Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-27, 17:42   #1351
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
marzena klask i: za ząbka. Kolejny na wątku.

Ania wiedziałam że będzie dobrze

Stronczek za tatę i powrót do zdrowia.

Iustyna dużo siły do opieki nad glutami.

Mam pytanko:
Czy Wasze dzieci najadają się całym słoiczkiem i zastępuje on jeden posiłek mleczny?
Sara zje np cały słoik marchewki z ryżem, a za pół godz i tak wyje o mleko.
mój się najada ale tym wiekszym, przy małych słoiczkach (mniej konkretnych jednocześnie kalorycznie wg mnie ) nie pomijałam porcji mleka

Marzenka umkneło mi : za ząbki

Aniaa a mówiłam ze będzie ok dzielny Adaś
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 18:05   #1352
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Brunetko wszystkiego najlepszego

Vaniliova wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża i jeszcze wielu wspaniałych, wspólnych chwil

Zanka wszystkiego najlepszego
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 18:37   #1353
Kolina
Zadomowienie

czesc!
już po Świętach ale szczere życzenia zawsze będą aktualne

Samych wspaniałych chwil kochani, dużo miłości, radości i prawdziwych przyjaźni. I zdrowia, zdrowia, zdrowia.

u nas nudy poświąteczne, tz walczy z lampami a ja kombinuję jak humanitarnie wygonić kunę która zadomowiła się pod naszym dachem

biegnę nadrabiać
Stary 2011-12-27, 18:47   #1354
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

iustynko życzę zdrówka dla Twoich glutków
stronczek ciesze ze zabieg się udał

miałam wkleic linki
1 faza sb

2 faza sb

podstawowe info
Stary 2011-12-27, 19:03   #1355
Vaniliova11
Zadomowienie

Patik Dziubek Stronczek Iustyna Lili Natka dziękujemy

Marzena Zanka za ząbki

Aania

Patik u nas słoiczek też na długo nie wystarcza raz zdarzyło sie że na 2 godz a zwykle po pół godzinie jest wrzask

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Brumku Tobie też dziękujemy ta moja skleroza
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:20   #1356
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumek mialam ju 3 fordy z kazdego bylam mega zadowolona, wszystkie trzy focusy z czego dwa w kombiale teraz czas na mondeo i cos dla mnie malego do pracki, bo dzis dzwonila kierowniczka czy wracam do pracy, mowie ze tak!!! szkoda mi malej ale wyjscia nie ma
telik tak chyba tez dolaczam do nieprezespanych nocekale mysle ze to jednorazowy wyskok, bo wczoraj moja panna w dzien w sumie przespala okolo 8h i temu w nocy taki dramat.
Dzis tylko zupka jarzynowa i rano kaszka mleczno-ryzowa o smaku banana, myslalam o deserku, ale moze po kapieli zaaplikuje.
W domu dzien swira - pierwsze spotkanie tescia i tesciowej po 3 latach i ..................... klotniaale dluga i zagmatwana historia (sa juz po rozwodzie). Takze dzis po powrocie mialam w domu tescia, ciotke z wujkiem, dwie inne ciotki do Marysi z prezentami pod choinke, kuzynka TZ jedna i z drugiej rodziny druga, moj ojciec, tesciowa i babcia. Masakra jakas, po ich wizycie poszlam odreagowac do Media Markt kupic kamerke do skype, bo w koncu wietrzenie magazynow, a tam mega tlum ludzi. Kupilam jakas tam, zobaczymy czy dobra, bo moja 5 letnia nie wyrabia.
Co do tarczycy lecze sie 20 lat wiec wiem co to. Mam guzka na tarczycy, dostalam teraz skierowanie na biopsje - jak sobie pomysle to juz mam lęki (raz ja przeszlam i wspominam tragicznie), plus badania krwi (nie znosze pobierania krwi) i z tym wszystkim do lekarza, no i kazal trzymac diete - za duzo waze (uroczo pulchna jestem-a;e do wagi z przed ciazy wrocilam).
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:51   #1357
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Aniuu to było oczywiste, że wszytsko wporządku Każdy ma swoje tempo, widocznie Adaś ma jeszcze czas Ale rozumiem, że sie uspokoić musiałaś.

jeszcze zobaczymy co za tydzień na usg główki powiedzą...
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Trzymałam kciuki, już doczytałam, że wszystko ok .

Zdrówka dla dzieciaczków!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Aniu Ciesze sie ze z Adasiem wsio dobrze

\Super że zabieg udany!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Aniaa a mówiłam ze będzie ok dzielny Adaś

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Aania

idę kąpać szkraba

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:58   #1358
wodaqua
Zadomowienie

Witam się poświątecznie!
Zanim zabiorę się za nadrabianie, napiszę że u nas wszystko dobrze, jakoś daliśmy radę przeżyć tą kołomyję
Pozdrawiam!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 20:45   #1359
brunetka2000
Zakorzenienie

cd. Editka, Bella, Madzia1k1, Agadus, DaKaro, Brumek, Pieleszka, Telik, Asynastra, Lili, Aania, Iustyna, Stronczek27, Natka

DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA

Zanka i Żaneta zdrówka życzę

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-12-27 o 20:56
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 21:04   #1360
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki, nie miałam czasu od rana zajrzeć a dziś ranek był naprawdę późny bo spaliśmy wszyscy prawie do 10!!!
(Fakt że od 5 do 6:20 Lila tańczyła po łóżeczku... ale to pomijam )

Co do słoiczków to Lila nie zje całego , zjada tak około 2/3 małego,ale ona je słoiczek jakieś pół godziny po UU , więc UU traktujemy jako zupę, a słoiczek jako drugie danie

Kurcze nie pamiętam co chciałam.... nadrabiałam Was w ciągu dnia ale już nic nie pamiętam...

a najlepsze życzenia dla brunetki

Byłam po południu u księdza i w restauracji, umówiłam się na chrzciny 29 stycznia
muszę właśnie szybko jakieś zaproszenia ogarnąć..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 21:16   #1361
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja o tym wiem kochana ale 2 lekarki twierdzą że u mnie to tak mała rozbieżność z normą ,że nie może to powodować problemów z wagą
No tak, łatwo im mówić, że nie ma związku, bo to nie ich ciało Nie ma, nie ma, a jednak coś jest nie tak...

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
u nas nudy poświąteczne, tz walczy z lampami a ja kombinuję jak humanitarnie wygonić kunę która zadomowiła się pod naszym dachem
Przyprowadźcie do domu ... jamnika Kilka dni pochodzi, powęszy, poroztacza swój zapach i kuna sie wyprowadzi

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Pani doktor pooglądała, posprawdzała Adasia i stwierdziła że nie widzi powodów do niepokoju To, że się nie obraca, wynika prawdopodobnie ze słabszych mięśni brzuszka a dość mocnego grzbietu, ale poza tym wsio ok Mały się upłakał co prawda - bo jak to tak żeby go obca baba ściskała, przekręcała i w ogóle.
Pani powiedziała że wszystko robi na swój wiek ok, była wręcz pozytywnie zdziwiona jak chodzi o rozwój psychiczny - że na tym etapie już tak pokazuje więź z matką - bo położyła go a on od razu rączki do mnie wyciąga i wyraźnie pokazywał żeby go zabrać

Mamy jakieś tam ćwiczenia robić, za 6 tyg pokazać się do kontroli i zobaczy wtedy czy trzeba coś więcej ćwiczyć.
Oj, to świetnie Tak czułam! A tego wyciągania rączek to po raz kolejny Ci zazdroszczę

Aniu, a opisz co to za ćwiczenia. ja uwielbiam ćwiczyć z Tymciem (on też lubi) i szukam nowych inspiracji Bo rozumiem, że one są dla zdrowych dzieci, takie wspomagające a nie jakieś lecznicze, tak?

Cytat:
Domek w nocy spał jak zwykle.
Ciekawa jestem czy dzisiaj wieczorem znowu będzie marudzenie...
Teraz pojadł i śpi
I co, śpi?
Tymcio po jedzeniu usnął ślicznie, po czym po tych 10 minutach (czyli standardowo od 4 dni) obudził się. Ale znowu (jak wczoraj) skończyło się tylko na 5 minutowym wzdychaniu i marudzeniu, więc nawet do niego nie szłam, bo to nie był płacz, strach itp. Uspokoił się i śpi

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
miałam wkleic linki
1 faza sb
2 faza sb
podstawowe info
Zaraz będę czytać.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brumek mialam ju 3 fordy z kazdego bylam mega zadowolona, wszystkie trzy focusy z czego dwa w kombiale teraz czas na mondeo i cos dla mnie malego do pracki, bo dzis dzwonila kierowniczka czy wracam do pracy, mowie ze tak!!! szkoda mi malej ale wyjscia nie ma
My mamy dwa mondaski Mój ma 18 lat, a śmiga jak nowy DLatego mogę ręczyć za solidność tej marki. Mąż ma ten najnowszy model i też jest bardzo zadowolony.

No i kciuki za tą biopsję Kiedy idziesz?

A z innych wieści: pojechaliśmy dziś do Smyka i korzystając z ostatnich dni niższego vatu, kupiliśmy trochę ciuszków na 74 dla Tymonka Uwielbiam ciuchy ze Smyka. Są ładne, dobrej jakości i nie drogie.

Poza tym mój dzieć zrobił dziś to, o czym niektóre z Was ostatnio piszą: w leżeniu na brzuszku przestaje raptem opierać się na rączkach, za to wypina pupę do góry i zaczyna nóżkami przebierać, jakby chciał pełzać Pękam z dumy

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki, nie miałam czasu od rana zajrzeć a dziś ranek był naprawdę późny bo spaliśmy wszyscy prawie do 10!!!
A jak Twoja noga? Dawno nie pisałaś?
Stary 2011-12-27, 21:25   #1362
youyou
Zakorzenienie

brumek z nogą już ok, tzn widać poparzenie bo jest taka różowa, nowa skóra na udzie i stopie, ale już nic nie boli i śmigam normalnie. Ten róż pewnie prędko nie zniknie :/
ale już mogę się umówić na zrobienie tatuażu
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 21:29   #1363
madzia1k1
Raczkowanie

U nas
Cytat:
marzena klask i: za ząbka. Kolejny na wątku.

Stronczek za tatę i powrót do zdrowia.

Iustyna dużo siły do opieki nad glutami.

Mam pytanko:
Czy Wasze dzieci najadają się całym słoiczkiem i zastępuje on jeden posiłek mleczny?
Sara zje np cały słoik marchewki z ryżem, a za pół godz i tak wyje o mleko.
\
U nas jak Dominik zje cały mały słoiczek po 4h nie jedzeniu to podaje mleczko po godzinie, a jak duży i z mięsem to po 2-2,5h

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 21:31   #1364
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hello.

Iustyna jestem tylko jakoś czasu nie mam
Brunetka, Zanka 100 lat

Nadrobiłam po łebkach i już muszę uciekać. Wariacki dzień mam, a jutro już jedziemy do Zakopanego (jednak się zdecydowaliśmy), więc rano czeka mnie sterta prasowania, pakowanie i wszystko sama bo TŻ będzie w pracy
Może uda mi się rano zajrzeć.
Buźka

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 21:56   #1365
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumek biopsje po nowym roku pojde, bo prywatnie. Boje sie bo ostatnio jak mialam to mi zaczepil o nerwa na szyi i mi cala zdretwiala i nie moglam przez pol godziny mowic tak bolalo.
Co do fordow - jak kupimy sie pochwale.
Co do zjadania sloiczkow moja je 1/2 tylko bo wiecej jej nie wcisne, nawet jak kaszke robie to polowe tego co w przepisie, a kleik na 120 mlo daje lyzke do butelki. Co do pieluch nie jestem przekonana ani do dady, ani do babydream my tylko Pampers, zreszta po ostatnim odparzeniu nie kombinuje z nia, szkoda jej zdrowia.
ja w Smyku nie robilam zakupow, czasem zajrze, ale nie kupuje bo moja Marysia wyprawke do 80 dostala taka mega ze trojaczki bym mogla miec. A teraz sprzedaje ciuszki na allegro wiec ja bede zaopatrywac z tego co kupuje klientom.

A moj szkrab teraz zjada pieluche na lezaczku, TZ ja nakarmil, ale sie obudzial, wiec lezy kolo mamusi, a ja smigam na laptopie i popijam piwko

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

jacieeeeee milego odpoczynku
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 22:01   #1366
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
(Fakt że od 5 do 6:20 Lila tańczyła po łóżeczku... ale to pomijam )

Co do słoiczków to Lila nie zje całego , zjada tak około 2/3 małego,ale ona je słoiczek jakieś pół godziny po UU , więc UU traktujemy jako zupę, a słoiczek jako drugie danie

Kurcze nie pamiętam co chciałam.... nadrabiałam Was w ciągu dnia ale już nic nie pamiętam...

a najlepsze życzenia dla brunetki

Byłam po południu u księdza i w restauracji, umówiłam się na chrzciny 29 stycznia
muszę właśnie szybko jakieś zaproszenia ogarnąć..
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hello.

Iustyna jestem tylko jakoś czasu nie mam
Brunetka, Zanka 100 lat

Nadrobiłam po łebkach i już muszę uciekać. Wariacki dzień mam, a jutro już jedziemy do Zakopanego (jednak się zdecydowaliśmy), więc rano czeka mnie sterta prasowania, pakowanie i wszystko sama bo TŻ będzie w pracy
Może uda mi się rano zajrzeć.
Buźka
dziękuję
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 22:25   #1367
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ale sobie narobiłam kłopotu Usnęłyśmy z Agatą o pątek i obudziłyśmy o 22 i teraz M. znów próbuje ją uśpić

Patik daj dane na priv

Patik moja Agata nie najadała się małym słoiczkiem zresztą dopiero duży mięsny słoik może zastąpić mleko. U mnie Agata zjada cały duży słoik z mięsem po 3 godzinach od mleka (koło 14) i 16.16-30 jest juz głodna albo sie nauczyła, ze wtedy daje jej owoce

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 22:35   #1368
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
jeszcze zobaczymy co za tydzień na usg główki powiedzą...
Zaciskam już dzisiaj!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I co, śpi?
Tymcio po jedzeniu usnął ślicznie, po czym po tych 10 minutach (czyli standardowo od 4 dni) obudził się. Ale znowu (jak wczoraj) skończyło się tylko na 5 minutowym wzdychaniu i marudzeniu, więc nawet do niego nie szłam, bo to nie był płacz, strach itp. Uspokoił się i śpi
Poza tym mój dzieć zrobił dziś to, o czym niektóre z Was ostatnio piszą: w leżeniu na brzuszku przestaje raptem opierać się na rączkach, za to wypina pupę do góry i zaczyna nóżkami przebierać, jakby chciał pełzać Pękam z dumy
Zasnął ok 20, bo widziałam, że już tarł oczka, więc go wykąpałam, nakarmiłam i zasnął. Czasami się przebudzał z płaczem, ale byłam cały czas obok łóżeczka i go utuliłam i spał dalej, ale obudził się wkońcu o 21 45 i od tamtej pory siedz tu ze mną, bawi się, piszczy, śmieje Już sama zgłupiałam, jednego wieczora marudzi a innego się śmieje. Pewnie jak zwykle zaśnie po 23 i wstanie dopiero rano

dla Tymonka za nową umiejętność.
Cytat:
brumek z nogą już ok, tzn widać poparzenie bo jest taka różowa, nowa skóra na udzie i stopie, ale już nic nie boli i śmigam normalnie. Ten róż pewnie prędko nie zniknie :/
ale już mogę się umówić na zrobienie tatuażu
Koniecznie się pochal tatuażem jak już się znajdzie na Twojej stopie

Dominik wszystko zabiera, cokolwiek jest w zasięgu jego ręki ląduje w jego buzi bądź nogach. Dzisiaj ściągnął na siebie mojego notebooka Ponaciskał mi coś, musiałam wyłączyć i włączyć jeszcze raz bo nic mi nie działało. A zostawiałm go tylko na chwilke.
Stary 2011-12-27, 22:43   #1369
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

http://allegro.pl/prezent-ramka-dla-...996248133.html

Widziałam dziś ta ramke na żywo i wiem że muszę ją mieć

Gruba, ciężka, pięknie wykonana, nooo i żółta, a nie jak wiekszość albo niebieska albo różowa.

U fotografa kosztowała 66zł, więc na all bardziej sie opłaca. Naprawde jest śliczna, jeśli ktoraś z Was bedzie szukała ramki na 12 miesięcy to warto!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 22:48   #1370
Natka_
Zakorzenienie

Ale mi się przed chwilką gorąco zrobiło! Dominik leży ze mną na naszym łóżku, ja leżę całkiem na skraju a on obok mnie, naraz się obracam i w ostatniej chwili złapałm go, zleciałby z łóżka. Nie wiem jak on tak szybko zrobił 4 obroty z plców na brzuch i na odwrót, że znalazł się aż tam. Matko! Nawet nie chcę myśleć co by bylo jakby zleciał Teraz obłożyłam nawet tam poduszkami.
Stary 2011-12-27, 22:58   #1371
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Gruba, ciężka, pięknie wykonana, nooo i żółta, a nie jak wiekszość albo niebieska albo różowa.

U fotografa kosztowała 66zł, więc na all bardziej sie opłaca. Naprawde jest śliczna, jeśli ktoraś z Was bedzie szukała ramki na 12 miesięcy to warto!
Fajna. Ale ja sobie w Photosopie zrobie, wydrukuje jako duuuuże zdęcie i w antyame/ramke dam

Jak tam Sara w nowym miejscu?

Agata usnęła

Natka najdałaś się strachu ale chyba takich wypadków będzie coraz więcej

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-27, 22:59   #1372
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Przyprowadźcie do domu ... jamnika Kilka dni pochodzi, powęszy, poroztacza swój zapach i kuna sie wyprowadzi
o! to skuteczne? warto sprobować, tylko nie wiem kto ma jamnika w okolicy
na necie czytałam o kupach tygrysa, kulkach na mole, lawendzie, żywołapkach na zwierzęta no i odtraszaczach ultradzwiękowych...
szkoda zwierzątka, ale masakruje nam wełnę w ociepleniu, dom sąsiada stoi pusty, nie wykończony jeszcze, poproszę by tam się wyprowadziła

w smyku tez ostatnio poszalałam - całkiem "przypadkowo" tam byłam przy okazji wymiany stojaka do choinki, który miał wadę - no i tak przypadkowo wyszłam z siatą ubranek
normalnie nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam...

ale w piątek mam dzień dla siebie - wizyta u fryzjera
Stary 2011-12-27, 23:01   #1373
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ale sobie narobiłam kłopotu Usnęłyśmy z Agatą o pątek i obudziłyśmy o 22 i teraz M. znów próbuje ją uśpić
Ale się obśmiałam

Cytat:
Zasnął ok 20, bo widziałam, że już tarł oczka, więc go wykąpałam, nakarmiłam i zasnął. Czasami się przebudzał z płaczem, ale byłam cały czas obok łóżeczka i go utuliłam i spał dalej, ale obudził się wkońcu o 21 45 i od tamtej pory siedz tu ze mną, bawi się, piszczy, śmieje Już sama zgłupiałam, jednego wieczora marudzi a innego się śmieje. Pewnie jak zwykle zaśnie po 23 i wstanie dopiero rano
Kurczę, coś się chłopakom (i nie tylko) poprzestawiało i dzień z nocą mylę
Tymek dziś co prawda ładnie śpi, ale też najwięcej energii miał tuż przed kąpielą. Dosłownie go roznosiło

Cytat:
Ale mi się przed chwilką gorąco zrobiło! Dominik leży ze mną na naszym łóżku, ja leżę całkiem na skraju a on obok mnie, naraz się obracam i w ostatniej chwili złapałm go, zleciałby z łóżka. Nie wiem jak on tak szybko zrobił 4 obroty z plców na brzuch i na odwrót, że znalazł się aż tam. Matko! Nawet nie chcę myśleć co by bylo jakby zleciał Teraz obłożyłam nawet tam poduszkami.
Brrr, dobrze, że zdążyłaś
Stary 2011-12-27, 23:04   #1374
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jak tam Sara w nowym miejscu?
Nie za bardzo chciała jeść, zjadała z butli tyle co kotek napłakał.
Teraz juz ok, najgorsze 2 pierwsze dni. Ale myśle że to przez świeta, ze było dodatkowe chodzenia po domach, ze 20 nowych osob.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 23:44   #1375
Natka_
Zakorzenienie

Domek dopiero zasnął... Na końcu był żałosny płacz
Stary 2011-12-28, 00:01   #1376
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Domek dopiero zasnął... Na końcu był żałosny płacz
Biedny Domek

Cytat:
Nie za bardzo chciała jeść, zjadała z butli tyle co kotek napłakał.
Teraz juz ok, najgorsze 2 pierwsze dni. Ale myśle że to przez świeta, ze było dodatkowe chodzenia po domach, ze 20 nowych osob.
Na pewno dużo wrażeń miała Sarenka

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-28, 07:38   #1377
ellika
Rozeznanie

Witam
przepraszam, że się nie odniosę do postów ale u nas urwanie głowy.
Wczoraj Karolcia dostała katar Także te święta odchoruje. No ale nie było szans wszystkich upilnować, a wczoraj się dowiedziałam, że młodsza córka tż siostry ma katar....
Mniejsza o to skąd ale jest a ja jestem przerażona, nie radzę sobie.
Nie wiem co mam robić
Zakraplam nosek solą morską, smaruje pod noskiem maścią majerankową, posmarowałam klatkę piersiową pulmex'em, no i próbuję conieco odciągać fridą, ale juz sama nie wiem, cały czas odciągać? czy co godzinę. Cały czas jej cieknie z noska
Pomyślałam jeszcze o inhalatorze, macie jakiś do polecenia, albo na co zwrócić uwagę przy kupnie?
Boziu, żeby nie poszło jej na oskrzela

Brunetko wszystkiego najlepszego spóźnione ale szczere
Zanka a i Tobie wszystkiego naj naj naj z okazji imienin
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 07:57   #1378
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

Ja już z kubkiem kawy i resztką sernika

Ellika spokojnie No niestety, tak czasami się zdarza. Dominik też już miał katar. Nie odciągaj co chwilę, bo błędne koło się zrobi. Nosek będzie więcej produkował, Ty coraz więcej odciągała i tak w kółko Ja odciągałam jak widziałam, że Domkowi już przeszkadza, albo przed drzemkami, przed spaniem. Ogólnie to mimo, że miał katar był wesoły, więc jak mu nie przeszkadzało to tylko podcierałam pod noskiem. U mnie sprawdziła się właśnie maść majerankowa, woda morska i Nasivin Życzę zdrówka.

Co się dzieje z tymi Naszymi nie śpiącymi dzieciaczkami? Dominik niby zasypia jak zawsze ale budzi się trylion razy Dziś to samo. Parę razy z płaczem.
Nie chce mi się prasować. Nie wyrobię się. A jeszcze muszę TŻtowi buty na narty przyszykować

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-12-28, 07:59   #1379
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Oj, to świetnie Tak czułam! A tego wyciągania rączek to po raz kolejny Ci zazdroszczę

Aniu, a opisz co to za ćwiczenia. ja uwielbiam ćwiczyć z Tymciem (on też lubi) i szukam nowych inspiracji Bo rozumiem, że one są dla zdrowych dzieci, takie wspomagające a nie jakieś lecznicze, tak?

dla Tymka za nową umiejętność!
Ćwiczenia to takie jak pewnie znasz, coś podobnego do tych obrotowych z filmiku, + podkładanie klina pod ramiona, jak leży na brzuszku - żeby ułatwić mu opieranie się na wyprostowanych rękach i wzmacnianie brzuszka tym samym.
Nie umiem opisać dokładnie , może znajdę filmik.

Ad wyciągania rączek, coraz wyraźniej to zaznacza, jak jest u kogoś to się cały do mnie wygina ale wczoraj coś lepszego jeszcze zrobił. Zaniosłam go mamie na dół, mama go wzięła na ręce, a ten wyciągnął rączki w stronę schodów, zaczął nóżkami przebierać i coś tam po swojemu gadał, jakby chciał babci powiedzieć że mama tam poszła więc tam trzeba iść

Cytat:
Zaciskam już dzisiaj!

Mały komputerowiec Ci rośnie

Doczytałam co zrobił na łóżku...biedna, ale się wystraszyłaś na pewno!

Cytat:

fajna widziałam w empiku takie ale ta mi się bardziej podoba

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-12-28 o 08:04
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 08:30   #1380
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cookie i see you ! Co tam? Bardzo spóźnione życzenia

Dominik 29.07.2011r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości