Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 12:51   #1411
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

W temacie grania na nerwach to u nas dziś pierwsza pobudka o 10.03, przy czym to ja budziłam jego, a nie na odwrót

Ano właśnie, u mnie to samo! Zastrzeliłabym kretyna, który powiedział, że karmienie piersią sprzyja chudnięciu
Te nasze sierpniaczki, to takie spiochy sa . A Tymek ile ma drzemek w ciagu dnia, bo Malwinka to moze ze dwie po 30 minut.
mysle, ze karmienie piersia na kazda kobiete inaczej dziala, ja okropnie wyschlam, waze mniej niz przed ciaza, wygladam jak suchy patyk .

Jacieee udanego wypoczynku, baw sie dobrze .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:11   #1412
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

mam pytanko do Was, jak to jest jak się sprzeda coś na allegro i kupujący zapłaci przez PayU .... kiedy te pieniądze do mnie dotrą? tam w ustawieniach wpisałam swój nr konta i co mam czekać? przeleją mi ta kasę? bo pisze że pieniądze zostały przekazane a na koncie ich nie ma .... co ma robić? wysłać już ten przedmiot co sprzedawałam? POMÓŻCIE bo ja ciemna jestem

Marinko można Cię jutro odwiedzić? mój TZ ma 3 zmianę więc obiad zrobi sam, tak około 13- 14 na chwilkę bym wdrepneła .... bo wieczorem całkiem to mój mały jest niedobry ze zmęczenia .... a Beatka odzywała się coś?
Jesli tam sa to w zakladce pisze ze sa przygotowane do przelania, a sprawdz jak masz wyplate na swoje konto ustawiona codziennie, raz w tyg czy raz na miesiac. jesli dzis zaplacil i codziennie i kwota powyzej 20 zl to jutro miec bedziesz

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

DaKaro moja tez z sierpnia ale tak z tym spaniem u niej nie do konca. Bywa roznie teraz 15 minut drzemki kolo 16 z 2 h po kapieli uda ze zasnela po czym sie obudzi, zeby siedzi8ec z mama i zasnie kolo 22 i przespi do 8-9
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:36   #1413
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Shira, jacieeeee, Nerola, Wodaqua! Odzywać się!
Stary 2011-12-28, 13:45   #1414
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Lili to widze, ze nie tylko u mnie warczenie na siebie nawzajem. W drugi dzien swiat sie sklocilismy, ale wczoraj rano byla rozmowa i konflikt tymczasowo zazegnany. A co do ochoty na przytulanki, to moje libido lezy i nie kwiczy, ba - nawet sie nie rusza...
My też właśnie w drugi dzień świąt się kłóciliśmy, dzisiaj rano znowu.

Moje libido nawet nie kwiczy, ma to gdzieś..

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Pewnie faktycznia ja zanudzily. Albo porpstu miala ich dosc i chciala je wygonic, bo zaraz po tym poszly
teraz lezy na lezaczku i sie dzwiga do siadaniaa ja sniadania nadal nie zjadlam.... Marysi dawalam kaszke ale zjadla z polowy porcji ktora zrobilam, tylko pol wiec siedzi grzecznie i robi koope
co do libido moje tez lezy i nie wiem czemu.... i o to w domu mam najwieksze klotnie i w wigilie dostalam zyczenie od meza, ze chce mnie z przed 2 lat...
Ja tak często do tżta mówię. Że chcę mojego starego Marka, nie tego co jest teraz

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witajcie
u ns noc średnia, Nati katarek ma, w nocy spać nie mogła, obudziła mi się o 23.50 a usnęła o 1.20, i co chwilkę się ruszała, niby nie przebudzała, ale jakoś tak nie spokojnie spała, pewnie przez ten katarek, mnie od wczoraj gardziołko boli, a Oliwka tez zawalona. dzisiaj idziemy do lekarza na 12.15, mam nadzieje,że nie będzie antybiotyku, swoja droga proszę o Wasze magiczne kciuki,
w ogóle jakas taka połamana wstałam.

LiLi OD DZISIAJ W PROMOCJI W ROSSIE SĄ W promocji deserki hipp, na dobranoc,
właśnie idę dzisiaj do rossa, to zobaczę, może nie tylko deserki, to doam Ci znac, no chyba, że Ty będziesz pierwsza[COLOR="Silver"]

Do Rossa to się najwcześniej wybiorę w piątek, o ile w ogóle...
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Aha co seksiku to u mnie nie najgorzej, tak gdzieś średnio 2-3 razy w tyg

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam poświątecznie,

Wigilię i pierwszy dzień świąt spędziliśmy kameralnie - we trójkę.
Drugi dzień świąt spędziliśmy u bratowej i brata A.
25go Szymon skończył 5 miesięcy i dostał pierwszą marchewkę - zdjęcia w klubie. 25go podałam 3 łyżeczki i bardzo mu nie smakowała - pluł, wypychał językiem, marudził. 26go podałam 6 łyżeczek i poszło już troszkę lepiej, a wczoraj pół słoiczka. Nie było żadnej wysypki, kupka poszła ładna także myślę, że dalej możemy rozszerzać dietę.

Dziubku kochana nie wiem, czy to będzie dla Ciebie chociaż maciupkie pocieszenie, ale doskonale Ciebie rozumiem.
W 2007 roku przed ślubem ważyłam 64 kg. Nagle kg zaczęły iść w górę jak szalone w 2010 roku zachodząc w ciążę ważyłam 84 kg. W ciąży przytyłam tylko 6 kg i w dniu porodu ważyłam 90 kg. Tydzień po porodzie waga spadła do 77 kg ( czyli ważyłam 7 kg mniej niż przed ciążą! ), a tu nagle podczas karmienia piersią zaczęłam mieć straszny apetyt i waga znowu idzie do góry Dzisiaj ważę 79 kg. Jestem gruba i zrozpaczona
Ja w diu porodu też miała równo 90kg
Teraz jakieś 76kg. I stoi...

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Aaaa zapomniałam Wam napisać:
jeśli któraś myśli o zakupie bandamki (coś jak z tublu) to zakupiłam wczoraj dla Dominika w kappahl'u po 8zł w promocji Fajne

Ja mam, ja! Taką granatową/czarną w białe gwiazdki. Na zatrzaski.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:57   #1415
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

mam pytanko do Was, jak to jest jak się sprzeda coś na allegro i kupujący zapłaci przez PayU .... kiedy te pieniądze do mnie dotrą? tam w ustawieniach wpisałam swój nr konta i co mam czekać? przeleją mi ta kasę? bo pisze że pieniądze zostały przekazane a na koncie ich nie ma .... co ma robić? wysłać już ten przedmiot co sprzedawałam? POMÓŻCIE bo ja ciemna jestem

Marinko można Cię jutro odwiedzić? mój TZ ma 3 zmianę więc obiad zrobi sam, tak około 13- 14 na chwilkę bym wdrepneła .... bo wieczorem całkiem to mój mały jest niedobry ze zmęczenia .... a Beatka odzywała się coś?
Tam w zakładce PayU powninna być opcja przelej na konto/wypłać coś takiego

Brumku jak byś była w Kaphal i były te bandamki to byś mi kupiła ze dwie bo cena super

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:45   #1416
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Co tu taka cisza?? zawsze mam tyle nadrabiania, a tu dzis zonk jestem na biezaco.
Stary 2011-12-28, 15:47   #1417
Natka_
Zakorzenienie

Witam

Całe szczęście Domek spał całą noc, ani nie mruknął. Więc ewidentny problem mamy tylko wieczorem
Domek od jakiegoś czasu wstaje o 8 30, kiedy to było jak spał do 11 Może wróci?
Chociaż jak się obudzi o tej 8 30 to po pół godzinie idzie dalej kimac i wstaje o 10-11, ale co mi z tego kiedy ja już jestem rozbudzona i nie mogę zasnąć No nic tzreba sie rzyzwyczaić do nowego trybu Ale pomarudzić musiałam

Byliśmy dzisiaj na zakupach, sobie nic nie kupiłam, za to męża i Domka obkupiłam. Mąż się śmiał, że chyba jakaś chora jestem, że siebie ominęłam

Jacieee to udanego wyjazdu Wam życzę, żeby Domek dał się pobawić mamuśce
Te bandamki masz takie ala jeansowe z podszewką polarkową? Ja kiedyś kupiłam 2, ale jedna chyba za 14 zł wtedy była.
Ale potwierdzam fajne są, ja ubieram Dominikowi pod szyjkę jak gdzies wychodzimy

Ellika nie panikuj Katar i inne choroby dziaczków są nieuniknione. Domek też już miał katar. Nie odciągaj cały czas, bo tym podrażniasz śluzówkę i napędzasz katar. Odciągaj tylko jak widzisz, że przeszkadza przy oddychaniu. I tak jak radziła Jacieeee woda morska, maść majerankowa i Nasivin
Oby szybko przeszło

Cytat:
Natka te nasze dzieci szybko nabywaja umiejetnosciwiec trzeba miec oczy dookola glowy. Ja to staram sie nie zostawiac jej samej na lozku, aczkolwiek zdarza mi sie, ale poki co odpukac nic sie nie stalo. Biedny Domek
Ale on nawet nie został sam, leżałam zaraz obok, to były sekundy... I nawet nie leżał na skraju.
Dobrze, że się skończyło jak skończyło, bo bym chyba zawału dostała

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Czesc Wam. My jeszcze w lozku. Malwinka wstala na pierwsze nocne karmienie o 9.10 .
Nocke? Halo halo,Kochana to już ranek

I ja bym ubiła tego co powiedział, że karmienie piersią sprzyja chudnięciu Póki co jem, jem, jem, jem, jem, jem i cały czas JEM A potem wyglądam jak baleron.

Nie wiem co z tym sylwestrem mam robić Wiem, że mężowi zależy żeby iść, a ja z jednej storny bym poszła a z drugiej chciałam tego sylwestra spędzić z Domuszkiem...

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-12-28 o 15:48
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 16:24   #1418
alibany
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Lecę Was nadrobić, bo mam trochę zaległości, jakoś nie po drodze mi z komputerem teraz

Mam tylko pytanko, u Ali dzisiaj wypatrzyliśmy żółty mały placek na główce, w pobliżu ciemiączka. Czy to jakiś zalążek ciemieniuchy, albo już ciemieniucha??? Do tej pory nic takiego nie było!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 16:28   #1419
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Lecę Was nadrobić, bo mam trochę zaległości, jakoś nie po drodze mi z komputerem teraz

Mam tylko pytanko, u Ali dzisiaj wypatrzyliśmy żółty mały placek na główce, w pobliżu ciemiączka. Czy to jakiś zalążek ciemieniuchy, albo już ciemieniucha??? Do tej pory nic takiego nie było!!
Ja tez taki u mojej wypatrzylam , ale uznalam ze to nie ciemieniucha a na nastepny dzien miala caly czubek glowy i trzeba bylo ratowac szybko glowke i natluszczac. Moze od biedy posmaruj oliwka - lepiej dmuchac na zimne - moje prywatne zdanie.
Stary 2011-12-28, 16:41   #1420
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
]
Shira, jacieeeee, Nerola, Wodaqua! Odzywać się!
Jestem Kochana!

Witajcie!

Brunetko, spóźniłam się, ale może jeszcze przyjmiesz ode mnie życzonka WSZYSTKIEGO NAJ NAJLEPSZEGO!!!!

Naszym Żanetkom też z poślizgiem wszystkiego dobrego życzę !
U nas też ostatnio nocki były jakoś dziwnie męczące, chyba za to, że dni świąteczne były cudowne, czarujace, zeromarudzące i w ogóle
Ale dziś dziecię się naprawiło i jak wczoraj po wieczorynce zasnęła, tak dziś po 9 powitałą dzień No oczywiście karmienia też były w międzyczasie
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
No właśnie... mój pewnie taki zmarniony bo dawno bara bara nie było....
Ja nadal chęci żadnych..
Why?
A u mnie wręcz przeciwnie, o dziwo, nawet lepiej niz przed ciążą, ku uciesze mojej i mężulka Wracam do formy

Jeju ile nowych zębolków się pojawiło!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziś jest? Międzynarodowy Dzień Pocałunku
W takim razie wysyłam Wam wszystkim takie wirtualne

A, zapomniałabym, Aniu! Piernik z Twojego przepisu wyszedł świetny! Taki jak babciowy, aromatyczny, wszyscy się zajadali
Dziekuję za przepis, zachowam i przekażę dalej

Wrrr, ale mam parcie na słodkie, chyba Dukana wprowadzę w życie Właśnie Dziubku, mogę polecić Ci tą dietę, choć w Twoim przypadku to podejrzewam, że inne przyczyny tycia są aniżeli jedzenie... Wg mnie dieta Dukana jest bezpieczna dla osób z małą nadwagą, z większą lepiej z lekarzem się skonsultować. Ja zrzuciłam 10 kg (przytyłam z obżarstwa) od połowy lutego do końca września przeszłam wszytskie fazy, zmieniłam tryb jedzenia, potem już zaszłam w ciążę i nie zauważyłam jojo, wyniki miałam dobre przed dietą i po, generalnie polecam.
Cytat:
My mamy Sylwestra w domu, w dużym salonie, przed tv. Szaaaaaaaaaaał...
To tak jak my - na liście zakupowej wpisałam Picolo i program TV
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
W temacie grania na nerwach to u nas dziś pierwsza pobudka o 10.03, przy czym to ja budziłam jego, a nie na odwrót
Ech, Was to ciężko przebić, choć w sobotę pospaliśmy we 3 do 10:30, jednak to chyba nie jest Wasz rekord
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
I ja bym ubiła tego co powiedział, że karmienie piersią sprzyja chudnięciu Póki co jem, jem, jem, jem, jem, jem i cały czas JEM A potem wyglądam jak baleron.
Nie wiem co z tym sylwestrem mam robić Wiem, że mężowi zależy żeby iść, a ja z jednej storny bym poszła a z drugiej chciałam tego sylwestra spędzić z Domuszkiem...
Natka, Ty i baleron??? Grzeszysz Dziewczyno, grzeszysz!!!
Ja tak pomyślałam, ze jeśli masz możliwośc zostawić Domka z mamą, to idz, on i tak pewnie większośc Sylwestra prześpi... Ale to moje zdanie.
Cytat:
To ponoś ciemieniucha właśnie! U nas kilka dni temu zauważyłam, doświadczonej koleżance pokazałam i potwierdziła - smaruję, czeszę, ale jakos słabo mi się wyczesuje...

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-12-28 o 16:44
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 16:48   #1421
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Jestem Kochana!

Witajcie!

Brunetko, spóźniłam się, ale może jeszcze przyjmiesz ode mnie życzonka WSZYSTKIEGO NAJ NAJLEPSZEGO!!!!

Naszym Żanetkom też z poślizgiem wszystkiego dobrego życzę !
U nas też ostatnio nocki były jakoś dziwnie męczące, chyba za to, że dni świąteczne były cudowne, czarujace, zeromarudzące i w ogóle
Ale dziś dziecię się naprawiło i jak wczoraj po wieczorynce zasnęła, tak dziś po 9 powitałą dzień No oczywiście karmienia też były w międzyczasie

A u mnie wręcz przeciwnie, o dziwo, nawet lepiej niz przed ciążą, ku uciesze mojej i mężulka Wracam do formy

Jeju ile nowych zębolków się pojawiło!!!

W takim razie wysyłam Wam wszystkim takie wirtualne

A, zapomniałabym, Aniu! Piernik z Twojego przepisu wyszedł świetny! Taki jak babciowy, aromatyczny, wszyscy się zajadali

Wrrr, ale mam parcie na słodkie, chyba Dukana wprowadzę w życie Właśnie Dziubku, mogę polecić Ci tą dietę, choć w Twoim przypadku to podejrzewam, że inne przyczyny tycia są aniżeli jedzenie... Wg mnie dieta Dukana jest bezpieczna dla osób z małą nadwagą, z większą lepiej z lekarzem się skonsultować. Ja zrzuciłam 10 kg (przytyłam z obżarstwa) od połowy lutego do końca września przeszłam wszytskie fazy, zmieniłam tryb jedzenia, potem już zaszłam w ciążę i nie zauważyłam jojo, wyniki miałam dobre przed dietą i po, generalnie polecam.

To tak jak my - na liście zakupowej wpisałam Picolo i program TV

Ech, Was to ciężko przebić, choć w sobotę pospaliśmy we 3 do 10:30, jednak to chyba nie jest Wasz rekord

Natka, Ty i baleron??? Grzeszysz Dziewczyno, grzeszysz!!!
Ja tak pomyślałam, ze jeśli masz możliwośc zostawić Domka z mamą, to idz, on i tak pewnie większośc Sylwestra prześpi... Ale to moje zdanie.

To ponoś ciemieniucha właśnie! U nas kilka dni temu zauważyłam, doświadczonej koleżance pokazałam i potwierdziła - smaruję, czeszę, ale jakos słabo mi się wyczesuje...
dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam
przepraszam, że się nie odniosę do postów ale u nas urwanie głowy.
Wczoraj Karolcia dostała katar Także te święta odchoruje. No ale nie było szans wszystkich upilnować, a wczoraj się dowiedziałam, że młodsza córka tż siostry ma katar....
Mniejsza o to skąd ale jest a ja jestem przerażona, nie radzę sobie.
Nie wiem co mam robić
Zakraplam nosek solą morską, smaruje pod noskiem maścią majerankową, posmarowałam klatkę piersiową pulmex'em, no i próbuję conieco odciągać fridą, ale juz sama nie wiem, cały czas odciągać? czy co godzinę. Cały czas jej cieknie z noska
Pomyślałam jeszcze o inhalatorze, macie jakiś do polecenia, albo na co zwrócić uwagę przy kupnie?
Boziu, żeby nie poszło jej na oskrzela

Brunetko wszystkiego najlepszego spóźnione ale szczere
Zanka a i Tobie wszystkiego naj naj naj z okazji imienin
dziękuję

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Doszły mi wczoraj kosmetyki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 16:50   #1422
patik87
Zakorzenienie

Hej.
Co robicie? że nie piszecie?

Scio zaraz pisze na priv.

Agadus zdrówka dla Was.

Evve to miał powód rzeczywiście...przegiął. Trochę zrozumienia mógłby okazać, a nie o taaak.

Jaciee wynajmujecie domek czy co? daj namiary. Miłej zabawy. Jak ja Ci zazdroszczę. Sylwestra zawsze spędzaliśmy w zakopcu, ale jakoś teraz z dzieckiem nie wyobrażam sobie tego tłumu, korków, czekania na miejsce parkingowe itp.

Madzia myślałam dzisiaj o Tobie, kup test

Alibany Sara ma takie żółte placki miejscami. Posmaruję AA, wyczeszę, za kilka dni znowu jest

Iustyna ja też przed tv w sylwka. Chociaż w LBN jest koncert Bajm i mnie korci, ale nie chcę Say teściowej zostawiać, chociaż mogłoby tak być że by przespała. Ale nie chcę i koniec...

Dziubek dzisiaj w ddtvn były osoby które schudły po 80 kg w rok, miałam zapamiętać nazwę tej diety i zapomniałam

U mnie humoru brak
Stary 2011-12-28, 16:50   #1423
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Natko doskonale Ciebie rozumiem, bo też mam dylemat dotyczący sylwestra Na twoim miejscu chyba bym poszła z mężem, a z Domkiem spędzisz Nowy Rok

My dostaliśmy zaproszenie na sylwestra do brata A., ale musielibyśmy wziąć ze sobą Szymka i nie wiem... a nie ma tam za bardzo warunków na nocleg, ani dla Nas, ani dla małego... I nie wiem, czy go męczyć, czy zostać spokojnie w domu...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 16:55   #1424
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Wycałuj Adasia
tak wlaśnie robię

Cytat:

Wrrr, ale mam parcie na słodkie, chyba Dukana wprowadzę w życie Właśnie Dziubku, mogę polecić Ci tą dietę, choć w Twoim przypadku to podejrzewam, że inne przyczyny tycia są aniżeli jedzenie... Wg mnie dieta Dukana jest bezpieczna dla osób z małą nadwagą, z większą lepiej z lekarzem się skonsultować.

cieszę się u mnie też poszedł szybko

A co do Dukana, nie nadaje się dla osob mających problem z nerkami, ale poza tym jest ok. to nie jest zła dieta, jeśli pamięta się o podstawowych zasadach. Przede wszystkim jedzenie otrębów i picie wody, tego nie można sobie darować.
Też ją niebawem zastosuję

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:03   #1425
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

patik a coz ja mu poradze, on nie moze zrozumiec jak to moze sie nie chciec. Ja nic na to nie poradze, nie mam "parcia" na zblizenia i juz. Przytulic sie ok ale na nic wiecej. A @ jest wiec mam wytlumaczenie na 4 dni.
Ja sylwestra rozwiazalam tak, ze kolezance powiedzialam zeby oni do nas wpadli, bo mamy dwa pokoje, dzieciaki sie polozy spac w drugim, a my w duzym posiedzimy. U niej kawalerka plus moja mala ktora o 19.30 upomina sie juz o kapiel. W dodatku ja bym sie jakiegos winka napila, a ona w ciazy, to maja jak wrocic, a my taxi bysmy musieli brac.
Mala sie niedawno obudzila, jadla gruszke, troszke plakala przy tym, ale "siorbala" z lyzeczki i przerywala placz na ruszanie buzia i przelykaniem. Teraz wypila herbatke i siedzi przy mnie bawi sie nozkami i raczkami.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

aania 20 dasz przepis na tego piernika?? bo uwielbiam piernika i moze bym na sylwestra upiekla.
Stary 2011-12-28, 17:08   #1426
wodaqua
Zadomowienie

Patik, co tam z humorkiem?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

cieszę się u mnie też poszedł szybko

A co do Dukana, nie nadaje się dla osob mających problem z nerkami, ale poza tym jest ok. to nie jest zła dieta, jeśli pamięta się o podstawowych zasadach. Przede wszystkim jedzenie otrębów i picie wody, tego nie można sobie darować.
Też ją niebawem zastosuję
O tak, należy bezwzględnie przestrzegać zasasd, a efekty świetne, normalnie waga spadała tak fajnie, stopniowo i dośc równomiwrnie, dłuuuga stabilizacja gwarantuje sukces, jednak ciężko ją przetrzymać wielu ludziom, bo efekty juz widać, a trzeba się dalej męczyć. W pracy koleżanki ze mną dietowały, ale nie dotrzymały
A woda i otręby do teraz mi zostały Teraz to w ogóle luzik z produktami do diety jest w sklepach - jak ja dietowałam trzeba było się nieźle nakombinować
Stary 2011-12-28, 17:08   #1427
Marina1
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!

Słoneczko odp. smskiem

My na początku zaprosiliśmy znajomych, ale po dłuższym namyśle jednak odwołałam wszystko.

Kilka znajomych właśnie z ej listy sylwestrowej było u nas w 2 dzień świąt i skończyło się to pijackim snem mojego M., takim mocnym, że nawet płacz Igora obok niego go nie obudził.
I powiedziałam nie - już widzę, jak inni się bawią, piją, a ja tylko chodzę i zbieram puszki po piwie z dzieckiem na ręku.
Więc duży pokój i sylwester z polsatem wygrywa.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:15   #1428
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez taki u mojej wypatrzylam , ale uznalam ze to nie ciemieniucha a na nastepny dzien miala caly czubek glowy i trzeba bylo ratowac szybko glowke i natluszczac. Moze od biedy posmaruj oliwka - lepiej dmuchac na zimne - moje prywatne zdanie.

Tak zrobię, na wszelki wypadek!!

Spóźnione ale szczere, najlepsze życzenia urodzinowe dla Brunetki i imieninowe dla Zanki

Dla Adasia za dobre wieści z wizyty u lekarza

Jacieeeee powtarzam się - zazdroszczę wyjazdu i oczywiście życzę udanego "wypoczynku" Oby Dominik dał mamusi odpocząć

Natka nie zazdroszczę wieczornych problemów z zaśnięciem Dominika, ale już pobudek nawet o 8.30 już tak!!! Moją ktoś chyba zaprogramował na stałe pobudki w nocy, a o 6.30 budzi sie już wyspana i nie ma opcji na dospanie nawet pół godzinki więcej!!

My też z tż ostatnio dąsamy sie na siebie dość często! Ale to chyba wina tego, że od 3 tyg jest na wciąż w domu, a do tego nie jesteśmy przyzwyczajeni Brzmi to przekornie, ale ucieszymy się jak wyjedzie w styczniu, co troszkę odpoczniemy od siebie i znowu się stęsknimy

A na sylwestra siedzimy w domu. Mieliśmy trochę propozycji od znajomych na wyjście, ale uznaliśmy, że i tak sie nie wyluzujemy na tyle by się dobrze bawić, bo ciągle myslami bylibyśmy w domu. Poza tym Ala butli nie tknie, więc teściowa nie miałaby jej jak nakarmić i w ogóle chyba dziadziejemy, bo nie mamy ochoty na wyjście
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:29   #1429
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Iustyna ja też przed tv w sylwka. Chociaż w LBN jest koncert Bajm i mnie korci, ale nie chcę Say teściowej zostawiać, chociaż mogłoby tak być że by przespała. Ale nie chcę i koniec...
Nie idź. I tak jak Sara zostanie z teściową, to się nie będziesz dobrze bawić . Zostaniemy tu same i o 24.00 złożymy sobie życzenia (doczytałam, że Marina z nami baluje )

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
My na początku zaprosiliśmy znajomych, ale po dłuższym namyśle jednak odwołałam wszystko..
My też wcześniej umawialiśmy się ze znajomymi. Też odwołaliśmy, bo Zuziak nie da nawet godziny wieczorem spokojnie posiedzieć. Ciągle do niej latam i sobie odpuściliśmy.

Zapraszamy na wątkową imprezę sylwestrową (na razie jesteśmy Patik i ja, jakieś inne chętne?).

Wodaqua witaj !
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:38   #1430
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo maminki

widzę że klątwa nieprzespanej nocy wciąż trwa
choć muszę pochwalić Jasia bo zasnąl wczoraj w 15 min :wow:

a wogóle to mój Milky konczy dziś 4 miesiące kiedy to zleciało

AgaG buziak dla Antosia za 4 miesiące
Brumeczkubrumeczku gratuluję nowej umiejętności - "prawiepełzania" jak to nazywam
u nas podobnie

wodaaqua i Ania kochaniutkie przestrzegam przed dukanem
szcególnie wy, kobitki które nie jesteście otyłe ani nawet nie macie nadwagi
przyjmowanie tak dużych ilości białka przy jednoczesnej regukcji węglowodanów może mieć katastroficzny wpływ na organizm

to dieta dla osób które mają naprade duzo do zrzucenia a i w tym przypadku dietetycy zaczynają miec wątpliwości.

zapałeczko widzę cie na pasku, co tam u was
Stary 2011-12-28, 17:42   #1431
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

telik brawo dla twojego Milkiegoi caluski od ciotki na 4 miesiace
Stary 2011-12-28, 18:00   #1432
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Zapraszamy na wątkową imprezę sylwestrową (na razie jesteśmy Patik i ja, jakieś inne chętne?)
Ja też będę, chyba że mnie małż bądź sen wcześniej posiądzie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
...
wodaaqua i Ania kochaniutkie przestrzegam przed dukanem
szcególnie wy, kobitki które nie jesteście otyłe ani nawet nie macie nadwagi
przyjmowanie tak dużych ilości białka przy jednoczesnej regukcji węglowodanów może mieć katastroficzny wpływ na organizm

to dieta dla osób które mają naprade duzo do zrzucenia a i w tym przypadku dietetycy zaczynają miec wątpliwości.
dla naszego dużego Jaśka!
A mnie Teliczku wydaje się, że kiedy się ją długo stosuje, to może być niebezpieczna. No i jest do stosowania dla ludzi 100% zdrowych. Mnie nic nie zaszkodziła, dlatego polecam
Stary 2011-12-28, 18:21   #1433
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Nie idź. I tak jak Sara zostanie z teściową, to się nie będziesz dobrze bawić . Zostaniemy tu same i o 24.00 złożymy sobie życzenia (doczytałam, że Marina z nami baluje )

My też wcześniej umawialiśmy się ze znajomymi. Też odwołaliśmy, bo Zuziak nie da nawet godziny wieczorem spokojnie posiedzieć. Ciągle do niej latam i sobie odpuściliśmy.

Zapraszamy na wątkową imprezę sylwestrową (na razie jesteśmy Patik i ja, jakieś inne chętne?).

Wodaqua witaj !
To jakiego szampana kupujemy?

Wodaqua Nie mam humoru, bo:
- otworzyłam maila z ocenami z egzaminu, patrzę, a ja mam 3- i wielka raaadość.
A na samym dole pod listą ocen dopisek na czerwono, że 3- nie zalicza
Zabiję ta starą k***.
Po co stawiać 3- i 2 ? nie mogła samych 2? nie czaje jej toku rozumowania.
Pewnie zabrakło mi 1 punktu, bo to był test
Powinnam mieć pretensje do siebie, bo się nie uczyłam.
Poprawka 20.I . Jak się wezmę za siebie i poświęce 20 min dziennie to się nauczę........( 20 mam jeszcze jeden inny egzamin)
Aj kopa w doope mi trzeba.
I mgr do napisania. Wczoraj naskrobałam wstęp "az 3 strony"
Stary 2011-12-28, 18:28   #1434
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Spóźnione ale szczere, najlepsze życzenia urodzinowe dla Brunetki i imieninowe dla Zanki

D
dziękuję bardzo
Cytat:

Wodaqua witaj !
Ja, ja, ja

Cytat:
gratulacje klask i:
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 18:31   #1435
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Milky WIELKI buziak dla Ciebie

Cytat:
Ja też będę, chyba że mnie małż bądź sen wcześniej posiądzie
O matko! Z dwojga złego () to lepiej Mąż . Nie zapomnij, będę tu czekać!

Cytat:

Zabiję ta starą k***.
Nie pijam szampana, postawię na wino.
A z tym egzaminem, to babkę .

A dla Ciebie i na zachętę .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 18:41   #1436
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:

Zabiję ta starą k***.
Po co stawiać 3- i 2 ? nie mogła samych 2? nie czaje jej toku rozumowania.
Pewnie zabrakło mi 1 punktu, bo to był test
Powinnam mieć pretensje do siebie, bo się nie uczyłam.
Poprawka 20.I . Jak się wezmę za siebie i poświęce 20 min dziennie to się nauczę........( 20 mam jeszcze jeden inny egzamin)
Aj kopa w doope mi trzeba.
I mgr do napisania. Wczoraj naskrobałam wstęp "az 3 strony"
Dla mnie Picolo, coby Zośki nie upić Na pocieszenie mam w lodówce Gingersa 0,3 l na między karmienia
Kurcze, to ładnie oceny postawił - dla mnie też bezsens, ale trudno, niewiele Ci brakowało widać - a poprawka też test?
3 strony na wstęp wystarczy!!! A tak z doświadczenia, to zachęcam żeby wstęp i zakończenie napisać na końcu
Stary 2011-12-28, 18:49   #1437
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witajcie.

Na sylwka to i ja sie pisze. Tez zostajemy w domku. Co przynieść??

Jasiu, Antosiu sto latek. Brawa za 4 miesiace.

Patik ja oglądałam Dzis ddtvn i widziałam ta rozmowę o której piszesz. autor tej diety nazywa sie Konrad Gaca
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 18:58   #1438
wodaqua
Zadomowienie

Stronczek, baloniki?
Stary 2011-12-28, 19:03   #1439
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ha ha ha. Niech Beda baloniki
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:08   #1440
CookieMonsters
Rozeznanie

Witajcie
nadrobiłam Was bardzoo pobieżnie ..
dzikuje Wam za życzenia
i spóźnione życzenia urodzinowe dla DaKaro i brunetki
tyle chciałabym napisać, ale jakoś myśli zebrać ni moge.

Co do wagi, moja tez stanela.. mialam dzika nadzieje, ze zobacze z przodu 4.. a tu dupa, 51,5 kg. czyli do wagi sprezd ciąży 7,5 kg. zl zl zle, wielki smut.
Co do pobytu u teściówki - porażka.. moze ona ii mila, moze i kocha moja Zuzie.. al w ogól ni liczy si z moim zdaniem w kwastii dzicka!
mówie:
1. ni sadzać - ona sadza jak tylko z pokoju wyjde i podpiera poduchami ze wszech stron
2. mowie, kłaść na płaskim - ona kładzie na koldrze i poduszce i udaje z e nie slyszy jak prosze, zeby zarała dziecku spod grzbietu posciel..
3. chciala jej wczoraj ugotowac zupe na cielecinie, al taka na wywarze miesnym.. mowie, nie wolno! ona si obruszyla, ze te sloiki to o kant dupy , ze jej dzieci wszystko jadly i zyja..
4. jak nie widze, do ddaje Zuzce do buzi chleb, wedliny, cukierki!!! i mowi, z ona sie tylko bawi
5. ja mówie, ż dzicko chce isc spac, bo widze.. z rszta ryczy na pół bloku.. co slysz? ' oo nie, ona sie tylko bawi'..
6. w srodku nocy poslyszala, z Zuzka sie przbudzila.. przybigla, podniosla ja, zapalila wszystki swiatla, zaczela z nia tanczyc i spiewac a na koniec posadzila w krzselku do karmienia bo chcili zobaczyc, jak wyglada.. i tak rozbudzonego dzieciaka mi oddala i poszla spac, bo jutro do pracy..

ja ni wiem, co ja mam zrobic, bo ni widzi mi si taki zyci z tesciówką

a tym czasem...

Wasze Zdrowie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości