DLatego mogę ręczyć za solidność tej marki. Mąż ma ten najnowszy model i też jest bardzo zadowolony.No i kciuki za tą biopsję Kiedy idziesz?A z innych wieści: pojechaliśmy dziś do Smyka i korzystając z ostatnich dni niższego vatu, kupiliśmy trochę ciuszków na 74 dla Tymonka Poza tym mój dzieć zrobił dziś to, o czym niektóre z Was ostatnio piszą: w leżeniu na brzuszku przestaje raptem opierać się na rączkach, za to wypina pupę do góry i zaczyna nóżkami przebierać, jakby chciał pełzać Pękam z dumy ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- A jak Twoja noga? Dawno nie pisałaś?
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
brumek z nogą już ok, tzn widać poparzenie bo jest taka różowa, nowa skóra na udzie i stopie, ale już nic nie boli i śmigam normalnie. Ten róż pewnie prędko nie zniknie :/
ale już mogę się umówić na zrobienie tatuażu
|
#1363 | |
|
Raczkowanie
|
U nas
Cytat:
U nas jak Dominik zje cały mały słoiczek po 4h nie jedzeniu to podaje mleczko po godzinie, a jak duży i z mięsem to po 2-2,5h
|
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello.
Iustyna jestem tylko jakoś czasu nie mam Brunetka, Zanka 100 lat Nadrobiłam po łebkach i już muszę uciekać. Wariacki dzień mam, a jutro już jedziemy do Zakopanego (jednak się zdecydowaliśmy), więc rano czeka mnie sterta prasowania, pakowanie i wszystko sama bo TŻ będzie w pracy Może uda mi się rano zajrzeć. Buźka
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
brumek biopsje po nowym roku pojde, bo prywatnie. Boje sie bo ostatnio jak mialam to mi zaczepil o nerwa na szyi i mi cala zdretwiala i nie moglam przez pol godziny mowic tak bolalo.
Co do fordow - jak kupimy sie pochwale. Co do zjadania sloiczkow moja je 1/2 tylko bo wiecej jej nie wcisne, nawet jak kaszke robie to polowe tego co w przepisie, a kleik na 120 mlo daje lyzke do butelki. Co do pieluch nie jestem przekonana ani do dady, ani do babydream my tylko Pampers, zreszta po ostatnim odparzeniu nie kombinuje z nia, szkoda jej zdrowia. ja w Smyku nie robilam zakupow, czasem zajrze, ale nie kupuje bo moja Marysia wyprawke do 80 dostala taka mega ze trojaczki bym mogla miec . A teraz sprzedaje ciuszki na allegro wiec ja bede zaopatrywac z tego co kupuje klientom.A moj szkrab teraz zjada pieluche na lezaczku, TZ ja nakarmil, ale sie obudzial, wiec lezy kolo mamusi, a ja smigam na laptopie i popijam piwko ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- jacieeeeee milego odpoczynku |
|
|
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sobie narobiłam kłopotu
Usnęłyśmy z Agatą o pątek i obudziłyśmy o 22 i teraz M. znów próbuje ją uśpić ![]() Patik daj dane na priv ![]() Patik moja Agata nie najadała się małym słoiczkiem albo sie nauczyła, ze wtedy daje jej owoce
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaciskam
już dzisiaj!Cytat:
Już sama zgłupiałam, jednego wieczora marudzi a innego się śmieje. Pewnie jak zwykle zaśnie po 23 i wstanie dopiero rano![]() dla Tymonka za nową umiejętność.Cytat:
![]() Dominik wszystko zabiera, cokolwiek jest w zasięgu jego ręki ląduje w jego buzi bądź nogach. Dzisiaj ściągnął na siebie mojego notebooka Ponaciskał mi coś, musiałam wyłączyć i włączyć jeszcze raz bo nic mi nie działało. A zostawiałm go tylko na chwilke.
|
||
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/prezent-ramka-dla-...996248133.html
Widziałam dziś ta ramke na żywo i wiem że muszę ją mieć ![]() Gruba, ciężka, pięknie wykonana, nooo i żółta, a nie jak wiekszość albo niebieska albo różowa. U fotografa kosztowała 66zł, więc na all bardziej sie opłaca. Naprawde jest śliczna, jeśli ktoraś z Was bedzie szukała ramki na 12 miesięcy to warto! |
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się przed chwilką gorąco zrobiło! Dominik leży ze mną na naszym łóżku, ja leżę całkiem na skraju a on obok mnie, naraz się obracam i w ostatniej chwili złapałm go, zleciałby z łóżka. Nie wiem jak on tak szybko zrobił 4 obroty z plców na brzuch i na odwrót, że znalazł się aż tam. Matko! Nawet nie chcę myśleć co by bylo jakby zleciał
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tam Sara w nowym miejscu? Agata usnęła Natka najdałaś się strachu
|
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na necie czytałam o kupach tygrysa, kulkach na mole, lawendzie, żywołapkach na zwierzęta no i odtraszaczach ultradzwiękowych... szkoda zwierzątka, ale masakruje nam wełnę w ociepleniu, dom sąsiada stoi pusty, nie wykończony jeszcze, poproszę by tam się wyprowadziła ![]() w smyku tez ostatnio poszalałam - całkiem "przypadkowo" tam byłam przy okazji wymiany stojaka do choinki, który miał wadę - no i tak przypadkowo wyszłam z siatą ubranek normalnie nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam... ale w piątek mam dzień dla siebie - wizyta u fryzjera
|
|
#1373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymek dziś co prawda ładnie śpi, ale też najwięcej energii miał tuż przed kąpielą. Dosłownie go roznosiło ![]() Cytat:
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Nie za bardzo chciała jeść, zjadała z butli tyle co kotek napłakał.
Teraz juz ok, najgorsze 2 pierwsze dni. Ale myśle że to przez świeta, ze było dodatkowe chodzenia po domach, ze 20 nowych osob. |
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Domek dopiero zasnął... Na końcu był żałosny płacz
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Biedny Domek
Cytat:
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Rozeznanie
|
Witam
przepraszam, że się nie odniosę do postów ale u nas urwanie głowy. Wczoraj Karolcia dostała katar Mniejsza o to skąd ale jest a ja jestem przerażona, nie radzę sobie. Nie wiem co mam robić Zakraplam nosek solą morską, smaruje pod noskiem maścią majerankową, posmarowałam klatkę piersiową pulmex'em, no i próbuję conieco odciągać fridą, ale juz sama nie wiem, cały czas odciągać? czy co godzinę. Cały czas jej cieknie z noska Pomyślałam jeszcze o inhalatorze, macie jakiś do polecenia, albo na co zwrócić uwagę przy kupnie? Boziu, żeby nie poszło jej na oskrzela Brunetko wszystkiego najlepszego Zanka a i Tobie wszystkiego naj naj naj z okazji imienin |
|
|
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Ja już z kubkiem kawy i resztką sernika Ellika spokojnie Ja odciągałam jak widziałam, że Domkowi już przeszkadza, albo przed drzemkami, przed spaniem. Ogólnie to mimo, że miał katar był wesoły, więc jak mu nie przeszkadzało to tylko podcierałam pod noskiem. U mnie sprawdziła się właśnie maść majerankowa, woda morska i Nasivin Co się dzieje z tymi Naszymi nie śpiącymi dzieciaczkami? Dominik niby zasypia jak zawsze ale budzi się trylion razy Nie chce mi się prasować. Nie wyrobię się. A jeszcze muszę TŻtowi buty na narty przyszykować
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
dla Tymka za nową umiejętność!Ćwiczenia to takie jak pewnie znasz, coś podobnego do tych obrotowych z filmiku, + podkładanie klina pod ramiona, jak leży na brzuszku - żeby ułatwić mu opieranie się na wyprostowanych rękach i wzmacnianie brzuszka tym samym. Nie umiem opisać dokładnie , może znajdę filmik.Ad wyciągania rączek, coraz wyraźniej to zaznacza, jak jest u kogoś to się cały do mnie wygina ale wczoraj coś lepszego jeszcze zrobił. Zaniosłam go mamie na dół, mama go wzięła na ręce, a ten wyciągnął rączki w stronę schodów, zaczął nóżkami przebierać i coś tam po swojemu gadał, jakby chciał babci powiedzieć że mama tam poszła więc tam trzeba iść ![]() ![]() Mały komputerowiec Ci rośnie ![]() Doczytałam co zrobił na łóżku...biedna, ale się wystraszyłaś na pewno! Cytat:
fajna widziałam w empiku takie ale ta mi się bardziej podoba
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-12-28 o 08:04 |
||
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
Cookie i see you ! Co tam?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

klask i: za ząbka. Kolejny na wątku.
dzielny Adaś 

ale teraz czas na mondeo i cos dla mnie malego do pracki, bo dzis dzwonila kierowniczka czy wracam do pracy, mowie ze tak!!! szkoda mi malej ale wyjscia nie ma
ale mysle ze to jednorazowy wyskok, bo wczoraj moja panna w dzien w sumie przespala okolo 8h i temu w nocy taki dramat. 

)

Nie ma, nie ma, a jednak coś jest nie tak...
Kiedy idziesz?
. A teraz sprzedaje ciuszki na allegro wiec ja bede zaopatrywac z tego co kupuje klientom.
Ponaciskał mi coś, musiałam wyłączyć i włączyć jeszcze raz bo nic mi nie działało. A zostawiałm go tylko na chwilke.
zębole