|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
dla Franusia, mądre dzieciątko---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
nie wiem kochana co CI doradzić![]() Asiu jak tam Marcelek?? byliście u doktora?? ile wazy ten nasz prawie rówieśnik ?
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-12-27 o 20:51 |
||
|
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poza tym to śmieje się, chichra, raguje na głos i wołanie...Nie mogę się doczekać aż Filip zacznie piszczeć, wyciągać rączki i cmokać Mój tak się cieszy na cycka. Dlatego też ciężko by mi było porzucić karmienie. I faktycznie, pewnie też przez to, ze tyle o nie walczyłam ![]() Cytat:
coś będę myślała. Nie chciałabym znowu całe dnie odciągać pokarmu i męczyć z skutkami butelkowania znowu
|
||
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic dziwnego gdzieś tak idziemy razem, Franek tylko 3 dni starszy ![]() Tak czytam Cotki posta, tyle walczyłaś o karmienie to teraz szkoda by było zaprzestać, ale z drugiej strony jak masz się Ty męczyć...
|
|
|
#4174 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Jutro rano mamy ostatnią dawkę, więc luzzz. Odczekam kilka dni i spróbuję dać mu z butli cokolwiek, może mu przejdzie. Cytat:
A na cycka też się cieszy, od razu otwiera buzię, przekręca jak leży a ja się z cyckiem kładę obok .Naprawdę strasznie Ci współczuję, po tak ciężkiej walce jakbys musiała teraz zrezygnować, to jakaś masakra byłaby, serio. A nie wiadomo, co Cię uczula? Nic nie wyczułaś? Innych leków nie można na to brać - tylko takie co nie współgrają z karmieniem? Cytat:
.
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Niby lekarz przepisał mi to wiedząc, że karmię i kazał odstawić w razie wysypki... ale na ulotce jest żeby nie brać podczas karmienia i bądź tu człowieku mądry. Chyba lepiej nie ryzykować
![]() No nic, może jeszcze ze 2 miesiąc wytrwam ![]() Czy wasze maluszki śpią czasami z niedomkniętymi oczkami? |
|
|
|
#4176 |
|
kosmitka
|
Tak śpią. Jakby na podglądzie
.---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Nie dziwię się wobec tego, że nie bierzesz.
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
heja
w koncu do was dotarłam ![]() czytałam wass w telefonie dlatego teraz nie cytuje ale odpisze to co pamietam a co trza ćwiczyc pamięc ![]() Sonia a co zrobias ze dziecie głowke zaczeło podnosić? Archi ja noe odzwyczajałam małego od zasypiania na łapkach po prostu pare razy go odłożyłam i widziałam ze ładnie mu sie zasypia(nawet lepiej niz na rekach hehe) na łapkach go trzymałam jak miał okres ze tak nagle zaczynał płakac-chyba to jakies małe kolki były no i w sumie zauwazyłam ze on na raczkach to woli w dzien sobi epodrzemac itd a jak juz po kapiekli to łożeczko czasem sie tam pokreci posteka pogada i zasypia a dzis biedaczek padł po 10 min chyba był zmeczony![]() Martus dziekuje ze pytasz zaraz streszcze co u lekarza co do wprowadzania posiłków to ja sie boje ze cos przegapie hehe kurde a u was powoli temat juz aktualny-super miny dzieci które dostaja nowe smaki sa bezcenne ![]() Monika ja juz na chyba 100 procent podejrzewam ta nieszczesna oliwke co do tej wysypki bo ostatnio wcale nie stosuje i nic na buzi mu sie ni epokazuje a jak stosowałam oliwke to wieczni ejakis pryszczyk, krosta wyszły a teraz nic i w dodatku kasza znikła wiec juz postanowiłam: zero oliwek w ogóle teraz małego kapie uzywajac żelu do mycia z rosmana baby derm i smarowałam go próbka mleczka nawilżającego z johnsona i mały ma po tym fajna gładka skórę taka do zacałowania ![]() no a u lekarza tak: pediatra kontrolie była : i mały zdrowy jak ryba waży 6440 lekarka powiedziała ze wszystko okno w sumi eprawie bo doczepiła sie do główki z enei podnosi jak lezy na brzuszku i dała skierowanioe do neurologa, ale powiedziałą ze mamy traktowac ta wizyte jaka tylko kontrolna i uspakajajaca dla nas bo w sumie may w kazdej chwili moze ta głowe podnieść tym bardziej ze jak mam go na rekach, albo kładę na swej klacie to podnosi ładnie, powiedziała tez ze jakby co to żebym poszła sobie na rehabilitacje bo dzieci po takiej rehabilitacji fajnie sie rozwijają-zobaczymy co zrobimy najpierw pojedziemy do tego neurologa u chirurga lekarka powiedziałą ze pępuszek super i nakleiła plasterek po raz ostatni za tydzien mamy go zdjąć a do niej przyjsc juz nie za tydzien ale za dwa żeby go ostatni raz obejrzec , no i pisiurka dalej ćwiczymy![]() ogólnbi eto tyle, z wizyt jestem zadowolona bo wszystko miło i sprawnie no i mama wariatka uspokojona ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
ja jesczez mojego na takim nie złapałam , musze poobserwowac |
|
|
|
|
#4178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama akurat w przychodni pracuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak by mnie rozumiał ![]() albo mówie "pokaż kotku co masz w środku" a ten się zaśmiewa ![]() etam nie tyje już tak szaleńczo, już wyhamował trochę, to chyba przez to że tak wierzga i rzuca się na wszsytkie strony, a pod karuzelą to już wogóle jakieś cuda nie widy wyczynia
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam jak przeczytałam bo tez tak mówie
|
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Marcelek na pewno niedługo zacznie główkę podnosić również na leżąco, a kontrola nie zaszkodzi a tylko uspokoi tak jak dziewczyny pisały każde dziecię rozwija się w swoim czasie Bartuś jak leży na brzuszku to podnosi główkę ale w jedną stronę nie che mu się nią obracać ale ogólnie to rzadko leży na brzuszku bo mu się nie podoba![]() a i za ładną wagę ciekawe ile mój waży, ale my dopiero 13 stycznia na szczepienie idziemy to się dowiemCytat:
|
|
|
#4182 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w życiu bym nie pomyślała, że się będę tak rozczulać nad pierwszym uśmiechem, chichraniem, rozglądaniem za mną i w ogóle malutkimi pierd.ółkami, którymi mnie malutka co dzień zaskakuje Cytat:
chyba każda z nas wie ile przeszłaś w związku z tym... A robiłaś może testy? Nie wiem chyba nie powinno być przeciwwskazań przy karmieniu? ale znowu skoro lekarz Ci przepisał te leki mimo, że wie, że karmisz to może można je brać., chyba wie co robi?? Cytat:
a najfajniejsze się zrobiło to, że wcześniej głównie gadała do zwierzątek, do nas to tak malutko, a teraz cały dzień może coś opowiadać, chichrać się i być tak mocno zaabsorbowana mną czy mężem na głos też Juliś reaguje, ale rączek jeszcze nie wyciąga buuu ![]() Cytat:
![]() oj tam oj tam tak - jak Ancia pisze- na podglądzie ![]() Cytat:
teraz ją kąpię w emolium i smaruję kremem oliwkowym i jest super. Super, że wizyta udana, też klocuszek z Marcelka a z główką - dziś pisałam, że chłopcy mają więcej czasu, żeby osiągnąć pewne umiejętności, więc pewnie i u niego to kwestia czasu jak zacznie dźwigać, tym bardziej, że u Ciebie na klacie podnosi wizyta nie zaszkodzi, ja to bym się nawet wybrała na taką rehabilitację żeby mi pokazali jak bezpiecznie ćwiczyć z maluchem bo sama to sie boję, że coś uszkodzę ![]() eeejj a wiecie, że ja też
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 | ||||
|
kosmitka
|
Aa2 brawa za wagę
. I gratuluję udanych wizyt. Na tą frehabilitację - tak jak pisze Moonik - też bym się wybrała (ja byłam i nie żałuję). Polecam. To potem fajna zabawa z maluszkiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Doczekasz się i tego Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- A właśnie - a wasze dzieci w wannie też tak chlapią nogami? my musimy normalnie Franka trzymać za nogi a i tak pokój pływa. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- I zmykam spać, kolorowych!
|
|
|
#4185 |
|
KWC
|
Hej,
wylogowało mnie jak już wymodziłam ileś tam komentarzy do cytatów więc teraz tylko w skrócie: moonik - ale 'fajni' teściowie cotka - strasznie Ci współczuję tego kataru. archinta i Ancia:przytulam: za te pierwsza, smutne święta... aa2- brawa za wspaniałą wagę!! Eryk tyle waży a ile młodszy.. natka - chyba dzięki Tobie odważę się nakarmić synka tym przecierem jabłuszkowym Hippa. I mam też zamiar wprowadzić mu Sinlac żeby mi trochę przybrał wagowo, ale to jeszcze z tydzień poczekam, bo ta kaszka jest od 4mc a Eryk ma 3,5. Eryk miał dzisiaj szczepienia. Tym razem zdecydowaliśmy się zapłacić za skojarzone, bo miał jeszcze zaległe szczepienie WZW i gdybyśmy wzięli to refundowane to miałby dzisiaj 4 wkłucia a tak tylko 2 (to 5w1 i WZW). Dostał też dzisiaj drugą dawkę na rotawirusy. Bardzo ładnie to zniósł, płakał tylko chwilę, a humor wrócił mu zaraz za drzwiami gabinetu. Trochę się bałam, że się pochoruje jak Filipek Cotynato, ale chyba nic mu nie jest, nawet 37 nie ma. |
|
|
|
#4186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie na pleckach sobie leży wody jest minimalnie,żeby do uszek nie zaleciało - bardzo się jej podoba, bo póki jeszcze trzymalismy ją pod główką to trochę się wierciła, kręciła, niewygodnie jakby jej było. A teraz luz blues i orzeszki no i chlapanie też odchodzi teraz tylko podnosi ją mąż do góry jak włoski spłukuję Dobranoc ![]() Cytat:
, miny też nie widziałam bo odchodziłam tyłem. brawo dla dzielnego Eryczka i kciuki, żeby łagodnie przeszedł szczepienie
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Spray ja i tak myslałam ze mały bedzie miał wieksza wage
on duzy sie juz urodził i od porodu przybrał 2 kilo a teraz ma prawie dwa i pół miesiąca a Eryczek ma inna budowe pewnie, to prawie jak z dorosłymi sa ludzie co moga jejsc jejscv i ni eprzytyja a jedni wystarczy ze zjedza troszke i juz widac efekt wagowy, ja na twoim miejscu bym sie ni emartwiła---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Monik nagram jak sie zgodzi hehe |
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas nie wiem skąd taka temp. nawet lekarka się dziwiła jak poszliśmy skontrolować kaszel kilka dni później. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-28 o 00:16 |
|
|
|
|
#4189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Aa i Agnyska mi się śniła Wpadła na kawkę ![]() Cytat:
Parę ćwiczeń i Marcelek będzie pięknie trzymał głowęCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba czas pomyśleć o tytule kolejnego wątku co?
|
|||
|
|
|
#4190 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
To ja szybko poki babcia bawi małego podczas robienia przez niego koopy w bujaczku
![]() Cytat:
![]() Piotruś po jedzeniu oki- znaczy sie nic gorzej Ja sie katowałam dietą "chleb z powietrzem" a on rzeczywiscie ma problemy z jelitami "bo ma"I Ciebie tez ech Cytat:
Pieluszkę na twarz kładziesz? A w dzień tez Ci tak zasypia? Czy to tylko wieczorem tak? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A te nóżki na przewijaku to musisz nam zaprezentowac na foto!!!!!!!!!!!! Cytat:
A powiedzcie czy Wasze dzieci po kąpieli zaczynają płakać??? Bo mój od jakiegos czasu po wyjęciu z wanienki od razu syrenę załącza- podobno tez tak robiłam ![]() Cytat:
A w dzień tez tak zasypia? Cytat:
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-12-28 o 08:55 |
|||||||
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
długo mnie nie było, ale brak czasu... U nas codziennie coś nowego, super jest tak obserwować maleństwo i jego nowe umiejętności ![]() Natka Kaja ma już pierwsze jabłuszka za sobą, na początku też było na śliniaku, a potem już coraz lepiej mam nadzieje, że Święta minęły Wam spokojnie i pogodnie
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
...i ja też do swojego z tym tekstem (pokaż kotku...)
![]() Asiu my pomimo, że młody tej główki nie podnosił to i tak systematycznie kładliśmy go na brzuszku. Kiedyś dostaliśmy od cioci męża takiego Mikołaja-rokmena grającego na perkusji -taka tandeta- ryczy to tak wściekle, że wcisneliśmy to głęboko w kąt i zapomnieliśmy. Pare dni temu mnie natchnęło, żeby go położyć przed Mateuszem ... i młody się zainteresował . Teraz widzę, że coraz bardziej mu się podoba leżenie na brzuchu, bo ma większy zakres obserwacji dziś już Mikołaj nie był potrzebny![]() Ale myślę, że po prostu nadszedł jego czas i tyle. Z Marcelkiem pewnie będzie tak samo A gdzie na tą rehabilitacje Was pokierowano? Na 3-go Maja? My dziś idziemy pierwszy raz to zdam relację Cytat:
Młody ma jeszcze bardzo chwiejną główkę więc na razie trzeba trzymać, ale może za jakiś czas też spróbujemy![]() I jeszcze nie chlapie za bardzo wodą ![]() Nie wiem co mu się dziś w nocy poprzestawiało ![]() Nie dość, że nie mógł wczoraj zasnąć i usypialiśmy go chyba z dobre 2 godziny, to jeszcze jak go brałam na cyca w nocy to się wybudzał i znów usypianie chyba godzinne. A do tej pory po odłożeniu zasypiał ![]() Albo brzuszek i mamine "spróbuję odrobinę" pyszności świątecznych, albo skok
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas druga łyżeczka też już została w buzi![]() A tak ogólnie to co tam u was? ![]() Dzisiaj Szymon zauważył się w lustrze - jego mina bezcenna Archi Szymek po kąpieli nie płacze, ale coraz mniej mu się podoba ubieranie
|
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po wyjęciu z wanienki jak nie uda nam się go zabawić, to włączam suszarke i go spokojnie ubieram
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
od piatku do 2 w nocy pieklam i lukrowalam pierniczki a cala Sobote rowniez spedzilam przy garach, masakra, ale wyszlo jadalnie i bylismy z siebie z Ł dumni przepraszam ze bez cytowania ale nie jestem totalnie na bierzaco i mam nadz ze uda mi sie jakos wbic w temat; zaraz bede robila druga partie pierniczkow bo wszystkie zeszly
|
|
#4197 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hihihi
Cytat:
może jednorazowo tak Mój o dziwo dziś w nocy miał dwie drzemki po 3h i nad ranem już 2h normalnie az sie dziwie,ze nie budziłam się co godz z przyzwyczajenia ![]() Ale wieczorem tatuś go wymeczyl na maksa to moze dalo to efekt- bo Babcia jak widzi , ze mały marudzi to zaraz lula i maly przysypia wiec moze za duzo w dzien mial drzemek tylko kurcze ja nie dam rady tak z nim szalej jak meza nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
i sie juz drzeeeeCytat:
Mi to czasem trzeba duzymi literami cos wylożyć ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Tesknilam! ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Anica- zapomniałam pytać wcześniej- a czemu chcesz koniecznie tak długo karmić piersią? |
|||||
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Archi zzwyczaj tak to wyglada kapil,jedzonko i lozeczko,czasem zasnie od razu a czasem z godxinke gada z ksruzela co do kompania to juz slodzisk nie ryczy,kiedys nsmietnie ryczal przy wyciaganiu s teraz spokk, csly czas mowie do nkego dpokojnie k jsk wyciagam to powoli i jest tsk na bok przechylony zeby widzial, z z poczatku to ho tak mocno tulilam i tsk naucz die nir plakac thlko mamusia mokra byla jak go tak przytulalamwycisgajac zwanny Sonia j jeszcze nid mam rehsbilitacji najpierw neutologa musimy odwiedzic a potam sid zobaczy |
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa rybka Mikul tez placze jak sie go wyciaga z kapielki, wiesz, cieplutko w doopeczke, jest chlupany woda, mokro i przyjemnie wiec wiesz
|
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

[/COLOR][/COLOR]
dla Franusia, mądre dzieciątko
nie wiem kochana co CI doradzić
?

z jednej strony szkoda, żebyś zaprzestała karmienie skoro tyle czasu walczylaś, ale z drugiej jeśli miałoby Ci to pomóc i ulżyć to chyba warto spróbować. A może tak na kilka dni małemu byś podawała mm i sprawdziła czy leki działają?

a tak tylko 2 (to 5w1 i WZW). Dostał też dzisiaj drugą dawkę na rotawirusy.
, miny też nie widziałam bo odchodziłam tyłem.