Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 13:41   #601
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki, trzymaj mocno
co do żona, po ponad 2 latach wychodziliśmy tą biopsję chyba, tz ma b.dużo węzłów chłonnych na szyi i bardzo go boli i jeszcze pare dolegliwości, z tego powodu robią to badanie jedynie to mnie dziwi to, ze będą robić pod ogólnym znieczuleniem.
Ja też trzymam w takim razie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Widzę że większość z Was ma jakieś skurcze przepowiadające - ja nie mam nic . Dziwne, nie wiem nawet czy to dobrze czy źle.

I już strasznie chciałabym być znowu w swojej figurze - w sklepach tyle super ciuchów, wyprzedaże a ja nie mogę nawet spojrzeć, bo się denerwuję że nie pasuje. Buuuuu...........
Ja nawet po sklepach ciuchowych nie chodzę Ale jakoś mi nie tęskno Uwielbiam swoje dresiki

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
No własnie nie, kazałam mu wracać do matki , bo dał mi do wowatu w swięta więc powiedziałam że sam wybrał a dla mnie swięta dużo znaczyły, więc jakie swięta takie całe życie , bo on dalej twierdzi że nie ma o czym ze mną rozmawiać i w sumie mogę sobie składać o rozwód , powiedziałam mu że chcę sobie ułożyć życie na nowo bez niego a on się przeraził że jakis obcy facet będzie mu wychowywał syna ale mu wyjasniłam że chcę być sama z dziećmi , cos tam się rzucał z odwiedzaniem syna i jak na razie siedzi z nim w drugim pokoju a ja czekam aż już sobie pójdzie i tyle, skoro on nie uważa się za winnego , obrączkę już dawno mi zabrał ze 2 m ce temu bo to on kupił a jak ja miałabym go podliczyć za wesele 1,5 roku temu które sama wyprawiłam ? a wyprawka? a regał za ponad 4 tys to wszystko z mojej kieszeni ale juz nie mam zaskórniaków
Dolores, skąd ty tego człowieka wyrwałas?
Interesuje go odwiedzanie syna???A córki już nie???? Obrączkę sama bym mu oddała ;/ Nie pisałaś nic o mieszkaniu - czyje ono jest? Wasze czy wynajmowane? Możesz liczyć na pomoc mamy? A dwaj starsi synowie jak reagują na całą sytuację?
A pozew o rozwód bym złożyła, z orzekaniem o winie - jego oczywiście

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
bybella, robię to tylko dlatego że trafił mi się mały leniwiec, który tylko śpi-je-śpi-je
Noworodki podobno tak mają, potem im przechodzi

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:43   #602
klaurencja
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Oby przeszło, liczyłam na wybuchy płaczu czy inne ekscesy
Stary 2011-12-28, 13:47   #603
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja (podobnie ja Ty) kończę 33 tydz. i też nie mam żadnych skurczów. Jedne mają a inne nie - nie ma reguły

Wiesz, ja nawet nie chodzę po sklepach, żeby się nie wkurzać. Raz poszłam do galerii i w promocji były ciemnogranatowe dżinsy o takim kroju jaki zawsze szukałam No ale musiałam "obejść się smakiem" i szybciutko opuściłam galerię żeby nie psuć sobie nerwów
kochana ja mam 37+4 i żadnych skurczy ni mam miałam jeden ponad tydzien temu ;D albo mam a nie wiem, ze mam

moja kolezanka opowiadała mi, ze pojechała do szpitala bo był juz termin, podłączyli ją do KTG i po jakims czasie przychodzi połozna i sie pyta czemu ona nie krzyczy skoro ma skurcz za skurczem a ona wcale ich nie czuła
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:47   #604
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Mamuśki z terminem porodu na II połowę lutego - kiedy pierzecie ciuszki, kocyki i inne rzeczy swoich maluszków
Ja mam TP na 17.02 i mam już wszystko poprane, poprasowane i leży ładnie w komodzie zrobiłam to jakoś przed świętami... bo stwierdziłam, że coraz ciężej mi się siedzi przy tym prasowaniu... więc im dalej tym będzie gorzej i dobrze zrobiłam bo teraz to ciężko mi posiedzieć przy stole dłużej bo mnie zaraz wszystko boli i puchnie.. także ja mam gotowe wszystko, jedynie pozostało mi po nowym roku odebrać wózek ze sklepu i przywieźć łóżeczko od mamy... i będzie komplet
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:47   #605
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Mamuśki z terminem porodu na II połowę lutego - kiedy pierzecie ciuszki, kocyki i inne rzeczy swoich maluszków
Ja dzisiaj piorę 3 wsad właśnie skończył się prać i idę rozwiesić Jak wyschnie, to jutro końcówka ciuszków i pościele, kocyki i inne duperele
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:48   #606
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

byłam z rana na badaniach : ALAT ASPAT BILIRUBINA I FOSFATAZA.
po 17 mam miec wyniki...
Dziś fatalnie się czuje, brzuch mnie piecze a w nocy znów pół godzinna akcja ze skurczami
Jestem wykończona.
Trzymam kciuki za dobre wyniki
Moje są dobre a mnie i tak brzusio swędzi i mam wrażenie ,że cale ciałko pró stóp i dłoni,pije wapno moze przejdzie
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:48   #607
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
to odpoczywaj póki masz szansę jeszcze jak się mały zadomowi i rozkokosi w domku to nie wiadomo czy będziesz miała czas na odpoczynek
Stary 2011-12-28, 13:50   #608
NataliaM1103
Rozeznanie

a to mój duży brzusio 12 dni przed terminem no i te wstrętne rozstępy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20111227756.jpg (81,4 KB, 80 załadowań)
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:51   #609
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Noworodki podobno tak mają, potem im przechodzi
Zgadzam się moja Emi też tak miała, nie pamiętam ile to trwało dokładnie, jakieś 2-3 tygodnie, tylko spała i jadła, a potem się trochę rozbrykała

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:52   #610
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kochana ja mam 37+4 i żadnych skurczy ni mam miałam jeden ponad tydzien temu ;D albo mam a nie wiem, ze mam

moja kolezanka opowiadała mi, ze pojechała do szpitala bo był juz termin, podłączyli ją do KTG i po jakims czasie przychodzi połozna i sie pyta czemu ona nie krzyczy skoro ma skurcz za skurczem a ona wcale ich nie czuła

Ja przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych przepowiadających... dopiero jak mnie złapało to były właśnie już porodowe... a teraz w 2 ciąży już miałam jakoś chyba po 22tc takie napinanie się brzucha a w granicach 28-30tc skurcze odczuwalne jako ból wręcz (dlatego też byłam w szpitalu)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:53   #611
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
to odpoczywaj póki masz szansę jeszcze jak się mały zadomowi i rozkokosi w domku to nie wiadomo czy będziesz miała czas na odpoczynek
hihihi no jasne

wracam za pół godziny, idziemy się karmić
Stary 2011-12-28, 13:58   #612
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
a to mój duży brzusio 12 dni przed terminem no i te wstrętne rozstępy
Jaki wielki brzusio, głaski ślę , te rozstępy faktycznie cholerne
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:02   #613
Lucy1111
Zakorzenienie

Czy ja pisałam, że mam dziś dużo energii? eeee.... to już nieaktualne
Narobiłam tylko bałaganu w mieszkaniu, a sprzątać nie ma komu

Cytat:
ja mam termin na 22.lutego, a ciuszki już od dawna mam uprane i uprasowane. Dzisiaj będę prasować następną część. Czeka mnie jeszcze pranie rożków i pościeli (której jeszcze nie uszyłam )

Wolałam to zrobić wcześniej, bo nienawidzę prasować, później mogłabym nie mieć siły i nerwów.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:07   #614
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja dzisiaj w ogóle siły nie mam... jakby mnie ktoś przez maszynkę przekręcił.... ;/
Stary 2011-12-28, 14:12   #615
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie nie, kazałam mu wracać do matki , bo dał mi do wowatu w swięta więc powiedziałam że sam wybrał a dla mnie swięta dużo znaczyły, więc jakie swięta takie całe życie , bo on dalej twierdzi że nie ma o czym ze mną rozmawiać i w sumie mogę sobie składać o rozwód ,powiedziałam mu że chcę sobie ułożyć życie na nowo bez niego a on się przeraził że jakis obcy facet będzie mu wychowywał syna ale mu wyjasniłam że chcę być sama z dziećmi , cos tam się rzucał z odwiedzaniem syna i jak na razie siedzi z nim w drugim pokoju a ja czekam aż już sobie pójdzie i tyle, skoro on nie uważa się za winnego , obrączkę już dawno mi zabrał ze 2 m ce temu bo to on kupił a jak ja miałabym go podliczyć za wesele 1,5 roku temu które sama wyprawiłam ? a wyprawka? a regał za ponad 4 tys to wszystko z mojej kieszeni ale juz nie mam zaskórniaków
jestem w szoku. To on ma tylko syna ??? Boziu co za palant, bo on nawet na miano faceta nie zasługuje. Obrączką to sama bym mu w twarz rzuciła.

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

wasze dzidzie jak biegacie dużo też się nie ruszają, dopiero jak się np. położycie? czy mój tylko taki leniwy i straszy matkę?
Ja jak chodzę to w ogóle małej nie czuje
Cytat:
Ja mam termin na walentynki i połowa prania i prasowania za mną

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:29   #616
klaurencja
Raczkowanie

Jakie tutaj pustki!
Stary 2011-12-28, 14:31   #617
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

Eliza, a Ty jesteś w 36tygodniu, tak? I już takie skurcze?!! O matko
Niestety niedawno znowu miałam 2 dosyć bolesne,więc jak dziś sytuacja sie powtórzy jadę do szpitala.Na suwaczku mam 35+4dni
Cytat:
No własnie nie, kazałam mu wracać do matki , bo dał mi do wowatu w swięta więc powiedziałam że sam wybrał a dla mnie swięta dużo znaczyły, więc jakie swięta takie całe życie , bo on dalej twierdzi że nie ma o czym ze mną rozmawiać i w sumie mogę sobie składać o rozwód , powiedziałam mu że chcę sobie ułożyć życie na nowo bez niego a on się przeraził że jakis obcy facet będzie mu wychowywał syna ale mu wyjasniłam że chcę być sama z dziećmi , cos tam się rzucał z odwiedzaniem syna i jak na razie siedzi z nim w drugim pokoju a ja czekam aż już sobie pójdzie i tyle, skoro on nie uważa się za winnego , obrączkę już dawno mi zabrał ze 2 m ce temu bo to on kupił a jak ja miałabym go podliczyć za wesele 1,5 roku temu które sama wyprawiłam ? a wyprawka? a regał za ponad 4 tys to wszystko z mojej kieszeni ale juz nie mam zaskórniaków
brak słów co za debil za przeproszeniem.Złóż pozew o rozwód,dostaniesz alimenty

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Poszłam do sklepu z ciuszkami dziś. Parę metrów od domu dosłownie. Byłam ze znajomą (5ty miesiąc ) i kupiłam kilka ciuszków dla małego, 2 pary bucików. Ale dosłownie ledwo doszłam... I tak mi się płakać chce straszliwie, nie mogę wstać z łóżka przez tą prawą stronę z tyłu niby miednicy. Teraz napiernicza mnie cały prawy pośladek, nie mogę nawet z łóżka wstać, ani się ruszyć, ani przekręcić, ani wstać
Mój w pracy, a człowiek sam nie ma jak do łazienki pójść
Nie wiem co z tym zrobić dosłownie, bo takiego bólu (nawet przy głębszym oddechu) nie miałam jeszcze ;(
Ale myślisz że to rwa.Ja raz tak miałam i w końcu pojechałam do szpitala bo nie wytrzymywałam,dostałam zastrzyk w pupe i jakoś przeszło
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:31   #618
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Jakie tutaj pustki!
ee ja jestem
opowiedz jak sobie radzisz z dzidzią? jak idzie przebieranie i w ogóle? bo mnie to przerażą pierwsza kąpiel, obcinanie paznokietków i czyszczenie uszu
Stary 2011-12-28, 14:34   #619
annyonne
Raczkowanie

Kaczuszka - mam kilka biopsji za sobą (tarczyca) więc wiem jaki to stres jest ale zobaczysz wszystko będzie dobrze A za prawko trzymam kciuki!

Nikotynka trzymaj się dzielnie, myślami jesteśmy z Tobą i maleństwem

dla Agatka

Bybella
zaręczynowy od początku nosiłam i noszę na prawej ręce, obrączkę "dołożyłam" do pierścionka

Boroo a może skonsultuj to chociaż telefonicznie z lekarzem, taki ból to chyba nie powinien mieć miejsca... Albo może jak mąż wróci wybierzcie się na IP?

----------------------

A ja znowu z pytaniami

1. Ma któraś z Was książkę Zawitkowskiego "Mamo tato co ty na to?" zastanawiam się właśnie czy zamówić bo gość ma rewelacyjne podejście do dzieci i z tego co widziałam na necie potrafi "zaczarować" chyba każde maleństwo

2. I pytanie blondynki... Czy od początku będziecie miały pościel w łóżeczkach (tj. poduszkę i kołderkę)? Wydaje mi się to mało bezpieczne, tym bardziej że na początku maluszek będzie pewnie spał w rożku a potem w śpiworku...
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:36   #620
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
ee ja jestem
opowiedz jak sobie radzisz z dzidzią? jak idzie przebieranie i w ogóle? bo mnie to przerażą pierwsza kąpiel, obcinanie paznokietków i czyszczenie uszu
nie przeprowadzałam jeszcze operacji o nazwie Kąpiel sama, tylko najwyżej pomagałam pielęgniarkom, przebierałam już dzisiaj od dziesiątej raz - z ciuszków ze szpitala do tych domowych. paznokietki obcinałam dosłownie godzinkę temu, bo mnie udrapał drań jeden Wszystko przychodzi samo

annyonne, u nas bobo będzie śpać z nami, więc mimo wszystko jest kołderka.

Edytowane przez klaurencja
Czas edycji: 2011-12-28 o 14:37
klaurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:38   #621
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
nie przeprowadzałam jeszcze operacji o nazwie Kąpiel sama, tylko najwyżej pomagałam pielęgniarkom, przebierałam już dzisiaj od dziesiątej raz - z ciuszków ze szpitala do tych domowych. paznokietki obcinałam dosłownie godzinkę temu, bo mnie udrapał drań jeden Wszystko przychodzi samo

no moja mama twierdzi tak jak Ty, ze to własnie samo przychodzi...ale i tak się stracham
Stary 2011-12-28, 14:39   #622
klaurencja
Raczkowanie

Nie ma czym, doprawdy
Stary 2011-12-28, 14:40   #623
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzień dobry

ale miałam ciężką noc zasnęłam dopiero ok 3 a wierciłam się od 12 i wstałam dzisiaj aż wstyd o 13.30

Cytat:
ee ja jestem
ja to najbardziej się boję momentu jak położna przyniesie mi maluszka na salę jak zaraguje czy bede wiedziała jak się nim zająć itp. jak przewinąć nakarmić ah obawy są

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:42   #624
klaurencja
Raczkowanie

Dziewczyny, to jest tak: rodzisz i nie wiesz, jak karmić. Przystawiasz - nagle wszystko staje się jasne i dostajesz oświecenia!
Stary 2011-12-28, 14:46   #625
eliza1984
Zadomowienie

Kasikzaki popraw na 1str że urodzilo nam się 3 chłopców a nie 4
kołderka będzie ,ale przykrywać chyba nie bede
Nikotynka przestal pisać miejmy nadzieję ,ze się rozkręciło:rolleyes :
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:49   #626
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

A ja znowu z pytaniami

1. Ma któraś z Was książkę Zawitkowskiego "Mamo tato co ty na to?" zastanawiam się właśnie czy zamówić bo gość ma rewelacyjne podejście do dzieci i z tego co widziałam na necie potrafi "zaczarować" chyba każde maleństwo

2. I pytanie blondynki... Czy od początku będziecie miały pościel w łóżeczkach (tj. poduszkę i kołderkę)? Wydaje mi się to mało bezpieczne, tym bardziej że na początku maluszek będzie pewnie spał w rożku a potem w śpiworku...
1. nie mam
2. nie, na samym początku jedynie rożek plus kocyk, bądź śpiworek plus kocyk w łóżeczku
na SR nie radzili w pierwszych miesiącach korzystania z poduszki i kołdry bo dziecko może się udusić
Cytat:

nie boisz się z takim okruszkiem spać
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Jeszcze pojadę z siostrą do sklepu po pampersy...uwaga są u nas w promo za 15euro, 144sztuki....jak za darmo.
fajna promocja
Cytat:

I już strasznie chciałabym być znowu w swojej figurze - w sklepach tyle super ciuchów, wyprzedaże a ja nie mogę nawet spojrzeć, bo się denerwuję że nie pasuje. Buuuuu...........
ja nie wchodzę, ostatnio chciałam na przecenach kupić sobie 'worek' na wigilie ale nie zmieściły mi się ..... ręce.... nawet.... wiec z płaczem prawie wyszłam ze sklepu i tę sumę wydałam na pajac welurowy dla małego

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
mnie zmogło i pospałam sobie trochę...

Ojj, dziewczyny, CHCE już rodzić. Na początku myślałam, że byle do stycznia dociągnąć, bo głupio tak na końcówkę, ale teraz mam to gdzieś, mam dość tej końcówki... Ale mały najwyraźniej nic sobie z tego nie robi.

na pewno zrozumiał

o kurcze, ale mówili coś, że jak się akcja nie rozkręci to zrobią cesarkę?

chce w piątek idę na KTG, ciekawe co na nim wyjdzie

niezła jesteś, ja jakby już po kąpieli nie przeszło to bym jechała
już na KTG mi lekarz kazał w tp pójść więc 7.01 jakby nic się nie zadziało
ja tam się boję i mogę być jeszcze w ciąży, jakoś wytrzymam

Cytat:
Poszłam do sklepu z ciuszkami dziś. Parę metrów od domu dosłownie. Byłam ze znajomą (5ty miesiąc ) i kupiłam kilka ciuszków dla małego, 2 pary bucików. Ale dosłownie ledwo doszłam... I tak mi się płakać chce straszliwie, nie mogę wstać z łóżka przez tą prawą stronę z tyłu niby miednicy. Teraz napiernicza mnie cały prawy pośladek, nie mogę nawet z łóżka wstać, ani się ruszyć, ani przekręcić, ani wstać
Nie wiem co z tym zrobić dosłownie, bo takiego bólu (nawet przy głębszym oddechu) nie miałam jeszcze ;(
wybierz się do lekarza i skonsultuj z nim te swoje bóle, może coś ci zaradzi

mi np. wczoraj lekarz powiedział że bóle jakie miewam od czasu do czasu w pachwinach to... skurcze wczoraj miałam taki kilkunastosekundowy ból jak szłam akurat do niego

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:49   #627
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dziewczyny, to jest tak: rodzisz i nie wiesz, jak karmić. Przystawiasz - nagle wszystko staje się jasne i dostajesz oświecenia!
skoro tak twierdzisz to ja Ci wierzę
Stary 2011-12-28, 14:55   #628
magda1804
Rozeznanie

dzien dobry

klaurencja super, ze Wy juz w domku zazdroszcze troche, bo to wszystko dopiero przed nami

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Przyszłam się przywitać i dopiero dotarło do mnie że już nowy temat jest nie mówiąc ile już zdążyłyście napisać będę miała co nadrabiać.
Jak do tej pory dochodzę do siebie po świętach, wczoraj zaczęłam pakować torbę do szpitala, już nie mogę doczekać się drugiej połowy stycznia
Co prawda mam obawy, że swoimi stresami mogę przyśpieszyć czego wolałabym uniknąć ale jak uniknąć stresu skoro jeszcze parę dni i mam egzamin na prawko a później mój żon idzie do szpitala na biopsje i boję się jak cholera.
Lecę ponadrabiać trochę zaległości, chyba że zemdli mnie całkowicie i znów będę wisiała....
za prawko, dasz rade nie ma po co sie stresowac

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Jestem! Siedzę właśnie pod ktg i oxy...
Mam nadzieje ze cOś ruszy. Przepraszam Was ze sie nie odzywalam ale jakoś takiego dola złapałam ze nie chciałam nawet żeby mnie ktokolwiek odwiedzał. Nie rozumiem czemu najpierw mnie nastraszyli a teraz każą czekać. Dzwonię co chwile do kliniki żeby zobaczyć czy jest gbs ale jak na złość oczywiście nie ma. Do domu wypisać mnie nie chcą a dzidzia sie buntuje i nie spieszy jej sie nigdzie teraz. Skurczy brak ciekawe czy oxy zadziała, póki co mam skurcze około 10 a przecież do porodu musza 100 osiągać i wiecej.
Bede do was pisać ale trochę załamuje mnie to wszystko bo już bym chciała żeby poród sie rozpoczął. Jeszcze sie okaże ze i do nowego roku doczekam....

Buzka i dzięki za kciuki! Sciskamy Was z uparta dzidzia
oj to sie biedna nameczysz... za to, zeby juz sie rozkrecilo

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
byłam z rana na badaniach : ALAT ASPAT BILIRUBINA I FOSFATAZA.
po 17 mam miec wyniki...
Dziś fatalnie się czuje, brzuch mnie piecze a w nocy znów pół godzinna akcja ze skurczami
Jestem wykończona.
czubasek a moze Ty juz niedlugo urodzisz? trzymam ,zeby wyniki byly dobre

Cytat:
bybella, robię to tylko dlatego że trafił mi się mały leniwiec, który tylko śpi-je-śpi-je
oj bo zapeszysz

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Niestety niedawno znowu miałam 2 dosyć bolesne,więc jak dziś sytuacja sie powtórzy jadę do szpitala.Na suwaczku mam 35+4dni
Eliza jedz moze lepiej na IP. Wlasciwie w tym tyg mozna juz wlasciwie wyczekiwac porodu. Niby od 36tyg uwaza sie dziecko za donoszone

Agatek dla niespodzianki, ladnie urosla

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:55   #629
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam Cię za słowo

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
1. nie mam
2. nie, na samym początku jedynie rożek plus kocyk, bądź śpiworek plus kocyk w łóżeczku
na SR nie radzili w pierwszych miesiącach korzystania z poduszki i kołdry bo dziecko może się udusić
dziękuję
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:00   #630
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Widzę że większość z Was ma jakieś skurcze przepowiadające - ja nie mam nic . Dziwne, nie wiem nawet czy to dobrze czy źle.

nic straconego... jeszcze będziesz miała dosyć tych skurczy

a z tymi ciuchami, to dobrze, ze ja musze leżec i takowych nie oglądam, bo też mnie by jasny szlag strzelał

Cytat:
rety, co za kawał gnojka, normalnie cham nieokrzesany!!!
no przepraszam, ale takie akcje i teksty to mi naprawdę podnoszą ciśnienie...
uwolnij się od niego jak najszybciej...

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

a ja chciałam se ręczny laktator kupić

wasze dzidzie jak biegacie dużo też się nie ruszają, dopiero jak się np. położycie? czy mój tylko taki leniwy i straszy matkę?
ręczny laktator nie jest taki zły...owszem trzeba się namachać, ale idzie się przyzwyczaić

owszem, jak duzo biegałam (bo teraz to okupuje kanape...) to dopiero jak się położyłam to dzidziol sie uaktywniał, bo przestało bujać

Cytat:
ojej Boroo może lepiej to skonsultowac z lekarzem... jak wróci tż, to pojedzcie na IP zeby to zobaczyli...

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Bartuś rusza się jakby trochę mniej i delikatniej czy to normalne pod koniec??
tak na końcówce dzidziolki sa raczej mało ruchliwe....

Cytat:
he he
a na razie delektuj się spokojem
krzyki i inne akcje, atrakcje niedługo się pojawią

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
[
A ja znowu z pytaniami

1. książki nie mam i nie kupuje
2. na początku pościel niepotrzebna, jedynie prześcieradełko, ewentualnie ochraniacz, tak jak piszesz wystarczy rożek i śpiworek, kołderka później

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-12-28 o 15:04
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości